فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال هجدهم شماره 9 (پیاپی 108، شهریور 1395)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال هجدهم شماره 9 (پیاپی 108، شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/27
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیده طاهره میرمولایی، آسیه الفت بخش، حسن فلاح حسینی، احسان کاظم نژاد لیلی، آمنه ستوده مریدانی* صفحات 7-13
    سابقه و هدف
    درد پستان یکی از شایعترین شکایات در زنان است و با کاهش کیفیت زندگی زنان، مشکلات و هزینه های زیادی ایجاد می کند. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر ویتاگنوس بر شدت ماستالژی دوره ای در زنان سنین باروری انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهد دار سه سوکور بر روی 67 نفر از زنان مبتلا به ماستالژی دوره ای انجام شد. زنان به طور تصادفی در یک گروه مداخله (34نفر) و یک گروه دارونما (33نفر) قرار گرفتند. آموزش استفاده از سوتین و تغذیه مناسب داده شد. به گروه مداخله به مدت سه ماه روزانه ویتاگنوس (8 میلی لیتر) و گروه دارونما، پارافین خوراکی (1 میلی لیتر) هر دو مخلوط با آب و عسل، جمعا به میزان 10 میلی لیترتجویز شد. میزان درد از دو ماه قبل تا سه ماه بعد از مداخله با ابزار VASوMc Gill اندازه گیری و مورد مقایسه قرارگرفت. 3N201104304785IRCT:
    یافته ها
    میانگین نمره مک گیل در گروه ویتاگنوس از 3/94±16/94 قبل از مداخله به 5/32±9/5 در ماه پنجم و در گروه دارونما از3/62±15/08 قبل از مداخله به 4/29±13/08 در ماه پنجم کاهش یافت(0/0001p<). میانگین نمره VAS در گروه ویتاگنوس از3/35±6/59 قبل از مداخله به2/20±3/27 درماه پنجم و در گروه دارونما از1/32±5/94 قبل از مداخله به1/18± 4/94 در ماه پنجم کاهش نشان داد (0/0001p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ویتاگنوس می تواند به عنوان یک درمان موثر و کم هزینه در درمان ماستالژی بکار رود.
    کلیدواژگان: ماستالژی دوره ای، ویتاگنوس، فرم کوتاه پرسشنامه مک گیل
  • سلاله افخمی، فائزه ابوالقاسم زاده، بهناز اسماعیلی*، ثریا خفری صفحات 14-19
    سابقه و هدف
    تغییر رنگ ترمیم های کامپوزیتی یکی از دلایل شایع تعویض این ترمیم ها می باشد که می تواند در اثر عوامل داخلی و خارجی بروز کند. این تحقیق با هدف بررسی و مقایسه تغییر رنگ سه نوع کامپوزیت در محلول آب مقطر طی 24 ساعت اول پس از نوردهی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی،120 نمونه از 3 نوع کامپوزیت 350Z، 250Z و Heliomolar آماده و به 3 گروه 40تائی تقسیم شدند. نمونه ها با ضخامتmm 2 و قطرmm 7 تهیه شدند. پس از ارزیابی رنگ اولیه توسط اسپکتروفوتومتر، نمونه ها به ترتیب 6،1، 12 و 24 ساعت در محلول آب مقطر قرار داده شدند. سپس رنگ نهایی توسط دستگاه Easyshade و میزان تغییر رنگ (EΔ) برای تمامی نمونه ها محاسبه شد. همچنین EΔ کمتر از 3/3 از نظر کلینیکی قابل قبول تلقی شدند.
    یافته ها
    در مقایسه بین کامپوزیت ها تنها در گروه زمانی 12 ساعت کامپوزیت Heliomolar نسبت به دو کامپوزیت دیگر تغییر رنگ کمتری را از خود نشان داد (1/385=350Z، 1/179=250Z،0/854=Heliomolar) (0/05p<) و در سایر زمان ها اختلاف معنی داری بین کامپوزیت ها مشاهده نشد. همچنین در هر کامپوزیت کمترین میزان تغییر رنگ 1ساعت پس از کیورینگ مشاهده شد (0/352=350Z، 0/641=250Z، 0/298=Heliomolar)،که با سپری شدن 24 ساعت از زمان کیورینگ این میزان افزایش یافت (1/888=350Z،1/903=250Z، 1/929=Heliomolar).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، تغییر رنگ در آب مقطر در طی 24 ساعت اول در هر سه کامپوزیت، کمتر از 3/3 ، و از نظر کلینیکی قابل قبول بوده است
    کلیدواژگان: رزین کامپوزیت، تغییر رنگ، اسپکتروفوتومتر، آب مقطر
  • علی اصغر درزی، نوین نیک بخش، مهسا حق پناه*، همت قلی نیا صفحات 20-25
    سابقه و هدف
    یکی از عوارض لاپاروسکوپیک کله سیستکتومی فتق محل برش تروکار (TSIH: Trocar Site Incisional Hernia) می باشد که تقریبا منحصرا در ناحیه ناف رخ می دهد و می تواند منجر به بروز مشکلات قابل توجه ای گردد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع فتق نافی پس از لاپاروسکوپیک کله سیستکتومی و شناسایی ریسک فاکتورهای مرتبط با آن می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی بر روی بیمارانی که طی 1 سال در بیمارستان های مختلف شهر بابل تحت لاپاروسکوپیک کله سیستکتومی قرار گرفتند، انجام شد. اطلاعات مورد نیاز شامل سن، جنسیت، BMI، تشخیص پیش از جراحی، مدت زمان بستری، مدت زمان جراحی، ضخامت جدار کیسه صفرا، عفونت محل عمل و فتق نافی که طی پیگیری12 ماهه بیماران تایید می گردید، وارد چک لیست شده و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان 270 بیماری که مورد مطالعه قرار گرفتند 236 نفر زن(87/4%) و 34 نفر مرد(12/59%)بودند. 11 بیمار(4/07%) طی پیگیری 12 ماهه دچار فتق نافی شدند. عفونت محل عمل در ناحیه ناف (223/82 – 4/33 :95%CI، 31/14OR:) و BMI (60/18 – 1/72 :95%CI،10/21OR:) با افزایش میزان بروز فتق نافی همراه بودند. ارتباطی بین سایر متغیرها و فتق نافی یافت نشد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه چاقی و عفونت محل عمل با افزایش بروز فتق نافی همراه بوده است.
    کلیدواژگان: کله سیستکتومی، لاپاروسکوپیک، فتق، نافی، فتق برشی
  • اعظم بحیرایی، فاطمه باکویی*، عیسی محمدی صفحات 26-31
    سابقه و هدف
    اولویت قراردادن سلامت زنان به رسیدن اهداف چهارم و پنجم برنامه توسعه هزاره کمک خواهد کرد. سرمایه اجتماعی یک فاکتور اجتماعی و زمینه ای موثر بر سلامت است. این مطالعه کیفی با هدف تبیین تجربیات زنان از چگونگی ارتباط همکاری و فعالیت اشتراکی (بعدی از سرمایه اجتماعی) با سلامت انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوی قراردادی انجام شده است. نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع بر 10 زن سنین باروری با داشتن نمره بالاتر از 75% کل نمره در بعد همکاری و فعالیت اشتراکی با مصاحبه های انجام شده از نوع نیمه ساختار یافته براساس راهنمای مصاحبه با استفاده از سوالات باز انجام شد. همزمان با جمع آوری داده ها، تحلیل داده ها با مدیریت نرم افزار MAXQDA نسخه 10 ادامه یافت. با پیشرفت مصاحبه ها الگوها و معانی اصلی درون مصاحبه ها مشخص شد و زیرطبقات، طبقات و درون مایه ها شکل گرفتند.
    یافته ها
    بر حسب تحلیل داده ها دو درون مایه «بهبود سلامت» و «تکامل معنوی» استخراج شدند. این درون مایه ها و طبقات آنها « احساس سرزندگی و شادابی روحی و روانی، احساس سلامت و شادابی جسمی، کسب رضایت معنوی و یافتن اتکا و حامی مطمئن» بر راه های چگونگی تاثیر همکاری و فعالیت اشتراکی بر سلامت تاکید دارند.
    نتیجه گیری
    همکاری و فعالیت اشتراکی می تواند هم بطور مستقیم و هم بطور غیرمستقیم منجر به ارتقای سلامت شود. درون مایه بهبود سلامت در مسیر مستقیم و درون مایه تکامل معنوی در واقع مسیر غیرمستقیم بر ابعاد سلامت تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: همکاری و فعالیت اشتراکی، سلامت زنان، مطالعه کیفی
  • عباسعلی کریم پور، فرشته طالب پور امیری*، المیرا غفاری، اکرم علیزاده، زهرا جمال پور، مهری میرحسینی، امیر اسماعیل نژاد مقدم، ایوب برزگرنژاد صفحات 32-38
    سابقه و هدف

    درمان آسیب های غضروفی به هر علتی تنها با کاهش موقت درد مفاصل همراه است. با فراهم آمدن امکان تمایز سلولهای بنیادی از منابع مختلف به بافت های بالغ، می توان به ترمیم و درمان اسیب های وارده به بافت های غضروفی سیستم اسکلتی امیدوار بود. در این مطالعه، پتانسیل کندروژنیک اسکافولد CH-β-GP-HEC با سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی ارزیابی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی سلولهای بنیادی از بافت چربی زیر جلدی ناحیه شکم 15بیماری که تحت عمل جراحی درمان فتق اینگوینال قرار گرفتند جدا شد. تعداد 105× 7-6 سلول برای مدت 21 روز بصورت تک بعدی بر کف پلیت و بصورت سه بعدی بر روی داربست کیتوسان کشت داده شدند. تست MTT برای ارزیابی سمیت داربست بر میزان زنده ماندن سلول انجام شد. تکثیر و تمایز سلول ها پس از رنگ آمیزی تولوئیدن بلو در دو نوع کشت بررسی گردید. جهت تایید تشکیل غضروف، بیان کلاژن نوع 2 بوسیله ایمنوهیستوشیمی ارزیابی شد.

    یافته ها

    در تست MTT متوسط OD بزرگتر از 0/8 برای سلول های کشت داده شده بر روی داربست در مقایسه با کنترل تایید کننده عدم سمیت داربست برای کشت سلول های بنیادی می باشد (0/05p>). تمایز کندروژنیک سلول ها بر روی داربست میزان بیشتری از رسوب گلیکوزآمینوگلیکان را در ماتریکس خارج سلولی در مقایسه با کشت تک لایه نشان داد.همچنین در گروه کشت سه بعدی، سلول ها کروی و با هسته بازوفیل تر مورفولوژی متفاوتری نسبت به کشت تک لایه داشتند. در یافته های ایمنوهیستوشیمی افزایش سنتز کلاژن نوع 2 به عنوان مارکر کندروژنز در کشت سه بعدی در مقایسه با کشت تک لایه دیده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که داربست هیدروژلی CH-β-GP-HEC با ساختار متخلخل محیط مناسبتری را برای رشد سلولهای بنیادی مزانشیمی و تمایز آنها به بافت غضروفی فراهم می کند.

    کلیدواژگان: کندروژنز، بافت چربی، سلول بنیادی مزانشیمی، کیتوسان، داربست
  • میلاد اعظمی، شوبو رحمتی، کوروش سایه میری* صفحات 39-48
    سابقه و هدف
    هیپوپاراتیروئید یکی از عوارض شایع اندوکرین در بیماران تالاسمی ماژور می باشد. در مطالعات متعدد گزارشات متفاوتی از شیوع هیپوپاراتیروئید در بیماران تالاسمی ماژور ایران ارائه شده است و یک برآورد کلی از آن وجود ندارد لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع هیپوپاراتیروئید در بیماران تالاسمی ماژور ایران به روش مرور سیستماتیک و متآنالیز انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر براساس چک لیست PRISMA برای مطالعات مرور سیستماتیک و متاآنالیز انجام شد. برای دستیابی به مستندات مرتبط با استفاده از کلیدواژه های استاندارد در بانک های اطلاعاتی ملی و بین المللی Magiran، Iranmedex، SID، Medlib، Scopus، PubMed، Science Direct، Cochrane، Web of Science، Springer، Online Library Wiley و همچنین موتورجستجوی Google Scholar بدون محدویت زمانی تا سال 1395 جستجو انجام شد.
    یافته ها
    در 19 مطالعه، 3219 بیمار تالاسمی ماژور مورد بررسی قرار گرفتند. شیوع هیپوپاراتیروئید در بیماران تالاسمی ماژور ایران 10%( 10-7 CI-95%:) محاسبه گردید. همچنین در بررسی مناطق مختلف ایران، این میزان در غرب (14%)، شرق (18%)، شمال (10%)، جنوب (12%) و مرکز کشور(7%) بدست آمد. شیوع هیپوپاراتیروئید در جنس مونث و مذکر به ترتیب 14 و 9 درصد برآورد گردید.
    نتیجه گیری
    شیوع هیپوپاراتیروئید در بیماران تالاسمی ماژور بالا می باشد. لذا سیاست گذاری و برنامه ریزی های جدید برای به حداقل رساندن عوارض غدد درون ریز از جمله هیپوپاراتیروئید در بیماران تالاسمی ماژور ایران ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: هیپوپاراتیروئید، تالاسمی ماژور، ایران، مرور سیستماتیک، متاآنالیز
  • معصومه اسمعیلی وند، سیمین اسدیان، وحید سیاوشی، محمد مهدی محمدی*، علی صفدر سیاوشی صفحات 49-55
    سابقه و هدف
    تعویض خون به عنوان یکی از روش های درمان افزایش غیر طبیعی بیلی روبین در هفته اول زندگی، همواره با عوارض بالقوه و خطرناکی مواجه بوده است. از این رو پیشگیری و شناسایی به موقع این عوارض حائز اهمیت است. با توجه به شیوع بیشتر زردی در نوزادان پره ترم این مطالعه به منظوز مقایسه عوارض ناشی از تعویض خون در نوزادان ترم و پره ترم مبتلا به زردی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 50 نوزاد مبتلا به هایپر بیلی روبینمی و تحت درمان با تعویض خون به روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. نمونه ها از نظر متغیرهایی چون پلاکت، کلسیم، قند خون، پتاسیم، سدیم، بیکربنات و علائم بالینی در حین تعویض خون و تا 24 ساعت پس از آن مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    از مجموع 50 نوزاد مورد مطالعه؛ 22 نوزاد پره ترم (44 % ) و 28 نوزاد ترم (56 %) بودند. شایعترین عارضه تعویض خون، در مجموع نوزادان ترومبوسیتوپنی (48%) بود. شایعترین عارضه در نوزادان ترم؛ ترومبوسیتوپنی (67/85 %) و در نوزادان پره ترم؛ اسیدوز متابولیک (57/2%) گزارش گردید (0/05>p). عارضه هیپرگلیسمی (در 5 نوزادان ترم و 3 نوزادان پره ترم)، هایپوگلیسمی (تنها در 2 نوزاد پره ترم)، هیپوناترمی (تنها در 4 نوزاد پره ترم)، عارضه خطرناک هیپرکالمی (تنها در 1 نوزاد ترم) مشاهده گردید. این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ترومبوسیتوپنی (در نوزادان ترم) و اسیدوز متابولیک (در نوزادان پره ترم) شایعترین عوارض ناشی از تعویض خون بوده است.
    کلیدواژگان: تعویض خون، هایپربیلی روبینمی، نوزادان، زردی
  • یدالله زاهدپاشا، محمدحسین کلانتر *، حسن اشرفیان صفحات 56-60
    سابقه و هدف
    اولین سال زندگی در تامین زیر بنای سلامت و بهبود کیفیت زندگی اهمیت ویژه ای دارد. با توجه به مشخص نبودن میزان مورتالیتی دوران نوزادی و دوران شیرخوارگی در شهر ستان بابل ، این مطالعه با هدف تعیین شیوع مرگ و میر دوره نوزادی و شیرخوارگی در مناطق روستایی شهرستان بابل در سالهای1389 تا 1393 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در طی یک دوره 5 ساله بر روی داده های موجود و ثبتی در مناطق روستایی شهرستان بابل انجام شده است. در این پژوهش کلیه موارد مرگ تا 28 روزگی و یک ماهگی تا یکسالگی از تولد زنده در مناطق روستایی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی بابل از نظر علت و جنسیت مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تعداد تولد زنده در سال های 89 تا 93 در مناطق روستایی شهرستان بابل بترتیب 2895، 2844، 2951، 3080 و 2801 نفر بود. تعداد مرگ زیر یکسال در طی سال های 89 تا 93 بترتیب 19، 32، 24، 21 و 20 مورد بود. کمترین میزان مرگ دوران نوزادی در سال 92 و 93 به میزان 3/57 در 1000 مورد بود و بیشترین میزان در سال 1391، 5/42 مورد در 1000 تولد زنده بود. بیشترین مورتالیتی دوران شیرخوارگی در سال 90 به میزان 5/89 مورد و کمترین در سال 89 به میزان 2/76 مورد در هزار نفر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که میزان مرگ و میر دوران نوزادی و دوران شیرخوارگی در شهرستان بابل از میزان نسبتا ثابت و مطلوبی برخوردار بوده است.
    کلیدواژگان: مورتالیتی، دوران نوزادی، دوران شیرخوارگی
  • پژمان هادی نژاد، سید حمزه حسینی*، رامین شکرریز، اشرف زروانی صفحات 61-65
    سابقه و هدف
    ویتامین 12B یکی از ضروری ترین ویتامین های مورد نیاز بدن می باشد. تظاهرات روان پزشکی بیماران دچار کمبود ویتامین 12B اغلب شامل پرخاشگری و بی قراری به همراه تحریک پذیری و گیجی، اختلال در جهت یابی، فراموشی، اختلال در تمرکز و توجه، بی خوابی، بی اشتهایی می باشد. تاخیر در درمان بیماری کمبود ویتامین 12B ممکن است باعث عوارض غیر قابل برگشت در ساختار مغز گردد. در این یک مورد بیمار مبتلا به کمبود ویتامین 12B با علائم افسردگی، توهم و هذیان گزارش می گردد.
    گزارش مورد: بیمار مرد میانسالی است که با تظاهرات بارز روان پزشکی شامل: بی قراری، کابوس های شبانه، توهمات بینایی شامل دیدن صحنه های آتش سوزی در منزل خود و جنگل های محوطه اطراف منزل، توهمات شنوایی و باور های هذیانی به همراه روحیه غمگین، افکار خودکشی بدون هیچگونه اقدام، اختلال در خواب و بی اشتهایی بوده که ابتدا به نورولوژیست مراجعه داشته و سپس به روان پزشک ارجاع داده شد. پس از معاینات روان پزشکی و بررسی های آزمایشگاهی شامل بررسی سطح ویتامین 12B با تشخیص کمبود ویتامین 12B تحت درمان قرار گرفت. سایر بررسی ها از قبیل آندوسکوپی و کولونوسکوپی نرمال بوده و آزمایشات تکمیلی شامل آنتی بادی فاکتور داخلی نیز نرمال گزارش گردید. بیمار با تشخیص بیماری کمبود ویتامین 12B تحت درمان با تجویز عضلانی آمپول ویتامین 12B قرار گرفت و بهبودی دراماتیک در تمامی علائم روان پزشکی پس از شروع درمان داشته است.
    نتیجه گیری
    با توجه به گزارش این مورد در می یابیم که تظاهرات روانپزشکی کمبود ویتامین 12B حتی در غیاب آنمی نیز می تواند اتفاق بیفتد
    کلیدواژگان: افسردگی، توهم، هذیان، کمبود ویتامینB12
  • یاسر اصغری، علی کمالی* صفحات 66-69
    سابقه و هدف

    بروز ضایعات تیموس به صورت توده کیستیک مدیاستینال، نادر بوده و با ریسک بدخیمی همراه است، که می تواند منجر به علائم ناشی از اثر فشاری در مدیاستن شده و یا به طور اتفاقی در جریان تصویربرداری یافت شود. یک مورد کیست تیموس مدیاستینال با تنگی نفس ناشی از اثر فشاری معرفی می گردد.
    گزارش مورد: خانم 40 ساله ای است که به دلیل تنگی نفس تحت ارزیابی تشخیصی قرار گرفت. با توجه به یافته تصویر برداری مبنی بر ضایعه کیستیک مدیاستن فوقانی با منشاء احتمالی تیموس، تحت استرنومی میانی و اکسیزیون توده قرار گرفت. بررسی هیستوپاتولوژیک، کیست ساده تیموس را گزارش نمود.

    نتیجه گیری

    باتوجه به بروز مشکلات تنفسی در بیمار با ضایعه کیستیک مدیاستینال باید نسبت به تشخیص و درمان به موقع اقدام نمود تا ضمن رفع علایم، از بدخیمی احتمالی جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: تنگی نفس، مدیاستن، کیست، تیموس
|
  • St Mirmolaei, A. Olfatbakhsh, H. Fallahhosseini, E. Kazemnejad, A. Sotodeh* Pages 7-13
    Background And Objective
    One of the most common complaints in women is breast pain associated with reduced women quality of life and a lot of problems and costs. This study aimed to investigate the effect of vitagnus on severity of cyclic mastalgia in women of reproductive age.
    Methods
    This study is a triple blind controlled clinical trial performed on 67 women with cyclic mastalgia. Women randomly entered to an intervention group (34 patients) or a placebo (n=33) groups and training and proper nutrition were done. Vitagnus daily was given for three months in the intervention group (8 ml) and eatable paraffin (1 ml) mixed with water and honey (a total of 10 ml) was given to the placebo group. The pain from two months before to three months after treatment with VAS and McGill measuring instruments were compared.
    FINDINGS: The mean score of McGill in Vitagnus group decreased from 16.94±3.94 before the intervention to 9.50±5.32 in fifth month and in the placebo group decreased from 15.08±3.62 before the intervention to 13.08±4.29 in fifth month (p
    Conclusion
    The results showed that Vitagnus can be used as an effective and low-cost treatment in the treatment of mastalgia.
    Keywords: Cyclic Mastalgia, Vitagnus, Short Form Mcgill Questionnaire
  • S. Afkhami, F. Abolghasemzadeh, B. Esmaeili*, S. Khafri Pages 14-19
    Background And Objective
    Color change of composite resin restorations is one the most common causes for replacing these restorations, which might occur due to internal and external factors. This research was carried out to study and compare color change value of three types of composite resins in distilled water during the first 24 hours after exposure to light.
    Methods
    In this laboratory research, 120 samples were prepared from three types of composites (Z350, Z250 and Heliomolar) and were divided into 3 groups of 40. Samples with 2 mm thickness and 7 mm diameter were prepared. After assessing the initial color by spectrophotometer, samples were exposed to distilled water for 1, 6, 12 and 24 hours, respectively. Then, the final color was assessed by EasyShade device and the color change value (ΔE) was calculated for all samples. Moreover, ΔEFINDINGS: In 12h group, Heliomolar composite showed lowest color change value compared with two other composites (Z350=1.385, Z250=1.179 and Heliomolar=0.854) (p
    Conclusion
    Results of the study revealed that color change value of all three composites in distilled water was less than 3.3 after 24 hours and it was clinically acceptable
    Keywords: Composite resin, Color change, Spectrophotometer, Distilled water
  • Aa Darzi, N. Nikbakhsh, M. Haghpanah*, H. Gholinia Pages 20-25
    Background And Objective
    One of the complications of laparoscopic cholecystectomy is trocar incision hernia (TSIH: Trocar Site Incisional Hernia), which occurs almost exclusively in the navel area and could cause significant problems. The aim of this study was to evaluate the prevalence of hiatal hernia in laparoscopic cholecystectomy and identify the associated risk factors.
    Methods
    This cross sectional study was done on patients who underwent laparoscopic cholecystectomy during one year in different hospitals of Babol. Information including age, gender, BMI, diagnosis prior to surgery, duration of hospitalization, duration of surgery, the thickness of the lining of the gallbladder, surgical site infection and umbilical hernia during 12 months follow-up for patients were confirmed and examined.
    FINDINGS: Among 270 studied patients, there were 236 women (87.4%) and 34 men (12.59 %). Eleven patients (4.07%) during the 12-month follow-up; they had a hiatal hernia surgical site infection in the navel area (223.82-4.33: CI-95%, OR: 31.14) and BMI (60.18-1.72 CI-95%; OR: 10.21) were associated with increased incidence of inguinal hernias. There was no relationship between other variables and umbilical hernia.
    Conclusion
    According to the results of this study obesity and surgical site infections have been linked with an increased incidence of inguinal hernias.
    Keywords: Cholecystectomy, Laparoscopic Hernia, Inguinal Hernia Shear
  • A. Baheiraei, F. Bakouei*, E. Mohammadi Pages 26-31
    Background And Objective
    Priority of women's health will help to achieve fourth and fifth Goals of Millennium Development programs. Social capital is a retain and social factor affecting health. This qualitative study aimed to explore experiences of women and to determine the relationship between cooperation and subscription activity (aspect of social capital) and health.
    Methods
    This qualitative study was conducted with content analysis approach. Purposive sampling with maximum variation of 10 women of reproductive age with a score higher than 75% of the total score in the cooperation and subscription activity were conducted using Semi-structured interviews based on interview guide by using open-ended questions .At the same time of data collection, data analysis and management was performed with MAXQDA 10 software. Interviews with development patterns and original meaning was clear in interviews and subcategories, categories and themes were formed.
    FINDINGS: Based on data analysis two themes: "health" and "spiritual evolution" were extracted. These themes and stories of "psychological feeling of vitality and freshness, a healthy sense of physical and spiritual satisfaction and finding a reliable and pro-know" how the ways of cooperation and joint activities focused on health.
    Conclusion
    The cooperation and subscription activity can be both directly and indirectly contribute to improving health care. In fact health theme directly and spiritual evolution theme indirectly impact on health
    Keywords: Collaboration, Collective Action, Women's Health, Qualitative Research
  • Aa Karimpour, F. Talebpour Amiri, E. Ghaffari, A. Alizadeh, Z. Jamalpour, M. Mirhosseini, A. Esmaielnejad Moghadam, A. Barzegarnejad Pages 32-38
    Background And Objective

    Treatment of cartilage damage for any reason is associated with temporary relief of joint pain. Providing the possibility of differentiating various stem cells into adult tissues can contribute to recovery and treatment of damaged cartilage tissue in skeletal system. In this study, chondrogenic potential of chitosan scaffold, CH-β-GP-HEC, with stem cells derived from human adipose tissue.

    Methods

    In this cross-sectional study, adipose tissue-derived stem cells were separated from abdomen of 15 patients who underwent inguinal hernia repair. 6-7×105 cells were cultured in plate one-dimensionally and on chitosan scaffold three-dimensionally for 21 days. MTT assay was run to evaluate the toxic effect of scaffold on cell viability. Proliferation and differentiation of cells were studied in the two types of culture after toluidine blue staining. To confirm the formation of cartilage, expression of collagen type II was assessed by immunohistochemistry.
    FINDING: In MTT assay, the average OD for cells cultured on scaffold is higher than 0.8 compared with control group, which confirms the nontoxicity of scaffold for culturing stem cells (p>0.05). Chondrogenic differentiation of cells on scaffold shows more glycosaminoglycan deposition in the extracellular matrix compared with one-layer culture. Moreover, in group with three-dimensional culture system, cells were spherical and the morphology of nucleus was different from one-layer culture. Regarding immunohistochemistry results, increased synthesis was observed in collagen type II as chondrogenesis markers in three-dimensional culture system compared with one-layer culture.

    Conclusion

    Results of the study revealed that hydrogel scaffold, CH-β-GP-HEC, with porous structure provides a better environment for the growth of mesenchymal stem cells and their differentiation into cartilage tissue.

    Keywords: Chondrogenesis, Adipose Tissue, Mesenchymal stem cells, Chitosan, Scaffold
  • M. Azami, Sh Rahmati, K. Sayehmiri * Pages 39-48
    Background And Objective
    Hyperparathyroidism is one the common complications of endocrine in patients with thalassemia major. Several studies have been conducted to report the prevalence of hyperparathyroidism in patients with thalassemia major in Iran. However, there is no comprehensive assessment of it. Therefore, the present study was conducted to investigate the prevalence of hyperparathyroidism in patients with thalassemia major in Iran through systematic review and meta-analysis.
    Method
    The present study was conducted based on PRISMA checklist for systematic review and meta-analysis studies. We searched national and international online databases such as Magiran, Iranmedex, SID, Medlib, Scopus, PubMed, Science Direct, Cochrane, Web of Science, Springer, Online library Wiley and Google Scholar for certain standard keywords without time limit until 2016.
    FINDING: In 19 studies, 3219 patients with thalassemia major were examined. Prevalence of hyperparathyroidism in patients with thalassemia major in Iran was calculated to be 10% (CI-95%: 7-10). Moreover, the percentage for various regions of Iran was different; 14% in the west, 18% in the east, 10% in the north, 12% in the south and 7% in the center of Iran. Prevalence of hyperparathyroidism in men and women was estimated to be 9 and 14, respectively.
    Conclusions
    Prevalence of hyperparathyroidism in patients with thalassemia major in Iran is high. Therefore, new policy and planning are necessary to minimize the complications of endocrine glands including hyperparathyroidism in patients with thalassemia major in Iran
    Keywords: Hyperparathyroidism, Thalassemia major, Iran, systematic review, Meta, analysis
  • M. Esmaeilivand, S. Asadian, V. Siavashi, Mm Mohammadi*, As Siavashi Pages 49-55
    Background And Objective
    Blood exchange as a method for treating of abnormal increase of bilirubin in the first week of life, has always been faced with serious potential side effects. Therefore prevention and early detection of these complications is important. Given the higher prevalence of jaundice in preterm neonates, this study was done to compare the complications of transfusion in term and preterm neonates with jaundice..
    Methods
    This cross-sectional study was done on 50 neonates with hyperbilirubinemia and treated with blood transfusions using available sampling method. Samples were investigated for several variables such as platelets, calcium, glucose, potassium, sodium, bicarbonate and clinical signs during transfusion, and up to 24 hours after it.
    FINDINGS: From total of 50 neonates in this study, 22 neonates were preterm (44%) and 28 neonates were term (56 percent). The most common complication of blood transfusions in all neonatal was thrombocytopenia (48%). The most common complication in term neonates was reported thrombocytopenia (85.67%) and metabolic acidosis (2.57%) in preterm neonates, respectively (p
    Conclusion
    The results showed that thrombocytopenia (in term neonates) and metabolic acidosis (in preterm neonates) are the most frequent complications of blood transfusion.
    Keywords: Blood Transfusions, Hyperbilirubinemia, Neonatal Jaundice
  • Y. Zahedpasha, Mh Kalantar *, Hasan Ashrafian Pages 56-60
    Background And Objective
    The first year of life in the provision of health infrastructure and improvment of the life quality is very important. Because the mortality in the neonatal period and infancy is unclear in Babol, this study aimed to determine the prevalence of neonatal and infancy mortality in Babol from 2010 to 2014 in rural areas.
    Methods
    This cross-sectional study was done based on existing and registered data over a period of 5 years in rural areas. In this study, all deaths to 28 days and one month to one year of live births were examined in rural areas covered by Babol University of Medical Sciences based on reason and gender.
    FINDINGS: The number of live births in rural areas of Babol in years of 2010 to 2014 was 2895, 2844, 2951, 3080 and 2801, respectively. The number of deaths under one year during the years of 2010 to 2014 was 19, 32, 24, 21 and 20, respectively. The lowest neonatal mortality rate in years of 1392 and 1393 was 3.57 in 1000 and the highest rate was in 1391, about 5.42 per 1,000 live births, respectively. The highest mortality during infancy was in year of 2011 about 5.89 and the lowest mortality was in year of 1389 about 2.76 per thousand people.
    Conclusion
    The results showed that the neonatal and infancy mortality rate in Babol has been relatively stable and favorable.
    Keywords: Mortality, Neonatal, Infancy
  • P. Hadineajd, Sh Hosseini *, R. Shekarriz, A. Zarvani Pages 61-65
    Background And Objective
    One of the most essential vitamins for body is vitamin 12B; its deficiency can cause various sign and symptom in the human body. Psychiatric manifestation of vitamin 12B deficiency including: aggression and agitation, is often accompanied by symptoms such as irritability and confusion, impaired orientation, amnesia, impaired concentration and attention, insomnia, anorexia and Negativism. Vitamin 12B deficiency may cause irreversible effects on the brain structure and it’s very important to early diagnose and treatment.
    CASE REPORT: A Middle-aged man with psychiatric manifestations include: restlessness, nightmares, hallucinations, including seeing the scene of the fire in his home and the forest area around the house, auditory hallucinations and delusional beliefs with depressed mood, suicidal ideas, insomnia and anorexia who confer to neurologist office then refer to psychiatrist after mental status examination and laboratory study result show that vitamin 12B deficiency, other evaluations such as endoscopy and colonoscopy were normal then the patient gone under treatment by administration intramuscular vitamin 12B supplemental and psychiatric manifestations improved dramatically after treatment.
    Conclusion
    This case report showed that psychiatric manifestations of vitamin 12B deficiency can occur even in the absence of anemia.
    Keywords: Depression, Hallucination, Delusion, Vitamin B12 Deficiency
  • Y. Asghari, A. Kamali Pages 66-69
    Background And Objective

    Incidence of thymic lesions in the form of mediastinal cyst is very rare and is accompanied by risk of malignancy, which may induce signs of compression in mediastinum or accidentally be found during imaging. A case of mediastinal thymic cyst with compression-induced shortness of breath is presented.
    CASE REPORT: A 40 year old woman underwent diagnostic assessment because of shortness of breath. Considering imaging results regarding upper mediastinal cystic lesion with possible origin of thymus, she underwent excision of mass and middle sternum. Histopathologic examination reported a simple thymic cyst.

    Conclusion

    Considering respiratory problems of patients with mediastinal cystic lesion, timely diagnosis and treatment is necessary to prevent probable malignancy in addition to relieving symptoms.

    Keywords: Shortness of breath, Mediastinum, Cyst, Thymus