فهرست مطالب

زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 12، پاییز و زمستان 1395)

نشریه زیست فناوری دانشگاه تربیت مدرس
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 12، پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فائزه متقی طلب، سید شهریار عرب، جعفر محمدیان صفحات 1-10
    باکتریوردوپسین پروتئینی غشایی است که در هالوباکتریوم سالیناروم به عنوان پمپ پروتون وابسته به نور عمل می کند. این پروتئین شامل هفت زیرواحد مارپیچ آلفا (مارپیچ های A تاG )، یک صفحه بتا و یک کروموفور رتینال است. مطالعات نشان می دهد که پروتئین باکتریوردوپسین دارای خاصیت جذب امواج مایکروویو می باشد. یکی از رایج ترین و اصولی ترین روش های مطالعه ماکرومولکول های زیستی شبیه سازی دینامیک مولکولی است. با استفاده از این روش می توان تغییرات و دینامیک ساختاری ماکرومولکول های زیستی و کمپلکس آن ها را مطالعه کرد. در پروژه حاضر، از مدلسازی و شبیه سازی دینامیک مولکولی استفاده شده است. پس از مرحله تعادل و جهت بدست آوردن ساختارهای یکدست تر در مرحله تولید، شبیه سازی به مدت 15 نانوثانیه انجام شد، سپس به منظور بررسی مناطق موثر در جذب امواج مایکروویو شبیه سازی دینامیک مولکولی همراه با اعمال میدان الکتریکی به مدت زمان 786 پیکوثانیه که برابر با مدت زمان تناوب یک موج سینوسی در طیف رادار می باشد، روی کل ساختار پروتئین انجام شد. در نهایت، تغییرات کنفورماسیونی حاصل مورد بررسی قرار گرفت تا مناطق موثر در جذب امواج تعیین شود. مطالعه انجام گرفته نشان می دهد که امواج مایکروویو در فرکانس 8 گیگاهرتز و در بازه زمانی ذکر شده نمی تواند تغییرات ساختاری گسترده ای را در پروتئین ایجاد کند. از سوی دیگر تغییرات ساختاری برگشت پذیری در مناطق صفحه بتا و مارپیچ های D ، C و B تحت تاثیر میدان مشاهده گردید.
    کلیدواژگان: شبیه سازی دینامیک مولکولی، باکتریوردوپسین، جذب امواج مایکروویو
  • یوسفعلی اسدپور، اوصالو صفحات 10-20
    به منظور غنی سازی آرتمیا از امولسیون غنی ساز سلکو استفاده می شود که میکروگلبولهای پایدار با قطر کمتر از 1/0 میکرون تولید می کند. برای ایجاد این پایداری در سنتز روغن های غنی ساز سلکو از پایدارکننده های شیمیایی تا میزان 3 درصد در این ترکیبات استفاده می گردد. ولی در این پژوهش از ترکیب ثعلب و صمغ فارسی با نسبت مساوی و به میزان 11 درصد، به عنوان پایدارکننده های گیاهی در سنتز روغن غنی ساز استفاده شد. بخش محلول صمغ فارسی و ثعلب جدا شده و میزان آن به ترتیب 30 % و 22 % بدست آمد. سپس مقادیر دقیق ترکیب شیمیایی روغن سلکوی از طریق آنالیزشیمیایی مشخص شده و درنهایت طبق قرمول بدست آمده، مشابه تجاری آن ساخته شد. متوسط قطر ذرات روغن معادل 1/0 میکرون و کشش سطحی آن 5±15 دین بر سانتی متر تعیین گردید. سپس روغن غنی ساز ساخت داخل (تیمار1) با نمونه وارداتی (تیمار 2) در شرایط استاندارد برای آزمون غنی سازی urmiana Artemia استفاده شد. غنی سازی هر تیمار در سه تکرار با غلظت 4/0 گرم ماده غنی ساز درهر لیتر آب حاوی 200 هزار ناپلیوس در طی زمان 12 ساعت انجام شد. میانگین درصد غنی شدگی ناپلیوس در تیمارهای 1 و 2 به ترتیب 47/2± 27 و 52 /2± 23 بدست آمد. نتایج زیست سنجی 500 لارو تازه به تغذیه افتاده ماهی قزل آلا نشان داد که تیمارهای 1 و 2 اختلاف معنی داری نشان نداد( p<0.05). نتایج نشان داد که پایدارکننده های گیاهی مذکور همچنین از نظر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی، عملکرد مناسبی در پایدارسازی امولسیون های روغن در فازآبی داشتند.
    کلیدواژگان: پایدارکننده، Orchis mascula، Amygdalus scopariaspeech، سلکو، Artemia urmiana
  • رویا قنبری، ناصر هرزندی، سمانه دولت آبادی صفحات 20-30
    هدف
    کمپیلوباکتررکتوس از عوامل باکتریایی مهم دخیل در موارد پریودنتیت در بسیاری از مناطق جهان می باشد. این مطالعه برای بررسی مولکولی آلودگی به کمپیلوباکتررکتوس در ضایعات پریودنتال بیماران مراجعه کننده به کلینیک دندانپزشکی دانشگاه تهران انجام گردید.
    مواد و ر
    روش ها
    نمونه گیری از 40 نفر از بیماران در عمیق ترین ناحیه از پاکت پریودنتال با استفاده از کن کاغذی و توسط متخصصین مرکز درمانی انجام و اطلاعات از قبیل سن، جنس، وضعیت ابتلا به بیماری های سیستمیک و زمینه ای مختلف ثبت گردید. استخراج DNA با استفاده از DNPTM Kit محصول شرکت سیناژن و روش PCR با استفاده از پرایمرهای ویژه کمپیلوباکتررکتوس و سویه استاندارد باکتری، ATCC32238 به عنوان کنترل مثبت انجام گردید. با استفاده از نرم ا فزار SPSS و آزمون t و مربع کای اختلاف میزان آلودگی به باکتری وعمق شیار لثه ای در دوجنس و نیز گروه های سنی مختلف از نظر آماری بررسی شد.
    نتایج
    نتایج حاصل از بررسی مولکولی نشان دهنده تشکیل قطعه 598 جفت بازی و آلودگی به کمپیلوباکتررکتوس در 18 نمونه (45% افراد مبتلا) بود. میانگین عمق شیار لثه ای در زنان بالاتر بود ولی اختلاف میزان آلودگی به باکتری در دو جنس و میانگین عمق شیار لثه در گروه های سنی مختلف از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه
    یافته های تحقیق حاضر ضمن تایید حضور کمپیلوباکتررکتوس دردرصد قابل توجهی از نمونه های حاصل از موارد پریودنتیت نشان داد که از روش PCR می توان به عنوان روشی سریع و آسان در تشخیص این باکتری در نمونه های بالینی بهره برد.
    کلیدواژگان: کمپیلوباکتر رکتوس، پریودنتیت، PCR
  • ریحانه چمنی، سیدمحسن اصغری صفحات 30-40
    اندواستاتین رشد و پیشرفت تعداد زیادی از تومورها را از طریق اتصال به پروتئین های موجود در سطح سلول های اندوتلیال و ماتریکس خارج سلولی مانند اینتگرین، هپارین، ماتریکس متالوپروتئیناز2 و ترانس گلوتامیناز2 سرکوب می نماید. در سطح اندواستاتین یک موتیف غنی از آرژنین وجود داشته که جهت اتصال به برخی از پروتئین های مذکور ضروری هستند. نشان داده شده است که پپتید 27 آمینواسیدی مشتق از اندواستاتین مسئول اعمال ضد رگزایی و ضد توموری آن است و جهش هیستیدین های متصل شونده به Zn فعالیت آن را تا حد زیادی کاهش می دهد. در مطالعه حاضر با توجه به اهمیت لوپ متصل شونده به Zn در انتهای آمین و آرژنین 27 در انتهای کربوکسیل، پپتیدهایی مطابق با این ناحیه و یک فرم جهش یافته حاوی جهش ایزولوسین 26 به آرژنین سنتز شدند و ساختار و میانکنش آنها با ماتریکس متالوپروتئیناز2 و ترانس گلوتامیناز2 با استفاده از روش های طیف سنجی فلوئورسانس، شبیه سازی دینامیک مولکولی و داکینگ مولکولی بررسی گردید. هدف از این مطالعه بررسی اثر کنار هم قرار گرفتن دو آمینواسید آرژنین با بار مثبت بر ساختار و میانکنش این قطعه از اندواستاتین بود. نتایج نشان دادند که قرار گرفتن دو آرژنین کنار یکدیگر در انتهای کربوکسیل موجب افزایش نوسانات در کل ساختار پپتید، تغییر ناحیه لوپ متصل شونده به یون Zn در انتهای آمین و منفی تر شدن انرژی اتصال پپتید به ماتریکس متالوپروتئیناز2 و ترانس گلوتامیناز2 می گردد. می توان چنین استنتاج نمود که دافعه آرژنین های با بار مثبت در انتهای کربوکسیل موجب القای تغییرات کانفورماسیونی در کل ساختار و بخش لوپ انتهای آمین گردیده است.
    کلیدواژگان: اندواستاتین، پپتید، طیف سنجی فلوئورسانس، شبیه سازی داکینگ مولکولی، دافعه الکترواستاتیک
  • علیرضا نادری سهی، حسین نادری منش، مسعود سلیمانی صفحات 40-50
    با توجه به یافته های جدید، نقش نانوتوپوگرافی ریزمحیط سلول بر عملکرد و سرنوشت آن، بیش از پیش اهمیت یافته است. از این رو، تهیه نانوساختارهای زیست سازگار بعنوان بستر کشت سلول و در مرحله بعد، تعیین دقیق ویژگی های فیزیکی و هندسی آن ها مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در این راستا هرچند میکروسکوپ نیروی اتمی، در تعیین خصوصیات نانوالگو(Nanopattern) های مورد استفاده برای کشت سلول، کاربردی گسترده یافته، اما توانایی های آن برای مطالعه ساختار نانوالیاف الکتروریسی شده (Electrospun nanofibers) بطور جدی مطالعه نشده است. در تحقیق حاضر، نانوالیاف زیست سازگار کیتوزان که با فناوری الکتروریسی تولید و بهینه شده بودند، با میکروسکوپ های الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ نیروی اتمی(AFM) مورد بررسی قرار گرفته، داده های حاصل از هر یک ارزیابی شدند. نتایج حاصله بیانگر این واقعیت بود که استفاده از هر کدام از این دو میکروسکوپ، مزایا و معایبی خواهد داشت. بعنوان اولین نکته، در حالی که فرآیند های آماده سازی و روبش نمونه در SEM می تواند سبب تخریب ساختار طبیعی الیاف گردد، AFM به هیچگونه تیمار نمونه نیازی ندارد. در حالی که مهمترین کاربردهای SEM در بررسی ساختارهای نانوفیبری شامل بررسی سریع شکل، جهت گیری، قطر و یکنواختی الیاف است، تصویربرداری سه بعدی با AFM، تعیین درجه زبری سطح، درجه زبری در طول لیف و تعیین ضخامت بافت تولید شده را ممکن می سازد. علاوه بر این، با رعایت پاره ای ملاحظات تکنیکی، AFM می تواند در تخمین قطر میانگین نانوالیاف، به خوبی SEM عمل نماید.
    کلیدواژگان: نانوالیاف، میکروسکوپ، نیروی اتمی، نانوتوپوگرافی، کیتوزان
  • زهرا حاجی حسن، سید کاظم حسینی، علیرضا زمردی پور صفحات 50-60
    پروتئین اکتیوینA متشکل از دو دایمر βA بصورت یک پری-پرو-پروتئین با طول 426 آمینواسید سنتز می شود که پس ازحذف بخشهای پری و پرو، پروتئین بالغ با طول 116 آمینواسید حاصل می شود. این پروتئین که اولین بار از مایع فولیکولی گوسفند بعنوان یک محرک قدرتمند برای تولید هورمون FSH جداسازی شد، دارای عملکردهای گوناگونی مثل حفظ و بقای سلول های عصبی، آپوپتوز، رشد و تمایز در انسان می باشد. از آنجاییکه پروتئین اکتیوینA دارای کاربردهای متعددی در زمینه پزشکی مانند تمایز سلول های بنیادی، ترمیم زخم، درمان بیماری های تحلیل عصبی مانند آلزایمر و...است برای اولین بار در این تحقیق در سه سویه ی متفاوت باکتری E.coli بیان شد. از آنجاییکه پروتئین مذکور در ساختار فعال و عملکردی خود دارای پیوندهای دی سولفیدی است، محیط احیا کننده ی سیتوپلاسم E.coli برای بیان آن مناسب نمی باشد لذا، محیط اکسید کننده ی پری پلاسم جهت تولید آن همراه با تاخوردگی صحیح مورد توجه قرار گرفت. در این تحقیق، cDNA ژن اکتیوین A انسانی بدست آمده از بانک اطلاعاتی NCBI پس از بهینه سازی رمزه به همراه پپتید نشانه تغییریافته آنزیم آلفا آمیلاز باکتری باسیلوس لیکنی فورمیس بومی ایران در وکتور بیانی pET21b(+)، ساب کون و سپس به روش ترنسفورماسیون به سویه های BL21(DE3)pLysS ،BL21(DE3)Rosetta gami و BL21(DE3) انتقال یافت. پس از بیان همزمان با استفاده از القاگر IPTG ، محتوای پروتئینی استخراج شده از هر سه سویه با استفاده از تکنیکهای SDS-PAGE ، دات بلات و وسترن بلات با یکدیگر مقایسه گردید. نتایج نشان دهنده بیان در هر سه سویه باکتریایی بویژه در Rosetta gamiو DE3 می باشد.
    کلیدواژگان: اکتیوین A، پپتید نشانه آنزیم آلفا آمیلاز، E، coli
  • پرستو رحیمی زاده، سعید نژاوند، محمد پاژنگ، علیرضا امانی قدیم، نادر چاپارزاده، فرشته سادات یونسی صفحات 60-70
    سلولاز آنزیمی پرکاربرد در صنایع مختلف می باشد. تثبیت سلولاز یکی از روش های پایدارسازی آن است که نه تنها امکان جداسازی آنزیم از واکنش، بلکه امکان استفاده مجدد از آن را فراهم می سازد و در نتیجه هزینه استفاده آنزیم در صنعت به طور قابل توجهی کاهش می یابد. استفاده از کیتوزان به عنوان بستر جهت تثبیت آنزیم و استفاده گسترده آن در فرآیند های صنعتی همواره مورد توجه بوده است. ویژگی های فوق العاده از جمله زیست سازگاری، زیست تخریب پذیری و غیر سمی بودن آن، کیتوزان را بستری مناسب جهت فرآیند تثبیت معرفی می کند. در این مطالعه توالی ژنی کد کننده آنزیم اندوگلوکاناز AaCel9A در وکتور بیانی pET28a(+) همسانه سازی شد. نتایج حاصل از تعیین توالی موید قرارگیری صحیح قالب ژنی AaCel9A در وکتور بود. سپس وکتور حاوی ژن به سلول های مستعد اشریشیا کلی سویه BL21 منتقل شده و بیان پروتئین در آن ها القا شد. بیان آنزیم با استفاده از روش الکتروفورز SDS-PAGE و سنجش فعالیت آنزیم تایید و با ستون نیکل آگارز تخلیص بعمل آمد. ساخت ماکروبیدهای کیتوزان با روش ژله ای شدن صورت گرفت. مولکولهای آنزیم با استفاده از لینکرهای گلوتارآلدئیدی به صورت کووالان به بستر متصل و تایید تثبیت آنزیم توسط FTIR و نیز سنجش فعالیت آنزیمی از ماکروبیدهای حاوی آنزیم انجام پذیرفت. آنالیز نتایج نشان داد که بهترین شرایط برای تثبیت کوالان آنزیم بر روی بستر در غلظت گلوتارآلدئید 7/0% و بافر سدیم فسفات (7 pH) می باشد. همچنین آنالیز برادفورد و سنجش فعالیت آنزیمی موید تثبیت 85% از مولکول های آنزیم برروی بستر بود.
    کلیدواژگان: اندوگلوکاناز AaCel9A، پایدار سازی، تثبیت، کیتوزان
  • مریم عزیزی، جعفر همت صفحات 70-70
    این تحقیق با هدف جداسازی و شناسایی باکتری های ترموفیل تولید کننده اگزوکلوکاناز از چشمه های آب گرم دهلران در جنوب غربی ایران واقع در استان ایلام انجام شد. پس از نمونه گیری، غنی سازی در محیط کشت حاوی سبوس برنج یا CMC ( کربوکسی متیل سلولز) انجام گردید. شناسایی باکتری ها بر اساس خصوصیات آنها از جمله تعیین توالی ژن یونیورسال 16SrRNA و با استفاده از تکنیک PCR انجام شد. مقایسه توالی جدایه ها در پایگاه داده ژنومی بانک ژن، بیشترین قرابت را با گونه های Pseudoj،hgdxanthomonas mexicana، Chelatococcus daeguensis،Promicromonospora sp.،Isoptericola variabilis sp. نشان دادند. در میان جدایه ها، سویه منتخب به عنوان variabilis sp. IDAH9. Isoptericola شناسایی و نام گذاری گردید. این سویه U/ml1 فعالیت اگزوگلوکانازی نشان داد. به منظور بهینه سازی تولید آنزیم سویه منتخب، اثر منابع کربن، نیتروژن، توئین 80، ساکاروز بر تولید آنزیم بررسی گردید. نتایج نشان داد، بیشترین فعالیت اگزوگلوکانازی در غلظتهای 2/0% ساکاروز، 6/0% توئین 80 ، 12 گرم بر لیتر از منابع کربنی سبوس و کربوکسی متیل سلولز و 6/5 گرم بر لیتر آمونیوم سولفات حاصل شده است. آنزیم در دمای °C 50 پس از 24 ساعت 64% فعالیت خود را حفظ نمود. بنابراین Isoptericola variabilis sp. IDAH9. می تواند گزینه مناسبی برای تولید اگزوکلوکاناز مقاوم به حرارت از منابع کربنی ارزان قیمت باشد.
    کلیدواژگان: ترموفیل ها، اگزوگلوکاناز، سلولاز، Isoptericola Variabilis
  • بهرام گلستانی، افشانه جعفری، فرخ کریمی صفحات 80-90
    باکتری سالمونلا یکی از کشنده ترین باکتری هایی است که در عفونت های همه گیر، نقش دارد. از طرفی افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری ها باعث شده است که تحقیقات فراوانی در جهت معرفی روش های جایگزین برای مقابله با باکتری های بیماریزا صورت پذیرد. در این تحقیق به منظور مطالعه ی یکی از مکانیسم های مولکولی احتمالی نانوذرات اکسید مس، باکتری سالمونلا تیفی موریوم به عنوان مدل برای باکتری های گرم منفی انتخاب شده است که تاثیر نانوذرات اکسید مس بر روی ژنوم این باکتری بررسی گردید. ابتدا باکتری سالمونلا در محیط کشت بلاد آگار سپس در محیط کشت BHB، کشت داده شد. تیمار باکتری در غلظت های 30، 60، 90 و 120 میکروگرم بر میلی لیتر انجام گرفته و در فاصله های زمانی 2، 4 و 24 ساعت خاصیت ضد میکروبی نانوذره بررسی گردید. استخراج DNA از نمونه های شاهد و تیمار شده انجام شد و تغییرات توالی ژنوم باکتری با استفاده از تکنیک RAPD-PCR مورد مطاله قرار گرفت. با استفاده از نرم افزار NTSYS-PC، نتایج حاصل از الکتروفورز محصولات PCR روی ژل آگارز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که نانوذرات اکسید مس باعث ایجاد تغییر توالی در قسمت های مختلف ژنوم باکتری سالمونلا با غلظت های 90 و 120 میکروگرم بر میلی لیتر گردید. از این تغییرات می توان نتیجه گرفت که یکی از مکانیسم های مولکولی اثر مهارگنندگی رشد باکتریایی این نانوذرات ایجاد تغییر توالی در DNA ژنومی می باشد. نانوذرات اکسید مس احتمالا باعث تغییر خاصیت جفت شدن بازی بازها و یا باعث ایجاد اختلال در مکانیسم همانند سازی شده است.
    کلیدواژگان: باکتری سالمونلا، نانوذرات اکسید مس، واکنش زنجیره ای پلیمراز رپید
  • بهرام محمدسلطانی، مریم حسنلو، سید جواد مولی صفحات 90-100
    نوروتروفینها خانواده ای از فاکتورهای رشد ترشحی هستند که عملکرد خود را از طریق اتصال به گیرنده های اختصاصی (Trkها) و یا گیرنده عمومی خود (p75ntr) انجام می دهند. P75ntr نقش مهمی در بقا، تمایز و تکثیر بسیاری از انواع سلولها دارد. MicroRNA ها RNA های کوچک غیر کد کننده ای هستند که باعث تنظیم پس از رونویسی بیان mRNA می شوند. اخیرا در اینترون شماره چهار گیرنده P75ntr یک miRNA بنام hsa-miR-6165 کشف شده است. بررسی های بیوانفورماتیکی حاکی از نقش این miRNA در تنظیم بسیاری از مسیرهای پیام دهی سلولی و نیز مسیرهای دخیل در تمایز می باشد. بنابراین در تحقیق حاضر، بیان hsa-mir-6165 در روند تمایز سلولهای بنیادی کارسینومای جنینی NT2 و همچنین در رده های سلولی عصبی و غیر عصبی انسانی بررسی شد. نتایج بیانگر آن است که hsa-miR-6165 نه تنها در روند تمایز سلولهای NT2 و سلولهای عصبی بیان می شود بلکه در بسیاری از رده های سلولی غیر عصبی از جمله hFSF و Hela نیز بیان بالایی نشان می دهد. همچنین، بیان این miRNA بر خلاف ژن میزیانش، در مراحل پایانی تمایز سلولهای NT2 افزایش می یابد. این نتایج پیشنهاد کننده نقش داشتن hsa-mir-6165 در تمایز سلولی عصبی است. مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است.
    کلیدواژگان: hsa، mir، 6165، P75ntr، تمایز سلولهای NT2
|
  • Faezeh Mottaghitalab, Seyed Shahryar Arab, Jafar Mohammadian Pages 1-10
    Bacteriorhodopsin (bR) is a membrane protein that acts as a light-driven proton pump in Halobacterium salinarum. This protein contains seven transmembrane α-helical subunits, helices A–G, one beta-sheet and a retinal chromophore. Studies show that bR have the property of absorbing the microwave. Among several methods molecular dynamics simulation (MD) is the most systemic approach. With this method we can study structural changes and dynamic of macromolecules. In this project, we use modeling and molecular dynamic simulation. To obtain more accurate structures after the equilibration a 15 ns MD simulation was done. After that, in order to find the effective sites of microwave absorption on bR a production run was performed with applying electric field in the time intervals of 786 ps that is equal to one sinusoidal frequency at microwave spectrum. At last, conformational changes under effect of sinusoidal wave has been assigned the effective sites of microwave absorption in the protein. Our study shows that microwave in the frequency of 8 GHZ and the time interval that mentioned above, cannot make significant changes on the protein. In the other hand, we have seen some reversible changes in Beta-sheet and D, C, B helices.
    Keywords: Molecular dynamics simulation, Bacteriorhodopsin, Microwave Absorption
  • Yousefali Asadpour, Ousalou Pages 10-20
    Selco enriching emulsion includes compounds from certain oils with marine and herbal origins. Selco oil produces micro-globules with less than 0.1 micron diameter. In order to generate such stability in original selco chemical emulsifiers have been used up to 3%. In this study, persian gum )Amygdalus scopariaspeech( and salep (Orchis mascula (were used as herbal emulsifiers in synthesis of Artemia enriching for a content of 11% to establish emulsification. The soluble part of persian gum and salep was separated with 30% and 22% content, respectively. Through chemical analysis, the chemical composition of the imported Selco oil was identified. Then the similar ingredients of the commercial brand were combined to produce our synthesized production. In physical computing, the average diameter and distribution of oil phase particles side was obtained as 0.1 micron and the relevant surface tension as 15±5 DIN/cm. Then the synthesyzed enriching oil (treatment 1) with the imported one (treatment 2) were tested for Artemia urmiana enriching with standard conditions. Enriching conducted in 3 repetitions with 0.4 gr/lit of the enriching oils/1 lit of water. Nauplii were introduced as 200000 nauplii/lit. The average of nauplii enriching percentage in treatments 1 and 2 was achieved as 27±2.47 and 23±2.52 percent, respectively. The bioassay results on 500 new feed larvae of trout fish has been shown that treatments 1 and 2 were significantly differed in survival. Therefore, the plant emulsifiers in this study, showed good performances as the chemical and physical properties, in stabilizing the oil emulsion in the aqueous phase.
    Keywords: Emulsifier, Amygdalus scopariaspeech, Orchis mascula, Selco, Artemia urmiana
  • Pages 20-30
    Background
    Campylobacter rectus is one of the important periodontopathogenic bacteria in many regions of the world. According to lack of published surveys on the bacterium in Iran, the aim of this research was to detect of Campylobacter rectus in the patients with periodontitis referred to dental clinic of Tehran University using molecular method.
    Materials And Methods
    Sampling from 40 patients was performed by clinic specialists at deepest site of periodontal pockets using paper points and corresponding data were registered. DNA of the specimens were extracted using DNP TM kit (Cinnagen) and PCR was carried out using C. rectus specific primers and ATCC 32238 reference strain as positive control. Statistically significant differences in frequency of bacterial contamination and mean depth of gingival sulcus among different age and sex groups were evaluated using SPSS 22 (Chi square and t-tests).
    Results
    Molecular method results showed the amplification of 598bp long segment and C. rectus contamination in 18 (45%) of tested samples. Mean depth of gingival sulcus in women was more but the differences in frequency of bacterial contamination between men and women and mean depth of gingival sulcus among different age groups were not statistically significant.
    Conclusion
    The finding of this survey confirmed the presence of C. rectus in remarkable percentage of the periodontitis cases and pointed to the suitability of the PCR as an easy and rapid method for detection of this bacterium in clinical samples.
    Keywords: Campylobacter rectus, Periodontities, PCR
  • Reyhane Chamani, S. Mohsen Asghari Pages 30-40
    Endostatin suppresses growth and progression of many tumors through binding to endothelial cell surface and extracellular matrix proteins like integrin, heparin, matrix metalloproteinase-2 and transglutaminase-2. There is an arginine rich motif on the surface of endostatin that is essential for binding to some of aforementioned proteins. It has been shown that a 27 amino acid peptide derived from amino terminal of endostatin responsible for its anti-angiogenic and anti-tumor activities and mutation of histidines bound to Zn significantly reduce its activity. In the present study, as regards the importance of Zn-binding loop in amino terminal and arginine 27 in carboxyl terminal, peptides corresponding to this region and a mutated variant including isoleusin 26 to arginine mutation synthesized and their structure and interaction with matrix metalloproteinase-2 and transglutaminase-2 analyzed using fluorescence spectroscopy, molecular dynamic and docking simulation techniques. This study aimed to analyze effect of placing two positively charged arginines on the structure and interaction of this fragment of endostatin. Results showed that placing two arginines close together in the carboxyl terminal of peptide increases fluctuations in total structure of peptide, alters Zn-binding loop in the amino terminal and makes binding energy of peptide to matrix metalloproteinase-2 and transglutaminase-2 more negative. It can be inferred that repulsion of two positively charged arginines in carboxyl terminal induces conformational changes in the whole structure and in the amino terminal loop region.
    Keywords: Endostatin, Peptide, Fluorescence spectroscopy, Molecular docking simulation, Electrostatic repulsion
  • Alireza Naderi Sohi Pages 40-50
    According to the novel achievements, nanotopography and steric geometry of the microenvironment around the cells have a drastic role on their fates. Hence, fabrication of biocompatible nanostructures as the scaffolds for the cell culture and in the next step, accurate determination of their physical and geometrical characteristics is widely considered. Despite of broad utilization of Atomic Force Microscopy to investigate topological traits of sophisticated nanopatterns; its capability to characterize electrospun nanofibers has not been studied inquiringly. In the present research, chitosan nanofibers which were successfully electrospun at the optimized conditions were then evaluated using Scanning Electron Microscopy (SEM) and Atomic Force Microscopy (AFM) respectively. The results suggested that recruitment of both of these techniques have their own advantages and disadvantages. As the first noticeable issue, while the sample preparation and scanning procedure in SEM imaging may disrupt native structure of fibers, probing the sample by AFM doesnt need any pre-imaging treatment. The main application of SEM in analysis of nanofibrillar structures is the rapid survey of nanofibers shape, orientation, diameter and consistency. In the other side, three dimensional imaging by AFM makes it possible to determine whole surface roughness, roughness along fibers and woven tissue thickness. Furthermore, regarding some technical advices, AFM can be used to estimate nanofibers average diameter as well as SEM.
    Keywords: Nanofibers, Atomic Force Microscopy, AFM, Nanotopography, chitosan
  • Zahra Hajihassan, Seyed Kazem Hosseini, Alireza Zomorodipour Pages 50-60
    Human activin A is a homodimer of βA subunit which is synthesized in the form of prepro-activin with 426 amino acids; mature activin A with 116 amino acids is processed from this larger precursor protein. This protein which was extracted for the first time from follicular fluid is a strong stimulator of FSH biosynthesis. The functions have been found to be exerted by activin, including roles in cell proliferation, differentiation, apoptosis and survival of neurons. As this protein plays a considerable role in the treatment of neurodegenerative disease such as Alzheimer,s disease and wound repair, in this study for the first time was expressed in three different strains of E.coli. Activin A has disulfide bonds in its native and functional structure, so the cytoplasmic reducing environment of E.coli is not appropriate for its expression. Therefore, the oxidative space of periplasm for production of correctly folded activin A was considered. In this study, h-activin A cDNA and modified Iranian Bacillus Licheniformis α-amylase signal peptide obtained from NCBI data bank after codon optimization was cloned in pET21b() vector and transformed to BL21(DE3)pLysS, BL21(DE3)Rosetta gami and BL21(DE3) strains of E.coli. Expression occurred via induction of promoter with IPTG. Consequently, extracted proteins from these three strains were compared with each other using SDS-PAGE, Dot blot and western blot techniques. The data shows activin A expression especially in BL21(DE3) and BL21(DE3)Rosetta gami strains of E.coli.
    Keywords: Activin A, α, amylase signal peptide, E.coli
  • Saeed Najavand Pages 60-70
    Cellulase enzyme has shown their potential application in different industry. cellulase immobilization is one of the different methods for enzymatic stabilization. An advantage of immobilization is enzymatic reusability, which have an economical advantage for enzyme using in industry. Properties of Chitosan as a support for enzyme immobilization are always considerable. Due to its unique biological properties such as biocompability, biodegradability and non-toxicity, chitosan is an attractive support for immobilization. In this investigation Aa-cel9A endoglucanase gene was cloned in pET28 () expression vector. Sequencing result had been proved gene cloning in vector. Then the constructed vector was transformed to Eshershia.Coli (BL21) cells and enzyme production was induced. The result obtained from SDS-PAGE analysis and enzymatic assay showed the recombinant protein has been expressed and protein purification was done with Ni-NTA column. Chitosan macrobeads were prepared by precipitation procedure. After immobilization of enzyme with glutaraldehyde as linker, enzyme immobilization has been proved with FTIR and Bradford analysis. The obtained result showed optimum condition for covalent immobization on support are 0.7% of glutaraldehyde concentration and sodium phosphate buffer with pH 7. Bradford analysis and enzymatic activity assay have proved 85% of enzyme molecules immobilized on support.
    Keywords: AaCel9A endoglucanases, Stabilization, immobilization, chitosan
  • Maryam Azizi, Jaffar Hemmat Pages 70-70
    This study aimed to isolate the thermophilic bacteria producing exoglucanase from hot springs of Dehloran, in Ilam province, in South-West of Iran. After sampling, bacterial enrichment was performed in a medium containing rice barn or CMC (carboxymethyl cellulose). Identifying bacteria was performed based on characteristics such as universal 16SrRNA gene sequencing using PCR. The isolates indicated the most similarity to species Pseudoxanthomonas mexicana¡ Chelatococcus daeguensis,Promicromonospora sp., Isoptericola variabilis sp. in the GenBank. The selected strain was identified and named as Isoptericola variabilis sp. IDAH9. The strain showed 1 U/ml exoglucanas activity. In order to optimization of enzyme production, the effects of carbon, nitrogen, Tween-80, and sucrose were evaluated. The results showed that the most exoglucanas activity are obtained at concentrations of 0.2% sucrose, 0.6% Tween 80 and 12 g/l of bran and carboxymethyl cellulose carbon sources and 5.6 g/l of ammonium sulfate. The residual enzyme activity was retained 64% of activity after 24 hour incubation at 50 °C. Therefore, Isoptericola variabilis sp. IDAH9 can be a suitable option for production thermostable exoglucanase from low price carbon sources.
    Keywords: Thermophilies, Isoptricola variabilis, Exoglucanase, cellulase
  • Bahram Golestani, Afshane Jafari, Farokh Karimi Pages 80-90
    Salmonella is the serious and prevalent bacteria that has important role in epidemic infections. Beside increase of antibiotics resistance in bacteria make that abundance researches did for introduction of replacement method for beard with bacteria infections. Copper NANO oxide particles are components that their anti-microbial nature be evidenced. In this research for discover of NANO particles probably mechanism on the genome of bacteria, salmonella selected as a model for Gram-negative bacteria. In this regard, at first the bacteria were treated with 30 and 60 µg/ml copper oxide NANO particles. At time intervals of 2, 4, and 24 hours. In this doses, bacteria was growth .So bacteria were treated with 90 and 120 µg/ml copper oxide NANO particles. In these doses growth of bacteria even after 24 h completely were stopped .Then their DNA were extracted. In order to investigate the effects of copper oxide NANO particles on the genome, the chain reaction techniques of (RAPD-PCR) was employed .Using the software NTSYS-PC, the results obtained from electrophoresis of PCR products on agarose gel were analysis. The results of the study revealed that copper oxide NANO particles not only affects the growth of bacteria but also affect the sequencing of genomic DNA and leads to the changes of them in different points.
    Keywords: salmonella, copper nano oxide particles, RAPD polymerase chain reaction (RAPD, PCR)
  • Bahram Mohammad Soltani, Maryam Hassanlou, Seyed Javad Mowla Pages 90-100
    Neurotrophins are a family of secretive growth factors that do their functions via binding to their specific receptors (Trks) or their common receptor (p75ntr). p75ntr has important roles in survival, differentiation and proliferation of several types of cells. MicroRNAs are non-coding small RNAs that regulate post-transcriptional mRNA expression. Recently, a MiRNA named hsa-miR-6165 has been discovered in forth intron of p75ntr. Bioinformatics analysis has revealed that this MiRNA has important roles on regulation of several cellular signaling pathways and signaling pathway involve in differentiation. Therefore, in the present study, the expression of hsa-miR-6165 in neuronal differentiation of NT2 human embryonic carcinoma stem cell line and non-nervous and nervous human cell lines was analyzed. Our results indicated that hsa-miR-6165 not only has been expressed in differentiation process of NT2 cells and neural cell lines but although significantly expressed in several human non-neural cell lines such as hFSF and Hela. In addition, the expression of this miRNA, unlike its host gene, upregulated at the end of the differentiation. These results indicate the probable presence of independent promoter for this MiRNA and revealed that hsa-mir-6165 maybe has roles in cellular differentiation which needs more investigation.
    Keywords: hsa, mir, 6165, P75ntr, NT2 diffrentiation