فهرست مطالب

مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی - سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1394)

نشریه مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 7، بهار و تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/26
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله مروری
  • سولماز خسروی، مسعود توحیدفر صفحات 1-10
    آفات یکی از اصلی ترین عواملی هستند که باعث کاهش محصولات کشاورزی می شوند. رایج ترین راه حل برای رفع این مشکل کاربرد سموم کشاورزی است. سموم کشاورزی علاوه بر هزینه های گزافی که بر قیمت تمام شده محصولات کشاورزی تحمیل می کنند خسارت های بیشماری را برای سلامت انسان (بیماری سرطان) و محیط زیست به همراه دارند. تاکنون 50 نوع سرطان ریه مرتبط با مصرف سموم کشاورزی شناسایی شده است. از طرفی، بقایای این سموم در خاک نیز قادرند مدتها به صورت فعال باقی مانده و علاوه بر تهدید جاندران خاکزی از طریق جذب توسط گیاه وارد زنجیره غذایی انسان شوند. با وجود ترویج راهکارهایی مانند کشاورزی ارگانیک و یا مدیریت تلفیقی آفات، استفاده صحیح از سموم کشاورزی تحت کنترل قرار نگرفته است. یکی از فناوری هایی که با تکیه بر آن می توان ضمن رفع خسارات کاهش محصول ناشی از آفت، محصولات سالم عاری از بقایای سموم کشاورزی تولید کرد، فناوری مهندسی ژنتیک است که منجر به تولید محصولات تراریخته می شود. از اولین کشت محصولات تراریخته بیش از 18 سال می گذرد و این محصولات از پذیرش عمومی نسبی خوبی بین کشاورزان و مصرف کنندگان برخوردار هستند. این مقاله با مروری بر صدمات ناشی از مصرف سموم کشاورزی بر سلامت انسان و محیط زیست به ارایه راه حل جایگزین یعنی فواید کشت محصولات تراریخته می پردازد.
    کلیدواژگان: سموم کشاورزی، سرطان، محصولات تراریخته، محیط زیست
  • مقاله پژوهشی
  • سولماز عزیزی، علیرضا تاری نژاد صفحات 11-24
    مخمر Saccharomyces cerevisiae دارای 20 ژن کدکننده پروتئین های انتقال دهنده هگزوز است که شامل HXT1-HXT17، GAL2، SNF3 و RGT2 می باشد. دو ژن SNF3 و RGT2به عنوان حسگر گلوکز عمل کرده و ژن هایHXT1-HXT17 در انتقال مستقیم گلوکز نقش دارند. پژوهشگران ثابت کردند که با افزایش میزان بیان این ژن ها سرعت تخمیر الکلی افزایش و در نتیجه آن میزان تولید اتانول افزایش می یابد. هدف این مطالعه شناسایی و جداسازی ژن RGT2 یا Restores Glucose Transport2 از ژنوم مخمر S. cerevisiaeاز طریق PCR و همسانه سازی آن در پلاسمید دارای پیشبر بیانی مناسب به منظور پایه ای برای طراحی پلاسمید بیانی و در نهایت مخمر نوترکیب بود. در این تحقیق پس از تهیه آغازگرهای اختصاصی، ژن مورد نظر با روش PCR تکثیر شد و واکنش لیگاسیون بین قطعه تکثیر یافته و پلاسمید pGEM-T انجام و کلونی های ترانسفورم شده از طریق سیستم گزینش آبی- سفید شناسایی شدند و در نهایت برای تایید نهایی قطعات همسانه شده، پلاسمیدهای نوترکیب به توالی یابی فرستاده شدند. بررسی نرم افزاری نشان داد که این ژن پروتئینی با وزن مولکولی173/83 کیلودالتون را کد کرده و دارای 763 اسیدآمینه بوده و نقطه ایزوالکتریک آن 68/5 می باشد. در ادامه، ژن RGT2 از طریق محل های برش آنزیمی PstI و NcoI در پلاسمید pGBKT7 همسانه سازی شد. توالی پروتئینی بدست آمده شباهت زیادی با RGT2p سویه های دیگر S. cerevisiae موجود در NCBI از جمله سویه P301 (100 درصد تشابه) نشان داده و بررسی های فیلوژنتیکی با استفاده از سایر ژن های خانواده انتقال دهنده های هگزوز نشان داد که RGT2 بیشترین ارتباط و شباهت را با SNF3 دارد. با جداسازی و همسانه سازی و تعیین ویژگی و در نهایت انتقال این ژن به مخمر می توان میزان تولید اتانول را طی تخمیر الکلی افزایش داد.
    کلیدواژگان: پلاسمید نوترکیب، RGT2، مخمر، S، cerevisiae، همسانه سازی
  • بی تا قاسمی، رامین حسینی، فاطمه دهقان نیری صفحات 25-39
    گیاه درمنه (Artemisia annua) به دلیل تولید آرتمیزنین با خاصیت های مختلف مانند مقابله با پلاسمودیم های عامل بیماری مالاریا و درمان انواع سرطان ها، دارای اهمیت ویژه می باشد. در این مطالعه به منظور بررسی تاثیر الیسیتور نانوکبالت و نانو کیتوزان روی میزان بیان ژن های کلیدی مسیر بیوسنتزی آرتمیزنین (SQS و DBR2) و مقدار تولید این ماده در سوسپانسیون سلولی درمنه از غلظت های 25/0، 5/2 و 5 میلی گرم در لیتر نانوکبالت و 5، 10 و 15 میلی گرم در لیتر نانو کیتوزان در چهار بازه زمانی 8، 24، 48 و 72 ساعت استفاده شد. بیشترین میزان تولید آرتمیزنین در تیمار 5 میلی گرم در لیتر نانوکبالت و بعد از 24 ساعت حاصل شد. در تیمار فوق، تولید آرتمیزنین نسبت به نمونه شاهد 25/2 برابر افزایش داشت (μg/g d.wt 35 /113). همبستگی معکوس و معنی داری بین بیان دو ژن SQS و DBR2 با میزان تولید آرتمیزنین در تیمارهای مختلف نانوکبالت وجود داشت. همچنین افزایش میزان غلظت نانوکبالت در بازه زمانی 72 ساعت و افزایش غلظت نانوکیتوزان در بازه زمانی 48 ساعت، باعث کاهش معنی داری در بیان ژن های SQS و DBR2 شد. نانوذرات مورد مطالعه، در غلظت های بالا و در بازه های زمانی ذکر شده با کاهش بیان ژن های SQS و DBR2 به عنوان ژن های دخیل در مسیرهای انحرافی بیوسنتز آرتمیزنین، باعث افزایش میزان بیوسنتز این ماده شد.
    کلیدواژگان: Artemisia annua، آرتمیزنین، نانوکبالت، نانوکیتوزان، HPLC، qRT، PCR
  • بنیامین یزدانی، رسول اصغری زکریا، زهرا سادات شبر* صفحات 41-54
    تنش های زیستی و غیر زیستی از مهمترین عوامل محدود کننده عملکرد گیاهان زراعی مانند جو هستند. عوامل رونویسی در تنظیم ژن های پاسخ دهنده به این تنش ها دخالت دارند که خانواده ژنی WRKY رمز کننده گروه بزرگی از آنهاست. بنابراین شناسایی و مطالعه این خانواده ژنی می تواند گامی موثر برای ایجاد تحمل به تنش ها در گیاهان باشد. در پژوهش حاضر، دانستنی های مربوط به اعضای خانواده WRKY جو از پایگاه های داده جمع آوری شدند. با انتخاب یک عضو از هر زیر گروه ژن های WRKY در برنج، tBLASTN در پایگاه داده های IBSC و NCBI انجام شد تا اعضای احتمالی دیگر این خانواده نیز اضافه شدند. بر اساس مدل مخفی مارکوف، جستجو برای توالی های دارای منطقه حفاظت شده WRKY علیه همه پروتئین های این خانواده و هر زیر گروه آنها انجام شد. اعضای پیدا شده که شامل 96 عضو و یک توالی از هر زیرگروه عوامل رونویسی WRKY از گیاهان آرابیدوپسیس، برنج و گندم بودند، به صورت چندگانه هم ردیف شده و درخت فیلوژنتیک آنها رسم شد. توالی های موجود بر مبنای تعداد پهنه های WRKY و ساختار انگشت روی موجود در سه گروه دسته بندی شدند. بر این اساس 13پروتئین در گروه I،30 پروتئین با ساختار انگشت روی Cx7Cx23HxC در گروه III و بقیه پروتئین ها با ساختار انگشت روی Cx4-5Cx22-23HxH در گروه II قرار گرفتند. با توجه به نقش گروه III در تحمل گیاه به تنش های زیستی و غیر زیستی، فزونی درصد حضور اعضای این گروه در جو همانند گندم نسبت به میانگین گیاهان عالی را می توان با مضاعف شدگی در اجداد وحشی تک لپه ای ها و انتخاب طبیعی برای ارقام مقاوم تر در شرایط نامساعد محیطی در ارتباط دانست.
    کلیدواژگان: جو، خانواده ژنی WRKY، درخت فیلوژنتیک، عوامل رونویسی، مدل مخفی مارکوف
  • میلاد احمدی نجف آبادی، حسین عسکری، مسعود سلطانی نجف آبادی صفحات 55-66
    تنش شوری به عنوان یک خطر جدی برای رشد و نمو گیاهان محسوب می شود. Aeluropus littoralis که یک هالوفیت تک لپه محسوب می شود، به عنوان یک مدل ژنتیکی جهت تجزیه و تحلیل رفتار فیزیولوژیک و مولکولی تحمل به شوری به کار می رود. تنش شوری، تولید اتیلن را در بافتهای گیاهی افزایش خواهد داد و در نتیجه این افزایش غلظت، سیانید هیدروژن نیز افزایش خواهد یافت. همچنین مکانیسم پالایش سیانید از طریق سه آنزیم Cyanase، Rhodanese و β- cyanoalanine synthase اجرا می شود. مطالعه حاضر به منظور درک پاسخ رشد و نمو سلولهای گیاهی در شرایط تنش و همچنین بررسی الگوی بیان افتراقی ژن های در گیر در بیوسنتز و پالایش سیانید هیدروژن در سوسپانسیون سلولی گیاه فوق، در پاسخ به غلظت های مختلف شوری و سیانید پتاسیم انجام گرفت. در این مطالعه از آزمایش فاکتوریل با غلظت های 0.0، 2/0.0، 4/0.0، 60.0، 2/60.0، 4/60.0، 120.0، 2/120.0 و 4/120.0 میلی مولار NaCl، KCN استفاده شد. نتایج حاصل از آنالیز وزن خشک سلولی و نیز آنالیز qRT-PCR ژن های درگیر در بیوسنتز و پالایش سیانید هیدروژن نشان داد که اعمال تیمار سیانید پتاسیم در غلظت خاصی از شوری، احتمالا می تواند امکان مدیریت رشد گیاه را در شرایط شوری فراهم کند.
    کلیدواژگان: Aeluropus littoralis، تنش شوری، اتیلن، سیانید هیدروژن، qRT، PCR
  • رعنا ولی زاده کامران، محمود تورچی، محمد مقدم، حمید محمدی صفحات 67-78
    سرما یکی از مهمترین تنش های غیر زیستی است که باعث ایجاد محدودیت در رشد گیاهان وکاهش تولید محصول در مناطق سردسیر و معتدل می شود. برای درک مکانیسم مولکولی سازش گیاهچه های جو بهاره با سرمای کوتاه مدت، تغییرات پروتئومی برگ جو مورد مطالعه قرار گرفت. به این منظور سرمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 48 ساعت بر روی گیاهچه های جو رقم Aths اعمال گردید. سپس برگهای سوم برداشت شده و با گیاهچه های رشد یافته در شرایط نرمال 25 درجه سانتی گراد مقایسه شدند. تجزیه پروتئوم توسط الکتروفورز دو بعدی و رنگ آمیزی آبی کوماسی انجام شد. 15 لکه پروتئینی تکرارپذیر دارای اختلاف معنی دار از نظر بیان بین شرایط تنش و کنترل شناسایی شدند که 10 لکه افزایش بیان و 5 لکه کاهش بیان در تنش سرمای چهار درجه را نشان دادند. با استفاده از طیف سنجی جرمی MALDI-TOF 7 لکه پروتئینی شناسایی شدند که این پروتئین ها در مسیرهای چرخه کالوین، انتقال الکترون، واکنش نوری و ترارسانی علامت درگیر بودند. افزایش بیان در پروتئین هایی مشاهده گردید که در یکپارچگی کلروپلاست، متابولیسم انرژی ، دفاع آنتی اکسیدانی و فتوسنتز دخالت داشتند. این بررسی نشان داد که تنش سرما در جو بهاره فتوسنتز را بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد.
    کلیدواژگان: جو، پروتئوم، سرما، الکتروفورز دو بعدی، MALDI، TOF
  • پریناز شیبانی، رضا خاکور، اکبر شیرزاد* صفحات 79-91
    از جمله عمده ترین عوامل خسارت زای سیب زمینی، باکتری های خاکزاد عامل پوسیدگی نرم (Soft rot) می باشند که دارای طیف میزبانی وسیع بوده و با تولید آنزیم پکتیناز باعث پوسیدگی نرم در غده های سیب زمینی می شوند. استفاده از باکتری های آنتاگونیست به عنوان یک جایگزین مناسب برای سموم شیمیایی در کنترل بیمارگرها اهمیت دارد. در این مطالعه ابتدا 30 نمونه غده مشکوک به بیماری پوسیدگی نرم باکتریایی به همراه خاک اطراف غده ها از مزارع سیب زمینی جمع آوری و باکتری های عامل پوسیدگی نرم از غده های سیب زمینی، جداسازی شد. جدایه های باکتری بیمارگر با استفاده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی به عنوان subsp. carotovorum Pectobacterium carotovorum شناسایی گردید. باکتری های آنتاگونیست هم از نمونه های خاک اطراف غده ها جداسازی و روی این باکتری بیمارگر، تست غربالگری کنترل انجام شد. از بین 250 جدایه آنتاگونیست، هفت جدایه روی باکتری بیمارگر، هاله بازدارندگی تشکیل دادند. از این میان، دو جدایه 37G و 41E با بیش از 50 درصد بازدارندگی رشد بیمارگر، بیشترین اثر آنتی بیوز و سه جدایه 37B،36A و 34B بازدارندگی نزدیک به 50 درصد نشان دادند اما جدایه 11A با بازدارندگی 40 درصد به علت بیماری زایی بر روی غده سیب زمینی کنار گذاشته شد. جدایه های آنتاگونیست با استفاده از روش های شناسایی بیوشیمیایی، مورفولوژیکی و مولکولی به عنوان sp. Streptomyces شناسایی شدند. سه جدایه 37G، 41E و 36A کنترل قابل قبولی در تست گلخانه ای روی عامل پوسیدگی نرم سیب زمینی نشان دادند. استرپتومایسزها با مکانیسم های بیوکنترلی مختلف در کنترل باکتری های بیمارگر پتانسیل خوبی دارند.
    کلیدواژگان: استرپتومایسز، پکتوباکتریوم، پوسیدگی نرم، سیب زمینی، کنترل بیولوژیکی
|
  • Solmaz Khosravi, Masoud Tohidfar* Pages 1-10
    Pests are considered as one of the most important constraints that cause production loss. Although use of pesticides is the most common solution nowadays for pest control in agriculture, this approach has many harmful effects for human health and the environment. Up to now, almost 50 lung cancers provoked by agricultural pesticides have been recognized. Furthermore, pesticide residues can remain in the soil for a long time and can represent a threat for microbial life and can be absorbed through the root system of plants and enter the human food chain. Although strategies like organic agriculture or integrated pest management have been promulgated, the correct use of pesticides is far from having been achieved. However, new technologies like genetic engineering can help overcome the problem of yield loss while still providing healthy GM food with no pesticide residue. Since the first cultivation of GM crops, 18 years have now passed and GM crops have gained significant public acceptance among farmers and consumers. In this review, disadvantages of pesticides on human health (especially cancer) and environment will be discussed.
    Keywords: Cancer, environment, GM crops, Pesticides
  • Azizi S., A.R. Tarinejad* Pages 11-24
    The yeast Saccharomyces cerevisiae has 20 genes that encode Hexose Transporter proteins, including HXT1-HXT17, GAL2, SNF3 and RGT2. Two of these genes (SNF3 and RGT2) act as glucose sensors while the HXT1-HXT17 genes function in direct transportation of glucose. Earlier research has shown that alcohol fermentation can be augmented by increasing the expression of these genes, resulting in increasing ethanol production. The aim of this study was the identification and isolation of the Restores Glucose Transport 2 (RGT2) gene from Saccharomyces cerevisiae genome. Specific primers were employed in PCR so as to clone RGT2 into a vector under a suitable expression promoter for recombinant yeast. After gene amplification, ligation was achieved between the amplified fragments and pGEM-T vector and the recombinant colonies were identified by the blue-white screening method. Candidate recombinant plasmids were sequenced. The nucleotide sequence of the open reading frame was found to be 2292 bp long with a deduced amino acid of 763 residues. The estimated molecular mass and the predicted isoelectric point of the deduced polypeptide were 83.173 kDa and 5.68 respectively. The deduced protein sequence showed a high similarity to RGT2 sequences in the NCBI database, especially with P301 strain of Saccharomyces cerevisiae (100 % similarity). Finally, the RGT2 gene was cloned into the pGBKT7 expression vector which is suitable for protein expression in yeast via the restriction sites NcoI and PstI. A phylogenic study of the RGT2 gene and other hexose transporter families showed that this gene has the most similarity with SNF3. Therefore, by isolation, cloning and sequence identification and transformation of this gene into yeast, ethanol production via alcohol fermentation can be increased.
    Keywords: Cloning, RGT2, Fermentation, Saccharomyces cerevisiae
  • Bita Ghasemi, Ramin Hosseini *, Fatemeh Dehghan Nayeri Pages 25-39
    Artemisia annua is particularly important for the production of artemisinin, a bioproduct which can be used to combat the causal agent of malaria, treat some kind of cancers and in other activities. The low artemisinin content in the plant has caused this compound to be among the more expensive medicines. Several attempts have been made to increase artemisinin production, for example by using different elicitors, but none of the approaches has been cost effective. In this study, the expression levels of two important genes in the artemisinin biosynthetic pathway, SQS and DBR2 and artemisinin content were investigated in Artemisia cell suspension cultures. SQS and DBR2 genes have essential roles in the regulation of artemisinin pathway. For this purpose, nano-cobalt particles in concentrations of 0.25, 2.5 and 5 mg/L were used for cell culture treatment and samples were collected after 8, 24, 48 and 72 h. The highest artemisinin content was observed 24 h after 5 mg/L nanocobalt treatment. In this case, artemisinin production was 2.25 times (113.35 mg/g d.wt) higher than that of the control. Our results showed a negative and significant correlation between SQS and DBR2 gene expression and artemisinin content at different levels of nano cobalt treatments. Results also showed an increase in nano cobalt concentration after 72 hour and an increase in nano chitosan after 4h hour caused a significant decrease in the expression of SQS and DBR2 genes. In conclusion, it appears that the content of artemisinin was increased by high concentrations of the nano cobalt particles because of a decrease in the expression of SQS and DBR2 genes.
    Keywords: Artemisia annua, Artemisinin, Nano Cobalt, Nano Chitosan, HPLC, qRT, PCR
  • Beniamin Yazdani, Rasoul Asghari, Zakaria, Zahra, Sadat Shobbar* Pages 41-54
    Biotic and abiotic stresses are the most important constraints on production by crop plants, including barley. Transcription factors are involved in the regulation of biotic and abiotic stress- response genes and the WRKY transcription factor family encodes a large group of them. Therefore, identification and classification of these factors represent important steps in our quest to find smart strategies for enhancing stress tolerance in plants. In an attempt to identify WRKY transcription factors in barley, multiple searches were done in Plant TFDB and Gramineae TFDB databases. Rice WRKY-conserved sequences were used as the templates for tBLASTN searches in the nr, EST and HTGS datasets for finding new members in barley. An HMM search was used to find sequences containing WRKY conserved domains. The identified 96 HvWRKYs as well as one member of each WRKY subgroup from Arabidopsis, rice and wheat were subjected to multiple alignment using clustalx software and phylogenetic trees were reconstructed using MEGA6 software based on neighborjoining method with a 1000 repeats bootstrap index. Sequences were divided into 3 groups based on the number of WRKY domains and the structure of zinc-finger motifs. Conclusively, there were 13 proteins with 2 WRKY conserved domain in group I, 30 proteins with 1 WRKY conserved domain and Cx7Cx23HxC zinc-finger motif in group III and other proteins with 1 WRKY conserved domain and Cx4-5Cx22-23HxH zinc-finger motif in group II. Regarding the role of group III in plant tolerance to abiotic and biotic stresses, it can be argued that the higher percentage presence of group III members in barley that are similar to rice than to other higher plants can be attributed to duplications in wild monocotyledous ancestors and natural selection for more resistant genotypes in harsh conditions.
    Keywords: Abiotic stresses, Transcription factors, HMM, Phylogenetic tree, Multiple alignment
  • Ahmadi N. Milad *, Askari H., Soltani N. Masood Pages 55-66
    Salt stress is a serious problem for plant growth and development. To analyze salt stress resistance and physiological behavior of plants, the halophyte Aeluropus littoralis was studied. Salt stress augments ethylene hormone production in plant tissue and this leads to increased hydrogen cyanide levels. In the other hand, there is a cyanide purge mechanism involving three enzymes: Cyanase, Rhodanese and βcyanoalanine synthase. To study plant cell growth and development under salt stress conditions, an analysis of differential expression of genes involved in biosynthesis and purge of cyanide is needed. In this study, Aeluropus littoralis cell suspensions were subjected to different concentrations of salt and potassium cyanide in the medium. Factorial analysis of NaCl and KCN in 0, 0/0.2, 0/0.4, 60/0, 60/0.2, 60/0.4, 120/0, 120/0.2 and 120/0.4 mM concentrations were assessed. Our study demonstrated that KCN treatment significantly reduced production of dry material. The results showed that, although cyanide has negative effect on cell growth, the cyanide detoxification gene network was not activated in these conditions. In addition, the interaction between cyanide and salinity indicated that salt stress in the presence of 0.4 mM KCN increases cell growth by 40 percent because expression of the CAS gene was reduced enormously. An increase of salinity in the presence of 0.2 mM KCN, however, reduced expression of ACO, a key gene in HCN and ethylene production. As intracellular level of HCN declined, cell growth rose. Thus external treatment of cyanide increases plant dry material and plant resistance in salt stress conditions.
    Keywords: Aeluropus littoralis, Ethylene, Salt stress, Hydrogen Cyanide, qRT, PCR
  • Rana Valizadeh Kamran, Mahmood Toorchi *, Mohammad Moghaddam, Hamid Mohammadi Pages 67-78
    Cold is one of the most significant abiotic stresses which restrict crop growth and productivity worldwide. In order to investigate how spring barley (Hordeum vulgare L.) seedlings adapt to short-term periods of low temperature, the present study explored proteomic changes in leaves. Cold stress at 4 °C was applied to barley seedlings for 48 hours; third leaves were harvested and compared with seedlings grown in normal conditions (25° C). The proteomic analysis was conducted by twodimensional electrophoresis (2-DE) and the Coomassie blue staining procedure. Fifteen reproducible protein spots showing a significant difference between the control condition and cold stress were identified; 10 of the spots demonstrated an increase in expression while 5 spots showed a decrease under 4 °C cold stress for 48 hours. By applying MALDI-TOF analysis, 7 spots were identified. These responsive proteins were involved in the Calvin cycle, photosynthetic electron transport, light reaction, and signal transduction. The upregulation of proteins involved in the regulation of the chloroplast system, the integrity of chloroplasts, energy metabolism, antioxidant defense, and photosynthesis has probably acclimatized the plant to cold stress. These findings indicate that there was greater cold stress affecting photosynthesis in spring barley and it is of crucial importance to maintain the efficiency of photosynthesis under cold stress.
    Keywords: Barley, Cold, Proteome, 2DE, MALDI, TOF
  • Parinaz Sheibani, Reza Khakvar, Akbar Shirzad* Pages 79-91
    One of the most important factors causing damage to potato is the soil-borne soft rot bacteria which have a wide host range and produce pectinase enzyme causing soft rot in potato tubers. Use of antagonistic bacteria is important as an alternative to chemical in control of pathogens. In this study, 30 samples of potato tubers suspected to be infected with soft rot bacteria along with surrounding soil samples were collected from potato farms in East Azarbaijan province. Then the soft rot bacteria were isolated from potato tuber samples. Pathogenic bacterial isolates were identified as Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum using biochemical and molecular methods. The antagonistic bacteria were isolated from soil samples around the tubers then screening test was performed on pathogen bacterium under laboratory conditions. Seven of 250 antagonists isolated from soil, formed inhibition zone on the pathogen. Two of them, 37G and 41E, with more than 50% inhibition on pathogen growth, show the most effective antibiosis and other three isolates 37B, 36A and 34B showed inhibition of nearly 50% but 11A isolate with 40% inhibition was excluded because of pathogenic activity on potato tubers. The antagonistic bacteria were identified as Streptomyces sp using biochemical, morphological and molecular methods. Streptomyces are good potential for control of plant pathogenic bacteria due to different biocontrol mechanisms, including the induction of host plant resistance and the ability to destroy the AHL.
    Keywords: Potato, Soft rot, Pectobacterium, Biocontrol, Streptomyces