فهرست مطالب

آموزش و اخلاق در پرستاری - سال چهارم شماره 3 (پاییز 1394)

فصلنامه آموزش و اخلاق در پرستاری
سال چهارم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ربابه زروج حسینی، حسین ابراهیمی، موسی ابوالحسنی* صفحات 1-10
    مقدمه
    ارزشیابی به معنای بررسی میزان نیل به اهداف تعریف می گردد و استفاده از ابزار سنجش مناسب جهت بهره برداری از دیدگاه فراگیران به عنوان یکی از عناصر موثر در نظام های آموزشی تلقی می گردد. این پژوهش با هدف تعیین دیدگاه دانشجویان از محیط یاددهی و یادگیری بر اساس مدل DREEM در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در سال 1393 انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش مقطعی 332 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با روش نمونه گیری طبقه ای مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه 50 سوالی روا و پایای محیط آموزشی راف و همکاران (DREEM) گردآوری و با استفاده از نرم افزار SPSS-v20 و آزمون های آماری توصیفی، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نمره دیدگاه کلی اغلب دانشجویان (4/77%) از محیط یاددهی و یادگیری مطلوب و بسیار مطلوب بود. همچنین بین دیدگاه کلی دانشجویان برحسب جنس (001/0>p) رضایت از رشته تحصیلی (001/0>p) و علاقه به رشته تحصیلی (001/0>p) از محیط یاددهی و یادگیری بر اساس مدل DREEM تفاوت آماری معنادار مشاهده شد، به طوری که پسرها نسبت به دخترها، دانشجویان راضی و علاقه مند به رشته تحصیلی نسبت به دانشجویان ناراضی و غیر علاقه مند، از دیدگاه بهتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    استفاده از نتایج به دست آمده جهت اصلاح محیط یاددهی و یادگیری و ارتقاء فرآیند یاددهی و یادگیری در دانشگاه و نیز اعمال تغییراتی در فرآیند جذب دانشجو به طوری که دانشجویان علاقه مند جذب تحصیل شوند و همچنین مقایسه دیدگاه فراگیران در مطالعات آتی سودمند خواهد بود.
    کلیدواژگان: دانشجو، محیط یاددهی و یادگیری، مدل Dreem، ارزشیابی
  • حسن غلامی، هادی احمدی چناری *، حمید چمن زاری، محمد تقی شاکری، علی خسروی، علی اصغر جسمی صفحات 11-19
    مقدمه
    آموزش بالینی مهم ترین بخش در آموزش علوم پزشکی می باشد و به عنوان مرکز آموزش علوم پزشکی به حساب می آید. بنابراین این تحقیق با هدف تعیین تاثیر رفع موانع قابل اصلاح در آموزش های بالینی بر عملکرد دانشجویان کارآموز بخش های مراقبت های ویژه انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی قبل و بعد از مداخله با مشارکت دانشجویان پرستاری و هوشبری در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1392 بود. نمونه ها به روش سرشماری با تخصیص تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند(21 نفر در هر گروه). ابتدا عملکرد دانشجویان طبق هرم میلر در هر دو گروه اندازه گیری شد سپس موانع قابل اصلاح موجود در آموزش های بالینی مشخص و رفع شد و در پایان دوره کارآموزی عملکرد این دانشجویان در چهار بعد عملکرد ارزیابی شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نمره کل عملکرد در دو گروه قبل از مداخله 238/0 P=تفاوت معناداری را نشان نمی دهد ولی در پایان کارآموزی نمره کل در گروه مداخله (45/43±26/487) و نمره کل در گروه کنترل (37/36±67/396) می باشد که001/0 P= تفاوت معناداری را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که با برطرف کردن و حذف موانع موجود درآموزش بالینی به طور چشمگیری عملکرد دانشجویان کارآموز در بخش های مراقبت ویژه در مورد مراقبت از بیمار بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: آموزش بالین، موانع، عملکرد دانشجویان، مراقبت، بخش ویژه
  • نوید کلانی، زهره بادیه پیمای جهرمی* صفحات 21-28
    مقدمه
    رعایت اخلاق حرفه ای در آموزش بالینی باعث پیشرفت و ارتقا فرایند یاددهی- یادگیری و درونی شدن اخلاقیات می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی خودارزیابی اساتید دانشکده پرستاری و پیراپزشکی جهرم در مورد وضعیت رعایت اخلاق حرفه ای در آموزش بالینی انجام گردیده است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 انجام شد. پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا (75/0r=)، رعایت اخلاق حرفه ای در بالین توسط 20 نفر از مربیان دانشکده پرستاری و پیراپزشکی جهرم به روش سرشماری تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 16 و با آماره های توصیفی ( فراوانی، میانگین و انحراف معیار ) و تحلیلی (آزمون فریدمن) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی اساتید 18/3±28 و سابقه آنها در آموزش در بالینی 78/2±7 سال بود. میانگین نمره خودارزیابی اساتید نسبت به رعایت اخلاق حرفه ای در بالین 40/0±36/2 از 3 بود، که در سطح عالی ارزیابی گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد، خودارزیابی اساتید در مورد رعایت اصول اخلاق حرفه ای در آموزش بالینی در سطح عالی است. مطالعات میدانی بیش تر در این زمینه پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: خودارزیابی، اساتید، اخلاق حرفه ای، آموزش بالینی
  • مختار محمودی، پروانه عسگری*، فاطمه بهرام نژاد، محمد گلی طالب، فاطمه رفیعی صفحات 27-33
    مقدمه
    با توجه به روند روبه رشد پیچیدگی های مراقبت های بهداشتی نیاز به استفاده از روش هایی است که توانایی تفکر انتقادی، تصمیم گیری و حل مشکلات را در پرستاران ارتقاء دهد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش به شیوه کاوشگری بر رضایتمندی و مهارتهای عملکردی دانشجویان پرستاری در محیط های بالین انجام شد.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی در سال 93 در بخش ICU، بیمارستان ولیعصر اراک انجام شد. تعداد 40 دانشجوی عرصه پرستاری که به روش سرشماری انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه 20 نفره تقسیم شدند. پس از اجرای پیش آزمون دانشجویان گروه کنترل به روش معمول(سنتی) و گروه مداخله به روش کاوشگری به مدت 10 روز تحت آموزش قرار گرفتند. در پایان کارآموزی از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. در نهایت داده ها با آزمون آماری تی مستقل و تی زوجی و کای اسکوئر و با استفاده از نرم افزار SPSS.V16 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، که قبل از انجام مداخله بین دو گروه در مهارتهای بالینی اختلاف معناداری وجود نداشت. اما بعد از انجام مداخله نمرات گروه مداخله در حیطه مهارتهای بالینی شامل تهیه نمونه خون شریانی(0001/0 (P=، اتصال به ونتیلاتور(0001/0 (P=، ساکشن (0001/0 (P=، تغذیه از طریق لوله غذایی(001/0 (P=، و مراقبت از پوست(001/0 (P=، به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل بود. امتیازات رضایتمندی گروه مداخله با میانگین تغییرات 75/12± 76/16 به طور معناداری بالاتر از گروه کنترل با میانگین تغییرات 51/7±06/10 بود(042/0 .(P=
    نتیجه گیری
    شیوه آموزشی کاوشگری نسبت به روش معمول باعث افزایش مهارتهای بالینی و رضایتمندی دانشجویان پرستاری می گردد. لذا به نظر می رسد، که این روش آموزشی برای آموزش استدلال بالینی و رویه های عملی روشی موثر و مفید باشد.
    کلیدواژگان: آموزش کاوشگری، رضایتمندی، مهارت بالینی، دانشجویان پرستاری
  • مهدی صفرآبادی، بهروز ایران نژاد، علی جدیدی* صفحات 35-40
    مقدمه
    اورژانس پیش بیمارستانی یکی از مهمترین بخش های سیستم سلامت می باشد و شناخت عوامل موثر بر عملکرد تکنسین های اورژانس اهمیت دارد. هوش معنوی یکی از جنبه های شناخته شده هوش می باشد، که برخی مطالعات ارتباط آن را با کیفیت عملکرد کارکنان نشان داده اند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین هوش معنوی و عملکرد اورژانس پیش بیمارستانی در شهر اراک انجام گرفت.
    روش کار
    تمام تکنسین های فوریت پزشکی که حداقل یک بار سابقه ماموریت بیمار قلبی را تجربه کرده بودند، در این مطالعه شرکت کردند.جهت ارزیابی هوش معنوی، پرسشنامه استاندارد هوش معنوی، عبدالله زاده و همکاران و جهت بررسی عملکرد شغلی کارکنان اورژانس، پرسشنامه عملکرد شغلی پاترسون (JPQ) استفاده شد. پس از جمع آوری داده ها، نتایج توسط نرم افزار SPSS16 و آزمون های آماری ANOVA و همبستگی پیرسون، در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره عملکرد کارکنان اورژانس 8/7±5/60 درصد و میانگین نمره هوش معنوی شرکت کنندگان 6/21±96/63 بود. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد، نمره هوش معنوی کارکنان اورژانس با کیفیت عملکرد آنها ارتباط معنا داری دارد (001/0=P).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که نتایج مطالعه نشان داد هوش معنوی با کیفیت عملکرد تکنسین های اورژانس پیش بیمارستانی ارتباط دارد، لذا بکارگیری روش هایی جهت تقویت هوش معنوی این افراد به منظور ارتقاء کیفی خدمات ارائه شده توسط مراکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور توصیه می شود.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، عملکرد، اورژانس پیش بیمارستانی
  • صدیقه فرضی، فریبا حقانی، صبا فرضی* صفحات 41-47
    مقدمه
    در فرآیند یاد دهی- یادگیری، دانشجویان از نظر میزان دستیابی به بر آیندهای مورد انتظار ارزشیابی می شوند. دیدگاه دانشجویان به عنوان یکی از صاحبان اصلی فرایند یاد دهی- یادگیری از عوامل موثر در بهبود این فرآیند می باشد. مطالعه حاضر با هدف آشکار شدن چالش های ارزشیابی بالینی و راهکارهای بهبود آن از دیدگاه دانشجویان پرستاری انجام شده است.
    روش کار
    مطالعه با رویکرد کیفی و روش توصیفی در سال 1394 انجام شده است. مشارکت کنندگان،20 نفر از دانشجویان کارشناسی پرستاری دانشکده پرستاری اصفهان بودند. نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف، تا رسیدن به اشباع داده ها انجام شد. روش گردآوری داده ها مصاحبه های فردی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل محتوا مرسوم استفاده شد.
    یافته ها
    2 طبقه اصلی به همراه 8 زیر طبقه که بیان گر دیدگاه دانشجویان در زمینه ارزشیابی بالینی بود، از مصاحبه ها استخراج گردید. طبقات اصلی عبارتند از” ارزشیابی بالینی ناکارآمد با زیر طبقات: برجسته بودن ارزشیابی تراکمی، کم توجهی به مهارت های عملی دانشجو، معیار ارزشیابی ناهماهنگ، عملکرد نامناسب مدرس بالینی“ و طبقه” ارزشیابی بالینی جامع با زیر طبقات: پروتکل ارزشیابی همگون، ارزشیابی مبتنی بر آموزش ها، تحلیل محیط بالینی و ارزشیابی غیرمستقیم“ بود.
    نتیجه گیری
    چالش های بیان شده توسط مشارکت کنندگان از جمله کم توجهی مدرس بالینی به مهارت عملی دانشجو و عدم وجود برنامه و معیار مشخص و هماهنگ در ارزشیابی بالینی، ضرورت توجه و در صورت لزوم بازنگری در فرآیند جاری ارزشیابی را مطرح می نماید و راهکارهای ارایه شده از سوی دانشجویان می تواند جهت بهبود فرآیند ارزشیابی بالینی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی بالینی، دانشجو، پرستاری، چالش، مطالعه کیفی
  • زهرا پیشگر، راضیه پرنیان، سعیده رحمانیان، زهرا شادفر* صفحات 49-56
    مقدمه
    برقراری روابط عادلانه با بیمار از اصول کلی منشور حقوق بیماران است.اتاق عمل یکی از بخش هایی است که بیمار به دلیل بیهوش بودن و عدم آگاهی از تمام فرآیندها نیاز به حمایت بیشتری از سوی پرسنل دارد و لذا حقوق بیمار دراتاق عمل اهمیت مضاعفی می یابد . مطالعه ی حاضر با هدف بررسی آگاهی و رعایت منشور حقوق بیمار درپرسنل اتاق عمل انجام گرفت.
    روش کار
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی بود.نمونه های پژوهش شامل 44نفرازپرسنل هوشبری و اتاق عمل بود که با استفاده ازروش سرشماری وارد مطالعه شدند . ابزار پژوهش پرسشنامه ای خودساخته بود که با استفاده از آزمون مجدد ضریب پایایی قسمت اول پرسشنامه مربوط به آگاهی از حقوق بیمار 7/ = α و قسمت دوم پرسشنامه 83/ = α به دست آمد. پرسشنامه به روش خودگزارش دهی تکمیل و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارspss16 انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی و رعایت حقوق بیمار به ترتیب25/3±54/19 و69/4±75/17بود نمرات آگاهی از حقوق بیمار در 56درصد از پرسنل در سطح خوب گزارش گردید در حالیکه رعایت این حقوق تنها در 15درصد افراد سطح خوب قرار داشت .
    نتیجه گیری
    آگاهی از حقوق بیمار در سطح مطلوبی است اما رعایت این حقوق رضایت بخش نیست. بنابراین توجه به این حقوق از سوی پرسنل اتاق عمل ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: حقوق بیمار، پرسنل اتاق عمل، آگاهی، رعایت
  • مولود فرمهینی فراهانی، سلیمان زند، زهره قمری زارع*، مسعود حیدری صفحات 57-64
    مقدمه
    ایجاد انگیزه در کارکنان یکی از وظایف اولیه مدیران است. انگیزه کارکنان همواره برای مدیران به عنوان چالش تلقی می شود. اگر بتوان انگیزه پرسنل را افزایش داد، رضایت شغلی و در نتیجه بهره وری نیروی انسانی افزایش یافته و نهایتا با بهبود رضایت مددجویان همراه خواهد. این پژوهش با هدف بررسی نحوه عملکرد انگیزشی سرپرستاران از دیدگاه خود و پرستاران تحت سرپرستی در بیمارستان های آموزشی اراک می باشد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی- تحلیلی است. تمامی سرپرستاران و پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اراک به روش سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه روا و پایا بود. داده ها با نرم افزار آماری SPSS:16 و با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی نظیر آزمون تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آنوا تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره عملکرد انگیزشی سرپرستاران از دیدگاه پرستاران 01/1±33/3 و از دیدگاه سرپرستاران 37/0±31/4 بود. نتایج نشان داد که بین درک سرپرستاران و پرستاران نسبت به وضعیت عملکرد انگیزشی سرپرستاران تفاوت معنی داری وجود داشت (001/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود ارتباط بین دو دیدگاه و وجود فاصله وضعیت موجود عملکرد انگیزشی تا وضعیت مطلوب؛ بدین منظور تلاش و توجه هرچه بیشتر مدیران به توانمند سازی خود در بهبود و ارتقای کیفیت اجرای فرآیند انگیزشی پرستاران پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: عملکرد انگیزشی، سرپرستاران، انگیزش شغلی، مدیریت
|
  • Zarouj Hosseini R., Ebrahimi H., Abolhassani M.* Pages 1-10
    Introduction
    Evaluation means examine the amount of achieve to objectives and using appropriate assessment tools consider as one of the most effective elements in educational systems in order to take advantage of the views of learners. This research completed by purpose of determine students'' perceptions about Learning-Teaching environment based on DREEM model in Shahroud University of Medical Science - 2014.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional research¡ 332 students of Shahrood University of Medical Sciences were evaluated by stratified sampling. Data were collected using by demographic specification form and Roff et al’s valid and reliable 50-items questionnaire for educational environment (DREEM) and they were analyzed by using SPSS-v20 software and descriptive statistics tests¡ Independent T and one-way analysis of variance.
    Results
    Overall vision of students most (77.4%) was desirable and very desirable from teaching and learning environment. Also¡ between overall vision of students based on gender (p
    Conclusion
    Using the obtained results will be beneficial in future studies in order to improve teaching and learning environment and enhance teaching and learning in university and compares the views of learners¡ and also changes in the student recruitment process so that interested students are attracted to study.
    Keywords: Student, Teaching, Learning Environment, DREEM Model, Evaluation
  • Gholami H., Ahmadi Chenari H.*, Chamanzari H., Shakeri M.T., Khosravi A., Jesmi A.A Pages 11-19
    Introduction
    clinical education is the most important section in medical education and it is numerate as a heart of medical education that this issue is more important because of patient is more dependent to care giver, also, doing more specific intervention by care giver. Thus this research was done to survey effects removal amendable barriers in clinical training on performance of trainee's students in intensive care unit and coronary care units.
    Materials And Methods
    This study was a after-before quasi-experimental research. Community of this study were include nursing and anesthesia training students who had training course in units of ICU and CCU that 42 students were entered to research by census method after that they divided in interventional and control groups by random allocation who were 21 person in each group . At the beginning the performance of students in both groups were measured based on miler pyramid and then identify and remove these amendable obstacles in the clinical training also at the end of the training the students performance was assessed. For data analysis was used version 16 SPSS software, independent and paired T, Kolmogorov–Smirnov, ANCOVA and descriptive statistic include mean, relative frequency.
    Results
    Total score of the intervention group before the intervention was (322/5±41/67) and the total score of the control group in the first test was (336/88±35/89) that P= 0/238 difference does not show significant difference, but in the end training score in the intervention group was (487/26±43/45) and the total score of the control group was (396/67±36/37) that P= 0/000 indicate a significant difference between two groups.
    Conclusion
    The results showed there are many barriers in clinical education which removing clinical training barriers dramatically improve student performance about caring of patient in intensive care unit.
    Keywords: Clinical Training, Barriers, Student Performance, Intensive Care Unit
  • Kalani N., Badiyepeymaie Jahromi Z.* Pages 21-28
    Introduction
    Complying with professional ethics in clinical education promotes and improves the teaching-learning process and internalizes morality. The present study was carried out with the aim of investigating the self-assessment of nursing and paramedical faculty of Jahrom about the status of professional ethics in clinical education.
    Materials And Methods
    This cross-sectional and descriptive study was conducted in 2014. The valid and reliable researcher-made questionnaire (r = 0.75) was completed by 20 of the Instructor of nursing and paramedical faculty. The data were entered to SPSS version16 software and analyzed by descriptive (frequency, mean, standard deviation) and analytical test (Friedman).
    Results
    The average age of instructors was 28 ± 3.18 and their history in bedside teaching was 7±2.78 years. The average of instructor's self-assessment to professional ethics in clinical practice was 2.36 ± 0.40 out of 3 that was evaluated “excellent”.
    Conclusion
    The result of this study showed that self-evaluation of instructors about professional ethics in clinical education was at a high level. More field studies on this topic are suggested.
    Keywords: Self, Assessment, Instructors, Professional Ethic, Clinical Education
  • Mahmoudi M., Asgari P.*, Bahramnezhad F., Golitaleb M., Rafiei F Pages 27-33
    Introduction
    Due to the growing complexities of health care, the use of methods that improve the ability to think critically, decision-making and problem-solving in nursing is mandatory. This study aimed to determine the effect of inquiry-based learning on student's performance skills, satisfaction and clinical environments. This study was carried out with the aim of determining the effect of inquiry-based teaching on student's operational skills and satisfaction in clinical environments.
    Materials And Methods
    This clinical trial was conducted in the ICU unit of Valie Asr hospital of Arak in 2014. A total of 40 nursing students were selected through census method and randomly divided into two 20-member groups. After the pre-test, students in the control group and those in the intervention group received conventional (traditional) and inquiry-based training for 10 days, respectively. At the end of training, both groups took post-test. Finally, independent and paired-t and chi-square tests and using SPSS.V16 software were analyzed.
    Results
    The results showed that there was no significant difference between the two groups in clinical skills prior to training. But after the intervention, the intervention group scores in the areas of clinical skills such as arterial blood sample preparation (P=0.0001), connection to ventilator (P =0.0001), suction (P =0.0001), tube feeding stuffs (P =0.001) and skin care (P =0.001) were significantly higher than in the control group. Satisfaction points in the intervention group with a mean of 12/75±16/76 was significantly higher than those of the control group with a mean of 7/51 ± 10/06 was (P=0.042).
    Conclusion
    Inquiry-based training, compared to the usual method, leads to an improvement in clinical skills and the satisfaction of nursing students. Hence, it seems that this educational method is effective and beneficent for teaching clinical reasoning and practical procedures.
    Keywords: Inquiry, Based Training, Satisfaction, Clinical Skills, Nursing Students
  • Safarabadi M., Iran Nejad B., Jadidi A.* Pages 35-40
    Introduction
    Pre-hospital Emergency Medical Services (EMS) is one of the most important parts of health system. So, it is important to understand the factors affecting the performance of the emergency technicians. One aspect of intelligence is known as spiritual intelligence that some studies have shown its relationship with the quality of employees’ performance. So, the present study was carried out with the aim of investigating the relationship between spiritual intelligence and pre-hospital care in the city of Arak.
    Materials And Methods
    All emergency medical technicians who had taken at least one heart-related patient participated in this study. In order to evaluate spiritual intelligence, spiritual intelligence questionnaire of Abdullah Zadeh et al. was used, and to evaluate the job performance of emergency, job performance questionnaire of Paterson (JPQ) was used. After collecting the data, the results were analyzed by SPSS16 software, ANOVA and Pearson correlation analysis at the significance level of 0.05.
    Results
    The mean score of EMS personnel performance was 60/5±7/8 and the average score of the participant's spiritual intelligence was 63/96±21/6. Pierson correlation test showed that spiritual intelligence of the personnel was associated with their performance quality (P=0.00).
    Conclusion
    According to the results of the study, spiritual intelligence is linked to the performance quality of the EMS technicians. Consequently, applying procedures to strengthen their spiritual intelligence in order to improve the quality of services provided by medical emergency and disaster management centers is recommended.
    Keywords: Spiritual Intelligence, Performance, pre, hospital Emergency
  • Farzi S., Haghani F., Farzi S.* Pages 41-47
    Introduction
    In learning-teaching process, students are evaluated in terms of achieving the expected outcomes. Students’ perspective, as one of the main participants in learning- teaching process, is a key factor in improving the process. This study has been carried out with the aim of revealing the challenges of clinical evaluation and the approaches to improve it from the perspective of nursing students.
    Materials And Methods
    This descriptive study was carried out with a qualitative approach in 2015. The participants were 20 B.A students from the Nursing faculty of Isfahan. Purposive sampling was conducted until data saturation. Method of data collection was individual interview. Data were analyzed by the conventional content analysis.
    Results
    2 Main categories and 8 sub-categories representing student's experiences of the clinical evaluation were extracted from the interviews. The main categories included the “inefficient clinical evaluation including sub-categories: the significance of Summative evaluations, Inattention to the practical skills of students, Inconsistent evaluation criteria, Poor performance of clinical instructor” and the category of “Comprehensive clinical evaluation including sub-categories: Coordinated evaluation protocol, Evaluation based on training, Analysis of the clinical setting and indirect evaluation”.
    Conclusion
    Challenges expressed by participants including clinical instructor’s inattention to the students’ practical skills and the absence of clear and coordinated criteria in the clinical evaluation program raises the need to reconsider, if necessary to revise, the current process evaluation. Strategies provided by the students can be used to improve the current process evaluation.
    Keywords: Clinical Evaluation, Student, Nursing, Challenge, Qualitative Study
  • Pishgar Z., Parnean R., Rahmanean S., Shadfard Z.* Pages 49-56
    Introduction
    Establishing fair relationships with the patients is among the main principles of the Patient’s Rights Charter. Operating rooms where patients, due to being unconscious and consequently not being aware of any of the processes, need more support from the employees. Therefore patients’ rights in the operating room takes on much more importance. The present study was performed with the aim of assessing the awareness of and respect for patient rights by operating room personnel.
    Materials And Methods
    This was a descriptive study. The study sample included 44 operating room personnel. Data were collected by self-made questionnaire including three sections and 15 questions. In order . according test-retest method the reliability coefficient of the first part of the questionnaire related to recognizing patient's rights was α-0.7 and the second part of the questionnaire was α-0.83. The questionnaire was completed by the patients using self-reporting. Data analysis was performed using software SPSS version 16.
    Results
    The average score of awareness and respect for patient's rights by staff was 3.250±19.54 and 4.69 ± 17.75, respectively. Scores of awareness of patients’ rights were reported at a good level in 56% of personnel while respecting these rights was at a desirable level only in 15% of subjects.
    Conclusion
    Although recognizing patients’ rights was at a desirable level, compliance with these rights was not satisfactory. So, paying attention to these rights by operating room personnel is necessary.
    Keywords: Patient's Rights, Operating Room Personnel, Recognizing, Respect
  • Farmahini Farahani M., Zand S., Ghamari, Zare Z.*, Heidari M Pages 57-64
    Introduction
    Motivating employees is one of the primary duties of managers. Employees’ motivation has always been seen as a challenge for managers. If we can increase staff motivation, then job satisfaction and consequently human labor productivity and client satisfaction will eventually improve. This study was conducted with the aim of evaluating the motivational performance of head nurses from their own perspective and that of nurses under the supervision of educational hospitals in Arak.
    Materials And Methods
    This is a descriptive and cross-sectional study. All head nurses and nurses at educational hospitals of Arak were studied using census method. Data collection tool was a valid and reliable questionnaire. Finally, the data were analyzed using SPSS version 16, using descriptive and inferential statistics like independent t-test, Pearson correlation and ANOVA.
    Results
    The mean score of motivational performance of head nurses from the perspective of themselves was 3/33±1/01and from the perspective of nurses was 4/31±0/37. The results showed that there was a significant difference between the perception of head nurses and that of nurses about the situation of motivational performance (p
    Conclusion
    With respect to the relationship between the two views the gap between the status quote of motivational performance and the ideal situation, it is recommended that all nurse managers encourage their self- empowerment to promote the quality of motivational performance process.
    Keywords: Motivational Performance, Head Nurses, Job Motivation, Management