فهرست مطالب

فرآیند مدیریت و توسعه - سال بیست و هشتم شماره 3 (پیاپی 93، پاییز 1394)

فصلنامه فرایند مدیریت و توسعه
سال بیست و هشتم شماره 3 (پیاپی 93، پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منوچهر انصاری، محمد جانعلیزاده شوکی، مجید کرباسیان* صفحات 3-20
    با ورود علم روانشناسی به ادبیات مدیریت، شناسایی ابعاد گوناگون شخصیتی انسان و تاثیر آن بر پیامدهای مختلف سازمانی، مورد توجه قرار گرفت. در همین راستا، پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی و احتمال بروز رفتارهای ناکارآمد شغلی با استفاده از مدل پنج عاملی شخصیت در بین کارکنان سازمان تامین اجتماعی شهر ارومیه، به انجام رسید. روش تحقیق این پژوهش از حیث هدف کاربردی بوده و با توجه به ماهیت روش، در حیطه تحقیقات توصیفی- پیمایشی قرار می گیرد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان شاغل در سازمان تامین اجتماعی شهر ارومیه تشکیل داده و از این بین، 97 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی، به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. به منظور بررسی ویژگی های شخصیتی، پرسشنامه 44 سوالی مدل پنج عاملی شخصیت و برای سنجش رفتارهای ناکارآمد شغلی از پرسشنامه استاندارد رفتارهای ناکارآمد اسپکتور و همکاران استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد افرادی با درجات بالاتر برونگرایی و روان رنجوری، رفتارهای ناکارآمد شغلی بیشتر و افرادی با امتیاز بالاتر وجدانگرایی و سازگاری، رفتارهای ناکارآمد شغلی کمتری را از خود بروز می دهند. همچنین بین بعد گشودگی و رفتارهای مذکور ارتباط معناداری دیده نشد.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انس، انی، شخصیت، ویژگی ه، ای شخ، صیتی، مدل پنج ع، املی شخصیت، رفتاره، ای ناکارآمد شغ، لی
  • طهمورث حسنقلی پور، محمد جواد ایروانی، محمدرضا نوتاش، مرتضی انوشه *، سید مجتبی موسوی نقابی صفحات 21-46
    با توجه به نقش مهم صنایع کوچک و متوسط در توسعه اقتصادی کشورها، هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل فرآیند توسعه صنایع کوچک و متوسط کشور در بخش صنایع غذایی و آشامیدنی است. جهت طراحی مدل مذکور از روش شناسی «نظریه برخاسته از داده ها» استفاده شده است. بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری نظری و انجام 14 مصاحبه نیمه ساختاریافته با متولیان توسعه صنایع کوچک و متوسط در کشور و مطالعه اسناد سازمانی منابع اطلاعاتی مورد نیاز جمع آوری شد. سپس با انجام کدگذاری باز، محوری و گزینشی مدل توسعه صنایع کوچک تدوین شد. بنا بر نتایج پژوهش، توسعه صنایع کوچک و متوسط مستلزم طیف وسیعی از اقدامات است که طی مراحل هفت گانه بهبود فضای کسب وکار، توسعه زیرساخت، توسعه بازار، توسعه و رسوخ فناوری، توسعه منابع انسانی، حمایت مالی و شبکه ای انجام می شود. بستر اقتصادی، سیاسی قانونی، فنی، فرهنگی اجتماعی، طبیعی و توان حمایتی دولت و همچنین مزیت نسبی و وضعیت موجود صنعت نیز بر مراحل هفت گانه فوق تاثیرگذارند. مهم ترین منافع توسعه صنایع کوچک و متوسط ارتقای رقابت پذیری این صنایع از طریق ارتقای بهره وری، نوآوری و ارزش افزوده است.
    کلیدواژگان: صنایع کوچک و متوسط، نظریه برخاسته از داده ها، توسعه اقتصادی، بهبود فضای کسب وکار، شهرک های صنعتی، صنایع غذایی و آشامیدنی
  • طاهر روشندل اربطانی*، سید جواد جعفری زوج صفحات 47-62
    شناسایی و جذب نیروهای شایسته در هر سازمان، یک مقوله راهبردی است که این موضوع در سازمان های خبری به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار است. این پژوهش با هدف شناسایی ویژگی های یک خبرنگار حرفه ای به منظور ارائه مدل شایستگی نیروی انسانی در سازمان های خبری انجام شده است. روش پژوهش مورد استفاده، نظریه داده بنیاد و جامعه آماری این پژوهش 19 نفر از متخصصان و خبرگان عرصه رسانه ای داخل کشور بوده است که به صورت هدفمند انتخاب شده و مورد مصاحبه نیمه ساختاریافته قرار گرفته اند. در این پژوهش، علاقه به خبرنگاری، دارا بودن شم خبری، ضریب هوشی بالا، سرعت بالای انتقال مفاهیم، کنجکاوی، خلاقیت، قدرت تعامل و ارتباط گیری، درک و گیرایی بالا، منضبط بودن، ادب و متانت، شجاعت، واقع بینی، روحیه مطالعه مستمر و یادگیری، مهارت نویسندگی، تسلط به فناوری های نوین ارتباطی، تسلط به یک زبان خارجی رایج و اطلاعات عمومی بالا از مهم ترین ویژگی های یک خبرنگار شایسته شناسایی شدند. همچنین بر اساس یافته های پژوهش، مدل پارادایمی شایستگی نیروی انسانی ویژه سازمان های خبری طراحی و ارائه شده است.
    کلیدواژگان: شایستگی، نیروی انسانی، سازمان خبری، خبرنگار، خبرگزاری ایرنا
  • ابوالفضل شاه آبادی *، شقایق شهبازی، حسین سهرابی وفا صفحات 63-84
    با توجه به ضرورت مدیریت دانش و تجاری سازی آن و تغییر در ماهیت تولید اقتصادی در عصر حاضر، دانشگاه به عنوان نهاد عمده تولید دانش، نقش جدیدی در توسعه اقتصادی پیدا کرده و برای ایفای این نقش، تبدیل دانشگاه به دانشگاه کارآفرین ضرورت پیدا کرده است. در دانشگاه کارآفرین، مدیران به عنوان مهره های اصلی و هسته تصمیم گیری ها، می باید از توانایی ها و قابلیت های ویژه و به عبارتی از مهارت های کارآفرینانه برخوردار باشند. بنابراین انگیزش و ترغیب مدیران برای به فعلیت رساندن قابلیت های آنها اهمیت زیادی دارد. از آنجا که بروز رفتارهای کارآفرینانه از یک سو تحت تاثیر فضای کارآفرینی اقتصاد و از سوی دیگر تحت تاثیر فضای کارآفرینی سازمان قرار دارد، در این پژوهش دو گروه عوامل درون سازمانی و برون سازمانی (سیاست های اقتصادی) در نظر گرفته شده و تاثیر این عوامل بر رفتار کارآفرینانه مدیران میانی دانشگاه های منتخب ایران مورد بررسی قرار گرفته است. پژوهش حاضر از نوع همبستگی است که به روش مقطعی و با کمک راهبرد پیمایش صورت گرفته است. جامعه آماری شامل دانشگاه های شریف، شهید بهشتی، امیرکبیر، علم و صنعت و دانشگاه خوارزمی بوده و حجم نمونه نیز با استفاده از فرمول کوکران 209 نفر برآورد شده است. برای تحلیل آماری از تحلیل عاملی، مدل معادلات ساختاری، آزمون ناپارامتری فریدمن و آزمون گردش استفاده شده است. نتایج نشان می دهد عوامل درون سازمانی آزادی عمل و استقلال کاری، دسترسی زمانی و مرزهای سازمانی، بر رفتار کارآفرینانه مدیران میانی دانشگاه های منتخب تاثیری مثبت و معنادار داشته و در مقابل عامل درون سازمانی پاداش و تقویت و سیاست های پولی، مالی و ارزی دولت، اثری منفی و معنادار بر رفتار کارآفرینانه مدیران مذکور داشته است. از میان متغیرهای مورد بررسی، تاثیر حمایت مدیریت و سیاست تجاری بر رفتار کارآفرینانه مدیران بی معنا بوده است.
    کلیدواژگان: عوامل درون سازمانی، عوامل برون سازمانی، سیاست های کلان اقتصادی، رفتار کارآفرینانه، مدیران میانی دانشگاه ها
  • برزین جعفرتاش امیری*، نسترن پویان زاده صفحات 85-106
    فضای رقابتی به وجود آمده در صنعت گردشگری بین المللی، ضرورت توجه به توان رقابتی مقاصد را خیلی زود نمایان کرد. افزایش توان رقابتی که منجر به حفظ و افزایش سهم بازار می شود، هدف اصلی بسیاری از مقاصد گردشگری دنیا قرار گرفته است. از این رو پژوهش حاضر سعی کرده با استناد به تئوری های نوین رقابت پذیری گردشگری و استفاده از روش پیمایشی، یک رهیافت کمی را برای 1. ارزیابی شاخص های رقابت پذیری صنعت گردشگری و 2. اولویت بندی اقدامات لازم جهت افزایش توان رقابتی ارائه کند. پرسشنامه مورد استفاده بر اساس مدل مفهومی رقابت پذیری مقصد ریچی و کراچ تبیین شد و برای تعداد 60 استاد و دانشجوی رشته گردشگری (در مقطع ارشد و دکترا) که اطلاع کافی از علم گردشگری و صنعت گردشگری ایران داشته اند، فرستاده شد. از این تعداد 45 پرسشنامه برگشت داده شد که پنج تای آنها معیوب تشخیص داده شده و 40 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. لازم به ذکر است که پرسشنامه به دو بخش پیمایش «وضعیت» و «اهمیت» شاخص های رقابت پذیری صنعت گردشگری تقسیم شده بود. با بررسی اطلاعات به دست آمده مشخص شد بیشتر شاخص های رقابت پذیری صنعت گردشگری کشورمان در شرایط بسیار نامطلوبی به سر می برند. شاخص های بازاریابی، وجود معاونت ممیزی مقصد، کنترل و ارزیابی، برنامه مترقی توسعه گردشگری، عزم سیاسی مسئولان به ترتیب در بدترین شرایط قرار داشتند. شاخص هایی که در بهترین شرایط نسبت به دیگر شاخص ها قرار داشته اند به ترتیب فرهنگ و تاریخ، آب و هوا و جاذبه های طبیعی، مهمان نوازی، پیوندهای قومی، مذهبی و اقتصادی و هزینه/ارزش خدمات و کالاها هستند. در ادامه پژوهش با استفاده از اطلاعات به دست آمده از پیمایش و به کار بردن آنها در ماتریس تحلیل اهمیت/عملکرد، اولویت های صنعت گردشگری کشور مشخص شد. برای فرموله کردن نظرات 40 تن از خبرگان گردشگری به منظور تعیین اولویت های این صنعت، از یک رهیافت کمی استفاده شد که در خلال پژوهش به طور کامل توضیح داده می شود.
    کلیدواژگان: صنعت گردشگری ایران، رقابت پذیری، رقابت پذیری مقصد، مدل رقابت پذیری مقصد، ماتریس اهمیت، عملکرد
  • بهناز مهاجران، علیرضا قلعه ای، مطهره حمزه رباطی *، کلثوم نامی، عبدالرزاق نعمتی صفحات 107-130
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین ذهنیت فلسفی با ویژگی های شخصیتی کارآفرینانه مدیران و معاونان مدارس است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، تمامی مدیران و معاونان مدارس متوسطه سال 92-93 شهر ارومیه در نظرگرفته شده است (N=240) که با استفاده از نمونه گیری تصادفی تعداد 148 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه های ذهنیت فلسفی و ویژگی های شخصیتی کارآفرینانه پاسخ دادند. برای تعیین روایی پرسشنامه ها از نظرات متخصصان استفاده شد و پایایی آنها با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب 77/0 و 85/0 محاسبه شد. یافته های به دست آمده با استفاده از روش تحلیل همبستگی کانونی نشان داد که ابعاد ذهنیت فلسفی رابطه معناداری با ویژگی های شخصیتی کارآفرینانه مدیران و معاونان دارند. تحلیل کانونی دو مجموعه معنادار بین ذهنیت فلسفی و ویژگی های شخصیتی کارآفرینانه را نشان داد که در این مجموعه، ابعاد جامعیت، تعمق و انعطاف پذیری رابطه معناداری با خلاقیت، مخاطره پذیری، نیاز به توفیق و جایگاه کنترل داشتند. به طورکلی می توان نتیجه گرفت هر چقدر مدیران و معاونان از ذهنیت فلسفی بالایی برخوردار باشند توان کارآفرینی نیز در آنها افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: ذهنیت فلسفی، جامعیت، تعمق، انعطاف پذیری، ویژگی های شخصیتی کارآفرینانه
  • حسن قلاوندی، خسرو صفدری* صفحات 131-156
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر متغیرهای مولفه های مهارت های زندگی و خودکارآمدی جمعی بر رضایت از زندگی به روش تحلیل مسیر در میان دبیران متوسطه ناحیه 1 شهر ارومیه انجام شد. در این پژوهش توصیفی- همبستگی، جامعه آماری پژوهش تمام دبیران زن و مرد مدارس دولتی متوسطه ناحیه 1 ارومیه بودند. از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده متناسب با حجم جامعه آماری دبیران مدارس مختلف استفاده شده است. برای گردآوری داده های پژوهش از پرسشنامه تعدیل شده مهارت های زندگی ساعتچی و همکاران، پرسشنامه کارآمدی جمعی معلمان گودارد و همکاران و پرسشنامه رضایت از زندگی داینر و همکاران استفاده شد. استفاده از روش آلفای کرونباخ نشان داد ابزارهای به کاررفته در پژوهش از اعتبار و ثبات بالایی برخوردارند. ضریب پایایی مهارت های زندگی، خودکارآمدی جمعی و رضایت از زندگی به ترتیب 92/0، 83/0 و 82/0 محاسبه شدند. نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان داد خودکارآمدی جمعی معلمان بر رضایت از زندگی آنان اثر مستقیم مثبت و معنادار دارد. همچنین نتایج به دست آمده از پژوهش نشان داد که ارتباط موثر، تصمیم گیری، تفکر انتقادی از مولفه های مهارت های زندگی بر خودکارآمدی جمعی اثر مستقیم مثبت و معنادار دارد. نتایج دیگری نشان داد ارتباط موثر، تصمیم گیری و تفکر انتقادی اثر غیرمستقیم بر رضایت از زندگی در میان معلمان دارند. همچنین نتایج به دست آمده نشان داد خودکارآمدی جمعی معلمان با خودآگاهی، روابط بین فردی، ارتباط موثر، مدیریت هیجان، تصمیم گیری، حل مسئله، تفکر خلاق و تفکر انتقادی رابطه مثبت و معناداری دارد و خودکارآمدی جمعی با رضایت از زندگی نیز رابطه مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، خودکارآمدی جمعی معلمان، رضایت از زندگی، آموزش و پرورش، معلمان
  • امیررضا کنجکاو منفرد *، حسین رضایی دولت آبادی، مرتضی محمودی میمند صفحات 157-175
    وفاداری به برند به عنوان یکی از مهم ترین عوامل موثر بر موفقیت اقدامات بازاریابی شناخته می شود که از عوامل و شرایط متعدد و متنوعی تاثیر می پذیرد. شناخت دقیق این عوامل و تعیین میزان اثرگذاری هر یک از آنها، در کمک به مدیران جهت تصمیم گیری درست از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین، هدف این پژوهش شناسایی و بررسی عوامل موثر بر وفاداری به برند سونی و تحلیل اثر تعدیل گر ارزش لذت جویی بر فرآیند توسعه وفاداری است. این پژوهش، توصیفی پیمایشی و از نوع کاربردی است و جامعه آماری آن را مشتریان برند سونی در استان یزد تشکیل می دهند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده که پایایی و روایی آن تایید شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج نشان داد که رضایت مشتری، ارزش برند، اعتماد به برند، کیفیت ادراک شده و مشتری مداری تاثیر معناداری بر وفاداری به برند سونی دارند که از بین عوامل پنج گانه فوق رضایت به برند بیشترین اثرگذاری را دارد. همچنین یافته های این پژوهش نشان داد ارزش لذت جویی تنها روابط بین رضایت وفاداری و ارزش برند وفاداری را تعدیل می کند.
    کلیدواژگان: وفاداری، ارزش لذت جویی، تعدیل گر، مدل یابی معادلات ساختاری، سونی
|
  • Manuchehr Ansari, Mohammad Janalizadeh Shavaki, Majid Karbasian* Pages 3-20
    With the contribution of psychology to management literature, identification of various dimensions of human personality and their impact on different organizational outcomes came into spotlight. In this regard, this research is conducted to investigate the relationship between personality traits and the likelihood of counterproductive work behavior (CWB) among employees of Social Security Organization in Urumia, using Big Five Personality Model. It is an applied research and from the perspective of methodology, it is a descriptive survey. The research population consisted of all 128 employees of that organization and from among them, 97 people were selected by random sampling method. To study personality traits, Costa and McCrae’s (1992) Big Five 44-Item Questionnaire, and to study of CWB, the questionnaire by Spector et al. (2006) were used. Data analysis shows that individuals with higher levels of extraversion and neuroticism have more CWB and those with higher scores in
    conscientiousness and compatibility possess lower CWB. Also, no significant relationship is found between openness and CWB.
    Keywords: Human Resource Management, Personality, Personality Traits, The Big Five Personality Model, Counterproductive Work Behavior
  • Tahmores Hasangholi Pour, Mohammad Javad Iravani, Mohammad Reza Notash, Morteza Anoosheh*, Seyyed Mojtaba Mousavi Neghabi Pages 21-46
    Given the significant role of small and medium-size industries in any country’s economic development, this research aims to design a model of market development for small and medium-size food and beverage industries. “Grounded Theory” was applied to design the model. For that purpose, the required data were collected through theoretical sampling, semi-structured interviews with 14 state managers of developing small and medium-sized industries, and studying organizational documents. Based on the results, the development of those industries involves a wide range of activities including: business environment improvement, development of infrastructures, market expansion, technology development, human resource development,
    financial resource and networks. Such factors as economic, political-legal, technical, sociocultural, environmental, together with government support, value chain and current status of industry all affect those activities. Advancement of competitiveness through increasing productivity, innovation and added value are among the most significant outcomes of SMEs development.
    Keywords: Small, Medium, size Industries, Grounded Theory, Economic Development, Business Environment Improvement, Industrial Parks, Foods, Beverages Industries
  • Taher Roshandel Arbatani*, Seyed Javad Jafari Zoj Pages 47-62
    Finding and recruiting competent personnel is a strategic issue in every organization, preferably in news organizations. This research is conducted to present the characteristics of a professional journalist and to design a competency model for human resources in news agencies. The research method in this project was grounded theory and 19 media experts and journalists comprised the statistical population, who were selected purposively for semi-structured interviews. Based on the findings, some of the most important characteristics of a qualified journalist are: interest in journalism, news intuition, high IQ, making oneself understood well, curiosity, creativity, sociability, good understanding, neatness, patience, politeness, courage, realistic view, zeal for continuous learning, writing skill, ability to work with modern communication technologies, command in one foreign language, and general knowledge. A model for human resource competency in news agencies is also presented.
    Keywords: Competency, Human Resources, News Organizations, Journalist, IRNA
  • Abolfazl Shahabadi*, Shaghayegh Shahbazi, Hossein Sohrabi Vafa Pages 63-84
    In regards to the urgency of knowledge management, commercializing it and changes in the nature of economical production today, universities as the major institution of producing knowledge, play a new role in economic development.
    To materialize this role, they need to be transformed into entrepreneurial universities. In such universities, managers are the main players in decision making; therefore, they should possess special abilities and capabilities including entrepreneurial skills. Consequently, it is essential to motivate these managers to bring their capabilities into action. Since the development of entrepreneurial behavior is affected by economic entrepreneurial climate, on the one hand, and organizational entrepreneurial climate, on the other, two sets of internal/external factors were determined in this research and their effects on
    entrepreneurial behavior of middle managers of selected universities of Iran were studied. The present study is a correlational survey and has used cross-sectional method. The statistical population consisted of middle managers of Sharif University, Beheshti University, Amir Kabir University, Science and Technology University and Kharazmi University. The sample size was 209, estimated by Cochran’s formula. In order to analyze the data, factor analysis method, structural equations, and Friedman’s non-parametric test were used. Results show that such internal factors as freedom of action, working independence, time availability and organizational boundaries have positive and significant effect on entrepreneurial behavior of middle managers of selected universities, but factors like bonuses, reinforcement, and monetary, fiscal and currency policies of government have negative and significant effect on entrepreneurial behavior. From among all variables studied, top management support and business policies show no significant effect on entrepreneurial behavior.
    Keywords: Intra, organizational Factors, Extra, organizational Factors, Macroeconomic Policy, Entrepreneurial Behavior, Middle Managers, Universities
  • Barzin Jafartash Amiri*, Nastaran Puyanzadeh Pages 85-106
    The competitive environment of international tourism industry has exposed urgent need for focus on this area. Increasing competitive capability, which can lead to maintaining and increasing market share, has become a major goal world over. Hence, the present study tries to present a quantitative approach, based on major tourism competitiveness theories and reliable survey methods, to (1) assess the factors affecting competitiveness in tourism industry, and (2) provide prioritized actions to increase destination competitiveness. The questionnaire used is based on Crouch and Ritchie’s Conceptual Model of Destination Competitiveness. Questionnaires were sent to 60 lecturers and students (graduate and doctoral) possessing sufficient knowledge of tourism science and tourism industry in Iran. 45 questionnaires were returned, among which 5 were incomplete; therefore, 40 questionnaires were analyzed. It should be noted that the survey questionnaire was divided into two sections, “condition” and “importance” of factors affecting the competitiveness of the tourism industry. According to the findings, most of the factors affecting Iran’s tourism industry competitiveness are in extremely poor condition. Such factors as
    marketing destination auditing, monitoring and evaluation, advanced tourism development plan and political will all show consecutively the worst condition. Factors that relatively have the best condition are consecutively culture & history; climate; physiography; hospitality; ethnic, religious, economic cohesion; and finally, cost/value of goods and services. Then, using importance/Performance matrix as well as a quantitative approach, tourism industry priorities were determined.
    Keywords: Iran's Tourism Industry, Competitiveness, Destination Competitiveness, Destination Competitiveness Model, Importance,  performance Matrix
  • Behnaz Mohajeran, Alireza Ghalee, Motahhareh Hamzerobati*, Kulsom Nami, Abdolrzagh Nemati Pages 107-130
    This research intends to study the causal model of relationship between cultural intelligence, organizational citizenship behavior and organizational commitment among the high-school teachers of Naghadeh city. The research method is descriptive-correlational. The population consisted of all high-school teachers of Naghadeh and the sample size was 202, selected
    by stratified random sampling. Data was collected by the use of three standardized questionnaires: Cultural Intelligence Questionnaire (Ang, et al.), Organizational Citizenship Behavior Questionnaire (Podsakoff, et al.) and Organizational Commitment Questionnaire (Allen and Meyer). Research data was analyzed by LISREL and SPSS softwares. The results of structural equations show that the direct effect of cultural intelligence on organizational commitment (0.39) is positive and significant, the direct effect of cultural intelligence on organizational citizenship behavior (0.61) is positive and significant, and the direct effect of organizational citizenship behavior on organizational commitment (0.34) is positive and significant. The indirect effect of cultural intelligence on organizational commitment, with the mediating role of organizational citizenship behavior (0.43), is positive and significant and finally, the total effect of cultural intelligence on organizational commitment (0.38) is positive and significant.
    Keywords: Philosophical Mindedness, Comprehensiveness, Penetration, Flexibility, Entrepreneurial Personality Characteristics
  • Hassan Galavandi, Khosro Safdari* Pages 131-156
    This study aims to investigate the effects of such components as life skills and collective efficacy on life satisfaction among the secondary school teachers of district one in Urmia city. The statistical population in this descriptive-correlational study included all male and female teachers. The subjects were selected through stratified random sampling method in proportion to the statistical population of teachers in different high-schools. Data were collected using the adjusted questionnaires of Life Skills by Saatchi et al., the Collective Teacher Efficacy Scale by Goddard et al., and the Satisfaction with Life Scale by Diener et al. Cranach’s alpha indicated that the tools used in the study were of high reliability and stability. The reliability coefficient of life skills, collective efficacy, and satisfaction with life were calculated as 0.92, 0.83, and 0.82, respectively. The results of path analysis show that teachers’ collective efficacy has a significant positive direct effect on their life satisfaction. Moreover, the results of this study show that effective communication, decision making, and critical thinking, as the components of life skills, have a significant positive direct effect on collective efficacy. Other results show that effective communication, decision making, and critical thinking have an indirect effect on life satisfaction. Based on other results, teachers’ collective efficacy has a significant positive relationship with self-awareness, interpersonal relationships, effective communication, managing emotion, decision making, problem solving, creative thinking, and critical thinking. Moreover, collective efficacy has a significant positive relationship with life satisfaction.
    Keywords: Life Skills, Collective Teacher Efficacy, Life Satisfaction, Education, Teachers
  • Amir Reza Konjkav Monfared*, Hossein Rezaei Dolatabadi, Morteza Mahmoodi Meimand Pages 157-175
    Brand loyalty is one of the most important factors affecting the success of marketing efforts, which, in turn, is under the influence of numerous and diverse factors and conditions. Identifying these factors and determining the effect of each significantly help managers to make the right decisions. Therefore, the aim of this article is identifying and examining thefactors influencing brand loyalty and analyzing the moderating effect of hedonic value on the process of developing brand loyalty. This study is a descriptive and applied survey and its statistical population were chosen from Sony’s customers in Yazd Province. Structural equation modeling has been used for data analyzing. The results show that customer satisfaction, brand value, brand trust, perceived quality and customer orientation have strong impact on brand loyalty, while the highest effect belongs to satisfaction. The findings also show that hedonic value only moderates the relationship between satisfaction - loyalty and brand value - and loyalty.
    Keywords: Loyalty, Hedonic Value, Moderator, Structural Equation Modeling, Sony Company