فهرست مطالب

دانشکده پزشکی اصفهان - پیاپی 406 (هفته دوم دی 1395)

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 406 (هفته دوم دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/10
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مقاله پژوهشی
  • محمدرضا باتوانی، سید محمد مرندی، کامران قائدی، فهیمه اسفرجانی صفحات 1323-1329
    مقدمه
    آنزیم مبدل آنژیوتانسین (Angiotensin converting enzyme یا ACE)، اگزوپپتیدازی است که باعث تبدیل آنژیوتانسین Ι به آنژیوتانسین ΙΙ، انقباض عروق و ترشح آلدسترون می گردد. ژنوتیپ DD در پلی مورفیسم rs4646994 ژن (I/D) ACE باعث فعالیت بیشتر این آنزیم می گردد و با افزایش احتمال بیماری عروق کرونری (Coronary artery disease یا CAD) همراه است. از سوی دیگر و در طی سال های 2006-1980، تعداد 1866 ورزشکار مسابقه ای 6 ± 19 ساله در ایالات متحده ی امریکا، دچار مرگ ناگهانی شدند که 56 درصد (1049 مورد) آن وابسته به بیماری های قلبی- عروقی بودند. به اقتضای نقش کلیدی ژن ACE در تنظیم فیزیولوژی قلبی- عروقی، به عنوان یک عامل خطر مرتبط با CAD، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی شیوع پلی مورفیسم D/D ژن ACE در ورزشکاران کاراته کار گروه حرفه ای انجام شد.
    روش ها
    129 کاراته کار نخبه، 129 کاراته کار آماتور و 129 نفر گروه شاهد غیر ورزشکار از استان اصفهان به طور داوطلبانه مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه های خونی از شرکت کنندگان جمع آوری گردید. شیوع پلی مورفیسم های (I/D) توسط تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR-RFLP یا Polymerase chain reaction-Restriction fragment length polymorphism) بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS و از روش رگرسیون استفاده شد. 050/0 > P به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    شیوع پلی مورفیسم DD (5/45 درصد)، ID (8/40 درصد) و II (7/13 درصد) در مجموع افراد شرکت کننده بیشتر بود، اما این تفاوت معنی دار نبود (005/0 < P). در بررسی گروه ها با یکدیگر، گروه حرفه ای در ژنوتیپ DD (0/63 درصد) به طور معنی داری بیشتر از گروه غیر ورزشکار (0/41 درصد) (004/0 = P) و گروه آماتور (7/14 درصد) (011/0 = P) بود.
    نتیجه گیری
    ژنوتیپ DD ژن ACE به طور معنی داری در کاراته کاران نخبه بیشتر از کاراته کاران آماتور و غیر ورزشکاران است که علاوه بر مزیت بهره مندی ورزشکاران حرفه ای از این نوع پلی مورفیسم (در ارتباط با قدرت بدنی)، احتمال ابتلای آن ها به بیماری های قلبی- عروقی را تشدید می نماید و نیاز به برنامه های الزامی و نظارتی بالاتر (همچون Electrocardiography و...) در ورزشکاران حرفه ای رشته های توانی را بیان می کند.
    کلیدواژگان: آنزیم مبدل آنژیوتانسین، آلل، پلی مورفیسم
  • بابک وحدت پور، سعید صادقی صفحات 1330-1337
    مقدمه
    متخصصین گوش و حلق و بینی، به علت کار در وضعیت های گوناگون در درمانگاه و بیمارستان، در صورت عدم وضعیت گیری صحیح، می توانند مستعد مشکلات عضلانی- اسکلتی مختلف باشند. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی و تعیین میزان خطر وضعیت نشستن یا ایستادن آن ها، شیوع مشکلات عضلانی- اسکلتی و تعیین ارتباط بین وضعیت و شیوع اختلالات عضلانی- اسکلتی بود.
    روش ها
    با مراجعه به محل کار 39 متخصص گوش و حلق و بینی و عکس برداری، وضعیت آن ها با استفاده از ابزارهای Quick exposure check و Loading on upper body assessment، مورد سنجش قرارگرفت و خطر آن در سه گروه کم، متوسط و بالا طبقه بندی شد. سپس، با استفاده از پرسش نامه ی اختلالات عضلانی- اسکلتی Nordic (NMQ یا Nordic musculoskeletal questionnaire)، شیوع این اختلالات بررسی شد.
    یافته ها
    طبق نتایج روش ارزیابی فشار بالاتنه (LUBA یا Loading postural upper body assessment)، خطر ابتلا به مشکلات عضلانی- اسکلتی هنگام معاینه ی حلق متوسط و حین معاینه ی گوش و بینی در بیشتر پزشکان بالا می باشد. این خطر، طبق روش ارزیابی Quick exposure check، پایین بود. نتایج حاصل از پرسش نامه ی Nordic که توسط پزشکان مورد مطالعه پر شده بود، نشان داد که در 31 نفر (4/79 درصد)، حداقل یک مورد مشکل عضلانی- اسکلتی مشاهده می شود که رقم قابل توجهی است. طبق آنالیز، ارتباط معنی داری میان وضعیت پزشکان حین معاینات بامشکلات عضلانی- اسکلتی وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    شیوع اختلالات عضلانی- اسکلتی در برخی نواحی بالا می باشد و احتمال دارد به دلیل وضعیت نامطلوب نشستن در حین کار کردن آن ها باشد. با آموزش این افراد، می توان از بروز این اختلالات جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: وضعیت، متخصص گوش و حلق و بینی، عضلانی، اسکلتی، بررسی مواجهه ی سریع، ارگونومی
  • امیر شفا، گلناز زارع صفحات 1338-1343
    مقدمه
    ماسک حنجره ای (LMA یا Laryngeal mask airway) جایگزین مفیدی برای لوله ی تراشه جهت نگهداری راه هوایی در بیماران تحت بیهوشی عمومی می باشد که استفاده از آن در حال افزایش می باشد. از این رو، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی مقایسه ای میزان بروز عوارض تنفسی در دو روش لوله گذاری داخل تراشه و گذاشتن LMA در نوزادان کاندیدای جراحی فتق اینگوینال تحت بیهوشی عمومی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه، 88 نوزاد که تحت عمل هرنیورافی قرار می گرفتند، به دو گروه 44 تایی تقسیم شده، برای یک گروه لوله تراشه برای نگهداری راه هوایی و در گروه دیگر ماسک حنجره ای استفاده شد. میانگین اشباع اکسیژن خون شریانی (SpO2)، میانگین CO2 انتهای بازدمی (ETCO2) و تعداد ضربان قلب و فشار متوسط شریانی در طول عمل و در ریکاوری با یکدیگر مقایسه و مدت زمان اقامت در ریکاوری در دو گروه ثبت شد. عوارض تنفسی شامل افت اکسیژن خون و لارنگواسپاسم و برونکواسپاسم و یا جابه جا شدن و خارج شدن اتفاقی لوله تراشه و ماسک حنجره ای هم در دو گروه با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین فشار متوسط شریانی و ضربان قلب در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. میانگین اشباع اکسیژن خون شریانی در گروه ماسک حنجره ای کمتر و میانگین CO2 انتهای بازدمی در گروه ماسک حنجره ای به صورت معنی داری بیشتر بود (05/0 > P). مدت زمان اقامت در ریکاوری و عوارض تنفسی در گروه ماسک حنجره ای به شکل معنی داری بیشتر بود (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه و با بررسی سایر متون پیشنهاد می شود، برای نگهداری راه هوایی در نوزادان از لوله تراشه به جای ماسک حنجره ای استفاده شود.
    کلیدواژگان: لوله گذاری، ماسک حنجره، نوزاد
  • محمدحسین صانعی، آذر نعیمی، پردیس نعمت الهی، یاسر معین صفحات 1344-1350
    مقدمه
    هپاتیت مزمن، یک بیماری به نسبت شایع در جامعه محسوب می گردد. تشخیص افتراقی نوع هپاتیت در درمان این بیماری اهمیت زیادی دارد؛ چرا که به کارگیری متد درمانی اشتباه، می تواند منجر به تشدید بیماری گردد. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین توزیع فراوانی معیارهای هیستوپاتولوژیک به انجام رسید تا به وسیله ی آن راهنمایی جهت افتراق دقیق تر هپاتیت خود ایمن از هپاتیت های ویروسی مزمن میسر گردد.
    روش ها
    طی یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی، 45 بیمار مبتلا به هپاتیت خود ایمن، 34 بیمار مبتلا به هپاتیت B و 33 بیمار مبتلا به هپاتیت C از نظر وجود 12 معیار هیستوپاتولوژیک مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون های 2χ و آنالیز تشخیصی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از بین 12 شاخص مورد بررسی، 5 شاخص Interface hepatitis، فولیکول های لنفاوی در فضای پورت، Emperipolesis، تشکیل روزت و هپاتوسیت Ground glass دارای توانایی افتراق نوع هپاتیت در بیماران مورد مطالعه بودند. درصد پیشگویی کنندگی این معیارها برای هپاتیت خود ایمن 80 درصد، برای هپاتیت B 5/76 درصد و برای هپاتیت C، 7/69 درصد بود.
    نتیجه گیری
    پارامترهای هیستوپاتولوژیک در حد قابل قبولی می توانند نوع هپاتیت را در بیماران تعیین کنند. از بین این پارامترها، Interface hepatitis برای افتراق هپاتیت خود ایمن و هپاتیت C از هپاتیت B، فولیکول های لنفاوی در فضای پورت برای افتراق هپاتیت C، Emperipolesis و تشکیل روزت برای افتراق هپاتیت خود ایمن و هپاتوسیت Ground glass برای افتراق هپاتیت B از دو نوع دیگر مفید می باشند.
    کلیدواژگان: هپاتیت خود ایمن، هپاتیت ویروسی، معیارهای هیستوپاتولوژیک
  • اردشیر طالبی، ابراهیم حریق، الناز دهدشتیان، فرزانه امینی، مرضیه مشکات صفحات 1351-1355
    مقدمه
    استفاده از دودهای طبی جایگزین در درمان بیماری ها و از جمله بیماری های میکروبی و عفونی در ایران از سال های دور رواج داشته است. این مطالعه، با هدف مقایسه ی خواص ضد میکروبی دود حاصل از عصاره ی مستقیم عنبرنسارا با آنتی بیوتیک های رایج بر روی Staphylococcus aureus و Bacillus subtilis بود.
    روش ها
    در این مطالعه ی آزمایشگاهی، دود عنبرنسارا به عنوان مداخله ای بر سوش های مورد و گروه های آنتی بیوتیک بر سوش های مشابه به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. سوش های استاندارد Staphylococcus aureus و Bacillus subtilis در محیط کشت های مناسب کشت داده شدند. عصاره گیری عنبرنسارا بدون استفاده از حلال انجام شد تا احتمال تاثیر حلال بر میکروب ها را از بین ببرد. سری رقت و آزمایش دیسک دیفیوژن برای هر کدام از باکتری ها سه بار انجام شد.
    یافته ها
    میانگین هاله ی عدم رشد در Staphylococcus aureus به طور معنی داری بیشتر از ونکومایسین بود؛ اما میانگین هاله ی عدم رشد در Bacillus subtilis با سیپروفلوکساسین تفاوت معنی دار نداشت. آزمون تعقیبی Least significant difference (LSD) نشان داد که قطر هاله ی عدم رشد در Staphylococcus aureus به طور معنی داری بیشتر از Bacillus subtilis بود. در حالی که، Minimum inhibitory concentration (MIC) برای Bacillus subtilis بیشتر از Staphylococcus aureus و Minimum bactericidal concentration (MBC) برای Bacillus subtilis بیشتر از Staphylococcus aureus بود.
    نتیجه گیری
    دود حاصل از عصاره ی عنبرنسارا بر رشد Staphylococcus aureus تاثیر معنی داری داشت و می توان آن را به عنوان دارو پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: دود، عنبرنسارا، اثر ضد میکروبی، Bacillus subtilis، Staphylococcus aureus
|
  • Mohammad Reza Batavani, Sayyed Mohammad Marandi, Kamran Ghaedi, Fahimeh Esfarjani Pages 1323-1329
    Background
    Angiotensin converting enzyme (ACE) is an exopeptidase, which converts angiotensin I to angiotensin II results in vasoconstriction and aldosterone secretion. Previous studies have indicated that the presence of DD polymorphism in ACE gene is associated with the upregulation in the activity of ACE and incidence of arteriovascular diseases. Based on the previous studies, during 1980-2006 in the United States, among 1866 athletes who died suddenly, 56% were predominantly due to cardiovascular diseases. Thus, the aim of the present study was assessment of the frequency rate of I/D polymorphism in Iranian professional and amateur Karateka and non-athlete individuals as a prognostic factor in prevention of such diseases.
    Methods
    In this survey, 258 athletes including 129 professional Karateka (65 men and 64 women) and 129 amateur Karateka (75 men and 54 women) and 129 non-athlete individuals (71 men and 58 women) took part voluntarily. Blood samples were taken and polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (RFLP-PCR) performed on the isolated genomes. Statistical analyses carried out using SPSS software and those data with P Findings: Genotyping analyses indicated that allele frequency for DD was 45.5%, ID was 40.8% and II was 13.7% in our studied population (P > 0.050). In professional Karateka, significant increase in DD frequency was observed (63.0%) compared to non-athletes (41.0%) (P = 0.004) and amateur Karateka (14.7%) (P = 0.011).
    Conclusion
    The greater value for allele frequency of DD polymorphism in professional Karateka suggests the incidence of cardiovascular diseases in this group. This implies the necessity of medical health care for professional athletes.
    Keywords: Angiotensin converting enzyme, Allele, Polymorphism
  • Babak Vahdatpour, Saeed Sadeghi Pages 1330-1337
    Background
    Otolaryngologists are susceptible to various musculoskeletal disorders in the absence of proper position, because of working in various positions in offices and hospitals. The present study aimed to assess the risk of their positions whilst either standing or sitting during routine examinations, estimating the prevalence of musculoskeletal disorders, and determining the relationship between these disorders and their postures among otolaryngologists in Isfahan City, Iran.
    Methods
    In this study, photos were taken of the postures of 39 otolaryngologists in Isfahan City, during patient examination and were analyzed using Quick Exposure Check (QEC) and Load on Upper Body Assessment (LUBA) tools. Based on the risk of their postures, they were categorized into three groups of low-, medium-, and high-risk. They also completed Nordic questionnaire for the assessment of prevalence of musculoskeletal disorders.
    Findings: Based on the LUBA tool, otolaryngologists encountered medium risk while examining patient's throats, and high risk during examination of ears and nasal; this risk was shown low when using QEC tool. Data resulted from Nordic questionnaire revealed that 31 people (79.4%) dealt with at least one musculoskeletal problem which was a remarkable number. On the basis of data analysis, the relation between LUBA posture scores and prevalence of musculoskeletal disorders was not statistically significant.
    Conclusion
    The prevalence of musculoskeletal disorders was remarkably high in some body regions, which might be due to unacceptable posture whilst sitting or standing during common examinations. This can be prevented by educating practitioners about the suitable postures.
    Keywords: Ergonomics, Position, Otolaryngology, Cumulative trauma disorders, Quick exposure check (QEC), Load on the Upper Body Assessment (LUBA)
  • Amir Shafa, Golnaz Zare Pages 1338-1343
    Background
    There is growing use of laryngeal mask airway (LMA) as an alternative for endotracheal intubation, in maintaining airway in patients undergoing general anesthesia. However, there are not sufficient studies to compare advantages and side effects between laryngeal mask airway and endotracheal intubation in neonates.
    Methods
    A total of 88 neonates undergoing inguinal herniorrhaphy were allocated to two groups of 44. In one group, the airway was maintained through laryngeal mask airway, and through endotracheal intubation in the other. Peripheral capillary oxygen saturation (SpO2), end-tidal carbon dioxide (ETCO2), heart rate, mean arterial blood pressure and recovery time were recorded and compared between the two groups. Respiratory complications including decreased O2 saturation, laryngospasm, bronchospasm, tube displacement and removal were recorded and compared, too.
    Findings: Mean arterial blood pressure and heart rate were not significantly different between the two groups. SpO2 was significantly lower and ETCO2 was significantly higher in laryngeal mask airway group (P
    Conclusion
    Our findings support the use of endotracheal intubation versus laryngeal mask airway in neonates.
    Keywords: Intubation, Laryngeal mask, Newborn
  • Mohammadhossein Sanei, Azar Naimi, Pardis Nematolahy, Yaser Moein Pages 1344-1350
    Background
    Chronic hepatitis is a common disease in the community. Differential diagnosis of hepatitis is very important in the treatment of this disease; as applying the wrong treatment method can lead to reinforcement and aggravate. This study aimed to determine the prevalence of histopathologic criteria for distinguishing between and for accurate differentiation of chronic viral hepatitis from autoimmune hepatitis.
    Methods
    In a cross-sectional study, 45 patients with autoimmune hepatitis, 34 patients with hepatitis B and 33 patients with hepatitis C were investigated for presence of histopathological criteria. The data were analyzed using chi-square and diagnostic tests.
    Findings: Among the 12 indicators, 5 criteria including interface hepatitis, lymphoid follicle in port area, emperipolesis, hepatic rosette and ground glass hepatocyte had the ability to differentiate types of hepatitis. The predictive percent of above parameters for autoimmune hepatitis was 80%, for hepatitis B was 76.5% and for hepatitis C was 69.7%.
    Conclusion
    Based on the results, histopathological parameters can differentiate between types of chronic hepatitis in patients at an acceptable level which among them, interface hepatitis is used to differentiate autoimmune hepatitis and chronic hepatitis C from chronic hepatitis B; lymphoid follicle in port area is used to differentiate chronic hepatitis C, emperipolesis and hepatic rosette to differentiate autoimmune hepatitis and ground glass hepatocyte to differentiate chronic hepatitis B from the other two types.
    Keywords: Autoimmune hepatitis, Viral hepatitis, Histopathologic criteria
  • Ardeshir Talebi, Ebrahim Harigh, Elnaz Dehdashtian, Farzaneh Amini, Marzieh Meshkat Pages 1351-1355
    Background
    The use of medicinal smokes in treatment of many diseases, including infectious microbial diseases, has long been popular in Iran. This study aimed to compare the antimicrobial effects of smoke of Anbar Nasara (donkey dung) extract on Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis with common antibiotics.
    Methods
    In this experimental study, donkey dung smoke as medicine and antibiotics as a control group were considered. Standard strains of Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis were cultured in suitable mediums. Anbar Nasara extract was prepared without use of solvent, in order to prevent the antibacterial effect of solvent on microbes. Dilution and disk diffusion test was performed 3 times for each of the bacteria.
    Findings: The mean of inhibition zone of Staphylococcus aureus by Anbar Nasara smoke was significantly greater than the inhibition zone induced by vancomycin; but there was no significant difference between the inhibition zone of Bacillus subtilis induced by Anbar Nasara smoke and ciprofloxacin. Least significant difference (LSD) post hoc test showed that the inhibition diameter of Staphylococcus aureus was significantly higher than the Bacillus subtilis. Bacillus subtilis induced higher minimum inhibitory concentration (MIC) values than Staphylococcus aureus; but, Bacillus subtilis induced higher minimum bactericidal concentration (MBC) values than Staphylococcus aureus.
    Conclusion
    The smoke of Anbar Nasara extract has a significant inhibitory effect on Staphylococcus aureus growth; so it can be offered as a medicine.
    Keywords: Antimicrobial effect, Donkey dung, Smoke, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis