فهرست مطالب

مهندسی مالی و مدیریت اوراق بهادار - پیاپی 29 (زمستان 1395)

نشریه مهندسی مالی و مدیریت اوراق بهادار
پیاپی 29 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • منصور کاشی، سید حسن حسینی، عطیه سادات نیازخانی، سیدامین عبدالهی صفحات 1-24
    در پژوهش حاضر علاوه بر محاسبه موقعیت های معاملاتی کوتاه و بلند مدت به بررسی ارزش های درون نمونه و برون نمونه VaR که برای ارزیابی کیفیت پیش بینی مدل براورد شده در نظر گرفته شده است، می پردازیم. قبل از تخمین VaR، نتایج مدل های خانواده انباشته کسری GARCH(حافظه بلندمدت) نشان از این دارد که مدل HYGARCH(1،d،1) با توزیع چوله Student-t، نتیجه ایی شبیه مدل FIGARCH(1،d،1) با توزیع چوله Student-t را در مورد پدیده دم پهن به نمایش می گذارد. از مقایسه دو مدل مذکور با توزیع های مختلف مدل HYGARCH(1،d،1) با توزیع چوله Student-t بر اساس معیار AIC و ارزش های حداکثری لگاریتم راست نمایی، مدلی برتر شناخته شد. آزمون های نرخ شکست، ، ، بر اساس طول و DQ که برای پس آزمایی VaR درون نمونه تهیه شده اند، نشان از این دارند که مدل VaR درون نمونه با student-t HYGARCH(1،d،1) عملکرد قابل قبول تری از توزیع های دیگر مدل HYGARCH(1،d،1) و مدل FIGARCH(1،d،1) خواهد داشت. از این رو به بررسی VaR برون نمونه با student-t HYGARCH(1،d،1) پرداخته ایم. نتایج تابع زیان VaR نیز نشان از این دارد که در کلیه سطوح کوانتیل ها مدل FIGARCH(1،d،1) کمترین زیان بدست آمده را در بر دارد. در نهایت یافتیم مدلی که ویژگی حافظه بلند مدت در واریانس شرطی را داراست، کمترین زیان و یا عملکرد مناسب تری در ارزیابی پیش بینی را ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: ارزش در معرض ریسک، موقعیت های معاملاتی کوتاه و بلند مدت، HYGARCH، FIGARCH، آزمون پس آزمایی
  • سیدعلی نبوی چاشمی، ماریه مختاری نژاد صفحات 25-44
    مدلسازی نوسان بازده در بازارهای سهام، از منظر افراد آکادمیک و نیز کارپردازان علم مالی، به لحاظ موارداستفاده آن در پیش بینی بازده سهام، موضوع با اهمیتی به نظر می رسد. بر این اساس در دهه های اخیر مدلهای متفاوت و گوناگونی برای تخمین و پیش بینی نوسان مورد بهره برداری قرار گرفته است.این تحقیق با هدف ارایه مدلی مناسب برای تخمین و پیش بینی نوسان بازده سهام دربورس اوراق بهادار تهران انجام شده است. در این تحقیق بر اساس داده های مربوط به قیمت و بازدهی روزانه سهم 50 شرکت برتر بورس از نظر حجم معاملات بالا در یک دوره 5 ساله از سال 1387تا 1391 به تخمین نوسان ماهانه بازده سهام با استفاده از مدلهای براونی ، براونی کسری وگارچ پرداخته شده و از مقایسه آن سه مدل با استفاده از آزمونهای MSE،RMSE،MAE برای انتخاب بهترین مدل تخمین اقدام گردیده است. نتایج مقایسه مدل حرکت براونی، مد براونی کسری و مدل گارچ، مدل گارچ را به عنوان مدل برتر نشان داده است.
    کلیدواژگان: نوسان بازده، حرکت براونی، حرکت براونی کسری، گارچ
  • مصطفی قاضی زاده، سعید صفری، ابراهیم محمدی، مهدی سمیع زاده صفحات 45-65
    باتوجه به اهمیت رتبه بندی شرکت های کارگزاری برای مشتریان، این مقاله به تحلیل تاثیر شاخص های بازاریابی رابطه مند[i] در رتبه بندی شرکت های کارگزاری پرداخته و نتایج بدست آمده را با نتایج حاصل از رتبه بندی شرکت های کارگزاری توسط سازمان بورس اوراق بهادار مقایسه می نماید. بدین منظور، درمرحله ی نخست هفت شاخص از شاخص های بازاریابی رابطه مند که از نظر خبرگان بیشترین تاثیر را در رتبه بندی و ارزیابی عملکرد کارگزاری ها دارند از میان مجموعه شاخص های استخراج شده از تئوری و مدل های بازاریابی رابطه مند شامل اعتماد مشتری به سازمان، تعهد سازمان به مشتری، همدلی با مشتری، منافع مالی، شایستگی سازمان، مدیریت تعارضات، ارتباطات و منافع مالی از طریق پرسشنامه مشخص گردید. جامعه آماری تحقیق از دو بخش تشکیل می گردد: شرکت های کارگزاری فعال در بورس اوراق بهادار و مشتریان شرکت های کارگزاری در شهرهای تهران و اصفهان که حداقل دو بار از خدمات ارائه شده ی شرکت های کارگزاری استفاده نموده اند. داده های تحقیق از یک نمونه ی 378 نفری از میان مشریان کارگزاری ها و20 نفر از خبرگان بازار سرمایه جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق، اصلی ترین معیارهای موثر بر بازاریابی رابطه مند، در قالب پرسشنامه مورد سنجش قرار گرفته و سپس از طریق فرایند تحلیل سلسله مراتبی فازی[ii] و تاپسیس فازی[iii] الگوریتم رتبه بندی شرکتهای کارگزاری طراحی و رتبه بندی صورت گرفت. آزمون همبستگی بین رتبه ها نشان دهنده وجود همسویی و همبستگی مستقیم میان دو ابزار است.
    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه مند، ارزیابی عملکرد، رتبه بندی کارگزاری ها، تصمیم گیری چند معیاره
  • حمیدرضا میرزایی، احمد خدامی پور، امید پورحیدری صفحات 67-84
    اهداف کلاسیک دانش مالی مبنی بر موازنه بازده و ریسک و تحلیل آن در فرصت های مختلف، دستمایه بسیاری از پژوهش های مدیریت مالی بوده است. استفاده از شاخص های تکنیکال یکی از ابزارهای مدیریت پرتفوی به شمار می رود. این پژوهش به دنبال استفاده از این شاخص ها در استخراج قواعد معاملات سهام است. دوره زمانی پژوهش از ابتدای سال 1388 تا پایان سال 1393 و نمونه شامل 216 شرکت می باشد. در این پژوهش در دوره زمانی 1388 تا 1390 با استفاده از شاخص های تکنیکال و الگوریتم ژنتیک چند هدفه با دو هدف ماکزیمم کردن بازده و مینیمم کردن ریسک مدلی برای مدیریت بهینه پرتفوی به دست آمد و در دوره زمانی 1391 تا 1393 این مدل در مدیریت بهینه پرتفوی سهام به کار گرفته شد. به منظور ارزیابی این مدل، نتایج به دست آمده با شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران مقایسه شد و مشخص گردید با استفاده از شاخص های تکنیکال می توان عملکرد بهتری نسبت به بازار داشت.
    کلیدواژگان: تحلیلهای تکنیکال، مدیریت پرتفوی، الگوریتم ژنتیک
  • مهدی ذوالفقاری، بهرام سحابی صفحات 85-106
    در بازار سرمایه، نوسانات نرخ ارز تاثیر قابل توجهی بر تغییر قیمت دارایی های مالی نظیر سهام دارد. در این راستا نظر به اهمیت ریسک بازدهی سهام برای مشارکت کنندگان در بازار، سوالی که دراینجا مطرح می شود این که علاوه بر تاثیرگذاری نوسانات نرخ ارز بر قیمت سهام، آیا تغییرات نرخ ارز تاثیر معناداری بر ریسک بازدهی سهام در بازه های زمانی کوتاه مدت و بلندمدت دارد؟ و همچنین آیا این تاثیرات به یک میزان است یا بر حسب حالت های مختلف، رفتار قیمت سهام متفاوت است؟ برای پاسخ دهی به این سوالات، ضرروت استخراج ریسک بازدهی سهام در رژیم های مختلف مهم می باشد. از اینرو در پژوهش حاضر تلاش گردیده است تا با استفاده از مدل های پارامتریک مبتنی بر رهیافت سوئیچینگ مارکوف اقدام به استخراج ریسک بازدهی شاخص صنایع منتخب (خودرو، معدن، سیمان) در دو رژیم مختلف گردد. پس از استخراج سری زمانی ریسک با استفاده از مدل ARDL به بررسی تاثیرات کوتاه مدت و بلندمدت نوسانات نرخ ارز بر ریسک بازدهی شاخص صنایع بر حسب رژیم های مختلف پرداخته شد. نتایج تحقیق نشان داد که بازدهی شاخص صنایع از انتقالات رژیمی تبعیت نموده و واکنش های نامتقارنی به شوک های بیرونی می دهند. همچنین ریسک بازدهی شاخص صنایع تاثیرات معنی دار و متفاوتی از نوسانات نرخ ارز در کوتاه مدت و بلندمدت می پذیرند.
    کلیدواژگان: ریسک، خانواده GARCH، فرآیند زنجیره مارکوف، نرخ ارز
  • وحید روح العلم صفحات 107-129
    هدف مقاله بررسی روش جدیدی تحت عنوان پیش بینی هدایت شده (جهت دار) برای محاسبه مقادیر β (بتا) و میزان ریسک یک سهام عمومی و شکل دوره ای آن است. این روش دارای نکات مهم و پیچیده است که در نهایت میزان ریسک سهام را مدیریت و اندازه گیری می کند و بر آن اساس مدیران صندوق ها قادر خواهند بود بر مبنای انتظارات سرمایه گذاران ، جهت های سرمایه گذاری را تغییر دهند.
    قابلیت اندازه گیری دوره ای در این روش یک مزیت مهم است به این دلیل که محاسبه بازگشت سرمایه بر اساس مقادیر تاریخی مربوطه روش دقیق و قابل اعتمادی نیست بگونه ای که در روش تاریخی مقدار β در اثر وجود انحراف داده ها در مقادیر سرمایه گذاری های تاریخی ، قطعا تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت. در این فرآیند به کارگیری علم سری های زمانی بسیار کارساز و موثر است و کمک می کند تا مقادیر بتا با دقت بیشتری محاسبه شده و سبب می گردد تا علم مدیریت ریسک با نگرش قوی تری در راستای پوشش خطر و ریسک مشتریان در بازار سرمایه گام بردارد. بنابراین یافته های علمی پژوهش حاضر نشان می دهد که روش مورد بررسی در این تحقیق قابلیت و توانایی سنجش ریسک و بازده اوراق بهادار را دارد.
    نویسنده در تهیه این مقاله از راهنمایی های ارزشمند جناب آقای دکتر فریدون رهنمای رودپشتی، استاد و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، بهره فراوانی جسته و از ایشان کمال قدردانی و تشکر را دارد.
    کلیدواژگان: ریسک، بازده، ریسک مدل، شاخص بتا، روش پیش بینی هدایت شده (جهت دار)
  • فاطمه صمدی، فریدون رهنمای رودپشتی، هاشم نیکومرام صفحات 131-150
    برای بیش از چند دهه تئوری مالی مدرن به عنوان تنها واصلی ترین دیدگاه در بازار سرمایه مبنای اکثر تحقیقات قرار داشته است.ولی وجود بحران های ایجاد شده در دهه های گذشته در اکثر کشورها وهمچنین تحقیقات انجام شده به نظر می رسدکه بسیاری شکست هادر بازارهای مالی ناشی از همین تئوری های مدرن وفرضیات سنتی دربازارها می باشد.بنابراین نیاز به بازنگری دراین تئوری هاوفرضیات به شدت احساس می شود. این دیدگاه نوین که با توجه به تئوری آشوب و علم فر کتال،ایده های نئوکلاسیک را دگرگون گرده وروش ها وواژه های کافی برای توصیف بازار های سرمایه به ما می دهند.در این تحقیق به دنبال بررسی بازده با روش های بازار متقارن ؛نامتقارن ومارکوسویچینگ می باشیم.
    کلیدواژگان: بازار فرکتال، بازار متقارن، نامتقارن، MSM
  • ایرج نجفی شریعت زاده، مهدی شعبان زاده، غلامرضا زمردیان صفحات 151-172
    در هر سیستم اقتصادی نقش نظام بانکی در جمع آوری سپرده ها (تجهیز منابع) و به کارگیری آن در تامین مالی طرح های سرمایه گذاری (تخصیص منابع) از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه گسترش بازارهای جهانی و افزایش رقابت در بازارهای خدمات مالی، سودآوری صنعت بانکداری را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار داده است. با توجه به این که سودآوری یکی از کارکردهای مهم بانک ها به عنوان واسطه مالی می باشد و از آن جایی که یک بانک سودآور توان بیشتری را برای مقابله با شوک های منفی بازار دارد، لذا توجه به شاخص سودآوری به عنوان یکی از شاخص های ارزیابی عملکرد در بانک ها و اهمیت نقش آن در تصمیمات مرتبط با نحوه تجهیز منابع ، تامین مالی و همچنین چگونگی تخصیص منابع، ضروری است. بر این اساس در مطالعه حاضر مولفه های موثر بر سودآوری بانک های تجاری ایران طی دوره زمانی 92-1388 الگوسازی و مورد بررسی قرار گرفته است. قلمرو تحقیق حاضر شامل 8 بانک تجاری پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران شامل بانک های اقتصادنوین، پارسیان، کارآفرین، پاسارگاد، ملت، تجارت، صادرات و سینا است. همچنین در این مطالعه جهت رسیدن به اهداف مورد نظر از الگوی پنل ARDL استفاده شده است. نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان می دهد که متغیرهای نسبت حقوق صاحبان سهام به دارائی ها، نسبت تسهیلات به دارائی ها، اندازه و تورم بر سود آوری بانک های تجاری ایران اثر مثبت و مستقیم دارند. به طوری که با افزایش و بهبود این متغیرها طی دوره کوتاه مدت و بلندمدت ، سودآوری بانک های تجاری افزایش می یابد. با این وجود اثر متغیر ریسک اعتباری بر شاخص سودآوری بانک های تجاری ایران منفی و معکوس است. به طوری که با افزایش متغیر فوق در دوره کوتاه مدت و بلندمدت، سودآوری بانک های تجاری کاهش می یابد. در نهایت نتایج مطالعه بیان گر آن است که سرعت تعدیل به سمت تعادل بلندمدت در این الگو نسبتا به کندی صورت می گیرد. به عبارت دیگر اگر به علت هر گونه شوکی در اقتصاد الگو از تعادل اولیه خارج گردد، زمانی به اندازه دو دوره لازم است تا عدم تعادل کوتاه مدت تصحیح گردد و مدل به تعادل اولیه بلندمدت باز گردد.
    کلیدواژگان: بانک های تجاری، سودآوری، بازدهی دارایی ها، نسبت مالکانه، ریسک اعتباری، الگوی پنل ARDL
  • عباس فدایی، رضا رادفر صفحات 173-192
    امروزه پیامدهای زیست محیطی و جوابگو نبودن منابع کره زمین به ذغدغه اصلی بشر تبدیل شده است. تمام سازمانها از جمله شرکتهای خودروسازی موظفند تا لجستیک معکوس را در فرایندهای خود وارد نمایند، چرا که موظف به پذیرش مسئولیت محصولات برگشتی و دفع مناسب ضایعات می باشند. در این تحقیق برای دستیابی به میزان آمادگی گروه صنعتی ایران خودرو در پیاده سازی لجستیک معکوس نخست 21 شاخص و 52 زیر شاخص موثر بر پیاده سازی لجستیک معکوس از ادبیات تحقیق استخراج و این شاخص ها به چهار گروه عوامل اطلاعاتی، استراتژیکی، تاکتیکی و عملیاتی تقسیم بندی گردیدند. پس از تهیه مدل، بر اساس پرسشنامه اول و دریافت نظرات خبرگان ، میانگین اولویت وزنی (رتبه) عامل های سنجش محاسبه و نرمال سازی گردید. با تعریف 4 عامل تعیین شده به عنوان ورودی، برای هر عامل 3 متغیر زبانی کم، متوسط و زیاد تعریف و 81 قاعده اگر-آنگاه فازی به عنوان پایگاه دانش وارد نرم افزار MATLAB گردید. سپس با استفاده از اطلاعات اخذ شده از پرسشنامه دوم میزان متغیرهای 4گانه محاسبه گردید که با توجه به تابع عضویت تعریف شده در نرم افزار برای متغیرهای ورودی، میزان آمادگی گروه صنعتی ایران خودرو به مجموعه فازی «متوسط» تعلق گرفت. بر همین اساس پیشنهادهایی برای پیاده سازی بهتر لجستیک معکوس در گروه صنعتی ارائه گردید.
    کلیدواژگان: ارزیابی آمادگی پیاده سازی، لجستیک معکوس، تکنیک فازی، شرکت ایران خودرو
  • محمد نمازی، مصطفی کاظم نژاد، محمد مهدی نعمت الهی صفحات 193-212
    در پژوهش های انجام شده در زمینه پیش بینی بحران مالی و ورشکستگی، هدف و تاکید اصلی، ارائه مدل های مناسب و دقیق برای پیش بینی ورشکستگی بوده و کمتر به انتخاب متغیرهای پیش بین و روش های مناسب آن پرداخته شده است. بنابراین، پژوهش حاضر به بررسی و مقایسه سودمندی روش های مختلف انتخاب متغیرهای پیش بین درپیش بینی بحران مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. در این راستا، عملکرد روش های انتخاب متغیر، شامل آزمون t، تحلیل ممیزی گام به گام، تحلیل عاملی، ریلیف، مبتنی بر روکشی و مبتنی بر بردارهای پشتیبان، بررسی و با هم مقایسه می شود. طبقه بندی کننده های استفاده شده نیز شامل شبکه های عصبی مصنوعی، ماشین بردار پشتیبان و آدابوست (بوستینگ) می باشد. به طور کلی، یافته های پژوهش حاکی از سودمندی استفاده از روش های انتخاب متغیر نسبت به عدم استفاده از این روش ها در پیش بینی بحران مالی و همچنین وجود تفاوت معنادار بین میزان سودمندی این روش هاست. به عبارت دیگر، در صورت استفاده از روش های انتخاب متغیرهای پیش بین، میانگین دقت افزایش و خطای نوع اول و دوم کاهش می یابد. افزون بر این، یافته های پژوهش حاکی از برتری روش انتخاب متغیر مبتنی بر روکشی نسبت به سایر روش های انتخاب متغیرهای پیش بین است.
    کلیدواژگان: پیش بینی بحران مالی، انتخاب متغیرهای پیش بین، شبکه های عصبی، ماشین بردار پشتیبان و آدابوست
|
  • Mansour Kashi, S. Hassan Hosseyni, A. Sadat Niyazkhani, S. Amin Abdollahi Pages 1-24
    In this study¡ In addition to calculate the short and long trading positions¡ we examined In Sample and Out of Sample VaR to assess the quality forecast model is considered. To estimate VaR Result¡ family models Fractionally Integrated GARCH (long term memory) shows that the model HYGARCH (1¡ d¡ 1) with the distribution skewed Student-t similar to the result for FIGARCH (1¡ d¡ 1) with skewed Student-t distribution for fat-tail phenomenon exhibits. A comparison of the two models with different distribution model HYGARCH (1¡ d¡ 1) with skewed Student-t distribution based on AIC criteria and maximum log-likelihood model was superior. failure rates¡ ¡ and duration-based tests where were prepared for back testing in Sample VaR¡ Indicates that the VaR model of the student-t HYGARCH (1¡ d¡ 1) acceptable performance than other distributed models HYGARCH (1¡ d¡ 1) and the FIGARCH (1¡ d¡ 1) will be . So to estimate Out of Sample VaR by student-t HYGARCH (1¡ d¡ 1) has been paid. Like the analysis of the in sample VaR¡ Out of Sample VaR was compared with the observed output and results were evaluated by and DQ tests. Ultimately resulting VaR-based loss function at all levels quintile (either long or short term trading positions) shows that the model that has the characteristics of long memory in the conditional variance¡ minimum losses and better performance in assessment Forecast offers.
    Keywords: Value at risk, short, long positions, HYGARCH, FIGARCH, back testing test
  • S. Ali Nabavi Chashmi, Mariyya Mokhtarinejad Pages 25-44
    Efficiency volatility modeling in stock markets, as seen by academic people and operators in Finance science, in terms of its application in predicting stock efficiency, is of considerable importance. Financial and capital markets in the country has taken effective stepsto develop.This paper aims to develop a model for estimating and forecasting volatility of stock returns is done in the Tehran Stock Exchange. All three models use data on prices, daily top 50 shooters in a 5-year period from 2008 to 2013, is employed Brownian Motion, Fractional Brownian motion and GARCH models .using Excel and Eviews and MATLAB software was designed with the fractional Brownian model. Tests and comparisons using MSE, RMSE, and MAE were performed. Comparing the results of the model of Brownian motion, fractional Brownian fashion model and GARCH, the GARCH model has identified as a top model.
    Keywords: Stock Return Volatility, GARCH, Brownian motion, Fractional Brownian motion
  • Mostafa Ghazizadeh, Saeed Safari, Ebrahim Mohammadi, Mehdi Samizadeh Pages 45-65
    Given the importance of ranking of brokerage firms for customers, this paper analyzes the impact of relationship marketing factors on the ranking of brokerage firms and compares the obtained results with the results of the ranking conducted by the Securities and Exchange Organization (SEO). For this purpose, in the first stage, seven indicators of relationship marketing indicators which have the greatest impact on the ranking and performance evaluation of brokerage firms from the viewpoints of the experts, from among the indices derived from the theories and models of relationship marketing including customer confidence in the organization, customer commitment, empathy with the customers, financial interests, competence of the organization, conflict management, communication and financial interests was determined by questionnaire. The study population will consist of two parts: Active Brokerage firms in Stock Exchange and the customers of these brokerage firms in the cities of Tehran and Isfahan who have used the services offered by the brokerage firms at least twice. The data were collected from a sample of 873 customers of brokerages and 2 experts of capital market. To analyze the research data, the main influencing criteria on relationship marketing were evaluated in the form of questionnaire. Finally, the ranking algorithm was designed using Fuzzy AHP and Fuzzy TOPSIS and ranking was conducted. Correlation test between the ratings indicate that there is a direct correlation and integration between both tools.
    Keywords: relationship marketing, performance evaluation, ranking of brokerages, Multi, criteria decision making
  • Hamidreza Mirzaei, Ahmad Khodamipour, Omid Pourheidari Pages 67-84
    Risk-return tradeoff and its analysis in alternative investments as a classic goal of finance have been the main subject of many researches in financial management. The use of technical indicators is a portfolio management tools. This research aims to use these indicators in mining stocks trading rules. The period of investigation is from beginning of 1388 until the end of 1393 and the sample of study is including 216 companies listed in TSE. In the period from 1388 to 1390 by using technical indicators and genetic algorithm with aim for maximize return and minimize risk, we obtain a model for portfolio optimization and in the period from 1391 to 1393 this model was used in portfolio management. In order to evaluate this model, the results were compared with the market index and found that by using technical indicators can outperform the market.
    Keywords: Genetic Algorithms, Technical Indicators
  • Mehdi Zolfagari, Bahram Sahabi Pages 85-106
    In capital market, currency fluctuations impacts on changes in financial asset prices such as stock. However, Considering the importance of The return risk of stock (rather than price) for market participants, the question arises that in addition to the impact of exchange rate changes on stock price volatility, does the exchange rate has a significant effect on the risk of the stock returns in periods time of short and long term? And whether this effect is same extent or is different in different states in terms of stock price behavior? To answer these two questions is necessary to extract the return risk of stock in different regimes. Thus, the present study attempted to use parametric models based on Markov-switching approach to extract of the return risk of the selected industry index (automotive, mining, cement) in the two different regimes. After extraction of the risk time series we estimate the effect of exchange rate fluctuations on the industry risk time series by using the econometric model ARDL risk in terms of different regimes. The results showed that time series of the return risk follow from regime transition and have got asymmetric reactions of external shocks. Oslo time series of the industry index return risk significantly effect from exchange rate fluctuations in the short-term and long-term.
    Keywords: risk, GARCH Family, Markov Chain Process, Exchange Rate
  • Vahid Rooholelm Pages 107-129
    In this study, a formula is de rived for the period specific beta (market risk) for a portfolio of financial assets that has been formed on the basis of directional forecasts. This is an important contribution to the literature since measuring the risk of an actively managed portfolio is problematic due to the fact that managers may change fund risk conditional on market expectations. The period- specific nature of the measure is a significant advantage since historical fund re turns are not required and the beta is not influenced by prior fund returns’ deviations from the bench mark. The methodology employed allows for the development of a time series of fund betas that permits investigation into a number of important Empirical issues. This study is also of practical interest from the perspective of risk management and for both portfolio performance and attribution. Finally, there are many active strategies based on directional forecasts and the approach used here en com passes a significant proportion of these. The author of this article used of consultation and guidance of Rahnama Roodposhti Fereidoun, Professor and A member of the science team Islamic Azad University, Science and Research Branch ,Tehran, and thankses a lot of him.
    Keywords: risk, return, risk models, beta index, led prediction method (arrow)
  • Fatemeh Samadi, F. Rahnamay Roodposhti, Hashem Nikoomaram Pages 131-150
    For more than a decade of modern financial theory as only the most filed comments on the capital market has been the basis of most studies. But the crisis created in the past decade in most countries and as wll as that many research topic it shows the failure of the modern theory and traditional assumption in fainancial market . So need to reload this theory strongly felt. This new approach according to chaos theory and the fractal science ,Has transformed the classical ideas and methods and words are sufficient to describe the capital market to be done. In this paper , we attempt to introudioced the new approach in fainance. This paper present the mulifractal models of assest return (MMAR). and test the investing company return by three method (MS-EGARCH), Multifractal, Symmetric market (GARCH), Asymmetric (EGARCH).
    Keywords: Asymmetric Return, Symmetric Return, Markow Switiching Model(MSM).Fractal Market
  • Iraj Shariatzadeh, Mehdi Shabanzadeh, Gholamreza Zomorodian Pages 151-172
    In any economic system the role of banks to collect deposits of the banking system (Procurement of resource) and its application in the financing of investment projects (allocation of resource) is very important. Nowadays, Expansion of global markets and increase competition in the markets for financial services is affected the profitability of the banking industry, significantly. Given that the profitability of banks is one of functions of banks and a more profitable bank has more power to deal with negative shocks to the market, Therefore, attention to the profitability index as one indicator of evaluating the performance of the banks and its role in decisions related to the mobilization of resources, financing and resource allocation is essential. in this study To achieve this goal, the affective factors on profitability of commercial banks has been modeled and studied during 2009-2013. The scope of this study contains 8 commercial banks listed on Tehran Stock Exchange including Eghtesade Novin, Parsian, Karafarin, Pasargad, Mellat, Tejarat, Saderat and Sina. The study also is used the Panel ARDL method to achieve the targets. The results of this study showed that, The ratio of shareholder's equity to assets, The ratio of credit to assets, bank size and inflation have a direct and positive effect on the profitability of commercial banks. So, increasing and improvement of this variables increase the profitability of commercial banks in the short term and long term. However, the effect of credit risk on commercial bank's profitability index is negative. So that increasing of this variable deacrease the profitability of commercial banks in the short term and long term. finally, The results of ECM model reveal that the speed of adjustment towards long-run equilibrium is low, So that if the shock enters the model the long time require for correct the short-run and long-run imbalance equilibrium and back model to first equilibrium.
    Keywords: Comerical Banks, Profitability, Return of Assets, Equity Ratio, Credit Risks, Panel ARDL Methods
  • Abbas Fadaei, Reza Radfar Pages 173-192
    Nowadays, environmental impacts and lack of accountability for human resources of the planet has become the main Concern. All organizations, including automakers are required to enter reverse logistics processes, as they are obliged to take responsibility for the proper disposal of waste products and their return. In this study, to achieve the readiness of Irankhodro in implementing reverse logistics, first 21 index and 52 sub-indicators contributing to the implementation of reverse logistics extracted from the literature and these indicators into four groups, agents, strategic, tactical and operational division were classified. After preparing the model, based on the first questionnaire and get expert opinions, weighted average priority (rank) of measurement was calculated and normalized. Complimentary 4 is designated as input, for each of the 3 linguistic variable low, medium and high-definition and 81 fuzzy rule if-then as a knowledge base into the MATLAB software. Using information obtained from the questionnaire's the 4 variables were calculated according to the membership function defined in an application for input variables, the readiness of Irankhodro Industrial Group fuzzy set "average" was awarded. Accordingly, proposals to implement the reverse logistics in industry group better presented.
    Keywords: Implementation Readiness Assessment, reverse logistics, fuzzy approach, Irankhodro Company
  • Mohammad Namazi, Mostafa Kazemnezhad, M. Mahdi Nematollahi Pages 193-212
    Research in financial distress and bankruptcy emphasize the design of more sophisticated classifiers, and less feature (variables) selection and their appropriate methods. In this regard, the purpose of this study is to compare performance of different feature selection methods in financial distress prediction of the companies listed on Tehran Stock Exchange (TSE). In this regard, we investigated and compared five feature selection methods, including t-test, stepwise regression, factor analysis, relief, wrapper subset selection and RFE-SVM feature selection. To obtain comparable experimental results (reliable comparison), three different classifiers (including neural networks, support vector machine and AdaBoost) were used in this study. In overall, the experimental results confirmed the usefulness of variable selection methods and significant difference among level (amount) of different methods performance. In other words, the application of the feature selection methods increases the mean of accuracy, and reduces the occurrence of type I and type II errors. Furthermore, the results indicated that wrapper subset selection method outperforms the other feature selection methods.
    Keywords: Financial Distress Prediction, Feature Selection, Prediction Performance, Bankruptcy