فهرست مطالب

فصلنامه پژوهشهای زراعی در حاشیه کویر
سال دوازدهم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رامیلا بسیم فر، محمد نصری*، کاوه زرگری صفحه 81
    به منظور بررسی تاثیر عصاره جلبک دریایی و کود ورمی کمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد ارقام ماش، آزمایشی در سال زراعی 1393 در منطقه ورامین به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عوامل مورد بررسی شامل عصاره جلبک دریایی با نام تجاری استیم پلکس مایع، کود ورمیکمپوست و رقم پرتو و لاین امید بخش vc6173B بود. عامل اصلی شامل سه سطح، بدون استفاده از عصاره جلبک، دو بار و چهار بار محلول پاشی عصاره جلبک در طول دوره رشد با غلظت دو در هزار و عامل فرعی شامل دو سطح عدم استفاده و استفاده از ورمی کمپوست (10 تن در هکتار) و رقم پرتو و لاین امیدبخش vc6173B بود. نتایج اثرات ساده نشان داد بیشترین عملکرد دانه از تیمار دو بار محلول پاشی عصاره جلبک و مصرف ورمی کمپوست و رقم پرتو به ترتیب با میانگین 1600،1553و 3/1573 کیلوگرم در هکتار حاصل شد. بیشترین عملکرد بیولوژیک در اثرات ساده مربوط به تیمار چهار بار محلول پاشی عصاره جلبک، مصرف ورمی کمپوست و رقم پرتو به ترتیب با میانگین 6240، 5880 و 5880 کیلوگرم در هکتار بود. اثرات متقابل سه گانه نشان داد بیشترین عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک را تیمار چهار بار محلول پاشی عصاره جلبک و مصرف ورمی کمپوست در رقم پرتو به ترتیب 1720و 6960 کیلوگرم در هکتار به خود تخصیص داد.کمترین میزان عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک از تیمار چهار بار محلول پاشی عصاره جلبک و عدم مصرف ورمیکمپوست در رقم vc6173Bبه ترتیب با متوسط 1200 و 5600 کیلوگرم در هکتار به دست آمد. نتایج نشان داد محلول پاشی عصاره جلبک دریایی سبب افزایش رشد رویشی و مصرف ورمی کمپوست با ایجاد شرایط مطلوب، رشد بهتر گیاه را فراهم کرد و از لحاظ ژنتیکی رقم پرتو عملکرد بالاتری نشان داد.
    کلیدواژگان: ماش، عصاره جلبک دریایی، ورمی کمپوست، عملکرد، اجزای عملکرد و کلروفیل
  • رسول غفوری، محمد میرزاخانی*، رقیه امینیان دهکردی، حمیدرضا جوانمرد صفحه 93
    به منظور بررسی اثر چند کشتی ذرت با لگوم های مختلف و کولتیواتور زدن بر عملکرد ذرت رقم 704 در سال 1392 در شرایط مزرعه ای واقع در منطقه ورزنه (اصفهان) آزمایشی به صورت استریپ بلوک در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمار کولتیواتور زدن به عنوان عامل اصلی در سه سطح شامل (عدم کولتیواتور، زدن کولتیواتور در ارتفاع 30 سانتیمتری بوته های ذرت، زدن کولتیواتور در ارتفاع 60 سانتیمتری بوته های ذرت) و تیمار چند کشتی همزمان به عنوان عامل فرعی در پنج سطح شامل (کشت خالص ذرت، کشت ذرت + یونجه، کشت ذرت + ماش، کشت ذرت + لوبیا چشم بلبلی، کشت ذرت + سویا) بود. نتایج نشان داد که تیمار کولتیواتور زدن بر صفات ارتفاع ساقه، وزن تر ساقه و برگ، عملکرد دانه، تعداد بلال در مترمربع معنی دار بود. تیمار چند کشتی همزمان نیز بر صفات عملکرد دانه، تعداد دانه در ردیف و تعداد بلال در مترمربع تاثیر معنی داری داشت. در بین سطوح تیمار استفاده از کولتیواتور، تیمار عدم استفاده از کولتیواتور با میانگین 1859 و کولتیواتور زدن در ارتفاع 60 سانتیمتری ذرت با میانگین 1559 کیلوگرم در هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد دانه را به خود اختصاص داد. همچنین در بین سطوح تیمار چند کشتی همزمان، تیمار کشت خالص ذرت با میانگین 1802 کیلوگرم در هکتار و تیمار (کشت ذرت + ماش سبز) با میانگین 1620 کیلوگرم در هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد دانه را داشت.
    کلیدواژگان: کولتیواتور، چند کشتی همزمان، ذرت علوفه ای، لگوم
  • فاخر کردونی، ندا سعیدی گراغانی، امین فتحی* صفحه 103
    تحقیق حاضر به منظور بررسی شاخص های انرژی و نیز تحلیل اقتصادسنجی در تولید خیار گلخانه ای در شهرستان جیرفت انجام گرفت. بدین منظور از بین گلخانه داران این شهرستان، 31 گلخانه به طور تصادفی انتخاب و جمع آوری داده ها از طریق تکمیل پرسشنامه و مصاحبه حضوری انجام شد. با توجه به نتایج، کل انرژی ورودی در تولید خیار گلخانه ای 95/146 گیگاژول در هکتار بود که سوخت با 8/46 درصد، کود شیمیایی با 52/20 درصد و الکتریسیته با 71/18 درصد بیشترین سهم را از کل انرژی ورودی داشتند. همچنین کارآیی انرژی، بهره وری انرژی و انرژی خالص در تولید خیار نیز به ترتیب 58/0، 72/0 کیلوگرم بر مگاژول و 2/62- گیگاژول در هکتار محاسبه شد. همچنین سهم انرژی تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر از کل انرژی ورودی به ترتیب 9/93 و 6 درصد بودند. نتایج رگرسیونی نشان داد تمام نهاده های موثر تولید به جز سوخت و کود شیمیایی بر عملکرد تاثیر معنی داری داشت. در بین نهاده های تولید نیروی انسانی بیشترین تاثیر را در بین نهاده ها بر عملکرد داشت. با توجه به نتایج به دست آمده، مدیریت منابع سوخت و مصرف بهینه کودهای شیمیایی، میتوان کارایی و بهره وری انرژی در تولیدات گلخانه ای خیار در شهرستان جیرفت را افزایش داد.
    کلیدواژگان: بهره وری انرژی، سوخت، عملکرد، نیروی انسانی، نهاده
  • حمیدرضا محرابی* صفحه 111
    پوشش دار کردن (Seed coating) یکی از روش های تقویت کننده بذر است که در آن مواد مختلفی را به سطح خارجی بذر می چسبانند تا اثرات منفی برخی عوامل محیطی را به حداقل برسانند و توان استقرار گیاه را افزایش دهند. این تحقیق به منظور شناخت اثر شیوه های مختلف پوشش دار کردن بذر بر جوانه زنی رقم گندم زاگرس در شرایط مختلف سطوح رطوبتی خاک و عمق کاشت و در اتاقک رشد با بستر خاک زراعی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. تیمار ماده پوشش دهنده در چهار سطح بدون پوشش (NC)، ماده با پایه معدنی (CC)، ماده با پایه آلی (OC) و ماده با پایه هیدروژل (HC)، تیمار درصد رطوبت خاک در سه سطح 9%، 14% و 21% وزن خاک خشک و تیمار عمق کاشت در دو سطح کشت سطحی و سه برابر قطر بذر استفاده شد. در طول مدت آزمایش میزان جوانه زنی مورد ارزیابی قرارگرفت، نتایج حاصل نشان داد کلیه اثرات اصلی تیمارها (پوشش بذر، رطوبت خاک و عمق کاشت) بر درصد جوانه زنی رقم گندم زاگرس در سطح یک درصد معنی دار شد. اثر متقابل تیمارهای رطوبت خاک و پوشش بذر و همچنین تیمارهای عمق کاشت و پوشش بذر، بر درصد جوانه زنی در سطح یک درصد معنی دار شد. اثر متقابل تیمارهای رطوبت خاک و عمق کاشت و همچنین اثرات سه گانه تیمارهای عمق کاشت، رطوبت خاک و پوشش بذر روی درصد جوانه زنی معنی دار نگردید.
    کلیدواژگان: جوانه زنی، رقم گندم زاگرس، عمق کاشت، هیدروژل، ماده معدنی، رطوبت خاک
  • رحیم محمودی زویک، محمد نصری*، میثم اویسی صفحه 119
    این آزمایش با هدف بررسی اثربخشی اسید هیومیک بر عملکرد دانه و انتقال عناصر غذایی به دانه گندم در شرایط تنش خشکی به صورت کرتهای خرد شده (اسپلیت پلات) در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 90-1389 در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران واقع در شهرستان ورامین اجرا گردید. عامل اصلی شامل سه سطح آبیاری معمول، تنش خفیف (انجام شش نوبت آبیاری و حذف آب آخر) و تنش شدید (انجام پنج نوبت آبیاری و حذف دو آب آخر)، و عامل فرعی شامل چهار سطح محلول پاشی اسید هیومیک (آب خالص، محلولپاشی با اسید هیومیک با غلظت 200، 400 و 600 میلیگرم بر لیتر)، بود. نتایج نشان داد که به جز صفات ارتفاع بوته و طول پدانکل سایر صفات مورد اندازه گیری تحت تاثیر تنش قرارگرفتند. برای هر دو سطح تیمار تنش، کاهش معنی داری در عملکرد دانه گندم مشاهده شد. کاهش عملکرد دانه برای تیمار تنش خفیف معادل4/15% و برای تیمار تنش شدید معادل 96/30% در مقایسه با تیمار آبیاری معمول بود. محلول پاشی اسید هیومیک سبب افزایش سرعت رشد و تولید برگ در گیاه و تسریع در دستیابی به حداکثر شاخص سطح برگ شد. با وجود افزایش عملکرد دانه در هر سه غلظت اسید هیومیک، این افزایش تنها در غلظت 600 میلیگرم در لیتر معنی دار بود. مصرف اسید هیومیک، خصوصیات کیفی دانه گندم را بهبود بخشید. درصد پروتئین و درصد فسفر دانه در اثر محلولپاشی اسید هیومیک افزایش معنی داری داشت. برازش معادله پلینومیال درجه دوم برای روند تغییرات شاخص سطح برگ در سطوح محلول پاشی و نیز رژیمهای مختلف آبیاری نشان داد که برای غلظت های بالاتر محلولپاشی و شرایط آبیاری معمول، حداکثر شاخص سطح برگ در مدت زمان کمتر و در مقادیر بالاتری حاصل گردید. این آزمایش نشان داد که محلول پاشی اسید هیومیک در شرایط آبیاری معمول موجب افزایش عملکرد اقتصادی و بهبود کیفیت دانه گندم شد.
    کلیدواژگان: گندم، محلول پاشی اسید هیومیک، شاخص سطح برگ، تنش خشکی، پروتئین، فسفر دانه
  • سیدجواد مرعشی، یوسف نیک نژاد، هرمز فلاح آملی، جابر مهدی نیا افرا* صفحه 133
    به منظور مطالعه اثر کود مرغی و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه دارویی مریم گلی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1393 بین درختان باغ مرکبات با ارتفاع 11 متر از سطح دریا به اجرا شد. عامل اول در سه سطح شامل: کود مرغی سه تن در هکتار، شش تن در هکتار، شاهد. عامل دوم در چهار سطح شامل: آزوسپیریلوم، سودوموناس، آزوسپیریلوم+ سودوموناس و شاهد بود. استفاده از کود مرغی و باکتری محرک رشد اثر معنی دار بر افزایش حجم تاج پوشش، ارتفاع بوته، حجم ریشه ، طول برگ ، عرض برگ گذاشت. اثر متقابل کود زیستی و آلی نیز به جز بر حجم تاج پوشش و حجم ریشه تاثیر مثبت و معنی داری بر سایر صفات داشت. براساس نتایج اثرات متقابل بیشترین حجم تاج پوشش، ارتفاع بوته، حجم ریشه، طول برگ ، عرض برگ در ترکیب دو باکتری همراه با کاربرد شش تن کود به ترتیب با متوسط 33/64 سانتیمتر، 40/58 سانتیمتر، 73/64 میلیلیتر، 86/6 سانتیمتر، 2 سانتیمتر و کمترین مقدار این صفات در حالت عدم مصرف کود مرغی و بدون استفاده از کود زیستی به ترتیب با میانگین 41 سانتیمتر، 06/35 سانتیمتر، 36/25 میلی لیتر، 13/4 سانتیمتر، 16/1 سانتی مترحاصل شد. نتایج نشان داد مصرف کود زیستی به همراه کود دامی باعث افزایش بهبود خصوصیات مرفولوژیک گیاه دارویی مریم گلی در منطقه گردید.
    کلیدواژگان: کود دامی، باکتری های محرک رشد، حجم تاج پوشش، مریم گلی
  • امیر مومنی*، حسینعلی شیبانی، محمدرضا ممیزی صفحه 145
    خشک سالی در سالهای اخیر کمبود آب را در بخش کشاورزی از هر زمان دیگری ملموس تر ساخته است. تحقیقی به منظور بررسی اثر قارچ مایکوریزا بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه گلرنگ(Carthamus tinctorius .L) در شرایط تنش کم آبی انجام شد. آزمایش در مزرعه آموزشی –پژوهشی دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین-پیشوا واقع در استان تهران - شهرستان ورامین در سال 1392 به صورت کرتهای خرد شده و در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل کرت اصلی، تنش خشکی در سه سطح: 50 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A (آبیاری معمول)، 90 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A (تنش متوسط) و 130 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A (تنش شدید) و عامل دوم تلقیح بذر با قارچ میکوریزا در چهار سطح شامل: عدم تلقیح (شاهد B1)، 100 میلیگرم قارچ میکوریزا B2، 200 میلیگرم قارچ میکوریزا B3 و 300 میلیگرم قارچ میکوریزاB4 بودند. نتایج نشان داد که کاربرد میکوریزا تاثیر معنی داری بر درصد روغن و فعالیت آنزیم های کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز داشت. همچنین تاثیر تنش خشکی بر میزان پرولین، درصد پروتئین و روغن و همچنین فعالیت آنزیم های سوپر اکسیداز دیسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز معنی دار بود. اثر متقابل تنش خشکی و کاربرد میکوریزا نیز معنی دار بود و کاربرد 200 میلیگرم میکوریزا به همراه آبیاری معمول بیشترین تاثیر را در صفات اندازه گیری شده داشت. بیشترین و کمترین درصد روغن در تلقیح بذر با 200 میلیگرم قارچ میکوریزا (B3) و شاهد (B1) به ترتیب با میانگین های 11/28 و 44/23 درصد حاصل شد. همچنین بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز در تیمار 130 میلی متر تبخیر از تشتک تبخیر کلاسA3 (تنش شدید) و 50 میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A1 (آبیاری معمول) به ترتیب 6/16 و 7/9 میلیگرم پروتئین در دقیقه به دست آمد. بیشترین میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در تیمار تنش شدید خشکی (4/8 میلیگرم پروتئین در دقیقه) و کمترین میزان آن در تیمار عدم تنش خشکی ( 9/4 میلیگرم پروتئین در دقیقه) بود.
    کلیدواژگان: گلرنگ، تنش خشکی، مایکوریزا، آنزیم آنتی اکسیدانت، صفات کیفی
  • مهری هاشمی، حمیدرضا توحیدی مقدم*، فرشاد قوشچی صفحه 155
    این تحقیق به منظور بررسی تاثیر مصرف سوپرجاذب بر خصوصیات کمی و کیفی آفتابگردان روغنی در شرایط تنش کمبود آب، به صورت کرتهای خرد شده (اسپلیت پلات) در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1391 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد ورامین (پیشوا) اجرا گردید. آبیاری به عنوان عامل اصلی (عدم تنش، تنش در مرحله چهارمین و پنجمین زوج برگ (مرحله رویشی)، تنش در مرحله گلدهی (مرحله زایشی)، تنش در مرحله چهارمین و پنجمین زوج برگ و گلدهی (رویشی و زایشی) و عامل غلظت پلیمر سوپر جاذب (صفر، 15 و30 کیلوگرم در هکتار) به عنوان عامل فرعی بود. نتایج نشان داد که تنش کم آبی به ویژه در مرحله گلدهی سبب کاهش عملکرد دانه، میزان کلروفیل برگ، درصد روغن و محتوی آب نسبی برگ شد، با مصرف سوپر جاذب اثرات منفی تنش کم آبی کاهش یافت و میزان این صفات افزایش داشت. تنش خشکی موجب افزایش درصد پروتئین دانه گردید. نتایج نشان داد مرحله گلدهی و دو بار تنش در مرحله (رویشی و زایشی) حساسترین مرحله به تنش خشکی و کاربرد سوپر جاذب 30 کیلوگرم در هکتار برای کاهش اثرات تنش کم آبی به عنوان بهترین تیمار میباشد.
    کلیدواژگان: آفتابگردان، تنش کم آبی، پلیمر سوپر جاذب، عملکرد دانه، درصد روغن
|
  • R. Basimfar, M. Nasri *, K. Zargari Page 81
    An experimental trial was conducted In order to evaluate the effect of extracts of seaweed and vermicompost fertilizer on mung bean in the summer 2014 in Varamin. A split plot factorial in a randomized complete block design with three replications was used. Treatments included seaweed extract under the brand Liquid Steamplex, vermicompost fertilizer and mung bean Partoo and a promising line vc6173B. The first factor with 3 levels, without the use of seaweed extract, seaweed extract sprayed 2 times and 4 times during the growing season with a concentration of 2 per thousand, the second factor with 2 levels of no use and the use of vermicompost (10 tons per hectare) and mung bean Partoo variety and a promising line vc6173B was used as the third factor. Simple effects results showed that maximum grain yield obtained with 2 time seaweed spraying, using vermicompost and the Partoo variety with 1553, 1600 and 1573.3 kg h-1 respectively.Highest foliar biomass was produced by 4 times seaweed spraying, using vermicompost treatment and Partoo variety with 6240, 5880 and 5880 kg h-1 respectively. Among the threeway interactions the highest grain yield and biological yield was produced by using four times seaweed spraying with the use of vermicompost in Partoo variety with 1720 and 6960 kg h-1 respectively. According to the results, seaweed extract spraying increased the vegetative growth and the use of vermicompost by creating a favorable conditions, provided a better plant growth. Also Partoo variety had a higher yield.
    Keywords: Mung bean, Seaweed extract, Vermicompost, Yield, Yield components, phosphor, chlorophyll
  • R. Ghafoori, M. Mirzakhani*, R. Aminian Dehkordi, H.R. Javanmard Page 93
    In order to study of effect of cultivator and simultaneous cropping on grain yield and yield components in Varzaneh reign (Esfahan province). A stripe plot arrangement of treatment in a randomized complete block design with three replications was used. Cultivator is considered as a main factor with 3 levels: (C1= not cultivator application, C2= application of cultivator in 30 cm stage of corn, C3= application of cultivator in 60 cm stage of corn) and treatment of simultaneous cropping is considered as sub factor in 5 levels: (S1= Cultivation of pure corn, S2= Cultivation of corn alfa-alfa, S3= Cultivation of corn mung bean, S4= Cultivation of corn cowpea, S5= Cultivation of corn soybean) were assigned in sub plots. Each sub plot consisted of 4 rows; 6 m long with 60 cm between rows space and 20 cm between plants on the rows and S.C 704 hybrid was used. The result have shown that the effect of cultivator application was significant in stem height, wet stem and leaf weight, grain yield, number of ear in m2. Simultaneous cropping affect on grain yield, number of grain in a row and number of ear in m2. The maximum and minimum of grain yield (1859 and 1559 kg ha-1) were obtained with the not application of cultivator and application of cultivator in 60 cm stage of corn, respectively. In the treatment of Simultaneous cropping as the most and least amount of grain yield with an average 1802 and 1620 kh ha-1, were pure corn cultivation and treatment of Simultaneous cropping (corn mung bean), respectively.
    Keywords: Cultivator, Forage corn, Legume, Simultaneous cropping
  • F. Kardoni, N. Saeedi Graghany, A. Fathi* Page 103
    The objectives of this study were to determine the energy indicators and econometric analysis in greenhouse cucumber production in Jiroft province Iran.For this purpose, the data on 31 cucumber production greenhouses in the Jiroft province, Iran, were collected and analyzed.The results indicated that a total energy input of 146.95GJ ha-1was consumed for cucumber production. Diesel fuel (with 46.8%), chemical fertilizers (with 20.52%) and electricity(18.7) were amongst the highest energy inputs for cucumber production. The ratio of energy output to energy input was approximately0.58.The energy productivity and net energy was estimated as 0.72 kg MJ-1 and -62.2 GJ ha-1. Also, Results indicate 6% and 93.9% of total energy input was in renewable and non-renewable forms, respectively. The regression results revealed thatthe contribution of energy inputs on crop yield(except for Diesel fuel and chemical fertilizers energies) was significant. The human labour energy had the highestimpact (1.25) among the other inputs in greenhouse cucumber production.According to the results, resource management in greenhouses and reduce the consumption of fuel and fertilizer to produce, can increase energy efficiency and productivity were cucumbers.
    Keywords: Human labour, Energy Efficiency, Fuel, Yield, Input
  • H. Mehrabi * Page 111
    Seed coating one of the methods seed amplifier in which various materials attach to the outer surface of the seed to minimize negative environmental impacts and improve plant establishment. This research in order to study the effects of different methods of seed coating on the germination of Triticum aesativum Zagros variety in Different Soil moisture levels and Sowing Depth and was conducted in a growth chamber with farming soil as factorial in a completely randomized design with four replications. Treatment of coating materials include four levels: none coverage (NC), mineral matter (CC), material with organic base (OC) and material with hydrogel base (HC), soil moisture treatment in three levels including 9%, 14% and 21% of dry soil weight, planting depth treatment in both levels of surface cultivation and three times of the diameter of the seed was used. During testing germination percentage was evaluated, the results showed that all main effects of treatments (coating materials, soil moisture and planting depth) on germination of Triticum aesativum Zagros variety at 1% is significant. The interaction between treatments of soil moisture and seed cover, as well as treatments of planting depth and seed cover, on the germination percentage significanted (p 0.05).
    Keywords: Germination, Triticum aestivum Zagros Var, sowing depth, hydrogel, mineral matter, soil moisture
  • R. Mahmoodi Zoeek, M. Nasri *, M. Oveysi Page 119
    An experiment was conducted in order to evaluate the effects of humic acid spraying on grain yield and yield components of wheat, in agricultural research and natural resources center of Tehran province, in 2010-11. A split-plot layout within randomized complete block design with three replications were used. Main plots were three irrigation treatments contains of normal irrigation, non-irrigation at start of flowering stage (light stress) and non-irrigation at start of grain filling stage (severe stress), and sub plots were four levels of Humic acid spraying (spraying with pure water, Humic acid spraying with 200, 400 and 600 mg.l concentration). The result showed that, all of yield components except plant height and peduncle length affected significantly by drought stress on reproductive growth stage. The grain yield was significantly affected by Both light and severe stress treatments. The grain yield was decreased by 15.4% and 30.9% for light and sever stress respectively. Humic acid spraying increased growth rate and leaf production and also accelerated maximum LAI achievement. The grain yield increased with Humic acid spraying for all three concentrations but, this was only significant in 600 mg.l. Protein and phosphorous percentage increased significantly with Humic acid spraying.. Polynomial equation for LAI changes manner, showed that the maximum LAI was achieved in higher amount and erlier time for normal irrigation and higher concentration of humic acid.
    Keywords: Wheat, Drought stress, Humic acid spraying, Protein, phosphorous
  • J. Marashi, Y. Niknejad, H. Falah, J. Mehdiniya Afra * Page 133
    In order to study the effect of stimulating the growth of bacteria and other fertilizer (PGPR) on yield and yield components of medicinal plant Salvia in the cloud for factorial in a randomized complete block design, with three replications in a garden of citrus trees with a height between 2014, 11 meters above sea level was carried out. The first factor in 3 levels include : manure 3 tons, 6 tons per hectare, the second factor control. 4 level include : Azospirillum, Pseudomonas, Azospirillum and Pseudomonas control. The use of stimulus effect of bacteria fertilizer and other significant growth on increasing the length of Size Canopy, Height, Root volume, During leaf, Leaf width, has a number of tributaries. The interaction of the biological and organic fertilizer is also the Size Canopy and the Root volume on a subsidiary of a significant positive impact on other traits was having. Based on the results of interaction most the length of the Size Canopy and Height and Root volume, During leaf, Leaf width were tributaries in combination of two bacteria associated with the application of fertilizer average 64.33 cm, 58.40 Cm, 64.73 Ml, 6.86 Cm and 2 Cm respectively, and the lowest amount of 6 tons of these attributes in the mode of not using manure and biological fertilizer was achieved without the use of it average 41 Cm, 35.06 Cm, 25.36 Cm, 25.36 Ml, 4.13 Cm, 1.16 respectively.
    Keywords: Manure, bacteria growth, Size Canopy, Salvia officinalis
  • A. Momeni *, H.A. Sheybani, M.R. Momayezi Page 145
    In order to study the Effect of mycorrhiza on yield and yield components of Safflower under drought stress an experiment in split plot based on complete block design with three replications in 1392 in Varamin region was done. treatments were first factor drought in four irrigation regimes including 50 (Control), 90, and 130 mm evaporation from evaporation pan (Class A) and the second factor consisted of four levels of mycorrhiza (Control, 100, 200 and 300 mg) respectively. Results showed a significant effect of mycorrhiza on oil percentage and catalase, glutathione enzymes. Effect of drought stress on catalase, glutathione, superoxide dismutase enzymes and proline and protein and oil percentage was significant. Interactions between drought stress and mycorrhiza was significant and The Best Results in normal irrigation (control) and 200 mg treatment was observed. The highest oil content in the seed inoculation with mycorrhizal fungi 200 mg (B3) and control (B1), respectively, with an average of 28.11 and 23.44 per cent respectively. The highest and lowest catalase activity in the treatment of 130 mm evaporation Class A3 (severe stress) and 50 mm evaporation Class A1 (conventional irrigation), respectively, 16.6 and 9.7 mg protein per minute Was obtained. Most of the glutathione peroxidase activity in the treatment of severe drought stress (4.8 mg protein per minute) and the lowest in the treatment of stress (9.4 mg protein per min).
    Keywords: mycorrhiza, drought stress, catalase, Glutathione, Superoxide dismutase
  • M. Hashemi, H. R. Tohidi Moghadam*, F. Qushchy Page 155
    To evaluate the effect of superabsorbent and without application of quantitative and qualitative characteristics of sunflower oil and water deficit stress conditions, the pilot in 1391, Azad University of Varamin Agricultural Research Station (Pishva) was carried out. This study was a split plot in a randomized complete block design with three replications. Where irrigation as main factors (lack of tension, the tension in the fourth and fifth pair of leaves, water stress at flowering, drought in the fourth and fifth pairs of leaves and flowering) and the concentration of the polymer, super absorbent (zero, 15 and 30 kg per ha) as sub plots were purpose. Traits such as seed yield, oil content, protein content, chlorophyll and relative water content were studied. The results showed that water deficit, particularly at the flowering stage reduced the grain yield, leaf chlorophyll content, leaf relative water content, oil content and the increased use of super absorbent of all the characters. Stress protein was also increased. The results obtained in this experiment can be concluded that the most critical stage in the flowering stage and twostage stress (vegetative and reproductive) is very sensitive to drought stress and Application of 30 kg ha super absorbent to lessen the impact of drought was identified as the best treatments.
    Keywords: Sunflower, water deficit, super absorbent polymer, seed yield, oil percentage