فهرست مطالب

پژوهش های روابط بین الملل - سال ششم شماره 1 (پیاپی 19، بهار 1395)

نشریه پژوهش های روابط بین الملل
سال ششم شماره 1 (پیاپی 19، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صدیقه زارع*، حمید احمدی صفحه 15
    به دنبال تجدید حیات سیاسی شیعیان در خاورمیانه، محققین پژوهش معتقدند وقوع تحولات عربی و گسترش موج دموکراسیخواهی در خاورمیانه، تحولات بحرین، سوریه، یمن و حل دیپلماتیک مسئله هستهای ایران، موجب تقویت جایگاه ایران با بافت هویتی شیعه در منطقه شده، که همزمان نگرانی قدرتهای منطقهای و بین المللی از تغییر توازن قدرت منطقهای به سود ایران و به دنبال آن کشمکش-های فرقهای مذهبی در خاورمیانه را در پی داشته است. بر این مبنا پرسش اصلی مقاله عبارت است از اینکه؛ علت تنشها و کشمکشهای فرقهای مذهبی در خاورمیانه چیست؟ فرضیه پژوهش حاکی از آن است که؛ عامل تنش، کشمکش و جنگهای فرقهای مذهبی در خاورمیانه، تلاش قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای و گروه های وابسته برای برهم زدن موازنه قوای موجود در منطقه به دنبال وقوع تحولات ذکر شده میباشند. پژوهش حاضر در دو بخش سازماندهی شده است؛ در بخش نخست، به شرح و تبیین رویدادهایی میپردازد که منجر به تجدید حیات سیاسی شیعیان و تغییر توازن قوای منطقهای به سود ایران گردیده، و در بخش دوم به واکنش بازیگران منطقهای و فرامنطقهای و تلاش آنها برای برهم زدن توازن قدرت منطقهای به زیان ایران از طریق دامن زدن به کشمکشهای فرقهای مذهبی میباشد.
    کلیدواژگان: تجدید حیات سیاسی شیعیان، ایران، قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای، جنگهای فرقهای، مذهبی، خاورمیانه
  • عنایت الله یزدانی*، داود افشاری، بهمن ربیعی نیا صفحه 55
    کشور عراق در شرایط جدید شاهد مواجهه با تشدید ناامنی ‏ها و توسعه حضور گروه تروریستی داعش بوده است. بحران جدید ناشی از اقدامات تروریستی داعش را می‏ توان به‏ عنوان یکی از مهم‏ترین چالش امنیتی برای منطقه طی یک دهه گذشته قلمداد کرد. زیرا تحولات آینده عراق نقش مهمی در ترسیم خطوط قدرت در این منطقه بازی خواهد کرد. بنابراین مسائلی از قبیل آینده سیاسی عراق در منطقه، شکل حکومت بعدی عراق پس از برون رفت از بحران و یا سقوط بغداد توسط داعش، ترکیب حکومت و نقش گروه های متنوع قومی - مذهبی و همچنین نقش نیروهای خارجی در عراق در کانون این نگرانی ها و توجهات قرار دارد. مقاله حاضر بر اساس روش آینده پژوهی و شیوه سناریونویسی آینده های محتمل در عراق را مورد شناسایی قرار داده است. درواقع سوال اصلی مقاله این است که بر اساس بازیگران سطوح ملی، منطقه ای و بین المللی مربوط به تحولات عراق چه سناریوهایی برای آینده آن محتمل خواهد بود؟ در این راستا نگارنده به ترتیب احتمال کم به زیاد چهار سناریوی؛ غیرمنتظره نامطلوب (سقوط عراق توسط داعش)، منتظره مطلوب (شکست کامل داعش در عراق)، غیرمنتظره مطلوب (تجزیه عراق- نسبت به سقوط آن-) و منتظره غیرمطلوب (مدیریت بی-ثباتی در عراق توسط آمریکا)، را مورد شناسایی و بررسی قرار داده است.
    کلیدواژگان: آینده پژوهی، عراق، داعش، ایران، سناریونویسی، آمریکا
  • اردشیر سنایی* صفحه 87
    تحولات بحرین پس از بیداری اسلامی آزمایش خوبی برای محک زدن توازن قدرت درخلیج فارس و خاورمیانه بود و به نظر این تحولات تاثیرات مهمی بر منطقه و بازیگران آن داشته است. شورای همکاری خلیج فارس از این تاثیرات مستثنی نبوده است. وقوع اعتراضات و تداوم آن در سطحی گسترده در بحرین، نشان دهنده وضعیت خاص و متفاوت آن در میان کشورهای عضو شورای همکاری بود. وضعیتی که بررسی آن ریشه ها و ابعاد تحولات اخیر را واضح تر مشخص می نمود. با توجه به اهمیت تحولات بحرین در سطح منطقه، تاثیرتحولات آن کشور بر ساختار و سیاست های سیاسی- امنیتی شورای همکاری خلیج فارس مورد بررسی قرار گرفت. سوالی که این مقاله به دنبال پاسخ به آن بود عبارت بود از اینکه: تحولات بحرین پس از بیداری اسلامی بر ساختار و سیاست های سیاسی– امنیتی شورای همکاری خلیج فارس چه تاثیری گذاشت؟ و در نهایت مقاله مطرح کرد که تحولات بحرین باعث تغییرات ساختاری درشورای همکاری خلیج فارس از جمله بحث افزایش اعضای آن و نیز تغییرسیاست های سیاسی-امنیتی آن شورا گردید.
    کلیدواژگان: بحرین، تحولات خاورمیانه، بیداری اسلامی، شورای همکاری خلیج فارس
  • طاهره ابراهیمی فر، حامد یعقوبی فر* صفحه 113
    اصل عدم دخالت در مسائل خاورمیانه، به عنوان اولویت سیاست گذاری خارجی ترکیه در بیشتر دوران قرن بیستم مطرح بود. اما در طول دهه گذشته، ترکیه به طور قابل ملاحظه ای از سنت کمالیستی و درون گرای خود فاصله گرفته و نقشی فعال در منطقه اتخاذ نموده است. از این رو، بعد از قدرت گیری حزب عدالت و توسعه در سال 2002، ترکیه در چارچوب رویکرد مشکل صفر با همسایگان، روابط نزدیکی را با رقبای دیرینه خود، یعنی سوریه، ایران و عراق برقرار نمود، در سازمان همکاری اسلامی نقش رهبری به خود گرفت، در کنفرانس های اتحادیه عرب حضور یافت و به نیروهای سازمان ملل مستقر در لبنان کمک کرد. همچنین آنکارا در حل اختلافات بین رژیم اسرائیل و سوریه (2010-2008) و همین طور پرونده هسته ای ایران نقش میانجی به خود گرفت. این تغییر در سیاست گذاری خارجی ترکیه و پیرو آن تعریف نقش های جدید در سایه تحولات سیاسی خاورمیانه از سال 2011 که باعث بروز اعتراضات و سرنگونی برخی حکومت های این منطقه شد، بیشتر حائز اهمیت بوده و تغییراتی را نه تنها در سیاست های ترکیه بلکه در کشورهای منطقه به وجود آورده است. بنابراین، این پژوهش به دنبال بررسی سیاست گذاری خارجی ترکیه در چارچوب نظریه نقش از طریق سوال اصلی ذیل است: «قیام های عربی چه تاثیری بر برداشت های نقشی سیاست گذاری خارجی ترکیه در قبال خاورمیانه داشته است؟» بر این اساس، پژوهش حاضرمبتنی بر روش اسنادی و کتابخانه ای، بر این فرض استوار است که «قیام های عربی موجب تغییر در برداشت های نقش ملی بر مبنای قدرت نرم ترکیه به سوی برداشت های مادی و سخت نقش ملی در قبال خاورمیانه شده است». لذا، هدف این نوشتار شناخت نقش های تعریف شده ترکیه در سیاستگذاری خارجی پیشین خود و تبیین تاثیر تحولات سیاسی خاورمیانه در نقش های جدید در سیاست گذاری خارجی این کشور است.
    کلیدواژگان: سیاست گذاری خارجی ترکیه، نظریه نقش، انقلاب های عربی، هویت
  • احمد جانسیزا*، تاج الدین صالحیان صفحه 143
    جمهوری اسلامی ایران و ترکیه که در منطقه مهم و راهبردی خاورمیانه واقع گردیده اند، دارای پیشینه تاریخی قابل توجه هستند و مشابهت های قابل تاملی از جمله تمدن های باستانی قبل از اسلام و امپراتوری های بسیار گسترده ای بوده اند. هر دو کشور در طول تاریخ خود، روابط پر فرازونشیبی داشته که گاه این روابط، دوستانه و گاه با تعارض و حتی جنگ همراه بوده است. ایران و ترکیه همواره خود را قدرت برتر منطقه پنداشته و در این راستا در عین برقراری روابط حسنه، رقابت جدی نیز با هم داشته اند. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی و با کمک گرفتن از چارچوب نظری نظریه رئالیسم نئوکلاسیک، ضمن بررسی مولفه ها و ویژگی های یک قدرت منطقه ای به مقایسه این دو کشور پرداخته می شود. به نظر می رسد با اینکه زمینه بازیگری و ایفای نقش در جایگاه یک قدرت منطقه ای برای هر دو کشور در زمینه هایی مهیا باشد، اماهر دو کشور جهت دستیابی به جایگاه قدرت برتر منطقه ای با چالش هایی نیز مواجه هستند.
    کلیدواژگان: قدرت منطقه ای، رئالیسم نئوکلاسیک، جمهوری اسلامی ایران، ترکیه، منابع قدرت
  • علی باقری دولت آبادی* صفحه 177
    پژوهش حاضر به بررسی آگاهی سیاسی دانشجویان دانشگاه یاسوج درخصوص موضوعات روابط بین الملل و عوامل موثر بر آن در سال 1394 پرداخته است. برای این منظور از نظریه های جامعه پذیری سیاسی، چرخه زندگی و اثربخشی سیاسی استفاده شده است. با توجه به ماهیت موضوع پژوهش از روش پیمایشی بهره گرفته شد و با فرمول کوکران حجم نمونه 340 نفری از دانشجوی مقطع کارشناسی تعیین و پرسش نامه ای مشتمل بر 24 سوال باز و بسته برای پاسخ گویی در اختیار آنها قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که بین جنسیت و سن (به عنوان ویژگی های فردی) و رشته تحصیلی و تعداد واحد گذرانده (به عنوان ویژگی های آموزشی) با آگاهی سیاسی دانشجویان ارتباط مثبت و معنادار وجود دارد. بدین صورت که آگاهی سیاسی دانشجویان پسر بیش از دانشجویان دختر بود و با افزایش سن میزان آگاهی سیاسی افزایش پیدا نمود. همچنین دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی بیشترین میزان آگاهی سیاسی و دانشجویان رشته کشاورزی کمترین آگاهی سیاسی را داشتند. یافته های پژوهش نشان داد که بین ویژگی های خانواده دانشجو(درآمد، تحصیلات والدین، شغل والدین و شرایط سکونت) با آگاهی سیاسی دانشجویان ارتباط معناداری وجود ندارد. همچنین میزان آگاهی سیاسی دانشجویان در سطح متوسط ارزیابی شد.
    کلیدواژگان: رویدادهای بین المللی، سازمان های بین المللی، مفاهیم سیاسی، مشارکت سیاسی، دانشگاه یاسوج
  • بررسی رابطه میان استیفای حقوق شهروندی با میزان مشارکت سیاسی / مطالعه موردی: بررسی تطبیقی دو شهر اصفه ان و کرمانشاه
    نجات محمدی فر، حسین مسعود نیا* صفحه 213
    مسئله مشارکت شهروندان در فرایندهای سیاسی جامعه، از گذشته تاکنون یکی از آرمان ها و دغدغه های اصلی متفکرین اجتماعی و سیاسی بوده به گونه ای که می توان گفت گسترش تدریجی حق مشارکت مردمی و شکل گیری نهادهای سیاسی اعمال آن، محصول این دغدغه ها بوده است. در این میان، استیفای حقوق شهروندی می تواند میزان مشارکت سیاسی را به عنوان یکی از مفاهیم کلیدی توسعه سیاسی جوامع تحت تاثیر قرار دهد. بر این اساس هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی رابطه میان استیفای حقوق شهروندی با میزان مشارکت سیاسی در دو شهر اصفهان و کرمانشاه می باشد. روش پژوهش در تحقیق حاضر، توصیفی پیمایشی و مبتنی بر تکمیل پرسشنامه است همچنین نتایج بر اساس روش تطبیقی مورد بررسی قرار گرفته اند. داده های پژوهش از مناطق مختلف در دو شهر اصفهان و کرمانشاه به دست آمده و سپس از طریق تکمیل پرسشنامه نزد 683 نفر از افراد با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. بر اساس یافته های مطالعه حاضر، بین استیفای حقوق شهروندی با میزان مشارکت سیاسی ارتباط معناداری وجود داشت. این مقدار آماری برای استیفای حقوق سیاسی با میزان مشارکت سیاسی در شهر اصفهان برابر با (22/0=r) و در شهر کرمانشاه برابر با (28/0=r)، برای حقوق اجتماعی در شهر اصفهان برابر با (19/0=r) و در شهر کرمانشاه برابر با (18/0=r)، و برای حقوق مدنی در شهر اصفهان برابر با (22/0=r) و در شهر کرمانشاه برابر با (24/0=r) می باشد.
    کلیدواژگان: حقوق مدنی، حقوق سیاسی، حقوق اجتماعی، مشارکت سیاسی
  • رضا موسی زاده* صفحه 249
    فرآیند شکل گیری قواعد حقوق بین الملل خصوصا پس از تشکیل سازمان ملل متحد اساسا مبتنی بر معاهده سازی بوده است و دولت ها نقشی اساسی در کلیه مراحل مذاکره ، تدوین و تصویب داشته اند. لیکن در دو دهه اخیر تلاش شده است با تغییر راهبرد در قانون گذاری بین المللی از نقش رضایت دولت ها در قاعده سازی بین المللی کاسته شود. در برابر گرایش «حقوق بین الملل رضایی» که مبتنی بر انعقاد معاهدات و کسب رضایت صریح دولت ها بوده است، گرایش «حقوق بین الملل غیررضایی» ظهور کرده است. دولت های درحال توسعه در مقام دفاع از «حقوق بین الملل رضایی» به جایگاه این مفهوم در کنوانسیون 1969 وین، نقش و اهمیت رضایت دولت ها در شناسایی دولت های جدیدالتاسیس و رضایت دولت ها در پذیرش روش های مسالمت آمیز حل اختلافات استناد می کنند، حال آن که دولت های غربی خصوصا ایالات متحده آمریکا در مقام دفاع از «حقوق بین الملل غیررضایی»، کسب رضایت دولت ها را مانعی بزرگ برای همکاری های بین المللی می دانند و لذا در توجیه دیدگاه خود به عرف بین المللی، قواعد آمره، کارکرد سازمان های بین المللی و دادگاه های بین المللی و بالاخره حقوق نرم استناد می کنند. در این میان رویه و عملکرد دولت ها در مذاکرات بین المللی پیرامون مسائل مهم جهانی از جمله چالش های زیست محیطی نقشی اساسی در راهبرد قانون گذاری بین المللی و حصول توافق به شیوه های نوین با مشارکت گسترده بازیگران مختلف بین المللی داشته است. کنفرانس COP21 پاریس در دسامبر 2015 در خصوص تغییرات آب و هوایی، بزرگ ترین گردهمایی جهانی با راهبردی نوین در امر قانون گذاری و هنجارسازی در حقوق بین الملل برای حل یک مساله مشترک جهانی محسوب می گردد.
    کلیدواژگان: رضایت، حقوق بین الملل رضایی، عرف بین الملل، قواعد آمره، حقوق نرم
  • سیدمحمدصادق هاشمی شاهرودی* صفحه 279
    حکمروائی خوب درصدد است تا در شرایط جدید و متفاوت زندگی معاصر، با بیان شاخص ها و مولفه هایی درباره کیفیت و نقش دولت دیدگاه های تازه ای را مطرح کند. البته هنوز اجماع و وحدت نظر مشخصی درخصوص محتوا و مولفه های حکم راوائی خوب شکل نگرفته است. در این تحقیق در ابتدا معنی و مفهوم حکم روائی خوب در اسناد سازمان های بین المللی بررسی شده و سپس ضمن برشمردن مولفه های اصلی آن یعنی حاکمیت قانون، مشارکت و شفافیت، به تحلیل و نقش آن در تقویت مردم سالاری و حقوق بشر پرداخته شده است. پژوهش پیش رو به این نتیجه دست یافته است که با تقویت و ارتقای شاخص های حکم روائی خوب می توان به تقویت مردم سالاری و حقوق بشر کمک کرد. روش تحقیق به صورت روش تحلیل محتوا بوده و داده ها و اطلاعات نیز از طریق مطالعات کتابخانه ای و اسنادی گردآوری شده است.
    کلیدواژگان: حکم روائی خوب، حاکمیت، مردم سالاری، حقوق بشر، توسعه
  • حسین احمری، غلامرضا کحلکی*، حامد رحیم پور اصفهانی صفحه 305
    تروریسم سایبری از مصادیق مدرن تهدیدهای تروریستی است که به سبب استفاده از فناوری های نوین و رایانه ای در فضای مجازی در آن، توسط بازیگرانی در عرصه بین الملل مورداستفاده قرار می گیرند و از دانش تکنولوژیکی بالا برخوردار هستند. ازآنجایی که معمای امنیت بزرگ ترین مسئله بشری بوده و تهدیدهای امنیتی تروریسم نوین سایبری آن گونه که سازه انگاران معتقدند از رهگذر برساخت های امنیتی و هویتی باید نگریسته شود، این پژوهش، امنیت سایبری را مبتنی بر ساختارهای هویتی و امنیتی مورد ارزیابی قرار داده است که به شکل گیری نظام های حقوقی در عرصه داخلی و بین المللی انجامیده؛ درواقع، از این منظر که دولت ها بازیگران محوری در عرصه تعاملات بین المللی هستند و در کنار دیگر فعالین عرصه بین المللی با عنایت به نوع نگاه هویتی خود قواعد حقوقی را تبیین می کنند، این نوشته تلاش کرد که با تبیین اجمالی مفهوم عام تروریسم سایبری به عنوان یک پدیده مجرمانه، راهکارها و خلاهای نظام حقوقی برای مقابله با آن را بررسی کند. این پژوهش، از رهگذر مطالعه ای بین رشته ای و مبتنی بر نگاهی سازه انگارانه، پدیده سایبر تروریسم را بررسی کرد و به این سوال مهم پاسخ داد که چگونه چارچوب های ذهنی بازیگران در عرصه بین المللی بر ایجاد تهدیدهای سایبری موثر خواهد بود و در حل این معمای امنیتی نیز، در فرآیندی اجتماعی، هویت بازیگران و برداشت های آن ها در پیشگیری و تدوین قوانین در عرصه بین المللی، موثر است.
    کلیدواژگان: سازه انگاری، برساخته های هویتی، امنیتی، فضای سایبری، تروریسم سایبری، پیشگیری، نظام حقوقی
|
  • Sediqeh Zare*, Hamid Ahmadi Page 15
    Looking for Shiite political revival in the Middle East, researchers believed the study of the Arabic development and expansion of democracy in the Middle East, developments in Bahrain, Syria, Yemen and diplomatic resolution of the Iranian nuclear issue are concerns of regional and international powers of the regional balance of power in favor of Iran and the subsequent religious conflicts in the Middle East has been followed. Based on this main question is that, what are sectarian tensions and religious conflicts in the Middle East? The hypothesis suggests that tension, religious conflict and sectarian war in the Middle East, regional and transregional powers to try and affiliated groups to disturb the balance of power in the region following developments mentioned. This study is organized in two parts; The first part focuses on explaining the events that led to Shiite political revival and changing the regional balance of power in favor of Iran. In the second part the reactions of Regional and international powers and their efforts to change regional balance of power against Iran Through religious and sectarian conflict.
    Keywords: Shiite political revival, Iran, regional, trans, regional powers, sectarian wars, Middle East
  • E. O. Yazdani*, Davood. Afshari, Bahman Rabie Nia Page 55
    Iraq has been witness facing insecurity intensified and development of ISIS in the new situation.New crisis caused by terrorist acts ISIS can be considered one of the most important security challenge for the region over the past decade.Because future evolution of Iraq will play an important role in drawing the power lines in this region. So, There are issues such as the political future of Iraq in the region, form the next government in Iraq after out of the crisis or Baghdad fell by the ISIS, a combination of government and the role of diverse groups ethnic – religious as well as the role of foreign forces in Iraq Central to this concern and attention.This article has recognized possible future based on futurology and scenario approach in Iraq. Actually the main question of paper has been what possible scenarios for the future based on the actors at national, regional and international relating to Iraq developments?In this context, the author’s identifies and examined four scenarios the possibility of low to high, unexpected unfavorable (fall of Iraq by ISIS), a favorable expected (complete failure ISIS in Iraq), unexpectedly favorable (decomposition Iraq to its collapse) and expected unfavorable (management Instability by America in Iraq). However, scenarios can systematically explore the coming challenges and opportunities be at the service of foreign policy strategies.
    Keywords: Futures Studies, Iraq, Iran, ISIS, scenario, America
  • Ardeshir Sanaie* Page 87
    The recent events in Bahrain could be regarded as a good test for evaluating the balance of power in the Persian Gulf and the Middle East. Seemingly, these events have had great impacts on the Persian Gulf and the regional actors. Persian Gulf cooperation council (PGCC) which is composed of the countries in the Persian Gulf has also been influenced by these events .The rise and continuation of popular protests in Bahrain indicates this country’s specific status among PGCC members. Scrutinizing this particular status could help us find the roots and aspects of the recent events. Taking into consideration the significance of events in Bahrain in the region, we could examine the impacts of recent events on the structure and security-political policies of PGCC. The main question of thesis is: what impacts have had the recent events. In Bahrain on the structure and security-political policies PGCC? Our hypothesis as following: seemingly, the recent events in Bahrain have created structural changes in PGCC such as an increase in the number of PGCC member states and changes in security-political policies for controlling and maintaining the status quo as well.
    Keywords: Bahrain, Middle East events, Islamic awakening, Persian Gulf Cooperation Council
  • Tehereh Ebrahimi Far, Hamed Yaghoubi Far* Page 113
    The principle of non-interference in the Middle Eastern issues was the priority of Turkey’s foreign policy strategy during most of the twentieth century. However, over the past decade, Turkey has considerably distanced from its Kemalist and introspective tradition and has become one of the active and influential actors in the region. Consequently, subsequent to the Justice and Development Party coming to power in 2002, Turkey in the framework of the strategy of zero problems with neighbors, established closer relationships with its ancient rivals, namely Syria, Iran and Iraq, adopted the leadership role in the Organization of Islamic Cooperation, attended the Arab League conferences and helped United Nations Interim Forces in Lebanon. In the same vein, Ankara took on the role of mediator in resolving disputes between Israel and Syria (2008-2010) as well as Iran’s nuclear file. Thus, the question is that, based on such an approach, how can this new Turkish foreign policy be described and understood towards recent developments in the region.Therefore, it is tried to study the foreign policymaking of Turkey within the framework of Role Theory through the main question: “what are the impacts of Arab Revolutions on the role conceptions of Turkish foreign policymaking in the Middle East?” Accordingly, the hypothesis of this research is “the Arab Revolutions have resulted in the national role conceptions of Turkey in regard to the Middle East”.Thus, this article is an attempt to enlighten the roles of Turkey in its new foreign policy-making in the region and towards the recent uprisings in the Middle East through addressing the underneath effective layers that changed Turkey from its previous strategy.
    Keywords: Turkey's Foreign Policy, making, Role Theory, Arab Revolutions, Identity
  • Ahmad Jansiz*, Tajeddin Salehiyan Page 143
    Islamic Republic of Iran and Turkey, being located in the important and strategic region of the Middle East, have considerable historical background; both countries had ancient civilizations, going back before Islam, and vast empires. Both countries, throughout their histories, have always had a relationship full of ups and downs, sometimes in friendships, and sometimes in conflict and war. Iran and Turkey have always considered themselves as superior powers in the region and, while maintaining good relations, have also had serious competition. The main question of this article is to consider domestic and international factors, the field to which of the two countries of Iran and Turkey's role as a regional power is available? In this paper, using descriptive-analytic and analytic framework with the help of neo-realism, to compare the two countries will be discussed. Although the field of acting in the position of a regional power for both countries in such areas are available, but every country to achieve the status of regional hegemony, faced some major challenges.
    Keywords: Regional Power, Power Resources, the Middle East, Islamic Republic of Iran, Turkey.
  • Ali Bagheridolatabadi* Page 177
    The issue of participation in the political process of a society has been one of the main ideals and concerns of social and political intellectuals since the past in such a way that it can be said that the gradual development of public participation rights and establishment of political institutions practicing them are products of these concerns. In this arena, vindication of citizenship rights can influence the degree of political participation as one of the key concepts of political development in societies. Accordingly, the main objective of the present study is to investigate the relationship between vindication of citizenship rights and the degree of political participation in the two cities of Isfahan and Kermanshah. The research method employed in the present study is descriptive-survey research based on questionnaire completion. In addition, the results were investigated based on the comparative method. The data of the research were obtained from different areas of the two cities of Isfahan and Kermanshah. Then, via completion of questionnaires by 583 participants, the data were analyzed by the SPSS software. According to the findings, there was a significant correlation between vindication of citizenship rights and the degree of political participation. These values for vindication of political rights were as r=0.22 the City of Isfahan and as r=0.28 for Kermanshah City. In addition, the values for vindication of social rights were as r=0.19 for Isfahan and r=0.18 for Kermanshah. Moreover, the values for civil rights were r=0.22 for Isfahan and r=0.24 for Kermanshah City.
    Keywords: Civil Rights, Political Rights, Social Rights, Political Participation
  • Nejat Mohammadifar, Hossein Masoudnia* Page 213
    The issue of participation in the political process of a society has been one of the main ideals and concerns of social and political intellectuals since the past in such a way that it can be said that the gradual development of public participation rights and establishment of political institutions practicing them are products of these concerns. In this arena, vindication of citizenship rights can influence the degree of political participation as one of the key concepts of political development in societies. Accordingly, the main objective of the present study is to investigate the relationship between vindication of citizenship rights and the degree of political participation in the two cities of Isfahan and Kermanshah. The research method employed in the present study is descriptive-survey research based on questionnaire completion. In addition, the results were investigated based on the comparative method. The data of the research were obtained from different areas of the two cities of Isfahan and Kermanshah. Then, via completion of questionnaires by 583 participants, the data were analyzed by the SPSS software. According to the findings, there was a significant correlation between vindication of citizenship rights and the degree of political participation. These values for vindication of political rights were as r=0.22 the City of Isfahan and as r=0.28 for Kermanshah City. In addition, the values for vindication of social rights were as r=0.19 for Isfahan and r=0.18 for Kermanshah. Moreover, the values for civil rights were r=0.22 for Isfahan and r=0.24 for Kermanshah City.
    Keywords: Civil Rights, Political Rights, Social Rights, Political Participation
  • Reza Mosazadeh* Page 249
    The formation of international law especially after the foundation of United Nations (1945) is mainly based on the State’s practice through treaty-making process by States themselves. The States agrees to be bound by an treaty if the formal steps of agreement such as negotiation, signature, ratification etc. is respected. Since that time, the role of State’s consent has been diminished and the western countries focuses on the development of the “unconsensual international law”. In this paper, the practice of States are examined which shows that the present trend of international law take distance from hard law and shifts to the “soft law”. Taking note of the new development of international law , we study the States practices on the codification of the Paris Climate Change agreement of December 2015.
    Keywords: Satisfaction, satisfaction of international law, international conventions, international law, soft law
  • Seyyed Mohammad Sadegh Hashemi Shahroudi* Page 279
    Good governance seeks to present a new and different way for governing states in contemporary political and legal life. This expression show us new perspectives about the quality and role of government in managing the state beside private sector and social society. In this study, we will explain the meaning of Good Governance according to international documents and will analyze its role in strengthening democracy and human rights. According to Good Governance theory, in modern political systems, democracy and human rights will support economic development and most of International Economic Organizations evaluate their members according to Good Governance indicators in order to improve their development programs and help them to respect democracy and protect human rights. The main characteristics of Good Governance policies are, Rule of the law, Transparency, Accountability, Participation. So this article is an attempt to explain the theory of Good Governance and its legal and political effects and prove that it will lead to real democracy and economic development.
    Keywords: Good Governance, Sovereignty, Development, Democracy, Human Rights
  • Hossein Ahmari, Gholamreza Kahlaki *, Hamed Rahimpour Esfahani Page 305
    Cyber Terrorism is an example of modern terrorist threats that due to the use of new technologies and computer in virtual space in it, used by actors in the international arena, which has a high technological knowledge. Because security dilemma is the biggest problem of human and security threats of modern Cyber Terrorism as constructivists believe, it must be viewed from the perspective of security and identity constructions, this research, cyber security evaluation is based on identity and security structures to establish legal in domestic and international arena. In fact, with this look at the state of the central actors in the field of international relations, and along of other actors of the international arena, with regard to the view of his identity explain legal rules, this article tries to review general concept of cyber terrorism as a criminal phenomenon and Strategies and shortcomings of the legal system to deal with it.This Research through interdisciplinary study and with constructivist approach, will explore the phenomenon of cyber-terrorism, and will respond to it, how mental frameworks actors in the international arena will be effective on creating cyber threats, and in resolving this security dilemma In the social process, actors identity and their perceptions in the prevention and legislation on the international arena, is effective.
    Keywords: Cyberspace, Cyber terrorism, Constructivism, IdentitySecurity Constructions, prevention, legal system