فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت منابع انسانی - سال هشتم شماره 2 (پیاپی 24، تابستان 1395)

نشریه پژوهش های مدیریت منابع انسانی
سال هشتم شماره 2 (پیاپی 24، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • قنبر محمدی الیاسی، نیلوفر نصیری صفحات 1-26
    با توجه به علاقه روزافزون کسب وکارهای ایرانی به استفاده از روش مرشدی رسمی به نظر می رسد که شناسایی دستاوردهای آن بر اساس تجربیات شرکت های ایرانی، ارزشمند باشد. به همین دلیل پرسش پژوهشی متعاقب مطرح می شود: دستاوردهای برنامه مرشدی رسمی از منظر مرشدها، شاگردها و متولیان حوزه منابع انسانی در سازمان ها کدامند؟ در این پژوهش به منظور جمع آوری اطلاعات موردنیاز از روش تحقیق موردکاوی و با فن مصاحبه واقعه محور یا روایتی استفاده شده است. شاگردان، مرشدها و متولیان برنامه مرشدی رسمی شرکت توگا به عنوان جامعه آماری پژوهش در نظر گرفته شدند. بر اساس روش نمونه گیری هدفمند با 18 نفر در جامعه هدف مصاحبه واقعه محور صورت گرفت. تجربیات افراد، مستندسازی و سپس با استفاده از روش کدگذاری سه مرحله ای استراوس و کوربین، جهت شناسایی دستاوردها تحلیل شد و مولفه های هر یک شناسایی گردید. یافته های پژوهش نشان می دهد که مرشدی رسمی دستاوردهایی برای سازمان، مرشد و شاگرد دارد که اعم آنها توسعه قابلیت های کارکنان، جانشین پروری، بهبود عملکرد سازمانی، توسعه شبکه های اجتماعی، افزایش رضایت درونی و توسعه مهارت های فردی است.
    کلیدواژگان: مرشدی رسمی، مرشد، شاگرد، برنامه مرشدی، کارراهه شغلی، کارکرد روانی، اجتماعی
  • محمدرضا پورعابدی، وحید ضرابی، حنان سجادی نایینی، زهرا رضی صفحات 27-52
    این مقاله با هدف توسعه مدل شایستگی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تدوین شده است. برای این منظور به شیوه ای ترکیبی، شایستگی های اولیه از منابع مختلف جمع آوری شده و با اخذ نظرات و مبتنی بر روش کمی نمونه گیری از کارشناسان و مدیران سازمان در قالب پرسشنامه اولویت بندی گردیده اند و سپس بر اساس روش کیفی مبتنی بر بررسی مستندات سازمان و انجام مصاحبه عمیق خبرگی با مدیران تکمیل شده است. مبتنی بر این فرآیند، چارچوب شایستگی سازمان مشتمل بر 40 گروه شایستگی مختلف است که در چهار لایه: شایستگی های پایه، شایستگی های مدیریتی، شایستگی های عمومی و شایستگی های تخصصی سازمان تدوین شده است.
    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، مدل شایستگی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • علی فرهی، محمد ابراهیم سنجقی، محمدرضا سلطانی، یدالله محمدیان صفحات 53-83
    یکی از ویژگی های برجسته نهادهای انقلاب اسلامی، برخوداری از فرهنگ جهادی است. فرهنگ جهادی مجموعه ای از سرمایه های فکری و ارزشی است که بر رفتار اجتماعی انسان اثر می گذارد. هدف اصلی پژوهش حاضر، طراحی الگوی فرهنگ جهادی یکی از نهادهای انقلاب اسلامی است. روش تحقیق، توصیفی از نوع کیفی است. جامعه آماری، خبرگان حوزه مدیریت و فرهنگ در داخل و خارج سازمان هستند. نمونه تحقیق تعداد 14 نفر بوده اند که به روش قضاوتی و گلوله برفی انتخاب شده اند. ابزار تحقیق پرسشنامه (محقق ساخته) بود که طی سه مرحله شاخص یابی با استفاده از فن دلفی، تکمیل شده است و اعتباریابی الگوی تحقیق با بهره گیری از نظر خبرگان صورت پذیرفت. قابلیت اعتماد ابزار سنجش، از روش آلفای کرونباخ 87/0 به دست آمد. نتایج تحقیق، گویای آن است که الگوی فرهنگ جهادی در چهار مولفه: معنویت محوری(با امتیاز 100)، ورزیدگی (با امتیاز95)، مجاهدت محوری (با امتیاز86) و انطباق محوری(با امتیاز100)، طراحی شده است. یافته های تحقیق همچنین نشانگر آن است که مولفه های معنویت محوری و انطباق محوری، دارای بالاترین درجه اهمیت بین مولفه های فرهنگ جهادی است.
    کلیدواژگان: فرهنگ، فرهنگ جهادی، نهاد انقلاب اسلامی، رویکرد جهادی
  • هوشنگ تقی زاده، مصطفی ضیایی حاجی پیرلو صفحات 85-111
    یکی از مؤثرترین راهکارهای افزایش بهره وری، ارتقای سطح فعالیت و میزان موفقیت در سازمان ها، توانمند سازی کارکنان است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی عوامل، راهکارها و فعالیت های توانمندسازی، در راستای ارتقای جو توانمندی با رویکردی سیستم نگر بوده است. در این راستا، ارتباطات درونی بین عوامل و فعالیت های توانمندساز، با ارائه الگوی توسعه یافته ساختاری- مقایسه ای (ISM)موردبررسی قرارگرفته است. جمع آوری داده ها از 36 نفر استاد دانشگاهی مجرب در قالب گروه خبره که در رسته های مختلف اجرایی و مدیریت دانشگاهی فعالیت داشته اند، صورت پذیرفته است. داده ها به کمک دو نوع پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شده است که روایی آنها بر اساس روش روایی محتوایی و پایایی شان با آزمون مجدد بررسی شده است. نتایج حاصله از توسعه الگوی ساختاری- مقایسه ای در قالب اطلاعات کمی نسبت روابط درونی فعالیت های توانمندساز برحسب شاخص های ارزیاب و انجام مقایسه ها با نتایج حاصله از الگوهای کیفی و اولیه ISM، حاکی از آن است که برای پیاده سازی فرآیندهای هدفمند برای ایجاد جو توانمندساز در سازمان های آموزشی- پژوهشی و دانشگاهی، بایستی علاوه بر تاکید بر عوامل و فعالیت های تاثیرگذار و بسترساز توانمندسازی، بر عوامل و فعالیت های مبتنی بر تقویت فرایندهای آموزشی و شفافیت اهداف، تاکید بیشتری شود.
    کلیدواژگان: توانمند سازی، جو توانمندی، فعالیت های توانمندساز، سیستم نگری، الگو سازی ساختاری، مقایسه ای
  • غلامعلی طبرسا، صدیقه شریفی، سیداحمد حسینی صفحات 113-136
    امروزه با افزایش رقابت و تغییرات غیرقابل پیش بینی در عرصه کسب وکار، برای دستیابی به اهداف سازمانی و کسب مزایای رقابتی، چابکی سازمان، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. سواد اطلاعاتی کارکنان در ارتقای یادگیرندگی سریع و دقیق سازمان و به دنبال آن افزایش توانمندی، انعطاف پذیری و شایستگی های سازمانی امری مهم تلقی می شود. هدف تحقیق حاضر ارزیابی تاثیر سواد اطلاعاتی بر چابکی سازمان در سازمان فرهنگی هنری شهرداری است. روش تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی است و جامعه آماری کلیه کارشناسان سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران می باشد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است که از طریق آزمون صوری، روایی آن محاسبه شد. پایایی ابزار گردآوری اطلاعات نیز از طریق آلفای کرونباخ محاسبه و از آزمون فرض برای تایید یا رد فرضیه ها استفاده شد. یافته های پژوهشی نشان می دهد که تاثیر تمامی مولفه های سواد اطلاعاتی اعم از: تشخیص ماهیت و وسعت اطلاعات، دسترسی موثر و کارا به اطلاعات، ارزیابی اطلاعات و منابع آنها و تلفیق اطلاعات انتخاب شده به دانش قبلی، استفاده از اطلاعات برای رسیدن به منظوری خاص و آشنایی با موارد حقوقی، بر چابکی سازمان به صورت معنی داری مثبت ارزیابی می شود.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، سواد دیجیتال، چابکی سازمان، یادگیری مادام العمر، استاندارد ACRL
  • علیرضا صادقی، منصور صادقی مال امیری صفحات 137-159
    مقاله حاضر باهدف ارائه الگوی عوامل سیستمی موثر بر توسعه نوآوری مبتنی بر اندیشه های مقام معظم رهبری انجام شده است. این الگو، بر اساس مطالعه تطبیقی حاصل شده و روش تحقیق مورد استفاده از نوع کیفی بوده که برای استخراج مفاهیم، مقوله ها و قضیه ها از روش داده بنیاد، استفاده شده است. روایی و پایایی الگوی تحقیق از طریق روش های خاص ارزیابی تحقیق کیفی بررسی و مورد تایید قرار گرفت. بر اساس نتایج تحقیق، «عوامل سیستمی» موثر بر توسعه نوآوری بر مبنای اندیشه های مقام معظم رهبری، شامل «عوامل سازمانی»، «عوامل گروهی» و «عوامل فردی» و عوامل اصلی «توسعه نوآوری» شامل «موفقیت های راهبردی» و «دستاوردها» شناخته شدند که توسط مطالعات تطبیقی نیز مورد تایید قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: توسعه نوآوری، عوامل سیستمی، عوامل فردی، عوامل گروهی، عوامل سازمانی
  • سید سعید شجاعی، غلامرضا جمالی، نیکزاد منطقی صفحات 161-181
    منابع انسانی اعم از کارکنان و مدیران، باارزش ترین سرمایه های هرسازمانی محسوب می شوند و رسالت سازمان باید دادن فرصت مناسب برای رشد و افزایش بهره وری آنان باشد. با توجه به اهمیت بهره وری کارکنان، این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر بر بهره وری منابع انسانی و در راستای ماده 79 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران از طریق برگزاری جلسه توفان مغزی به همراه استفاده از اسناد کتابخانه ای و پرسشنامه انجام گرفته است. متغیرهای این پژوهش پس از شناسایی در چهار عامل: توانمندساز، مدیریت، انگیزاننده سازمانی و امکانات، طبقه بندی و سپس روابط بین آنها تعریف و مدل مفهومی ارائه شده است. داده های تجربی موردنیاز برای آزمون مدل مفهومی به وسیله یک فقره پرسشنامه ساخت یافته با طیف 7 گزینه ای لیکرت به تعداد 205 آزمودنی، جمع آوری و با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهای SPSS و LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفته است. روایی و پایایی پرسشنامه از طریق تحلیل عاملی تاییدی، بررسی و فرضیه های تحقیق به کمک شاخصT-value مورد آزمون قرارگرفته و در سطح معنی داری 05/0 تایید شده اند. در نتیجه چهار عامل: مدیریت، انگیزاننده سازمانی، توانمندساز و امکانات به عنوان عوامل موثر بر بهره وری منابع انسانی شناخته شده اند.
    کلیدواژگان: بهره وری منابع انسانی، بهره وری، سازمان صنعت معدن و تجارت استان بوشهر
  • مهدی گل وردی، حسن زارعی متین، غلامرضا جندقی صفحات 183-208
    طی دهه گذشته با مطرح شدن مباحثی مانند شایسته سالاری و پرورش و توسعه مدیران کشور، جرقه های مطالعه در زمینه جانشین پروری زده شده است؛ اما با توجه به نیاز روزافزون سازمان ها، بویژه سازمان های فرهنگی به نظام جانشین پروری، تلاش های مطالعاتی اندکی در این زمینه، بویژه بررسی عوامل موثر در بروز رفتار جانشین پروری انجام شده است. این پژوهش، با هدف شناسایی عوامل موثر در بروز رفتار جانشین پروری صورت پذیرفته است. جامعه آماری پژوهش، شامل مدیران سازمان های فرهنگی استان قم و نمونه پژوهش به روش نمونه گیری هدفمند از نوع نظری انتخاب شد. این پژوهش، بر اساس نوع هدف کاربردی و به لحاظ نوع روش، کیفی و شیوه توصیفی بود. به منظور جمع آوری داده های کیفی از ابزار مصاحبه و برای تجزیه وتحلیل داده های حاصل از مصاحبه ، از فن تحلیل مضمون استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل داده ها نشان داد، سبک رهبری، عوامل روان شناختی و عوامل اخلاقی و ارزشی، عوامل موثر در بروز رفتار جانشین پروری از سوی مدیران هستند.
    کلیدواژگان: جانشین پروری، رفتار جانشین پروری، سازمان های فرهنگی، تحلیل مضمون
  • عباس صالحی اردستانی، هادی ورزشکار صفحات 209-231
    امروزه سرمایه های انسانی سازمان ها به عنوان محور اصلی رشد و تعالی تلقی می شود و این موضوع در رابطه با افراد فعال در بازار سرمایه از مرتبه و جایگاه بالاتری برخوردار است که اهمیت بررسی کارآمدی منابع انسانی در افزایش بازدهی سرمایه گذاری ها و تبیین نقش این منابع در تصمیم گیری های سرمایه گذاری را نشان می دهد. هدف اصلی پ‍ژوهش حاضر، ارائه الگویی جهت تبیین نقش منابع انسانی در ارتقای بازدهی حاصل از سرمایه گذاری در بازار سرمایه براساس روش تحلیل بنیادی و تحلیل فنی(تکنیکی) می باشدکه با روش تحقیق زمینه یابی به توصیف، تبیین و کشف پرداخته است که در این رابطه ابتدا وضع موجود، توصیف و سپس به صورت علی تبیین و الگوی تبیین نقش سرمایه انسانی، طراحی شده است. نتایج پژوهش، اثبات نمود که استفاده صرف از روش های سرمایه گذاری تحلیل بنیادی و تحلیل فنی نمی تواند بازدهی مورد انتظار سرمایه گذاران را محقق نماید و افزایش کارآمدی این الگو ها وابسته به دانش، تخصص، تجربه و مهارت سرمایه انسانی می باشد. لذا، هرچند جایگاه سیستم و نگرش سیستمی در اداره سازمان ها و انجام امور انکارناپذیر است، اما در مباحث مربوط به سرمایه گذاری، شناخت میزان نقش منابع انسانی، لازم و حیاتی می باشد که با استفاده از الگوی به دست آمده از نتایج این تحقیق می توان به این شناخت برای هر شرکت به طور خاص دست یافت.
    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، نظریه سه شاخکی، سرمایه گذاری، بازدهی، نگرش سیستمی
  • فرشته امین، فاطمه میر صفحات 233-255
    سرعت و تغییر به عنوان دو ویژگی مهم عصر اخیر، سازمان ها را با چالش های زیادی روبه رو کرده است، تا آنجا که ادامه زندگی در این محیط ناپایدار و غیرقابل پیش بینی، تنها در صورتی ممکن است که سازمان بتواند با تکیه بر چابکی، علاوه بر تطبیق سریع با محیط، این تغییرات را به عنوان یک فرصت، پیش بینی کند و حتی فراتر از آن اینکه خودش تغییر را به وجود آورد. نیروی انسانی- به عنوان مهم ترین سرمایه سازمان- نقش تعیین کننده ای در چابکی سازمان ایفا می کند. هدف این مطالعه بررسی تاثیر متغیرهای جمعیت شناختی بر چابکی نیروی انسانی و زیرمجموعه های آن می باشد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی - پیمایشی است. برای گردآوری اطلاعات از مطالعات کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. جامعه آماری این مطالعه، مدیران و معاونین صنعت بانک و روش نمونه گیری، احتمالی تصادفی و از جامعه محدود بوده و تعداد نمونه 171 می باشد. مهم ترین ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود و داده ها با استفاده از آزمون های KS، آزمون میانگین و معادلات رگرسیون تحلیل شد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که از بین متغیرهای جمعیت شناختی، سن، سنوات سمت و جایگاه سازمانی بر پیش فعالی موثرند و سایر متغیرها، تاثیری بر پیش فعالی نیروی انسانی ندارد. همچنین نتایج، حاکی از آن است که از بین متغیرهای جمعیت شناختی، تنها سن بر انعطاف پذیری نیروی انسانی موثر است؛ به علاوه هیچ یک از متغیرهای جمعیت شناختی تاثیری بر سازگاری نیروی انسانی ندارند.
    کلیدواژگان: چابکی نیروی انسانی، ویژگی های نیروی انسانی چابک، متغیرهای جمعیت شناختی
|
  • Ghanbar Mohammadi Elyasi, Niloofar Nasiri Pages 1-26
    The Previous studies about formal mentoring program have revealed that organizations follow it by various intentions. The necessity of formal mentoring as a means to foster individual growth and development has been flourished among Iranian organizations. Defining mentoring outcomes based on Iranian experience is fruitful and valuable; hence the following research question is developed: What are formal mentoring program outcomes for mentors, protégés and human resources specialist'' viewpoints?
    Narrative analysis and semi-structured interview (5W1H) have been used for gathering data from protégés, mentors and human resource specialists. Based on purposive sampling, 18 people of sampling population have been interviewed and, Strauss and Corbin coding was used to interpret the data. The protégés, mentors and organization mentoring outcomes have been determined in 3 groups. Research findings present that employee capabilities development, succession planning, reduce of turnover rate and organizational performance improvement for organization. It increases mentor's self-efficacy, personal development, satisfaction and social networks development and, its outcomes for protégés are performance improvement, career development, life satisfaction, and personal skill improvement and low turnover rate.
    Keywords: Official Morshedi, Morshed, followers, Morshed Programs, Career, Social, Psychological Function
  • Mohammad Reza Poor Abedi, Vahid Zarrabi, Hannan Sajadi Naeeni, Zahra Razi Pages 27-52
    This research is intended to propose a model for competency at “Formulating Regulations and Communication Organization”. In a compound method, the early competencies were first collected from various sources. They were prioritized through asking questions from experts and managers in a questionnaire according to the quantitative sampling method. This was accomplished by reviewing the documents and conducting deep interviews with managers through qualitative method. The process ended in a competency framework including 40 competency groups at four levels: basic competencies, managerial competencies, general competencies, and special competencies.
    Keywords: Human Resource Development, Competency Model, Put Into Practice, Organization of Formulating Radio regulations, Communications, Information Technology, Communication Division
  • Ali Farrahi, Mohammad Ebrahim Sanjaghi, Mohammadreza Soltani, Yadollah Mohammadian Pages 53-83
    Jihadi Culture is an outstanding characteristics of revolutionary institutions. It is a combination of thought and value capitals which affect human behavior. This research is aimed at developing a Jihadi culture for an Islamic revolution institution. This is a qualitative research following descriptive method. Research population includes experts at management and culture inside and outside the institution. 14 subjects were selected as the sample through judgment and snowball method. A self-made questionnaire was employed for data collection in Delphi method through a three-phase indicator identification. The model was validated by the experts. The trust of research instruments was confirmed by Cronbach’s alpha as 0.87. The results also indicated that Jihadi culture model can be designed having four components: spiritual orientation (score: 100), skillfulness (score: 95), endeavor orientation (score: 86), and adaptation (score: 100). As the scores show, spirituality and adaptation are more important Jihadi cultural components.
    Keywords: Culture, Jihadi Culture, Islamic Revolution Institutions, Jihadi Approach
  • Houshang Taghizadeh, Mostafa Zyaei Hajipirlu Pages 85-111
    Empowerment of employees is an effective method for improving productivity, promoting the quality of activities and gaining success. This research is intended to investigate factors affecting empowerment of the employees, techniques of promoting resolutions and the quality of activities through a system-oriented approach. In this regard, the internal relationship between factors and empowerment practice, and the developed interpretive-structural model (ISM), was investigated. Data was collected from 36 university experts both from official and managerial sections. Two types of self-made questionnaires were employed to collect data. The validities of the questionnaires were confirmed by content validity method, and their reliabilities were confirmed through test-retest method. The results relating to developing interpretive-structural modeling through quantitative data for comparing the internal relationship between empowerment activities and qualitative model showed it is necessary to emphasize more on empowerment factors and activities on the basis of instruction and transparency of goals along with emphasis on factors and activities affecting the foundation of empowerment.
    Keywords: empowerment, Empowerment Atmosphere, Empowerment Practice, System, Orientedness, Interpretive, Structural Modelling (ISM)
  • Gholam Ali Tabarsa, Sedigheh Sharifi, Seyyed Ahmad Hoseyni Pages 113-136
    Due to increase in coopetition and unpredictable changes in today’s business, organizational agility seems to be inevitably essential for achieving organizational goals and having competitive advantages. Employees’ informational knowledge plays an important role in organizations precise and prompt learning, which leads to increase in their capabilities, flexibility, and competency. This research is intended to assess the effect of informational knowledge on the agility of the Cultural Organization of Tehran Municipality. This is a descriptive survey research whose population includes all the employees at Cultural Organization of Tehran Municipality. Data was collected by a self-made questionnaire whose validity was confirmed by tests. The reliability of the instruments was confirmed by Cronbach’slapha. The hypotheses were accepted or rejected according to hypothesis testing. The results indicated that all the components of informational knowledge including identification of the nature and extent of the information, effective access to information, evaluation of the data and its resources, and information integration with previous knowledge, were effective on organizations agility.
    Keywords: Informational Knowledge, Digital Knowledge, Organization Agility, Lifetime Learning, Standard, ACRL
  • Alireza Sadeghi, Mansour Sadeghi Mal Amiri Pages 137-159
    This research is intended to propose system factors model which affect entrepreneurship improvement on the basis of the supreme leader’s point of view. This model is based on comparative study which follows a qualitative method. Concepts, categories and propositions are derived through grounded theory. The validity and reliability of the model are confirmed through qualitative research evaluation method. The results indicate that factors affecting entrepreneurship improvement, according to the viewpoints of the supreme leader include organizational components, group components, and individual components. Main factors of entrepreneurship improvement include strategic success and achievements. The results are confirmed by comparative studies.
    Keywords: Entrepreneurship Improvement, System Factors, Individual Factors, Group Factors, Organizational Factors
  • Sayed Saeed Shojaei, Gholamreza Jamali, Nikzad Manteghi Pages 161-181
    Human resource, including employees and managers, is the most important and most valuable capital for all organizations. Organizations are supposed to manage their mission in such a way that human resource is most productive and best developed. Considering the importance of productivity of the employees, this research is aimed at identifying factors affecting their productivity, regarding Article (79) of the Fifth Five-Year Plan of the Islamic Republic Act, through brain storm sessions as well as library documents and questionnaires. Variables of the research included four factors of empowerment, management, organizational motivation, and facilities. The relationship between these factors were identified, and the model was designed. The data was collected through the 7-point Likert Scale using structured questionnaire with 205 subjects. The data was analyzed by structured equation modelling, SPSS and LISREL software. The validity and reliability of the model were tested by confirmatory factor analysis. The hypotheses were tested by T-value in a level of significance at 0.05. The results indicated that four factors of management, organizational motivation, empowerment, and facilities affected productivity of human resource.
    Keywords: Human Resource Productivity, Productivity, Mining, Trade Organization of Booshehr
  • Mahdi Gholverdi, Hasan Zareie Matin, Gholam Reza Jandaghi Pages 183-208
    Issues such as meritocracy, training, and improvements of managers have raised up the issue of succession in the last decades. Although all organizations, especially cultural ones, call for succession systems, attempts to meet the requirements, particularly for succession behavior, have not been considerable. This research is intended to identify the elements which are effective on succession behavior. Research population includes all the managers at cultural organizations. The sample is selected according to theoretical purposive sampling method. This applied research follows a qualitative method using descriptive technique. The data is collected by the use of interviews, and data is analyzed by thematic analysis method. The results indicated that leadership style, psychological, moral and value components are effective in forming succession behavior in managers.
    Keywords: Succession Management, Succession Behavior, Cultural Organizations, Thematic Analysis
  • Abbas Salehi Ardestani, Hadi Varzeshkar Pages 209-231
    Human resource is now regarded as the main approach for the development and excellence of organizations. This is more important for people who are active in capital market, since the effect of assessing human resource efficiency in increasing investment efficiency and decision making is essential. This research is intended to propose a model for identifying the role of human resource in the promotion of investment efficiency in capital markets. This is a basic and technical analysis research, which follows a survey method for description and identification. First, the status quo is described and then causes are identified and the model of the role of human resource is designed. The results indicate that basic and technical analysis investment cannot fulfill the demands of investors. The efficiency of these models depends highly on having knowledge, expertise, experience and skill in human resource. Therefore, although the role of systems and systematic attitude is obvious, identification of the role of human resource is inevitable. This is acquired through the model resulted from this research, which can be applied to all organizations individually.
    Keywords: Human Resource, Three, Dimensional Theory, Investment, Efficiency, Systematic Attitude
  • Fereshteh Amin, Fatemeh Mir Pages 233-255
    As two important features of the recent era of rapid change , organizations are faced with many challenges , they continue to live in unstable and unpredictable environments will be possible only if it can of relying on legerity Moreover, adapt quickly to environmental changes as an opportunity to anticipate and even beyond that to make a change . Human capital as the most important , plays a decisive role in agile organizations . The purpose of this study was to evaluate the effects of demographic variables ( gender, age , the duration , the duration of the entire job experience , organizational and educational courses ) and a subset of its workforce agility (flexibility , adaptability and pro-active ) to are . The main data gathering tool was a questionnaire that was distributed among the directors of the bank industry . Our findings suggest that the demographic variables , only age, the experience , the organizational and proactive healing. Among the demographic variables , only age is affecting staffing flexibility . Another result that none of the demographic variables have an impact on human adaptability .
    Keywords: Human Resource Agility, Characteristics of Agile Human Resource, Demographic Variables