فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال هشتم شماره 6 (پیاپی 34، بهمن و اسفند 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/27
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سحر ذاکری*، عیسی برقی صفحات 1-6
    اهداف
    خلاقیت دارای بعدی فراشناختی است که با فرآیندهای عالی ذهنی نظیر تفکر، هوش، تخیل و پردازش اطلاعات مرتبط است. تاکنون تحقیقات بسیاری برای درک اساس فیزیولوژیک خلاقیت انجام شده است. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر تفکر خلاق روی سیگنال نرخ ضربان قلب بود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش نیمه تجربی در سال 1391، 52 نفر از دانشجویان رشته های مهندسی پزشکی، برق و کنترل از دانشگاه صنعتی سهند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای ارزیابی سطح تفکر خلاق دانشجویان از آزمون تفکر خلاق تورنس- فرم ب (تصویری) استفاده شد. سیگنال قلبی، قبل و حین انجام آزمون تفکر خلاق در حالت استراحت با فرکانس نمونه برداری 1000هرتز ثبت شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون ناپارامتری ویلکاکسون انجام گرفت.
    یافته ها
    متوسط دامنه توان سیگنال قلبی در هنگام تفکر خلاقانه نسبت به حالت استراحت، افزایش و با گذشت زمان و انجام مراحل نهایی آزمون خلاقیت کاهش نشان داد. افزایش نرخ ضربان قلب در افراد با خلاقیت بالا نسبت به افراد با خلاقیت پایین مشاهده شد. همچنین نمرات آزمون، نشان دهنده برتری سطح خلاقیت زنان نسبت به مردان و افراد سه زبانه نسبت به دوزبانه ها بود. نرخ ضربان قلب در زنان نسبت به مردان افزایش داشت (0398/0=p)، اما بین افراد سه زبانه با دوزبانه ها تفاوت چندانی مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    تفکر خلاق باعث افزایش نرخ ضربان قلب در افراد با خلاقیت بالا نسبت به افراد با خلاقیت پایین می شود. بنابراین سطح خلاقیت از طریق سیگنال قلبی نیز قابل تشخیص است.
    کلیدواژگان: آزمون تفکر خلاق تورنس، جنسیت، نرخ ضربان قلب
  • هدیه صفری، حسین جناآبادی، مجتبی سلم آبادی*، امیر عباسی صفحات 7-12
    اهداف
    پیشرفت تحصیلی و موفقیت تحصیلی دانشجویان، از مسایل مورد توجه مدیران آموزشی دانشگاه هاست که یکی از عوامل کلیدی موثر در آن، اشتیاق تحصیلی است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اشتیاق تحصیلی براساس هوش معنوی و سرسختی روان شناختی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی- همبستگی، 165 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی 95-1394 براساس جدول مورگان و به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسش نامه های مقیاس هوش معنوی، مقیاس سرسختی روان شناختی اهواز و مقیاس اشتیاق تحصیلی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 22 و توسط آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون به شیوه همزمان و آزمون T مستقل انجام شد.
    یافته ها
    رابطه اشتیاق تحصیلی با متغیرهای هوش معنوی (10/0=r) و سرسختی روان شناختی (21/0=r) مثبت و معنی دار بود (01/0p<). متغیرهای هوش معنوی و سرسختی روان شناختی با هم 16/0 واریانس اشتیاق تحصیلی را پیش بینی می کردند و از بین مولفه های هوش معنوی، تنها مولفه های تفکر انتقادی وجودی و آگاهی متعالی، توانایی پیش بینی اشتیاق تحصیلی را داشتند.
    نتیجه گیری
    اشتیاق تحصیلی بر مبنای هوش معنوی و سرسختی روان شناختی قابل پیش بینی است.
    کلیدواژگان: هوش معنوی، سرسختی روان شناختی، اشتیاق تحصیلی، دانشجویان
  • سولماز ثمره*، نوشیروان خضری مقدم صفحات 13-20
    اهداف
    شناخت اهداف پیشرفت و خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان می تواند به درگیری بیشتر و در نتیجه یادگیری و پیشرفت تحصیلی منجر شود. هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی گری درگیری تحصیلی در رابطه با اهداف پیشرفت با خودکارآمدی تحصیلی بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش از نوع همبستگی، 360 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشکده های پزشکی، پرستاری، مامایی و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید باهنر کرمان در سال تحصیلی 1394 به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه های اهداف پیشرفت، خودکارآمدی تحصیلی و درگیری تحصیلی بود. به منظور بررسی مدل علی اهداف پیشرفت، درگیری تحصیلی و خودکارآمدی از روش توصیفی همبستگی با بهره گیری از نرم افزارهای SPSS 20 و Amos 22 و روش تحلیل مسیر در چهارچوب مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.
    یافته ها
    دو مولفه رویکرد تسلط و اجتناب تسلط، اثرات معنی داری بر درگیری تحصیلی و خودکارآمدی تحصیلی داشتند (05/0p<). هدف رویکرد تسلط به صورت مثبت با درگیری انگیزشی، شناختی و رفتاری رابطه داشت. با افزایش درگیری انگیزشی و شناختی، خودکارآمدی تحصیلی نیز افزایش می یافت. همچنین شاخص های برازش مدل نشان دادند که مدل مورد نظر از برازش خوبی برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    درگیری تحصیلی انگیزشی و شناختی میانجی گری کاملی بین هدف رویکرد تسلط و خودکارآمدی تحصیلی انجام می دهد.
    کلیدواژگان: درگیری تحصیلی، اهداف پیشرفت، خودکارآمدی تحصیلی
  • زکیه کشاورزی، هادی اکبری، سعید فروزانیان *، الهام شریفیان صفحات 21-27
    اهداف
    روش های مختلف آموزشی در افزایش کیفیت آموزشی و رضایت مندی دانشجویان، نقش مهمی ایفا می کنند. در سال های اخیر، آموزش پزشکی دستخوش تغییرات زیادی شده و روش های جدید آموزشی متنوعی ابداع شده است. هدف این مطالعه، مقایسه رضایت مندی دانشجویان پزشکی از تدریس درس فیزیولوژی به شیوه های سنتی و تلفیقی بود.
    ابزار و
    روش ها
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی روی 50 دانشجوی پزشکی ترم چهار دانشگاه علوم پزشکی بجنورد در سال 1394 انجام شد که به صورت تصادفی و بر حسب دردسترس بودن انتخاب شدند. ابزار پژوهش، دو پرسش نامه محقق ساخته بود که پایایی و روایی آنها مورد تایید قرار گرفت. پرسش نامه شماره یک بعد از تدریس مباحث کلیه و غدد به شیوه سخنرانی سنتی و تلفیقی و پرسش نامه شماره 2 صرفا بعد از تدریس به شیوه تلفیقی توسط دانشجویان تکمیل شد. داده ها توسط آزمون آماری T وابسته و به کمک نرم افزار SPSS 16 آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره رضایت دانشجویان از تدریس به روش سنتی (48/3±80/24) بیشتر از روش تلفیقی (03/4±30/22) بود (0001/0p<). در روش تلفیقی، اکثریت دانشجویان در خصوص بیان داستان هایی از زندگی روزمره (76%)، نحوه نشستن سر کلاس (48%)، نسبت دادن نقش های سلولی به دانشجویان (60%)، نمایش فیلم و انیمیشن (76%)، استفاده از مولاژ (84%) و اعضای واقعی بدن حیوانات (72%) در حین تدریس و بیان موارد بالینی در افزایش انگیزه یادگیری (76%)، نظر موافق و کاملا موافق داشتند.
    نتیجه گیری
    رضایت مطلوب دانشجویان از روش سخنرانی به شیوه سنتی در فهم مطالب و استقبال آنها از شیوه های نوین و فعال یادگیری در امر تدریس، نشان دهنده اثربخشی و کارآیی روش سنتی و لزوم ارتقای آن با روش های تلفیقی است.
    کلیدواژگان: فیزیولوژی، روش های تدریس، مدل های آموزشی، یادگیری
  • فاطمه سجادی، عصمت داودی منفرد*، محسن صابری اسفیدواجانی، هرمز سنایی نسب، علی مهرابی توانا صفحات 29-34
    اهداف
    امروزه الگوی آموزش پزشکی جامعه نگر توجه زیادی را به خود معطوف داشته است. هدف این مطالعه، نظرسنجی از کارورزان در مورد میزان دست یابی به اهداف آموزشی مصوبه وزارت بهداشت در دوره های آموزشی کارورزی بهداشت و پزشکی اجتماعی بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال 1393 و 1394، تعداد 56 نفر از دانشجویان پزشکی مقطع کارورزی بهداشت و پزشکی اجتماعی در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی نظامی تهران به روش نمونه گیری دردسترس، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش، پرسش نامه ای براساس اهداف آموزشی مصوبه معاونت آموزشی وزارت بهداشت بود. اطلاعات با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون آماری رگرسیون گام به گام و به کمک نرم افزار SPSS 19 تحلیل شد.
    یافته ها
    70% دانشجویان با کسب دانش، 68% با ایجاد نگرش و 60% با کسب مهارت جدید موافق بودند. بیشترین میزان کسب دانش در عوامل محافظت کننده سلامت (72%) و نحوه پایش و ارزیابی برنامه سلامت کشوری (72%) و کمترین در جلب حمایت همه جانبه (56%) بود. بیشترین میزان ایجاد نگرش در کارکرد پزشک خانواده (76%) و کمترین، در جلب حمایت همه جانبه (44%) و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت (44%) بود. کسب دانش (016/0=p) و ایجاد نگرش (032/0=p) با امتیاز داده شده به مطالب تئوری و کسب مهارت با امتیاز برای تمرینات فردی (015/0=p) رابطه معنی دار داشت.
    نتیجه گیری
    کسب دانش، نگرش و مهارت لازم در دوره کارورزی بهداشت و پزشکی اجتماعی به خصوص در بعضی اهداف پایین تر از حد انتظار است.
    کلیدواژگان: پزشکی جامعه نگر، کارورزی، پزشکی اجتماعی، برنامه آموزشی
  • حسین مردان پرور، فخری صبوحی*، حجت الله یوسفی، عبدالله رضایی دهاقانی صفحات 35-41
    اهداف
    از مدت ها پیش لزوم تجدید نظر در روش های سنتی تدریس و استفاده از روش های نوین و فعال یادگیری و دانشجومحور از سوی سیستم های آموزشی احساس شده و کاربرد این روش ها در علوم مختلف از جمله علوم پزشکی متداول شده است. هدف مطالعه حاضر، مقایسه تاثیر تدریس به سه شیوه اکتشافی هدایت شده گروهی، پرسش و پاسخ و سخنرانی بر سطح یادگیری و ماندگاری اطلاعات دانشجویان پرستاری بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 62 نفر از دانشجویان ترم 4 پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نیم سال اول سال 1394 که واحد درس عفونی را برای اولین بار اخذ کرده بودند، به روش سرشماری انتخاب و به طور تصادفی به سه گروه آموزشی اکتشافی هدایت شده گروهی، پرسش و پاسخ و سخنرانی تقسیم شدند. آزمون قبل، بلافاصله و یک ماه پس از اجرای برنامه آموزشی با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته انجام شد. اطلاعات به کمک نرم افزار SPSS 19 و توسط آزمون های مجذور کای، آنالیز واریانس یک طرفه، آنالیز واریانس با مشاهدات تکراری و آزمون تعقیبی LSD تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره آزمون بلافاصله بعد از اجرای برنامه آموزشی در گروه سخنرانی به طور معنی داری کمتر از دو گروه اکتشافی هدایت شده و پرسش و پاسخ بود (001/0p<). همچنین میانگین نمره آزمون یک ماه بعد از اجرای برنامه آموزشی در گروه اکتشافی هدایت شده به طور معنی داری بیشتر از دو گروه پرسش و پاسخ (0/004=p) و سخنرانی (0/001=p) بود.
    نتیجه گیری
    به کارگیری روش های آموزشی فعال، سبب مشارکت بیشتر دانشجویان در موضوعات آموزشی شده و زمینه را برای افزایش یادگیری و ماندگاری بهتر اطلاعات فراهم می کند.
    کلیدواژگان: سخنرانی، اکتشافی هدایت شده گروهی، پرسش و پاسخ، یادگیری، ماندگاری
  • رامین محسنی، نازیلا صندوقدار*، حمیدرضا برادران، جلیل کوهپایه زاده صفحات 43-48
    اهداف
    آموزش بالینی در افزایش مهارت عملی دانشجویان پزشکی نقش مهمی ایفا می کند. بنابراین برای اطمینان از موثربودن محیط بالینی در یادگیری، این محیط باید مورد ارزش یابی قرار گیرد. این مطالعه، با هدف ارزیابی محیط آموزشی براساس مدل DREEM از دیدگاه کارورزان گفتاردرمانی در بخش های بالینی مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی در بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش توصیفی- مقطعی، 59 نفر از کارورزان گفتاردرمانی سال آخر مقطع کارشناسی (ترم‏های هفتم و هشتم)، در نیم سال اول و دوم سال تحصیلی 93-1392 در بخش های داخلی مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) به صورت سرشماری در مطالعه شرکت کردند. ابزار پژوهش، پرسش نامه استانداردشده 44سئوالی DREEM بود. تحلیل داده ها، با استفاده از آزمون T مستقل و به کمک نرم افزار SPSS 18 انجام گرفت.
    یافته ها
    میانگین مجموع نمرات به دست آمده از پنج حیطه محیط آموزشی، 7/125 از 176 امتیاز بود که کیفیت آموزشی با 44/71% مطلوب ارزیابی شد. همچنین از پنج حیطه مورد بررسی، تنها حیطه درک کارورز از توان یاددهی اساتید در سطح بسیار مطلوب ارزیابی شد و سایر حوزه ها در حد مطلوب بودند. محیط آموزشی از نظر گروه مردان و زنان، مجردان و متاهلان و ترم های هفت و هشت تفاوت معنی داری نداشت (05/0p>).
    نتیجه گیری
    براساس مدل DREEM، محیط آموزشی بخش های بالینی مغز و اعصاب و گوش و حلق و بینی بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) در دانشگاه علوم پزشکی ایران، از نگاه کارورزان گروه گفتاردرمانی مطلوب ارزیابی می شود.
    کلیدواژگان: الگوی DREEM، محیط آموزشی، گفتاردرمانی
  • مسلم عباسی*، نادر اعیادی، هادی شفیعی، ذبیح پیرانی صفحات 49-54
    اهداف
    دانشجویان پرستاری به دلیل عوامل استرس زای دانشجویی و شرایط بالینی و کارورزی چالش برانگیز، بیشتر در معرض خستگی هیجانی و فرسودگی تحصیلی قرار می گیرند که ممکن است اشتیاق تحصیلی و عملکرد تحصیلی آنها را تحت تاثیر قرار دهد. هدف پژوهش حاضر تبیین اشتیاق تحصیلی دانشجویان پرستاری براساس بهزیستی اجتماعی و سرزندگی اجتماعی بود.
    ابزار و
    روش ها
    در این پژوهش همبستگی که در دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال تحصیلی 94-1393 انجام شد، 210 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده از 3 پرسش نامه اشتیاق تحصیلی، بهزیستی اجتماعی کییز و سرزندگی تحصیلی استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کلی بهزیستی اجتماعی 21/13±68/98، اشتیاق تحصیلی 98/5±55/40 و سرزندگی تحصیلی 85/7±58/18 بود. بهزیستی اجتماعی با اشتیاق تحصیلی (001/0p<؛ 183/0=r) و نیز خرده مقیاس های اشتیاق عاطفی (048/0p<؛ 103/0=r) و اشتیاق شناختی (003/0p<؛ 154/0=r) همبستگی مثبت و معنی داری داشت. با توجه به عدم وجود همبستگی بین سرزندگی تحصیلی و اشتیاق تحصیلی و خرده مقیاس های آن سرزندگی تحصیلی قدرت پیش بینی اشتیاق تحصیلی را نداشت، اما بهزیستی اجتماعی توان پیش بینی 33% از واریانس اشتیاق تحصیلی را داشت.
    نتیجه گیری
    بهزیستی اجتماعی عامل مهمی در تعیین اشتیاق تحصیلی دانشجویان پرستاری است ولی سرزندگی تحصیلی نقشی در این زمینه ندارد.
    کلیدواژگان: بهزیستی اجتماعی، سرزندگی، اشتیاق، دانشجویان پرستاری
|
  • Zakeri S. *, Barqi I Pages 1-6
    Aims: Showing a meta-cognitive aspect, creativity is related to higher mental processes such as thinking, intelligence, imagination, and information process. There are many studies on the physiological bases of creativity. The aim of this study was to investigate the effects of creative thinking on the heart rate signal.
    Materials and Methods
    In this semi-experimental study, 52 medical engineering, electrical, and control students of Sahand University were studied in 2012. The subjects were selected via accessible sampling method. To assess the level of the students’ creative thinking, Torrance Tests of Creative Thinking (B form; figural) was used. Before and during creative thinking test, heart signal in the rest position was recorded by 1000Hz sampling frequency. Data was analyzed using Wilcoxon non-parametric test.
    Findings: There was an increase in the mean heart power amplitude during creative thinking than the rest position. However, passing time and conducting the last sessions of the creativity test, it showed a reduction. There was an increase in the heart rate in persons with high creativity than those with low creativity. In addition, based on the test scores, there was a higher creativity level in females and three-lingual persons than males and bi-lingual persons, respectively. There was an increase in the heart rate in females than males (p=0.0398). Nevertheless, there was no significant difference between three-lingual and bilingual persons (p>0.05).
    Conclusion
    Creative thinking results in an increase in the heart rate in persons with high creativity than persons with low creativity. Therefore, the creativity level can be detected via heart signal.
    Keywords: Creativity, Sex, Heart Rate
  • Safari H., Jenaabadi H., Salmabadi M. *, Abasi A Pages 7-12
    Aims: The students’ academic achievements are noticed by the managers of academic centers. One of the major factors in the academic achievements is academic enthusiasm. The aim of this study was to predict the academic enthusiasm based on spiritual intelligence and psychological tenacity in the students of Birjand University of Medical Sciences.
    Instrument &
    Methods
    In the correlational cross-section study, 165 students of Birjand University of Medical Sciences were studied in 2015-16 academic year. The subjects were selected based on Morgan table and via stratified random sampling method. Data was collected using spiritual intelligence, Ahvaz psychological tenacity, and academic enthusiasm scales. Data was analyzed by SPSS 22 software using Pearson correlational coefficient, synchronic regression, and independent T test.
    Findings: There were positive and significant correlations between academic enthusiasm and spiritual intelligence (r=0.10) and psychological tenacity (r=0.21; p
    Conclusion
    Academic enthusiasm can be predicted based on spiritual intelligence and psychological tenacity.
    Keywords: Emotional Intelligence, Psychological Tenacity, Academic Enthusiasm, Students Medical
  • Samareh S. *, Kezri Moghadam N Pages 13-20
    Aims: Understanding the goals of achievement and educational self-efficacy of the students might lead to their more engagement and then, higher learning and academic scheivement. The aim of this study was to investigate the mediating role of academic engagement in a relation to the achievement goals with academic self-efficacy.
    Instrument &
    Methods
    In the correlational study, 360 female and meale medical, nursing, midwifery, and paramedical students of Kerman Shahid Bahonar University of Medical Sciences were studied in 2015. The subjects were selected via cluster random sampling. Data was collected using acheivemnet goals, academic self-efficacy, and academic engagement questionnaires. To investigate the causal model of caheivement goals, academic engagement, and salf-efficacy, correlative descarptive (by SPSS 20 and Amos 22 softwares) and path analysis (based on structural equations modeling) methods were used.
    Findings: There were significant effects between mastery approach and mastery avoidance approach and academic engagement and academic self-efficacy (p
    Conclusion
    motivational and cognitive engagements play a complete mediator role between mastery approach goals and academic self-efficacy.
    Keywords: Academic Engagement, Achievement Goals, Self, Efficacy
  • Keshavarzi Z., Akbari H., Forouzanian S. *, Sharifian E Pages 21-27
    Aims: Different education methods play crucial roles to improve education quality and students’ satisfaction. In the recent years, medical education highly changes through new education methods. The aim of this study was to compare medical students’ satisfaction in traditional and integrated methods of teaching physiology course.
    Instrument and
    Methods
    In the descriptive analysis study, fifty 4th semester medical students of Bojnourd University of Medical Sciences were studied in 2015. The subjects were randomly selected based on availability. Data was collected by two researcher-made questionnaires; their validity and reliability were confirmed. Questionnaure 1 was completed by the students after presenting renal and endocrinology topics via traditional and integrated methods. Questionnaire 2 was only completed by the students after presenting the course via integrated method. Data was analyzed by SPSS 16 software using dependent T test.
    Findings: Mean score of the students’ satisfaction in traditional method (24.80±3.48) was higher than integrated method (22.30±4.03; p
    Conclusion
    Favorable satisfaction of the students in traditional lecture method to understand the issues, as well as their acceptance of new and active methods of learning, show effectiveness and efficiency of traditional method and the requirement of its enhancement by the integrated methods.
    Keywords: Physiology, Teaching Methods, Models Educational, Learning
  • Sajjadi F., Davoudi Monfared E. *, Saberi Isfeedvajani M., Sanaeinasab H., Mehrabi Tavana A Pages 29-34
    Aims: Nowadays, the community oriented medicine education model has been mainly noticed. The aim of this study was to survey the interns about achievement to the educational goals confirmed by Health Ministry in health internship and community medicine courses.
    Instrument &
    Methods
    In the descriptive cross-sectional study, 56 health internship and community medicine students of one of the military universities of medical sciences in Tehran were studied in 2014 and 2015. The subjects were selected via available sampling method. Data was collected by a questionnaire based on the educational goals confirmed by Health Ministry. Data was analyzed by SPSS 19 software using descriptive indices and step-by-step regression test.
    Findings: 70, 68, and 60% of the students agreed to knowledge earning, achieving an attitude, and new skill earning, respectively. The highest knowledge earning levels were in health care factors (72%) and the method to monitor and assess the state health program (72%) and the lowest was in overall support (56%). The highest level of achieving an attitude was in family physician functioning (76%) and the lowest levels were in overall support (44%) and social factors effective on health (44%). There were significant correlations between knowledge earning (p=0.016) and achieving an attitude (p=0.032) and the scored given to the theoretical issues. In addition, there was a significant correlation between skill earning and the score given to the personal exercises (p=0.015).
    Conclusion
    The levels of knowledge earning, achieving an attitude, and skill earning in health internship and community medicine courses were unfavorable, especially in some goals.
    Keywords: Community Medicine, Internship, Residency, Education, Curriculum
  • Mardanparvar H., Sabohi F. *, Rezaei Dehghani A Pages 35-41
    Aims: The requirements for revising the traditional education methods and utilization of new and active student-oriented learning methods have come into the scope of the educational systems long ago. Therefore, the new methods are being popular in different sciences including medical sciences. The aim of this study was to compare the effectiveness of teaching through three methods (group guided discovery, questions and answers, and lecture methods) on the learning level and information durability in the nursing students.
    Instrument &
    Methods
    In the semi-experimental study, 62 forth-semester nursing students of Nursing and Midwifery Faculty of Isfahan University of Medical Sciences, who were passing the infectious course for the first time at the first semester of the academic year 2015-16, were studied. The subjects were selected via census method and randomly divided into three groups including group guided discovery, questions and answers, and lecture groups. The test was conducted before, immediately after, and one month after the conduction of the training program using a researcher-made questionnaire. Data was analyzed by SPSS 19 software using Chi-square test, one-way ANOVA, ANOVA with repeated observations, and LSD post-hoc test.
    Findings: The mean score of the test conducted immediately after the training program in the lecture group was significantly lesser than guided discovery and question and answer groups (p
    Conclusion
    Active educational methods lead to a higher level of the students’ participation in the educational issues and provided a background to enhance learning and for better information durability.
    Keywords: Lectures, Group Guided Discovery Learning, Examination Questions, Learning, Durability
  • Mohseni R., Sandoughdar N.*, Bradaran H.R., Kouhpayezadeh J Pages 43-48
    Aims: Clinical trial plays an important role in the enhancement of practical skills of the medical students. Then, to be sure about the effectiveness of clinical trial on learning, it is required to assess the environment. The aim of this study was to assess the educational environment based on DREEM model from the viewpoints of speech therapy interns in neurology and ENT wards of Rasoul-e-Akram Hospital of Iran University of Medical Sciences.
    Instrument &
    Methods
    In the cross-sectional descriptive study, 59 BS speech therapy interns (final semesters) were studied in neurology and ENT wards of Rasoul-e-Akram Hospital in the first and second semesters of academic year 2013-14. The subjects were selected via census method. Data was collected using 44-question standard DREEM questionnaire. Data was analyzed by SPSS 18 software using independent T test.
    Findings: Mean scores of five educational domains were 125.7 of 176, showing favorable educational quality (71.44%). Intern’s comprehension of the teacher’s learning capability was assessed very favorable, while other four domains were assessed favorable. There was no significant difference between the viewpoints about the educational environment based on gender (males and females), marital status (single and married), and semesters (seven and eight; p>0.05).
    Conclusion
    Based on the DREEM model, the educational environment of neurology and ENT wards of Rasoul-e-Akram Hospital of Iran University of Medical Sciences is assessed favorable by speech therapy interns.
    Keywords: DREEM Model, Educational Status, Speech Therapy
  • Abbasi M. *, Ayadi N., Shafiee H Pages 49-54
    Aims: Due to the studentship stressful factors and challenging clinical conditions and internship, the nursing students undergo emotional exhaustion and academic burnout. The outcomes might, also, negatively affect their academic engagement and functions. The aim of this study was to explain the academic motivation of the nursing students based on the social welfare and vitality.
    Instrument &
    Methods
    In the correlational study, the nursing students of Arak University of Medical Sciences were studied in the academic year 2014-15. 210 students were selected via available sampling. Data was collected using academic motivation, Kees social welfare, and academic vitality questionnaires. Data was analyzed by SPSS 18 software using Pearson correlation and multivariate regression tests.
    Findings: The total mean scores of social welfare, academic motivation, and academic vitality were 98.68±13.21, 40.55±5.98, and 18.58±7.58, respectively. There were significant and positive correlations between social welfare and academic motivation (r=0.183; p
    Conclusion
    The social welfare plays an important role to determine the academic motivation of nursing students. Nevertheless, academic vitality plays no role.
    Keywords: Social Welfare, Resilience Psychological, Motivation, Students Nursing