فهرست مطالب

دنیای میکروب ها - سال نهم شماره 3 (پیاپی 28، پاییز 1395)

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال نهم شماره 3 (پیاپی 28، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید منصور میبدی، مریم اصغر حیدری، مسعود مبینی صفحات 186-198
    سابقه و هدف
    روش های زیستی مانند فروشویی زیستی روش های دوست با محیط هستند که می توانند جایگزین روش های شیمیایی و فیزیکی استخراج فلزات شوند. هدف از انجام این پژوهش استحصال کامل طلا در دو فاز میکروبی از سنگ معدن سولفیدی موته است.
    مواد و روش ها
    برای جداسازی باکتری های اکسید کننده آهن نمونه های معدنی در محیط کشت مایع 9 کا کشت شد. در فاز اول فروشویی سنگ معدنی با قطر ذره ای مختلف، تهیه و به میزان 1% به محیط استاندارد افزوده شد و پس از مدت 7 روز با روش پراش اشعه ایکس از نظر وجود کانی های سولفیدی ارزیابی گردید. برای جداسازی باکتری های تولید کننده سیانید از محیط جامد تریپتیکاز سوی آگار استفاده شد. در فاز دوم ماده فروشویی شده حاصل از مرحله اول تحت اثر باکتری های سیانوژن قرار گرفت و در پایان رسوبات و مایع باقیمانده با روش ICP ارزیابی شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصله، باکتری جداشده از معدن سرچشمه از قدرت بالایی در اکسیداسیون آهن برخوردار بود و پس از 7 روز پیریت را از سنگ معدن حذف کرد. در فاز دوم باکتری جداشده از خاک زراعی تنکابن، توانست طلا را به میزان 023/0 میلی گرم بر لیتر بازیابی کند. بهترین میزان بازیابی طلا در اسیدیته برابر با 7 حاصل شد.
    نتیجه گیری
    باکتری های جدا شده در این پژوهش قادر بودند طلا را در یک فرایند میکروبی دو فازی، از سنگ معدن سولفیدی جدا و با تولید سیانید، آن را بصورت محلول در محیط بازیابی کنند.
    کلیدواژگان: استخراج دو مرحله ای، طلا، کانی سولفیدی، موته
  • معصومه محمدبیگی، جعفر اکبر مهر، بهبود جعفری صفحات 199-207
    مقدمه
    از جمله عوامل ایجاد کننده مقاومت باکتریایی در برابر این کینولون ها، ژنهای qnr هستندکه جزء عوامل مقاومت کینولونی وابسته به پلاسمید محسوب می شوند. هدف از این مطالعه ارزیابی حضور هریک به تنهایی یا باهم ژنهای qnr وابسته به پلاسمید و ژنهای مقاوم aac(6)-Ib-cr در ایزوله های بالینی اشریشیاکلی و کلبسیلا. جدا شده از تهران می باشد.
    روش بررسی
    230نمونه از افراد مراجعه کننده به بخش عفونی بیمارستان آیت الله طالقانی شهر تهران در دوره زمانی یکساله که نتیجه آنتی بیوگرام در آنها از نظر مقاومت به سیپروفلوکساسین و نالیدیکسیک اسید نیز تائید شده بود، جهت بررسی فراوانی ژن ها انتخاب شدند. سپس به روش PCR مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    فراوانی مربوط یه ژن ها در اشریشیا کلی 28/30 % حامل دو ژن qnrA و qnrB، 1/88 % حامل سه ژن qnrA، qnrB و qnrS، 20.75 % حامل ژنهایqnrB و qnrS، 16.98 % حامل ژن هایaac(6)-lb-cr و qnrB بودند 13.20 % فقط حامل ژن aac(6)-Ib-cr بودند و 11.32 %حامل ژن qnrS و 7.54 % حامل ژن qnrAبوده است.
    در کلبسیلا 22/85%حامل دو ژن qnrA وqnrB و 11/42حامل ژن هایqnrB و qnrS و20/0% حامل ژن هایaac(6)-Ib-cr و qnrB بودند. 20/0 %فقط حامل ژن qnrSو، 11/42 %فقط حامل ژن aac(6)-Ib-cr و 14/28 %حاملqnrBبودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد فراوانی ژن های qnr در ایزوله های اشریشیاکلی و کلبسیلا مقاوم به سیپروفلوکساسین جدا شده از نمونه های بیمارستان طالقانی تهران نسبتا بالا می باشد.
    کلیدواژگان: کینولون، اشریشیا کلی، کلبسیلا
  • فاطمه زندنیا، عباس دوستی، عباس مختاری فارسانی، محمد چهل گردی، شهرزاد سلیمانی صفحات 208-214
    سابقه و هدف
    ویروس HPV پر خطر عامل اصلی ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان است که تشخیص سریع و درمان به موقع آن می تواند بسیار کمک کننده باشد. با توجه به اینکه شناسایی این ویروس از طریق روش های سنتی مثل پاپ اسمیر ناکارآمدی های مخصوص به خود را دارد در این مطالعه به بررسی شناسایی عفونت HPVهای پرخطر در زنان دارای زخم سرویکس از طریق روش مولتی پلکس PCR پرداخته شد و کارآمدی این روش در مقایسه با روش پاپ اسمیر مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به بررسی 50 نمونه زخم سرویکس که توسط سوآپ های استریل نمونه برداری شده بود پرداخته شد. DNA ژنومی با کیت استخراج DNA، تخلیص و سپس با کمک کیت طراحی شده در مطالعه حاضر، توسط روش مولتی پلکس PCR پنج نوع پرخطر ویروس HPV مورد بررسی و شناسایی قرار گرفتند و درنهایت مقایسه نتایج جمع آوری شده از این روش با روش پاپ اسمیر انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که از 50 نمونه مورد مطالعه 41 مورد به تیپ های مختلف ویروس HPV آلوده هستند که همه این 41 مورد در روش مولتی پلکس PCR مثبت تشخیص داده شدند درحالی که در روش پاپ اسمیر تنها 14 مورد آلودگی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که روش پاپ اسمیر دارای درصد خطای بسیار بالایی در تشخیص ویروس HPV است و روش مولتی پلکس PCR یک روش بسیار اختصاصی، سریع و مقرون بصرفه در تشخیص و غربالگری این ویروس می باشد.
    کلیدواژگان: ویروس HPV، سرطان دهانه رحم، پاپ اسمیر، مولتی پلکس PCR
  • پروانه ابریشم چی، مهرانگیز خواجه کرم الدینی، ریحانه هوشیار سرجامی، آرزو ذاکر، جواد اصیلی، حسن پرسا صفحات 215-225
    سابقه و هدف
    نوروزک (Salvia leriifolia Benth.) گیاهی دارویی متعلق به تیره نعناع (Lamiaceae) و بومی استان خراسان است که دارای ویژگی های با ارزش دارویی نظیر خاصیت ضد میکروب، ضد التهاب، ضد درد، آرام بخش و آنتی اکسیدان می باشد. در این پژوهش (بنیادی/کاربردی) ، اثر ضد باکتریایی اسانس گیاه نوروزک بر برخی از باکتری های بی هوازی مولد عفونت های دهانی-حلقی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    بخش های هوایی نوروزک در مرحله گل دهی از منطقه بجستان، واقع در استان خراسان رضوی جمع-آوری گردید و به روش تقطیر با آب، اسانس گیری شد. اجزای اسانس از طریق آنالیز GC-MS شناسایی گردید. سپس اثر غلظت های مختلف اسانس (mg/ml 50، 25، 5/12، 25/6) بر باکتری های استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس پیوژنز، استرپتوکوکوس سانگوئیس و اکتینومایسس ویسکوسوس به روش های دیسک کاغذی، چاهک (انتشار در آگار)، کالیبراسیون متداول، رقت در آگار و رقت در لوله ارزیابی شد.
    نتایج
    در بین 35 ترکیب شناسایی شده در اسانس، به ترتیب، β- پینن (% 35/23)، α- مورولول (% 11/17)، α- پینن (% 13/14) و اوکالیپتول (1 و 8 سینئول) (% 25/13)، اجزای اصلی بودند. اسانس این گیاه تاثیر بازدارندگی قابل ملاحظه ای بر رشد باکتری های مورد بررسی داشت و بیشترین اثر بازدارندگی از رشد، در غلظت mg/ml 50 مشاهده گردید. استرپتوکوکوس موتانس ( mg/ml98/13= MIC، mg/ml99/31= MBC) و استرپتوکوکوس پیوژنز ( mg/ml32/25= MIC، mg/ml99/51= MBC) به ترتیب حساس ترین و مقاوم ترین باکتری در برابر اسانس گیاه نوروزک بودند.
    نتیجه گیری
    اسانس گیاه نوروزک می تواند به عنوان یک فرآورده طبیعی برای تهیه دهان شویه ها جهت کنترل بیماری های دهان و دندان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: Salvia leriifolia، اسانس، ضد باکتری، باکتری های دهانی
  • فایقه اطمینانی، ادیبه اطمینانی، شعله درویشی صفحات 226-235
    سابقه و هدف
    باکتری های اندوفیت بدون ایجاد علایم مشخص قادر به زندگی در بخش های داخلی گیاه میزبان هستند و در بسیاری از موارد به عنوان باکتری های محرک رشد گزارش شده اند. این مطالعه با هدف بررسی توانایی تولید هورمون های محرک رشد در باکتری های اندوفیت سویا انجام شد.
    مواد و روش ها
    به منظور جداسازی باکتری اندوفیت از بخش های مختلف سویا رقم TMS ، نمونه برداری از مزرعه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج انجام شد. پس از استخراج DNA ژنومی، به منظور تکثیر ژن 16S rDNA از روش PCR استفاده گردید. برای شناسایی باکتری جداسازی شده، محصول PCR تعیین توالی و ترادف بازی آن BLAST گردید. سویه ها از نظر تولید هورمون اندول اسید استیک و جیبرلین به صورت آماری در سه تکرار و در قالب طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    باکتری های جداسازی شده قادر به تولید هورمون اندول اسید استیک در حضور تریپتوفان در مقادیر 7.2 تا 15.14 میکرو گرم در میلی لیتر و در غیاب تریپتوفان در محدوده 3.2 تا 12.14 میکرو گرم در میلی لیتر بودند. باکتری ها توانایی تولید هورمون جیبرلین در مقادیر 0.11 تا 0.20 میکروگرم در میلی لیتر را داشتند. نتایج تعیین توالی نشان داد که باکتری جداسازی شده متعلق به سودوموناس پوتیدا است که با سویه تیپ شباهت 99 درصدی دارد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه اولین گزارش جداسازی باکتری اندوفیت سودوموناس پوتیدا از سویارقم TMS است. باکتری های اندوفیت جدا شده می توانند در افزایش رشد گیاه به کار روند.
    کلیدواژگان: باکتری اندوفیت، سودوموناس پوتیدا، سویا
  • محمدحسین آرش اسدی راد، مهناز مظاهری اسدی، حمید راشدی، طاهر نژاد ستاری صفحات 236-246
    سابقه و هدف
    زیست پالایی فن آوری نوید بخشی برای تیمار مکان های آلوده است. این روش مقرون به صرفه بوده و منجر به معدنی شدن کامل هیدروکربن ها می گردد. به این منظور، تحقیق حاضر بر اساس زیست پالایی خاک آلوده به نفت استوار گردید.
    مواد و روش ها
    خاک آلوده به نفت منطقه کارون اهواز به صورت تصادفی و تحت شرایط استریل نمونه برداری شد. مقدار فسفر قابل جذب با استفاده از روش اولسن و مقادیر کربن، هیدروژن و نیتروژن نیز توسط دستگاه CHN meter تعیین گردید. محیط کشت نمک های معدنی حاوی 2% نفت خام جهت جداسازی باکتری های نفت خوار استفاده شد. سویه نفت خوار با استفاده از روش چاهک گذاری غربال گردید. آزمون های بیوشیمیایی و شناسایی فیلوژنتیکی بر اساس توالی ژن srRNA16 جهت شناسایی سویه برتر استفاده گردید.
    یافته ها
    44 سویه باکتریایی جداسازی گردید. در غربالگری اولیه 20 و در غربالگری ثانویه یک جدایه انتخاب و S31 نام گرفت و متعلق به جنس Bacillus licheniformis بود. جدایه منتخب نسبت به سویه استاندارد در محیط حاوی 2% نفت خام رشد بهتری داشته و نفت خام را طی 30 روز گرماگذاری در دمای تقریبی oC30 به میزان 84% تجزیه نمود.
    نتیجه گیری
    باسیلوس منتخب می تواند از 2% نفت خام به عنوان منبع کربن و انرژی استفاده نماید و برای مطالعه فراتر در مورد کنسرسیوم باکتریایی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: زیست پالایی، نفت خام، گاز کروماتوگرافی، باکتری های خاک، غربالگری
  • ارسطو بدویی دلفارد، زهرا کرمی، نرجس رمضانی پور صفحات 247-256
    سابقه و هدف
    سلول های سرطانی قادر به تولید L-آسپاراژین نمی باشند و به L-آسپاراژین پلاسمای خون وابسته هستند. L-آسپاراژیناز (L-آسپاراژین آمیدوهیدرولاز EC 3.5.1.1) واکنش تبدیل L-آسپاراژین به آسپاراتات و آمونیاک را انجام می دهد. L-آسپاراژیناز اولین آنزیم با فعالیت ضد سرطان خون می باشد که به طور گسترده در انسان مورد بررسی قرار گرفته است. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی سویه های مولد آنزیم آسپاراژیناز از زیست بوم شهرستان جیرفت انجام شد.
    مواد و روش ها
    نمونه برداری به صورت مقطعی از محیط های مختلف در شهرستان جیرفت انجام شد. باکتری های تولید کننده L-آسپاراژیناز روی محیط جامد حاوی سوبسترای آسپاراژین و معرف فنل رد غربالگری شدند. میزان فعالیت آسپاراژینازی براساس قطر هاله ایجاد شده اندازه گیری شد و بهترین سویه های انتخاب شده با روش مولکولی 16S rRNA شناسایی شدند.
    یافته ها
    نتایج تعیین توالی ژن 16S rRNA نشان داد که بهترین سویه ها متعلق به جنس باسیلوس می باشند و بیشترین میزان تولید آسپاراژیناز سویه DJK23 حدود 165 واحد بر میلی لیتر می باشد. نتایج نشان داد که L-آسپاراژیناز در اسیدیته 0/5 تا 0/8 فعالیت دارد و بیشترین فعالیت آنزیمی در اسیدیته 0/7 گزارش می شود. نکته قابل توجه این است که این آنزیم در اسیدیته 0/5 حدود 36 درصد نیز فعالیت آنزیمی نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    علی رغم قابلیت قابل توجه باسیلوس ها در تولید تجاری آنزیم ها، L-آسپاراژیناز این باکتری ها کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. این نتایج خاطر نشان می سازد L-آسپاراژیناز باسیلوس فعالیت قابل توجهی در حضور اسیدیته خنثی و اسیدی نشان می دهد که می تواند بعنوان یک آنزیم دارویی و صنعتی مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: باسیلوس، L-آسپاراژیناز، غربالگری، شناسایی
  • محسن ابراهیمی، آنیا آهنی آذری صفحات 257-267
    سابقه و هدف
    سرب یک آلاینده پایدار است که از طریق پساب های صنعتی به محیط وارد می شود. هدف از این مطالعه جداسازی باکتری های مقاوم به سرب از پساب های صنعتی و مطالعه جذب سرب توسط آن ها می باشد.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه توصیفی از سه نمونه پساب استفاده گردید. برای جداسازی باکتری های مقاوم به سرب از نوترینت آگار حاوی غلظت های مختلف استات سرب استفاده شد. سپس خصوصیات 28 کلنی بررسی گردید و از این تعداد، 6 کلنی با بیشترین مقاومت به سرب انتخاب شدند. با استفاده از اسپکتروفتومتری جذب اتمی میزان جذب سرب توسط این ایزوله ها اندازه گیری شد و شناسایی مولکولی 4 ایزوله ای که بیشترین جذب سرب را داشتند صورت گرفت.
    نتایج
    بر اساس نتایج به دست آمده 5/78 درصد باکتری های مقاوم جدا شده گرم مثبت و 5/21 درصد باکتری ها گرم منفی بودند. نتایج تست های بیوشیمیایی نشان داد که 5/46 درصد ایزوله ها به باسیلوس ها تعلق داشتند. در بین ایزوله ها T5 بیشترین جذب سرب را داشت.
    بر اساس نتایج به دست آمده از شناسایی مولکولی ایزوله های منتخب شاملKurthia sp.VITA1 (T5) ،Escherichia coli strain789 ، Enterobacter cloacae strain GGT036 و Bacillus tequilensis strain KM30 بودند.
    نتیجه گیری
    نتیجه این مطالعه نشان داد که باکتری های جدا شده از پساب آلوده به سرب پتاسیل زیادی برای حذف این فلز از محیط های آلوده دارند و می توانند کاندیداهای خوبی برای پاکسازی و تصفیه زیستی باشند.
    کلیدواژگان: سرب، باکتری های مقاوم، باکتری های جاذب، پاکسازی زیستی
|
  • Seyed Mansour Meybodi, Maryam Asghar Heidari, Masoud Mobini Pages 186-198
    Background and Objectives
    Since biological methods for metal extraction, such as bioleaching, are environmental friendly, there are high demands to be replaced with the chemical and physical methods. The aim of this study was to extract gold from Muteh sulfide ore by two microbial phases.
    Materials and Methods
    Isolation of iron oxidizing bacteria was performed by adding mineral samples into 9k medium. At the first phase of the mineral bioleaching process, the ores were cut into different diameters, and after adding the rocks to the standard medium (1%), they were assessed after 7 days by x-ray diffraction method to study the existence of sulfide minerals. The cyanide producer bacteria were isolated by growing into TSA solid medium. In the second phase, the materials obtained from first phase were exposed to cyanogen bacteria, and the sediments were investigated by ICP.
    Results
    Based on the results, the isolated bacteria from Sarcheshmeh mining were able to oxidize strongly ferrous and to remove pyrite from ore after 7 days. In the second phase, the isolated bacteria from Tonekabon arable soil could remove gold of (0.023 mg/l). The best range of Au recovery was produced in pH 7.
    Conclusion
    The isolated bacteria in this study were able to separate Au in two phases of microbial process, consisting of sulfide mineralization and recovery from aqueous form by cyanide bacteria.
    Keywords: Diphasic extraction, Gold, Sulfidic ore, Muteh
  • Masomeh Mohammadbeigi, Jafar Akbarmehr, Behbuod Jafari Pages 199-207
    Background and Objectives
    The qnr gene is a plasmid carrying resistant genes involved in bacterial resistance to quinolone resistance plasmid factors. The aim of this study was to evaluate the presence of either gene qnr, a plasmid resistant gene, and aac (6) -Ib-cr, from Escherichia coli and Klebsiella spp isolated from clinical samples.
    Materials and Methods
    In this sectional study, 132 E. coli and 98 Klebsiella isolates were collected from patients with the UTI referred to the ayatollah Taleghani Hospital in Tehran. Antibiotic resistance was evaluated using Kirby-Bauer and CLSI criteria. After DNA extraction, qnr and aac(6)-Ib-cr genes were amplified using PCR method.
    Results
    In this study, E. coli strains were resistant to ciprofloxacin and nalidixic acid in a ratio of 47.72 % and 62.12 %, respectively. Also, Klebsiella isolates were resistant to ciprofloxacin and nalidixic acid in a ratio of 38.77 % and 51.02 %, respectively. In the present study, the frequency of aac(6)-lb-cr, qnrA , qnrB, qnrS genes in E. coli were 30.18, 37.73, 67.92, 33.96 %. Also these frequency were 31.42, 22.58, 68.57, 31.42 % in Klebsiella.
    Conclusion
    This study showed high frequency of the ciprofloxacin resistant qnr gense in E. coli and Klebsiella isolates from Tehran.
    Keywords: Escherichia coli, Klebsiella, qnr genes, aac(6), Ib, cr gene
  • Fateme Zandnia, Abbas Doosti, Abbas Mokhtari, Farsani, Mohammad Chehelgerdi, Shahrzad Soleimani Pages 208-214
    Background and Objectives
    High-risk human papillomaviruses (HPV) is the main cause of cervical cancer in women. Early diagnosis and immediate treatment are very helpful. Detection of this infection by traditional methods, such as pap smear, are very inadequate. This study was aimed to evaluate the HPV infection in women with cervical wounds using Multiplex PCR, and to compare the efficiency of this methods with pap smear.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was carried out on 50 samples from patient with cervical wounds attended to Khanevadeh Hospital in Isfahan. After extraction and purification of DNA, 5 types of HPV viruses were identified using Multiplex PCR. At the end, the results of these technique were compared with the results obtained from Pop smear.
    Results
    Our results showed that 41 samples were positive to different types of HPV infection. All of these strains were detected using Multiplex PCR method. However, only 14 cases were reported positive by pap smear technique.
    Conclusion
    According to the results, pap smear has high error rate in HPV detection. But Multiplex PCR can provide a rapid, sensitive and affordable method for detection and screening of the viral infection.
    Keywords: HPV, Cervical cancer, Pap smear, Multiplex PCR
  • Parvaneh Abrishamchi, Mehrangiz Khaje Karamadini, Reihaneh Hoshyar, Sarjami, Arehzoo Zaker, Javad Asili, Hassan Porsa, Reza Zarif Pages 215-225
    Background and Objectives
    Salvia leriifolia Benth. is a native medicinal plant species of Razavi Khorasan province, which possess valuable pharmacological properties including anti-microbial, anti-inflammatory, antioxidant, analgesic and sedative activities. In this study (basic/applied), antibacterial activity of essential oils from S. leriifolia against anaerobic bacteria cause oral-pharynx infections was investigated.
    Materials and Methods
    Aerial parts of S. leriifolia were collected at flowering stage from Bajestan in Razavi Khorasan Province. Essential oils were obtained using stem distillation methods and were analysed by GC-MS. Effects of different concentrations of essential oils (6.25, 12.5, 25 and 50 mg/ml) against Streptococcus mutans, Streptococcus pyogenes, Streptococcus sanguis and Actinomyces viscosus were evaluated by agar disk diffusion, hole-plate diffusion, common calibrated, agar dilution and broth dilution methods.
    Results
    Among 35 compounds identified in S. leriifolia essential oils, β-pinene (23.35%), α-muurolol (17.11%), α-pinene (14.13%) and 1,8 cineole (13.25%) were the main compounds, respectively. Essential oil of S. leriifolia had significant inhibitory effect on the growth of all bacteria in a dose- dependent manner, so that maximum inhibitory effect was observed at concentration of 50 mg/ml. S. mutans (MBC=31.99 mg/ml, MIC=13.98 mg/ml) was the most sensitive bacterium and S. pyogenes (MBC=51.99 mg/ml, MIC=25.32 mg/ml) was the most resistance one.
    Conclusion
    Essential oils of Salvia leriifolia can be used as a natural product in herbal mouthwashes to control oral pathogens.
    Keywords: Salvia leriifolia, Essential oil, Antibacterial activity, Oral pathogen
  • Faegheh Etminani, Adibeh Etminani, Sholeh Darvishi Pages 226-235
    Background and Objectives
    Endophytic bacteria live inside tissues of their plant host without causing visible symptoms, and in more cases are reported as plant growth promoting bacteria. This study was conducted to determine plant growth promoting affects of endophytic bacteria associated with Soybean (cultivar TMS).
    Materials and Methods
    In order to isolate endophytic bacteria from various parts of soybean (cultivar TMS), samples were collected from the farm of Islamic Azad University of Sanandaj. After genomic DNA extraction, 16S rDNA gene was amplified using PCR. Then, the PCR product was sequenced by BLAST. Strains were surveyed for IAA, and GA production ability was carried out using a randomized complete design in three replications.
    Results
    The isolated bacteria were able to produce IAA in various amount 3.2 -12.14 µg/ml without tryptophan and in the presence of it, 7.2 -15.14 µg/ml. GA producing abilities were also 0.11-0.20 µg/ml for these isolates. Based on the 16S rDNA sequence, the isolated bacteria was belonged to Pseudomonas putida with 99% similarity.
    Conclusion
    This study is the first report of isolation of P. putida from Soybean (TMS cultivar). The endophytic bacteria isolated in this study can be used to promote plant growth.
    Keywords: Endophytic bacteria, Pseudomonas putida, Soybean
  • Mohammad Hossein Arash Assadirad, Mahnaz Mazaher Asadi, Hamid Rashedi, Taher Nejadsattari Pages 236-246
    Background and Objectives
    Bioremediation is the promising technology for the treatment of the contaminated sites since it is cost-effective and will lead to complete mineralization. This study was aimed to isolation and phylogenetic identification of indigenous oil-degrading bacteria from soil of Karoon area in Ahvaz.
    Materials and Methods
    The crude oil contaminated soil of Karoon area in Ahvaz was sampled accidentally and under sterile condition. The amount of absorbable phosphorus was determined using Olson method and also, carbon, hydrogen and nitrogen by CHN meter device. Mineral salt medium containing 2% crude oil was used for isolation of oil eating bacteria. Following sieving the soil samples, the total carbon content of the soils were analysed by gas chromatography. Biochemical tests and PCR method were used to identify the dominant bacteria.
    Results
    In this study, 44 bacterial strains were isolated, among them 20 isolates in the first and one in the second screening methods were selected, which was nominated as S31.This strain belonged to Bacillus licheniformis. The growth of the selected isolate in the media with 2% crude oil was better than the standard strain and remediated 84% of the crude oil in 30 days incubation time at about 30o C.
    Conclusion
    The selected Bacillus could use 2% of crude oil as source of carbon and energy and we suggest further studies on this bacterium in bacterial consortia.
    Keywords: Bioremediation, Crude oil, Gas Chromatography, Soil bacteria
  • Arastoo Badoei, Dalfard, Zahra Karami, Narjes Ramezani, Pour Pages 247-256
    Background and Objectives
    Cancer cells are not capable of producing L-asparagine, and mainly are depended to the L-asparagine from the circulating plasma pools. L-Asparaginase (L-asparagine amidohydrolase EC 3.5.1.1) catalysis the conversion of L-asparagine to L-aspartate and ammonium. L-asparaginase is the first enzyme with anti-leukemic activity to be intensively studied in human beings. Isolation and identification of L-asparaginase producing bacteria from Jiroft microflora was the aim of this study.
    Materials and Methods
    In this sectional study, soil and water samples were collected from citrus orchards and waste of milk factory in Jiroft, Kerman province. The bacterial-producing L-asparaginase was screened on agar medium supplied with L-asparagine and phenol red indicator dye. L-asparaginase activity was detected on the basis of pink color around the colony. The best strains were finally identified using PCR method.
    Results
    16S rRNA sequencing results showed that the best isolate-producing L-asparaginase belonged to the Bacillus genus. DJK23 strain produced the maximum L-asparaginase, approximately 165 U/ml. The our analysis showed that L-asparaginase was active in a pH rang of 5 to 8, with maximal enzyme activity at pH 7. It is mentioned that this enzyme retains 36% of its initial activity at pH 5.
    Conclusion
    Although L-asparaginase from bacteria has been extensively characterized, a similar attention has not been paid to Bacillus. These results showed that Bacillus L-Asparaginase has desirable activity in the presence of neutral and acidic pH, which can be considered as a therapeutic and industrial enzyme.
    Keywords: Bacillus, L-asparaginase, Screening
  • Mohsen Ebrahimi, Ania Ahani Azari Pages 257-267
    Background and Objectives
    Lead is a heavy metal and persistent pollutant in the environment that enters through industrial wastewaters. The aim of this study was to isolate lead resistant bacteria from the industrial wastewaters, and to study the lead absorption by the isolated bacteria.
    Materials and Methods
    This descriptive study was performed on three wastewater samples. Nutrient agar medium containing different concentrations of lead acetate were used to isolate the lead resistant bacteria. Overall, 28 colonies were selected and their characteristics were determined. Of these, six colonies with the highest lead resistance were selected. The rate of lead absorption of these strains was measured using atomic absorption spectrophotometry. Four strains with higher lead absorption was identified using molecular method.
    Results
    78.5% of the isolated resistant bacteria were Gram positive and 21.5% of the bacteria were Gram negative bacteria. Biochemical tests showed that 46.5% of the isolates were belonged to Bacillus sp. Of these, T5 had the highest lead absorption. Also, sequencing results revealed that the selected isolates are belong to Escherichia coli strain 789, Enterobacter cloacae strain GGT036, Bacillus tequilensis strain KM30 and Kurthia sp. VITA1 (T5).
    Conclusion
    The result of this study showed that the bacteria isolated from lead-containing wastewaters are highly potent for removal of this metal from polluted environments, and therefore can be appropriate candidates for bioremediation and biological treatment.
    Keywords: Lead, Resistant bacteria, Absorbing bacteria, Bioremediation