فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 37، امرداد و شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیروس اسدیان* صفحات 163-175
    زمینه و اهداف
    یکی از اصولی که باید در طراحی برنامه های درسی موردتوجه باشد، پی گیری اهداف و محتوای برنامه درسی در سه بعد شناختی، عاطفی و روانی- حرکتی است. اگر یکی از این ابعاد مورد غفلت قرار گیرد، برنامه درسی تعادل خود را از دست خواهد داد و به یادگیری پایدار منجر نخواهد شد. لذا این مقاله باهدف بررسی برنامه درسی رشته پرستاری در دوره کارشناسی به لحاظ توجه یا عدم توجه به حوزه عاطفی نگاشته شده است.
    روش بررسی
    روش این پژوهش کیفی و از نوع پدیدارشناسی است که در سال 1393 انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان سال چهارم رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بود. با شیوه نمونه گیری هدفمند و با مصاحبه با 14 نفر از دانشجویان داده های این تحقیق به حد اشباع رسید. جهت تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از روش دیکلمن استفاده گردید.
    یافته ها
    پس از جمع آوری اطلاعات با استفاده از گام های هفت گانه دیکلمن اطلاعات موردبررسی و تحلیل دقیق قرار گرفت. با تحلیل اطلاعات پنج درون مایه اصلی و چند درون مایه فرعی به دست آمد که عبارت اند از، بی علاقگی دانشجویان به رشته انتخاب شده، عدم انگیزه کافی برای یادگیری مطالب جدید، بی توجهی استادان به علایق و ترجیحات دانشجویان، نگرش منفی نسبت به محتوای برخی دروس و نگرش منفی نسبت به آموزش در موقعیت های بالینی.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق حاکی از این است که طراحان و مجریان برنامه درسی رشته پرستاری نتوانسته اند حوزه عاطفی را در برنامه درسی مورد پوشش قرار دهند و این حوزه کماکان مغفول مانده است.
    کلیدواژگان: حوزه عاطفی، برنامه درسی، دانشجویان پرستاری
  • زهرا سعیدی*، کیومرث فرحبخش صفحات 176-185
    زمینه و اهداف
    با توجه به اهمیت پیشرفت تحصیلی دانشجویان و عوامل تاثیرگذار برآن و همچنین با در نظر گرفتن کاهش پیشرفت تحصیلی، میزان پیش بینی پذیری هریک از متغیر های کیفیت زندگی، سبک زندگی، عملکرد تحصیلی را بر پیشرفت تحصیلی در این پژوهش بررسی می گردد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه همبستگی، نمونه 150 نفری از دانشجویان دانشکده علوم پزشکی اصفهان در سال تحصیلی 1391-1390 که تعدادشان 657 نفر بود از طریق فرمول نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. پرسشنامه سبک زندگی (BASIS-A)، عملکرد تحصیلی درتاج و پرسشنامه کیفیت زندگی (فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی) روی نمونه مورد نظر اجرا شد. اطلاعات خام به وسیله Spss16 و با اجرای آزمون های توصیفی (فراوانی، شاخص های مرکزی، شاخص های پراکندگی) و استنباطی از جمله همبستگی، رگرسیون چند متغیره و تحلیل مسیر صورت گرفت.
    یافته ها
    از بین مولفه های سبک زندگی سه مولفه محتاط بودن (0/836=B)، نیاز به تایید (0/966=B) و تعلق داشتن (0/55-=B) قدرت پیش بینی، پیشرفت تحصیلی را دارند. بین کیفیت زندگی، سبک زندگی، عملکرد تحصیلی با پیشرفت تحصیلی رابطه وجود ندارد (0/05 P<0/156=F).
    نتیجه گیری
    در بررسی سبک زندگی و عملکرد تحصیلی و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان می توان اینگونه برداشت کرد که کیفیت زندگی و سبک زندگی دانشجویان و عملکرد تحصیلی ارتباطی با یکدیگر ندارند و در بین مولفه های سبک زندگی تنها نیاز به تائید بودن و تعلق اجتماعی و محتاط بودن می توانند کیفیت زندگی را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سبک زندگی، عملکرد تحصیلی، پیشرفت تحصیلی
  • فرهاد کهرازئی*، بهزاد ریگی کوته صفحات 186-193
    زمینه و اهداف
    : جو حاکم بر خانواده زمینه ساز بسیاری از مسائل افراد در تمامی مراحل زندگی بالاخص دوران تحصیل است. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه میزان عملکرد خانواده با خودتنظیمی تحصیلی در میان دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهر زاهدان صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی با جامعه آماری کلیه دانشجویان رشته پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال تحصیلی 1394-1393 انجام گرفت. تعداد، 200 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های عملکرد خانواده اپشتاین، بالدوین و بیشاب (1983) و خودتنظیمی تحصیلی کانل و ریان (1987) استفاده گردید. داده ها در دو سطح توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (ضریب همبستگی و روگرسیون گام به گام) و با استفاده از نرم افزار Spss-18 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده بیانگر همبستگی مثبت و معنادار بین عملکرد خانواده در همه ابعاد (حل مشکل، ارتباط، ایفای نقش، پاسخ دهی عاطفی، آمیزش عاطفی، کنترل رفتار و عملکرد کلی) با خودتنظیمی تحصیلی در دانشجویان بود. نتایج رگرسیون نشان داد که از بین متغیرهای پیش بین، متغیرهای ایفای نقش و حل مسئله توانسته اند خودتنظیمی تحصیلی را در دانشجویان پرستاری پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    خانواده و عملکرد آن بر خودتنظیمی دانشجویان تاثیرات مهمی دارد.
    کلیدواژگان: خانواده، خودتنظیمی، دانشجویان
  • سید رضا برزو، خدایار عشوندی، فاطمه چراغی، ملیحه سادات موید* صفحات 194-205
    زمینه و اهداف
    آموزش و تربیت دانشجویان دکتری پرستاری بسیار حیاتی است، چراکه از آن ها انتظار می رود به عنوان عاملی در جهت پیشبرد علم پرستاری، مشاوران حرفه و همچنین آموزش دهنده محققان آینده پرستاری باشند. هدف از این تحقیق، مطابقت نظام آموزش پرستاری در ایران با دانشگاه جان هاپکینز می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش، به روش توصیفی تطبیقی در سال 1395 انجام شد، و نظام آموزش پرستاری ایران با عناصر تشکیل دهنده برنامه آموزشی مقطع دکتری دانشکده پرستاری جان هاپکینز مورد مقایسه قرار گرفت. جستجو اینترنتی، با استفاده از داده پایگاه های فارسی و انگلیسی صورت پذیرفت. اطلاعات موردنیاز جمع آوری شده و با استفاده از الگوی چهار مرحله Beredy توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه، تطبیق برنامه ها انجام شد.
    یافته ها
    آموزش پرستاری در جان هاپکینز، از حیث شروع آموزش مدرن پرستاری، همچنین تاسیس کلیه مقاطع پرستاری از کارشناسی تا دکترا زودتر از ایران انجام گرفته است. در آمریکا، ورود به مقطع دکتری بدون گذراندن آزمون و ضوابط پذیرش دانشجو، توسط دانشگاه به طور مستقل وضع می گردد. برنامه های آموزشی متنوع تر و دانشجویان توانایی انتخاب در واحدهای ارائه شده را دارند. تعدادی از واحدها اختیاری بوده و به تناسب نیاز دانشجو و عنوان رساله و توصیه استاد راهنما انتخاب می شود. فلسفه دکتری پرستاری ایران متناسب با فرهنگ و اعتقادات جامعه اسلامی است.
    نتیجه گیری
    در جان هاپکینز ارتباط مناسب بین ماموریت و اهداف با طرح درس قابل توجه بوده نیازها و مشکلات جامعه با گنجاندن دروس پوشش داده شده است. برنامه ریزان آموزشی در ایران باید دقت بیشتری در برقراری ارتباط بین اهداف و ساختار آموزشی داشته باشند.
    کلیدواژگان: بررسی تطبیقی، برنامه درسی، مدل بردی، ایران، دکتری پرستاری، برنامه درسی جان هاپکینز
  • کبری امامی ریزی* صفحات 206-213
    زمینه و اهداف
    با توجه به گسترش روزافزون استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی در بین افراد جامعه بخصوص دانشجویان لذا نیاز به پژوهش در این زمینه از ضروریات می باشد. هدف این پژوهش مشخص کردن تاثیر استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.
    روش بررسی
    روش تحقیق پیمایشی می باشد. جامعه موردپژوهش کلیه دانشجویان دختر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه که در سال تحصیلی 1395-1394 مشغول به تحصیل بودند که 100 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. به منظور سنجش پیشرفت تحصیلی از معدل ترم گذشته دانشجویان و سنجش استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. داده های به دست آمده از طریق نرم افزار Spss و با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شد.
    یافته ها
    بین نمره پیشرفت تحصیلی دانشجویانی که کاربر عادی شبکه های اجتماعی (با میانگین 15/15 و انحراف استاندارد 1/55) و دارای اعتیاد به شبکه های اجتماعی خفیف (با میانگین 15/13و انحراف استاندارد 2/01) و دارای اعتیاد به شبکه های مجازی شدید (با میانگین 14/84 و انحراف استاندارد 0/72) تفاوت معنادار وجود دارد. (/0>p).
    نتیجه گیری
    سپری کردن زمان بیش ازحد در شبکه های اجتماعی مجازی باعث کاهش ساعات مطالعه و خستگی دانشجویان در کلاس می شود بنابراین کاهش پیشرفت تحصیلی را در پی دارد.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، مجازی، پیشرفت تحصیلی
  • سیدامین عظیمی*، بی بی عشرت زمانی، نسیم سلیمانی صفحات 213-223
    زمینه و اهداف
    بررسی کیفیت ارزیابی عملکرد دانشجویان آموزش مجازی ایران و روسیه از دیدگاه دانشجویان است.
    روش بررسی
    جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان دانشگاه های مجازی ایران و روسیه تشکیل می دهند که از بین آن ها 221 نفر در این پژوهش شرکت کردند. برای دستیابی به هدف پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته با ضریب پایایی 97/0 استفاده شده است.
    یافته ها
    کیفیت نظام ارزیابی عملکرد دانشجو در آموزش مجازی ایران و روسیه در سطح 05/0 تفاوت معنادار دارند. نتایج نشان می دهد که دانشجویان ایرانی از میان مولفه های موجود سه مولفه « ارائه اطلاعات کافی در مورد شرایط آزمون نهایی، نوع نمره دهی، زمان و مکان برگزاری آزمون»، «تنوع در روش های ارزیابی و نظارت بر کار فراگیر» و «ارائه بازخورد منظم به فراگیر باهدف رفع مشکلات یادگیری» را باکیفیت ارزیابی کرده اند و دانشجویان روسی مولفه های «مقابله با تقلب و سرقت علمی»، «کیفیت پیش آزمون از درس باهدف سنجش میزان دانش قبلی فرد» و «مطابقت داشتن روش های ارزیابی با محتوای آموزشی» را به عنوان سه مولفه باکیفیت ارزیابی کرده اند.
    نتیجه گیری
    در نظام ارزیابی ایران در مقایسه با روسیه، به سرقت علمی، پیش آزمون و تطابق روش های ارزیابی با محتوای آموزشی، توجه کمتری شده است. استفاده از راهکارهای کشور روسیه در این زمینه می تواند در افزایش کیفیت نظام ارزیابی ایران تاثیر بسزایی داشته باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت، ارزیابی عملکرد، آموزش مجازی، ایران، روسیه
  • زهرا رحیمی*، ابراهیم طلایی، ابراهیم ریحانی، هاشم فردانش صفحات 224-233
    زمینه و اهداف
    هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی میزان اثربخشی آموزش با تاکید بر راه حل های چندگانه، در بهبود نگرش دانش آموزان متوسطه نسبت به درس ریاضی است.
    روش بررسی
    روش پژوهش، کنش پژوهی است که هرچند با رویکرد کیفی قرابت بیشتری دارد، اما در بطن انجام آن، از روش شبه آزمایشی و به تبع آن آزمون های آماری نیز استفاده شده است. در این مطالعه 47 دانش آموز در گروه مداخله و 54 دانش آموز در گروه کنترل شرکت داشتند که همگی در سال تحصیلی 1395 -1394، در مدارس دولتی دخترانه شهر تهران در دو رشته ریاضی و تجربی، مشغول به تحصیل بودند. ابزار این مطالعه، پرسشنامه پالاسیوس، اریاس و اریاس (2014) است که در مقیاسی لیکرتی، نگرش دانش آموزان را نسبت به ریاضی در قالب چهار مولفه سودمندی ریاضیات، لذت ریاضی، احساس ناتوانی و خود پنداره ریاضی، موردسنجش قرار می دهد.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه حاکی از آن است که تمامی مولفه های نگرش در هر دو گروه ریاضی و تجربی به شکلی معنادار رشد مثبت داشته است. با این تفاوت که گروه ریاضی در محور لذت ریاضی، نسبت به گروه تجربی رشد بیشتری داشته است. نتایج آزمون تعقیبی توکی نیز نشان می دهد که میانگین گروه مداخله در هر دو گروه ریاضی و تجربی نسبت به گروه کنترل، در تمامی مولفه های نگرش بالاتر است.
    نتیجه گیری
    رشد مثبت تمامی مولفه های نگرشی در هر دو گروه ریاضی و تجربی و فاصله معنادار گروه مداخله و کنترل در تمامی مولفه ها نشان می دهد که این رویکرد تدریس توانسته است در بهبود نگرش دانش آموزان نسبت به ریاضی موفق عمل کند.
    کلیدواژگان: راه حل های چندگانه، نگرش نسبت به ریاضی، آموزش ریاضی
  • یوسف ادیب *، محمد عظیمی، اسکندر فتحی آذر، حسین مطلبی صفحات 234-247
    زمینه و اهداف
    با عنایت به اهمیت آموزش بهداشت و ارتقای سلامت که به عنوان یک منبع مهم در توسعه ی اقتصادی ، اجتماعی و فردی مطرح می شود ، این مطالعه به بررسی تجزیه و تحلیل محتوای طرح تحول بنیادین آموزش وپرورش بر اساس مفروضه های نظام سلامت با تاکید بر آموزش پرداخته است .
    روش بررسی
    در این تحقیق از روش تحلیل محتوا «آنتروپی شانون» می باشد که پردازش داده ها را در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و به صورت کمی و کیفی مطرح می کند. آنتروپی در تئوری اطلاعات ، شاخصی است برای اندازه گیری عدم اطمینان که به وسیله، یک توزیع احتمال بیان می شود. محتوای طرح ازنظر پاسخگو(طرح تحول بنیادین آموزش وپرورش ) و دوازده مولفه اصلی و 58 مولفه فرعی آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در سال 1395 مورد بررسی قرار گرفت
    یافته ها
    نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان داد که از بررسی کل سند تحول بنیادین مولفه ی مربوط به سلامت روانی با 97 مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده، و کمترین مقدار مربوط به معلولیت با 0 فراوانی است
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از فراوانی مولفه ها نشان داده است که مولفه های نظام سلامت از توزیع نرمال برخوردار نیستند به طوری که متاسفانه در حد خیلی کم به آموزش بهداشت و ارتقای سلامت در این سند پرداخته شده است
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، طرح تحول بنیادین آموزش وپرورش، مفروضه های نظام سلامت
|
  • Sirous Asadian* Pages 163-175
    Background And Aims
    One of the principles that should always be considered in designing curriculum, pursuing the goals and content of the curriculum in three dimensions: cognitive, affective and psycho-motor. If one of these dimensions be neglected in the curriculum, the curriculum will lose its balance and will not lead to sustainable learning. Therefore, this study aimed to investigate the attention to the emotional domain in the nursing curriculum.
    Methods
    This research method is qualitative and phenomenological which was conducted in 2014. The research population included a fourth-year nursing students at the Urmia University of Medical Sciences. 14 students were interviewed using purposive sampling. The recorded interviews were transcribed and were analyzed by Diekelmann approach. To ensure the validity of the findings the validity of respondent and member check were used.
    Results
    After collecting data using Diekelmann’s seven steps approach, information was analyzed. After analyzing the data, five obtained main themes are: Lack of student’s interest in their field of study, Lack of motivation to learn new things, Lack of sufficient attention to the interests and preferences of students by Professors, Negative attitude towards the content of some courses, Negative attitudes about education in clinical situations.
    Conclusions
    The findings showed that the nursing curriculum designers and implementers have failed to pay attention to the affective domain in their curriculum and focus more on achieving cognitive and psycho - motor goals.
    Keywords: Affective domain, Curriculum, Nursing students
  • Zahra Saedi *, Kiiumars Farahbakhsh Pages 176-185
    Background And Aims
    Considering the importance of factors impacting upon student's progress and achievement with regard to reducing. Amount of predictability of each the variables such as quality of life, lifestyle, academic performance in this study is evaluated with academic achievement.
    Methods
    A correlation study sample of 150 students in the academic year 2011-2012 through sample selected, Sample of questionnaire about lifestyle is a questionnaire and quality of life, Data by Spss16 and the descriptive test and inferential statistics such as correlation, regression and multivariate path analysis was conducted, this test was assessed with Cranach’s alpha reliability of the test and the retest interclass correlation. Interclass correlation and Cranach’s alpha all domains of 0/7, respectively. Academic Performance Questionnaire is used to assess reliability, Cranach’s method, 74/0 is obtained. It is desirable to determine the validity of each of the domains and measures of academic achievement, grade point average was reported 16 Spss.
    Results
    Among the components of two-component life style just being cautious and responsible power of prediction, their academic achievement. Lifestyle component of the three components being cautious, given the need and social approval the predictive power of quality of life have. There is no relationship between quality of life, lifestyle, academic performance and academic achievement.
    Conclusions
    The quality of life and lifestyle of students and academic performance are not related to each other, a component of lifestyle The only need to confirm and social belonging, being cautious to explain their QOL.
    Keywords: Quality Of Life, Life Style, Academic Performance, Achievement Education
  • Farhad Kahrazee *, Behzad Rigi Kooteh Pages 186-193
    Background And Aims
    The family mood is predisposing the most of the people issues in all stages of life, especially school day. The present research to be accomplished with the aim of the survey of the relationship between the rate of family function with academic self-regulation among the nursing students in the Zahedan university of medical science (Iran).
    Methods
    This research method was descriptive- correlative one with the statistical population included all the nursing students in the Zahedan university of medical science at 2014-2015 year.200 students were selected as a sample according to convenience sampling method. For the data’s collection were used to the Epstein, Baldwin and Bishop Family function questionnaire (1983) and the Kanel and Ryan academic self-regulation questionnaire (1987). The data in descriptive (mean and standard deviation) and inferential statistics (correlation coefficient and step-by-step Regression) and were analyzed using the software Spss-18.
    Results
    The results indicate that there was a positive and significant correlation between the family function in all dimensions (problem – solving, communication, role, emotional response, emotional association, behavior control, and general control) with the academic self-regulation in the nursing students. The regression analysis showed that among the predictor variables, the role and problem- solving variables could predict the academic self-regulation in the nursing students.
    Conclusions
    the family and its performance have important effects on the student’s self-regulation.
    Keywords: Family, Self-Control, Students
  • Seyed Reza Borzou, Khodayar Oshvandi, Fatemeh Cheraghi, Malihe Sadat Moayed* Pages 194-205
    Background And Aims
    Nursing education and training of doctoral students are vital, because they are expected to be a factor for the Advancement of Science in Nursing, professional advisors and also training future researchers. The aim of this study is comparesion of nursing education system in Iran with the Johns Hopkins University
    Methods
    This descriptive-comparative study was carried out in 2016. In order to compare components of nursing PhD program curriculum in Iran and JOHN HOPKINS University, data were collected by searching the internet with using of databases Persian and English and compared using Bereday’s four-stage model: description, interpretation, juxta position and comparison.
    Results
    If we want to compare Nursing education at Johns Hopkins School and Iran, from beginning of the modern nursing education, also the establishment of all nursing steps from licence to PhD, Johns Hopkins School was done earlier than Iran. Entrance to PhD, without passing the test and student's criteria admission, is imposed independently by the university in America. Educational plans are more various, and students have the ability to choose the course units. Some of the units are optional and they are selected by the appropriateness of student's need, thesis title and supervisor's recommendation. Iran's Nursing Doctoral philosophy is fit with the culture and beliefs of the Muslim community.
    Conclusions
    In Johns Hopkins a significant relationship exists between the mission and goals of the curriculum. Community's problems and needs are covered with locating the lessons. Educational planners should be more careful in communicating the goals and structure of teaching.
    Keywords: Comparative Study, Curriculum, Bereday's Model, Iran, PhD in Nursing, John Hopkins University's Curriculum
  • Cobra Emamirizi * Pages 206-213
    Background And Aims
    Due to the increasing use of social networks among people, especially students, so research in this area is necessary. The aim of this study was to determine the effect of using social networks on the academic achievement of students of Islamic Azad University.
    Methods
    The research method is surveyed. The study population included all students of Islamic Azad University Izeh that were enrolled in the academic year 95-94 that about 100 people were randomly selected. To measure the academic achievement of students in the last semester students and to measure the use of social networks used questionnaire. The data obtained were analyzed through the software spss and using one-way ANOVA.
    Results
    There is a significant difference between the academic achievement of students that ordinary users of social networks (M= 15/15 and SD= 55.1) and to social networks mild addiction (mean 13/15 and SD 01/2) and have social networks severe addiction (M= 84/14 and SD=72/1) (005/0> p)
    Conclusions
    Spending too much time on social networks cause to fatiguing in class and Reducing the hour's study and resulted in the academic achievement of students.
    Keywords: Social Networks, virtual, Academic Achievement
  • Seyed Amin Azimi *, Bibi Eshrat Zamani, Nasim Soleimani Pages 213-223
    Background And Aims
    investigating the quality of assessment of students’ performance in virtual education from the viewpoint of students in Iran and Russia.
    Methods
    The population of the study was virtual universities students of Iran and Russia, among them, 221 students have participated in the study. To achieve this aim, a researcher was used questionnaire with 0.97 reliability. Results showed that there was a significant difference at the 0.05 level of the quality of assessment system of students’ performance in the virtual education of Iran and Russia.
    Results
    There are significant differences in assessment quality of students’ performance in the virtual education of Iran and Russia at the level 05/0. Results indicated that three factors of "providing sufficient information about the final exam conditions, the type of scoring, time and place of exam", "diversity in methods of assessing and supervising the work of the students" and "offering regular feedback to the learner with the aim of solving the learning problems " were considered for assessment quality by Iranian students. In addition, Russian students selected three factors such as "fight against fraud and plagiarism, the quality of pre-test to assess students’ pre-knowledge and consistent of evaluation methods with educational content " for assessment quality.
    Conclusions
    In comparing assessment system of Iran by Russia', there has been less attention to the plagiarism, pre-testing and conformity of assessment procedures with educational content. Using the approach of Russia in this field could have a significant effect on the assessment quality of Iran.
    Keywords: Quality, Performance assessment, Virtual Education, Iran, Russia
  • Zahra Rahimi *, Ebrahim Talaee, Ebrahim Reyhani, Hashem Fardanesh Pages 224-233
    Background And Aims
    The overall purpose of the present study is to study the extent of efficiency of education on improving high school students` attitude towards math with an emphasis on multiple solutions.
    Methods
    The research methodology is action research which has more affinity with a qualitative approach, but it has quantitative aspects as well, in terms of its experimental methods and statistical tests. In this study, 47 students participated in the experimental group and 54 students in the control group, all of whom were studying in Tehran`s public schools for girls in both mathematics and empirical sciences in the academic year 2015-2016. The research tools are Palacios, Arias & Arias (2014) questionnaire which assesses students` attitude towards math in Likert Scale in the form of four components, namely, the perception of utility, mathematical self-concept, perception of mathematical incompetence and enjoyment of mathematics.
    Results
    The findings reveal that all the attitude components have a positive meaningful effect on math and empirical sciences groups. The difference is that the math group has improved more in the enjoyment of mathematics. Also, results of Tukey’s posthoc test show that the mean of the intervention group in math and empirical sciences are higher than the control group in all components of attitude.
    Conclusions
    The positive growth of all attitude components in both groups and the significant distance between the intervention and control groups in all components of attitude, suggest that this approach has been successful in improving that students` attitude towards math.
    Keywords: Multiple solutions, Attitude towards math, mathematics Education
  • Yousef Adib*, Mohammad Azimi, Eskandar Fathi Azar, Hossein Matlabi Pages 234-247
    Background And Aims
    Given the importance of Health education and health promotion are considered as important sources in economic, social and individual development, this study investigated the relationship Content analysis of Basic Education Development Plan based on the assumption of health system with an emphasis on education.
    Methods
    In this article, "Shannon Entropy" content analysis method is used which, using a new vison, discusses data processing in the content analysis both quantitatively and qualitatively. In Information Theory, entropy is an index to measure uncertainty expressed by a probability distribution. The content of Basic Education Development Plan along with 12 main components and 58 sub-components of Health education and promotion was examined in 2016.
    Results
    After discussing the entire document of Basic Education Development Plan, entropy content analysis showed that mental health component was the most frequent component with 97 cases and disability was the least frequent with 0 frequency.
    Conclusions
    Findings from frequency of components showed that components of Health System do not have a normal distribution so that very little attention is paid to Health education and Health promotion in this document.
    Keywords: Health Education, Health Promotion, Basic Education Development Plan, Education, Assumptions of Health system