فهرست مطالب

مدیریت ورزشی - پیاپی 33 (مهر و آبان 1395)

نشریه مدیریت ورزشی
پیاپی 33 (مهر و آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • جمال الدین بیرامی ایگدر*، محمد سبحان الهی، سعید حاتمی صفحات 481-493
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مدیریت دانش مشتری در ایجاد مزیت رقابتی از دیدگاه هواداران تراکتورسازی تبریز بود. روش تحقیق، توصیفی و از نوع همبستگی است. برای نمونه گیری از روش خوشه ایتصادفی استفاده شد. پس از جمع آوری، 450 پرسشنامه قابل استفاده بود. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه مدیریت دانش: شرون لاسون (2003) و مزیت رقابتی حسینی (1390) استفاده شد. روایی پرسشنامه ها را ده تن از استادان مدیریت ورزشی تایید کردند. پایایی ابزار تحقیق با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه های مدیریت دانش مشتری و مزیت رقابتی به ترتیب 81/0، 79/0 به دست آمد. از روش آماری مدل معادلات ساختاری برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. خروجی های نرم افزارAMOS نشان دهنده مناسب بودن مدل ساختاری بود (91/0=GFI، 91/0=AGFI، 92/0=NFI، 97/0=CFI و 041/0= RMSEA). نتایج نشان داد بعد سازماندهی دانش با ضریب بتای 41/0 قوی ترین پیش بینی کننده مزیت رقابتی باشگاه در بین هواداران است. همچنین کاربرد دانش، ایجاد دانش، جذب دانش، ذخیره دانش و انتشار دانش با ضریب بتای 23/0 ،21/0 و 18/0، 13/0 و 07/0 پیش بینی کننده خوبی برای مزیت رقابتی از دیدگاه هواداران است؛ یعنی باشگاه هایی که دانش به دست آمده مشتریان خود را مدیریت می کنند، به برتری رقابتی در میان سایر باشگاه ها منجر می شوند.
    کلیدواژگان: فوتبال، مدلسازی، مدیریت دانش، مزیت رقابتی، هواداران
  • رسول نوروزی سیدحسینی *، کیوان موسوی چشمه کبودی، فروغ فتاحی مسرور صفحات 495-510
    تبعیض می تواند تاثیرات منفی ای بر عملکرد تیم های ورزشی بگذارد. شناسایی فرایندها، بسترها و عوامل ایجادکننده تبعیض می تواند به بهبود عملکرد تیم های ورزشی کمک کند. هدف از این تحقیق طراحی مدل تبعیض در تیم های ورزشی است که با روش تحقیق کیفی و با ماهیت اکتشافی- بنیادی انجام گرفت. از طریق روش نمونه گیری هدفمند- گلوله برفی و براساس مصاحبه های عمیق، داده های تحقیق از متخصصان آکادمیک و مدیران و مربیان ورزشی جمع آوری شد. براساس روش نظریه داده بنیاد، داده ها پس از کدگذاری تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که مسمومیت فضای تیم به عنوان عوامل علی، عدم سلامت ساختاری تیم به عنوان بسترهای حاکم، عوامل درونی تیم به عنوان شرایط مداخله گر، ولنگاری مدیریت تیم به عنوان کنش و تعاملات و بی اهمیتی نسبت به تیم به عنوان پیامدهای مدل تبعیض در تیم های ورزشی نقش بازی می کنند. براساس مدل تبعیض در تیم های ورزشی، توصیه می شود که نقش عوامل مختلف در پدیدآیی تبعیض در تیم های ورزشی مدنظر قرار گیرد و برای پیشگیری از آن تدابیری به صورت نظام مند لحاظ شود. توجه ویژه به بسترها و عوامل ایجادکننده تبعیض در تیم های ورزشی، می تواند ایجاد این پدیده را در تیم های ورزشی کاهش دهد.
    کلیدواژگان: تبعیض، تیم های ورزشی، سلامت ساختار، مسمومیت فضا، نظریه داده بنیاد
  • نجمه رضاسلطانی*، محسن وحدانی صفحات 511-525
    هدف از این پژوهش مدل یابی تاثیر هویت ورزشی بر جهت گیری ورزشی در ورزشکاران شرکت کننده در یازدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان پسر سراسر کشور بود. 400 دانشجو از بین 2130 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه جهت گیری ورزشی (87/0=SOQ، Gill et al.،1988،α) و پرسشنامه هویت ورزشی (82/0=Cieslak، 2004،α) بود. پرسشنامه جهت گیری ورزشی با 25 آیتم، سه بعد جهت گیری ورزشی و پرسشنامه هویت ورزشی با 22 آیتم، پنج بعد هویت ورزشی را ارزیابی کردند. داده ها با استفاده از آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف، رگرسیون چندگانه و روش مدلسازی معادلات ساختاری در سطح معناداری 05/0 ≥ P تحلیل شد. یافته ها نشان داد همه ابعاد هویت ورزشی (به جز تاثیرپذیری منفی) رابطه مستقیم و معناداری با جهت گیری ورزشی دارند. همچنین مجموعه متغیرهای مستقل (هویت خود، هویت اجتماعی، انحصارگرایی، تاثیرپذیری مثبت، تاثیرپذیری منفی)، نزدیک به 41/0 از واریانس متغیر جهت گیری را پیش بینی یا برآورد می کنند (41/0 R 2 =).
    کلیدواژگان: المپیاد ورزشی، جهت گیری ورزشی، مدل یابی، ورزشکاران، هویت ورزشی
  • مرجان امینی*، صدیقه حیدری نژاد، طاهره ازمشا صفحات 527-540
    هدف از این تحقیق، رتبه بندی عوامل تسهیل کننده مشارکت سالمندان در فعالیت بدنی بود. تحقیق توصیفی-تحلیلی است و گردآوری داده ها، به روش پیمایشی-میدانی انجام گرفت. جامعه آماری کلیه سالمندان شهر اهواز در سال 1393 بودند که 383 نفر به عنوان نمونه برآورد شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. برای سنجش روایی آن از روایی تشخیصی با استفاده از شاخص AVE استفاده شد که حداقل آن برای سازه های پرسشنامه، 67/0 محاسبه شد. برای تعیین پایایی از شاخص پایایی ترکیبی استفاده شد که حداقل مقدار آن 86/0 به دست آمد. آلفای کرونباخ 91/0 حاکی از پایایی ابزار تحقیق بود. در نهایت برای رتبه بندی عوامل تسهیل کننده مشارکت سالمندان شهر اهواز در فعالیت های بدنی از مدل تاپسیس استفاده شد. یافته ها حاکی از آن است که از دیدگاه سالمندان در بین مولفه های تسهیل کننده مشارکت در فعالیت های بدنی، مولفه محیطی و امکاناتی با وزن (8548/0Ci =) بیشترین اهمیت و مولفه مالی و اقتصادی با وزن (4479/0Ci = ) کمترین اهمیت را دارند. با توجه به جمعیت رو به رشد سالمندان و نتایج این تحقیق، به نظر می رسد از طریق توجه بیشتر و درک عمیق آموزش دهندگان و دیگر متخصصان سلامت در طراحی برنامه های مداخلاتی مناسب، می توان مشکلات فعالیت بدنی سالمندان را کاهش داد.
    کلیدواژگان: تاپسیس، سالمند، عوامل تسهیل کننده، فعالیت بدنی، ورزش
  • شاهین مصطفی پور انزلی*، سید محمد کاشف صفحات 541-554
    هدف از پژوهش حاضر ارزیابی میزان التزام عملی مربیان ورزشی به مسئولیت های حقوقی از دیدگاه ورزشکاران شهرستان ارومیه است. روش پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی– پیمایشی بود که به صورت میدانی انجام گرفت. بدین منظور 384 نفر از ورزشکاران شهرستان ارومیه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که به روش آزمون – آزمون مجدد، پایایی آن بررسی و ضریب 93 درصد حاصل شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها، با توجه به طبیعی بودن توزیع داده ها از آمار پارامتریک تی استیودنت و آنووا استفاده شد. بررسی یافته های تحقیق نشان داد 28/73 درصد مربیان ورزشی به مسئولیت های حقوقی خود از دیدگاه ورزشکاران آگاهی داشتند. بین دیدگاه زنان و مردان، مدرک تحصیلی و تجربه و مهارت، در خصوص میزان التزام عملی مربیان ورزشی به مسئولیت های حقوقی تفاوت معناداری وجود داشت (05/0 ≥P ). با توجه به اعلام آشنایی آزمودنی ها با وظایف مربیان ورزشی به مسئولیت های حقوقی، توصیه می شود با تهیه بروشورهای حقوق ورزشی متناسب با ایمنی و سلامت فضاهای ورزشی برای مربیان ورزش، والدین و ورزشکاران جهت تکمیل تر شدن آگاهی های جامعه ورزش اقدام شود.
    کلیدواژگان: حقوق، مربیان ورزشی، مسئولیت، میزان التزام، ورزشکاران
  • سردار محمدی*، نرگس اسماعیلی صفحات 555-566
    امروزه استفاده از فناوری اطلاعات با موانع و چالش هایی روبه روست، ازاین رو به منظور اولویت بندی موانعکاربرد فناوری اطلاعات در سازمان های ورزشی نظرهای 71 نفر از کارشناسان و مدیران این سازمان ها از طریق پاسخگویی به پرسشنامه های محقق ساخته جمع آوری شد. روایی (صوری، محتوایی) پرسشنامه توسط متخصصان و پایایی آنها به سبب نرخ ناسازگاری پرسشنامه ها که کمتر از 1/0 بود، تایید شد. روش تحقیق حاضر توصیفی پیمایشی بود و به منظور تحلیل داده ها از روش AHP و نرم افزار Expert Choic11 استفاده شد. یافته ها نشان داد که موانع سازمانی با وزن نهایی450/0، اهمیت بیشتری از سایر موانع دارد. همچنین در بین موانع سازمانی، مانع برنامه ریزی با وزن نهایی 372/0 و در بین گزینه های موانع فنی، مشکلات سخت افزاری با وزن نهایی 481/0 اولویت اول را به خود اختصاص دادند. همچنین در بین موانع فردی، مانع ضعیف انگیزه و رغبت با وزن نهایی347/0 و در بین گزینه های موانع فرهنگی، قصور در ترویج و فرهنگ استفاده از فاوا با وزن نهایی 387/0 اولویت اول را به خود اختصاص دادند.با توجه به یافته های تحقیق می توان گفت که مانع سازمانی از مهم ترین موانع پیش روی کاربرد فناوری اطلاعات در سازمان های ورزشی ایران است، ازاین رو تدوین برنامه های مناسب برای رفع این مانع ضروری و اجتناب ناپذیر است.
    کلیدواژگان: روش AHP، سازمان ورزشی، فناوری اطلاعات، مانع سازمانی، مانع فردی، مانع فرهنگی، مانع فنی
  • عباس نظریان مادوانی* صفحات 567-588
    هدف این پژوهش ارزیابی عوامل تعیین کننده صلاحیت های قانونی مدیران ورزشی از دیدگاه متخصصان دانشگاهی و مدیران اجرایی ورزش بود. جامعه آماری پژوهش 331 نفر، شامل کلیه مدیران اجرایی ورزش شهرستان های استان و شهر تهران، مناطق شهرداری تهران، دانشگاه های شهر تهران، مناطق آموزش و پرورش شهر تهران و استادان مدیریت ورزش دانشگاه های شهر تهران بود. نمونه آماری با توجه به جدول کرجسی و مورگان 180 نفر به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه 37 گویه ای صلاحیت های ضروری مدیران ورزشی ته (1997) بود. نتایج نشان داد شش عامل تعیین کننده صلاحیت های قانونی ضروری مدیران اجرایی ورزش به ترتیب مدیریت امکانات و تجهیزات ورزشی، طرح ها و برنامه های مواجهه با مواقع اضطراری، تبعیت از قانون، سیاست ها و رویه های سازمانی، مدیریت خطر و روابط عمومی بودند. در ضمن بین دیدگاه دو گروه زنان و مردان در زمینه اولویت صلاحیت های قانونی ضروری مدیران اجرایی از نظر آماری تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0P≤). به نظر می رسد آموزش مستمر مدیران اجرایی ورزش بتواند از بروز خطرها و ایجاد دادخواهی های حقوقی جلوگیری کند و آگاهی بخشی در زمینه مسائل قانونی و حقوقی مدیریت ورزش به مسئولان ادارات منابع انسانی ورزش از خسارات ناشی از به کارگماری افراد ناشایست در مناصب مدیریتی ورزش پیشگیری به عمل آورد.
    کلیدواژگان: سیاست های سازمانی، صلاحیت حقوقی، قانون مداری، مدیریت خطر، ورزش
  • بتول عرب نرمی* صفحات 589-603
    پیوند بین ورزش و رسانه به عنوان یک رابطه فرهنگی و تجاری برای هر دو صنعت نیازمند مدیریت مناسب است. از بین رسانه های جمعی تلویزیون به واسطه پخش زنده و امکان مشاهده تصاویر، تاثیر بیشتری در پیوند رسانه و ورزش داشته است. خط مشی تلویزیون با توجه به انحصاری بودن این رسانه در ایران و نقش محوری آن در فعال کردن زندگی عامه مردم، نیازمند تحقیق و بررسی در مورد راه هایی است که بتوان از طریق آن، تلویزیون را در خدمت سطوح پایه ورزش (با حفظ جذابیت ها) قرار داد. این امر از اهمیت توجه به سطوح بالا (ورزش حرفه ای و ورزش قهرمانی) نمی کاهد. این پژوهش با در نظر گرفتن نقش فعال مخاطب ورزشی به ارتباط ورزش در زندگی روزمره مخاطبان با برنامه های ورزشی تلویزیون می پردازد. رویکرد پژوهش تحلیلی و ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه با مخاطبان برنامه های ورزشی است. در تحلیل داده ها تفکیک جنسیت در نظر گرفته شده و نقش تلویزیون در زندگی ورزشی زنان و مردان به تفصیل بیان شده است. براساس نتایج پژوهش شرایط موجود تلویزیون نقش چندانی در تعریف و شکل دادن به زندگی افراد در بعد مشارکت و فعالیت بدنی ندارد، اما احتمالا روی آوردن مخاطبان در شکل دهی و زمان بندی برنامه های ورزشی تلویزیون و پخش موجود نقش دارد.
    کلیدواژگان: تلویزیون، رسانه، زندگی روزمره، مخاطب، ورزش
  • حسین کردلو *، آتوسا تیموری، بهادر حسنی زاده صفحات 605-618
    هدف از پژوهش حاضر توصیف و تعیین رابطه بین رضایت مندی با وفاداری و تبلیغات دهان به دهان مشتریان باشگاه های بدنسازی زنجان بود. جامعه آماری پژوهش کلیه مشتریان باشگاه های بدنسازی شهرستان زنجان، با دست کم یک سال سابقه فعالیت ورزشی، بودند. بدین منظور 280 مشتری از باشگاه های بدنسازی به صورت تصادفی انتخاب شدند و اطلاعات لازم در زمینه ویژگی های فردی از طریق چک لیست و پرسشنامه تمایل رضایت مندی (چن، 2008) و 84/0=α، پرسشنامه وفاداری (لیم، 2006) و 92/0=α، پرسشنامه تبلیغات دهان به دهان (کیم، 2008) و 89/0=α، جمع آوری شد. روش تحقیق همبستگی بود و از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی برای تحلیل داده ها استفاده شد. به طور کلی یافته های پژوهش نشان داد که ارتباط متوسطی (550/0r=) بین مولفه های رضایت مندی با وفاداری مشتریان باشگاه های بدنسازی زنجان وجود دارد. همچنین ارتباط متوسطی (462/0r=) بین رضایت مندی با تبلیغات دهان به دهان مشتریان باشگاه های بدنسازی زنجان به دست آمد. نتایج نشان داد که رضایت مندی می تواند بر وفاداری مشتریان و تبلیغات دهان به دهان مشتریان باشگاه های بدنسازی زنجان اثر داشته باشد و رضایت مندی پیش بین مناسبی برای وفاداری و تبلیغات دهان به دهان مشتریان باشگاه های بدنسازی زنجان است.
    کلیدواژگان: بازاریابی، تبلیغات دهان به دهان، رضایت مندی، مشتریان ورزشی، وفاداری
|
  • Jamaleddin Beyrami Igder *, Saeed Hatami Pages 481-493
    The aim of this study was to investigate the role of customer knowledge management in creating competitive advantage from the perspective of Tractorsazi Tabriz fans. Method was descriptive - correlation. Cluster random sampling method was used to select sample. 450 questionnaires were usable after collection. Sharon Lawson (2003) Knowledge Management Questionnaire and Hoseini (2010) Competitive Advantage Questionnaire were used. The validity of these questionnaires were determined by sport management experts and their reliability was obtained by Cronbach’s alpha coefficient as 0.81 and 0.79 respectively. The Structural Equation Modeling (SEM) was utilized to analyze data. The output of AMOS software showed the fit of the structural model (GFI = 0.91, AGFI = 0.91, NFI = 0.92, CFI = 0.97, RMSEA = 0.041). The results showed that the knowledge organization (beta coefficient = 0.41) was the strongest predictor of competitive advantage of this club among fans. Also, application of knowledge, knowledge creation, knowledge attraction, save and dissemination of knowledge (beta coefficient of 0.23, 0.21, 0.18, 0.13 and 0.07) were good predictors of competitive advantage from fan's perspective, that is to say those clubs which manage their customer's obtained knowledge increase their competitive advantage compared with other clubs.
    Keywords: competitive advantage, fans, football, knowledge management, modeling
  • Rasoul Norouzi *, Keyvan Mosavi, Frough Fattahi Masrour Pages 495-510
    Discrimination can have negative effects on sport team's performance. Identification of processes, contexts and contributing factors of discrimination can be a useful method to improve sport team's performance. The aim of this study was to design a model of discrimination in sport teams which was conducted through qualitative research method with an exploratory-fundamental nature. Data were collected by purposive-snowball sampling method based on in-depth interviews of academic experts and sport managers and coaches. According to grounded theory, data were analyzed after coding. The results showed that toxic environment of team as causal factors, lack of structural health of team as dominant contexts, internal factors of team as intervening conditions, insouciance of team management as action and interaction strategies and indifference toward a team as consequences of model of discrimination played a role in sport teams. According to the model of discrimination in sport teams, it is suggested that the role of various factors in causing discrimination in sport teams should be considered and systematic approaches should be adopted to prevent the consequences of discrimination. Special attention to contexts and contributing factors of discrimination in sport teams can reduce this phenomenon in sport teams.
    Keywords: discrimination, Grounded Theory, sport teams, structural health, toxic environment
  • Najmeh Rezasoltani *, Mohsen Vahdani Pages 511-525
    The aim of this study was to model the effect of athletic identity on sport orientation in athletes participating in 11th sport Olympiad of male students in Iran. 400 students were selected as the sample of this study from 2130 students of population. Sport Orientation Questionnaire (SOQ, Gill et al., 1988, α=0.87) and the Athletic Identity Questionnaire (Cieslak, 2004, α=0.82) were used. The SOQ with 25 items measured three dimensions of sport orientation, and the Athletic Identity Questionnaire with 22 items assessed five dimensions of athletic identity. The data were analyzed by Kolmogorov-Smirnov test, multiple regression test, and Structural Equation Modeling at significance level of P≤0.05. The results showed that all dimensions of athletic identity (excluding negative affectivity) had a direct and significant relationship with sport orientation. Also, 0.41 of variance of orientation was predicted or explained by independent variables (self-identity, social identity, exclusivity, positive affectivity, negative affectivity) (R2 = 0.41).
    Keywords: athletes, athletic identity, modeling, sport Olympiad, sport orientation
  • Marjan Amini *, Sedighe Heydarinejad, Tahere Azmesha Pages 527-540
    The aim of this study was to rank the facilitators of participation of the elderly in physical activity. This research was descriptive-analytical and method of data collection was survey-field. Statistical population consisted of all elderly of Ahvaz city in 2014. The sample size was determined as 383 subjects. A researcher-made questionnaire was used to collect data. Its validity was assessed using diagnostic validity usingAVE index. Minimum value for AVE was calculated as 0.67. Reliability was assessed using construct reliability. Minimum value of CR was 0.86. The Cronbach alpha (α=0.91) showed the reliability of this questionnaire. Finally, TOPSIS technique was used to rank facilitators of participation of the elderly in physical activity in Ahvaz city. The findings showed that among the facilitators of participation in physical activity, environmental and facility factor (Ci = 0.8548) had the first position and financial and economic factor (Ci = 0.4479) had the lowest rank from the elderly's viewpoint. Due to the growing population of the elderly and according to these results, it seems that the physical activity problems of the elderly can reduce through more attention and deep understanding of the trainers and other health professionals in designing appropriate interventions.
    Keywords: elderly, facilitators, physical activity, sport, TOPSIS
  • Shahin Mostafapour Anzali *, Seyyed Mohammad Kashef Pages 541-554
    The aim of this study was to evaluate sport coache's practical obligation towards their legal responsibilities from Urmia athlete's viewpoints. The research method was descriptive–survey carried out as a field. 384 athletes of Urmia city were randomly selected. A researcher-made questionnaire was used to collect data and its reliability was evaluated by test–retest method (coefficient=%93). For data analysis, as the data distribution was normal, t student parametric test and ANOVA were used. The findings showed that 73.28% of sport coaches were aware of their legal responsibilities from athlete's viewpoint. There was a significant difference between male and female athletes in academic degree, experience and skill about sport coache's practical requirement to their legal responsibilities (P≤0.05). As subjects claimed that they were familiar with sport coache's legal responsibilities, it is recommended that sport rights brochures appropriate to safety and health of sport facilities for coaches, parents and athletes should be prepared to complete knowledge of sport community more than before.
    Keywords: athletes, obligation, responsibility, rights, sport coaches
  • S. Mohamadi *, Narges Esmaeili Pages 555-566
    Nowadays, the application of information technology is associated with barriers and challenges. So to prioritize barriers to information technology application in sports organizations, the viewpoints of 71 experts and managers of these organizations were collected by answering a researcher-made questionnaire. Validity (face, content) of this questionnaire was confirmed by experts and its reliability was confirmed as its inconsistency rate was less than 0.1. This study was a descriptive survey and data were analyzed by AHP method and Expert Choice 11 software. Findings showed that the organizational barriers (final weight=0.450) was the most important barriers of all. Also, among organizational barriers, planning barrier (final weight=0.372) and among technical barriers, hardware problems (final weight=0.481) received the first priority. Also, among personal barriers, weak motivation and eagerness (final weight=0.347) and among cultural barriers, failure to promote Information and communication technologies (ICT) culture (final weight=0.387) received the first priority. According to these findings, it can be stated that the organizational barrier was the most important barrier to use information technology in Iran sport organizations; therefore, proper plans are essential to eliminate this barrier.
    Keywords: AHP method, cultural barrier, information technology, organizational barrier, personal barrier, sports organizations, technical barrier
  • Abbas Nazarian Madavani * Pages 567-588
    The aim of this study was to assess the determinants of legal competences of sports managers from the viewpoints of academic experts and sports executives. The population consisted of 331 subjects including all sports executives of cities of Tehran province, Tehran city, Tehran municipality regions, universities in Tehran city, regions of education in Tehran and sport management professors of the universities in Tehran. According to Morgan & Krejcie table, 180 subjects were selected by stratified random sampling method as the sample of the study. Data were collected by 37-item Questionnaire of the Competencies of Sports Event Managers by TOH (1997). Findings showed that the six determinants of the legal competencies of sport executives were facility/equipment management, emergency plans, legal compliance, organizational policies and procedures, risk management, public relations respectively. Also, no statistically significant differences were observed between men and women viewpoints in the priorities of necessary legal competencies of executives (P≤0.05). It seems that continuous education of sport executives could prevent the risks and legal pleas and of awareness of authorities of human resources departments of legal issues related to sports management could prevent damages resulting from improper placement of individuals in sport management positions.
    Keywords: legal competence, legal compliance, organizational policies, risk management, sport
  • Batoul Arabnarmi * Pages 589-603
    The link between sport and media as a cultural and commercial relationship requires proper management for both industries. Because of live broadcast and the possibility to view images, TV has a greatest impact on the link between media and sport. Due to the exclusivity of TV in Iran and its central role in active life of the public, it requires an investigation into ways that can place TV at the service of sport participation (with attractions). This does not diminish from the importance of high levels (professional sport and championship sport). Taking into account the active role of sports audience, this study reviewed the relationship between sport in audience's daily life and TV sports programs. This study used an analytical approach and data were collected by interviews with the audiences of sports programs. Gender segregation was considered in data analysis and the role of television in the sporting life of women and men was described in details. Results showed that existing condition of TV played no specific role in defining and shaping the lives of individuals in terms of participation and physical activity, but the audience might play a role in planning and scheduling TV sport programs and existing broadcast.
    Keywords: audience, daily life, Media, sport, TV
  • Hoseiin Kordlo *, Atosa Teymori Pages 605-618
    The aim of this study was to describe and determine the relationship between satisfaction and customer loyalty and word of mouth advertising in Zanjan bodybuilding clubs. The population of this study included all customers of bodybuilding clubs in Zanjan city who had at least one year of physical activities in these clubs. 280 customers were randomly selected from bodybuilding clubs and data of personal characteristics were collected by a checklist, Chen Satisfaction Questionnaire (2008) (α=0.84), Lim Loyalty Questionnaire (2006) (α= 0.92) and Kim Word of Mouth Advertising Questionnaire (2008) (α=0.89). Research method was correlation and Pearson correlation coefficient and linear regression were used to analyze data. Generally, findings revealed a moderate relationship between components of satisfaction and customer loyalty in Zanjan bodybuilding clubs (r=0.550). There was a moderate relationship between satisfaction and word of mouth advertising in Zanjan bodybuilding clubs (r=0.462). The results showed that satisfaction could affect customer loyalty and word of mouth advertising in Zanjan bodybuilding clubs. Results also revealed that satisfaction was a proper predictor of loyalty and word of mouth advertising in Zanjan bodybuilding clubs.
    Keywords: loyalty, marketing, satisfaction, sport customers, word of mouth advertising