فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیروس قنبری*، الهام پاکیزه صفحات 7-23
    پژوهش حاضر به بررسی نقش رهبری اصیل مدیران در میزان دلبستگی شغلی معلمان مدارس ابتدایی شهر همدان می پردازد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی می باشد جامعه آماری پژوهش کلیه معلمان مدارس ابتدایی شهر همدان در سال تحصیلی 94-95 می باشد که تعداد آن ها 1542نفر بوده است و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی 310 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار به کار گرفته شده برای سنجش رهبری اصیل از پرسشنامه آولیو و همکاران (2007) و برای سنجش دلبستگی شغلی پرشنامه کانونگو(1982) استفاده شده است.روش آماری به کار گرفته شده ضریب همبستگی پیرسون ورگرسیون می باشد. نتایج یافته نشان داد که میزان استفاده از سبک رهبری اصیل در بین مدیران مدارس ابتدایی بالاتر از حد متوسط است.
    کلیدواژگان: رهبری اصیل، دلبستگی شغلی، مدیران، معلمان مدارس ابتدایی
  • مهدی محمدی*، سیروس حدادنیا صفحات 25-44
    هدف این پژوهش بررسی رابطه بین مدیریت کیفیت فراگیر مدیران گروه های آموزشیبا اثربخشی و توانمندسازی آنان می باشد. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه مدیران گروه های آموزشی واحد های منطقه یک دانشگاه آزاد اسلامی در سال 93 -94 به تعداد 315 نفر بود که تعداد 118 نفر از آنها با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون ساده و چند گانه و تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد که: بین ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر بر اثربخشی و توانمندسازی رابطه معنادار مثبت وجود دارد. بین مدیریت کیفیت فراگیر، اثربخشی و توانمندسازی رابطه مثبت وجود دارد، بین بعد نوع احساس شایستگی، احساس استقلال، احساس اعتماد از ابعاد توانمندسازی با مدیریت کیفیت رابطه معنادار مثبت وجود دارد و بین بعد عواطف و احساسات و بعد مشارکت و رهبری از ابعاد اثربخشی با ابعاد مدیریت کیفیت فراگیر رابطه معنادار مثبت وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت کیفیت فراگیر(TQM)، اثربخشی، توانمندسازی
  • حمید رحیمی* صفحات 45-58
    هدف تحقیق حاضر، تحلیل روابط ساده و چندگانه بین مهارت های تفکر با قابلیت های کارآفرینی و حل مساله در دانشجویان دانشگاه کاشان و علوم پزشکی کاشان بود. نوع پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر اجرا توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه کاشان و علوم پزشکی کاشان به تعداد 9253 نفر بود که با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای، 269 نفر بدست آمد. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق، سه پرسشنامه مهارت تفکر در قالب 35 سوال بسته پاسخ در پنج مولفه، پرسشنامه استاندارد حل مساله در قالب 25 سوال بسته پاسخ در چهار مولفه و پرسشنامه کارآفرینی در قالب 31 سوال بسته پاسخ در چهار مولفه بر اساس مقیاس 5 درجه ای لیکرت بود. روایی محتوایی هر سه پرسشنامه توسط کارشناسان تایید شد. پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای مهارت تفکر 83/0، کارآفرینی 79/0 و حل مساله 91/0 برآورد گردید. تجزیه و تحلیل داده ها در سطح آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و آزمون t) با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 18 انجام گرفت. یافته ها نشان داد میانگین هر یک از مولفه های مهارت های تفکر، مهارت های کارآفرینی و قابلیت های حل مساله در دانشجویان بالاتر از حد متوسط بود. بین مهارت های تفکر با مهارت های کارآفرینی و حل مساله دانشجویان رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. بین مهارت های تفکر، کارآفرینی و حل مساله دانشجویان دانشگاه کاشان و علوم پزشکی تفاوت معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: مهارت های تفکر، کارآفرینی، حل مساله، دانشجویان، دانشگاه
  • احسان عظیم پور*، سهیلا جلیلیان صفحات 60-72
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سرسختی شغلی در پیش بینی عملکرد شغلی معلمان؛ با میانجی گری رفتارهای کاری نوآورانه بود. این پژوهش با روش توصیفی- همبستگی و با آزمون مدل یابی معادلات ساختاری انجام شد. جامعه ی آماری پژوهش را کلیه ی معلمان مقطع ابتدایی شهرستان خوی تشکیل می دادند که از بین آن ها 306 نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه سرسختی شغلی مورنوجیمز، رودریگز مونوز، هرناندز، بلانکو (2014)، پرسشنامه رفتارهای کاری نوآورانه کراس(2004) و پرسشنامه عملکرد شغلی پاترسون(1990) بود. داده های حاصل با استفاده از روش معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار های Spss ویرایش 16 و AMOS ویرایش 22 تحلیل شدند. نتایج نشان داد متغیرهای رفتارهای کاری نوآوری و سرسختی شغلی اثر مستقیم معنادار و متغیر سرسختی شغلی اثر غیر مستقیم معنادار بر روی عملکرد شغلی دارند. همچنین اثر مستقیم سرسختی شغلی بر روی رفتارهای کاری نوآورانه از لحاظ آماری معنادار بود. به علاوه رفتارهای کاری نوآورانه شغلی توانست به عنوان نقش میانجی در رابطه بین سرسختی شغلی و عملکرد شغلی معلمان وارد مدل شود. در نهایت نیز مدل ساختاری پژوهش بعد از اصلاح، برازش مطلوب را با داده های تجربی پژوهش داشت.
    کلیدواژگان: سرسختی شغلی، عملکرد شغلی، رفتارهای کاری نوآورانه، معلمان
  • عزت الله قدم پور*، لیلا یوسف وند، پروانه رادمهر صفحات 73-80
    هدف پژوهش حاضر بررسی تبیین بهزیستی روان شناختی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بر اساس سازه های رهبری معنوی و سلامت سازمانی انجام شده است. تبیین بهزیستی روان شناختی کارکنان متاثر از متغیرهای زیادی است. از مهم ترین آن ها می توان به رهبری معنوی و سلامت سازمانی اشاره کرد. لذا روش پژوهش حاضر، رابطه ای از نوع همبستگی بود، جامعه آماری، شامل کلیه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود که بر طبق جدول مورگان تعداد 200 نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و همه آن ها پرسشنامه های بهزیستی روان شناختی ریف (1980)، رهبری معنوی فرای و همکاران(200) و سلامت سازمانی صوفی و همکاران (1391) را تکمیل نمودند. داده ها با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه همزمان و با استفاده از نرم افزار spss19 تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین بهزیستی روان شناختی با رهبری معنوی و سلامت سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود داشت (001/0P<). سلامت سازمانی توانست 28% واریانس متغیر بهزیستی روان شناختی را پیش بینی کند. نتایج پژوهش حاضر بر اهمیت نقش سلامت سازمانی در پیش بینی بهزیستی روان شناختی کارکنان تاکید می کند و این که سازمان ها بتوانند دلایل و عوامل موثر بر بهزیستی روان شناختی کارکنان را درک نمایند، و محیط کاری مساعد و مطلوبی را برای کارکنان در راستای تحقق اهداف سازمان فراهم آورند.
    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، رهبری معنوی، سلامت سازمانی، کارکنان
  • لیلا مردانی، مریم تقوایی یزدی، کیومرث نیازآذری صفحات 81-102
    هدف تحقیق حاضر، ارائه مدل تجربه پژوهشی و ارتباط آن با روحیه پژوهشگری و خودکارآمدی پژوهشی دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری می باشد و روش اجرای آن توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری مورد مطالعه در این تحقیق کلیه دانشجویان در حال تحصیل دوره کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در نیمسال دوم سال تحصیلی 95-1394 به تعداد 5112 نفر می باشد. حجم نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی و مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 361 نفر تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش سه پرسشنامه محقق ساخته تجربه پژوهشی، روحیه پژوهشگری و خودکارآمدی پژوهشی می باشد. روایی محتوایی پرسشنامه های مذکور توسط اساتید راهنما و مشاور و متخصصان این حوزه تایید و پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب (83/0، 91/0 و 86/0) برآورد گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از دو روش آماری شامل آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است.. یافته های حاصل از تحقیق موید آن است که ارتباط همزمان بین متغیرهای پیش بین با متغیر ملاک برقرار بوده و همچنین روحیه پژوهشگری نقش میانجی در رابطه بین تجربه پژوهشی با خودکارآمدی پژوهشی داشته است.
    کلیدواژگان: تجربه پژوهشی، روحیه پژوهشگری، خودکارآمدی پژوهشی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • محمد تقی محمودی، فروزان افضل کوهی، اعظم فروزنده صفحات 103-120
    تحقیق حاضر با هدف «بررسی رابطه یادگیری سازمانی با نوآوری سازمانی کارشناسان دانشگاه اصفهان» به روش توصیفی- تحلیلی صورت گرفته است. جامعه آماری تحقیق 273 نفر از کارشناسان دانشگاه که تعداد 130 نفر از آنها به روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر اساس فرمول سرایی و همکاران(1372) انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه یادگیری سازمانی نیف (2001) و پرسشنامهمحقق ساخته نوآوری سازمانی می‏باشد که پایایی آنها از طریق ضریب آلفای کرنباخ به ترتیب90/. و 89/. به دست آمد . جهت تحلیل داده ‏ها از آزمون ‏های همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گاماستفاده گردید. نتایج آزمون همبستگی پیرسون حاکی از آن بود که بین یادگیری سازمانی با نوآوری سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد . نتایج آزمون همبستگی نشان داد که تمامی مولفه های یادگیری سازمانی با نوآوری سازمانی رابطه مثبت و معناداری دارد. همچنین نتایج آزمون همبستگی نشان داد که بین یادگیری سازمانی با ابعاد نوآوری سازمانی( نوآوری تولیدی، نوآوری فرایندی و نوآوری اداری) رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از آن بود که از بین مولفه های یادگیری سازمانی ، چهار بعد تسهیم دانش ، فرهنگ یادگیری سازمانی، رهبری و کار و یادگیری تیمی به عنوان متغیرهای پیش بین، معیار ورود به معادله نهایی رگرسیون برای توضیح تغییرات نوآوری سازمانی(متغیر ملاک)، را دارا هستند و مولفه های تفکر سیستمی، چشم انداز مشترک و شایستگی ها و مهارت های کارکنان به دلیل نداشتن سهم معنادار در پیش بینی نوآوری سازمانی از معادله حذف گردید.
    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، نوآوری سازمانی، کارشناسان، دانشگاه
  • محمد رضا نوروزی، فردوس یادگاری* صفحات 121-133
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه ی تفکر انتقادی دانش آموزان ناشنوا و عادی مدارس متوسطه در تهران انجام شده است. روش این پژوهش علی – مقایسه ای بوده است و جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان ناشنوا (130 نفر) و عادی (17521) هنرستان های شهر تهران بوده که شامل مناطق (15،12،9،6،4،2) می باشد. جهت تعیین حجم نمونه کلیه 130 نفر دانش آموزان ناشنوا و 376 نفر از دانش آموزان عادی بر مبنای جدول مورگان با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردید. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه ی استاندارد ریکتس بوده است، پس از استخراج نتایج پرسشنامه ها، با استفاده از نرم افزار SPSS محاسبات آماری آزمون t مستقل برای یافتن مقایسه دانش آموزان ناشنوا وعادی انجام شد. یافته های توصیفی بیانگر آن است که 9//54 درصد (278 دانش آموز) دانش آموزان پسر و 1/45 درصد دانش آموز دختر (228 دانش آموز) بوده اند. نتایج حاصل از آزمون t بیانگر آن است که خلاقیت، و تعهد به عنوان دو مولفه از تفکرات انتقادی در بین دانش آموزان ناشنوا وعادی دارای تفاوت نمی باشد ولی بالیدگی به عنوان یکی از مولفه های تفکرات انتقادی در بین دانش آموزان عادی و ناشنوا دارای تفاوت معنادار می باشد که نمره آزمون t آن برابر با 34/2 و سطح معنی داری019/0 بوده است یعنی با 95 درصد اطمینان می توان گفت که تفاوت بین دانش آموزان عادی و ناشنوا از لحاظ بالیدگی معنادار می باشد. همچنین مجموع تفکر انتقادی با نمره آزمون 77/1 t= و سطح معنی داری 07/0 نتیجه گیری می شود که در بین دانش آموزان عادی و ناشنوا از لحاظ تفکر انتقادی تفاوت ناچیزی وجود دارد.
    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، دانش آموز ناشنوا، خلاقیت، تعهد، بالیدگی
|
  • Siros Ghanbari *, Elham Pakizeh Pages 7-23
    The present study investigates the role of authentic leadership manager’s job attachment primary school teachers in the city of Hamedan. The tool used to measure the authentic leadership of the questionnaire Olive et al. (2007) and to measure job involvement Prshnamh Kanungu (1982) used statistical methods used Pearson correlation coefficient is regression. The results showed that the use of authentic leadership style among elementary school principals is higher than average.
    Keywords: Manager's authentic, job attachment, primary school teachers
  • Mehdi Mohammadi *, Siros Hadadnia Pages 25-44
    The purpose of this study was to investigate the relationship between total quality management (TQM) is the efficacy and empowerment. The study method is descriptive (surveying). The population consists of all directors of educational groups of the branches of the Islamic Azad University – First Region, with a number of 315, in the year 2014-15, 118 of whom were selected as the sample, using a simple random sampling method. For data analysis was used statistical methods, Pearson correlation coefficient, simple regression and multiple and path analysis. The results showed that: there was a significant correlation between positive and empowering aspects of TQM effectiveness, There is a positive relationship between total quality management, effectiveness and empowerment, There is a positive relationship between the sense of competence, sense of independence, a sense of confidence, empowerment and quality management, There is a positive relationship between the sense of competence, sense of independence, a sense of confidence, empowerment and quality management.
    Keywords: Total Quality Management (TQM), effectiveness, empowerment
  • Hamid Rahimi * Pages 45-58
    The purpose of this research was an analysis of simple and multiple relationships between thinking skills with entrepreneurship and problem solving capabilities in students at Universities of Kashan and Medical Sciences. Research type was descriptive correlative. The statistical population consisted all of student's Universities of Kashan and Medical Sciences (N=9253) in academic year 2014-2015 that by Cocran Formula, 269 ones were chosen by using stratified randomized sampling were chosen. The information gathering tools at were thinking skills questionnaire with 35 items in 5 components, entrepreneurship questionnaire with 31 items in 4 components and problem solving questionnaire with 25 items in 4 components on base 5 likert scales. Questionnaires content validity confirmed by expert. Through Cronbach alpha coefficient, reliability coefficients were obtained equal to 0.83 for thinking skills, 0.79 for entrepreneurship and 0.91 for problem solving. Data analyses were used in level inferential statistics (correlation, t-test, regression) through Spss 18 software. Finding showed mean of thinking skills, entrepreneurship skills and problem solving capabilities in students are bigger than average. There are positive and significant relationship between thinking skills with entrepreneurship and problem solving capabilities. There are not significant difference between thinking skills, entrepreneurship and problem solving capabilities in terms of university type.
    Keywords: Thinking Skills, Entrepreneurship, Problem Solving, students, University
  • Ehsan Azimpour *, Sohila Jalileans Pages 60-72
    The aim of this study was to examine the Role Job Hardiness in predicting job performance, with the mediation of innovative work behaviors. This study was conducted descriptive - correlational method by using structural equation modeling. Statistical population study were included all primary school teachers in Khoy city, that among which were selected 306 persons by using random sampling method. Research instruments was including job Hardiness Inventory Moreno-Jiménez, Rodríguez-Muñoz, Hernández and Blanco(2014), innovative work behaviors Inventory Krause (2004) and job performance Inventory Paterson (1990). Data obtained were analyzed by using structural equation method and using Spss editing16, and AMOS editing 22 softwares. The results showed innovative work behaviors and job hardiness Variables have Meaningful direct effect and Job hardiness variable have meaningful indirect effect on job performance. Also the was statistically significant the direct effect Job hardiness on the innovative work behaviors. In addition innovative work behaviors could entered model as a mediator in the relationship between hardiness job and job performance teachers. Finally, the structural model modified research a good fit had with experimental data the study
    Keywords: Job Hardiness, job performance, innovative working behaviors, teachers
  • Ezatolah Ghadampour *, Liylaq Yousefvand, Parvvaneh Radmehr Pages 73-80
    Background and Aim
    Psychological well-being of employees is affected by many variables. The most important spiritual leadership and organizational health can be noted. Therefore, this study done aimed to investigate explained employees university of medical Sciences Psychological well-Being according to structures spiritual leadership and organizational health.
    Methods
    The present study was correlation relationship, the study population included all employees of Lorestan University of medical sciences, according to Morgan table, 200 individuals were chosen through simple random sampling. And all of these questionnaires ryff Psychological well-being (1980), the spiritual leader Fry et al (200) and organizational health Sufi et al (1391) were completed. The data Pearson correlation and multiple regression analysis using software were spss19.
    Rezullts: The results showed that psychological well-being with spiritual leadership and organizational health and there was a significant positive correlation (P
    Conclusion
    The results of this study emphasize the importance of the role of organizational health and employee psychological well-being emphasized in the forecast and that the organization can understand the reasons and factors affecting the psychological well-being of their employees, and favorable working environment for employees to achieve organizational goals provide.
    Keywords: Psychological well, being, spiritual leadership, organizational health, employees
  • Lila Mardani, Maryam Taghvaei Yazdi, Kiyamarz Niazazari Pages 81-102
    Every nation needs to organize research activities for its development and promotion. Since students are recognized as dynamic and future-makers in any society, therefore it is necessary to determine and resolve their research drawbacks. The purpose of this research is the representation of research experience model and its relationship with researcher spirituality and research self-efficacy of M.A. students of Islamic Azad University of Sari. And its implementation method is descriptive and correlational. The statistical population that study in this research consist all 5112 MA. Students of 2015-2016 from Islamic Azad University of Sari. From that 361 students were randomly selected based on Krejcie and Morgan sampling table and applying stratified sampling method. For data collection was used the library and the field method. The data collection tool in this research was three researcher-made questionnaire included research experience, research spirituality and research self-efficacy. The content validity of these questionnaires was approved by supervisors, advisors and experts in the field and their reliability was obtained by using Cronbach's alpha coefficient, respectively (83%, 91% and 86%). To analyze the data was used two statistical methods included descriptive statistics (frequency, indicators mean and standard deviation) and inferential statistics (wilcoxon test non-parametric methods, spearman correlation test, strong regression and structural equation). For analysis was used spss software and LISREL. Findings from the research suggest that the simultaneous relationship was established between the predictor variables and the criterion variable. And also the researcher spirituality had mediator role in relationship between research experiences with research self-efficacy
    Keywords: Research Experience, Researcher Spirituality, Research Self, Efficacy, M.A Students
  • Mohammadtaghi Mahmodi, Forazan Afzalkohi, Azam Forozandeh Pages 103-120
    This study aimed to "examine the relationship between organizational learning and organizational innovation experts Isfahan University" is the method was studied. University experts who study population consisted of 273 people, 130 of them simple random sampling method and on the basis of writing and colleagues (1372) were selected. The instruments used in this research were organizational learning Nife (2001) and organizational innovation questionnaire that reliability through Cornbrash's alpha .090 And .089 Obtained . For data analysis Pearson correlation, stepwise regression was used. Pearson correlation test showed a significant relationship between organizational learning and organizational innovation there. Test results show that all components of organizational learning has a positive and significant relationship with organizational innovation. The results showed that the correlation coefficient between dimensions of organizational learning and organizational innovation (product innovation, process innovation and business innovation) There is a significant positive relationship. Regression analysis showed that among the components of organizational learning, knowledge sharing four dimensions, organizational learning culture, leadership and team work and learning as predictive variables, regression equation to explain changes to the criteria for organizational innovation ( criterion variable), possess and components of systems thinking, common vision and competence and skills of employees due to lack significant role in predicting organizational innovation was removed from the equation.
    Keywords: organizational learning, organizational innovation, experts, University
  • Mohammadreza Norouzi, Ferdos Yadegari * Pages 121-133
    This study aimed to compare the critical thinking in normal and deaf students in high schools of Tehran .This method Ali - has been comparative study population consisted of all deaf students ( 130 ) and normal ( 17521 ) schools in Tehran that includes regions ( 15,12,9,6,4,2 ) is. Select samples for all 130 deaf students and 376 students based on the normal muger, landeh using simple random sampling was selected. And to collect data in this study, a standard questionnaire was used. The results of questionnaires, using the SPSS statistical calculation t test was performed to determine Compare normal and deaf students. The methods used has been the Casual- comparison, And the statistical population included all deaf students (130) and normal students (17521) that includes regions (15, 12, 9, 6, 4, 2) in Tehran high schools. For selection Samples all 130 deaf students and 376 normal students based on Morgan Table. Was selected by simple random sampling. And to collect data in this study, and was used standard questionnaire. Descriptive findings indicated to 54.9 percent (278 students) boys and 45.1 percent of girl students (228 students). T-test results indicate that creativity and commitment as two components of critical thinking among normal and deaf students hasn’t significant difference. But maturity that the t-test scores equal to 34.2 and the significant level of .019. In other words, it can be said with 95% confidence that the difference between normal and deaf students is significant in terms of maturity. Also Whole critical thinking with test scores t=1.77 And the significant level of .07, Concluded that in normal and deaf students in critical thinking has little significant difference.
    Keywords: critical thinking, deaf students, creativity, maturity, commitment