فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال چهارم شماره 2 (پاییز 1394)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال چهارم شماره 2 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یحیی حسین زاده فیروزآباد*، محمدصالح محمدآبادی، عبدالعزیز افلاک سیر صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    بیماری ام اس یک بیماری مزمن و التهابی مخرب است که روی وضعیت روانی، ارتباطات بین فردی و اجتماعی و به طور کلی بهزیستی روانشناختی بیماران تاثیر منفی دارد. هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه حمایت اجتماعی و ابعاد روانشناختی بیماران ام اس بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی همبستگی، 120 بیمار مبتلا به ام اس از میان بیماران پذیرش شده در انجمن ام اس شیراز، به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از آزمون های چک لیست نشانه های اختلالات روانی فرم تجدید نظر شدهSCL-90-R و مقیاس حمایت اجتماعی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و آزمون T مستقل در سطح معنی داری 05/0 > P و در نرم افزار SPSS نسخه 17 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 8/70% از بیماران مورد مطالعه در بعد شکایت جسمانی، 1/69% در وسواس، 3/63% در حساسیت در روابط متقابل، 3/73% در افسردگی، 5/62% در اضطراب، 1/54% در پرخاشگری،6/66% در افکار پارانوییدی، 3/28% در ترس مرضی و 6/36% در روانپریشی با نمره بالاتر از یک مشکل دار می باشند. هم چنین نتایج نشان داد که حمایت اجتماعی با ابعاد وسواس، افسردگی، حساسیت در روابط متقابل، اضطراب، پرخاشگری، ترس مرضی و افکار پارانوییدی رابطه منفی معنی داری داشته (05/0 > P).
    بحث و نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به ام اس در تابلوی بالینی خود اختلالات و علائم روانشناختی متعددی دارند و علائم و اختلالات روانشناختی آنها با میزان حمایت اجتماعی شان رابطه معنی دار دارند. از این رو توجه به ابعاد مختلف سلامت روانشناختی ضروری است و مداخلات مبتنی بر حمایت اجتماعی می تواند موثرتر باشد.
    کلیدواژگان: ام اس، حمایت اجتماعی، آزمون SCL، 90
  • جمال عاشوری* صفحات 13-24
    زمینه و هدف
    فراشناخت درمانی یک روش درمانی مهم در کاهش اضطراب و افزایش کیفیت زندگی می باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر فراشناخت درمانی گروهی بر کاهش علائم اضطراب فراگیر و افزایش کیفیت زندگی پرستاران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری این پژوهش همه پرستاران بیمارستان های شهر ورامین در سال 1394 بودند. در مجموع 30 پرستار با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. گروه آزمایش 10 جلسه 70 دقیقه ای با روش فراشناخت درمانی گروهی آموزش دید. همه گروه ها پرسشنامه های اضطراب کتل و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی را تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چند متغیری و با استفاده از نرم افزار SPSS-19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که میان گروه های فراشناخت درمانی گروهی و کنترل در اضطراب فراگیر و کیفیت زندگی تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر فراشناخت درمانی گروهی به طور معناداری باعث کاهش علائم اضطراب فراگیر و افزایش کیفیت زندگی پرستاران شد (001/0≥p).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد فراشناخت درمانی گروهی می تواند در کاهش علائم اضطراب فراگیر و افزایش کیفیت زندگی پرستاران موثر باشد. بنابراین مشاوران و درمانگران می توانند از روش مذکور در کاهش علائم اضطراب فراگیر و افزایش کیفیت زندگی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: فراشناخت درمانی گروهی، اضطراب فراگیر، کیفیت زندگی، پرستاران
  • زینب خانجانی، ساناز به بویی*، نغمه نوعدوست، نورالدین مجدی صفحات 32-42
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش ویژگی های شخصیتی، سیستم های مغزی/ رفتاری و سبک های دلبستگی در پیش بینی تمایل جنسی در بین زنان و مردان متاهل (یکی از زوجین) بود.
    روش بررسی
    این پژوهش یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود که جامعه آماری آن را کارکنان متاهل در دادگستری و بهزیستی استان اردبیل تشکیل دادند،که از میان160کارکنان، 140 نفر به روش سرشماری انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های ویژگی شخصیتی آیزنک (آیزنک، 1985)، پرسشنامه سیستم های مغزی و رفتاری (کارور و وایت، 1994)، سبک دلبستگی بارتولومیو و هورویتز (1991) و تمایل جنسی هالبرت (1992) و برای تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار SPSS16 از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که که ویژگی شخصیتی برونگرایی با تمایل جنسی رابطه مثبت و معنی دار، و ویژگی شخصیتی روان رنجورخویی با تمایل جنسی رابطه منفی معنادار دارد. همچنین از خرده مقیاس های سیستم فعال سازی/رفتاری، سائق و جستجوی سرگرمی با تمایل جنسی رابطه مثبت معنادار و در نهایت سبک دلبستگی ایمن با تمایل جنسی رابطه مثبت معنی دار و سبک دلبستگی اجتنابی با تمایل جنسی رابطه منفی معنی دار داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    سلامتی عملکرد جنسی یکی از مهم ترین مولفه های شخص می باشد که لذت متقابل و دوجانبه میان زوجین را در پی دارد. ویژگی شخصیتی، سیستم مغزی/رفتاری، و سبک دلبستگی نقش مهمی در تمایل جنسی دارد.
    کلیدواژگان: تمایل جنسی، سبک های دلبستگی، سیستم های مغزی، رفتاری، ویژگی های شخصیتی
  • خدیجه زرگر، محمود برجعلی، محسن منصوبی فر صفحات 43-57
    زمینه و هدف
    معلمان دانش آموزان استثنایی قشر مهمی از معلمان هستند که مسائل روانی و شغلی در آنها شایع و قابل توجه است. با توجه به شرایط استرس زای این معلمان در این پژوهش به مقایسه ناگویی خلقی، کیفیت زندگی کاری و سبک های مقابله ای در معلمان دانش آموزان استثنائی و عادی پرداخته شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای می باشد.نمونه این پژوهش رامعلمان زن مقاطع ابتدائی مدارس استثنائی و عادی ناحیه 3 شهر کرج، 60 معلم (30 معلم عادی و 30 معلم استثنائی) تشکیل می دهند که به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و پرسشنامه های ناگویی خلقی تورنتو، کیفیت زندگی کاری والتون و سبک های مقابله با استرس اندلر و پارکر را تکمیل کردند. داده ها با روش آماری تحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که معلمان مدارس استثنائی در ناگویی خلقی و سبک های مقابله ای هیجان مدار و اجتنابی بالاتر و در سبک های مقابله مساله مدار، کیفیت زندگی شغلی پایینتر از معلمان عادی قرار دارد(05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش همسو با برخی پژوهش ها نشان دهنده کیفیت زندگی شغلی پایین و بالابودن ناگویی خلقی و مشکل در انتخاب راهبردهای مقابله در معلمان دانش آموزان استثنائی بوده و لذا توجه ویژه به این قشر آسیب پذیر لازم و ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: سبک های مقابله ای، کیفیت زندگی کاری، ناگویی خلقی، معلمان دانش آموزان استثنائی
  • سیما عاملی مقدم، مصطفی زراعتی، مریم دیده بان، کاظم خزان صفحات 55-65
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی بر ابعاد کیفیت روابط در معلولین جسمی- حرکتی بستری در مراکز بهزیستی صورت گرفت.
    روش بررسی
    طرح پژوهش حاضر آزمایشی از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون به همراه گروه گواه بوده است. جامعه آماری شامل کلیه معلولین جوان بستری در مرکز خیریه جامع توانبخشی شبانه روزی اراک بوده است. از این تعداد 30 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیده و به صورت تصادفی برای شرکت در گروه درمانی در دو گروه آزمایش و گواه قرار گرفتند. از پرسشنامه کیفیت روابط[1]QRIبرای جمع آوری اطلاعات و برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزارSPSS V16 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد بین دو گروه افراد آزمایش و کنترل از لحاظ حمایت اجتماعی، عمق روابط، تعارضات بین فردی تفاوت معنادار وجود دارد و آموزش مهارت های زندگی به معلولین دارای ناتوانایی های جسمی و حرکتی منجر به افزایش ابعاد کیفیت روابط آنها می گردد.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی پژوهش حاضر نشان می دهد که آموزش مهارت های زندگی برابعاد کیفیت روابط معلولان موثر بوده و باید جزء برنامه های مراکز نگهداری آنها قرار داده شود.
    [1]Quality Of Realationship
    کلیدواژگان: معلولیت، مهارت های زندگی، کیفیت روابط
  • زهرا دشت بزرگی صفحات 65-76
    زمینه و هدف
    امروزه چاقی و اضافه وزن خطر مهمی برای سلامت جسمانی و روانی کودکان به حساب می آید درمان های متعددی برای بهبود افراد مبتلا به آن مورد استفاده قرار گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر مداخله مبتنی بر دلبستگی بر آسیب های بالینی ناشی از خوردن در دختران دارای اختلال پرخوری و چاق بود.
    روش بررسی
    این پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون-پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دختران ابتدایی مبتلا به مشکلات دلبستگی و اختلال پرخوری و چاقی بودند حجم نمونه شامل 32 نفر بودند که به صورت نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اختلال دلبستگی کودکان، پرسشنامه آسیب های بالینی ناشی از خوردن و پرسشنامه اختلال خوردن بود. پس از تشکیل گروه ها (آزمایش و کنترل) و اجرای پیش آزمون، مادران گروه آزمایش به مدت 10 جلسه یک ساعته در برنامه مداخله مبتنی بر دلبستگی شرکت نمودند و گروه کنترل مداخله ای دریافت ننمود. پس از پایان مداخله، بر روی دو گروه پس آزمون، و پس از 45 روز آزمون پیگیری انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که در مرحله پس آزمون و پیگیری در نمرات مشکلات ناشی از خوردن در گروه آزمایش به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل شد (05/0>p).
    بحث و نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر دلبستگی می تواند به عنوان شیوه مداخله در جهت کاهش آسیب های بالینی ناشی از خوردن در کودکان دارای اختلال پرخوری و چاق به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر دلبستگی، اختلالات دلبستگی، اختلالات ناشی از خوردن، اختلال پرخوری و چاقی
  • سمیرا حیدری صفحات 76-87
    زمینه و هدف
    سلامت روانی به عنوان یکی از مهم ترین عوامل موثر در ارتقا و تکامل انسانها محسوب می شود. هدف این پژوهش پیش بینی مشکلات افسردگی دانشجویان بر اساس فرآیند و محتوی خانواده و مهارت حل مساله در دانشجویان می باشد.
    روش بررسی
    نمونه مورد بررسی شامل 260 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات قزوین بود. آزمودنی ها به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) ، مقیاس خودگزارش دهی فرایند خانواده و مقیاس خود گزارش دهی م حتوی خانواده و پرسشنامه مهارت حل مساله هپنر (1988) از سوی آنان تکمیل شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون،آزمون مقایسه میانگین ها و تحلیل رگرسیون چند متغیری نشان داد که بین فرآیند و محتوی خانواده و مهارت حل مساله با افسردگی، اضطراب و استرس در دانشجویان رابطه وجود دارد. بین فرآیند و محتوی خانواده، مهارت حل مساله و مشکلات عاطفی دانشجویان دختر و پسر تفاوت وجود ندارد . افزون بر این نتایج پژوهش نشان داد که فرآیند و محتوی خانواده و مهارت حل مساله، افسردگی دانشجویان را پیش بینی می کنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به قابلیت پیش بینی افسردگی بر مبنای فرایند و محتوی خانواده، می توان با تقویت مهارتهای مربوط به فرایند و نیز پتانسیل های خانواده، از بروز مشکلات عاطفی جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: فرایند خانواده، محتوی خانواده، مهارت حل مساله، افسردگی
  • امیر عبدالحسینی، آزاده عباسی، مرتضی عباسی، افسر حاجی صفحات 88-102
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان می دهد که بیماران مبتلا به صرع، نیم رخ روانی خاصی داشته و بافت روان شناختی و هیجانی خاصی را تجربه می کنند. با توجه به این امر پژوهش حاضر در بیمارستان نورولوژی شهر تبریز در نیمه دوم سال 93 با هدف مقایسه منبع کنترل و میزان شادکامی در نوجوانان صرعی و غیرصرعی می باشد.
    روش بررسی
    روش این پژوهش از نوع علی-مقایسه ای پس رویدادی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه کودکان و نوجوانان مصروع مراجعه کننده به بیمارستان نورولوژی شهر تبریز در نیمه دوم سال 93 تشکیل دادند. تعداد 20 نفر به شیوه نمونه گیری هدفمند از این جامعه انتخاب و تعداد 20 نفر دیگر از جامعه افراد عادی به عنوان گروه مقایسه انتخاب شدند. و به پرسشنامه های شادکامی آکسفورد و منبع کنترل راتر پاسخ دادند. داده های جمع آوری شده نیز با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره (MANOVA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    به طور کلی بین افراد صرعی در مقیاس شادکامی (025/0=P) و مقیاس منبع کنترل (004/0=P) در مقایسه با افراد غیر صرعی تفاوت معناداری وجود داشت اما افراد صرعی در زیر مقیاس های منبع کنترل درونی(49/0=P) ، منبع کنترل بیرونی(32/0=P) نسبت به افراد عادی تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر به طور کلی بین میزان شادکامی و منبع کنترل در افراد مصروع و غیر مصروع تفاوت معناداری مشاهده شده لذا با توجه به پژوهش حاضر آموزش برنامه های شادی و منبع کنترل به افراد مصروع شایان توجه می باشد.
    کلیدواژگان: مصروع و غیر مصروع، شادکامی، منبع کنترل، نوجوانان
|
  • Yahya Hoseynzade Firozabad, Mohammad Saleh Mohammad Abad, Abdolaziz Aflak Seyr Pages 1-12
    Background And Objective
    MS is a chronic and destructive inflammatory diseasethat has negative effect on psychological condition, interpersonal, family and social relationship and in general, on psychological well-being. The purpose of this study was to investigate the relationship social support and psychological profile ms patient
    Methods
    In this descriptive-correlation study, 120 MS patients have been selected by random sampling methodamong of those that admitted to the MS Society of shiraz. Data gathering was accomplished by two tests: Symptom CheckList-90- Revised (SCL-90-R) and Social Support Scale. Finally data were analyzed by Pearson correlation coefficient and T-test on SPSS-17 software and p-value less than 0.05 considered as significant.
    Results
    Results showed that 70.8% of MS patients had problems in somatic complaint and 69.1% in obsession, 63.3% in sensitivity, 73.3% in depression, 62.5% in anxiety, 54.1% in hostility, 66.6% in paranoid thoughts, 28.3% in phobia and 36.6% in psychosis. Correlations between social support with obsession, sensitivity, depression, anxiety, hostility, phobia and paranoid thoughts were negatively significant.
    Conclusion
    The range of psychological problems experienced by MS patients is more extensive and these problems have significant relationship with social support. Thus, attention to different dimensions of psychological health is necessary and social support-based interventions can be more effective.
    Keywords: Ms, Social Support, SCL-90
  • Jamal Ashori* Pages 13-24
    Background And Objective
    Meta-cognitive therapy is a one important method in decrease anxiety and increase quality of life. This study aimed to investigate the effect of group meta-cognitive therapy on decrease symptoms of generalized anxiety and increase quality of life in nurses.
    Methods
    This study was a queasy-experimental with a pre-test and post-test design. The statistical population included all hospitals’ nurses of Varamin city in 2015 year. Totally 30 nurse were selected through available sampling method and randomly assigned to two groups. The experimental group educated 10 sessions of 70 minutes by group meta-cognitive therapy method. All groups completed the questionnaire of Cattell’s anxiety and World Health Organization’s quality of life. Data was analyzed by multivariate analysis of covariance method and with using SPSS-19 software.
    Results
    The findings showed that there is a significant difference between group meta-cognitive therapy and control group in the generalized anxiety and quality of life. On the other hand group meta-cognitive therapy significantly led to decrease symptoms of generalized anxiety and increase quality of life in nurses (P≤0/001).
    Conclusion
    The results showed that group meta-cognitive therapy can effective on decrease symptoms of generalized anxiety and increase quality of life in nurses. Therefore counselor and therapists can use from mentioned method in decrease symptoms of anxiety generalized and increase quality of life.
    Keywords: group meta-cognitive therapy, generalized anxiety, quality of life, nurses
  • Zeynab Khnjani, Sanaz Behboui *, Naghme Nodost, Noroldin Majdi Pages 32-42
    Background And Objective
    This study aimed to investigate the role of personality traits, brain / behavioral systems and attachment styles in anticipation of sexuality among men and women (one of the couples).
    Methods
    The present research was a descriptive study of correlational type which statistical population included married employees in the judiciary and well-being organization in Ardabil province, among 160 employees, 140 people were selected by census sampling method. In order to collect data, Eysenck questionnaire (Eysenck, 1985), brain systems and behavior questionnaire (Carver and White, 1994), attachment Bartholomew and Horowitz (1991) and sexual desire Halbert (1992) were selected and for statistical analysis by SPSS16 software, Pearson correlation and multivariate regression methods were used.
    Results
    The results showed that the personality trait of extraversion had positive and significant relationship with sexual desire, and sexual orientation and personality trait of neuroticism had significant negative relationship with sexual orientation. Also, of the subscales of activation/ behavioral system, drive and looking for entertainment with sexual orientation had a significant positive correlation with sexual desire and finally secure attachment style had significant positive relationship with sexual desire and avoidant attachment style had negative significant relationship with sexual desire.
    Conclusion
    One of the most important components of the person is healthy sexual function that leads to the couple's mutual pleasure. Personality trait, brain / behavioral system, and attachment style plays an important role in sexual desire.
    Keywords: sexuality, attachment styles, systems of brain, behavioral, personality traits
  • Khadije Zargar, Mahmod Borjali, Mohsen Mansoubifar Pages 43-57
    Introduction
    Teachers of special needs students are an important group of teachers who work in common and significant psychological problems. Due to the stressful situation the teachers in this study to compare alexithymia, quality of working life and coping styles were ordinary teachers and special needs students.
    Methods
    In a causal-comparative study of female teachers in primary schools and special schools Normal Area 3 Karaj, 60 teachers (30 teachers and 30 teacher exceptionally normal) were selected for sampling and questionnaires Toronto alexithymia, quality Walton's working life and coping styles Endler and Parker completed. Data using multivariate analysis of variance was analyzed.
    Results
    The results showed that teachers of special schools in alexithymia and emotion-focused coping styles and higher avoidance coping and problem-oriented, quality of working life is lower than normal teachers.
    Conclusions
    The results are consistent with some studies show that low employment and high quality of life alexithymia and difficulty in coping strategies in teachers of exceptional students and therefore special attention to this vulnerable group is necessary.
    Keywords: coping styles, quality of working life, alexithymia, teachers of exceptional, ordinary students
  • Sima Alami Moghadam, Mostafa Zeraati, Maryam Dideban, Kazem Khazan Pages 55-65
    Background and Objective
    The purpose of the present study has been Investigation of effectiveness of life skills training on quality of relationship in disabled young people hospitalized in welfare centers.
    Methods
    The study design has been Quasi-experimental with pre and post-test with control group. Statistical population has been comprised of all disabled people hospitalized in Arak Charitable comprehensive rehabilitation center. 30 people were selected and assigned in two groups randomly. The quality Of Relationship inventories (QRI) were used to gather information and spss V16 were used for statistical analyses.
    Results
    The results revealed that there are significant differences between experimental and control groups in terms of social support, depth of relationships and interpersonal conflicts and life skills training for Physical-motor disabled people Leading to increase the quality of relationships.
    Conclusion
    Overall, the results of the present study suggest that life skills training are effective in the quality of relationship among disabled people and should be one part of the planning in welfare centers.
    Keywords: Disabilities, Life Skills, Quality Of Relationship
  • Zahra Dashtbozorgi Pages 65-76
    Background And Objective
    Todays, Overweight and obesity in many children is an important risk for their physical and mental health. There are many treatment for them. The present study aims to investigate the efficacy of attachment-based therapy in the treatment of Clinical Impairment due to eating disorder among the female students of primary school in Ahvaz.
    Methods
    This is an empirical study with pretest-posttest-follow up and control group. The study population consisted of elementary school female students with attachment problems who had an obesity and binge eating disorder. Target samples were 32 female individuals which purposive sampling was used to select them. The evaluation implements include Randolph Attachment Disorder Questionnaire, Children’s Binge Eating Disorder Scale, and The Clinical Impairment Assessment Questioner. Two groups have been made (experimental and control), then mothers have participated in 10 learning sessions according to their children's group. After the implementation of the therapies, a post test has been done. After 45 days, a follow up test has also been done.
    Results
    The result of the covariate analysis shows that the mean of post- test and follow up scores of Clinical Impairment due to eating disorder symptoms in the experimental group is significantly lower than that of the control group (P
    Conclusion
    The attachment-based treatment can be used as the method of intervention to reduce disorders caused by eating in children with eating disorders and obesity.
    Keywords: Attachment-based Therapy, Clinical Impairment due to eating disorder, Binge eating disorder, Obesity
  • Samira Heydari Pages 76-87
    Mental health is as one of the most important factors in promotion and evolution of human beings. The purpose of this study is to predict the students’ depression disorder based on the process and content of family and problem solving skill.
    The sample included 260 master degree students of Qazvin Azad University. Subjects were selected by multistage cluster sampling from Qazvin Azad university faculties and questionnaires: Depression, Self-report Family Process Scale; Self-report Family Content Scale and Heppner problem solving questionnaire was filled out by them. In descriptive statistic, Average, Variance and standard deviation and for data analysis, Pearson correlation test; T test and multiple regressions were used.
    Results of study indicated that there was significant relationship between process and content of family, problem solving skill and depression disorder among students (P05/0>). The results of the study also showed that there was no difference between male and female students in process and content of family, problem solving skill and depression disorder (P05/0
    Keywords: the process of family, the content of family, problem solving skill, depression disorder
  • Amir Abdolhoseyni, Azade Abasi, Morteza Abasi, Afsar Haji Pages 88-102
    Background and
    Purpose
    Studies show that patients with epilepsy, have a certain psychological profile and they experience a specific psychological and emotional tissue. Due to this, the present research in urology hospital of Tabriz in the second half of the year 93 (2015) by aimed to compare the happiness and the source of control in the epileptic and non-epileptic adolescents.
    Methods
    This study was on the causal-comparative post events. The population of the present research was formed on all the children and adolescents with epilepsy referred to neurology hospital in Tabriz in the second half of 93 (2015).
    20 People were selected from the community by the purposive sampling method and 20 other members of the society of ordinary people were selected as a comparison group. And they answered to the oxford happiness and source rotter IE questionnaires. The data collected also using multivariate analysis of variance (MANOVA) were analyzed.
    Results
    In general, people with epilepsy in the happiness scale (P = 0.025) and source of control scale (P = 0.004) compared to non-epileptic seizure shows a significant difference, but there was no significant difference between people with epilepsy in the scale of locus of control (P = 0.49), external locus of control (P = 0.32) than the ordinary people.
    Conclusions
    In this study, generally there was a significant difference between happiness and the source of control in people with epilepsy and non-epileptic. Thus, according to the present research, training programs happiness and the source of control of epileptic patients is remarkable.
    Keywords: epileptic, non, epileptic, happiness, source control, Adolescents