فهرست مطالب

بیماری های پستان ایران - سال نهم شماره 3 (پیاپی 34، پاییز 1395)

فصلنامه بیماری های پستان ایران
سال نهم شماره 3 (پیاپی 34، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فرزانه گلفام، سعید ارباب سلیمانی*، زری ثابت صفحات 7-13
    مقدمه
    فیبروآدنوم شایع‏ترین توده خوش‏خیم پستان است که در زنان جوان اتفاق می‏افتد. تئوری های اندوکرین و غیراندوکرین زیادی در مورد بیماری های خوش خیم پستان مطرح شده است که از جمله آنها نقش هورمون‏های تیروئیدی است. برخی مطالعات به شیوع بالای اختلالات تیروئید در بیماری های خوش‏خیم و بدخیم پستان اشاره کرده‏اند. لذا هدف از انجام این مطالعه بررسی سطح هورمون محرک تیروئیدی و وضعیت آنتی‏بادی تیروئید پروکسیداز در بیماران مبتلا به فیبروآدنوم پستان است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 100 بیمار مبتلا به فیبروآدنوم پستان مراجعه کننده به درمانگاه جراحی بیمارستان مصطفی خمینی وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک بیماران از طریق مصاحبه اخذ گردید. سایز و تعداد توده پستان بر اساس سونوگرافی بیمار استخراج شد. اندازه‏گیری سطح سرمی هورمون محرک تیروئید و همچنین آنتی‏بادی تیروئید پراکسیداز برای تمام بیماران صورت گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 37/7 ± 6/26 سال و 53% مجرد بودند. 32% بیماران سابقه شیردهی داشتند. میانگین سطح سرمی هورمون محرک تیروئیدی 32/2 ± 63/2 میلی واحد بر لیتر بود. 14% بیماران سطح سرمی هورمون محرک تیروئیدی غیرطبیعی داشتند. آنتی‏بادی تیروئید پروکسیداز در 7/9% بیماران مثبت بود. بین سطح سرمی هورمون محرک تیروئیدی و وضعیت آنتی‏بادی تیروئید پروکسیداز با سن، سایز و تعداد توده و وضعیت تاهل ارتباطی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ما نشان‏دهنده شیوع نسبتا بالای اختلال عملکرد تیروئید در بیماران مبتلا به فیبروآدنوم پستان می‏باشد که در این بین شیوع هیپوتیروئیدی بیشتر از هایپرتیروئیدی است. از طرفی شیوع کم کاری اوتوایمیون تیروئید نیز در مطالعه ما نسبتا بالا بود اما میزان پرکاری اوتوایمیون ناچیز می‏باشد.
    کلیدواژگان: هورمون محرک تیروئیدی، آنتی بادی تیروئید پروکسیداز، فیبروآدنوم، پستان
  • حامد جابری، نوشین بیگدلی *، علی خادم صفحات 14-24
    مقدمه
    سرطان پستان یکی از شایع‎ترین بیماری های زنان است. شناسایی و مرزبندی توده ها و تشخیص تومورهای موجود در بافت پستان از چالش‏های جدی در تشخیص این سرطان است. در حال حاضر ماموگرافی، متداول‏ترین راه تشخیص تومورهای موجود در پستان می‏باشد که عدم شناسایی صحیح مرز توده ها در آن می‏تواند منجر به تشخیص یا نمونه‎برداری نادرست از بافت پستان ‎شود. هدف این مقاله، معرفی یک روش هیبریدی هوشمند جدید برای شناسایی و مرزبندی تومورهای پستان در تصاویر ماموگرافی است که تشخیص خودکار خوش خیم یا بدخیم بودن تومور را تسهیل کند.
    روش بررسی
    در این مطالعه از داده های پایگاه داده DDSM که شامل 150 تصویر ماموگرافی حاوی تومورهای خوش‎خیم و 150 تصویر ماموگرافی حاوی تومورهای بدخیم است، استفاده شد. پس از حذف نواحی اضافی مانند پس‎زمینه، با قطعه‎بندی تصاویر ماموگرام بر مبنای هیستوگرام تصویر و ترکیب تبدیل موجک و الگوریتم ژنتیک و نیز مورفولوژی ریاضی مرز تومور استخراج شد. همچنین علاوه بر الگوریتم ژنتیک، الگوریتم های بهینه‎سازی کلونی مورچگان و بهینه‎سازی ازدحام ذرات نیز برای قطعه‎بندی تصاویر ماموگرافی مورد استفاده و مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها: الگوریتم هیبریدی پیشنهادی صحت خوب و سرعت بالایی در قطعه‎بندی تصاویر ماموگرافی جهت تشخیص تومورهای پستان دارد. برای طبقه‏بندی تومورها، قطعه‏بندی با استفاده از الگوریتم ژنتیک نسبت به الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان و بهینه‏سازی ازدحام ذرات صحت بالاتری دارد. مرزبندی تومورهای شناسایی شده در تصاویر حاصل از قطعه‎بندی با الگوریتم هیبریدی پیشنهادی، منجر به صحت طبقه‏بندی 4/91% (طبقه‏بندی به دو دسته خوش‏خیم و بدخیم) شده است که مطلوب است.
    نتیجه گیری: الگوریتم هیبریدی پیشنهادی، الگوریتمی سریع و کارآمد برای قطعه‎بندی تصاویر ماموگرافی و مرزبندی تومورهای پستان است. نتایج این مطالعه نشان داد که اولا روش هوشمند ارایه شده، دارای صحت مناسب جهت کمک به تشخیص رادیولوژیست‎ها و تا حدودی حذف مرحله نمونه‎برداری از بافت پستان می‏باشد. ثانیا بین سه الگوریتم ژنتیک، بهینه سازی کلونی مورچگان، و بهینه‏سازی ازدحام ذرات، الگوریتم ژنتیک منجر به صحت بالاتر طبقه‏بندی تومورها می‏شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، شناسایی تومور، مرزبندی تومور، تبدیل موجک، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم بهینه‎سازی کلونی مورچگان، الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات
  • مهدیه نصیری، مقصود پیری *، حسن متین همایی صفحات 25-30
    مقدمه
    در دو دهه اخیر پژوهش‏ها نشان داده‏اند، فعالیت ورزشی منظم نقش مهمی در مهار پیشرفت سرطان پستان دارد، همچنین ErbB3 می‏تواند به عنوان فاکتور درمانی در کاهش رشد تومور عمل کند، بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرین تناوبی شدید با استقامتی تداومی بر بیان ژن erbB3 در موش‏های مبتلا به سرطان پستان است.
    روش بررسی
    18 سر موش آزمایشگاهی نژاد بالبسی (6-8 هفته، وزن 05/1 ± 19 گرم)، پس از القا سرطان (تزریق MC4-L2 زیر پوستی به پهلوی راست موش‏ها) به صورت تصادفی به سه گروه 6 تایی؛ کنترل، تناوبی شدید، استقامتی تداومی، تقسیم شدند، هر جلسه تمرین تناوبی شدید شامل شش تناوب سه دقیقه و 20 ثانی های با شدت 95-90 درصد VO2max و یک دقیقه ریکاوری با شدت 35-30 درصد VO2max بین هر تناوب، و هر جلسه تمرین استقامتی تداومی شامل 60 دقیقه دویدن با شدت 65- 60 درصد VO2maxبود که پنج روز در هفته و به مدت ده هفته اجرا شد.
    یافته ها: نتایج حاصل از آزمون آنالیز واریانس یک سویه نشان داد، هر دو مدل تمرینی باعث کاهش معنادار بیان ErbB3 نسبت به گروه کنترل شده است (005/0p=)، اما بین دو گروه تمرینی اختلاف معناداری در میزان بیان ژن ErbB3 مشاهده نشد (304/0=p) و همچنین هر دو مدل تمرینی باعث کاهش رشد حجم تومور نسبت به گروه کنترل شدند، که در گروه تناوبی شدید، این کاهش بیشتر بود.
    نتیجه گیری: به نظر می‏رسد HIT نسبت به تمرینات تداومی می‏تواند مداخله موثرتری برای مهار تومور پستان باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تمرینات تناوبی شدید، تمرینات استقامتی تداومی، ژن ErbB3
  • امید رحمانی سریاست، جواد حدادنیا *، حسین قیومی زاده صفحات 31-41
    مقدمه
    ماموگرافی رایج‏ترین روش غربالگری برای تشخیص سرطان پستان است. در این مقاله یک سیستم کمکی برای تشخیص خوش‏خیمی و بدخیمی توده ها ارایه شده است.
    روش بررسی
    در این روش ابتدا با استفاده از حذف نویز و افزایش وضوح تصویر، توده ها را آماده بخش‏بندی می‏کنیم. سپس با استفاده از یک الگوریتم جدید بر مبنای رشد ناحیه، توده مورد نظر را بخش‏بندی کرده و ویژگی های از بافت و مرز آن استخراج می‏کنیم. در ادامه با استفاده از یک معماری نوین رده‏بندهایی را با یکدیگر ترکیب کرده و از این رده‏بند مرکب جهت دسته‏بندی خوش‏خیمی و بدخیمی توده ها بهره می‏گیریم.
    یافته ها: این سیستم بر روی دو پایگاه داده مورد ارزیابی قرار گرفته است و نتایج حاصل نشان‏دهنده این است که سیستم کمکی پیشنهادی از لحاظ دقت کاملا قابل رقابت با سیستم‏های مدرن موجود می‏باشد. دقت حاصل شده در پایگاه دادهMIAS برابر با 93% و در پایگاه داده DDSM برابر با 90% بوده است.
    نتیجه گیری: به طور کلی می‏توان نوآوری های موجود در این مقاله را در معرفی یک سیستم خودکار تطبیقی بر مبنای الگوریتم رشد ناحیه جهت بخش‏بندی توده ها، استفاده از توصیف‏گرهای مبتنی بر تجزیه مود ذاتی و معرفی یک معماری جدید برای ترکیب رده بندها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماموگرافی، خوش خیمی و بدخیمی
  • فاطمه مهربانی، فرزانه براتی، الهه رمضان زاده تبریز*، مهدی بکاییان، بهاره غلامی چابکی صفحات 42-52
    مقدمه
    استرس، اضطراب و افسردگی بر وضعیت عملکرد، کیفیت زندگی، تعداد دفعات و مدت زمان بستری و حتی پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان پستان تاثیر منفی داشته و یک عامل خطر در کاهش میزان بقا و عدم قبول درمان از سوی این بیماران می‏باشد. این پژوهش با هدف تعیین عواطف ناخوشایند (استرس، اضطراب و افسردگی) و ارتباط آن با رابطه والد و فرزند، ویژگی های بیماری و مشخصات جمعیت شناسی در بیماران مبتلا به سرطان پستان انجام شده است.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی که بر روی 260 بیمار مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان 22 بهمن شهر نیشابور با روش سرشماری از مهر 1391 تا شهریور 1394 انجام شد. ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل فرم اطلاعات فردی و پرسشنامه استاندارد سنجش استرس، اضطراب و افسردگی Depression، Anxiety and Stress Scales (DASS-42) و پرسشنامه ارتباط والد و فرزند (PBI) Parental Bonding Instrument بودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSSv.21 و آزمون‏های آماری بر حسب نوع متغیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان شیوع استرس، اضطراب و افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان به ترتیب 7/66%، 4/77% و 2/51% و نمرات میانگین و انحراف معیار استرس (77/1± 75/25) و اضطراب (10/9± 57/15) و افسردگی (76/10± 46/19) بودند که نشان‏دهنده این است که بیماران مبتلا به سرطان پستان دارای سطح متوسط استرس و افسردگی و سطح بالایی از اضطراب بودند. نتایج آزمون کروسکال والیس نشان داد که بین میزان تحصیلات، سن، تعداد فرزندان، سابقه اختلال روان‏پزشکی در خانواده و میزان شیوع عواطف ناخوشایند ارتباط آماری معناداری وجود دارد (p<0.05). همچنین ارتباط منفی و معناداری بین میزان بروز عواطف ناخوشایند و رابطه والد و فرزند در بیماران مبتلا به سرطان مشاهده شد (p<0.001،r=-0.117).
    نتیجه گیری: نتایج این پژوهش به پرستاران با توجه خدمات مشاوره‏ای، مراقبتی و حمایتی خود کمک می‏نماید تا بتوانند با ارایه راه‏کارهای پیشگیری و برنامه ریزی های مناسب و به موقع در جهت کاهش عواطف ناخوشایند بیماران مبتلا به سرطان پستان و بهبود رابطه والد و فرزندی اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، استرس، رابطه والد و فرزندی، سرطان پستان
  • فاطمه خانساری، یاسمن سعیدی نژاد، اعظم رئوفی*، احسان شمسی گوشکی صفحات 53-59
    مقدمه
    سرطان پستان شایع‏ترین سرطان جمعیت زنان در جوامع امروزی است. میزان بقای مبتلایان به سرطان پستان بسیار تحت تاثیر کیفیت زندگی آنان است. از آنجاکه تجارب روان شناختی بیماران مبتلا به سرطان پستان تا حد زیادی بر روی کیفیت زندگی آنان موثر است، پژوهش حاضر با هدف شناخت تجارب روان شناختی مبتلایان به این بیماری انجام شده است.
    روش بررسی
    این مقاله یک مطالعه کیفی از نوع تحلیل محتوا و بر مبنای مصاحبه نیمه باز و نیمه ساختار یافته می باشد. شرکت کنندگان در این مطالعه 15 نفر از بیماران مبتلا به سرطان پستان می باشند که بعد از جراحی پستان در حال دریافت شیمی‏درمانی یا پیگیری آن بوده و در زمان انجام پژوهش به کلینیک پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی مراجعه نموده اند. هیچ یک از بیماران متاستاز دوردست بیماری را نداشتند و در مرحله کنترل شده بیماری بودند. دلیل انتخاب این گروه، گذر از دوران بحرانی مواجهه با خبر بد سرطان و سپری شدن بخش اعظم درمان و رسیدن به یک ثبات نسبی در وضعیت بیماری بود. پس از کسب اجازه، در فضایی آرام و به دور از عوامل مداخله گر و در یکی از اتاق‏های خالی کلینیک در قالب چند پرسش باز و بدون جهت گیری از زنان شرکت کننده، مصاحبه به عمل آمد. مصاحبه با هر فرد 30 دقیقه به طول انجامید و برای ضبط مصاحبه از شرکت‏کنندگان اجازه شفاهی گرفته شد. پس از چندبار مرور متن مصاحبه، نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    طیف سنی بیماران 36 تا 72 سال و تحصیلات بیماران از بی‏سواد تا کارشناسی بود. همه بیماران شرکت کننده در مطالعه متاهل و دارای 1 تا 3 فرزند بودند. برخی از بیماران پس از تشخیص احساس عصبانیت داشتند و برخی احساس غمگین بودن را عنوان می کردند. همچنین بیشتر بیماران به لزوم حمایت‏های روانی از طرف اعضای خانواده خود در زمان شنیدن خبر ابتلا به سرطان، تاکید داشتند. برخی از بیماران عنوان کردند که سرطان اتفاق فاجعه باری در زندگیشان نبوده است. بیشتر بیماران آرزو نمی‏کردند که ای کاش به سرطان مبتلا نمی‏شدند، این درحالی است که اکثر بیماران تقریبا هر شب به مرگ می اندیشیدند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد با وجود اینکه اکثر بیماران در زمان اطلاع از تشخیص بیماری احساساتی چون عصبانیت یا غمگینی را داشتند، اما مرور زمان سبب کنار آمدن آنها با بیماری و عوارض آن شده است. به‏طوری‏که اکثر بیماران پس از انجام ماستکتومی، با وجود تغییر فاحشی که در ظاهر بدنشان ایجاد شده بود، با این موضوع کنار آمده بودند و هیچ‏کدام از این تغییر به عنوان تجربه منفی یاد نکرده بودند. به نظر می رسد گذر زمان می‏تواند منجر به تغییر در تجارب روانی این بیماران شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تصویر بدنی، تجارب روانی
  • نوشین پیمان، محمد امانی*، حبیب الله اسماعیلی صفحات 60-69
    مقدمه
    سواد سلامت را می‏توان به صورت توانایی خواندن، درک کردن و عمل کردن بر اساس توصیه های بهداشتی و سلامتی تعریف کرد. تئوری رفتار برنامه ریزی شده، اصلی‏ترین علت یک رفتار را، قصد برای انجام آن رفتار می‏داند. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین سواد سلامت و سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده و انجام آزمون‏های غربالگری سرطان پستان در زنان روستایی رشتخوار انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 250 نفر از زنان 35 ساله و بالاتر تحت پوشش مراکز روستایی رشتخوار انجام شد. روش نمونه‏گیری به صورت تصادفی چند مرحله‏ای بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده و پرسشنامه سواد سلامت عملکردی بزرگسالان (TOFHLA) بود. که توسط زنان تکمیل شد. داده های جمع آوری شده توسط نرم‏افزار 16‏SPSS و آمار توصیفی و آزمون‏های همبستگی اسپیرمن، کروسکال- والیس و رگرسیون خطی در سطح معنی‏داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها: میانگین سنی افراد مورد مطالعه 84/4±6/39 بود. آزمون کروسکال- والیس نشان داد بین سواد سلامت و انجام آزمون‏های غربالگری سرطان پستان ارتباط معناداری وجود دارد (p<0/001). همچنین بر اساس ضریب همبستگی اسپیرمن، بین سواد سلامت و هنجارهای انتزاعی (p<0/001، r=0/49) و همچنین بین نگرش و سواد سلامت (p<0/001، r=0/40)ارتباط معناداری وجود داشت. بر اساس نتایج رگرسیون خطی، سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده توانستند 40% از واریانس رفتار را پیش‏بینی نمایند.
    نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که تئوری رفتار برنامه ریزی شده می‏تواند به عنوان چهارچوب مناسبی برای طراحی و اجرای مداخلات سرطان پستان و سواد سلامت بکار رود.
    کلیدواژگان: سواد سلامت، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، سرطان پستان، غربالگری، زنان
|
  • Farzaneh Golfam, Saeed Arbabsoleymani *, Zari Sabet Pages 7-13
    Introduction
    Fibroadenoma is the most common benign breast mass that occurs in young women. Many endocrine and non endocrine theories have been proposed about benign breast disease including the role of thyroid hormones. Some studies have noted the high prevalence of thyroid disorder in benign and malignant breast disease. So The aim of this study was to determine the level of thyroid-stimulating hormone (TSH) and thyroid peroxidase antibody (Anti-TPO) status in patients with breast fibroadenomas.
    Methods
    in this cross sectional study 100 patients with breast fibroadenoma refferd to surgery clinic of mostafa khomeini hospital were enrolled. Demographic data were collected through interviews. The size and number of breast masses on sonography was extracted. Measurement of serum TSH and thyroid Anti-TPO was performed for all patients.
    Results
    The mean age of patient was 26.6 ± 7.37 years and 53% were single. 32% of patients had a history of breastfeeding. Average serum levels of TSH was 2.63 ± 2.32 u/ml. 14% of patients had abnormal serum levels of TSH. Anti-TPO in 9.7% of patients was positive. There was no relationship between Serum levels of TSH and Anti-TPO status with age, size and number of masses and marital status.
    Conclusion
    The results of our study indicate a high prevalence of thyroid dysfunction in patients with breast fibroadenomas, in which the incidence of hypothyroidism is more than hyperthyroidism. The prevalence of autoimmune hypothyroidism in our study was relatively high, but the frequency of autoimmune hyperthyroidism is negligible.
    Keywords: Thyroid Stimulating Hormone, Thyroid Peroxidase Antibodies, Fibroadenoma, Breast
  • Hamed Jabbari, Nooshin Bigdeli *, Ali Khadem Pages 14-24
    Introduction
    Breast cancer is one of the most common gynecological diseases. Segmentation and boundary detection of the breast tumors are from the most serious challenges in the diagnosis of breast cancer. Nowadays mammography is the best way to detect the breast tumors, in which, inaccurate segmentation and edge detection of the masses may lead to wrong diagnosis or biopsy of the breast tissue. In this paper, a new hybrid method for the segmentation and edge detection of the tumors in the mammographic images of the breast tissue is introduced in order to facilitate automatic classification of tumors as benign or malignant.
    Methods
    In this research, the well-known DDSM database was employed which includs 150 mammography images of malignant tumors, and 150 mammography images of benign tumors. After removing additional areas such as background, edge detection of the tumors was done via segmentation of the image based on the image histogram and the combination of wavelet transform and genetic algorithm as well as mathematical morphology. Also, Ant colony optimization and Particle swarm optimization (PSO) algorithms were used for segmentation of the mammography images and compared with the proposed method.
    Results
    The proposed hybrid method has good accuracy and high speed in segmentation of the mammography images for classification of the breast tumors. The hybrid method including genetic algorithm leads to higher classification accuracy compared with ant colony optimization and PSO algorithms. The segmentation of tumors via the proposed hybrid method leads to classification accuracy 91.4% which is satisfactory.
    Conclusion
    The proposed hybrid method is a fast and efficient method for segmentation and edge detection of the breast tumors. The results of this paper showed that the proposed intelligent method has good ability to detect the tumors to help the radiologists and so the unnecessary biopsy of the breast tissue may be omitted. Secondly, between the applied segmentation algorithms, genetic algorithm leads to higher classification accuracy.
    Keywords: Breast Cancer, Tumor Detection, Tumor Segmentation, Wavelet Transform, Genetic Algorithm, Ant Colony Optimization Algorithm, Particle Swarm Optimization Algorithm
  • Mahdieh Nasiri, Maghsoud Peeri *, Hassan Matinhomaee Pages 25-30
    Introduction
    The studies of the last two decades have shown that regular training has an important role in inhibiting breast cancer progression, alsoErbB3 function as aTherapeutic factor for reduction of tumor growth, so the aim of the study was to evaluate the comparison of HighIntensity Interval Training Versus Continuous Training on the expression of ErbB3 in breast cancer bearing mice.
    Methods
    For this purpose, 18 BALB/c mice (6-8 weeks, weight 19 ± 1.05 g), after induction of cancer (MC4-L2 subcutaneous injection into the right side of the mice), were randomly divided into three 6-member groups: high-intensity interval training, continuous training and control. Each session of high-intensity interval training group program includes sixintervals of three minutes and 20 seconds with an intensity of 85 to 90 percent of VO2max and 1 minute recovery with 30 to 35 percent VO2max intensity between each interval and The continuous training program was defined as running at 60% VO2max for 60 minutes in each session; Training programs were conducted five days a week for 10 weeks.
    Results
    The statistical results showed thatthe expression level of ErbB3 decreased significantly in both exercise groups compared to the Control group(p=0.005); however, there was no difference between both exercise groups(p=0.304)and alsoboth continuous and interval training were effective to inhibit the growth of breast tumors, but HIT program appears to confer greater inhibitor than the continuous training program.
    Conclusion
    It seems that HIT is more effective at inhibit breast tumor than the continuous training program.
    Keywords: Breast Cancer, High Intensity Interval Training, continuous training, ErbB3 gene
  • Omid Rahmani Seryasat, Javad Haddadnia *, Hossein Ghayoumi Zadeh Pages 31-41
    Introduction
    Mammography is the most common modality for screening breast cancer. In this paper a computer aided system is introduced to diagnose benignity and malignancy of masses.
    Methods
    In the first step of the proposed method, masses are prepared for segmentation using a noise reduction and contrast enhancement technique. Afterwards, a region of interest is segmented using a new adaptive region growing algorithm, and boundary and texture features are extracted to form its feature vector. Consequently, a new robust architecture is proposed to combine weak and strong classifiers to classify masses. Finally, the proposed mass diagnosis system was also tested on mini-MIAS and DDSM databases.
    Results
    The obtained results indicate that the proposed system can compete with the state-of-the-art methods in terms of accuracy.
    Conclusion
    The novelties of the proposed system can be summarized as presenting a new automatic adaptive region growing algorithm to extract boundary of masses, using descriptors based on empirical mode functions, and introducing a new framework for combing classifiers.
    Keywords: Breast Cancer, Mammography, Benign, Malignant
  • Fateme Mehrabani, Farzaneh Barati, Elahe Ramezanzade Tabriz *, Mehdi Bakaeian, Bahare Gholami Chaboki Pages 42-52
    Introduction
    Stress, anxiety and depression have negative effect on functional status, quality of life, duration and frequency of hospitalization and even the prognosis of patients with breast cancer. The prevalence of unpleasant feelings is a risk factor for reduced survival and disagreement of treatment of these patients. This study aimed to determine stress, anxiety and depression and it is relationship with demographic variables and parental bonding with in patients with breast cancer.
    Methods
    The study was cross-sectional and descriptive- analytical. The study conducted on 260 patients with breast cancer referred to in 22 bahman hospital in neyshabour city through convenience sampling from October 2012 to September 2015. Data were collected through demographic information and questionnaire (DASS-42). After collection, the data were analyzed by SPSS 21 software.
    Results
    The prevalence of stress, anxiety and depression in patients with cancer were 66.7%, 77.4%, 51.2%, respectively. Average scores of stress (25/75±1.77), depression (19.46±10.76) and anxiety were (15.57±9.10) this indicates that patients with cancer have moderate of stress and depression and were high levels anxiety. The test results showed that, there are significant relationship between the rate of education, history of psychiatric disorders in family, age, number of children and the prevalence of stress, anxiety and depression.(P
    Conclusion
    The results of this study can help nurses based on counseling services, appropriate care and supporting So that they can provide appropriate and timely preventive strategies and planning programs to reduce unpleasant emotions breast cancer patients and improving their condition and parental bonding.
    Keywords: Depression, Anxiety, Stress, Parental Bonding, Breast Cancer
  • Fatemeh Khansari, Yasaman Saeedinejad, Azam Raoofi *, Ehsan Shamsi Gooshki Pages 53-59
    Introduction
    Breast cancer is the most common cancer among women around the world, and the survival rate for patients greatly depends on their quality of life, which is in turn determined by their psychological experiences. The present study thus focuses on investigating psychological experiences among women with breast cancer.
    Methods
    This research is a content analysis qualitative study, based on semi-open and semi-structured interviews. The participants comprised of 15 patients with breast cancer, undergoing chemotherapy or follow-up treatments after their mastectomy, who had visited the Breast Cancer Research Center of the Academic Center for Education, Culture and Research (BCRC, ACECR) at the time of the research. None of the patients had distant metastasis and the disease was controlled. We have selected this group of patients because they are passing through the critical stage of facing with the bad news, spending many levels of their disease treatment, and achieving stability in the disease situation. After permission, the participants were interviewed with the open and unbiased questions in a relaxed atmosphere away from confounding factors and in an empty room of the clinic. The interview with each participant lasted 30 minutes and the participants orally allowed us to record the interview. The results were analyzed after several reviewing the transcript of the interview.
    Results
    The participants were 36 to 72 years old, and their education backgrounds ranged from illiteracy to bachelor's degree. All patients were married and had 1 to 3 children. After being diagnosed with breast cancer, some patients felt anger or sadness, and they generally emphasized on the necessity of emotional supports from their families to face the diagnosis results. Some participants did not view cancer as a disaster, and a majority of them did not wish they had not been affected with by cancer, while most of them contemplated about their death every night.
    Conclusion
    The results of the study depicted that while most patients experienced anger or sadness when they were informed about their cancer diagnosis, they had accepted the disease and its side effects through time, in a manner that most patients had coped with dramatic changes in their body image as a result of mastectomy, and did not recall it as a negative experience. It seemed that time could gradually change psychological experiences among cancerous patients.
    Keywords: Breast Neoplasms, Body Image, Psychological Experiences
  • Nooshin Peyman, Mohammad Amani *, Habibollah Esmaili Pages 60-69
    Introduction
    Health literacy is a measure of an individual’s ability to read, comprehend, and act on medical instructions. According to the theory of planned behavior, the main cause of a behavior is intention. This study aimed to determine the association between health literacy and constructs of theory of planned behavior and Breast Cancer Screening Tests performance among rural women in Roshtkhar
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 250 women above age 35 years who were selected by Multi-stage random sample method from population covered by rural health centers of Roshtkhar. Data were collected by researcher-made questionnaire and questionnaire of Test of functional health literacy in adults. Data were analysed using SPSS software version16, using descriptive statistics and Spearman correlation test, Kruskal-Wallis and linear regression models (α=0.05).
    Results
    The mean age of participants was 39.6±4.84 years. The Kruskal Wallis Test was shown a significant relationship between Breast Cancer Screening Tests performance and Health Literacy (p
    Conclusions
    The theory of planned behavior could be used as an appropriate theoretical framework for the design and implementation of health literacy and breast cancer interventions.
    Keywords: Health Literacy, Theory of Planned Behavior, Breast Cancer, Screening, Women