فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (جراحی عمومی و تخصصی)
پیاپی 5 (آذر 1378)

  • 171 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1378/09/01
  • تعداد عناوین: 25
|
  • سرطان معده در سالمندان
    صفحه 611
    عدف از ارائه این مقاله تعیین نحوه برخورد با بیماران مسنی است که مبتلا به سرطان می باشند. به علت بالا رفتن سن متوسط، تعداد بیماران مسن مبتلا به سرطان معده نیز افرایش یافته است گرچه قبلا فکر می کردند که انجام عمل جراحی دراین بیماران با موربیدیتی و مورتالیتی بالایی همراه است ولی این مطالعه نشان میدهد که در این بیماران نیز عمل حراحی اندیکاسیون دارد و در بسیاری از آنها موجب افزایش طول عمر میگردد اگرچه می بایست از انجام جراحی های وسیع در این بیماران خود داری نمود.
  • عوارض وخطرات کاتترگذاری ورید مرکزی در بچه ها
    صفحه 619
    کاتتر گذاری در ورید مرکزی، در اطفال تقریبا یک عمل بی خطر است. میزان منافع در اکثر موارد 2/3 درصد بیشتر از خطرات آن است. (جهت تزریق مکرر خون، شیمی درمانی، تجویز آنتی بیوتیک، تغذیه وریدی...)و استفاده از آن افزایش یافته است. در این مقاله عوارض و خطرات آن بررسی شده است.
  • بررسی و درمان مقرون به صرفه در ژنیکوماستی
    صفحه 626
    حمایت از بررسی سیستم اندوکرین در ژنیکوماستی ایدیوپاتیک مورد توافق می باشد اما ممکن است مقرون به صرفه نباشد. در این مقاله این رویکرد از نظر مقرون به صرفه بودن مورد ارزیابی قرار گرفته است.
  • درمان جراحی پنوموتوراکس خود به خود: تجربه ده ساله
    صفحه 630
    در این مقاله تجربه به کار گرفته شده در درمان پنوموتوراکس خود به خود در طی ده سال، ارائه شده است. پنوموکوراکس خودبه خود به طور شایع در افراد جوان، بلند فد و لاغر بدون وجود شواهدی از بیماری زمینه ای ریه، دیده میشود.
  • اسپلنکتومی ناکامل انتخاب در کودکان
    صفحه 635
    هدف ارائه این مقاله، بررسی و تعیین اندیکاسیونهای اسپلنکتومی ناکامل انتخابی، وسعت رزکسیون طحال و عوارض ناشی از آن می باشد.
  • پانکراتیکوگاستروستومی براب بازسازی باقیمانده پانکراس بعد از پانکراتیکودئونکتومی به علت کار سینوم آمپول
    صفحه 639
    در این مقاله پس از عمل جراحی پانکراآتیکو دئودنکتومی برای آناستوموزپانکراس به دستگاه گوارش از پانکراآتیکو گاستروستومی به جای پانکرآتیکوژژو نوستومی استفاده شده است و مولفین نتیجه گدفته اند که این نوع آناستوموز با نشت و عوارض بسیار کمتری همراه است.
  • انتروکولیت بعد از درمان جراحی هیرشپرونگ: عوامل خطر و هزینه های مالی
    صفحه 646
    تا به حال علل انترکولیت بعد از عمل در هیرشپرونگ به طور قطع مشخص شده است، در این مطالعه عوامل خطری مورد بررسی قرار می گیرد که از علل مهم مستعد کننده انترکولیت هستند.
  • آیا کودکان در مقابل ترومای غیر نافذ، بیشتر مستعد آسیب های عمده کلیوی می باشند؟ یک مطالعه مقایسه ای
    صفحه 651
    بررسی اثرات و آسیب های کلیوی ناشی از ترومای غیر نافذ در کودکان در مقایسه با بزرگسالان از اهداف این مقاله محسوب میگردد. با توجه به اینکه تروما شایع ترین علت مرگ در کودکان است و در ترومای دستگاه ادراری، کلیه ها بیشترین آسیب را می بینند، ارزیابی این مقاله دارای اهمیت می باشد.
  • درمان جراحی و پیامد آن در بیماران مبتلا به کارسینوم هپاتوسلولار با قطر بیش از cm 10
    صفحه 655
    کارسینومای هپاسلولار بزرگ کبد، خصوصیات بالینی و پاتولژیک مخصوص به خود را دارد. درمان غیر جراحی (تزریق الکل به داخل تومور از طریق پوست، آمبولی شریانی...)موثر می شود، ورزکسیون تومور به عنوان تنها درمان، مطرح می باشد. (پیوند کبد در تومورهاین کبد کمتر از 5 سانتیمتر انجام می شود.)
  • تومورهای کیستیک پانکراس
    صفحه 660
    تومورهای کیستیک پانکراس تهی است و اغلب با کیستهای کاذب پانکراس اشتباه می شوند و این موجب تاخیر در درمان می شود. نکته مهم این است که سابقه پانکراتیت حاد در تومورهای کیستیک پانکراس وجود ندارد.
    CT اسکن، آسیپراسیون سوزنی از طریق پوست و بررسی مایع کیست و مشکوک بودن ضایعه از نظر پزشک، می تواند به تشخیص بیماری کمک نماید.
  • تزریقب کلاژن در نارسایی داخلی اسفنکتر در مردان: یک روش معقول در بیماران انتخاب شده
    صفحه 664
    در این مقاله بزریق کلاژن از پیشابراه را به عنوان روشی با حداقل تهاجم در درمان بی اختیاری ادرای متعاقب استرس در مردان ارزیابی نموده و از عمل تعیین کننده درپیش آگهی برای موفقیت و یا عدم موفقیت درمان شناخته است
  • ویژگی های ظهور فتق در طرف مقابل بعد از ترمیم فتق اینگوئینال یک طرفه
    صفحه 669
    در این مقاله با توجه به احتمال باز بودن زائده واژینالیس به ارائه گزارشی از میزان وقوع فتق طرف مقابل در شیرخواران و بچه ها بعد از ترمیم فتق اینگوئینال یک طرفه پرداخت است. جراحی فتق طرف مقابل درشیرخواران و بچه با فتق اینگوئینال بالینی یک طرفه، توسط بسیاری از جراحان در جمعیت های خاص به احتمال باز بودن زائده واژینالنیس انجام می شود.
  • عفونت های نکروزان نسج نرم ناشی از تزریق دارو های غیر مجاز که به صورت آبسه پوستی تظاهر می کنند
    صفحه 675
    در این مقاله توجه جراحان به این نکته شده است که در معتادان تزریقی ممکن است در محل ترزیق عقونت به شکل نکروز نسج نرم باشد ولی تظاهر بالینی یک آبسه معمولی را داشته باشد در این بررسی توصیه کرده اند که جهت درناژ آبسه آنها باید به صورت تهاجمی تری اقدام نمود.
  • ارزیابی بالینی تصادفی در دو نوع درمان لاپاراسکوپیک آندومتریوم: سیستکتومی در مقابل درناژ و انعقاد
    صفحه 685
    ارزیابی تاثیر دو روش متفاوت لاپاراسکوپیک در درمان آندومتریوم با در نظر گرفتن تسکسین درد، میزان حاملگی و عود بیماری از جمله اهداف مورد بررسی در این مقاله است. در نهایت درمان آندومتریوم تخمدان به روش سیستکتومی از طریق لاپاراسکوپ نسبت به روش تخلیه و انعقاد، نتایح بهتری داشت ولی عوارض این دو روش یکسان بود.
  • وقوع فیستول پس از تخلیه آبسه های حاد آنورکتال
    صفحه 690
    دراین مقاله، پس از بررسی حدود 150 بیمار که آبسه آنال آنها به طور ساده در ناژ شده بود مولفین به این نتیجه رسیده اند که 60%بیماران دچار فیستول و عود آبسه نشده اند و توصیه نموده اند که جهت اجتناب از صدمات اسفنگتر بهتر است تمام آبسه ها در مراحل اول فقط درناژ شوند و تنها در بیمارانی که آبسه قدامی سطحی وجود دارد به علت اشکال زیاد فیستول، در مراحل اولیه فیستولوتومی انجام می شود
  • بیماری آنورکتال در بیماران آلوده HIV
    صفحه 695
    دراین مقاله ناراحتی های انورکتال در بیماران مبتلا به ایدز و HIV مثبت مورد بررسی قرارگرفته است و مشاهده شد که طیف وسیعی از ناراحتی ها انورکتال در این مشاهده می شود که شایع ترین سمپتوم آن درد است و شایع ترین ناحیه پاتولوژیک زگیل مقعد و بعد زخم ساده آن است و به نظر می رسد بد خیمی انورکتال در این بیمادان شایع تر باشد.
  • عود زودرس پس از جراحی بیماری های گریوز: کینتیک هورمونها پس از عمل و نتیجه تیروئید کتومی ساب توتال، نزدیک به کامل و کامل
    صفحه 700
    بررسی ها نشان داده است که اندازه قسمت باقیمانده تیرودید در عمل جراحی، به طور توجه بر میزان عود تاثیر می گذارد. تیروئیدکتومی ساب توتال این هدف را تامین نمی کند. جایگزینی و تجویز هورمن را باید درعرض دو هفته پس از عمل شروع کرد.
  • درمان طبی فیستول پری آنال درنوزادان
    صفحه 708
    فیستول پری آنال (FIE) و آبسه پری آنان (PAA) معمولا در اطفال زیر یک سال دیده می شود و دراکثر موارد درمان طبی نتیجه بخش بوده و درمان جراحی لازم نمی باشد.
  • غربال دیسپلازی تکاملی مفصل هیپ توسط اولتراسوند
    صفحه 712
    تشخیص دیسپلازی تکاملی هیپ یکی ار مشکلات نوزادانی می باشد که به این ناراحتی مبتلا شده اند و اگر سریع تحت درمان قرار نگیردند پیش آگهی نخواهد داشت. دراین مقاله شعی شده است امکان پیش بینی بیماری با توجه به ریسک های مختلف در نوزادان. مورد بررسی و اهمیت التراسونوگرافی در تشخیص قطعی و بیماریابی، مورد توجه قرار گیرد.
  • نکروز پانکراس تنایج حاصله از نکروزکتومی، پک کردن وبستن شکم بادرن
    صفحه 717
    دراین مقاله ضمن تاکید بر پرخطر بودن نکروز پانکراس، توصیه شده است که بهترین درمان جراحی برداشتن نسوج نکروزه تا حد ممکن و گذاشتن درن ها متعدد جهت شستشوی (لاواژ) ناحیه درگیر وبستن شکم است و چنانچه احتیاج به دبریدمان مجدد باشد، دوباره دراطاق عمل انجام می گیرد.
  • اسهال و کولیت ناشی از کلستریدیوم دفیسیل تظاهرات بالینی، تشخیص و درمان
    صفحه 724
    دراین مقاله یک بررسی جامع در مورد اسهال و کولیت ناشی از کلستریدیوم دفیسیل با مراجعه به مطبوعات پزشکی و مدلاین به عمل آمده است و در مورد کلیه جهات بیماری شرح مفصل داده شده است.
  • آدنوکار سینوم پری آمپولر، تحلیل بیمارانی که 5 سال زنده ماندند
    صفحه 740
    این مقاله به ارزیابی گروه از بیماران پرداخته است که 5 سال قبل یا پیش از آن به علت آدنوکارسینوم پری آمپولر با استفاده از پانکراتیکودئودنکتومی درمان شده اند و در نهایت بیشترین شانس را از نظر طول عمر در بین بیماران مبتلا به آدنوکارسینووم دروازه داشته اند.
  • غربال برای سرطان کولورکتال: گذشته، حال و آینده
    صفحه 753
    دراین مقاله روش های غربالگری سرطان کولورکتال را در یک جمعیت بدون علامت بازبینی کرده اند. شواهد نشان میدهند که غربالگری سرطان کولورکتال، میزان مرگ و میر وبیماری زایی این بمیاری را به طور بلقوه کاهش می دهد.
  • کراتی نین سرم و رادیوگرافی قفسه سینه جهت ارزیابی زود هنگام پانکراتیت حاد
    صفحه 765
    در این مقاله عوامل موثر در پیش آگهی پانکراتیت حاد مورد بررسی قرارگرفته اند. کراتی نین سرم بالا و گرافی های پاتولوژیک قفسه سینه، که نشان دهنده تجمع مایع در پلور و یا افزایش تراکم ریوی است، به عنوان دو عمل اولیه موثر در پیش اگهی پانکراتیت حاد مطرح است. این بررسی به ارزیابی تاثیر همزمان آنها پرداخته است.
  • عوامل تعیین کننده در پیش آگهی بیماران پس از اندارترکتومی شریان کارئتید
    صفحه 775
    اطلاعات ارائه شده دراین مقاله توصیه به انجام عمل آندرترکتومی در بیماران باعلایم بالینی نموده است. اما اندیکاسیون عمل اندارترکومی برای علامت هنوز در پرده ابهام است و می بایست این گروه بیماران با دقت زیاد به طور انتخابی مورد عمل قرار گیرند - علاوه بر این تجربه جراح و تعداد عملی که در هر ماه انجام می دهد نیز در پیش آگهی بیمار کاملا موثر است.