فهرست مطالب

Clinical Research in Paramedical Sciences - Volume:5 Issue: 2, 2016

Journal of Clinical Research in Paramedical Sciences
Volume:5 Issue: 2, 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/05/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقالات پژوهشی اصیل
  • مهناز صمدبیک، مریم احمدی*، فرحناز صدوقی صفحات 90-104
    زمینه
    سیستم نسخه نویسی الکترونیک، نمونه ایلی از سیستم های اطلاعات فنی- اجتماعی بین رشته ای است، که دارای پچیدگی فراوان، کاربران و زیرسیستم های گوناگون است. بنابراین، مقاله حاضر با هدف مرور مدل سیستم نسخه نویسی الکترونیک ملی در کشورهای منتخب تهیه شده است.
    روش ها
    این مطالعه مروری مقایسه ای، به توصیف مدل سیستم نسخه نویسی الکترونیک در تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا (دانمارک، سوئد، فنلاند، انگلیس) و نیز ایالات متحده آمریکا پرداخته است. داده های مربوط به مدل سیستم نسخه نویسی در کشورهای مورد مطالعه از طریق جستجوی ترکیبی واژه های مرتبط با نسخه نویسی الکترونیک و نام کشورهای منتخب در موتورهای جستجو و پایگاه ها ی داده علمی و نیز بازدید از وب سایت های مربوط به سیستم نسخه نویسی الکترونیک هر کشور استخراج شد و در فرم جمع آوری داده وارد شد. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل توصیفی تطبیقی انجام شد.
    یافته ها
    سیستم نسخه نویسی الکترونیک در کشورهای مورد مطالعه، کل فرایند نسخه نویسی یا قسمتی از آن را تحت پوشش قرار می داد و مدل ها ی مورد استفاده برای این سیستم در کشورهای مختلف و حتی در داخل یک کشور نیز با هم متفاوت بود. همچنین، سیستم نسخه نویسی الکترونیک در چهار کشور اروپایی مورد بررسی دارای معماری متمرکز و پایگاه داده ملی نسخه نویسی الکترونیک بود، اما ایالات متحده آمریکا از معماری منتشر و غیر متمرکز برای این سیستم بهره می گرفت.
    نتیجه گیری
    بر اساس تجربه های حاصل از مطالعه کشورهای پیشرو در زمینه پیاده سازی سیستم نسخه نویسی الکترونیک، این سیستم باید بخشی از زیر ساخت مراقبت بهداشتی ملی باشد و زیرساخت لازم برای تسهیل انتقال الکترونیکی امن و مطمئن نسخه بین نسخه نویسان و نسخه پیچان فراهم شود.
    کلیدواژگان: سیستم نسخه نویسی الکترونیک، مدل، ملی، کشورهای توسعه یافته
  • محمد عباسی*، رضا نگارنده، رضا ملازاده صفحات 105-114
    زمینه
    اگر چه موثرترین روش کنترل دیس ریتمی ها و اختلالات قلبی، تعبیه دستگاه دفیبریلاتور قابل کاشت می باشد، اما بیماران با این دستگاه ناملایماتی را تجربه می کنند. هدف این مطالعه تبیین ناملایمات زندگی با دفیبریلاتور قابل کاشت بود.
    روش ها
    این مطالعه، با رویکرد کیفی از نوع پدیده شناسی تفسیری( Interpretative phenomenology) انجام شد. جامعه آماری شامل افراد مراجعه کننده به درمانگاه قلب بیمارستان امام خمینی)ره( تهران بود. نمونه ها به روش هدفمند( Purposeful) انتخاب شدند. حجم نمونه این مطالعه با استفاده از قانون بسندگی نمونه ها تعیین شد که داده ها با 13شرکت کننده به وسیله مصاحبه های نیمه ساختارمند جمع آوری گردید. برای تفسیر داده ها از الگوی فعالیت های شش گام ون منن(van Manen)، همزمان با جمع آوری داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    از تفسیر داده ها سه درون مایه اصلی استخراج شد. این درون مایه ها شامل: ناملایمات جسمی (محدودیت حرکت، درد ناشی از تخلیه شوک الکتریکی، از دست دادن کنترل بر خود)، ناملایمات روانشناختی (زندگی با ترس، مواجهه با مرگ حین دریافت شوک، انتظار دریافت شوک)، و ناملایمات مربوط به دستگاه (تجربه خرابی دستگاه، تامین هزینه دستگاه، محدودیت های ناشی از دستگاه) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد بیماران دارای دفیبریلاتور قابل کاشت ناملایمات جسمی و روانشناختی متعددی را تجربه می کنند. این تجارب می تواند تمام جنبه های زندگی این افراد را تحت تاثیر قرار دهد. لذا لازم است برنامه ریزی مناسب جهت بهره مندی این بیماران از خدمات تیم درمان و مشاوره های روانشناختی انجام شود.
    کلیدواژگان: تجارب زیسته، دفیبریلاتور قابل کاشت، مطالعه کیفی
  • محمدرسول یزدانی*، خدامراد مومنی صفحات 115-124
    زمینه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه ی بین سبک زندگی و تاب آوری با سلامت روان و خودشفقت ورزی دانشجویان دانشگاه رازی شهر کرمانشاه در سال 1393 انجام گرفت.
    روش ها
    روش پژوهش توصیفی-تحلیلی، از نوع همبستگی است. جامعه ی آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه رازی شهرکرمانشاه بود که تعداد 376 نفر(188 پسر و 188 دختر) به روش نمونه گیری خوشه‏ای چند مرحله‏ای انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سبک زندگی(میلر و اسمیت،2003)، تاب آوری(کانر و دیویدسون، 2003)، سلامت روان(گلدبرگ، 1972) و خود شفقت ورزی(نف، 2003) استفاده گردید. برای تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین سبک زندگی با سلامت روان و خودشفقت ورزی(32/0)و بین سبک زندگی با خودشفقت ورزی(18/0)رابطه وجود دارد. همچنین بین تاب آوری با سلامت روان (46/0) و تاب آوری با خود شفقت ورزی(29/0) رابطه وجود دارد که در سطح (05/0 P≤) معنادار است. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد، متغیرهای سبک زندگی و تاب آوری در مجموع 23/0تغییرات مربوط به سلامت روان را تبیین می کنند و این متغیرها به ترتیب با ضریب بتای 15/0، 39/0 قادر به پیش بینی سلامت روان هستند. همچنین سبک زندگی و تاب اوری می توانند (09/0) تغییرات مربوط به خودشفقت ورزی را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش، هرگونه اقداماتی که در راستای بهبود وافزایش سبک زندگی و تاب آوری صورت گیرد می تواند ارتقاء بیشتر سلامت روان و خودشفقت ورزی را در پی داشته باشد .
    کلیدواژگان: سبک زندگی، تاب آوری، سلامت روان، خودشفقت ورزی، دانشجویان، کرمانشاه
  • بهاره زالئی، داریوش پورمند*، ثریا بیلوایه، هاله جلیل زاده حمیدی صفحات 125-131
    زمینه
    توکسوپلاسموز یک عفونت انگلی شایع دربیشتر نواحی کره زمین است که در نتیجه آلودگی با یک انگل تک یاخته ای به نام توکسوپلاسما گوندی ایجاد میگردد. توکسوپلاسما گوندی می توانددرطول حاملگی بطور مستقیم به جنین منتقل شده وممکن است سبب طیف وسیعی از عوارض کلینیکی مانند مرگ پیش از تولد ،سقط جنین یانقص های مادر زادی شود.هدف از این مطالعه تعیین سرواپیدمیولوژی آلودگی به توکسوپلاسموز در زنان حامله مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکزی کرمانشاه در سال 1393 وبررسی عوامل خطرمرتبط با این آلودگی مانندسن سابقه تماس با حیوانات تغذیه وعوامل دیگر بود .
    روش ها
    دراین مطالعه توصیفی– مقطعی نمونه سرم 386 نفراززنان بارداربرای تعیین آنتی بادی IgG علیه توکسوپلاسما توسط روش الیزا(ELISA) مورد بررسی قرارگرفت. مشخصات دموگرافیک نمونه ها وعوامل خطر توسط پرسشنامه جمع آوری گردیده وآنالیز داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16انجام گردید .
    یافته ها
    در این مطالعه از386 خانم باردار بررسی شده، 133نفر(5/34%)IgG مثبت بودند. میانگین سنی زنان باردارمورد مطالعه 29سال بود. بین میزان شیوع توکسو پلاسموز در این افراد وتماس با حیوانات اهلی وگربه ارتباط معنا داری وجود داشت(05/0 P<). همینطور بین سن وشیوع عفونت نیز رابطه معنا داری دیده شد(05/0 >p). 0
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که 5/34% از زنان باردار مراجعه کننده به آزمایشگاه مرکزی کرمانشاه به توکسوپلاسموز آلوده هستند انجام یک نوبت غربالگری در سه ماه اول بارداری ضرورت داشته و می توان با اقدامات پیش گیرانه از توکسوپلاسموز مادر زادی جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: سرواپیدمیولوژی، توکسوپلاسموز، زنان باردار
  • رویا امینی، مهناز خطیبان، افشین فرهانچی، علیرضا سلطانیان، سیده نیره فلاحان* صفحات 132-141
    زمینه
    طی دوران تحصیل دانشجویان باید به سطح مناسبی از تکامل اخلاقی رسیده و با شروع کار بالینی تصمیمات اخلاقی صحیحی اتخاذ نمایند. این مطالعه با هدف تعیین سطح تکامل اخلاقی دانشجویان پرستاری انجام شد.
    روش ها
    دراین مطالعه توصیفی همبستگی66 نفر از دانشجویان سال چهارم مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها توسط پرسشنامه استاندارد معمای پرستاری کلبرگ جمع آوری وتکامل اخلاق دانشجویان در سه سطح تعیین ونمره تفکر اخلاقی و ملاحظات بالینی بررسی گردید. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSSنسخه 16 با آزمون تی مستقل و همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    ، 36 % دانشجویان در سطح پیش عرفی، عرفی قرار داشتند. 45% دانشجویان با میانگین نمره تفکر اخلاقی 13/8±52/47 از 66 نمره در سطح تکامل اخلاقی پس عرفی قرار داشتند. میانگین نمره ملاحظات بالینی دانشجویان پرستاری 20/4±32/20 از 36 نمره بود. بین سطح تکامل اخلاقی دانشجویان با سن (402/0=p)، جنس (499/0=P)، معدل کل (640/0=p)، وضعیت تاهل(103/0=P)، محل سکونت(804/0 =P) و سابقه کار دانشجویی (724/0 =P) ارتباط آماری معناداری یافت نشد.
    نتیجه گیری
    سطح تکامل اخلاقی نیمی از دانشجویان مطلوب بوده که بایست درآموزش بخصوص آموزش بالینی، جهت ارتقای مهارتهای تصمیم گیری اخلاقی، بصورت مناسب برنامه ریزی نمود.
    کلیدواژگان: تکامل اخلاقی، دانشجویان پرستاری، نظریه تکامل اخلاقی کلبرگ
  • کامران منصوری*، فرهاد عوبری، سمیه شاملو، پریا احمدی، محبوب کاشانی صفحات 142-154
    زمینه
    شکل گیری و پیشرفت عروق رگزایی (آنژیوژنز )بنام دارد، که در فرایندهای پاتولوژیک مانند سرطان و فرایندهای فیزیولوژیک مانند ترمیم زخم نقش دارد. زمان صدمه به عروق (بدخیم یا غیر بدخیم)به علت در معرض قرارگرفتن ماتریکس زیراندوتلیالی با جریان خون، هردو سیستم هموستاتیک و آنژیوژنیک برای توقف از دست رفتن حجم زیاد خون در بافتهای اطراف و برای ترمیم نقص ایجاد شده به محل آسیب حرکت می کنند .از این رو هر گونه اختلال در سیستم هموستاتیک و آنژیوژنیک منجر به رشد و متاستاز تومور می شود.
    روش ها
    مقالات مربوط به انعقاد و رگزایی در سرطان از بانکهای اطلاعاتی معتبر WILY ONLINE LIBRARY ،ISI web of science ، LinkSpringer ، Science direct ، Pubmed ، google scholar، SID و ISC در محدوده سالهای 1971تا 2014مرتبط مورد جستجو قرار گرفتند.
    یافته ها
    عوامل و فاکتورهای دخیل در آنژیوژنز ، انعقاد و سرطان ، منجر به تقویت سیستم آنژیوژنیک و به دنبال آن رشد و متاستاز تومور و افزایش استعداد انعقاد پذیری بیماران می گردد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصله حاکی از آنست که هر گونه اختلال در تنظیم صحیح بین سیستم پرو آنژیوژنیک و آنتی آنژیوژنیک سبب می شود، شرایط به نفع سیستم پرو آنژیوژنیک پیش رود و تومور بتواند رشد و متاستاز دهد. فاکتورها و عوامل مترشحه از پلاکتها، منجر به تنظیم انعقاد و توزیع آنها در تنظیم آنژیونز می شوند ..
    کلیدواژگان: رگزایی، انعقاد، متاستاز، سرطان
  • حمید دالوند، مصطفی اقلیمی*، سعید فطوره چی، حجت الله حقگو، اکبر بیگلریان صفحات 155-163
    زمینه
    ادراک بینایی ازجمله اعمال شناختی است که در کودکان فلج مغزی آسیب می بیند. هدف این مطالعه، مقایسه مهارت های ادراک بینایی کودکان فلج مغزی 12-6 سال بر اساس شدت درگیری عملکرد حرکتی درشت آنها می باشد.
    روش ها
    این پژوهش توصیفی – تحلیلی بود که به صورت مقطعی انجام شد. جامعه هدف کودکان فلج مغزی 12- 6 ساله و نمونه های در دسترس از کودکان مراکز توانبخشی شهر کرج بودند که از بین آنها 67 کودک با نمونه گیری غیر احتمالی ساده طبق معیارهای ورود انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده؛ آزمون مهارت های ادراک بینایی (TVPS-R) برای ارزیابی مهارت های ادراک بینایی، سامانه طبقه بندی عملکرد حرکتی درشت (GMFCS E&R)، برای ارزیابی شدت ضایعه عملکرد حرکتی درشت بودند. تجزیه و تحلیل آماری از طریق آزمون های کولموگروف اسمیرنف و کروسکال والیس انجام شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره کل بهره ادراک بینایی در گروه خفیف 4/27 ± 83/74 و گروه متوسط 4/16 ±26/63 گروه شدید 02/21 ± 69/75 بود. بین مهارت های هفت گانه ادراک بینایی در سه حیطه شدت فلج مغزی (خفیف و متوسط و شدید) تفاوت معناداری یافت نشد(05/0P>).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که ادراک بینایی در کودکان فلج مغزی وابسته به سطح عملکرد حرکتی درشت آنها نمی باشد. بدین معنا که آسیب بیشتر در عملکرد حرکتی درشت منجر به تشدید نقایص ادراک بینایی در این کودکان نمی شود.
    کلیدواژگان: بهره ادراک بینایی، عملکرد حرکتی درشت، کودک فلج مغزی
  • سیده سناء حسینی*، سیده سارا حسینی صفحات 164-173
    زمینه
    فعالیت های یک پرستار منحصر به دانش و مهارت در مدیریت بیماران نیست، بلکه ضرورت فراهم شدن ایمنی لازم در انجام وظایف در راستای رضایتمندی وی و در نهایت رضایتمندی بیماران مورد توجه می باشد. نیازسنجی آموزشی در زمینه اصول ایمنی پیشگیری از خطرات شغلی نیز فرصت بیشتری را در دستیابی به این مهم فراهم می نماید.
    روش ها
    جامعه آماری در این پژوهش توصیفی - تحلیلی کادر پرستاری بیمارستان آیت الله طالقانی کرمانشاه می باشند که براساس نمونه گیری طبقه بندی شده سهمیه ای 70 نفر از ایشان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای مشتمل بر دو قسمت؛ اطلاعات دموگرافیک و پنج حیطه مرتبط با اصول ایمنی در پیشگیری از خطرات شغلی در قالب 23 گویه بود و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS18 و روش های آزمون تی مستقل، اسپیرمن و پیرسون انجام گردید.
    یافته ها
    بیشترین نیاز آموزشی پرستاران در حیطه عوامل ارگونومیک (16/1±15/3) و سپس به ترتیب، عوامل شیمیایی، فیزیکی و روانی و اجتماعی و کمترین آن نیز در حیطه عوامل بیولوژیکی (94/0±63/2) بدست آمد.
    نتیجه گیری
    توجه به آموزش ضمن خدمت پرستاران همواره مورد تاکید بوده و این موضوع در رابطه با ارتقاء ایمنی در پیشگیری از خطرات شغلی این حرفه نشان می دهد که پرستاران به یادگیری پنج حیطه بررسی شده در این مطالعه با اولویت دادن به حیطه عوامل ارگونومیک که شاید به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفته است، نیاز داشته و برنامه ریزی در این زمینه می تواند موجب رضایتمندی بیش از پیش ایشان را فراهم آورد.
    کلیدواژگان: نیازسنجی آموزشی، خطرات شغلی، پرستار، بهیار، اصول ایمنی
  • گزارش کوتاه
  • شکوه صادقی، ثریا بیلوایه*، سحر افضلی، ترانه بهمنی، افشین الماسی، بهزاد مهدویان صفحات 174-177
    سالمندان بخش قابل توجهی از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده اند. در این مطالعه توصیفی به روش سرشماری با مراجعه به پرونده 201 سالمند بستری در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی(ره) کرمانشاه ازسال 1388-1391، فراوانی بیماری های عفونی منجربه بستری و میزان مرگ ومیر ناشی ازآنها بررسی شد. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 20 تحلیل آماری شد. از این بیماران، 7/50% زن و3/49% مرد و نرخ مرگ ومیر در بیماران 44/12% بود. شایع ترین عفونت، پنومونی(45%) و شایع ترین شکایت بیماران، تب(8/48%) گزارش شد.
    کلیدواژگان: سالمندان، عفونت، بستری
|
  • Mahnaz Samadbeik, Maryam Ahmadi *, Farahnaz Sadoughi Pages 90-104
    Introduction
    Electronic prescription system as a sample of multidisciplinary, socio-technical information systems has numerous complexities, various users and subsystems. Therefore, the present article is developed with the purpose of reviewing the national models of electronic prescription systems in some selected countries.
    Methods
    This comparative reviewing study describes the electronic prescription system models in a number of EU countries (Denmark, Sweden, Finland, and the UK) and the US. Data related to the prescription system were extracted through searching the keywords related to electronic prescription along with the names of the countries in search engines and the related data bases, as well as visiting the websites concerned with electronic prescription system of each country. Next, the gathered data were entered on the data collection form. Data analysis was performed using a descriptive-comparative analysis method.
    Results
    Electronic prescription system in the countries under study covers the whole prescription process or a major part of it; and the models used in the system varied in different countries and even within the same country. Also, the electronic prescription system in the four European countries under study had centralized architecture and national database of electronic prescription system, but the US applied a decentralized and diffused architecture for this system.
    Conclusion
    Based on the experiences obtained from reviewing of the leading countries in the field of implementation of electronic prescription system, this system should be part of national health care infrastructure and the necessary platform should be provided for a safe and secure electronic transmission of prescriptions between the prescribers and the dispensers.
    Keywords: Electronic Prescription System, Model, National, Developed Countries
  • Mohammad Abbasi *, Reza Negarandeh, Reza Mollazadeh Pages 105-114
    Introduction
    Although implantable cardioverter-defibrillator is the most effective way to control dysrhythmias and heart disorders, but patients experience tribulations with this device. The aim of this study was explaining the tribulations of life with implantable cardioverter-defibrillator.
    Methods
    A qualitative approach of Interpretative phenomenology was performed for this study. The statistical population consisted of patients referred to the heart clinic of Imam Khomeini in Tehran. Purposive sampling was used to select the samples. The sample size was determined using the law of sampling adequacy. The data of 130 participants were collected through semi-structured interviews. For the interpretation of data the pattern of six basic steps (van Manen) was used along with data collection.
    Results
    Three themes emerged from the data interpretation. These themes including: physical tribulations (Restriction of movement, pain caused by the discharge of electric shock, the loss of self-control), psychological tribulations (living with fear, uncertainty about the future, faced with death during shock, waiting for the shock), and tribulations to the device (fear of system failure, system costs, limitations of the machine).
    Conclusion
    The results of this study showed that patients with implantable defibrillators experience physical and psychological tribulations. These experiences affect all aspects of their life. Therefore, appropriate planning for these patients performed to profit from treatment and counseling services.
    Keywords: Lived experiences, implantable defibrillators, qualitative study
  • Mohammad Rasool Yazdani *, Khodamorad Momeni Pages 115-124
    Introduction
    This study was carried out to determine the relationship among life style and toleration, on the one hand, and mental health and self-empathy among the students in Razi University of Kermanshah in 2014, on the other.
    Methods
    This was a descriptive – analytical and correlational type of research. The research population included all the students at Razi University among whom 376 students (188 male and 188 female) were selected via the multi-stage cluster sampling. To collect the data the questionnaires of living style (Miller & Smith, 2003), toleration (Coner & Davidson, 2003), living style and self-empathy were used. The collected data were analyzed using data analysis software SPSS version 19 through the statistical technics of Pearson Correlation Coefficient, and Regression analysis
    Results
    The findings showed correlations between living style and mental health (p=32%), living style and self-empathy (p=18%). Also, toleration and mental health (p=46%), as well as toleration and self-empathy (p=29%) revealed significant correlation at (P˂0/05) level. The regression analysis result showed that the factors of living style and toleration could predict the 23% of the changes in mental health collaboratively, and their weight was β=0/15 and β=0/39 respectively. In addition it showed that the factors of living style and toleration, collaboratively, could predict 0/09 of the changes of self-empathy.
    Conclusion
    Considering the results of this study it can be claimed that any enhancement in living style and toleration would result in the improvement of mental health and self-empathy.
    Keywords: Life Style, Toleration, Mental Health, Self, empathy, Students, Kermanshah
  • Bahare Zalei, Daryoush Pourmand*, Soraya Bilvaye, Haleh Jalilzadeh Hamid Pages 125-131
    Introduction
    Toxoplasmosis is a common parasitic infection in most of areas in the world which is caused by protozoan parasite called Toxoplasma gondii. Toxoplasma gondii can be vertically transmitted to the fetus during pregnancy and may cause awid range of clinical manifistations like prenatal mortality, abortion or congenital defects. The aim of this study was to determination of seroepidemiology of Toxoplasma infection in pregnant women referred to Reference Laboratory in Kermanshah during 2014 and study of realationship between toxoplasmosis rate and risk factors like age ,contact by animals nutriation and other factors.
    Methods
    In this cross-sectional descriptive study,Serum samples of 386 pregnant women were investigated for existence of IgG antibodies against Toxoplasma by Enzyme Linked Immunosorbent Assay (ELISA) method. A questionnaire about demographic characteristic and risk factors of cases was filled in. The data analyzed using SPSS software version 16.
    Results
    In this study, in 386 pregnant women, 133 cases (34.5%) had positive serology tests. The mean age cases, was 29 years old There are significant realationship between infection rate and domestic animal contact (p
    Conclusion
    :Results of this study showed, the seroprevalence of Toxoplasmosis in pregnant women in Kermanshah is 34.5%. ,it is essential to do Serological screening tests in first trimester of pregnancy and it is possible to prevent of congenital Toxoplasmosis whit health educational programs.
    Keywords: Toxoplasmosis, seroepidemiology, pregnant women
  • Roya Amini, Mahnaz Khatiban, Afshin Farahanchi, Alireza Soltanian, Seyedenayereh Falahan* Pages 132-141
    Introduction Over the years of education, nursing students are expected to achieve moral development to cope with ethical dilemmas in clinical environment. Considering the importance of this issue, this study was conducted to determine the moral development of nursing students of Hamedan University of medical science.
    Methods In this descriptive-correlative study 66 senior students of baccalaureate nursing program were evaluated using enumeration sampling method. The data was collected using a bipartite questionnaire including demographic questions and Kohlberg’s nursing dilemma test. Moral development level of the students was determined in three stages of pre-conventional morality, conventional morality, and post-conventional morality. Moral thinking and clinical considerations scores, also were evaluated. The data was analyzed by IBM SPSS 16 using independent T-test and Pearson's correlation.
    Results
    19% of students were in pre-conventional, 36% in conventional and 45% in post-conventional level of moral development. Moral thinking mean score was 47.52±8.13 that was in medium level and clinical considerations mean score was 20.32±4.205. There were no significant correlation between students’ moral development and their age (), gender (P=0.499), GPA (P=0.64), marital status (P=0.103), inhabitance (P=0.804) and student work experience(P=0.724).
    Conclusion
    : half of students had needed moral development scores and in order to improve moral decision making this issue must be included in nursing curricula and apprenticeship.
    Keywords: moral development, nursing students, Kohlberg's moral development theory
  • Kamran Mansouri*, Farhad Oubari, Somayeh Shamllo, Parya Ahmadi, Mahboob Kashani Pages 142-154
    Introduction
    Angiogenesis, is involved in development, wound healing and pathological conditions such as tumor growth.Both hemostatic and angiogenic systems are applied to stop bleeding .They were activated through being exposed to subendothelial matrix. Any disturbance in hemostatic and angiogenic system lead to tumor growth and metastasis.
    Methods
    At first related articles about angiogenesis and coagulation systems, The due systems were searched from valid databases such as WILY ONLINE LIBRARY, ISI web of science, Springer Link, Sciencedirect, Pubmed, google scholar, SID and ISC. Then, the related articles were studied from 2002 to 2014.
    Results
    In normal condition,angiogenesis occurs through the establishment of balance among proangiogenic , antiangiogenic,coagulation and anticoagulation factors. These factors and agents support angiogenic system and result consequently in tumor growth ,metastasis and the increase of susceptible patient to coagulopathy.
    Conclusion
    : The tight regulatory balance between pro- and antiangiogenic factors is disturbed in favor of angiogenic stimulators which lead to cancer development. Coagulation is synergistically activated, so the patient develops the increased risk of a thrombotic event. In addition to their recognized role to regulate coagulation, platelet-derived hemostatic and plasma factors also contribute to the regulation of angiogenesis. Because tumor growth and metastasis depend on angiogenesis, negative regulators angiogenesis have special interest as potential antiangiogenesis and anti-cancer agents.
    Keywords: Coagulation, Angiogenesis, Metastasis, Cancer
  • Hamid Dalvand, Mostafa Eghlimi *, Saeid Fatoorechi, Hojjat Allah Haghgoo, Akbar Biglarian Pages 155-163
    Introduction
    Visual perception is one of the cognitive functions damaged in children with cerebral palsy (CP) who have a motor and developmental disability. This study aimed to assess the visual perception skills of children aged 6 - 12 with CP based on gross motor function levels.
    Methods
    This research was a cross sectional study performed on children with CP and also from the rehabilitation clinics in the Karaj city. Sixty - seven subjects were selected by simple non - random sampling. The instruments used were the Te st of Visual Perception Skills - Revised (TVPS - R) for the evaluation of visual perception skills and the Gross Motor Measure Function Classification System Expanded & Revised (GMFCS E&R) to assess the severity of gross motor function lesions. The data were analyzed by Kolmogorov - Smirnov and Kruskal - Wallis statistical tests.
    Results
    The mean and standard deviation of the total scores of visual perception skills in children with mild, moderate and sever levels were 74.83±27.4, 62.36±16.4 and 75.69±21.02 , resp ectively. There were no significant differences among the seven visual perception skills in three areas of CP severity (mild, moderate and severe) levels based on GMFCS E&R (p>0.05).
    Conclusion
    The results showed that the visual perception does not depend on the gross motor function levels in children with CP. In other words, more damage in gross motor function in these children does not lead to aggrevating their visual perception deficiencies.
    Keywords: Visual perceptual quotient, Gross Motor Function, Cerebral palsy child
  • Seyedeh Sana Hosseini*, Seyedeh Sara Hosseini Pages 164-173
    Introduction
    The activities of a nurse are not limited to knowledge and skill in managing diseases, but they involve providing the safety in performing tasks in line with his satisfaction and ultimately patients’ satisfaction. Educational needs assessment of safety principles in preventing occupational risks also provides more opportunity to achieve this important goal.
    Methods
    population of this descriptive-analytical study included Taleghani Hospital nursing staff, which 70 of them were selected as sample of study using stratified sampling. Data collection tool was two-part questionnaire, including demographic information and the five areas related to safety in the prevention of occupational risks in the form of 23 items. Data were analyzed using SPSS18 software and independent t-test and Pearson and Spearman methods.
    Results
    The most important educational need of nurses was obtained in the area of ergonomic factors (3.15 ± 1.16), followed by chemical, physical and mental, and social factors, and the lowest important educational need of nurses was obtained in biological factors (2.63 ± 0.94).
    Conclusion
    paying attention to in-service education of nurses has been always emphasized. With regard to improving the safety principles in preventing occupational risks of nursing, nurses require to learn five areas studied in this investigation giving priority to ergonomic factors area, which it has not been paid attention as required. In addition, planning in this regard can provide more satisfaction for nurses.
    Keywords: educational needs assessment, occupational risks, nurse, auxiliary nurse, safety principles
  • Shokooh Sadeghi, Soraya Bilvayeh*, Sahar Afzali, Taraneh Bahmani, Afshin Almasi, Behzad Mahdavian Pages 174-177
    The elderly people a Considerable part of world populations. In this descriptive study using Counting procedure out of 201 files of hospitalized patients in infectious disease ward of Kermanshah Imam Khomeini hospital between 2010 and 2014 were studied. We studied the most common causes of infectious diseases leading to hospitalization and death rate. Data was analyzed by Spss20. Out of elderly patients were 50.7% female and 49.3% male.Death rate was 12.44%. The most Common infection and sign were pneumonia (45%) and fever (48.8%), respectively.
    Keywords: Elderly patients, infection, hospitalization