فهرست مطالب

مجله روانشناسی و روانپزشکی شناخت
سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیامک داداشی *، عزت الله احمدی، اصغر علیزاده، فاطمه بزاز منصف صفحات 1-11
    مقدمه
    مطالعات تصویربرداری مغزی نشان داده اند که کاهش فعالیت لوب فرونتال در بیماران وسواسی -جبری وجود دارد. هدف از این مطالعه، بررسی این فرضیه است که بین کارکردهای نواحی پشتی جانبی پره فرونتال و اوربیتوفرونتال در بیماران دارای اختلال وسواسی-جبری، افراد دارای باورهای وسواسی، و افراد سالم تفاوت وجود دارد.
    روش
    22 دانشجوی وسواسی با آزمون وسواسی-اجباری مادزلی و 21 نفر دانشجو با باورهای وسواسی با پرسشنامه باورهای وسواسی و 22 دانشجوی بهنجار نیز بعنوان گروه گواه انتخاب شدند. در هر سه گروه، آزمون های عملکرد پیوسته و دسته بندی کارتهای ویسکانسین بر روی آزمودنی ها اجرا شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده ها به روش MANOVA در آزمون عملکرد پیوسته نشان داد که در متغیر خطای حذف، بیماران وسواسی تفاوت معنی داری با گروه های افراد با افکار وسواسی و افراد سالم دارند. همچنین در خطای ارتکاب نیز بیماران وسواسی تفاوت معنی داری با دو گروه دیگر دارند. همچنین بین هیچ یک از گروه ها در شاخص درجاماندگی آزمون ویسکانسین، تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    بیماران وسواسی-جبری نقایصی را در کارکردهای ناحیه اوربیتوفرنتال نشان می دهند که این نقایص در افراد با باورهای وسواسی و افراد سالم دیده نمی شود.
    کلیدواژگان: کارکرد پره فرونتال، وسواسی، جبری، باورهای وسواسی، اوربیتوفرونتال
  • اکبر همتی ثابت، شکوه نوابی نژاد *، جواد خلعتبری صفحات 12-25
    زمینه و هدف
    با توجه به اینکه درمان دارویی برای اختلال افسردگی ،اضطراب و استرس صرفا علامت محور می باشد لذا از روش طرح واره درمانی و شناخت درمانی گروهی به منظور کاهش افسردگی، اضطراب و استرس ادراک شده مراجعان زن دارای رفتارهای پر خطرجنسی استفاده شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه آزمایشی است با روش نمونه گیری خوشه ایتک مرحله ای . جامعه آماری 500 نفرازمراجعان زن با سابقه رفتار پر خطرجنسی بود که برای انجام آزمایش ایدز به این مرکز مراجعه کردند که دامنه سنی آنها 20 تا 60 سال ودارای مدرک دیپلم به بالابودند با استفاده از فرمول حجم نمونه به صورت تصادفی 250 نفر را انتخاب شدند . توسط روانشناس و پزشک مصاحبه تشخیصی گرفته شد و مقیاس افسردگی،اضطراب،استرسDASS) ،لاوییوند و لاویبند[1] ،1995) اجرا شد.
    85 نفر ازمراجعان دارای افسردگی،اضطراب،استرس تشخیص داده شدند که از این میان 45 نفر را به صورت تصادفی انتخاب شدند و در سه گروه 15 نفری که شامل دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل قرار گرفتند، 12 جلسه شناخت درمانی گروهی و 12جلسه طرح واره درمانی اجرا گردید که مدت زمان هر جلسه 90 دقیقه بود. در پایان دوره ی آموزشی هر سه گروه مجدد مورد پس آزمون قرار می گیرند
    نتایج
    نتایج آزمون تحلیل کواریانس نشان داد که پس از تعدیل نمرات پیش آزمون بین میانگین نمرات سه گروه در پس آزمون تفاوت معناداری وجود داشت F(1،39)=54/125 p< 0/01 همچنین بررسی میانگین های تعدیل شده نشان از اثر بخش بودن طرح واره درمانی نسبت به شناخت درمانی گروهی داشت .
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که طرح واره درمانی نسبت به شناخت درمانی گروهی بر افسردگی، اضطراب و استرس ادراک شده مراجعان زن دارای رفتارهای پر خطرجنسی موثرتر است.
    [1] -P.F Lovibond& S.H. Lovibond
    کلیدواژگان: طرح واره درمانی، شناخت درمانی گروهی، افسردگی، اضطراب، استرس ادراک شده
  • فاطمه آیت مهر *، شهرام محمدخانی، حمیدرضا حسن آبادی، سامان صادق پور صفحات 26-43
    مقدمه
    با توجه به ماهیت پیچیده و نشانگان متنوع اختلال وسواسی-اجباری، درمان های متفاوتی برای این اختلال استفاده می شود.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر مقایسه کارآمدی دو درمان شناختی – رفتاری و فراشناختی در کاهش نشانه های اجبار شست و شو، اضطراب و افسردگی بود.
    روش
    به این منظور 6 بیمار زن مبتلا به اختلال وسواسی – اجباری از نوع شست و شو بر اساس معیار تشخیصی و آماری SCID انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه درمان فراشناختی و شناختی – رفتاری قرار گرفتند. بیماران هر دو گروه به مدت 12 جلسه یک ساعته درمان های مربوط به خود را دریافت نمودند. ابزارهای پژوهش شامل نسخه دوم پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه اضطراب بک و نسخه ویراست شده پرسشنامه وسواس- اجبار (OCI-R) در چهار نوبت پیش آزمون، پس آزمون، پیگیری اولیه و ثانویه توسط بیماران تکمیل شد و داده ها به دو صورت انفرادی و گروهی تحلیل گردید. در تحلیل انفرادی از شکل ها، تحلیل دیداری و اندازه اثر و در تحلیل گروهی داده ها از تحلیل واریانس با یک عامل بین گروهی (گروه های درمانی) و یک عامل درونی (زمان آزمون ها) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که درمان شناختی – رفتاری در کاهش نشانه های اجبار شست و شو کارآمدتر از درمان فراشناختی عمل کرده است. اما در کاهش اضطراب و افسردگی درمان فراشناختی قدرتمندتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به این نتایج به نظر می درمان فراشناختی برای بیماران مقاوم مناسب تر باشد. با این حال، نتیجه گیری قطعی در مورد کارآمدی این درمان ها نیازمند مطالعات بیشتری است.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، درمان فراشناختی، درمان شناختی، رفتاری، کارآمدی، شست و شو
  • مریم کاویانی *، علرضا فارسی، بهروز عبدلی صفحات 44-61
    زمان پاسخ آهسته تر به هدف نشانه گذاری شده را نسبت به هدف نشانه گذاری نشده بازداری بازگشت می نامند. این سوال وجود داشته است که چه فرایندی توسط بازداری بازگشت، بازداری می شود. این مطالعه با استفاده از الگوی دوره بی پاسخی روان شناختی، به دنبال پاسخ به این سوال بود. ابتدا یک نشانه بینایی در موقعیت سازگار و ناسازگار با هدف دوم ارائه می شد. نشانه توسط دو هدف شنیداری و بینایی دنبال می شد، هر دو به یک پاسخ سریع نیاز داشتند. در فاصله های زمانی کوتاه، زمان واکنش هدف نشانه گذاری شده تفاوت معناداری با هدف نشانه گذاری نشده نداشت؛ اما در فاصله زمانی طولانی، این تفاوت معنی دار بود؛ بنابراین بازداری ایجادشده بعد از نشانه احتمالا مراحل حسی/ادراکی را تحت تاثیر قرار می دهد به ویژه وقتی چشم ها ثابت اند. این بازداری می تواند توسط وقفه شناختی قبل از تنگ راه حذف شود.
    کلیدواژگان: جهت دهی توجه، سیستم بینایی حرکتی، جایگاه وقفه، تنگ راه، وقفه شناختی
  • فریبرز صدیقی ارفعی*، زکیه نجاریان صفحات 62-74
    پژوهش های انجام شده درباره نظریه دلبستگی، بیان گر اهمیت آن در ابعاد متعددی از زندگی افراد می باشد. بر طبق این نظریه تاثیر کیفیت دلبستگی در تمامی گستره ی زندگی تداوم دارد و تبیین کننده تفاوت های فردی در زمینه ی روش های مقابله با استرس می باشد. با توجه به اهمیت این موضوع، هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط سبک های دلبستگی با روش های مقابله با فشار روانی است. نمونه پژوهش شامل 400 نفر از دانشجویان دانشگاه های کاشان در سال تحصیلی 92-1391 بود. نمونه گیری در مرحله اول به روش خوشه ایو در مرحله بعد به صورت طبقه ای انجام گرفت. ابزارهای اندازه گیری عبارت بوده اند از پرسش نامه سبک های دلبستگی هازن و شاور(1987) و مقیاس سبک های مقابله اندلر و پارکر (1990).برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های توصیفی، ضریب همبستگی، تحلیل رگرسیون به روش همزمان و آزمون تحلیل واریانس استفاده شد. یافته ها نشان داد که دو سبک دلبستگی ایمن و ناایمن دوسوگرا می توانند واریانس سبک مقابله مساله مدار و هیجان مدار را به صورت معنادار پیش بینی کنند. به عبارت دیگر افراد با سبک دلبستگی ایمن بیشتر از سبک مقابله مساله مدار استفاده می-کنند. در بررسی روابط سه سبک دلبستگی در دانشجویان دختر و پسر، نتایج نشان دهنده تفاوت معنادار در سبک دلبستگی ناایمن دوسوگرا است. اما در استفاده از سبک های مقابله تفاوتی درجنسیت مشاهده نشد.در تبیین نتایج بر اهمیت شکل گیری دلبستگی در دوران رشد و تحول و تاثیرات آن در بزرگسالی تاکید شده است. لذا می توان با ایجاد دلبستگی ایمن در دانشجویان و به دنبال آن استفاده درست از سبک-های مقابله در شرایط پر استرس زندگی، قدم های مهمی را در جهت موفقیت جوانان به خصوص قشر دانشجوی کشور برداشت.
    کلیدواژگان: سبک دلبستگی ایمن، سبک دلبستگی ناایمن، روش های مقابله با فشارروانی، دانشجویان
  • فرشته وحدانی*، فرشاد بهاری صفحات 86-101
    ازدواج یکی از پنج پدیده ی مهم زندگی است که می توان برای آن بعد از تحصیل و اشتغال برنامه ریزی کرد. هدف از این پژوهش هنجاریابی و استانداردسازی مقیاس تحلیل خلق و خو تیلور- جانسون برای زوج های ایرانی، تعیین پایایی و روایی آن و همچنین تهیه نرم های کمی و کیفی بود. جامعه ی آماری شامل نامزدها، در آستانه ی ازدواج ها و همچنین زوج های که طول عمر زندگی مشترک آنها زیر سه سال بود، می باشد. نمونه ی آماری شامل 420 زوج که از بین زوج های که واجد شرایط پژوهش حاضر بودند به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. برای رواسازی آزمون از روش تحلیل عامل تاییدی و برای تعیین روایی همزمان از همبستگی پیرسون استفاده گردید از ضریب آلفای کرونباخ و دو نیمه کردن آزمون با اصلاح اسپیرمن- براون برای اعتباریابی استفاده شد. یافته ها نشان داد که مقیاس تیلور- جانسون برای زوج ها و خانواده های ایرانی با مقیاس رضایت زناشویی اینریچ همبستگی بالایی دارد. ضریب آلفای کرونباخ برابر با 92/0 و ضریب اعتبار دو نیمه سازی آزمون 75/0 بدست آمده است که معنادار می باشد. همچنین یافته های تحلیل عاملی نشان داد که این مقیاس در جمعیت زوج های ایرانی نیز از پایایی و روایی مطلوب برخوردار است و نه خرده مقیاس آن مورد تایید قرار گرفت. از این یافته ها می توان چنین نتیجه گرفت که تحلیل خلق و خو تیلور-جانسون ابزاری معتبر برای مشاوره های پیش از ازدواج می باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل خلق و خوی تیلور-جانسون، استانداردسازی، مشاوره پیش از ازدواج
  • محمود یوسفیان، صاحب یوسفی *، طاهره نجفی فرد، فتانه احمدی صفحات 102-112
    هدف از این پژوهش تاثیر آموزش مهارتهای جهت یابی و حرکت اولیه بر مهارت های جهت یابی و حرکت پیشرفته افراد آسیب دیده بینایی پسر شهر تهران در سال تحصیلی92 - 91 بوده است. در این مطالعه شبه آزمایشی از طرح پیش آزمون- پس آزمون تک گروهی استفاده شد. در این پژوهش جامعه آماری عبارت است از کلیه دانش آموزان پسر نابینا و کم بینای 5 تا 14 سال که در سطح شهر تهران در سال تحصیلی92 - 91 مشغول به تحصیل بوده اند. تعداد کل جامعه آماری در دسترس 80 نفر بودندکه از مدارس پیش دبستانی و ابتدایی و راهنمایی شهر تهران (مجتمع نابینایان شهید محبی، مدرسه خزائلی) و تمام دانش آموزان نابینای شاغل به تحصیل در مدارس 22 گانه شهر تهران انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه لینکلن ازرتسکی استفاده شد. دانش آموزان طی 12 جلسه تحت آموزش قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیری نشان داد تفاوت دو گروه آزمایش و کنترل در خرده متغیرهای تعادلی ایستا (0.01>P، 7.25=F)، حرکات ظریف (0.01>P، 14.56=F)، حرکات درشت (0.01>P، 11.85=F)، هماهنگی دو دست (0.01>P، 8.45=F)، هماهنگی دست و پا (0.01>P، 22.42=F) و مهارت های حرکتی (0.01>P، 8.99=F) از نظر آماری معنادار است. ولی برای متغیرهای هماهنگی چشم و دست (0.05>P، 1.20=F) و سرعت حرکت ( 0.05>P، 1.20=F) تفاوت معناداری وجود ندارد. بدین ترتیب بر اساس یافته های به دست آمده از این پژوهش، شایسته است که هر چه بیشتر به توانمندی های کودکان نابینا در زمینه های گوناگون حرکتی به ویژه مهارتهای کلی حرکت و آن هم درسنین پایه، توجه خاصی شود. چون زمینه استقلال هر چه بیشتر این افراد را به همراه داشته و باعث افزایش سطح سلامت عمومی جامعه می شود.
    کلیدواژگان: دانش آموزان دارای آسیب بینایی، مهارت های حرکتی، جهت یابی، حرکت
|
  • Siamak Dadashi*, Dr Ezzatollah Ahmadi, Asghar Alizadeh, Fatemeh Bazzaz Monsef Pages 1-11
    Introduction
    Brain imaging studies have shown reduced activity in the frontal lobe in OCD patients. The aim of this study is compare functions of dorso-lateral prefrontal cortex and orbitofrontal cortex in OCD patients, obsessive beliefs group, and healthy group.
    Method
    21 college student with OCD, 21 college student with obsessive beliefs, and 22 normal college student were chosen by Madzeli obsessive- compulsive questionnaire, and OBQ-44 test. WCST and CPT tasks was performed on all subjects in 3 groups.
    Results
    The data analysis showed that there were significant differences between OCD group, obsessive beliefs group, and healthy group in CPT variables(omission and commission error). There were not significant differences between OCD group, Obsessive Beliefs group, and healthy group in WCST variable(perseveration error).
    Conclusions
    Obsessive-compulsive patients show deficits in orbitofrontal function, while this deficits have not seen in Obsessive Beliefs group and healthy group.
    Keywords: prefrontal functions, obsessive beliefs, Obsessive, compulsive, orbitofrontal
  • Akbar Hemmati Sabet, Dr Shokouh Navabi Nejad*, Dr Javad Khalatbari Pages 12-25
    Background
    Given that drug treatment for depression, anxiety and stress. So just sign axis of schema therapy and group cognitive therapy to reduce depression, anxiety and perceived stress women with high-risk behavior patrons use was.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental study with single-stage cluster sampling method. The population of 500 individuals attending women with a history of sexual risk behavior for HIV testing that went to the center of the age range 20 to 60 years and have a diploma to high levels by psychology and medicine diagnostic interview, the use of formula sample of 250 randomly selected and depression, anxiety, stress (DASS, Lovibond, P.F. Lovibond, 1995) was conducted.
    85 clients of depression, anxiety, stress were detected, of which 45 people were selected randomly in three groups of 15 people, including two experimental groups and one control group underwent 12 sessions of cognitive therapy and 12 sessions schema therapy was conducted at the time of each session was 90 minutes. At the end of the training period, all groups are re-test
    Findings: The results of analysis of covariance showed that after adjusting for pretest scores between the three groups in mean scores were statistically significant F (1,39) = 54/125 p
    Conclusion
    The results showed that schema therapy than in cognitive therapy on depression, anxiety and perceived stress female clients with high-risk behavior is more effective
    Keywords: schema therapy, cognitive therapy, depression, anxiety, perceived stress
  • Fatemeh Ayat Mehr*, Dr Shahram Mohammadkhani, Dr Hamidreza Hasanabadi, Saman Sadeghpour Pages 26-43
    Background
    Due to the complex nature and varied symptoms of obsessive-compulsive disorder¡ different treatments can be used.
    Objective
    The aim of present study was to compare the efficacy of cognitive-behavior therapy (CBT) and meta-cognitive therapy (MCT) on reducing the symptoms of washing compulsions¡ anxiety and depression.
    Method
    To do so¡ 6 women with OCD (pure washing)¡ were selected based on the structured clinical interview for DSM-IV (SCID)¡ and were assigned randomly to CBT or MCT group. In each group¡ patients received the relevant therapies in 12 one-hour sessions. Research tools included Beck Depression Inventory (BDI-II)¡ Beck Anxiety Inventory (BAI)¡ and Obsessive-Compulsive Inventory (OCI-R) that were completed by patients in pretest¡ posttest¡ follow up 1 and follow up 2. Finally¡ data was analyzed both individually and in group. In individual analysis¡ we used diagrams¡ visual analysis and calculating the effect size¡ while in group analysis¡ the analysis of variance with one between group factor (two group of therapies) and one within group factor (time of tests) was used.
    Result
    The results indicated that CBT was more effective than MCT in reducing washing compulsions symptoms. However¡ MCT was more effective than CBT in reducing anxiety and depression.
    Conclusion
    Considering these results¡ it can be suggested that MCT is more appropriate that the CBT for refractory patients. However¡ definitive conclusion about the efficacy of these therapies requires more studies.
    Keywords: obsessive, compulsive disorder, metacognitive therapy, cognitive, behavior therapy, efficacy, washing
  • Maryam Kavyani*, Dr Alireza Farsi, Dr Behrouz Abdoli Pages 44-61
    The slower response time to the cued than uncued target refers to inhibition of return. It has been always questioned which process is inhibited by the inhibition of return. This study sought to answer this question by using the psychology refractory period paradigm. A visual cue was presented at the cued or uncued location first, which was followed by an auditory and a visual target. Results demonstrated no significant different between the reaction time to the cued that uncued target in short time intervals. But, a significant difference was observed between the response time to the cued than uncued target when time interval was long. Finding suggest that the inhibitory effect might affect the sensory/perceptual stages of processing while eyes are fixated, and the inhibitory effect can be absorbed into the cognitive slack.
    Keywords: Orenting of attention, Oculomotor system, Locuse of slack, bottleneck, cognitive slack
  • Fariborz Sedighi Arfaee, Zakiyeh Najarian* Pages 62-74
    Introduction
    Previous studies conducted on attachment theory reflect the importance of attachment in different aspects of life. Based on this theory, attachment affects the quality of life and individual differences in methods of coping with stress. Given the importance ofthis issue, the aim of this study was to investigate the relationship between attachment styles and methods of coping with stress.
    Methods
    The sample consisted of 400 students at the University of Kashan in 2014-2015 academic year. In the first stage, cluster sampling and then stratified sampling was used for participant selection for the study. Hazan and Shaver”s (1987) attachment styles questionnaire and coping styles scale by Endler and Parker (1990) were used for data collection. For data analysis, descriptive methods, correlation, regression analysis and analysis of variance were used.
    Results
    Results showed links between insecure and secure attachment styles on the one hand and problem-solving approaches to coping style on the other. In examining relationships between attachment styles, a significant difference in the results was found for insecure attachment. The use of different coping styles was found to be gender independent.
    Conclusion
    People with secure attachment style use problem-solving approaches to coping style. Based on the results, the formation and strengthening of attachment during growth and development affects adulthood and should be emphasized. Therefore, the creation of secure attachment for students, followed by the correct use of the stress coping styles can dramatically increase success among students in the country.
    Keywords: Secure attachment, insecure attachment styles, coping with mental stress, students
  • Fereshte Vahdani, Farshad Bahari Pages 86-101
    Marriage is one of the five important phenomena in life that can be programmed after education and employed. The aime of this study was to standardization of the Taylor-Johnson Temperament Analysis for Iranian couples, determination of reliability and validity as well as providing quantitative and qualitative norms. The statistical sample includes candidates, the threshold marriages and couples who are living together under three years, respectively. The statistical sample consisted of 420 couples that among couples who were eligible for this study were selected randomly. The research tool was Taylor-Johnson Temperament Analysis which contains9 subscales of Nervous/ Composed (A), Depressive/Light-Hearted (B), Active-Social/Quiet (C), Expressive-Responsive/ Inhibited(D),Sympathetic/ Indifferent (E), Subjective/ Objective (F), Dominant/ Submissive (G), Hostile/Tolerant (H) and Self- Disciplined/ Impulsive (I). -. To validate the test, confirmatory factor analysis method and to determine the simultaneous validity the Pearson correlation were used. The Cronbach's alpha coefficient and test's split-half with Spearman-Brown correction were used for validation. The results showed that Taylor-Johnson scale for Iranian couples and families has high correlation with Enrich marital satisfaction scale. Cronbach's alpha coefficient was equal to 0.92 and test's split-half validity coefficient has been determined as 0.75 which is significant. Also in order to determine the quantitative norm, the overall average and standard deviation have been achieved by 256.56 and 50.192 respectively. To determine the qualitative norm for Taylor-Johnson Temperament Analysis, the cutoff points (interquartile deviation) is used and the quantitative norm has been determined too. The results of factor analysis revealed that this scale has good reliability and validity in Iranian couples population and 9 subscales it were confirmed. From these findings we can conclude that the Taylor-Johnson Temperament Analysis is a valid tool for premarital counseling.
    Keywords: Taylor-Johnson Temperament Analysis, standardization, premarital counseling
  • Mahmood Yousefian, Saheb Yousefi*, Tahereh Najafi Fard, Fattaneh Ahmadi Pages 102-112
    The aim of this study was to evaluate the impact of training orienteering skills and basic movement on orienteering skills and advanced motion of male individuals with visual impairment in 2012- 2013 academic year. This study employed a quasi-experimental, single group pretest-posttest design. The study population consists of all male students 5 to 14 years who were blind and visually impaired in Tehran in the academic year 2012- 2013. The total number of accessible population were 80 subjects who were from preschool and elementary and junior high schools in Tehran (the complex for blinds martyr mohebi , KhazaeliSchool ) and all blind students studying in schools in 22 districts of Tehran were selected. In this study Lincoln Oseretsky's questionnaire was used. Students were trained in 12 sessions. The results of multivariate analysis of covariance showed a significant difference between experimental and control groups in sub variables of static balance (0.01> P, 7.25 = F), fine motor (0.01> P, 14.56 = F), gross motor (0.01> P, 11.85 = F), coordination of both hands (0.01> P, 8.45 = F), coordination of hands and feet (0.01> P, 22.42 = F) and motor skills (0.01> P, 8.99 = F) was statistically significant . But for variables of Eye hand coordination (0.05> P, 1.20 = F) and speed of movement (0.05> P, 1.20 = F) there is no significant difference. Thus, based on the findings obtained from this study is worthy That paying particular attention to the more the capabilities of blind children in various fields, in particular motor skills and it is generally the basis of age, . Because increase the autonomy of these people and the level of public health.
    Keywords: students with visual impairment, motor skills, orienteering, motion