فهرست مطالب

نشریه روان پرستاری
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 16، مهر و آبان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سید محمد شبیری، فاطره عرب نوذری، الهام کوهی، حسین میبودی*، نرگس لیلاپور، سحر رشیدی صفحات 1-7
    مقدمه

    امروزه بازی های کامپیوتری جزء جدایی ناپذیری زندگی کودکان، نوجوانان، جوانان و حتی بزرگسالان تبدیل شده است. پژوهش حاضر باهدف بررسی تاثیر بازی های رایانه ای بر سلامت روان دانش آموزان دوره دبستان تحصیلی (پایه سوم) مدارس نوزده گانه شهر تهران انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش پس رویدادی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون است. جامعه آماری پژوهش شامل، تمامی دانش آموزان پایه سوم دبستان مدارس شهر تهران در سال تحصیلی 93- 1392 بود. حجم نمونه، با استفاده از فرمول کوکران (897) با روش نمونه گیری، خوشه ایانتخاب شد. ابزار تحقیق، پرسشنامه سلامت عمومی SCL-25 و پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن توسط کارشناسان و متخصصین مربوطه مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه بر اساس آزمون کرونباخ با ضریب 79/0 تعیین اعتبار گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آماره توصیفی (جداول شاخص های گرایش به مرکز، پراکندگی و جداول توزیع فراوانی) و آماره استنباطی (آزمون تحلیل واریانس یک راهه) و نیز نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    سطح معنی داری به دست آمده برای رابطه میزان استفاده از بازی های رایانه ای بر ابعاد مختلف سلامت برای پرخاشگری (0/001)، افسردگی (0/002)، اضطراب (0/003)، حساسیت بین فردی (0/003)، کمتر از (0/005) بود. در نتیجه فرضیه صفر برای تمام فرضیه های پژوهش رد و فرضیه های پژوهشی مبنی بر وجود رابطه میان استفاده از بازی های رایانه ای بر ابعاد مختلف سلامت تائید گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد دانش آموزانی که به بازی های رایانه ای نمی پرداختند از نظر سطح سلامت روانی در همه ابعاد (پرخاشگری، افسردگی، اضطراب، حساسیت بین فردی، علائم جسمانی) در شرایط بسیار بهتری نسبت به دانش آموزانی که کم یا زیاد به بازی می پردازند قرار داشتند. با توجه به گسترش و محبوبیت این بازی ها در میان دانش آموزان باید نظارت بیشتری بر محتوای بازی هایی که در اختیار آنان قرار می گیرد انجام شود که در این زمینه نیاز به بهره گیری از تجارب کارشناسان علوم تربیتی و روانشناسی است. همچنین برنامه ریزی به جهت استفاده بهینه از اوقات فراغت دانش آموزان می تواند از گسترش بی رویه این بازی ها جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، بهداشت روان، دانش آموزان، فناوری، سلامت
  • امید امانی*، مونا ملک زاده مغانی، ثنا پیکانی صفحات 8-15
    مقدمه
    شیمی درمانی به عنوان یکی از اصلی ترین درمان های به کار گرفته شده برای درمان سرطان دارای عوارض چندی می باشد. یکی از این مشکلات نقص در کارکردهای اجرایی است که از آن با اصطلاحاتی چون مغز شیمیایی شده یاد می شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه عملکرد حافظه گذشته نگر و آینده نگر در زنان مبتلاء و بقاءیافته از سرطان پستان دارای سابقه شیمی درمانی و همتایان سالم انجام گرفت.
    روش کار
    مطالعه حاضر مقطعی و از نوع علی- مقایسه ای بود. نمونه پژوهش در برگیرنده 40 نفر از زنان مبتلاء به سرطان پستان تحت شیمی درمانی، 40 نفر از زنان بقاءیافته از سرطان پستان دارای سابقه شیمی درمانی و 40 نفر از همتایان سالم بود که به وسیله پرسشنامه حافظه آینده نگر و گذشته نگر مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و نرم افزار SPSS.v 22 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که بین زنان مبتلاء و قطع درمان شده از سرطان پستان با همتایان سالم در عملکرد حافظه آینده نگر و گذشته نگر تفاوت معنی داری وجود دارد (0/05> P). بدین معنی که زنان تحت درمان و قطع درمان شده از سرطان پستان نسبت به همتایان سالم، ضعف در عملکرد حافظه آینده نگر و گذشته نگر را از خود نشان می دادند. همچنین در عملکرد حافظه آینده نگر وگذشته نگر مبتلایان به سرطان پستان با بقاءیافتگان نیز تفاوت معنی دار دیده شد (0/05> P) و نتیجه آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد که زنان تحت شیمی درمانی نسبت به همتایان درمان شده خود در عملکرد حافظه آینده نگر و گذشته نگر ضعف بیشتری را نشان می دادند.
    نتیجه گیری
    حافظه را می توان از جمله عوامل اصلی پیروی بیماران از درمان دانست که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر میزان رضایت از درمان تاثیر می گذارد. متخصصین حوزه سلامت می توانند با الهام از یافته های این پژوهش درصدد بهبود حافظه این گروه از افراد اقدام نموده و اثرات آن را بر تبعیت دارویی بیماران مورد سنجش قرار دهند.
    کلیدواژگان: حافظه آینده نگر، حافظه گذشته نگر، شیمی درمانی، بقاءیافته، سرطان پستان
  • محمدعلی سلیمانی، سعید پهلوان شریف، یاسمن پورموسی، آمنه یعقوب زاده* صفحات 16-25
    مقدمه
    هوش هیجانی یکی از موضوع های اساسی در حیطه روانشناسی است که بر جنبه های مختلف زندگی از قبیل پیشرفت تحصیلی نقش بسزایی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط هوش هیجانی با انگیرش تحصیلی و تعیین فاکتورهای پیش بینی کننده آن در دانشجویان علوم پزشکی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- همبستگی (دی تا اسفند ماه 1394)، 402 نفر از دانشجویان از 5 دانشکده دانشگاه علوم پزشکی قزوین به روش نمونه گیری سهمیه ای در مطالعه شرکت کردند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه هوش هیجانی برادبری-گریوز و پرسشنامه انگیزش پیشرفت تحصیلی والرند جمع آوری شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های توصیفی و تحلیلی از جمله ضریب همبستگی پیرسون و مدل رگرسیون چندگانه در نرم افزار آماری 22SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رابطه مثبت و معنی داری بین هوش هیجانی و انگیزش تحصیلی در میان دانشجویان وجود دارد (0/01> P، 0/464= r). علاوه بر این، زنان دانشجو انگیزش موفقیت بالاتری نسبت به مردان را گزارش کردند. نتایج حاصل از مدل رگرسیون چندگانه نشان داد که هوش هیجانی به طور مثبت و معنی داری انگیرش تحصیلی را پیش بینی می کند (0/01> P، 0/464= β). هیچ کدام از متغیرهای زمینه-ای مورد بررسی نتوانستند هوش هیجانی را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بین هوش هیجانی و انگیزش تحصیلی ارتباط وجود دارد. از این رو برنامه ریزی صحیح و ارائه خدمات آموزشی مناسب به منظور افزایش هوش هیجانی و در نتیجه تقویت انگیزش موفقیت لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، انگیزش تحصیلی، دانشجو
  • سجاد بشرپور، اکبر عطادخت، مظفر غفاری *، مهری مولایی صفحات 34-42
    مقدمه
    افسردگی یک ویژگی مشترک و به طور بالقوه ناتوان کننده در زنان نابارور می باشد. هدف این پژوهش تعیین ارتباط راهبرد تنظیم شناختی هیجان و تاب آوری با میزان افسردگی زنان نابارور بوده است.
    روش کار
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. نمونه آماری این تحقیق شامل 300 نفر از زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز نازایی و ناباروری جهاد دانشگاهی واحد تبریز بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از فرم کوتاه پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسگی و همکاران، پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسن و پرسشنامه افسردگی بک استفاده شد و داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه و از طریق نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) مورد تحلیل قرار گرفتند. میزان P کمتر از 0/05معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بین افسردگی زنان نابارور با مولفه ملامت خویش، ملامت دیگران، نشخوار فکری، فاجعه سازی و کم اهمیت شماری رابطه مثبت و با متغیر تاب آوری، مولفه تمرکز مثبت مجدد، ارزیابی مثبت مجدد، پذیرش و تمرکز مجدد بر برنامه ریزی رابطه منفی و معنی دار به دست آمد. نتایج ضریب همبستگی چند متغیری به روش enter نشان داد که متغیر تاب آوری و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در تبیین افسردگی زنان نابارور (49/1%) سهم دارند.
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط معکوس افسردگی با تاب آوری و راهبردهای کارآمد تنظیم شناختی هیجان، به نظر می رسد تاب آوری و راهبردهای کارآمد تنظیم شناختی هیجان باعث کاهش افسردگی در زنان نابارور می شوند.
    کلیدواژگان: تنظیم شناختی هیجان، تاب آوری، افسردگی، زنان، نابارور
  • معصومه خواجه احمدی، شهناز پولادی*، مسعود بحرینی صفحات 43-51
    مقدمه
    یکی از چالش برانگیزترین نمودهای تکنولوژی امروزی شبکه های اجتماعی موبایل است که با تمام جذابیت و قابلیت های زیاد تاثیرات مخربی بر زندگی اجتماعی افراد از جمله اعتیاد به شبکه های اجتماعی برجای گذاشته است. این مطالعه با هدف طراحی و روانسنجی پرسشنامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل صورت گرفته است.
    روش کار
    در این پژوهش مقطعی، 260 دانشجو به روش نمونه گیری آسان از دانشگاه علوم پزشکی بوشهر وارد مطالعه شدند. جهت طراحی پرسشنامه از روش والتز 2010 استفاده و براساس بررسی هدفمند متون و پرسشنامه های اعتیاد به اینترنت موجود، پرسشنامه اولیه با 27 گویه طراحی شد. پس از تایید اعتبار صوری و محتوی پرسشنامه توسط 10 نفر از متخصصین دانشگاه، مراحل روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی انجام گرفت. در نهایت پایایی درونی پرسشنامه با محاسبه آلفای کرونباخ تعیین گردید.
    یافته ها
    اولین نسخه پرسشنامه با 27 گویه طراحی و در فرایند روان سنجی طی انجام روایی محتوی 1 گویه حذف گردید. شاخص و نسبت روایی محتوی به ترتیب 95/0 و 86/0. محاسبه شد. براساس تحلیل عامل اکتشافی تعداد گویه های پرسشنامه به 23 گویه تقلیل یافت و ابعاد پرسشنامه در 4 عامل عملکردفردی، مدیریت زمان، خودکنترلی و روابط اجتماعی، با توان پیش بینی 470/57 دسته بندی گردید. پایایی درونی با ضریب آلفای کرونباخ 92/0 محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    پرسشنامه نهایی با 23 گویه، به دلیل استحکام ساختار عاملی و ویژگی های روانسنجی مناسب، قابلیت بکارگیری توسط پژوهشگران مختلف را داراست. اندازه گیری سایر انواع اعتبار مانند اعتبار پیش بین در پژوهش های بعدی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: روان سنجی، اعتیاد، شبکه های اجتماعی، پرسشنامه، موبایل
  • سهیلا شمسی خانی، نیلوفر سلیمانی، مریم سعیدی، سیمین شمسی خانی، پگاه مطوری پور *، هما سلیمانی صفحات 52-57
    مقدمه
    افسردگی پس از زایمان در پدران یکی از مشکلات اصلی پس از زایمان است که باعث عوارض سوئی ازجمله خدشه دار شدن روابط خانوادگی می شود؛ مشکلی که به نوبه ی خود، بر رشد و تکامل کودکان به خصوص رشد عاطفی آن ها تاثیر منفی می گذارد؛ بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان شیوع افسردگی پس از زایمان در پدران و عوامل مستعدکننده آن انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است و در آن 144 نفر از پدران واجد شرایط که همسران آن ها جهت دریافت مراقبت های بعد از زایمان به مراکز بهداشتی - درمانی شهرستان اراک در سال 1392 مراجعه می کردند، شرکت داشتند. نمونه گیری به شکل خوشه ای- تصادفی از مناطق اراک انجام گرفت. ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل فرم اطلاعات دموگرافیک جهت بررسی متغیرهای مرتبط با افسردگی و پرسش نامهی استاندارد افسردگی ادین برگ بود. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی (کای دو) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان شیوع افسردگی بعد از زایمان در بین پدران، %45/8بود. آزمون کای دو نشان داد «وضعیت اقتصادی» به شکل معناداری با بروز افسردگی در پدران ارتباط دارد (0/001= P)؛ همچنین، این آزمون نشان دهنده ارتباط بین «مشکل با خانوادهی همسر» به عنوان یکی از عوامل پیش بینی کننده است (0/05= P). بقیهی متغیرها ارتباطی با افسردگی نداشتند (0/05< P).
    نتیجه گیری
    افسردگی پس از زایمان در پدران نسبتا شایع است و بر این اساس، پیشنهاد می شود برای پیشگیری از عوارض پس از زایمان، عوامل زمینه ساز آن کنترل گردد و علائم آن در مراحل اولیه این اختلال به افراد آموزش داده شود.
    کلیدواژگان: افسردگی پس از زایمان، پدران، عوامل مستعدکننده افسردگی
  • هادی سلیمی *، فرید یزدان پناه، مریم احمدی، اقبال زارعی، پریا حسین زاده صفحات 58-65
    مقدمه
    سلامتی بی تردید از مهم ترین ابعاد مسائل حیات انسان است و عوامل گوناگونی در فرد می تواند نقش اساسی در این مسئله داشته باشد. ازاین رو پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش دنیاخواهی و تجارب معنوی در تبیین سلامت عمومی در دانشجویان پرستاری و مامایی انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری و مامایی جندی شاپور اهواز در سال تحصیلی 1394 بودند که از میان آنان 205 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی موردمطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های زمینه یابی سلامت (SF36)، دنیاگرایی (مسد) و تجارب معنوی روزانه (DSES) استفاده شد. داده ها از طریق همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که رابطه معناداری بین سلامت عمومی با دنیاخواهی و تجارب معنوی وجود دارد (0/05> P) و نتایج رگرسیون همزمان نشان داد که دنیاخواهی و تجارب معنوی باهم 51/5% از واریانس سلامت عمومی را تبیین می نمایند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که دنیاخواهی و تجارب معنوی پیش بینی کننده سلامت عمومی هستند، می توان با کاهش دید دنیاطلبانه و افزایش معنویت سطح سلامت عمومی دانشجویان را افزایش داد.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، دنیاخواهی، تجارب معنوی، پرستاری، مامایی
|
  • Seyed Mohammad Shobeiri, Fatereh Nozari, Elham Koohi, Hossein Meiboudi, Narges Leilapour, Sahar Rashidi Pages 1-7
    Introduction

    Today, computer games have become an integral part of the lives of children, adolescents, young adults and adults. This study aimed to explore the impact of computer games on mental health of secondary school students (third grade) in schools of 19 stricts of Tehran, Iran.

    Methods

    The method of study was retrospective, and pretest-posttest type. The study sample consisted of students in third-grade primary schools in Tehran. The sample size was selected using Cochran formula (897). The research tools were mental health and research-made questionnaires. The validity of the latter was verified by A.P experts and relevant specialists. The reliability of the research was validated based on Cronbach’s coefficient as 0.79. Data analysis was conducted using descriptive statistics (tables of tendency to center and distribution indexes and frequency tables) and inferential statistics (one-way ANOVA) as well as SPSS software.

    Results

    The significance level obtained for the relationship between the use of computer games and different aspects of health were as follows: aggression 0.001, depression 0.002, anxiety 0.003, interpersonal sensitivity 0.003, less than (0.005). The results reject the null hypothesis for all the research hypotheses, and hypotheses regarding the relationship between the use of computer games and various aspects of health were confirmed.

    Conclusions

    The research findings statistically suggest that students who do not play computer games are in much better conditions in terms of mental health level in all dimensions (aggression, depression, interpersonal sensitivity and physical symptoms) compared with students who play more or less. Furthermore, planning to optimize the use of leisure time in students can prevent the spread of inappropriate games.

    Keywords: Computer Games, Mental Health, Students, Technology, Health
  • Omid Amani *, Mona Malekzade Moghani, Sana Peykani Pages 8-15
    Introduction
    As one of the main treatment, chemotherapy is used for cancer treatment; however, it has several side effects, one of which is deficit in executive functions, commonly referred to as 'chemo brain'. The aim of this study was to compare retrospective and prospective memory in women with breast cancer as well as breast cancer survivors with history of chemotherapy to healthy counterparts.
    Methods
    This study was cross-sectional and causal-comparative. The sample included 40 women diagnosed with breast cancer undergoing chemotherapy, 40 women with history of chemotherapy who were survivors of breast cancer, and 40 healthy counterpart individuals with no history of chronic diseases, whose prospective and retrospective memory were assessed by questionnaires. The obtained data were analyzed using multivariate analysis of variance and SPSS version 22.
    Results
    Data analysis showed that prospective and retrospective memory function in women with history of chemotherapy and survivors of breast cancer were significantly different (P
    Conclusions
    Memory can be considered as one of the main causes of patients’ adherence to treatment, which affects patients’ satisfaction directly and indirectly. Health professionals can be inspired by the findings in this group of individuals to determine what strategies are useful for improving memory and to examine its effects on patients’ medication adherence.
    Keywords: Prospective Memory, Retrospective Memory, Chemotherapy, Survivor, Breast Cancer
  • Mohammad Ali Soleimani, Saeid Pahlevan Sharif, Yasaman Poormoosa, Ameneh Yaghoobzadeh* Pages 16-25
    Introduction
    Emotional intelligence is one of the main issues in the psychological area which plays an important role in various aspects of life such as achievement motivation. This study aimed to examine the relationship between emotional intelligence and academic motivation and also to study the determinant factors of these main variables in medical sciences students.
    Methods
    In this descriptive correlational study (January to March 2016), 402 students were recruited from five schools of Qazvin University of Medical Sciences by quota sampling method. Data were collected using demographic questionnaire, Bradberry & Greaves Emotional Intelligence and Vallerand Academic Motivation Scale. In order for data analysis, descriptive and inferential statistics like Pearson’s correlation and multiple regression analysis were performed using SPSS version 22.
    Results
    The results showed that there was a significant positive relationship between emotional intelligence and academic motivation among students (r =0.464, P
    Conclusions
    Results of the present study show that there was a relationship between emotional intelligence and academic motivation. Therefore, proper planning and providing appropriate educational services are recommended to enhance emotional intelligence and strengthen motivation for academic achievement.
    Keywords: Emotional Intelligence, Academic Motivation, Student
  • Sajad Basharpoor, Akbar Atadokht, Mozaffar Ghaffari *, Mehri Mowlaie Pages 34-42
    Introduction
    Depression is a common and potential disabling factor in infertile females. The aim of the present research was to examine the relationship between cognitive emotion regulation strategies and resilience, and depression of infertile females.
    Methods
    This research was a correlational study. The sample of the present study included three hundred infertile females referred to the infertility institution of Tabriz Jahad University, which were selected using the random sampling method. For collecting the data, Garnefski cognitive emotion regulation scale, Conner resilience questionnaire and Beck depression inventory were used. The data were analyzed with Pearson correlation test and multiple regression analysis and SPSS software version 22. The P value was considered significant at 0.05.
    Results
    There was a positive relationship between depression of infertile females and self-blame, others-blame, preoccupation, catastrophizing, and putting into perspective, and there was a negative significant relationship with resilience, renewed positive concentration, renewed positive appraisal, acceptance and renewed concentration on scheduling. The results of multivariate correlation coefficient through the Enter method showed that variable resilience and cognitive emotion regulation had a role (R2 = 49.1%) in explaining depression in infertile females.
    Conclusions
    In accordance with the reverse relationship between depression in infertile females and resilience and cognitive emotion regulation strategies, it seems that resilience and adaptive cognitive emotion regulation strategies can lead to a decrease in depression in infertile females.
    Keywords: Cognitive Emotion Regulation, Resilience, Depression, Infertile, Women
  • Masomeh Khajeahmadi, Shahnaz Pooladi *, Masoud Bahreini Pages 43-51
    Introduction
    Mobile social networks are one of the most challenging manifestations of modern technology that despite having attractions and many capabilities, have some devastating impacts on people’s social life. This study aimed to design and assess the psychometric properties of an addiction to mobile questionnaire based on social networks.
    Methods
    In this cross-sectional study, 260 students from Bushehr University of Medical Sciences were selected by the convenience sampling method. The Waltz method (2010) was used to design the questionnaire. The initial questionnaire with 27 items was designed according to available Internet addiction questionnaires. The face and content validity of the questionnaire was verified by 10 experts from Bushehr University of Medical Sciences. Construct validity was conducted by exploratory factor analysis. Eventually, the internal reliability of the questionnaire was determined by calculating Cronbach's alpha.
    Results
    The initial version of the questionnaire was designed with 27 items. The index and ratio of content validity were calculated as 0.95 and 0.86, respectively. According to exploratory factor analysis, the number of items was reduced to 23 and the questionnaire was classified into four factors, including individual performance, time management, self-control and social communication with prediction capability of 57.470. The internal reliability coefficient was α= 0.92.
    Conclusions
    Due to the strength of the structure and having appropriate psychometric specifications, the final questionnaire with 23 items had the capability to be used by researchers. It is recommended for future studies to measure other validities such as prediction validity.
    Keywords: psychometric, addiction, social networks, questionnaire, mobile
  • Soheila Shamsikhani, Niloofar Soleimani, Maryam Saedi, Simin Shamsikhani, Pegah Matourypour *, Homa Soleimani Pages 52-57
    Introduction
    Postpartum depression in fathers is one of the major problems in the postpartum period, which causes numerous side effects including disturbance in family relationships, which in turn has a negative effect on child growth and development. This research aimed to determine the prevalence of postpartum depression in fathers as well as its predisposing factors.
    Methods
    This descriptive-analytical study was done on 144 eligible fathers, whose spouses referred to receive postpartum care at health centers of Arak city during year 2013. Random cluster sampling was done in different areas of Arak. Demographic characteristics form and Edinburgh Postnatal Depression Scale (EDPS) were used to collect data. Data was analyzed by SPSS version 16 software, using descriptive and inferential statistics (X2 and logistic regression).
    Results
    Results showed that rate of prevalence of postpartum depression among fathers was 45.8%. The X2 test showed that economic situation was a significant matter related to depression outbreak in fathers (P = 0.001). This test also demonstrated that problems with the spouse’s family was a prognosticative factor (P = 0.05). Other variables showed no relationships with paternal depression (P > 0.05).
    Conclusions
    Postpartum depression in fathers is relatively common so it is suggested to prevent it by controlling predisposing factors and treating symptoms in early phases.
    Keywords: Postpartum Depression, Fathers, Depression
  • Hadi Salimi *, Farid Yazdanpanah, Maryam Ahmadi, Eqbal Zarei, Paria Hoseinzadeh Pages 58-65
    Introduction
    Undoubtedly, health is the most important aspect of human life and various factors in a person’s life can have a key role in this issue. Hence, the purpose of the present research was to investigate the role of secularism and spiritual experiences in prediction of public health in nursing and midwifery students.
    Methods
    The research method was descriptive and correlational. The statistical population of the study included all nursing and midwifery students studying at the Jundishapur University of Ahvaz during year 2015, 205 of which were selected by random sampling. To data collection, the Health survey questionnaire (SF36), secularism measurement scale and daily spiritual experience scale (DSES) were used. The data was analyzed through Pearson correlation and multivariate regression.
    Results
    Pearson correlation results showed that there was a significant relationship between public health and secularism, and spiritual experiences (P
    Conclusions
    Given that secularism and spiritual experiences were significant predictors of public health, the public health level of students can be promoted by reduction of secularism perspective and increase of spirituality.
    Keywords: Public Heath, Secularism, Spiritual Experiences, Nursing, Midwifery