فهرست مطالب

مهندسی برق - سال چهل و هفتم شماره 1 (پیاپی 79، بهار 1396)

نشریه مهندسی برق
سال چهل و هفتم شماره 1 (پیاپی 79، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/20
  • تعداد عناوین: 30
|
  • محمد آسیایی* صفحات 1-10
    در این مقاله یک مدار دومینو جدید برای کاهش توان مصرفی گیت های عریض بدون کاهش چشم گیر سرعت پیشنهاد می شود. در تکنیک مداری پیشنهادی از مقایسه جریان شبکه پایین کش با جریان مرجع جهت تولید خروجی مناسب استفاده می شود. بدین طریق دامنه تغییرات دو سر شبکه پایین کش کم شده و توان مصرفی کاهش می یابد. همچنین از یک ترانزیستور در حالت دیودی به صورت سری با شبکه پایین کش استفاده شده است تا جریان نشتی زیر آستانه کاهش و مصونیت در برابر نویز افزایش یابد. شبیه سازی گیت های OR عریض با استفاده از نرم افزار HSPICE در فناوری 90 نانومتر CMOS انجام شده است. نتایج شبیه سازی گیت های OR 64 بیتی در تاخیر یکسان، 39% کاهش توان و 1/2 برابر بهبود مصونیت در برابر نویز را نسبت به مدار دومینو استاندارد نشان می دهند.
    کلیدواژگان: منطق دومینو، گیت های عریض، جریان نشتی، مصونیت در برابر نویز
  • جمشید آقایی*، سیداحسان باقری، سجاد شفیعی، طاهر نیکنام، سیدمحسن باقری صفحات 11-20
    در این مقاله یک مدل جامع و دقیق برای بررسی تاثیر خودروهای الکتریکی هیبریدی قابل اتصال به شبکه بر روی شبکه توزیع مسکونی ارائه شده است. به منظور ارزیابی تاثیر این خودروها بر روی شبکه توزیع، مشخصات آن ها به صورت دقیق مدل شده است. این مشخصات شامل ظرفیت باتری، مشخصه حالت شارژ و مقدار انرژی موردنیاز برای شارژ باتری است. به منظور ارزیابی و بررسی تاثیر نرخ رشد سطح نفوذ خودروهای الکتریکی هیبریدی قابل اتصال به شبکه بر روی شبکه توزیع، مدل ارائه شده بر روی یک سیستم 33 باسه اعمال شده است. نتایج نشان می دهد، که به علت افزایش سطح نفوذ این خودروها مقدار بیشینه بار، تلفات و نسبت بیشینه به متوسط بار افزایش می یابد. بنابراین به منظور کاهش مقدار بیشینه بار، تلفات و نسبت بیشینه به متوسط بار برنامه های پاسخ گویی بار ارائه شده است. برای اجرای برنامه های پاسخ گویی بار، برنامه زمان استفاده در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می دهد که برنامه های پاسخ گوی بار باعث کاهش مقدار پیک بار، تلفات و نسبت پیک بار به متوسط بار می شود.
    کلیدواژگان: خودروی الکتریکی هیبریدی قابل اتصال به شبکه، برنامه پاسخ گویی بار، قیمت زمان استفاده، تلفات شبکه، نسبت پیک بار به متوسط بار
  • داود بصائری *، سید محمد جواد رضوی، سید حسین محسنی ارمکی صفحات 21-28
    در این مقاله اثر صفحه زمین محدود آنتن بر الگوی تشعشعی آن تحلیل و بررسی شده است. الگوی تشعشعی چند نمونه آنتن تک قطبی سیمی ساده و یک آنتن تک قطبی خط پیچ دار تیغه ای شکل -که با المان های فشرده بارگذاری شده و پهنای باند 30-500 MHz را پوشش می دهد- با صفحه زمین های محدود با روش های تحلیلی تفرق هندسی (GTD) و جریان معادل لبه (EEC) محاسبه شده اند. نتایج تحلیلی و شبیه سازی ها نشان می دهد که روش GTD در حالتی که ابعاد صفحه زمین کوچک باشد کارایی خود را از دست می دهد و اعمال روش EEC در این حالت پترن میدان دور دقیق تری را از آنتن نتیجه می دهد.
    کلیدواژگان: آنتن تک قطبی سیمی، صفحه زمین دایروی محدود، روش تفرق، روش جریان معادل لبه، آنتن F معکوس، آنتن T شکل، آنتن L معکوس، آنتن تیغه ای
  • محمود پرنده *، سیدهادی اقدسی علمداری صفحات 29-38
    در سال های اخیر، شبکه های حسگر بصری (VSNs) متشکل از گره های دوربین دار، به عنوان کلاس جدیدی از شبکه های بی سیم به وجود آمده اند. گره های دوربین دار علی رغم محدودیت منابع، با همکاری همدیگر قابلیت ثبت و ارسال داده های تصویری را دارند. شبکه های حسگر بصری کاربردهای بسیاری را با تکیه بر اطلاعات به دست آمده از گره های دوربین دار و ارسال داده های مهم به سمت مقصد مشخص (چاهک) تحقق می بخشند. بررسی ها نشان می دهد که تاکنون پروتکل های مسیریابی مبتنی بر موقعیت زیادی برای شبکه های حسگر بصری ارائه شده است که نیازمندی های برنامه های کاربردی و ویژگی های گره های دوربین دار را در نظر گرفته اند. در بسیاری از این پروتکل ها، ذخیره کردن اطلاعات همسایه ها از طریق ارسال پیام های کنترلی، باعث افزایش انرژی مصرفی در گره ها شده است. تعداد اندکی از پروتکل ها وجود دارند که از پیام های کنترلی برای مسیریابی استفاده نمی کنند، اما آن ها نیز از تزریق داده افزونه به شبکه رنج می برند. در این مقاله، پروتکل ارسال داده انرژی-کارا (EEF) برای شبکه های حسگر بصری ارائه می شود. این پروتکل که مبتنی بر موقعیت گره های دوربین دار است، از روش انتخاب ارسال کننده حریصانه برای ارسال اطلاعات بدون نیاز به تبادل پیام کنترلی و با تکیه بر مکانیسم زمان انتظار استفاده می کند. نتایج شبیه سازی نشان می دهد که پروتکل EEF تعداد داده های تزریقی افزونه به شبکه را به حداقل رسانده و باعث ایجاد تعادل در مصرف انرژی گره ها در مقایسه با جدیدترین پروتکل ها در این زمینه می شود.
    کلیدواژگان: شبکه های حسگر بصری، پروتکل مسیریابی مبتنی بر موقعیت، کاهش داده افزونه، بهبود مصرف انرژی، افزایش طول عمر شبکه
  • سعید تیمورزاده*، فرخ امینی فر، مجید صنایع پسند صفحات 39-48
    در این مقاله، روش جدیدی جهت میراسازی نوسانات بین ناحیه ای با استفاده از داده های فراهم شده توسط سیستم اندازه گیری گسترده، ارائه شده است. ابزارهای مورد استفاده در این روش قطع بار، حذف تولید و یا هر دو می باشند. روش پیشنهادی یک طرح مقابله اضطراری بوده و برای حالاتی که عملکرد عناصر کنترل پذیر موجود در شبکه کفایت نکنند، قابل استفاده است. این روش در چهار لایه دریافت اطلاعات، تشخیص نوسان، تصمیم گیری و لایه عملگر طراحی شده است. هسته اصلی تصمیم گیری بر مبنای منطق Fuzzy می باشد. سیگنال های سرعت روتور ژنراتورهای نماینده هر ناحیه و نرخ تغییرات آن ها به عنوان اطلاعات دریافتی و فرمان قطع بار/ حذف تولید به عنوان خروجی این طرح دفاعی می باشند. مطالعات شبیه سازی بر روی یک سیستم دوناحیه ای کارایی روش پیشنهادی را در شرایط مختلف تایید می نمایند.
    کلیدواژگان: نوسانات بین ناحیه ای، منطق Fuzzy، سیستم های اندازه گیری گسترده، قطع بار، حذف تولید
  • مهدی تیموری *، حمیدرضا کاکایی مطلق، مرتضی حدادی صفحات 49-54
    با توجه به کاربردهای روزافزونی که کدهای ترکیبی به خصوص کدهای ضربی در سامانه های مخابرات بی سیم نظامی و ارتباطی دارند، توانایی شناسایی کور این کدها در سامانه های جنگ الکترونیک یکی از نیازهای دانش بنیان است. تاکنون روش های مختلفی برای شناسایی کدهای تشخیص خطای کانال ارائه گردیده است، اما در زمینه شناسایی کور کدهای ضربی هیچ روشی معرفی نشده است. در این مقاله با معرفی کدهای ضربی دوبعدی، تلاش نموده ایم با استفاده از توسعه روش های موجود شناسایی کدهای کانال جهت شناسایی کور کدهای ضربی اقدام نماییم. به همین منظور از دو روش شناخته شده بزرگ ترین شمارنده مشترک (GCD) و رتبه ماتریس (MR) برای شناسایی این نوع کدها استفاده نموده ایم. با استفاده از این روش ها پارامترهای کد (طول کد و طول پیام) و ساختار آن استخراج می شوند. نتایج شبیه سازی نشان می دهند که روش های پیشنهادی کارایی مناسبی در شناسایی این کدها دارند.
    کلیدواژگان: کد ضربی، شناسایی کور، روش GCD، روش MR
  • ابوالفضل حلوایی نیاسر*، علیرضا فرجی صفحات 55-68
    امروزه موتورهای بدون جاروبک آهنربای دائم (PMBL) به دلیل مزایایی چون بهره زیاد و چگالی گشتاور و توان بالا، در بسیاری از کاربردهای صنعتی و محرکه های الکتریکی سرعت متغیر به کار گرفته شده اند. در حالتی که موتور طراحی شده دارای ولتاژ ضدمحرکه سینوسی (PMSM) و یا ذوزنقه ای (BLDC) نباشد، به آن موتور PMBL غیرسینوسی (یا غیرایده آل) گویند. به کارگیری روش های کنترلی مرسوم این دو نوع موتور سبب کاهش بهره، ایجاد ضربان های گشتاور ناخواسته و بروز لرزش و نویز صوتی در موتور PMBL غیرسینوسی می گردد. علاوه بر آن در بسیاری از کاربردها، جهت کاهش هزینه محرکه و یا بالا بردن قابلیت اطمینان از روش های کنترل بدون حسگر استفاده می گردد. این مقاله به ارائه یک روش کنترلی بدون حسگر برای موتور PMBL غیرسینوسی با هدف ایجاد حداقل ضربان گشتاور می پردازد. جهت ایجاد گشتاور با حداقل ضربان از روش حذف هارمونیک گشتاور انتخابی استفاده می گردد. همچنین جهت تخمین سرعت و موقعیت روتور، یک رویت گر مود لغزشی جدید نوع مرتبه کامل طراحی می گردد. رویت گر طراحی شده نسبت به هارمونیک ها و نامعینی های موجود در ولتاژ ضدمحرکه مقاوم بوده و قابلیت راه اندازی حلقه بسته موتور را دارد. برتری روش کنترلی ارائه شده در مقایسه با سایر روش های کنترلی مرسوم و قابلیت الگوریتم تخمین موقعیت و سرعت روتور با استفاده از شبیه سازی صحه گذاری می گردد.
    کلیدواژگان: محرکه الکتریکی، کنترل بدون حسگر، رویت گر مود لغزشی، موتور بدون جاروبک غیرسینوسی، ضربان گشتاور
  • حسن خان بابایی گردشی*، حسین ترکمن صفحات 69-79
    محرکه های سرعت بالای سوئیچ شونده رلوکتانسی به علت داشتن ساختار ساده، ارزان و عملکرد مناسب در سرعت های بسیار بالا جایگاه ویژه ای در صنایع مختلف ازجمله دمنده ها، سانتریفیوژها و ماشین های تراش کاری پیدا کرده اند. یکی از مشکلاتی که تمامی محرکه ها ازجمله محرکه موتور سوئیچ شونده رلوکتانسی با آن مواجه است کاهش توانایی تولید گشتاور در سرعت بالا است. تاکنون روش های مختلفی برای فائق آمدن بر این مشکل ارائه شده است. برخی روش ها به طراحی موتور و برخی دیگر به طراحی روش های کنترلی پرداخته اند. در این مقاله یک روش جدید برای کنترل موتور سوئیچ شونده رلوکتانسی در سرعت بالا ارائه شده است که از هر دو حالت هدایت ناپیوسته و هدایت پیوسته جریان بهره می گیرد. این روش با داشتن چهار پارامتر کنترلی، توانایی کنترل گشتاور موتور در ناحیه هدایت پیوسته را دارد. برای راستی آزمایی روش، از شبیه سازی نرم افزاری استفاده شده است و نتایج به صورت مبسوط تحلیل شده اند.
    کلیدواژگان: محرکه های الکتریکی، محرکه پرسرعت، موتور سوئیچ شونده رلوکتانسی، کنترل گشتاور، کنترل سرعت
  • الناز زعفرانی معطر *، محمدرضا فیضی درخشی، آزاده روحانی صفحات 81-91
    غلط های تایپی یکی از مشکلات مهم در سیستم های کامپیوتری و سیستم های پایگاه داده ای است. وجود غلط های تایپی در پایگاه داده ها نه تنها از نظر صحت پایگاه داده مشکل ساز هستند، بلکه باعث می شوند به هنگام ضرورت نتوان رکورد واردشده را بازیابی کرد. همین امر گاه باعث می شود که کاربر مجددا همان رکورد را وارد پایگاه داده نماید که منجر به وجود آمدن افزونگی می گردد. روش های موجود تشخیص غلط ها، مبتنی بر لغت نامه هستند. بدین معنی که از یک لغت نامه بزرگ که همه لغات آن صحیح فرض می شوند استفاده می کنند و اگر کلمه ای در لغت نامه نباشد به عنوان غلط تایپی شناخته می شود. تهیه لغت نامه ای بزرگ و با دقت بالا بسیار پرهزینه و زمان بر است. به علاوه چنین لغت نامه ای مختص یک زمینه خاص (مثلا محیط پزشکی) است و قابل استفاده و در زمینه های دیگر (مثلا جامعه شناسی) نیست. در این مقاله روشی ارائه می شود که بدون نیاز به لغت نامه می تواند غلط های تایپی را تشخیص دهد. روش پیشنهادی با چند معیار مرسوم ارزیابی شده است. نتایج آزمایش ها نشان دهنده دقت 5/93 درصدی برای این روش است. علاوه بر دقت بالای روش پیشنهادی، عدم نیاز به لغت نامه یک ویژگی منحصر به فرد برای آن به شمار می رود.
    کلیدواژگان: تشخیص غلط های تایپی، غلط های املایی، فازی
  • زهرا زین الدینی*، ذاکرحسین فیروزه، رضا بهادری نژاد صفحات 93-105
    تقویت کننده های متوازن که طبقات آن با دو تزویج کننده متعامد به هم متصل شده اند معمولا در مدارات مجتمع مایکروویو برای اجزاء توان بالا و پهن باند استفاده می شود. از کاربردهای مهم تقویت کننده متوازن در فرستنده/گیرنده رادارهای آرایه-فازی با تعداد زیاد است که موردنیاز سامانه های راداری هوافضا است و تقویت کننده متوازن مطلوب ترین گزینه برای به دست آوردن اهداف پیش بینی شده است. در تحقیق حاضر، چندین ترکیب کننده/مقسم توان مایکروویوی از قبیل تزویج کننده لنج، تزویج کننده ویلکینسون و تزویج کننده شاخه- خط و همچنین تقویت کننده کم نویز متوازن با استفاده از این تزویج کننده ها در بازه فرکانسی 9 تا 11 گیگاهرتز طراحی و شبیه سازی شده است و نتایج آن ها با تقویت کننده کم نویز تک خروجی مقایسه شده است. از میان تقویت کننده های طراحی شده تقویت کننده متوازن با تزویج کننده ویلکینسون دوطبقه به عنوان طرح نهایی انتخاب و ساخته شده است، که تقویت کننده ساخته شده در بازه فرکانسی مذکور دارای بهره ای صاف 12 دسی بل با تغییرات 5/0± دسی بل و میزان تلفات بازگشتی در ورودی و خروجی به ترتیب، بیش تر از 15 دسی بل و 10 دسی بل می باشد. به علاوه، عدد نویز تقویت کننده در فرکانس 10 گیگاهرتز 3/1 دسی بل با روش فاکتور Y اندازه گیری شده است.
    کلیدواژگان: تقویت کننده متوازن، تزویج کننده لنج، تزویج کننده ویلکینسون، تزویج کننده شاخه، خط
  • مهدی سلیمی*، مریم پرنادم صفحات 107-121
    در این مقاله ساختار جدیدی از مبدل های DC به DC بدون ترانسفورمر متقارن به منظور افزایش بهره ولتاژ آن ارائه شده است. می توان با توسعه ماژولار سیستم پیشنهادی، حداکثر بهره ولتاژ مبدل و همچنین تنش کلیدهای قدرت را به دلخواه تنظیم نمود. ساختار ارائه شده مبتنی بر مدارات خازن/سلف کلیدزنی شونده بوده و به گونه ای طرح شده است که همه کلیدهای مبدل توسط یک مدار مدولاسیون پهنای باند (PWM) کنترل می شوند. جریان کلیه سلف ها و ولتاژ خازن های کلیدزنی شونده مدار در حالت دائمی و گذرا برابر است. به همین دلیل در کنترل حلقه بسته مبدل، نیازی به کاربرد سنسورهای متعدد ولتاژ و جریان برای اندازه گیری همه متغیرهای حالت نمی باشد. همچنین کارایی مبدل پیشنهادی با مدارات مشابه موجود به طور نسبتا جامعی مقایسه شده است. در پایان، ضمن پیاده سازی عملی مبدل پیشنهادی، عملکرد آن در مدهای کاری پیوسته و ناپیوسته جریان سلف آزمایش شده است. نتایج عملی درستی تحلیل های تئوریک ارائه شده را اثبات می کند. بالاخره، با در نظر گرفتن یک کنترل کننده خطی دوحلقه ای، پاسخ حلقه بسته مبدل تحت تغییرات مقاومت بار و ولتاژ ورودی مطالعه می شود. نتایج شبیه سازی و آزمایشگاهی به دست آمده نشان می دهد که می توان فقط با استفاده از فیدبک جریان یکی از سلف های کلیدزنی شونده در حلقه کنترلی خروجی، ولتاژ مبدل را به طور پایداری تنظیم نمود.
    کلیدواژگان: حداکثر بهره ولتاژ، توسعه ماژولار، سلف کلیدزنی شونده، خازن کلیدزنی شونده، متغیرهای حالت
  • محمودرضا شاکرمی*، مسعود طرهانی، اسماعیل رک رک صفحات 123-139
    در این مقاله، یک روش بهینه سازی برای مکان یابی و تعیین ظرفیت بهینه منابع تولید پراکنده (DGs) و خازن ها به طور همزمان در سیستم های توزیع شعاعی ارائه شده است. اهداف این مسئله بهینه سازی، بهبود شاخص های تلفات توان اکتیو، تلفات توان راکتیو، انحراف ولتاژ، توازن ظرفیت بارگذاری خطوط و پایداری ولتاژ شبکه هستند. یک تابع هدف چندمنظوره همراه با قیود و محدودیت های لازم ارائه شده است. جهت مقاوم نمودن مکان DGها و خازن ها در برابر تغییرات بار، در تابع هدف پیشنهادی سطوح بارگذاری مختلف به طور همزمان در نظر گرفته شده، درحالی که میزان تولید DGها و توان راکتیو خازن ها برای هر سطح بارگذاری متغیر فرض شده است. در این تحقیق، سطوح بارگذاری سبک، نامی و سنگین برای شبکه در نظر گرفته شده است. همچنین، بارها به صورت وابسته به ولتاژ در نظر گرفته شده اند. برای حل مسئله بهینه سازی، از الگوریتم TLBO استفاده شده است. روش ارائه شده روی سیستم های توزیع 33 و 69 شینه استاندارد اجرا شده و نتایج آن با روش های تک سطحی و ضریب حساسیت تلفات مقایسه شده است. نتایج حاصله برتری روش پیشنهادی را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: مکان یابی DG، سیستم توزیع، پایداری ولتاژ، کاهش تلفات، مکان یابی خازن، مدل بار، الگوریتم TLBO
  • عباس صابری نوقابی*، حامد بدرسیمایی، محسن فرشاد صفحات 141-153
    در این مقاله یک روش جدید به منظور تعیین تنظیم بهینه واحد آنی و واحد تاخیری رله اضافه جریان ترکیبی با مدل سازی احتمالی عدم قطعیت ها ارائه گردیده است. عدم قطعیت های خطای اندازه گیری، شرایط بهره برداری سیستم و شرایط وقوع خطا به صورت احتمالی مدل گردیده و از روش مونت کارلو برای محاسبه بازه جریان خطای عبوری از رله ها استفاده شده است. برای واحد آنی رله دو شاخص احتمالی حساسیت و انتخاب گری تعریف گردیده و مسئله تعیین تنظیم بهینه واحد آنی رله به صورت یک مسئله بهینه سازی تعریف گردیده است. تابع هدف این مسئله حداکثر کردن شاخص احتمال حساسیت و قید آن برقراری انتخاب گری کامل است. سپس از یک روش بازه ای برای حل این مسئله بهینه سازی و تعیین تنظیمات بهینه بخش تاخیری رله ها استفاده شده است. همچنین مسئله تعیین تنظیم بهینه واحد تاخیری رله نیز با مدل سازی احتمالی عدم قطعیت ها به صورت یک مسئله بهینه سازی فرمول بندی گردیده و از یک روش ترکیبی ژنتیک-مونت کارلو برای حل آن استفاده شده است. نتایج عددی در دو شبکه نمونه 8 شینه و 14 شینه IEEE نشان داد در صورت استفاده از روش پیشنهادی ناحیه بیشتری از طول خط به صورت آنی حفاظت گردیده و باقی مانده خط توسط واحد تاخیری در حداقل زمان ممکن و با انتخاب گری کامل حفاظت خواهد گردید.
    کلیدواژگان: الگوریتم مونت کارلو، ژنتیک، انتخاب گری، تنظیم بهینه، حساسیت، رله اضافه جریان ترکیبی، عدم قطعیت
  • علی صالحی*، حسن فشکی فراهانی، مهدی اسدی صفحات 155-169
    در این مقاله یک کنترل کننده PI تعمیم یافته یا GPI برای جبران سازهای سنکرون استاتیکی (STATCOM) بر مبنای تئوری توان راکتیو لحظه ای ارائه شده است. برای این منظور ابتدا مقادیر جریان های مرجع محاسبه شده و سپس با استفاده از این جریان ها و کنترل کننده GPI، سیگنال های فرمان مناسب تولید می شود. طراحی پارامترهای کنترل کننده GPI با توجه به تابع تبدیل سیستم و بر مبنای حاشیه پایداری در حوزه فرکانس صورت گرفته است و نحوه انتخاب مناسب ضرایب کنترل کننده GPI برای مقاوم بودن در برابر تغییرات بهره حالت ماندگار و تاخیر سنسورهای جریان ارائه شده است. در بخش دیگری از این مقاله یک نمونه STATCOM طراحی و با استفاده از روش مذکور شبیه سازی شده است. در این شبیه سازی ها، نحوه تزریق توان راکتیو جهت جبران سازی برای سه حالت بار پس فاز، پیش فاز و همچنین تغییرات پله ای بار بررسی شده است و قابلیت کنترل کننده پیشنهادی مورد ارزیابی قرار گرفته است. درنهایت با استفاده از طراحی و ساخت یک نمونه آزمایشگاهی با توان نامیKVA 10، نتایج به دست آمده با نتایج شبیه سازی مورد مقایسه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: جبران سازی توان راکتیو، جبران ساز سنکرون استاتیکی، تئوری توان راکتیو لحظه ای و کنترل کننده PI تعمیم یافته (GPI)
  • داود عرب خابوری*، علی سراجیان، علیرضا عباس زاده صفحات 171-182
    در این مقاله، کنترل پیش بین بدون حسگر ماشین سنکرون رلوکتانسی مجهزشده با آهن ربای دائم ارائه شده است. ماشین های سنکرون رلوکتانسی مجهزشده با آهن ربای دائم به علت دارا بودن ناحیه عملکردی وسیع و ضریب توان بالاتر، در درایوهای سرعت متغیر با بازده بالا استفاده می شوند. برای کنترل این ماشین که دارای ولتاژ القایی غیرسینوسی نیز است، روش های بدون حسگر سرعت مبتنی بر کنترل پیش بین گشتاور در نظر گرفته شده است. روش مورداستفاده اول، روش کنترل پیش بین مدل مبنا با ورودی معدود و روش دوم، ترکیب روش کنترل پیش بین مدل مبنا با ورودی معدود و کنترل مستقیم گشتاور متوسط بهبودیافته است. به منظور رویت پارامترهای ماشین، از فیلتر کالمن توسعه یافته برای تخمین ولتاژ القایی و از ترکیب فیلتر تطبیقی و حلقه فاز قفل شده برای حذف هارمونیک های ولتاژ القایی و تخمین سرعت و موقعیت روتور استفاده می شود. نتایج شبیه سازی ها در سرعت نامی و سرعت پایین، بیانگر کاهش ضربان گشتاور روش ارائه شده نسبت به روش کنترل پیش بین معمولی است. همچنین عملکرد دقیق و مناسب رویت گر نیز در تخمین ولتاژ القایی، سرعت و موقعیت روتور، عملکرد صحیح ماشین را تضمین می نماید.
    کلیدواژگان: ماشین سنکرون رلوکتانسی مجهزشده با آهن ربای دائم، فیلتر کالمن توسعه یافته، فیلتر تطبیقی، کنترل پیش بین گشتاور، کنترل مستقیم گشتاور متوسط
  • فاطمه علیقارداشی*، محمدعلی زارع چاهوکی صفحات 183-195
    حفظ کیفیت محصول نرم افزاری با آزمون های دوره ای قبل از نصب، یکی از پرهزینه ترین فعالیت ها در پروژه های فناوری اطلاعات است. با توجه به منابع محدود برای آزمون ماژول ها در پروژه های نرم افزاری، بهتر است ابتدا ماژول های مستعد اشکال شناسایی شوند و منابع آزمون در جهت شناسایی اشکال در این ماژول ها متمرکز گردند. پیش بینی کننده های اشکال مبتنی بر الگوریتم های یادگیری ماشین، ابزارهای مقرون به صرفه ای برای شناسایی ماژول های مستعد اشکال هستند. پژوهش های گسترده ای در این حوزه برای یافتن ارتباط بین ویژگی های ماژول های نرم افزاری و مستعد اشکال بودن آن ها صورت پذیرفته است. برخی از این ویژگی ها در الگوریتم های پیش بینی کننده به گونه ای هستند که نه تنها سبب بهبود دقت در فرآیند یادگیری نمی شوند بلکه کاهش دقت را نیز در پی خواهند داشت. در این پژوهش با توجه به عملکرد خوب روش انتخاب ویژگی روبه جلو در انتخاب ویژگی های موثر، زیرمجموعه اولیه در این روش با استفاده از تلفیق ویژگی های با رتبه بالا در روش های مختلف فیلتر انتخاب می شود. روش پیشنهادی علاوه بر بهبود دقت سبب افزایش سرعت همگرایی در انتخاب ویژگی می شود. نتایج حاصل از پیاده سازی و ارزیابی نتایج تجربی به دست آمده در دادگان ناسا با معیار AUC، بیانگر موثر بودن روش پیشنهادی در بهبود دقت و سرعت پیش بینی ماژول های نرم افزاری مستعد اشکال است.
    کلیدواژگان: پیش بینی اشکال نرم افزار، یادگیری ماشین، انتخاب ویژگی، فیلتر، بسته بندی
  • احمد قلی زاده سوته*، حسین خالقی بیزکی صفحات 197-209
    این مقاله به مسئله تخمین پارامترهای کد BCH باینری در شرایط نویزی می پردازد. علی رغم اهمیت حل این مسئله در زمینه هایی مانند طراحی گیرنده های رادیو-شناختی، تاکنون تنها چند روش معدود برای آن پیشنهاد شده اند. تمام این روش ها مبتنی بر ریشه و عامل های چندجمله ای مولد کد BCH بوده و تنها در نرخ های خطای بسیار پایین کارایی دارند. در این مقاله یک روش جبری جدید و موثر برای تخمین پارامترهای کد BCH پیشنهاد می شود. تخمین پارامترها در این روش تنها بر مبنای آزمایش تعدادی معدودی از کدهای BCH انجام می شود. برای هرکدام از این کدها، بیت های بررسی توازن مجددا توسط بیت های پیام تولید شده و با بیت های بررسی توازن کلمه کد دریافتی مقایسه می شوند. معیار تصمیم گیری در مورد صحت و یا عدم صحت کد موردآزمایش، تعداد اختلاف بین بیت های بررسی توازن است. این تعداد بعد از محاسبه باید با یک حد آستانه مقایسه شود. در این مقاله توزیع احتمال متناظر با این تعداد به صورت کاملا تحلیلی محاسبه شده و سپس یک حد آستانه مناسب بر مبنای آن پیشنهاد می شود. نتایج شبیه سازی نشان می دهند که کارایی روش پیشنهادشده در این مقاله به مراتب بیشتر از روش های قبلی است.
    کلیدواژگان: کد BCH باینری، روش جبری، بیت های بررسی توازن، سیستم رادیو، شناختی، آزمایش حد آستانه، چندجمله ای اولیه
  • مریم کاکاوند میرزایی، جلیل سیفعلی هرسینی صفحات 211-220
    در سال های اخیر رشد روزافزون تکنولوژی ارتباطات بی سیم و کاربرد آن در توسعه سرویس های داده جدید، چالش های جدیدی را در حوزه ارتباطات و شبکه های داده پیش روی محققان قرار داده است. به عنوان مثال در حوزه سیستم های حمل ونقل هوشمند ایده به کارگیری شبکه های اقتضایی خودرویی ارائه شده است. در این شبکه ها به جهت ماهیت پخش رادیویی، همیشه برای مهاجمان شبکه فرصت تاثیرگذاری روی سیستم ارتباطی وجود دارد. بنابراین مسئله امنیت برای ارسال اطلاعات حساس، بسیار مهم خواهد بود. در لایه فیزیکی شبکه، حمله های مهاجمان می تواند به یکی از دو شیوه ایجاد تداخل (پخش پارازیت) و شنود کردن صورت پذیرد. در این مقاله، یک مکانیسم تدافعی بر اساس کنترل توان فرستنده جهت مقابله با اثرهای تخریبی حمله های لایه فیزیکی (کنترل عملکرد مهاجم) طراحی شده است. در این مکانیسم با استفاده از روش نظریه بازی ها توان به کارگیری شده جهت انتقال اطلاعات توسط فرستنده و مهاجم روی زیرکانال های تقسیم فرکانسی متعامد یک کانال پهن باند به نحوی بهینه سازی شده است که به بهبود امنیت کانال (ظرفیت ایمن) منجر شود. شبیه سازی عملکرد الگوریتم ارائه شده در بستر یک شبکه اقتضایی خودرویی بر اساس استاندارد IEEE 802.11p انجام شده است.
    کلیدواژگان: امنیت در لایه فیزیکی، نظریه بازی ها، کنترل توان، شبکه های اقتضایی خودرویی
  • محمدعظیم کرمی، میثاق انصاریان، سوده عقلی مقدم صفحات 221-228
    در این مقاله، یک نوسان ساز حلقوی جدید کنترل شده با ولتاژ ارائه شده است. تغییر خازن سلول تاخیر پایه نوسان ساز، با به کارگیری اثر میلر انجام شده است. نتایج شبیه سازی نشان می دهد به کارگیری این اثر، سبب افزایش خطینگی و کاهش نویز فاز می شود. این نوسان ساز در فن آوری 18/0 میکرون سی ماس طراحی و طرح بندی آن شبیه سازی شده است. این نوسان ساز برای کاربرد در دو حالت دست یابی به کمترین نویز و دیگر برای دست یابی به فرکانس بالا با بیشترین خطینگی به صورت مجزا بهینه سازی شده است. در حالت کمترین نویز، نویز فاز dBc/Hz 125- در فرکانس مرکزی MHz 314 حاصل شده است. همچنین، در حالت فرکانس بالا با بیشترین خطینگی، حداکثر خطای خطینگی 9/0% در فرکانس مرکزی GHz 89/3 به دست آمده است.
    کلیدواژگان: نوسان ساز حلقوی، اثر میلر، نویز فاز
  • حسین کرمی پرزانی، بهروز ذاکر، میلاد نصیری، هادی طاریمرادی، گئورگ قره پتیان صفحات 229-238
    امروزه به دلیل کاهش منابع سوخت فسیلی و همچنین افزایش آلاینده های محیطی، استفاده از منابع تولید پراکنده در شبکه های قدرت افزایش یافته است. از طرف دیگر افزایش تقاضای بار موجب بهره برداری از شبکه های توزیع فعال، نزدیک به محدودیت های آن نظیر توان عبوری از خطوط می شود. این امر سبب شده است تا علاوه بر استفاده از منابع تولید پراکنده، از عناصر DFACTS مانند DSTATCOM نیز استفاده شود. مکان نصب منابع تولید پراکنده و DSTATCOM بر عواملی چون تلفات و قابلیت بارپذیری شبکه، اثرگذار است. ازاین رو اگر مکان نصب یا قرارگیری این عناصر در شبکه، بهینه انتخاب نشود، ممکن است موجب اثرات نامطلوبی همچون افزایش تلفات شود. در این مقاله، به منظور کاهش و یا از بین بردن اثرات منفی اشاره شده، یک تابع هدف جدید ارائه شده تا بتوان به وسیله مینیمم کردن مقدار آن توسط الگوریتم ژنتیک، مکان های مناسب برای نصب DGها و DSTATCOMها را پیدا کرد. تابع هدف ارائه شده برای بهبود قابلیت بارپذیری شبکه و کاهش تلفات است. این روش جدید در دو شبکه 33 و 69 باسباره IEEE پیاده سازی شده و مکان های مناسب برای DGها و DSTATCOMها برای هر دو شبکه به دست آمد. نتایج بیانگر تاثیر مثبت روش ارائه شده، در بهبود بارپذیری سیستم و کاهش تلفات شبکه در این دو سیستم است. ازآنجاکه الگوریتم های فراابتکاری نقاط بهینه کلی دقیق را نمی دهند و فقط می توانند نزدیک به نقطه بهینه را بیابند، جواب های به دست آمده با استفاده از الگوریتم ژنتیک، جواب های نزدیک به نقطه بهینه هستند.
    کلیدواژگان: منابع تولید پراکنده، DSTATCOM، تلفات، قابلیت بارپذیری، مکان یابی، تابع هدف، الگوریتم ژنتیک
  • علی کرمی ملایی، احسان رجبی صفحات 239-248
    در این مقاله روشی جدید برای کنترل حالت لغزشی دینامیکی سیستم های غیرخطی با استفاده از رویتگر حالت لغزشی پیشنهاد شده است. در کنترل حالت لغزشی دینامیکی با قرار دادن انتگرال گیر (یا فیلتر پایین گذر) قبل از سیگنال ورودی کنترل، لرزش حذف می شود. با این حال، در کنترل حالت لغزشی دینامیکی مرتبه سیستم افزوده (سیستم با انتگرال گیر) یک واحد از مرتبه سیستم اصلی بیشتر است (در صورت استفاده از انتگرال گیر)، بنابراین برای پایدار سازی آن، مدل سیستم باید کامل مشخص باشد. برای حل این مشکل، با استفاده از رویتگر حالت لغزشی پیشنهادی، مدلی برای سیستم غیرخطی نامعین به دست آورده و سپس سیگنال کنترل ورودی بدون لرزش سیستم را براساس این رویتگر، محاسبه می نماییم. همگرایی کنترل کننده و رویتگر پیشنهادی، با قضیه لیاپانوف اثبات شده و به علاوه از کران مدل سیستم استفاده نمی شود که در کاربردهای عملی اهمیت دارد. برای تایید کارایی این روش، از سیستم آشوبی دافینگ هلمز به همراه مقایسه روش پیشنهادی با کنترل حالت لغزشی رایج استفاده می کنیم. در ارایه نتایج و برای این که مقایسه به صورت عادلانه باشد، در هر دو روش از یک رویتگر (رویتگر لغزشی پیشنهادی) استفاده می کنیم. با مطالعه و مقایسه معادلات بیان شده، تفاوت دو روش مشاهده شده و اگر چه کنترل حالت لغزشی رایج بسیار ساده است، ولی خواننده می تواند سادگی فهم و طراحی کنترل حالت لغزشی دینامیکی را نیز به وضوح مشاهده نماید.همچنین در نتایج حاصل و در شبیه سازی ها، دیده می شود که در کنترل حالت لغزشی رایج لرزش وجود دارد ولی در کنترل حالت لغزشی دینامیکی لرزش کامل حذف می شود.
    کلیدواژگان: کنترل حالت لغزشی دینامیکی، رویتگر حالت لغزشی، سیستم غیرخطی، مدل آشوبی دافینگ هلمز
  • سهیل کعبه پهنه کلایی، مرتضی رحیمیان صفحات 249-261
    در این مقاله، یک مدل بهینه سازی مقاوم برای مدیریت انرژی نیروگاه مجازی شامل ایستگاه های خورشیدی، سیستم های ذخیره ساز و متقاضیان انرژی واقع در ریزشبکه برق ارائه می شود. در مدل بهینه سازی مقاوم، پارامترهای غیرقطعی قیمت انرژی و تولید توان خورشیدی به صورت بازه های اطمینان مدل سازی می شوند. از طرفی، با تجهیز ریزشبکه به فناوری شبکه هوشمند، امکان ارتباط دوسویه بین سیستم مدیریت انرژی و اجزای ریزشبکه و همچنین بین سیستم مدیریت انرژی و شبکه اصلی فراهم می شود. سیستم مدیریت انرژی با پایش وضعیت اجزای ریزشبکه و به روزرسانی اطلاعات مرتبط، تصمیم های مناسب را اتخاذ می کند. به این ترتیب، سیستم مدیریت انرژی به طور زمان-حقیقی از پیشامدهای ریزشبکه مانند خروج خطوط مطلع می گردد و تصمیم های اتخاذشده در ارتباط با تبادل با شبکه اصلی، تولید توان خورشیدی و قطع یا جابه جایی بار را اصلاح می کند. بازه های اطمینان قیمت انرژی الکتریکی و تولید توان خورشیدی بر اساس اطلاعات واقعی جمع آوری شده از بازار برق نیوانگلند آمریکا پیش بینی می شوند. اثر دقت پیش بینی، وقوع پیشامد و سطح اطمینان بر عملکرد مدل بهینه سازی مقاوم در یک ریزشبکه برق هوشمند بررسی می شود. نتایج شبیه سازی، عملکرد خوب مدل بهینه سازی مقاوم را در مقایسه با یک روش قطعی مرسوم آشکار می سازد.
    کلیدواژگان: مدیریت انرژی، نیروگاه مجازی، شبکه هوشمند، بهینه سازی مقاوم، پیشامد
  • سید محمدرضا موسوی میرکلایی، محمد خویشه، احسان ابراهیمی، فلاح محمدزاده صفحات 263-274
    با توجه به اینکه دادگان سوناری دارای ابعاد بالا و بهینه های محلی زیادی می باشند، دسته بندی کننده های متعارف توانایی دسته بندی مناسب این گونه اهداف را ندارند. استفاده از ترکیب بهینه ساز ازدحام ذرات (PSO) و شبکه های عصبی مصنوعی (ANN) یکی از راه حل هایی است که در چند سال اخیر برای غلبه بر این مشکل موردتوجه قرار گرفته است. در کاربرد دادگان با ابعاد بالا، الگوریتم PSO دارای دو مشکل به دام افتادن در کمینه های محلی و نرخ همگرایی آهسته می باشد. این مقاله به منظور غلبه بر این نقص و رسیدن به نرخ دسته بندی مناسب از یک روش فراابتکاری جدید به نام بهینه ساز ازدحام ذرات با گروه های مستقل (IGPSO) استفاده می کند. این الگوریتم با الهام گیری از تنوع افراد در تجمع پرندگان یا ازدحام حشرات، دارای توانایی های منحصربه فردی در دسته بندی دادگان ابعاد بالا (سونار) می باشد. در ابتدا توانایی های IGPSO در کار با دادگان ابعاد بالا توسط 23 تابع آزمون شناخته شده به خوبی ارزیابی شده و نتایج به دست آمده با روش PSO و نمونه های بهبودیافته PSO مقایسه می شوند. نتایج نشان می دهد که الگوریتم IGPSO قادر به ارائه نتایجی بسیار بهتر در یافتن کمینه کلی توابع، سرعت همگرایی و اجتناب از کمینه محلی در مقایسه با الگوریتم های معیار، مخصوصا برای توابع با ابعاد بالا است. علاوه بر این، در این مقاله یک کاربرد واقعی از روش ارائه شده در زمینه دسته بندی دادگان سونار بیان می شود. نتایج حاصله نشان می دهد که دسته بندی کننده طراحی شده با IGPSO دادگان سونار را با دقت 67/96 % دسته بندی می کند، این در حالی است که PSO دقت 33/92 % را ارائه می نماید.
    کلیدواژگان: IGPSO، سونار، دسته بندی، گروه های مستقل ذرات، شبکه های عصبی
  • فرشید میثاقی، تقی بارفروشی، میثم جعفری صفحات 275-286
    در این مقاله، چهارچوبی جدید برای حل مسئله برنامه ریزی توسعه منابع تولیدپراکنده (DG) در پست های فوق توزیع با در نظر گرفتن امکان توسعه ظرفیت پست های انتقال شبکه در حضور مشوق های سرمایه گذاری ارائه می شود. در مدل پیشنهادی، مشوق های سرمایه گذاری موردمطالعه قراردادهای تضمینی خرید برق و پرداخت های ظرفیت را شامل می شود. مسئله برنامه ریزی در قالب یک مدل دوسطحی ارائه می شود که سطح اول آن شامل بهینه سازی تصمیمات سرمایه گذار با هدف کسب سود حداکثر و سطح دوم شامل مسئله بهینه سازی تسویه بازار و تصمیم گیری در مورد توسعه پست انتقال بالادست است. به دلیل وجود متغیر باینری در مسئله سطح پایین و نامحدب بودن آن، تبدیل مسئله دوسطحی به یک مسئله برنامه ریزی ریاضی با قیود تعادل (MPEC) امکان پذیر نیست. لذا ترکیبی از الگوریتم یکایک شماری و بهینه سازی ریاضی استفاده می شود. در این روش، با توجه به محدود بودن تعداد گزینه های توسعه ظرفیت پست های انتقال، تمامی حالات ممکن توسعه به صورت یکایک شماری در نظر گرفته شده و برای هریک از ترکیب ها، مسئله MPEC تبدیل شده به یک مسئله برنامه ریزی خطی صحیح آمیخته (MILP)، حل می شود. کارایی چهارچوب پیشنهادی بر روی یک شبکه قدرت نمونه 6 شینه و شبکه فوق توزیع غرب استان مازندران با انجام شبیه سازی ها و تحلیل های لازم، مورد آزمون قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی ریاضی با قیود تعادل، برنامه ریزی خطی صحیح آمیخته، پرداخت ظرفیت، تولید پراکنده، قرارداد تضمینی، یکایک شماری
  • فرهاد نامداری*، مسلم صالحی صفحات 287-298
    در این مقاله، یک روش حفاطتی خیلی سریع برای خطوط انتقال با استفاده از تکنیک ریخت شناسی ریاضی (MM) ارائه شده است. روش پیشنهادی با استفاده از مقایسه پلاریته و زمان رسیدن امواج اولیه سیار جریان در هر دو طرف خط انتقال قادر است به راحتی جهت خطا، خطا در داخل و خارج خط انتقال را تشخیص دهد. برای پردازش سیگنال و استخراج مولفه های گذرا، یک فیلتر ریخت شناسی ریاضی (MMF) جدید به گونه ای طراحی شده است که قادر است با دقت و سرعت بالا پلاریته امواج سیار را در تمامی شرایط تشخیص دهد. برای ارزیابی عملکرد روش پیشنهادی، شبیه سازی های وسیعی با نرم افزار EMTP و MATLAB انجام شده است. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان می دهند که روش پیشنهادی قادر است با قابلیت اطمینان، سرعت و دقت بالا انواع خطا در داخل و خارج از خط انتقال و جهت آن ها را تشخیص دهد و عملکرد آن مستقل از امپدانس خطا، زاویه شروع خطا، نوع خطا و مکان خطا است.
    کلیدواژگان: ریخت شناسی ریاضی، امواج سیار، حفاظت خط انتقال، رله
  • حامد نجفعلی زاده*، علی اصغر اروجی صفحات 299-304
    در این مقاله ساختار جدیدی از ترانزیستور دوگیتی به نام ترانزیستور DM-DG ارائه شده است. در این ساختار با به کار بردن عایق HfO2 در مرز ناحیه کانال و درین و همین طور استفاده از سیلیسیم-ژرمانیوم در ناحیه سورس منجر به بهبود ساختار در مقایسه با ساختارهای متداول دوگیتی (C-DG) شده است. ناحیه عایق HfO2 به طور قابل توجهی میدان الکتریکی را در ناحیه کانال و درین کاهش می دهد؛ بنابراین فرآیندهای مخرب در ساختار ارائه شده نسبت به ساختار دوگیتی معمولی به دلیل کاهش اثر حامل های داغ (HCE) و همین طور اثر کاهش سد پتانسیل به دلیل درین (DIBL) پایین تر است. از طرفی برای این که تجمع حفره های اضافی را از سطح کانال دور کرده و باعث کاهش اثر بدنه شناور (FBE) و ترانزیستورهای BJT پارازیتیک در ساختار شویم، از سیلیسیم-ژرمانیوم در ناحیه سورس استفاده می کنیم. نتایج شبیه سازی دوبعدی با نرم افزار شبیه ساز ATLAS نشان داده شده و به دلیل کوچک بودن طول ناحیه کانال (20 nm) از مدل کوانتومی استفاده شده است.
    کلیدواژگان: ماسفت دوگیتی، اثر کانال کوتاه، عایق HfO2، سیلیسیم، ژرمانیوم
  • مرتضی نوجوان گل تپه*، هیرش سیدی، بهنام محمدی ایواتلو صفحات 305-318
    در این مقاله روشی برای ارزیابی کامل راهکارهای پیشگیری از ناپایداری ولتاژ با در نظر گرفتن تغییرات بار، تلفات شبکه و عدم قطعیت تولید توربین های بادی همبسته به هم ارائه شده است. محدوده وسیعی برای تغییر بار سیستم قدرت لحاظ شده و نحوه تغییر راهکارهای پیشگیرانه با تغییر بارگذاری سیستم موردبررسی قرار گرفته است. طرح ارائه شده روی شبکه مقیاس بزرگ استاندارد 118 باسه IEEE شبیه سازی شده است و تاثیر عواملی چون عدم قطعیت تولید توربین های بادی همبسته به هم، بهینه کردن تلفات شبکه به همراه حفظ حاشیه پایداری ولتاژ مطلوب سیستم بر نحوه تغییر راهکارهای پیشگیرانه مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. تاثیر میزان مشارکت بارها بر هزینه راهکارهای پیشگیرانه، همچنین دستیابی به روندی از تمام راهکارها با تغییرات بار از دیگر موارد قابل توجه در این مقاله است.
    کلیدواژگان: شایداری ولتاژ، راهکارهای شیش گیرانه، تلفات، تغییرات بار، توربین های بادی همبسته به هم
  • محمد نیازی *، شهرام کریمی، صبحی بنی اردلانی صفحات 319-328
    در این مقاله، به منظور بهبود پایداری یک ریزشبکه در حالت جزیره ای که شامل دو واحد تولید پراکنده بادی و گازی است، استفاده همزمان از اینرسی مجازی و کنترل کننده مقاوم پیشنهادشده است. به دلیل وجود توربین بادی سرعت متغیر و استفاده از ژنراتور القایی دوسوتغذیه، اینرسی سیستم و درنتیجه پایداری دینامیکی تضعیف می گردد. پیاده سازی و بهره گیری از اینرسی مجازی در ژنراتور القایی دوسوتغذیه، موجب بهبود پایداری سیستم قدرت می گردد. بااین وجود، عدم قطعیت و نامعینی برخی پارامترهای کنترلی، چالشی است که باید هنگام استفاده از اینرسی مجازی مدنظر قرار گیرد. در این مقاله، ضمن تشریح نحوه پیاده سازی اینرسی مجازی در سیستم کنترل ژنراتور القایی دوسو تغذیه، تاثیر عدم قطعیت و نامعینی پارامترهای کنترلی بر عملکرد سیستم کنترل فرکانس بررسی شده است. به منظور بهبود عملکرد دینامیکی و ماندگار سیستم کنترل فرکانس، با بهره گیری از تاثیر اینرسی مجازی، کنترل کننده مقاوم ترکیبی برای واحد تولید پراکنده گازی پیشنهادشده است. نتایج شبیه سازی با استفاده از نرم افزار MATLAB نشان می دهد که کنترل کننده ترکیبی پیشنهادی، پایداری سیستم را در شرایط عدم قطعیت و نامعینی پارامترهای کنترلی تضمین می کند.
    کلیدواژگان: اینرسی مجازی، DFIG، نامعینی، ریزشبکه ها، کنترل کننده مقاوم، ?H2، H، پایداری
  • مجید نیری پور *، حسین فلاح زاده ابرقویی، سعید حسنوند صفحات 329-343
    در سیستم های توزیع قدرت علاوه بر بهره برداری بهینه، لازم است که ولتاژ مشترکین در محدوده مجاز حفظ شود. با توجه به افزایش استفاده از منابع تجدیدپذیر به ویژه منابع بادی و خورشیدی با طبیعت تصادفی، امکان نوسانات ولتاژ در سیستم های توزیع وجود دارد. در روش های مرسوم از ترانسفورماتورهای دارای تپ چنجر، تنظیم کننده های ولتاژ و بانک های خازنی به منظور کنترل ولتاژ شبکه توزیع استفاده می شود اما این تجهیزات برای مواجهه با تغییرات سریع مناسب نیستند. این مقاله یک دیدگاه کنترلی توزیع شده و سلسله مراتبی برای حفظ ولتاژ باس ها در محدوده مجاز ارائه می نماید که مبتنی بر مولدهای مجهز به اینورترهای هوشمند است. طرح پیشنهادی، ابتدا شبکه توزیع را به نواحی مختلف افراز نموده و سپس با تعیین بهینه نقطه کار توان راکتیو مولدهای محدود به هر ناحیه به صورت سلسله مراتبی در دو سطح هماهنگ ثانویه و بلادرنگ اولیه، پروفیل ولتاژ هر یک از نواحی را به طور هوشمند مدیریت می کند. ارزیابی مطالعه انجام شده بر روی شبکه تست 34 باسه تحت وضعیت های مختلف تولید و بار نشان می دهد که دیدگاه ارائه شده برای مدیریت ولتاژ شبکه توزیع با منابع تجدیدپذیر مناسب است.
    کلیدواژگان: مدیریت توزیع شده، تنظیم ولتاژ، منبع تولید پراکنده تصادفی، افراز (ناحیه بندی) شبکه توزیع، ماتریس حساسیت، کنترل بلادرنگ اولیه، کنترل هماهنگ ثانویه، پخش بار بهینه
  • محمد هاشمی نژاد*، حسن فرسی، ناصر مهرشاد صفحات 345-354
    این مقاله مسئله طبقه بندی شورایی را برای تصدیق گوینده مستقل از متن بررسی می کند. ازآنجاکه ممکن است یک طبقه بند از اطلاعات مختلف سیگنال گفتار بهره نبرد، استفاده از یک طبقه بند برای تصدیق گوینده ممکن است منجر به تصمیم قابل اعتمادی نشود. بنابراین بهترین سامانه های تصدیق گوینده از مجموعه ای از طبقه بندهای مکمل برای رسیدن به تصمیمات قابل اعتماد استفاده می کنند. در اکثر مطالعات اخیر که روی ترکیب طبقه بندها برای تصدیق گوینده انجام شده است، ترکیب خطی وزن داری از امتیاز طبقه بندهای خبره پایه برای رسیدن به امتیاز نهایی تصدیق استفاده می شود که وزن های این ترکیب با استفاده از روشی مانند رگرسیون لجستیک و در زمان آموزش به دست می آیند. در این تحقیقات مسائلی از قبیل همبستگی بین طبقه بندها و برتری برخی طبقه بندها برای برخی داده آزمون به خوبی در نظر گرفته نشده است. در این مقاله با استفاده از فرایند طراحی شورا و قاعده ترکیب بر اساس داده آزمون برای هر دو مسئله راه حلی ارائه می شود. بررسی های انجام شده ما روی دادگان ارزیابی تصدیق گوینده NIST 2004 نشان می دهد روش پیشنهادی در مقایسه با روش مبنای ترکیب تنک طبقه بندها کارایی مناسبی را دارد.
    کلیدواژگان: بازشناسی گوینده، تصدیق گوینده، طبقه بندی شورایی، طبقه بندی شورایی تطبیقی، رگرسیون لجستیک
|
  • M. Asyaei* Pages 1-10
    In this paper, a new domino circuit is proposed to reduce power consumption of wide fan-in gates without considerable speed degradation. In the proposed domino circuit technique, current of the pull-down network is compared with a reference current to generate the proper output voltage. In this way, voltage swing of the pull-down network can be decreased to reduce power consumption. Moreover, a transistor in diode configuration is employed in series with the pull-down network to decrease the sub-threshold leakage current and increase the noise immunity. Simulation of wide fan-in OR gates are performed using HSPICE simulator in a 90nm CMOS technology model. Simulation results demonstrate 39% power reduction and 2.1× noise-immunity improvement at the same delay compared to the standard domino circuit for 64-bit OR gates.
    Keywords: Domino logic, wide fan, in gates, leakage current, noise immunity
  • J. Aghaei*, S. E. Bagheri, S. Shafiee, T. Niknam, S. M. Bagheri Pages 11-20
    In this paper a comprehensive and accurate study is proposed to investigate the PHEVs impact on residential distribution network. In order to evaluate the impact of PHEVs on distribution network, characteristics of PHEVs are accurately modeled. PHEVs characteristics including battery capacity, state of charge (SOC), and the amount of energy required for charging PHEVs. The proposed model is applied to a 33-bus system in order to evaluate and investigate the growth rate of PHEVs penetration levels on distribution network. Results demonstrate that the amount of peak load, loss, and peak to average ratio (PAR) increment due to PHEVs penetration growth. So, in order to reduce the peak load, loss, and PAR, demand response (DR) programs are proposed. Time of use (TOU) program is considered for performing demand response programs. Results depict that DR programs decrease the amount of peak load, loss, and PAR.
    Keywords: Plug, in hybrid electric vehicle (PHEV), demand response (DR), time, of, use (TOU), network losses, peak to average ratio (PAR)
  • D. Basaery*, S. M. J. Razavi, S. H. Mohseni Armaki Pages 21-28
    In this paper, the effect of the finite ground plane on the antenna radiation pattern is analyzed and presented. The radiation pattern of simple wire monopoles and a blade-shaped meanderline monopole - that loaded with lumped elements and covers the 30-500MHz bandwidth - is calculated using the Geometrical Theory of Diffraction (GTD) and the Equivalent Edge Current (EEC) analytical methods. Results show that the GTD method loses its efficiency when the ground plane is small and the EEC Method results a more accurate far field pattern in this case.
    Keywords: Wire monopole antenna, circular finite ground plane, diffraction method, equivalent edge current method, inverted, F antenna, T antenna, inverted, L antenna, blade antenna
  • M. Parandeh*, S. H. Aghdasi Pages 29-38
    Recently, Visual Sensor Networks (VSNs) consisting of camera nodes have emerged as a new class of wireless networks. Low-capability camera nodes have the ability to capture and transmit visual data cooperatively. VSNs realize many applications by relying on the achieved information from camera nodes and transmitting important data to a specific destination (Sink). Based on literature, many position-based routing protocols have been proposed for VSNs which consider application requirements and camera nodes characteristics. In most of these protocols, maintaining neighborhood information by sending periodic control messages increases energy consumption in camera nodes. There are a few protocols without using periodic control messages. However, they suffer from injection of redundant data to the network. In this paper, Energy-Efficient data Forwarding protocol (EEF) in VSNs is proposed. This protocol which is based on camera nodes’ positions, uses greedy forwarder selection method to forward data without exchanging periodic control messages and utilizes waiting time mechanism. Simulation results show that the EEF decreases injected redundant data to the network and has better balancing in energy consumption of camera nodes in comparison with the state-of-the-art protocols.
    Keywords: Visual sensor networks, position, based routing protocol, minimum redundant data, energy efficiency, prolonging network lifetime
  • S. Teimourzadeh*, F. Aminifar, M. Sanaye, Pasand Pages 39-48
    In this paper, a new inter-area oscillation damping approach is proposed based on system-wide measurement data. The load shedding and generation rejection are the main tools which are utilized for inter-area oscillations damping purpose. The proposed scheme is a defense plan deployable whenever the performance of existing controllable devices, say FACTS, are inadequate. The proposed method is founded on the basis of a four-layer framework including data acquisition, oscillation detection, decision making, and application layers. The decision making process is based on the Fuzzy logic engine. The input signals are rotor angular velocity and its associated derivative; besides, the outputs of the new defense plan are the load shedding or generation rejection commands. Comprehensive simulation studies on a two-area system confirm validity of the proposed scheme under various situations.
    Keywords: Inter, area oscillations, fuzzy logic, wide, area measurements, load shedding, generation rejection
  • M. Teimouri*, H. R. Kakaei Motlagh, M. Haddadi Pages 49-54
    As a result of growing application of concatenated codes such as product codes in military wireless communication systems, the ability of blind recognition and reconstruction of such codes in electronic warfare (EW) systems is one of the important necessities. So far, diverse methods for recognition of forward error correction (FEC) codes have been suggested; however, in terms of blind recognition of TPCs no method has been introduced yet. In this paper, we have tried to generalize the existing methods for recognition of two-dimensional TPCs. We apply two well-known methods of blind recognition, i.e. greatest common divisor (GCD) and matrix rank (MR), for recognition of these codes. Based on these methods, code parameters, i.e. code word length, message length, and the structure of code are determined. Simulation results are presented and analyzed which prove the effectiveness of the proposed method.
    Keywords: Product codes, blind recognition, GCD method, MR method
  • A. Halvaei Niasar*, A. Faraji Pages 55-68
    Nowadays, due to excellent advantages of permanent magnet brushless motors (PMBL) such as high efficiency and high torque/power density, they are used in many industrial and variable-speed electrical drives applications. If the fabricated PMBL motor has neither sinusoidal nor trapezoidal back-EMF voltages, it is named non-sinusoidal (or non-ideal) PMBL motor. Employing of conventional control strategies of PMSMs and BLDCMs decreases the efficiency and leads to unwanted torque ripple, vibration and acoustic noises. Moreover, in many applications to reduce the cost and enhance the reliability of drive, sensorless control techniques are used. This paper proposes a novel sensorless control for a non-sinusoidal PMBL motor with minimum torque ripple. To develop smooth torque, the selected torque harmonic elimination strategy is employed. Furthermore, to estimate the rotor position and speed, a novel full-order sliding mode observer is designed. The proposed observer is robust to uncertainty in back-EMF voltage contents and able to run the motor from standstill with close loop control scheme. The advantages of torque ripple minimization rather than conventional control methods and capabilities of sensorless strategy are demonstrated with some simulations.
    Keywords: Electrical drive, sensorless control, sliding mode observer, non, sinusoidal brushless motor, torque ripple
  • H. Khanbabaie Gardeshi*, H. Torkaman Pages 69-79
    High speed switched reluctance drives have found a good place in multifarious industries such as blowers¡ centrifuges and turning machines¡ because of their simple and robust structure¡ and appropriate operating at very high speeds. Losing the capability of high torque production at high speeds is one of the main problems that high speed drives deal with. Different methods have already been proposed to overcome this obstacle. Some of them have paid their attention to motor design and some other to control design. In this paper a novel method has proposed to control of high speed switched reluctance motor using both continuous and discontinuous conduction modes. Having four control parameters¡ This new method can control the machine torque in continuous conduction mode. To verify the effectiveness of the method¡ simulation using software were implemented.
    Keywords: Electric drives, high speed drives, switched reluctance motor, torque control, speed control
  • E. Zafarani, Moattar*, M. R. Feizi, Derakhshi, A. Roohany Pages 81-91
    Type errors are one of the main problems in computer systems and database systems. Existence of type errors within databases, not only causes accuracy problem for database, but also leads user to re-enter the record into database because the entered record could not be found. It results in redundancy. The existing error detection methods are based on dictionary. It means that they use a large dictionary whose all words are assumed true and if a word is not in the dictionary, it is detected as a type error. Providing a large dictionary with high precision is expensive and time consuming. In addition, such a dictionary belongs to a special field (for example, medical environment) and is not applicable in other fields (such as sociology). In this paper, a method is presented that could detect type errors without requiring a dictionary. The proposed method has been evaluated with some common criteria. The experimental results show 93.5 percent precision for this method. In addition to the high precision of the proposed method, not requiring a dictionary is considered as its unique feature.
    Keywords: Detection of type errors, spelling errors, fuzzy
  • Z. Zeinadini*, Z. H. Firouzeh, R. Bahadori, Nezhad Pages 93-105
    Balanced amplifiers, using two quadrature couplers in their structures, are usually used in microwave integrated circuits for high power or low noise and wide-band applications. For an instance, the balanced amplifiers are appropriate for transmitters/receivers of large phased array radars used in air and space radar systems. In this paper, several microwave power combiners/dividers such as Lange coupler, Wilkinson power divider and branch-line coupler are used to design and simulate a balanced low noise amplifier (LNA) and then the results are compared with single-ended low noise amplifier. The balanced low noise amplifier with two-stage Wilkinson power divider/combiner is preferred to other circuits regarding to noise figure, frequency bandwidth, stability and easy implementation. The measurement results of the fabricated balanced LNA show that the gain is 12 dB with the flatness of ±0.5 dB over the frequency range of 9-11 GHz. In addition, the input and output return losses are more than 15 dB and 10 dB, respectively. The noise figure, measured by Y-factor method, is 1.3 dB at 10 GHz.
    Keywords: Balanced LNA, Wilkinson power divider, branch, line coupler, Lange coupler
  • M. Salimi*, M. Pornadem Pages 107-121
    In this paper, a novel transformerless DC-DC boost converter with very high voltage gain is proposed. By modular extension of the proposed structure, more improvements can be obtained in converter voltage gain and switch stress. The developed converter is designed using switched inductor/capacitor circuits and all of the switches are controlled by a single pulse width modulation (PWM) unit. In the presented topology, inductors current and capacitors voltage are equal during different transient and steady-state conditions. For this reason, in the closed-loop control of the proposed chopper, multiple voltage and current sensors are not required for measurement of the state variables. Also, performance of the proposed converter is compared with similar circuits which are reported in recent years. Experimental response of the proposed converter is investigated in both Continuous (CCM) and Discontinuous Conduction Modes (DCM) of operation. The experiment results are provided to verify the theoretical analysis. Finally, using a standard linear double-loop controller, closed-loop response of the developed converter is regulated under load and input voltage changes. It is shown that a unique current feedback is enough for regulation of the converter output voltage.
    Keywords: Maximum voltage gain, modular extension, switched, inductor, switched, capacitor, state variables
  • M. R. Shakarami*, M. Tarhani, E. Rokrok Pages 123-139
    In this paper, an optimization method is proposed to determine the optimal placement and size of Distributed Generation (DG) resources and capacitors simultaneously in radial distribution systems. Improvement of active and reactive power losses, voltage deviation, line load balancing and voltage stability indices of the network are objectives of this optimization problem. A multi-objective function with appropriate constraints has been proposed. In order to robust the location of DGs and capacitors against load variations, different load levels have been incorporated into the objective function simultaneously, while the generated power of DGs and reactive power of capacitors are assumed to be variable for each load level. In this study, light, nominal and heavy load levels have been considered for network. Also, the loads are considered to be voltage dependent. The optimization problem has been solved by TLBO algorithm. The proposed method has been implemented on the 33 and 69 bus radial distribution standard systems and the results have been compared with the methods based on single-level and loss sensitivity factor. The obtained results show superiority of the proposed method.
    Keywords: DG location, distribution system, voltage stability, loss reduction, capacitor location, load model, TLBO algorithm
  • A. Saberi Noughabi, H. Badrsimaei, M. Farshad Pages 141-153
    In this paper, a new method is presented to determine the optimal settings of instantaneous unit and delay unit of combined overcurrent relay using probabilistic modeling of uncertainties. The uncertainties such as measurement error, operating conditions of system and fault conditions, are modelled probabilistically and use the Monte-Carlo method to determine the interval fault current passing through the relays. Two probabilistic sensitivity and selectivity indexes are defined for instantaneous unit of relay and the problem of determine the optimal setting of instantaneous unit is formulated as an optimization problem. The objective function of this problem is maximize the probabilistic sensitivity index and the complete selectivity is as constraint. Then, an interval method is used to solve this optimization problem and determine the optimal settings of instantaneous unit of relays. Also, using probabilistic modeling of uncertainties, the problem of determine the optimal settings of delay unit is formulated as an optimization problem and a hybrid Genetic Algorithm-Monte Carlo method has been used to solve it. The numerical results in two 8-bus and 14-bus IEEE test system showed that if using the proposed method, the more area of line is protected instantaneously and the remaining line has been protected by delay unit in minimum possible time and with complete selectivity.
    Keywords: Combined overcurrent relay, genetic, monte carlo algorithm, optimal setting, selectivity, sensitivity, uncertainty
  • A. Salehi*, H. Feshki Farahani, M. Asadi Pages 155-169
    This paper is proposed a generalized proportional integrator (GPI) controller for static synchronous compensator (STATCOM) based on instantaneously reactive power (IRP) theory. For this purpose, at first the reference current of each phase is calculated using the related equation and then the switching signals are generated based on GPI controller. Designing of controller parameters is done based on system transfer function and gain margin in the frequency domain. Also, this paper is proposed the selecting of GPI coefficient to compensate the output current sensors delay and steady state gain variation. In the other parts of this paper, a STATCOM is designed and is simulated based on proposed controller. In these simulations, the capability of STATCOM is studied in different conditions such as inductive and capacitive load. Furthermore, the effect of load variation is investigated and the controller capability is evaluated. Finally, a 10KVA laboratory prototype was designed and fabricated and real test results was compared with simulation results.
    Keywords: Reactive power compensation, static synchronous compensator (STATCOM), instantaneously reactive power theory, proportional integral (PI) controller, generalized PI (GPI)
  • D. Arab Khaburi*, A. Sarajian, A. Abbaszadeh Pages 171-182
    The Permanent Magnet-Assisted Synchronous Reluctance Machines (PMA-SynRM) drive has become one of the most interesting replacements for the high efficiency variable speed drive. Herein, sensorless predictive torque control of PMA-SynRM with nonsinusoidial back electromotive force (EMF) is introduced. In order to control PMA-SynRM, finite control set-model predictive control (FCS-MPC) is implemented by means of the two-level inverter. Besides, the improvement of FCS-MPC, improve Direct mean torque control (DMTC), is utilized as a second method to control PMA-SynRM. Models including Extended Kalman Filter (EKF), Adaptive Filter (AF) and quadrature Phase-Locked Loop (PLL) are used to address estimating of back EMF, the elimination of the high order harmonics, and the accurate estimation of position and speed rotor, respectively. The simulations in nominal and low speed conditions result in effectively minimizing torque ripples compared to conventional FCS-MPC. The outcomes of the observer simulation are successfully guaranteed the accurateness of speed and rotor position.
    Keywords: Permanent magnet, assisted synchronous reluctance motor, extended kalman filter, adaptive filter, predictive torque control, direct mean torque control
  • F. Alighardashi*, M. A. Zare Chahooki Pages 183-195
    Improving the software product quality before releasing by periodic tests is one of the most expensive activities in software projects. Due to limited resources to test modules in software projects, it is important to identify fault-prone modules and use the test sources for fault prediction in these modules. Software fault predictors based on machine learning algorithms, are effective tools for identifying fault-prone modules. Extensive studies are being done in this field to find the connection between features of software modules, and fault-prone have been done. Some of these features in predictive algorithms are like that not only did not improve the accuracy of the learning process, but also will be reduced the accuracy. In this study, due to the excellent performance of Forward Feature Selection (FS) method for effective selection of features, the initial subset of this method has been selected by using of combination of high ranking features in different Filter methods. The proposed method causes increment the speed of the convergence of feature selection as well as the accuracy improvement. The obtained results on NASA dataset with AUC criteria, indicates the effectiveness of this method in the improvement of the accuracy and the speed of software fault prediction.
    Keywords: Software fault prediction, machine learning, feature selection, filter, wrapper
  • A. Gholizadeh Soteh*, H. Khaleghi Bizaki Pages 197-209
    This paper studies the problem of binary BCH code parameters estimation in noisy scenario. Despite the importance of this issue in such areas as the design of cognitive radio receiver, so far just a few methods have been proposed to solve it. All these methods are based on the BCH code generator polynomials roots and factors, and hence, are effective only in the very low noise. This paper proposes a new effective algebraic method to identify the BCH code parameters. In this method, the parameter estimation is performed based on the test of a few BCH codes. For each of these codes, the parity check bits are generated again by the message bits, and then compared with the parity check bits of received code word. The Decision criterion is the number of differences between the parity check bits. To do this, the number of unequal bits should be compared with a threshold. In this paper, we analytically compute the probability distribution of unequal parity check bits number and then propose an appropriate threshold. The simulation results show that the performance of proposed method is much higher than the previous methods.
    Keywords: BCH code, algebraic method, parity check bits, cognitive radio system, threshold test, primitive polynomial
  • F. Namdari*, M. Salehi Pages 287-298
    In this paper, a novel high-speed protection scheme, for transmission lines based on initial current traveling waves and employing mathematical morphology (MM) is presented. This scheme, by comparing polarity and arrival time of initial current traveling wave from two terminals of the protected line, can discriminate the fault direction and internal faults from external faults rapidly. A new MM filter to extract transient components from fault-induced transient signals is designed. This MM filter can fast and accurately detect the arrival time and polarity of traveling waves in all conditions. Extensive simulation studies using EMTP and MATLAB are performed to evaluate the validity and reliability of the proposed scheme. The simulation results show that the proposed protection scheme can fast and reliably discriminate the fault direction and the internal faults from external faults in the most of conditions, especially in high impedance fault and low inception angle fault situation The protection performance is immune to fault resistances, fault inception angles, fault types and fault location.
    Keywords: Mathematical morphology, traveling waves, transmission lines protection, relay
  • H. Najafalizadeh*, A.A. Orouji Pages 299-304
    In this paper, a new structure of the double gate transistor named DM-DG transistor is presented. In this structure by using HfO2 insulation in the border region of drain and channel, and using of silicon- germanium in the source region the structure is improved, comparing to conventional structures double gate (C-DG). HfO2 insulation area reduces the electric field in the channel and drain region significantly. Because of reducing hot carrier effects and reducing the effect of drain induced barrier lowering (DIBL), the destructive processes in this structure are lower than the conventional double gate structure. In order to avoiding gathering additional holes to the surface of the channel, and reduces the parasitic BJT transistor and floating body effect (FBE) in our structure, we use Silicon- germanium in the source region. In this article 2D simulation results have been shown using ATLAS software and because of the short length of the channel region (20 nm) quantum model has been used.
    Keywords: Double gate MOSFET, short channel effect, HfO2 insulation, SiGe
  • M. Nojavan Goltappeh*, H. Seyedi, Associate Professor, B. Mohammadi Ivatloo Pages 305-318
    This paper presents a comprehensive method for preventing voltage instability, considering load variation, power system losses and correlated wind turbines. The proposed method considers large interval for load variation and comprehensive assessment of preventive facilities versus load variation is performed. The proposed method is simulated on large scale IEEE 118-bus test system. The effect of uncertain correlated wind turbines, power system losses and demand response considering voltage stability margin, on preventive facilities is analyzed, too.
    Keywords: Voltage stability, preventive facilities, losses, load variation, correlated wind turbines
  • M. Niyazi*, S. Karimi, S. Baniardalani Pages 319-328
    In this paper, to improve the stability of a micro-grid in islanding mode, that contains two wind and gas DG units, simultaneous use of virtual inertia and robust controller is proposed. The use of the variable speed wind turbine and the Doubly-Fed Induction Generator (DFIG) reduces the system inertia and thereby decreases the dynamic stability. Implementation of virtual inertia in DFIG improves the power system stability. However, the change or uncertainty of the system parameters is a major challenge that must be considered when using the virtual inertia. In this paper, the implementation of virtual inertia in DFIG control system is described in detail and the impact of uncertainty and change of the control system parameters over performance of the frequency control system is investigated. In order to improve the dynamic and the steady state performance of the frequency control system, benefiting from the impact of virtual inertia, the mixed H2/H∞ robust controller is proposed. The simulation results using MATLAB show that the proposed hybrid controller guarantees the system stability in conditions of uncertainty and change of the control system parameters.
    Keywords: Virtual inertia, DFIG, uncertainties, micro, grids, robust controllers, H2, H∞ stability
  • M. Nayeripour*, H. Fallahzadeh, Abarghouei, S. Hasanvand Pages 329-343
    The primary purpose of a distribution system is to meet the damands optimally as well as to maintain voltage within a specified range. Since renewable energy resources such as wind and solar energy have intermittent nature, they cause significant fluctuations in distribution system voltages. In conventional methods, tap changer transformers, voltage regulators and capacitor banks are used to control the voltage of distribution network, but these equipments are not proper to track rapid changes. The proposed method in this paper which is based on distributed generations with smart inverters, presents a distributed and hierarchical management approach to maintain the bus voltages within an allowable range. At first, the distribution system is devided to multiple areas and then voltage profile is managed in an optimal way by determining reactive power set point of generators for each area in two levels: real-time primary level and coordinated secondary level. The results on 34-bus test feeder under different load level show that the proposed voltage management scheme has high accuracy and reasonable computation time which makes it efficient approach for smart distribution grid with renewable resources.
    Keywords: Distributed management, voltage regulation, intermittent distributed energy resource, distribution system partitioning, sensitivity matrix, real, time primary control, coordinated secondary control, optimal power flow
  • M. Hasheminejad*, H. Farsi, N. Mehrshad Pages 345-354
    This paper considers the ensemble classification for the text independent speaker verification issue. Using one classifier for the speaker verification may not result in dependable decision, because it may not exploit different characteristics of speech signal. Therefore, state-of-the-art speaker verification systems use an ensemble of classifiers for the verification. Most of the ensemble speaker verification systems use a weighted summation of the score of the individual expert classifiers to calculate the final score of the verification. The weights of this score fusion is obtained using a method, e.g. logistic regression, in the training phase. These works do not efficiently take into account issues such as correlation of classifiers and instance specific behavior of the base classifiers into account. In this paper a new solution is proposed for these two issues by using the process of ensemble design and combination rule based on training data. The obtained results on NIST 2004 speaker evaluation corpus show the effectiveness of the proposed methods in comparison to the sparse classifier fusion, as a baseline method.
    Keywords: Speaker recognition, speaker verification, ensemble classification, adaptive ensemble classification, logistic regression