فهرست مطالب

راهبردهای توسعه روستایی - سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1395)

نشریه راهبردهای توسعه روستایی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمد قربانی، کمیل مهجوری کارمزدی صفحات 141-154
    تصمیم گیری در مدیریت بازار آینده زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که روابط متقابل اقتصادی همانند روابط بیولوژیکی در نظر گرفته شود. این پژوهش با ارائه یک سیستم تقاضای معکوس تعمیم یافته تفاضلی، به بررسی بازار مواد غذایی حاوی پروتئین حیوانی در ایران پرداخته و جزئیات ارتباط بازار بین گونه های مختلف موادغذایی در این بازار را مورد بررسی قرار داده است. آمار مور نیاز از شرکت پشتیبانی امور دام و سالنامه های آماری کشاورزی از سال 1353 تا 1390 مورد استفاده قرار گرفت. برآورد سیستم تقاضای معکوس تعمیم یافته تفاضلی (GIDS) و آزمون ضرایب ترکیبی نشان می دهد، بهترین مدل برای بررسی تقاضای مواد غذایی حاوی پروتئین در روستاهای کشور، مدل IAIDS می باشد. نتایج نشان داد که کشش های متقاطع جبرانی برآورد شده در سیستم تقاضای معکوس IAIDS بیانگر جانشینی شیر و تخم مرغ و همچنین گوشت قرمز و گوشت مرغ است. کشش های خود مقداری جبرانی مطابق مبانی تئوریک، منفی بوده است. این بدان معناست که با افزایش قیمت هر کدام از کالاها، مقدار مصرف آن ها کاهش می یابد. از آنجا که گوشت قرمز و شیر برای مصرف کنندگان روستایی به عنوان یک کالای ضروری محسوب می شود. نتایج مربوط به محاسبات کشش جانشینی آلن نیز نشان داد که گوشت مرغ به عنوان بهترین جانشین برای شیر و بالعکس است. بهترین جانشین برای گوشت قرمز، گوشت مرغ بوده و گوشت قرمز به عنوان بهترین جانشین برای تخم مرغ است.
    کلیدواژگان: سیستم تقاضای معکوس تعمیم یافته تفاضلی، روستا، مواد غذایی پروتئینی حیوانی
  • وحید ریاحی، فرهاد عزیزپور، آذر نوری صفحات 155-173
    پایداری محیطی سکونتگاه های روستایی بر مبنای نگرشی سیستمی، می تواند با تحقق بخشی به توسعه ای پایدار، در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی در نواحی روستایی معنا شود. دستیابی به چنین هدفی، نیازمند توجه به عناصر و عوامل اثرگذار در قالب مجموعه ی شاخص های پایداری است. پژوهش حاضر با هدف سنجش و تحلیل عوامل پایداری سکونتگاه های روستایی در سه بعد محیطی، اجتماعی و اقتصادی در چارچوب فرآیند تحلیل شبکه تصمیم گیری چند معیاره و تبیین پیوندهای بین عناصر و عوامل فعال و موثر در این زمینه است که در ناحیه روستایی شهرستان خرمدره از استان زنجان انجام شده است. از مجموع 1143 خانوار، 287 خانوار از چهار روستای رحمت آباد، الوند، باغ دره و سوکهریز (از 15 روستا) شهرستان خرمدره به صورت نمونه گیری در دسترس، مورد بررسی قرارگرفته و در فرآیند انجام آن، پس از محاسبه وزن ها، تفاوت در میزان پایداری ابعاد محیطی، اجتماعی، اقتصادی و کالبدی نواحی روستایی این شهرستان مشخص شده است. در این پژوهش، جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه و میدانی از طریق تهیه پرسشنامه و برای تحلیل از تکنیک های T تک نمونه ای، ویکور و تحلیل مسیر استفاده شده است. پژوهش انجام شده نشان داد که پایداری محیطی در ناحیه مورد مطالعه در سطح نیمه مطلوب قرار دارد. در بین ابعاد مختلف موثر بر پایداری محیطی، به ترتیب بعد کالبدی بیشترین تاثیر و سپس به ترتیب ابعاد اقتصادی، اجتماعی و محیطی بیشترتن تاثیر را داشته اند. ضعف توجه نظام سیاست گذاری به ابعاد اجتماعی – فرهنگی و زیست محیطی به ویژه در عمل و بهره برداری بدون برنامه و شتابان از منابع تولید مهم ترین عوامل موثر بر این وضعیت در دو بعد مذکور است. کارگزاران نظام برنامه ریزی در اسناد برنامه ای بر پایداری اجتماعی – فرهنگی به ویژه زیست محیطی تاکید دارند. البته، در این میان نبایستی به نقش روستاییان در بهره برداری شتابان از منابع (بدون آموزش لازم) بی توجه بود.
    کلیدواژگان: پایداری نواحی روستایی، پایداری محیطی، توسعه پایدار روستایی، شهرستان خرمدره
  • جیران چام چام، علی اصغر میرک زاده، عباس مهروان صفحات 175-192
    نوسازی مساکن روستایی بر مبنای اصول پایداری از مهم ترین پیش نیازهای توسعه ی پایدار روستایی است. دستیابی به این مهم جزء با شناخت دقیق جایگاه مساکن روستایی در طیف پایداری و برنامه ریزی طرح های روستایی بر مبنای آن امکان پذیر نمی باشد. از طرفی بررسی میزان پایداری ابعاد مختلف مسکن روستایی نقش تعیین کننده ای در تصمیم گیری های مرتبط با چگونگی پیشبرد این طرح در راستای توسعه پایدار روستایی خواهد داشت. لذا در تحقیق حاضر به بررسی و مقایسه ی ابعاد اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی- فنی و کالبدی مساکن نوساز روستایی با رویکرد پایداری، پارادایم کمی و روش مطالعه ی موردی پرداخته شد. جامعه ی آماری تحقیق تمام افراد ساکن روستای پل باباحسین از روستاهای شهرستان خرم آباد بوده که خانه های خود را نوسازی کرده و به صورت تمام شماری مورد مطالعه قرار گرفتند (125N=). نتایج تحقیق نشان داد در 4 بعد اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی-فنی و کالبدی، مساکن نوساز روستای روستای پل بابا حسین هرچند به میزان کم به سمت پایداری متمایل بوده، با این حال شاخص ترکیبی اقتصادی نوسازی مساکن روستایی نسبت به سایر شاخص ها پایدارتر به دست آمد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، شاخص های پایداری، مسکن روستایی، نوسازی
  • حسن افراخته، سید امیر توفیقیان اصل صفحات 193-214
    شناسایی ساختار سطوح توسعه یافتگی نواحی و توان های محیطی آن ها به منظور توزیع فضایی عادلانه منابع و خدمات در پهنه ملی و ناحیه ای در راستای توسعه یکپارچه از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. از این رو هدف اصلی این پژوهش تعیین سطوح توسعه یافتگی دهستان های شهرستان بویراحمد می باشد. به این منظور، با استفاده از 55 متغیر در قالب هفت شاخص اقتصادی، بهداشتی- درمانی، آموزشی، اداری- سیاسی، ارتباطات، کالبدی- فضایی و فرهنگی- تفریحی که لازمه شناخت توسعه روستایی است، با روش توصیفی- تحلیلی و سنجش کمی داده ها و با بهره گیری از مدل موریس به تعیین میزان پراکندگی فضایی خدمات در دهستان های ناحیه اقدام شده است. نتایج نشان داد که تفاوت های فضایی نسبتا زیادی در سطوح توسعه یافتگی نواحی روستایی شهرستان وجود دارد؛ به گونه ای که میانگین ضریب توسعه یافتگی دهستان ها در شاخص های اقتصادی و بهداشتی- درمانی (26/25 و 02/28) بسیار کمتر از میانگین ضریب توسعه یافتگی آموزشی (7/53) آن است و از مجموع 11 دهستان شهرستان، تنها دهستان سررود جنوبی از سطح توسعه یافتگی بالایی برخوردار بود و دهستان های کاکان، چین و چنار در سطح توسه یافتگی پایین قرار دارشتند. همچنین محروم ترین و توسعه یافته ترین دهستان در بخش مرکزی قرار داشتند که دلیل آن را می توان در تمرکز جمعیت، تشدید مهاجرت ها، دوری و نزدیکی به مرکز شهرستان جستجو کرد. در مجموع، بخش مارگون (شامل دهستان های زیلایی و مارگون) نسبت به سایر بخش های شهرستان در تمامی شاخص های مورد مطالعه توسعه یافته تر بودند. در حقیقت، نواحی که دچار رکود در سیر پیشرفت خود شده اند، خواهان توجه به فضا و تخصیص منابع و برنامه ریزی بخشی می باشند.
    کلیدواژگان: توسعه روستایی، توسعه یکپارچه، مدل موریس، سطوح توسعه یافتگی
  • محمد مولایی، زهره رحیمی راد صفحات 215-235
    فقر به مثابه یک پدیده نامطلوب اقتصادی-اجتماعی محسوب می شود و مهم ترین علل آن توزیع ناعادلانه درآمد در بین افراد در جامعه است. یکی از وظایف دولت ها آن است که با سیاست های مناسب جهت رفع فقر و کاهش نابرابری اقدام نمایند. اولین گام در جهت فقر زدایی، سنجش میزان فقر در سطح کشور می باشد. در این راستا با استفاده از داده های هزینه و درآمد خانوار های روستایی که توسط مرکز آمار ایران همه ساله منتشر می شود، ابتدا خط فقر را طی سال های 1392-1368 که پنج برنامه توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور به اجرا درآمده است با استفاده از هشت گروه کالایی، به روش سیستم مخارج خطی ( ) و با استفاده از نظریه حداقل عادات نسبی ( ) محاسبه شد. سپس با استفاده از شاخص های سنجش فقر، وضعیت فقر در مناطق روستایی موردمطالعه قرار گرفت. نتایج تحقیق حاکی از آن است که طی سال های مورد مطالعه، گرچه خط فقر در خانوارهای روستایی ایران دارای رشد متوسط 3/21 درصد بوده است، لیکن میزان و اندازه فقر در روستاها روند نزولی داشته است و شکاف فقر و شدت آن کاهش یافته است. بنابراین، عملکرد دولت در کاهش فقر نسبی طی پنج برنامه توسعه اقتصادی نسبتا موفقیت آمیز بوده است.
    کلیدواژگان: خط فقر، خانوارهای روستایی، شاخص های فقر، عملکرد دولت
  • فاطمه رحیمی، مسعود یزدان پناه، معصومه فروزانی، سعید محمد زاده، رابرت بورتن صفحات 237-253
    هدف کلی این پژوهش، بررسی نیت و رفتار حفاظت از آب توسط کشاورزان در شهرستان الشتر از طریق مبنا قرار دادن سرمایه اجتماعی بود. جامعه ی آماری این پژوهش، کشاورزان شهرستان الشتر به تعداد 6000 نفر بودند که بر اساس نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند و بر اساس جدول کرجسی و مورگان نمونه ای 360 نفری از آنان برای تحقیق انتخاب شدند. تحلیل رگرسیون سرمایه اجتماعی موثر بر نیت و رفتار حفاظت از آب کشاورزی نشان داد، متغیرهای اعتماد به نهادهای اجتماعی، ارتباطات برون محلی و ارزش زندگی عوامل مرتبط در رابطه با پیش بینی نیت حفاظت از آب کشاورزان می باشند، این متغیرها در مجموع قادرند، 40% از نیت حفاظت از آب را تبیین کنند. از طرفی دو متغیر تحمل تنوع و ارتباطات برون محلی قادرند تغییر در متغیر رفتار حفاظت از آب کشاورزان را در سطح معنی داری پیش بینی نمایند، این متغیرها در مجموع قادرند 41% از رفتار حفاظت از آب کشاورزان را پیش بینی نماید. در نهایت، بر اساس نتایج تحقیق پیشنهاداتی جهت مصرف بهتر آب توسط کشاورزان ارائه گردید.
    کلیدواژگان: بعد شناختی، بعد ساختاری، سرمایه اجتماعی، نیت و رفتار حفاظت از آب
  • مریم تاجری مقدم، سودابه پورعلیمردان، حسین راحلی صفحات 255-265
    پژوهش حاضر با هدف سنجش میزان تمایل کشاورزان نسبت به مشارکت در طرح یکپارچه سازی اراضی در سال 1394 در شهرستان ارزوئیه انجام شده است. جامعه آماری مورد نظر شامل کشاورزان بخش مرکزی شهرستان ارزوئیه (1200=N) بودند که از این میان تعداد 105 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی آن توسط گروهی از متخصصان و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (84/0- 80/0) تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS انجام شد. یافته های حاصل از پژوهش نشان داد که 54 درصد کشاورزان به میزان زیادی تمایل داشتند در طرح یکپارچه سازی اراضی شرکت کنند. میزان تمایل 6/27 درصد از آن ها نیز در سطح متوسط و 2/17 درصد از آن ها در سطح کم طبقه بندی گردید. همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام نشان داد که متغیرهای میزان آگاهی از طرح یکپارچه سازی اراضی، تحصیلات و تعداد قطعات زمین زراعی قادر به تبیین 60 درصد از تغییرات متغیر تمایل کشاورزان به مشارکت در طرح یکپارچه سازی اراضی بودند.
    کلیدواژگان: یکپارچه سازی اراضی، مشارکت، تمایل کشاورزان، شهرستان ارزوئیه
  • امید جمشیدی، سید داود حاجی میررحیمی صفحات 267-285
    بهبود نگرش گلخانه داران، به عنوان متولیان تولید، نسبت به کشاورزی پایدار می تواند زمینه ساز افزایش پایداری این نوع نظام کشت گردد؛ بنابراین هدف این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر نگرش گلخانه داران به کشاورزی پایدار در استان البرز بود. تحقیق حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها میدانی است. جامعه آماری تحقیق حاضر را 366 گلخانه دار فعال استان البرز (366N=) تشکیل می دادند. با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه 155 مورد تعیین شد که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب برحسب شهرستان های محل فعالیت انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها در تحقیق حاضر پرسشنامه بود که روایی آن، توسط پانل متخصصان دانشگاه تهران و پایایی آن نیز با ضریب آلفای کرونباخ 85/0 مورد تایید قرار گرفت. نتایج نشان داد که 41 درصد از گلخانه داران نگرش مثبتی به کشاورزی پایدار داشتند. یافته های مقایسه میانگین حاکی از وجود اختلاف معنی دار بین نگرش گلخانه دارای دارای تحصیلات مرتبط با کشاورزی و غیرمرتبط بود. تحلیل همبستگی نشان داد که بین رفتار اطلاع یابی و استفاده از کانال های ارتباطی با نگرش رابطه مثبت معنی دار وجود داشت. علاوه بر این نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که چهار متغیر وارد شده به مدل حدود 40 درصد از واریانس نگرش گلخانه داران نسبت به کشاورزی پایدار را تبیین می کرد. در نهایت نتایج این تحقیق پیشنهاد می کند که با توجه به تاثیر نگرش بر نوع رفتار، می توان با تغییر نگرش گلخانه داران از طریق اطلاع رسانی و انواع مختلف آموزش، پایداری تولید را افزایش و سلامت عمومی جامعه را بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: نگرش، کشاورزی پایدار، گلخانه دار، استان البرز
|
  • Mohammad Ghorbani, Komeil Mahjori Karmozdi Pages 141-154
    Management will make a decision on the future market when economic interrelationships are considered as biological relationships. This paper presents a Differential Generalized Inverse demand system to explore the market of foods containing animal protein and the relationships between different strains of food market existing in the market are discussed in detail. Statistics needed to support the company's affairs and the livestock Statistical Yearbook of Agriculture from 1974 to 2011 was used. Inverse demand system estimated generalized differential (GIDS) and test compound coefficients show that the best model for studying the demand for food containing protein villages in the country is the IAIDS model. The results showed that compensation cross elasticity indices estimated in the inverse demand substitution indicates IAIDS milk and eggs as well as meat and poultry. Quantitative Elasticity indices following theoretical foundations based on compensation were negative. This means increase in the price of any commodity its consumption drops. Meat and milk are essential products for rural consumers. The results of using the Allen elasticity of substitution also show that poultry is the best substitute for milk and vice versa. Also, poultry is the best substitute for red meat and red meat is the best substitute for eggs.
    Keywords: Animal protein, Differential generalized Inverse demand system estimation, Village
  • Vahid Riahi Riahi, Farhad Azizpour, Azar Nouri Pages 155-173
    Environmental sustainability of rural settlements based on a systematic viewpoint may be defined as a realization of sustainable development in different social, economic and environmental aspects of rural areas. Achieving this goal requires that we pay more attention to effective elements and factors through a set of sustainability indices. This research was meant to analyze sustainable factors of rural settlement in three dimensions: environmental, social and economic context using multi-criteria decision analysis and explanation of the relationships between its active and effective factors in the rural area of the Khorramdarreh County in the province of Zanjan. The research method used is the descriptive analytic approach. Data from 287 households were sampled randomly from a total of 1143 households in the four villages including: Rahmat Abad, Alvand, Baghdareh and, Sukhariz (out of 15 villages) in the Khorramdarreh County. In the process of doing this research and after calculating the weights, the difference in the sustainability of environmental, social, economic and physical aspects in rural areas of this county have been determined. Data was collected using library and field research through questionnaires. Data analysis was performed by the One-Sample t Test and the Vikur and path analysis techniques, using statistical software SPSS. The findings show that environmental sustainability in the study area is half desirable. Among the different aspects of environmental sustainability, the most effective factors are physical, economic, social and environmental aspects, respectively. Little attention of policy-making –system to socio-cultural and environmental aspects, especially in practice, and rapid and unplanned utilization of production resources are the most important factors affecting this situation in two given dimensions. Although, in programmed documents the planning system agents emphasize on the socio-cultural sustainability - especially environmental aspects, they ignore the implementation of approved policies in action. However, the role of villagers without necessary training in rapid utilization of resources should not be neglected.
    Keywords: Stability of rural areas, Environmental sustainability, Sustainable rural development, Khoramdarreh County
  • Jeyran Chamcham, Ali Asghar Mirakzadeh, Abas Mahravan Pages 175-192
    Modernization of rural housing based on the principles of sustainability is one of the most important prerequisites for achieving sustainable development in rural areas. This can only be achieved by knowing the exact status of rural housing and its range of stability. And rural planning is not possible without it. On the other hand, survey of the stability of the different aspects of rural housing will have a decisive role in decisions related to how to promote this project aimed at sustainable rural development. Therefore, this study we have investigated and compared the economic, Social, environmental, technical and physical aspects of new rural housing with sustainability approach, quantitative paradigm and the case study method. The statistical population in the study were all the people of Baba Hoseyn Bridge Village from which a number were selected who had reconstructed their homes. The results are shown in 4 dimensions of new housing's economic, social, environmental, technical and physical aspects in the Baba Hoseyn Bridge Village although they have very little inclination towards sustainability. Despite this, the hybrid economic index for reconstruction of rural housing turned out to be more stable than other metrics.
    Keywords: Pol, e, babahoseyn, Renovation, Rural housing, Sustainable Development, Sustainability indexs
  • Jeyran Chamcham, Ali Asghar Mirakzadeh, Abas Mahravan Pages 193-214
    Identifying the structure of regional development and their peripheral potentials is of vital importance to a fair spatial distribution of resources and services at the national and regional levels. For this purpose, 55 variables must be used in the form of seven indicators of economical, health, educational, administrative, political, communications, physical space including recreational and cultural that are required for rural development. These variables should be used by descriptive analytical methods and measurements of quantitative data. The Mauritius model may be used in order to determine the spatial distribution of services in the villages in the region of the municipalities. The results show that there is a relatively large spatial difference in the degrees development in rural areas of the city in which the average index of economic indicators and health in rural development - being 26.25 and 28.02 are is much lower than the average rate of educational development (i.e. 53.7). And in a total of 11 districts of the city, only South Shroud is highly developed and municipalities of Kakan, Chin and Chenaar are deprived and there are no developed districts there Also, the poorest and the most developed districts are located in the central part. The reason for this could be population density, increased migration, and distance to the center of the district. In total, the Margoon region (including Zylayy and Margoon municipalities) are more developed when compared with other parts of the city in all of the parameters studied. In fact, regions that have suffered from stagnation in the course development need attention to be allocated space and resources plus planning.
    Keywords: Rural Development, Integrated Development, Mauritius Model, Levels of Development
  • Mohammad Mowlaei, Zohre Rahimi Rad Pages 215-235
    Poverty is an undesirable economic and social phenomenon and one of the important causes of poverty is unfair distribution of income amongst the people. The governments should adopt suitable policies for eradication of poverty in the society. In this study, the poverty line of Iran's rural households is estimated by the theory of relative habit of formation of linear expenditure system (RHLES) and by using data of household's expenditure for 8 commodity groups over the periods of 1989-2013. Then, the position of poverty in rural regions is calculated by the indicators of headcount ratio, poverty gap and Foster, Greer and Thorbecke (FGT). The results of the study show that although the poverty line (minimum subsistence quantity) in Iran's rural households has had an average growth of about 21.3 percent, the value of poverty indices are reduced during the five economic development plans. Thus, we may conclude that the government policies for the reduction of relative poverty in rural regions have been successful.
    Keywords: Economic Development Plans, Poverty Indices, Rural Regions, Poverty Line
  • Fatemeh Rahimi, Masoud Yazdanpanah, Masoumeh Forouzani, Saeed Mohammadzadeh, Rob Burton Pages 237-253
    The goal of this study is to investigate farmers’ intentions and behavior regarding water conservation in the Aleshtar County based on social capital. The statistical population in this study consisted of 6000 farmers living in the Aleshtar county A sample of 360 farmers were selected from this population based on Krejcie and Morgan’s Table. Sampling was done by using the stratified random sampling method. Regression analysis of social factors indicated that trust in public institutions, external communication and value of life are the most important factors to predict the intention for agricultural water conservation. The results revealed that these variables on the whole could predict 40 % of the variations in intentions for agricultural water conservation. Furthermore, tolerance of variation and external communications were significantly useful to predict farmers’ water conservation behavior as well. Totally, if these variables are used, we can predict 41% of variations in farmers’ water conservational behavior. Finally, based on the research results, suggestions for better use of water by farmers have been provided.
    Keywords: Aleshtar, Social capital, Cognitive Dimension, Structural Dimension, Water Conservation
  • Maryam Tajeri Moghaddam Tajeri Moghaddam, Soodabeh Pooralimardan Pooralimardan, Hossein Raheli Raheli Pages 255-265
    The purpose of this study is to assess the extent of tendency of the farmers towards participation in the design of land consolidation in Orzuie in 2015. The statistical population in this study is farmers in the central sector of Orzuie (N=1200). 105 of whom were selected as research samples using random simple sampling method. The main instrument in this study was a Researcher-Made questionnaire whose validity was confirmed by a group of experts and the Cranach's Alpha coefficient was used for the reliability (0.80-0.84). The data was analyzed by using the SPSS software. The results illustrated that 54% of farmers were highly inclined to participate in the design of land consolidation. The degree of their inclination was classified to be 27.6% in the average levels, and 17.2% in the low levels. Also, the result of stepwise multiple regressions analysis indicated that 60 percent variations of the inclination of the farmers towards participation in the design of land consolidation was determined by the extent awareness of the design of land consolidation, education and number of pieces of farmland.
    Keywords: Land Consolidation, Orzuie City, Participation, Tendency of Farmers
  • Omid Jamshidi, Seyd Davoud Haji Mirrahimi Pages 267-285
    The attitude of greenhouse owner as the basis of agricultural production towards sustainable agriculture could be grounds for increasing the sustainability of this type of cultivation system. Therefore, the main purpose of this study is to investigate the factors affecting the attitude of greenhouse owners towards sustainability in the Alborz province. The target population for this study consisted of all active greenhouse owners in the Alborz province (N=366). The sample size was determined by using Cochran’s formula (n=155) and using the proportional stratified random sampling method. The validity was confirmed by a panel of experts and its reliability was established by Cronbach's Alpha coefficient (0.85). The results showed that the attitude of 41 percent of the respondents towards sustainability was positive. Also, there were significant differences between the attitudes of the respondents in the group with related education and unrelated education group. Correlation analysis showed that the there is a positive relation between attitude towards searching behavior and the use of communication channels. In addition, the results of multiple regression analysis indicated that about 40 percent of the attitudes of greenhouse owner towards sustainable agriculture are explained by 4 variables. The result of this study indicate that by using different means of providing information and training, we can change the attitudes of greenhouse owners and lead them to produce more sustainable and healthy product.
    Keywords: attitude, Sustainable Agriculture, Greenhouse Owner, Alborz Province