فهرست مطالب

طب اورژانس ایران - سال چهارم شماره 1 (زمستان 1395)

مجله طب اورژانس ایران
سال چهارم شماره 1 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نامه به سردبیر
  • مهرداد اسماعیلیان، نسیم گلستانی* صفحات 1-3
    با توجه به سرعت روز افزون علم پزشکی در عصر امروز و همچنین افزایش موارد بیماری های عارضه دار، فشار بر روی سیستم درمانی، پزشکان و کارکنان سیستم بهداشت نیز افزایش یافته است و این مسئله دست اندرکاران سلامت را به این فکر واداشته تا راهکارهای مناسب تری جهت ارائه خدمات درمانی جستجو کنند. در سالهای اخیر تهیه پروتکل های استاندارد بالینی (Clinical practice guideline (CPG)) به طور روزافزونی برای حصول به این امر مهم به کار گرفته شده اند. استفاده و کاربرد پروتکل های استاندارد بالینی به یک جزء مهم درمان در بخش اورژانس تبدیل شده اند. این پروتکل ها حاصل همفکری عمومی در رابطه با موضوعات و تشخیص های خاص بالینی است که پزشکان را در تصمیم گیری درست و ارائه درمان منطقی بیماری یاری می کند. موفقیت در حصول آن، کیفیت مراقبت های سلامت را از طریق کاهش روش های درمانی نامناسب و تسریع درمانهای موثر و ارزشمند بالا می برد. پروتکل استاندارد بالینی یک نگاه سیستماتیک و کلی است که به دست اندرکاران سلامت کمک می کند تا در رابطه با بیماران و سیستم سلامت تصمیم مناسب و منطقی بگیرند و پزشکان را در شرایط خاص یاری می کند. این اقدامات بر اساس مطالعات و شواهد معتبر تعیین شده اند که شرایط مختلف و روش های متنوع درمانی را در بر می گیرد و در نهایت بهترین روش درمانی را به ما می نمایاند. پروتکل های استاندارد بالینی در اغلب موارد به الگوریتم ها، روش های کلینیکی و سیاست های درمانی می پردازند و قطعا چشم اندازهای زیادی در آینده جهت بهبود پروتکل های استاندارد وجود دارد. تحقیقات اخیر نشان داده است که در کشورهایی که از پروتکل های استاندارد بالینی تدوین شده استفاده می کنند، تغییرات موثری در بهبود ارتقاء سلامت جامعه ایجاد شده است.
    از مهمترین تاثیرات اجرای پروتکل های استاندارد بالینی بحث کنترل هزینه است. توصیه هایی که در پروتکل های استاندارد بالینی ارائه می شوند ملاحظات قانونی را نیز مد نظر داشته و لذا ریسک بروز اشتباه پزشکان و کادر درمان را کاهش می دهد. اگرچه حتی با وجود کاربرد پروتکل های استاندارد بالینی مشکلات زیادی وجود دارد ولی بسیاری سیستم های قانونی و نظارتی پروتکل های استاندارد بالینی را پذیرفته اند و معتقد هستند که عدول از چارچوب آن راه را برای بروز اشتباه باز می کند و احتمال دادخواهی و دعوی های قانونی را به همراه خواهد داشت. در واقع طراحی پروتکل استاندارد بالینی سیاستی است که حاشیه امنیتی در سیستم بهداشت و درمان را به ارمغان می آورد.
    بدون شک پروتکل های استاندارد بالینی یک عنصر مهم تصمیم گیری در پزشکی است و اجرای پروتکل استاندارد درمانی، با توجه به نتایج حاصله و آمار منتشر شده در سایر کشورها، از مداخلات بی مورد و غیر ضروری و خطرناک در روند درمان کاسته و تصمیم گیری موثر و مناسب را برای کادر درمان فراهم می کند و باعث کاهش مرگ و میر و هزینه های مصرفی خواهد شد. در زمینه اجرای پروتکل باید یک پانل انظباطی طراحی شود و تمام گروه های هدف را هدایت کند و تمام اهداف پروتکل استاندارد روشن و مشخص شود. شرایط و اهداف کلینیکی خاص باید در پروتکل های استاندارد بالینی پوشش داده شود و بازتابهای کلینیکی مورد علاقه در نهایت روشن شود. مرور شواهد علمی و قوی و منظم نیز مورد نیاز است.
  • مقاله مروری
  • رضا شیاری، آلاله روحی پور*، مائده محمدرضایی، سحر میربها، علیرضا براتلو صفحات 4-8
    راه رفتن یک حرکت هارمونیک و منظم می باشد که از دو فاز ایستایی و آویز تشکیل می شود. هرگونه تغییر در این حرکت هارمونیک را لنگش می نامند. بروز این عارضه به صورت حاد در کودکان از جمله علل مراجعه به بخش اورژانس بوده و یکی از چالش های پزشکان در این بخش می باشد. شاید بتوان ادعا کرد که در بخش اورژانس اینکه علت دقیقا چه هست اواویت ندارد و در مقابل اینکه علت چه مواردی نباشد بیشتر مد نظر قرار دارد. به بیانی دیگر در بخش اورژانس رد تشخیص های افتراقی تهدید کننده حیات و یا عضو به نسبت رسیدن به تشخیص نهایی در الویت قرار دارد. متخصصین طب اورژانس نقش بسیار مهمی در شناسایی، تشخیص و ارجاع صحیح این بیماران برعهده داشته و مطالعه حاضر در جهت تسهیل روند تصمیم گیری بالینی در برخورد با کودک دچار لنگش حاد مراجعه کننده به بخش اورژانس نگارش شده است.
    کلیدواژگان: بخش اورژانس، کودک، ارتریت عفونی، تصمیم گیری بالینی، شرایط اورژانسی
  • مقاله اصیل
  • علی ارحمی دولت آبادی*، حمید کریمان، حسین علیمحمدی، افشین امینی، سهیلا سادات موسوی فر صفحات 9-14
    مقدمه
    نزاع یکی از مهمترین علل تهدید سلامت بوده و علت بیش از نیم میلیون مرگ در سال و از مهمترین علل مرگ و میر سنین جوانی می باشد. مطالعه بر روی موارد نزاع و درگیری می تواند میزان آگاهی از آسیبهای مرتبط را بیشتر کرده و به عنوان مبنایی برای روند نظارت بر روی جرایم محسوب شود. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک موارد نزاع مراجعه کننده به بخش اورژانس طراحی شده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی گذشته نگر می باشد که اقدام به بررسی اپیدمیولوژی موارد نزاع و ضرب و جرح در مراجعه کنندگان به بخش اورژانس بیمارستان امام حسین، تهران، ایران از فروردین 1393 تا دی 1394 نموده است. متغیرهای مورد بررسی شامل سن، جنس، زمان مراجعه، سابقه اجتماعی فرد، مکانیسم تروما، محل آناتومیک تروما، اقدامات انجام شده و پیامد نهایی بودند.
    یافته ها
    499 بیمار با میانگین سنی 7/8 ± 4/26 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. از این بین 442 (6/88 درصد) نفر مرد و 443 (9/88 درصد) نفر ایرانی بودند. طبق نتایج بدست آمده 321 (4/64 درصد) نفر مجرد و همچنین 335 (1/67 درصد) نفر در گروه سنی 29-20 سال قرار داشتند. 317 (3/87 درصد) مورد شرح حال منفی عادات اجتماعی (مصرف سیگار، الکل و...) داشتند و سیگار (6/7 درصد) شایعترین ماده مصرفی در موارد با شرح حال مثبت از نظر عادات اجتماعی بود. بیشترین آمار مراجعات به بخش اورژانس در ساعات 24-16 شبانه روز (7/49 درصد)، در روزهای غیرتعطیل (1/73 درصد) و در فصل بهار (9/41 درصد) رخ داده بود. از مجموع کل موارد مورد بررسی 283 مورد (7/56 درصد) در اثر ترومای نافذ به بخش اورژانس مراجعه کرده بودند و 240 مورد (1/48 درصد) نیازمند نوعی مداخله جراحی بودند. نهایتا 398 (8/79 درصد) مورد با بهبودی کامل ترخیص شدند، 81 مورد (2/16 درصد) با رضایت شخصی اورژانس را ترک نمودند و 4 مورد (8/0درصد) نیز فوت نمودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر شیوع ترومای ناشی از نزاع و خشونت حدود 16 نفر به ازائ هر 1000 مراجعه به واحد ترومای مرکز مذکور بود. بیشتر موارد نزاع در آقایان، مجرد، در گروه سنی 30 -21 سال، فصل بهار، روزهای غیر تعطیل، ساعات عصر و با ترومای نافذ اتفاق افتاده بود که در حدود 80 درصد موارد با بهبودی کامل از بخش اورژانس ترخیص شده بودند.
    کلیدواژگان: ترومای متعدد، بخش اورژانس، خشونت، اپیدمیولوژی، زخم ها و آسیب ها
  • سعید مجیدی نژاد، لیلا گودرزی، مهرداد اسماعیلیان*، فرهاد حیدری صفحات 15-19
    مقدمه
    تهوع از عوارض شایع کتامین در آرام بخشی کودکان است و هنوز در خصوص استفاده از یک داروی ضد تهوع در کنار کتامین به منظور کاهش این عارضه، اختلاف نظر وجود دارد. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی اندانسترون در کنترل تهوع ناشی از مصرف کتامین داخل عضلانی و داخل وریدی در آرامبخشی کودکان انجام پذیرفته است.
    روش کار
    در کارآزمایی بالینی یک سوکور تصادفی حاضر کودکان 18-1 ساله نیازمند به آرامبخشی به چهار گروه تحت درمان با کتامین وریدی، کتامین عضلانی، کتامین وریدی و اندانسترون و کتامین عضلانی و اندانسترون تقسیم شدند و میزان بروز تهوع و استفراغ به عنوان پیامد اصلی مورد بررسی مطالعه، بین آنها به مقایسه گذاشته شد.
    یافته ها
    120 کودک مورد مطالعه قرار گرفتند (شایعترین گروه سنی 7-2 سال 7/66 درصد؛ 8/65 درصد پسر). 18 (0/15 درصد) بیمار دچار تهوع و استفراغ شدند. شیوع تهوع در گروه کتامین وریدی، کتامین عضلانی، ترکیب کتامین وریدی + اندانسترون و کتامین عضلانی+ اندانسترون به ترتیب برابر 7/26 درصد، 7/16 درصد، 7/6 درصد و 0/10 درصد بود. از نظر میزان تهوع تفاوت معنی داری بین چهار گروه مورد مطالعه مشاهده نشد (17/0 = p).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر به نظر می رسد که افزودن اندانسترون به کتامین منجر به تخفیف عارضه تهوع نمی شود. اختلاف نظر موجود بین مطالعات بیانگر نیاز به مطالعات بیشتر در این زمینه می باشد.
    کلیدواژگان: آرامبخشی، کتامین، اندانسترون، کودکان
  • مصطفی شهابی نژاد*، علیرضا غیاثی، محسن غفاری، مهدیه نژاد شفیعی، سمیه سلطانی پورشیخ صفحات 20-26
    مقدمه
    حوادث هسته ای به هر شکل و در هر جایی که اتفاق بیفتد ، لازمه اش وجود افراد آموزش دیده و تیم های پزشکی در محل حادثه است. با توجه به اهمیت نقش پرستاران جهت حضور موثر و کارآمد در بلایا، این قشر باید در ابعاد مختلف ویژگی ها و توانمندی های خاصی را داشته باشند. این مطالعه با هدف سنجش میزان آگاهی پرستاران شاغل در یک بیمارستان نظامی در مواجهه با حوادث هسته ای انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش به صورت توصیفی مقطعی در سال 1394 در یک بیمارستان نظامی انجام شد. جامعه مورد مطالعه کادر پرستاری شاغل در بیمارستان بوده و بصورت سرشماری انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه بود که دارای دو بخش بود. بخش اول مربوط به اطلاعات دموگرافیک افراد شرکت کننده و بخش دوم آن دارای 14 سوال جهت سنجش میزان آگاهی شرکت کنندگان در مواجهه با حوادث هسته ای بود. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS17 مورد تجزیه و تحلیل و از روش های آماری توصیفی ،T Test و ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه تعداد 136 نفر از پرسنل پرستاری با میانگین سنی 56/4±99/32 سال در مطالعه شرکت نمودند (5/76 درصد زن). 8/83 درصد آنها دارای مدرک کارشناسی بوده و متوسط سابقه کار آنها 86/3±03/8 سال بود و 5/76 درصد آنها سابقه حضور و خدمت در هیچ نوع حادثه یا بحران نداشتند. تنها 8/5 درصد شرکت کنندگان در مطالعه به حد کافی از عواقب یک حادثه هسته ای آگاهی داشته و 3/80 درصد آنها در هیچ دوره آموزشی مرتبط با مصدومین هسته ای شرکت ننموده اند. اگاهی پرستاران در مواجهه با حوادث هسته ای ضعیف ارزیابی شد (25=m) و نتایج نشان داد که بین سابقه کار (330/0=p) و نوع بخش (718/0=p) با میزان آگاهی پرستاران در مواجهه با حوادث هسته ای ارتباط معنا داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    میزان اگاهی پرستاران در مواجهه با حوادث هسته ای ضعیف می باشد و لازم است بیمارستان ها برنامه مدیریت بحران در حوادث هسته ای را تدوین و جزئیات آن را با پرسنل در قالب تمرینات و مانور مرور نمایند. همچنین تصمیم گیرندگان برنامه های آموزشی دانشجویان پرستاری بایستی با قرار دادن مباحث آموزشی مرتبط با مدیریت بحران های هسته ای، فارغ التحصیلان را جهت مقابله با این حوادث آماده سازند.
    کلیدواژگان: آگاهی، پرستاران، انتشار موارد رادیواکتیو، بیمارستان ها
  • شایسته صالحی، کورش زارع، احمد اخلاق محمدی* صفحات 27-34
    مقدمه
    تحویل و تحول یکی از موارد تهدید کننده ایمنی در مراقبت بیمار در مراحل اورژانسی است که وجود کاستی در این مقطع می تواند آغازگر یکسری مشکلات بعدی برای بیمار باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین مشکلات موجود در فرآیند تحویل دادن و تحویل گرفتن بیمار مابین تکنسین های فوریتهای پزشکی و پرستاران بخش اورژانس بیمارستان در مراکز دانشگاهی استان خوزستان انجام گرفت.
    روش کار
    در پژوهش مقطعی حاضر، ابتدا محقق یک پرسشنامه برای ارزیابی مشکلات تحویل دادن و یک پرسشنامه برای ارزیابی مشکلات تحویل گرفتن تهیه نمود پس از تعیین روایی و پایایی آن، پرسشنامه ها بین 100 نفر از تکنسینهای فوریتهای پزشکی استان خوزستان و 101 نفر از پرستاران بخش اورژانس بیمارستانهای آموزشی استان که به روش تصادفی طبقه بندی و انتخاب شده بودند، توزیع گردید. داده های این پژوهش تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بنابر یافته های حاصل 100 درصد شرکت کنندگان در شهرهای بزرگ و متوسط در حد زیاد در پروتکل تحویل دادن بیمار و 9/92 درصد شرکت کنندگان در پروتکل تحویل گرفتن بیمار در حد زیاد مشکل داشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از مطالعه حاضر بیشترین مشکل فرایند تحویل بیمار، اطلاع کم پرسنل هر دو گروه از پروتکلهای موجود در این زمینه است از دیگر نکات قابل تامل در هردو گروه نیز وجود مشکلات در زمینه ارتباطات بین فردی بود.
    کلیدواژگان: بخش اورژانس، اورژانس پیش بیمارستانی، پرستاران، تحویل بیمار
  • گزارش کوتاه
  • آنیتا سبزقبایی، ابوالفضل نظریان، زهرا نظریان، نرگس ملیح، مجید شجاعی* صفحات 35-39
    مقدمه
    مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان موارد مثبت اندازه گیری سطح سرمی تروپونین در بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس با شکایت درد قفسه سینه که با احتمال سندروم کرونری حاد به بخش مراقبت های ویژه بیماران قلبی منتقل شدند، انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در فاصله زمانی شهریور 1393 تا شهریور 1394 در بخش های اورژانس و سی سی یو بیمارستان شهید مدرس، تهران، ایران انجام شد. با مراجعه به واحد بایگانی پرونده کلیه بیماران منتقل شده از بخش اورژانس به سی سی یو با تشخیص سندروم کرونری حاد بررسی گردید. هیچگونه محدودیت جنسی و سنی برای این مطالعه لحاظ نشد. با استفاده از یک چک لیست اطلاعات پرونده بیماران حاوی نکات مورد نظر در شرح حال و نتایج تست های تروپونین انجام شده استخراج و ثبت گردید. تست تروپونین در ساعت صفر یعنی بدو مراجعه بیماران و همچنین 3، 6، 12، 18، 24، 36، 48 و 72 ساعت بعد از نوبت اول انجام گرفت و سطح سرمی تروپونین بالاتر از 6/0 میکروگرم در دسی لیتر مثبت گزارش شد.
    یافته ها
    در کل تعداد 384 بیمار با میانگین سنی 00/12 ± 34/62 (30 تا 93 سال) وارد مطالعه شدند (7/66 درصد مرد). 230 (9/59 درصد) نفر با تشخیص انفارکت قلبی، 149 (8/38 درصد) نفر با تشخیص آنژین صدری ناپایدار و 5 (3/1 درصد) نفر با سایر تشخیص ها بستری شده بودند. 252 (6/65 درصد) نفر از کل بیماران هنگام مراجعه از درد تیپیک قفسه سینه شکایت داشتند. شایعترین علامت همراه تنگی نفس بود که در 107 (9/27 درصد) نفر مشاهده شد. پرفشاری خون، هایپرلیپیدمی و دیابت به ترتیب با 49، 2/35 و 5/30 درصد شایعترین بیماری های همراه بودند. در مجموع نتایج تست تروپونین 275 (6/71 درصد) بیمار مثبت گزارش شد. 362 (3/94 درصد) نفر با حال عمومی خوب از بخش سی سی یو ترخیص شده و 22 (7/5 درصد) نفر فوت شدند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از مطالعه حاضر، در فاصله زمانی 72 ساعت بعد از پذیرش، سطح سرمی تروپونین حدود 70 درصد بیمارانی که با احتمال منشا قلبی به بخش سی سی یو منتقل شده بودند، مثبت گزارش گردید که در حدود 50 درصد این بیماران تست تروپونین بدو مراجعه مثبت بود.
    کلیدواژگان: درد قفسه سینه، تروپونین، سندرم کرونری حاد، بیومارکرها
  • گزارش مورد
  • فاطمه محمدی، رضا مصدق، مطهره افراخته، سمیرا وزیری* صفحات 40-43
    دیسکسیون شریان های ناحیه گردن از جمله شریان کاروتید از جمله آسیب های عروقی متعاقب ترومای بلانت ناحیه گردن به شمار می روند. تظاهرات این عارضه معمولا تاخیری بوده و به شکل تظاهرات نورولوژیک خود را نشان می دهد. این عارضه در مجموع عامل حدود 2 درصد موارد انفارکت های مغزی است ولی 20 درصد علل استروک مغزی افراد زیر 45 سال می باشد. با هدف بحث و تاکید بر اهمیت این عارضه، در این مقاله به معرفی یک مورد از بروز دایسکسیون کاروتید مراجعه کننده به بخش اورژانس پرداخته ایم. بیمار خانم 34 ساله ای است که متعاقب همی پارزی چپ و دیزارتری و سردرد که از چند ساعت قبل شروع شده به بخش اورژانس آورده شد که 10 روز قبل سابقه بستری بدلیل تصادف و واژگونی ماشین داشت که بعد از انجام بررسی های لازم، با حال عمومی خوب ترخیص شده بود. در سی تی اسکن مغز شواهد انفارکت ایسکمیک تحت حاد در محدوده شریان مغزی میانی رویت شد. با توجه به سن بیمار و شواهد ایسکمی وسیع و شرح حال ترومای اخیر، با شک به دیسکسیون عروق گردنی جهت بیمار آنژیوگرافی انجام شد و تشخیص دیسکسیون شریان کاروتید مسجل گردید.
    کلیدواژگان: دایسکشن شریان کاروتید، آسیب های شریان کاروتید، ترومای غیرنافذ، بخش اورژانس، سکته مغزی
|
  • Mehrdad Esmailian, Nasim Golestani* Pages 1-3
    Considering the high speed at which medical sciences are growing in this age and the increase in diseases with side effects, the pressure on health care system, physicians and health care staff has intensified. This has led health care managers to seek more appropriate ways for providing health care services. In recent years, establishing standard clinical practice guidelines (CPGs) has been increasingly considered for this purpose. Using CPGs has become an important part of treatment in emergency department. These protocols are the result of general consultations regarding special clinical diagnoses and subjects, which guide the physicians for better decision making and providing logical treatments for a disease. Success in establishing it increases the quality of health care by decreasing use of improper treatment and accelerating giving effective and valuable treatments. CPG is a general and systematic vision that helps health care providers to make logical and proper decisions regarding patients and the health care system and helps physicians in special conditions. These procedures have been determined based on studies and reliable evidence that consist of different conditions and treatment methods and finally reveal the best treatment method to us. CPGs usually consider algorithms, clinical techniques and treatment policies and can definitely improve in the future. Recent studies have shown that in countries that CPGs are followed effective changes have been made in improvement of population health. One of the most important aspects of using CPGs is controlling costs. Recommendations that are given in CPGs also consider legal aspects and therefore decrease the risk of error for physicians and other medical staff. Although there are many problems, even when using CPGs, but many legal and supervisory systems have accepted CPGs and believe that not using it will give way to making errors and will bring about legal arguments. In fact designing CPGs is a policy that will provide safety in health care system. Undoubtedly, CPGs are important elements for decision making in medicine and performing them, as seen in the results and statistics reported in other countries, decreases unnecessary and dangerous interventions in the treatment process, provides effective and proper decision making for the health care providers, and leads to reduced mortality and costs. A disciplinary panel should be designed for carrying out the protocol to guide all target groups and make the goal of the CPG clear. Special clinical goals and conditions should be covered in CPGs and desirable clinical reflections should be made clear. Strong and scientific evidence should be regularly reviewed.
  • Reza Shiari, Alaleh Rouhipour*, Maedeh Mohammad Rezaie, Sahar Mirbaha, Alireza Baratloo Pages 4-8
    Unusual walking and non-weight bearing on one side of the body is called limping. The incidence of this complication, as an acute complaint in children, is among the causes of emergency department visits and considered as one of the medical challenges in this unit. It is safe to claim that in emergency department, finding the exact cause is not a priority; conversely, it is more important to know that it is not caused by a serious condition. In other words, in the emergency department, ensuring that the cause does not threaten the patient’s life or limb is prioritized over reaching the final diagnosis. Emergency medicine specialists play an important role in detection, diagnosis, and proper referral of these patients. The current manuscript was written in order to facilitate clinical decisionmaking regarding treatment of children with acute limping visiting emergency department.
    Keywords: Emergency department, child, septic arthritis, clinical decision, making, emergencies
  • Ali Arhami Dolatabadi*, Hamid Kariman, Hossein Alimohammadi, Afshin Amini, Soheila Sadat Mousavifar Pages 9-14
    Introduction
    Strife is one of the most important health threatening happenings that leads to more than 0.5 million deaths each year, and is among the most important causes of mortality in youth. Studying it can increase knowledge on its resulting traumas and be a base for supervising these crimes. Therefore, the present study aimed to evaluate the epidemiology of strife cases presenting to emergency department (ED).
    Methods
    The present study is a retrospective cross-sectional one that evaluates the epidemiology of strife and violence in those presenting to the ED of Imam Hossein Hospital, Tehran, Iran, during April 2014 to January 2016. The studied variables included age, sex, time of visit, social history of the patient, trauma mechanism, anatomical site of trauma, measures taken, and final outcome.
    Results
    499 patients with the mean age of 26.4 ± 8.7 were studied. 442 (88.6%) were male and 443 (88.9%) were of Iranian nationality. Based on the obtained results, 321 (64.4%) were single and 335 (67.1%) were in the 20-29 years age group. 317 (87.3%) cases had negative social habits (smoking, drinking,…) and cigarette was the most commonly used substance in cases with positive social habits. The highest frequency of ED visits happened between 4PM and 12AM (49.7%), on weekdays (73.1%), and in spring (41.9%). 283 (56.7%) of the studied cases had visited ED following penetrating trauma and 240 (48.1%) needed some kind of surgical intervention. Finally, 398 (79.8%) cases were discharged with full recovery, 81 (16.2%) were discharged against medical advice, and 4 (0.8%) died.
    Conclusion
    Based on the findings of the present study, prevalence of trauma due to strife was 16 in each 1000 visits to the trauma unit of the studied center. Most cases of strife happened in men, singles, those aged 21-30 years, in spring, on weekdays, in the evening and with penetrating trauma and about 80% were discharged from ED with full recovery.
    Keywords: Multiple trauma, emergency department, violence, epidemiology, wounds, Injuries
  • Saeed Majidi Nejad, Leila Goudarzi, Mehrdad Esmaeilian*, Farhad Heidari Pages 15-19
    Introduction
    Nausea is a common side effect of ketamine in pediatric sedation and the controversy is still ongoing regarding use of anti-nausea drugs with ketamine to reduce this side effect. Thus, the present study was done aiming to evaluate the effectiveness of ondansetron in controlling the nausea caused by intramuscular (IM) and intravenous (IV) use of ketamine in pediatric sedation and analgesia.
    Methods
    In the present single-blind randomized clinical trial, 1-18 year old children in need of sedation were divided into 4 treatment groups of IV ketamine, IM ketamine, IV ketamine and ondansetron, and IM ketamine and ondansetron, and prevalence of nausea and vomiting was compared between the groups as the main outcome of the study.
    Results
    120 children were studied (the most common age group 2-7 years 66.7%; 65.8% male). 18 (15.0%) patients were affected with nausea and vomiting. The prevalence of nausea in IV ketamine, IM ketamine, IV ketamine and ondansetron, and IM ketamine and ondansetron groups was 26.7%, 16.7%, 6.7% and 10.0%, respectively. There was no significant difference between the 4 studied groups regarding rate of nausea (p = 0.17).
    Conclusion
    Based on the results of the present study, it seems that using ondansetron along with ketamine does not reduce nausea. Contradiction between studies is indicative of the need for further studies in this regard.
    Keywords: Conscious sedation, ketamine, ondansetron, child, child, preschool, adult children
  • Mostafa Shahabinejad*, Ali Reza Ghiasi, Mohsen Ghaffari, Mahdiyeh Nejadshafiee, Somayeh Soltani Poorsheikh Pages 20-26
    Introduction
    Nuclear accidents in any shape or anywhere require presence of trained individuals and medical teams on the site of accident. Considering the important role of nurses in efficient management of these disasters, they should possess special qualifications in different areas. This study was done with the aim of assessing the knowledge of nurses working at a military hospital in the face of nuclear accidents.
    Methods
    This Cross-sectional descriptive study was carried out in 2015 in a military hospital. The study population consisted of nursing staff of the hospital, which were included using consecutive sampling. The tool used for this study was a questionnaire consisting of 2 parts. The first part was about the demographic data of the participants and the second part had 14 questions for evaluating the knowledge of the participants on facing nuclear accidents. Gathered data were analyzed using SPSS version 17 and descriptive statistics methods such as t-test and ANOVA.
    Results
    In this study, 136 of the nursing staff with the mean age of 32.99 ± 4.56 years participated (76.5% female). 83.8% had a Bachelor’s degree and their mean work experience was 8.03 ± 3.86 years, while 76.5% of them had no history of presence or service in any accident or disaster. Only 5.8% of the participants had sufficient knowledge of consequences of a nuclear accident and 80.3% of them had not participated in any training courses regarding nuclear victims. Knowledge of the nurses was evaluated as poor (m = 25) and results showed that there is no significant correlation between work experience (p = 0.330) and type of ward (p = 0.718) with the knowledge of nurses on encountering nuclear accidents.
    Conclusion
    Knowledge of nurses in facing nuclear accidents was poor and hospitals need to design disaster management programs and review its details with the staff in the form of trainings and maneuvers. In addition, decision-makers of educational programs for nursing students should include the topics related to nuclear disaster management and prepare the graduates for facing these accidents.
    Keywords: Knowledge, nurses, radioactive hazard release, hospitals
  • Shayesteh Salehi, Kourosh Zarea, Ahmad Akhlagh Mohammadi * Pages 27-34
    Introduction
    Patient handover is one of the safety threatening processes in caring for critical patients, deficiencies in which can be the initiator of future problems for the patient. The present study aimed to determine the problems existing in patient handover process between emergency medical service (EMS) technicians and nursing staff of emergency department (ED) in university affiliated health centers in Khuzestan province, Iran.
    Methods
    In the present cross-sectional study, initially, the researcher prepared 2 separate questionnaires for evaluating the existing problems regarding giving and receiving the patient. After confirming their validity and reliability, the questionnaires were given to 100 EMS technicians of Khuzestan province, Iran, and 101 ED nurses of teaching hospitals in Khuzestan province, Iran, who were randomly selected. The resulting data were then analyzed.
    Results
    Based on the obtained findings, 100% of the participants in big and intermediate cities had a high level of problems in the protocol of giving patients and 92.9% of those who were enrolled had a high level of problems regarding receiving patients.
    Conclusion
    Based on the results of the current study, the most common problem in patient handover was lack of knowledge among the personnel of both groups regarding the existing protocols in this area. Another considerable point was presence of interpersonal communication problems in both groups.
    Keywords: Emergency department, emergency medical services, nurses, patient handoff
  • Anita Sabzghabaei, Abolfazl Nazarian, Zahra Nazarian*, Narges Malih, Majid Shojaee Pages 35-39
    Introduction
    The present study aimed to evaluate the rate of positive cases in measurement of serum troponin level in patients presenting to emergency department (ED) with complaint of chest pain who were dispositioned to coronary care unit (CCU) due to probable acute coronary syndrome.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out between September 2014 and September 2015 in ED and CCU of Shahid Modarres Hospital, Tehran, Iran. Using the archives, profiles of patients dispositioned from ED to CCU with diagnosis of acute coronary syndrome were evaluated. No age or sex limitation was imposed in this study. Data were extracted from the profiles and were recorded using a checklist consisting of points considered in history taking and results of troponin tests. Troponin tests were taken on admission, and 3, 6, 12, 18, 24, 36, 48, and 72 hours after that. A serum troponin level higher than 0.6µg/dL was considered positive.
    Results
    384 patients with the mean age of 62.34 ± 12.00 years (range: 30 -93) were included in the study (66.7% male). 230 (59.9%) patients with diagnosis of myocardial infarction, 149 (38.8%) with unstable angina, and 5 (1.3%) with other diagnoses were hospitalized. 252 (65.6%) of the patients had complained of typical chest pain. The most common accompanying symptom was shortness of breath present in 107 (27.9%) patients. Hypertension, hyperlipidemia, and diabetes were the most common accompanying diseases with 49, 35.2, and 30.5%, prevalence respectively. In total, 275 (71.6%) of troponin tests were reported to be positive. In the end, 362 (94.3%) patients were discharged from CCU with good general health and 22 (5.7%) died.
    Conclusion
    Based on the findings of the present study, in the initial 72 hours of admission, troponin test result was positive in 70% of patients who were dispositioned to CCU with probability of cardiac chest pain, in 50% of which the test result was positive on admission.
    Keywords: Chest pain, troponin, acute coronary syndrome, biomarkers
  • Fatemeh Mohammadi, Reza Mosaddegh, Motahhareh Afrakhteh, Samira Vaziri * Pages 40-43
    Dissection of neck arteries including carotid artery is among the vascular injuries following blunt neck trauma. Manifestations of this injury are usually delayed and present as neurological problems. This injury is accountable for about 2% of cerebral infarctions but causes 20% of brain strokes in patients less than 45 years old. Aiming to discuss and emphasize the importance of this injury, in this article a case of carotid dissection presenting to emergency department (ED) is presented. The patient was a 34 year-old woman that visited ED following left hemiparesis, dysartery and headache that had initiated a few hours back. She had a history of hospital admission 10 days before due to car accident and rollover, and had been discharged with good general health following required examinations. In brain computed tomography (CT) scan, there was evidence of sub-acute ischemic infarction around the middle cerebral artery. Considering the age of the patient, evidence of wide ischemia and history of recent trauma, neck artery dissection was suspected and angiography was performed, which confirmed the diagnosis of carotid artery dissection.
    Keywords: Carotid artery, internal, dissection, carotid artery injuries, wounds, nonpenetrating, emergency department, stroke