فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال سوم شماره 1 (پاییز 1395)

نشریه پرستاری کودکان
سال سوم شماره 1 (پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد اکبری علی آبادی، شهناز خالقی پور*، حمیدرضا عریضی سامانی صفحات 1-10
    مقدمه
    تجربه استرس در کودکان می تواند بر رشد و تحول آن ها تاثیرگذار باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه اختلال استرس پس آسیبی با مشکلات رفتاری کودکان کار مورد آزارجنسی و مقایسه آن با کودکان بی سرپرست بود.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بود. تعداد 80 نفر از کودکان آسیب دیده تحت نظارت سازمان بهزیستی شهر تهران(40 کودک کار مورد آزارجنسی و 40 کودک بی سرپرست) در سنین 10-14 سال با روش نمونه گیری دردسترس با کسب مجوز انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده سیاهه رفتاری کودکان آشنباخ و رسکولا فرم گزارش معلم(TRF) (2001) و مقیاس ساختار یافته مصاحبه ای علائم استرس پس از ضربه فوا و همکاران (1993) بود. به منظور تحلیل داده های حاصل با نرم افزار 18SPSS به منظور بررسی روابط بین متغیرها از آزمون ضریب همبستگی و جهت تفاوت ضرایب همبستگی دو گروه از z فیشر و برای مقایسه متغیرها در دو گروه از آزمون t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    اختلال استرس پس آسیبی با تمام مولفه های مشکلات رفتاری درگروه موردآزار جنسی رابطه مثبت داشت. در کودکان بی سرپرست اختلال استرس پس آسیبی با تمام مولفه های مشکلات رفتاری به جز مشکلات اجتماعی و مشکلات توجه رابطه مثبت داشت ( p≤0/05). بین اضطراب، گوشه گیری، شکایت های جسمی، مشکلات اجتماعی، قانون شکنی، رفتار پرخاشگرانه، سایر مشکلات و مولفه های استرس پس آسیبی شامل تجربه مجدد، اجتناب، بیش برانگیختگی در دو گروه تفاوت وجود داشت ( p≤0/05). این تفاوت بین مشکلات توجه و تفکر معنی دار نبود. میانگین کل مولفه های مشکلات رفتاری و اختلال پس آسیبی به جز شکایات جسمی و مشکلات توجه در کودکان مورد آزار جنسی بالاتر بود، میانگین شکایات جسمی و مشکلات توجه در کودکان بدسرپرست بالاتر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    هر دو گروه کودکان تحت تاثیر رویداد استرس زا به مشکلات رفتاری دچار شده اند ولی کودکان قربانی آزار جنسی نسبت به بی سرپرست ها شدت مشکلات رفتاری شان بالاتر است که می تواند آمادگی آن ها را برای رفتارهای پرخطر در دوره های بعدی رشد افزایش دهد. بنابراین پیشنهاد می شود برنامه های پیشگیری طراحی شود که توانمندی عاطفی و اجتماعی کودکان در معرض خطر را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: کودکان کار، آزارجنسی، کودکان بی سرپرست، استرس پس از صدمه، مشکلات رفتاری
  • مریم معروفی، فاطمه سادات موسوی اصل، زینب همتی* صفحات 11-20
    مقدمه
    فرسودگی شغلی از جمله مشکلاتی است که در میان کارکنان سیستم بهداشتی- درمانی خصوصا پرستاران کودکان و نوزادان به میزان بالایی مشاهده می شود و علاوه بر تاثیرات سوئی که بر مراقبت از بیمار، سلامت جسمی - روانی پرستار و هزینه های پرسنلی و درمانی دارد، بر ابعاد مختلف کیفیت زندگی شخصی و شغلی پرستار تاثیر گذار است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط فرسودگی شغلی با کیفیت زندگی کاری پرستاران بخش های اطفال و مراقبت ویژه نوزادان بود.
    روش
    در این پژوهش توصیفی- همبستگی، 76 پرستار شاغل در بخش های اطفال و مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1393 به روش در دسترس وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد فرسودگی شغلی مسلاچ و کیفیت زندگی کاری بود، که توسط نمونه ها تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار spss20 و آزمون های آماریt مستقل و همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میانگین نمره فرسودگی شغلی در حیطه فراوانی و شدت بعد «عملکرد شخصی»به ترتیب20/3± 74/2و 6/20±7/59، و در حیطه فراوانی و شدت بعد «درگیری» 22/1± 47/4و 20/5± 44/8 بدست آمد،که بالاترین میانگین نمره فرسودگی شغلی ابتدا در حیطه عملکرد شخصی و سپس حیطه درگیری بوده است(p<0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن میانگین نمره فرسودگی شغلی در حیطه عملکرد شخصی، و در نهایت تآثیر مستقیم آن بر کیفیت زندگی کاری پرستاران بخش های کودکان و نوزادان، لذا مدیران و مسئولان پرستاری با ایجاد محیط کاری مناسب و حمایت های شغلی از عوارض بعدی که می تواند کاهش بهره وری و مراقبت با کیفیت پایین باشد پیشگیری نمایند.
    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، کیفیت زندگی کاری، پرستاران، بخش های اطفال و مراقبت ویژه نوزادان
  • ابوالفضل فرهادی، مهران فرهادی صفحات 21-30
    مقدمه
    برخورداری از تغذیه مناسب در دوره نوجوانی، سلامت نسبی آینده آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد. به نظر می رسد مدل فراتئوری تغییر به عنوان یک چارچوب مفهومی برای درک فرآیند رفتار بهداشتی در ارتقاء رفتار تغذیه ای سالم در دانش آموزان از طریق فرآیندهای تجربی و رفتاری موثر باشد. این مطالعه با هدف تعیین کاربرد مدل فراتئوری تغییر در ارتقاء رفتار تغذیه ای سالم در دانش آموزان با تاکید بر مصرف میوه جات وسبزیجات« انجام شد.
    روش
    در این مطالعه مداخله ای 250 نفر دانش آموزان متوسطه دوره اول شهرستان شیروان به روش در دسترس وارد مطالعه شدند. پس از تعیین مرحله ای که هر یک از دانش آموزان در آن قرار گرفته بودند به دو گروه مداخله و شاهد بر اساس قرعه تقسیم شدند. در گروه مداخله آموزش به روش سخنرانی و براساس گام های مدل فراتئوری تغییر داده شد و در گروه شاهد اموزش به روش سخنرانی معمولی ارایه گردید. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، مقیاس مرحله بندی شده و الگوریتم موسسه ملی سرطان آمریکا(1997) و مقیاس تعدیل شده ی اسپکتر توسط جنیفر – دی – نویا و همکاران (2006) برای مصرف میوه وسبزیجات بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین میزان مصرف میوه جات و سبزیجات در گروه مداخله و شاهد وجود دارد(0/05> p). همچنین در گروه مداخله بطور معنی داری تعداد افراد بیشتری به مراحل بالاتر تغییر (آمادگی، عمل،نگهداری) منتقل شده بودند(0/05> p).
    نتیجه گیری
    بکارگیری مدل فراتئوری تغییر وآموزش براساس آن روش مناسبی برای طراحی مداخلات جهت افزایش میزان مصرف میوه و سبزیجات در میان دانش آموزان است.
    کلیدواژگان: ترنس تئوریتیکال مدل، مصرف میوه و سبزیجات، دانش آموزان
  • فاطمه علایی کرهرودی، فرحناز محمدی شاهبلاغی*، محمد علی حسینی، مریم رسولی صفحات 31-40
    مقدمه
    ارتباط مناسب نوجوانان با دیگران و بالعکس موجب بالا رفتن توانمندی آنان می گردد. هدف از انجام این مطالعه تحلیل تجارب نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک از ارتباط متقابل با دیگران می باشد.
    روش ها
    در این مطالعه کیفی، ارتباط نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک، با استفاده از روش تحلیل محتوای قراردادی مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش 16 نفر از نوجوانان مبتلا به دیابت نوع یک در بازه سنی 18-13 ساله که حداقل یکسال از تشخیص بیماری آن ها گذشته بود مشارکت داشتند. داده ها با مصاحبه نیمه ساختاریافته و یادداشت در عرصه جمع آوری شد. پس از هر مصاحبه داده ها پیاده شد و با روش پیشنهادی گرانهایم ولاندمن تجزیه و تحلیلشدند. یافته های هر مصاحبه راهنمایی برای مصاحبه بعدی بود.
    یافته ها
    مشارکت کنندگان در این مطالعه37/5درصد دختر و 62/5 درصد پسر با میانگین سنی2/7±16 سال بودند. یافته های این پژوهش در بخش اصلی شامل 6 طبقه (ارتباط با خانواده، ارتباط با دیگران، عدم وابستگی به دیگران، عادی شدن رفتار با دیگران، احساس قدرت در مقایسه با دیگران و حفظ ظاهر) و 20 زیر طبقه بوده است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که نوجوانان ایرانی در ارتباط با دیگران تمایل زیادی به مشارکت در امر مراقبت از خود و درمان دارند. واکنش ها و رفتارمنطقی اطرافیان و همچنین حمایت دیگران همراه حفظ استقلال، منجر به ارتباط مطلوب نوجوانان می گردد.
    کلیدواژگان: پرستاری کودکان، تحلیل محتوا، دیابت، مفهوم ارتباط، نوجوان
  • بهاره فلاح تفتی، شیرین حسنوند، نیر سلمانی* صفحات 41-50
    مقدمه
    تولذ نوزاد نارس موجب بروز تنش زیادی در والدین می شود و می تواند عواقبی را برای والد و نوزاد به همراه داشته باشد و با تمرکز بر مراقبت خانواده محور، شناسایی میزان تنش و علل آن می تواند انگیزه ایی برای شکل دادن استراتژی های جدید یا اصلاح کردن استراتژی های موجود در جهت کاهش تنش باشد لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان و علل تنش والدین نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شده است.
    روش
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی، 120 نفر پدر و مادر دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان شهید صدوقی یزد در سال 1394 به روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. بعد از جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه تنش والدی ، تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و ازمون آماری تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میانگین نمره تنش در مادران (6/83) 152/65 و در پدران ( 5/64 ) 136/82بود و ازمون اماری تی مستقل اختلاف معناداری را بین استرس مادران و پدران نشان داد (0/001 > P). همچنین میزان تنش ناشی از رفتار و ظاهر نوزاد در مادران بیشتر از پدران و میزان تنش ناشی از نقش والدی و ارتباط با نوزاد در پدران بیشتر از مادران بود و ازمون اماری تی مستقل اختلاف معناداری را نشان داد .
    نتیجه گیری
    با توجه به انکه میزان تنش مادران بیشتر از پدران بوده و علل ایجادکننده تنش در والدین متفاوت بوده است لذا با تمرکز بر این نتایج، طراحی مداخلاتی متمرکز بر علل شناسایی شده ، جهت کاهش تنش ضروری بنظر می رسد.
    کلیدواژگان: تنش، والدین، بخش مراقبت ویژه نوزادان
  • حامد مرادی کیا *، علی اکبر ارجمندنیا، باقر غباری بناب صفحات 51-60
    مقدمه
    کودک کم توان ذهنی مشکلات روانی بسیاری را در اعضای خانواده بویژه مادر ایجاد می کند. با توجه به اهمیت بهزیستی روانی مادر درخانواده و جامعه، هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر بهزیستی روان شناختی مادران دانش آموزان کم توان ذهنی بود.
    روش
    در این مطالعه ی شبه تجربی تعداد 40 نفر از مادران مدرسه استثنایی نور در شهر اراک با بهره گیری از روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و بصورت غیرتصادفی در دو گروه 20 نفری کنترل وآموزش تنظیم هیجان قرارگرفتند. مادران گروه مداخله به صورت گروهی، آموزش تنظیم هیجان(هفته ای دو جلسه یک و نیم ساعته) را دریافت نمودند وگروه کنترل آموزشی دریافت ننمود. همه آزمودنی ها قبل از آغاز آموزش و پس از آن، مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف (فرم 84 سوالی) را پر کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس چندمتغیره استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمرات در متغیر بهزیستی روان شناختی و مولفه های آن در گروه آزمایش در مرحله ی پس آزمون نسبت به گروه گواه افزایش یافته است(p<0/05).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که آموزش تنظیم هیجان بر ارتقای بهزیستی روان شناختی مادران موثر است.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، بهزیستی روان شناختی، مادران، دانش آموزان کم توان ذهنی
  • نجمه زارع، مریم روانی پور*، مسعود بحرینی، نیلوفر معتمد، حمید نعمتی صفحات 61-70
    مقدمه
    فلج مغزی شایع ترین ناتوانی حرکتی مزمن در کودکان است که می تواند تاثیر منفی بر سلامت معنوی مادران به عنوان مراقبت دهندگان اصلی داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر الگوی توانمندسازی خود مدیریتی بر سلامت معنوی مادران دارای فرزند فلج مغزی انجام گرفت.
    روش
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی 72 نفر از مادران دارای کودک فلج مغزی از مراکز درمانی و بهزیستی در شهرهای بوشهر و شیراز انتخاب شدند. تخصیص نمونه ها به دو گروه مداخله و کنترل به صورت تصادفی انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه ی روا و پایای سلامت معنوی استفاده گردید(SWBS). پس آزمون یک ماه نیم بعد از پیش آزمون در گروه کنترل و یک ماه و نیم پس از مداخله توانمند سازی خود مدیریتی در گروه مداخله انجام شد.
    یافته ها
    آزمون آماری کای دو نشان داد اطلاعات دموگرافیک دو گروه از لحاظ آماری تفاوت معناداری نداشتند (p>0/05). نتایج نشان داد نمرات قبل و بعد از مداخله در بعد وجودی پرسش نامه سلامت معنوی در دو گروه مداخله و کنترل از لحاظ آماری معنادار بود. اما در حیطه معنوی مذهبی و نمره کل پرسش نامه سلامت معنوی تفاوت آماری معناداری قبل و بعد از مداخله در گروه مداخله مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    با استفاده از الگوی توانمند سازی خود مدیریتی سلامت معنوی به ویژه در بعد وجودی در مادران افزایش می یابد. به نظر می رسد اجرای برنامه های توانمند سازی برای این مادران می تواند باعث بهبود سلامت معنوی و در مجموع کیفیت زندگی آنها و خانواده شان شود.
    کلیدواژگان: توانمند سازی، معنویت، ارتباط، مادرکودک، فلج مغزی
  • منیژه قربانپور دیز، سیما محمد خان کرمانشاهی*، مجتبی صداقت صفحات 71-80
    مقدمه
    دارو دادن از وظایف مهم و متداول پرستاری و از پرخطرترین آنها محسوب می شود. لذا شناسایی میزان و موانع خودگزارشی خطا به منظورحفظ ایمنی بیمار و ارتقای کیفیت ارائه مراقبت پرستاری ضروری بنظر می رسد. هدف از این مطالعه «بررسی میزان خودگزارشی خطاهای دارویی توسط پرستاران در بخش های کودکان و موانع موجود از دیدگاه آنان» بود.
    روش
    در مطالعه توصیفی - تحلیلی ازنوع مقطعی حاضر، کلیه 148 پرستار بخش های اطفال بیمارستان های بهرامی و مرکز طبی کودکان بصورت سرشماری در سال 1394 مورد بررسی قرارگرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگرساخته بودکه شامل سه بخش اطلاعات دموگرافیک، میزان بروز خطاهای دارویی پرستاران و موانع مربوط به عدم گزارش خطاهای دارویی بود. برای تعیین پایایی پرسشنامه از روش همسانی درونی(محاسبه ی آلفای کرونباخ) در قسمت پرسشنامه ی موانع عدم گزارش دهی خطاهای دارویی توسط پرستاران 88/ 0 و بروز خطاهایی دارویی( تزریقی و غیر تزریقی) 0/89 برآورد شد.
    یافته ها
    112 نفراز پرستاران (76%) در طی یکسال گذشته دچار اشتباهات دارویی شدندکه تنها 28% ازآنها خطای خود را گزارش کرده بودند. شایع ترین موارد اشتباه شامل استفاده از نام های اختصاری و وجود تشابهات اسمی داروها بود. شایع ترین موانع عدم گزارش دهی پرستاران شامل ترس از تاثیر خطا در آسیب جدی به بیمار، دادن دیه و نگرانی از سوء سابقه پس از گزارش دهی بوده است . مدل رگرسیون لجستیک نشان داد بین خطاهای دارویی با جنس((P=.19 )، سن ((P=.065. سابقه کار((P=1.21، وضعیت استخدام (P=0.81)، تحصیلات (P=0.59) ارتباط معنادار وجود ندارد و بین شیفت کاری و بروز خطا ارتباط معنادار وجود دارد (P =0.004)
    نتیجه گیری
    با توجه به تعداد کم گزارش خطا لازم است زمینه های لازم برای افزایش گزارش دهی صورت گیرد. ایجاد یک رابطه ی مثبت بین مدیران با پرستاران و مهیا نمودن جوی مناسب در زمان گزارش دهی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خطاهای دارویی، بخش اطفال، پرستار، موانع گزارش دهی
|
  • Mohammad Akbari Aliabadi, Shahnaz Khaleghipour *, Hamidreza Orayzie Samani Pages 1-10
    Introduction
    Social damages can threaten growth and health of children. The present study aimed to investigate the relationship between post-traumatic stress disorder (PTSD) and behavioral problems of sexually abused labor children and compare that with orphaned children.
    Method
    This study was descriptive correlation. 80 damaged Children (40 sexual abused labor children and 40 orphaned children) were selected by convenience sampling under the auspices of the center for child well-being. Data were collected using Achenbach Child Behavior Checklist and Rescorla Teacher Report Form (TRF) (2001) and the PTSD Symptom Scale–Interview Version (Foa et al., 1993). The obtained data were analyzed using Pearson correlation coefficient for showing the relationship between variables, and Fisher's z used for differences of correlation coefficient between two groups. Independent T-test used for comparing variables in two groups.
    Result
    The findings showed a positive relationship between all behavioral problems components in sexually abused group. Also, there was a positive relationship between PTSD and all of the components of behavioral problems except attention problems and social (p
    Conclusion
    Both groups of children get behavioral problems in stressful events; but in comparison to orphaned children, sexually abused children have more severe behavioral problems. This can increase their readiness to have high-risk behaviors in next periods of growth. Therefore, it is recommended to design prevention programs that improve emotional and social abilities of children at risk.
    Keywords: Sexually Abused, Behavioral problems, Post, Traumatic Stress Disorder, Labor Children, Orphaned Children
  • Maryam Marofi, Fatemesadat Mousaviasl, Zeinab Hemati* Pages 11-20
    Introduction
    Burnout is a common problem among medical and health staffs; pediatrics and NICU nurses, according to the more stressors which have to tolerate, may be at higher risk. Nurse’s burnout not only affects negatively patient’s care, but also can harm their physical and mental and general health as well as the quality of work life. The aim of this study was determining the relation between burnout and quality of work life in pediatric and NICU nurses.
    Methods
    In this descriptive and correlation study, 76 nurses Employed in the pediatrics/NICU wards of Isfahan Medical University hospitals in 2014 were selected. The data gather by Maslach Burnout and Quality of work Life, and was completed by the samples. They were analyzed by SPSS20 and Student’s independent t-test, and Pearson correlation test.
    Results
    The results showed that the mean score of burnout within the frequency and intensity of the "personal performance" respectively74.2±20.3 and 59.7±20.6, And in terms of frequency and intensity of the "conflict" 47.4±22.1 and 44.8±20.5 was obtained, that the highest average score of burnout within the first personal performance and conflict.(p
    Conclusion
    Due to the high average burnout score in the area of personal performance, and ultimately have a direct impact on the quality of work life pediatric and NICU nurses, therefore The managers and directors of nursing by creating a good working environment and job protection of complications, which can reduce productivity and prevent low quality care.
    Keywords: burnout, nurses, quality of work life, pediatric, neonatal intensive care unit
  • Abolfazal Farhadie, Mehran Farhadie Pages 21-30
    Introduction
    Having the proper nutrition in adolescence, affecting the health of their future. It seems that trans theoretical model as a conceptual framework for understanding the process of health behavior in the promotion of nutritional healthy in students through experiential and behavioral processes to be effective.The aim of this study was to promote healthy eating behavior in students of Shirvan by using trans theoretical model: with an emphasis on fruits and vegetables consumption.
    Methods
    In this study, 250 high school students of first period of the Shirvan city were selected by convenience sampling. After determining the stage of change each of students; they were divided into two intervention and control groups based on random. In the intervention group was used the lecture method according trans theoretical model steps. In the control group was used conventional lecture method. The questionnaire consisted of demographic characteristics, scale staging algorithm of the National Cancer Institute of America (1997) and scale adjustment of Specter by Di Noia Jennifer et al (2006) for the consumption of fruits and vegetables. Methods of descriptive statistical (frequency, mean, standard deviation) and inferential statistical (T test) were used to analyze the data.
    Results
    The results showed that there is a significant difference between the consumption of fruit and vegetables in the intervention and control groups (P>0/05). Also in the intervention group were significantly more participants transfer to higher stages of change (preparation, action, maintenance) (P>0/05).
    Conclusion
    Education based on using Transtheoretical model is a good way to design interventions to increase fruit and vegetable consumption among students.
    Keywords: Transtheoretical model, fruits, vegetables consumption, student
  • Fatemeh Alaee Karahroudy, Farahnaz Mohammadi Shahboulaghi *, Mohammad Ali Hasseini, Maryam Rassouli Pages 31-40
    Introduction
    Adolescent's mutually good relationship with others enhances their empowerment. The aim of this study was to analyze the interaction between adolescents with type 1diabetes and others.
    Methods
    In this study, the interaction of adolescents with type 1 diabetes was investigated through content analysis. Sixteen adolescents aged 13-18 with type 1 diabetes, and at least a year past their diagnosis participated in the present study. Data were collected through semi-structured interviews. After each interview, data were transcribed and analyzed with the help of members of the research team. Each interview guided the next interview, that is, the interview questions were altered based on the previous interview data. Field note was another instrument for data collection.
    Results
    Demographic findings of this study indicated that the adolescent's mean age was 16 years, 37.5% were female and 62.5% were male; 37.5% of adolescents resided in Tehran and the rest in other provinces. Six themes emerged from this study: relationship with family, relationship with others, lack of dependence on others, normal behavior with others, sense of power when compared with others and keeping up appearances and 20 subthemes.
    Conclusion
    The present study showed that Iranian adolescents extremely tend to participate in self-care and treatment. People's reactions and rational behaviors as well as their support along with preserving independence lead to adolescent's effective communication.
    Keywords: Pediatric nursing, content analysis, diabetes, communication, adolescent
  • Bahare Fahhah Tafti, Shirin Hasanvand, Naiire Salmani* Pages 41-50
    Intrduction: Born premature newborns makes a lot of tension in parents and could have consequences for parents and newborn. By focusing on family-centered care, identifing the amount of tension and its causes can be an incentive for developing new strategies or modifying of existing strategies to reduce tension. This study was conducted to determine the amount and causes of tensions in parents of premature infants hospitalized in neonatal intensive care unit.
    Method
    This In this analytical-descriptive study 120 parents of hospitalized premature infants in neonatal intensive care unit of Yazd in 1394 were recruited by convenience sampling.After collecting data using parental tension questionnaires, analysis of data was performed using descriptive statistics and independent t-test.
    Results
    Results showed that the mean and standard deviation of tension 152.65)6.83( in mothers and 136.82)5.64( in fathers and the independent t-test showed a significant difference between stress of mothers and fathers ( p
    Conclusion
    . As mother's tension was more than father's and tension causes were different in parents, when designing interventions, focusing on identified causes seems necessary to reduce tensions
    Keywords: stress, parents, neonatal intensive care unit
  • Hamed Moradikia *, Ali Akbar Arjmandnia, Bagher Ghobari Bonab Pages 51-60
    Introduction
    Mentally disabled child cause many psychological problems in family members especially on mother. Because the importance of Psychological well-being of mothers in family and society; the aim of this study is to investigate the effect of emotion regulation training on psychological well-being of mothers of students with intellectual disability.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 40 of mothers of mental retarded students, studying in Noor exceptional School in Arak city were selected through convenience Sampling. Then, Non-randomly, 20 of them were placed in experimental group and 20 others, were placed in the Control group. Mothers in experimental group received training emotion regulation and the control group did not receive any training. Training was performed eight sessions for experimental group. Subjects completed Psychological well-being Scale (84 questions form) prior and after the training. Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA) was used to analyze the data.
    Results
    average of scores in psychological well-being variable and components, in experimental group and in post-test stage increased than control group (p
    Conclusion
    The results showed that, Emotion regulation Training, improves psychological well-being of mothers with mentally retarded students.
    Keywords: Emotion Regulation, Psychological well, being, Mothers, students with intellectual disability
  • Najmeh Zare, Maryam Ravanipour*, Masoud Bahreini, Niloofar Motamed, Hamid Nemati Pages 61-70
    Introduction
    Cerebral palsy is of the most common chronic motor disease in children that has a negative effect on spiritual health of mothers as their main caregivers. Most studies just refer to a CP child, and mother as main caregiver who suffer a lot of stress was not considered. The aim of this study was to assess the effect of self- management empowering model on spiritual health of mother with cerebral palsy child.
    Method
    This is a Randomized clinical- Trial study using the reliable spiritual health questionnaire (SWBS) for 72 mothers with cerebral palsy child in Bushehr and Shiraz Rehabilitation and Medical centers. A month and a half after pre-test, the post-test was done in both the case and control groups. The analysis of data was done through statistic tests (x2, T test and paired T test) by using SPSS v.18.
    Results
    There was no significant difference between demographic information in two groups (P>0/05). In existential dimension of Spiritual health showed that there was a significant difference between two groups after intervention; but there was no significant difference in religious dimension of spiritual health after interventions.
    Conclusions
    Results showed that with increasing in spiritual health especially in existential dimension of spiritual health, mother’s self- management and empowerment will raise up.
    Keywords: empowerment, Spirituality, Relation, Mother, Child, CP (Cerebral Palsy)
  • Manijeh Ghorbanpour Diz, Sima Mohammad Khan Kermanshahi *, Mojtaba Sedaghat Pages 71-80
    Introduction
    Medication is considered as one of the most common and critical tasks for nurses. Identifying the rate and barriers of self-reporting the medication errors is essential to maintain patient safety and improve the quality of nursing care. The aim of this study was to evaluate the self-report of the medication errors in the pediatric wards and its barriers from a nursing viewpoint.
    Methods
    In this cross-sectional and correlational study, 148 nurses of Bahrami children's hospitals and Children's Medical Center affiliated to Tehran University of Medical Sciences were selected using the census method in 2015. Data were collected by a researcher-made questionnaire including demographic information, the incidence of medication errors and barriers to underreporting of medication errors. To ensure the reliability of questionnaire, calculating Cronbach's Alpha Coefficient for Internal Consistency was used. The data were analyzed by SPSS version 16.
    Results
    112 (76%) the nurses have been committed medication errors during their last year of work and Only 28% of the them had self-reported medication errors. 88% of nurses have experienced barriers to self-reporting medication errors and the incidence of medication errors (injectable and non-injectable) was 89%. The most common errors were associated with using abbreviated names of drugs and the nominal similarities of some drugs with some other. The most common barriers to reporting of medication errors were associated with nurse's fear of the effect of the errors on serious harm to the patients, blood money payment, and impact on annual evaluation after reporting. The logistic regression model showed no significant relationships between the incidence of the medication errors with the nurse's sex (p=0.19), age (p=0.065), job experience (p=1.21), employment status (p=0.81) and education (p=0.59) and showed a significant relationships between shifts and the incidence of the medication errors (p =0.004).
    Conclusion
    Given that the majority of medication errors were not reported by the nurses, it is needed to create necessary settings to facilitate and increase reporting the medication errors by them. Creating a positive relationship between the managers and the nurses and providing the appropriate atmosphere at the time of reporting is suggested.
    Keywords: Medication errors, pediatric ward, nurse, barriers to reporting