فهرست مطالب

ارمغان دانش - سال بیست و یکم شماره 9 (پیاپی 116، آذر 1395)

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و یکم شماره 9 (پیاپی 116، آذر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/09/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • میترا مددی جابری، مجید وحیدیان رضازاده، مهدی مقرنسی*، منصور کرجی بانی صفحات 846-859
    زمینه و هدف
    استفاده از تمرینات ورزشی به همراه مکمل های گیاهی یکی از شیوه های پیشنهادی برای کنترل چاقی و عوارض ناشی از آن می باشند .هدف از این مطالعه بررسی تاثیر 8 هفته تمرین هوازی منتخب و مصرف عصاره هیدرو الکلی گزنه بر مقادیر آپلین و hs-CRPپلاسما در زنان دارای اضافه وزن و چاق بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی یک سویه کور، بر 46 نفر زن دارای اضافه وزن و چاق (BMI≥25kg/m2) با دامنه سنی 45-25 سال به صورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در چهار گروه تمرین هوازی+ عصاره هیدروالکلی گزنه، تمرین هوازی+ دارونما، عصاره هیدروالکلی گزنه و دارونما تقسیم شدند. گروه مداخله، به مدت 8 هفته روزانه 8 میلی لیتر عصاره هیدروالکلی گزنه و گروه دارونما، به مدت 8 هفته روزانه 8 میلی لیتر دارونما به صورت محلول در آب دریافت نمودند. تمرینات هوازی چرخ کارسنج به مدت 8 هفته، هفته ای 3 جلسه 16 تا 30 دقیقه ای با شدت 75-60 درصد ضربان قلب ذخیره بود. در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون، پس از 14 ساعت ناشتایی، در شرایط یکسان، نمونه خون، جمع آوری و جهت بررسی سطوح پلاسمایی آپلین و hs-CRPاز روش الایزا استفاده شد. داده های حاصل با استفاده از آزمون های کولموگروف – اسمیرنوف، آنالیز واریانس یکطرفه، تی وابسته و آزمون تعقیبی LSD در سطح معنی داری 05/0 α<تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در انتهای پژوهش مقادیرhs-CRP در مقایسه بین گروهی تفاوت معنی داری داشت و همچنین در گروه های تمرین هوازی+ عصاره هیدروالکلی گزنه، تمرین هوازی+ دارونما و عصاره هیدروالکلی گزنه با کاهش معنی داری همراه بود(05/0>p). اما مقادیر آپلین، وزن بدن، درصد چربی و BMI تنها در بررسی درون گروهی در گروه های تمرین هوازی+ عصاره هیدروالکلی گزنه، تمرین هوازی+ دارونما و عصاره هیدروالکلی گزنه کاهش معنی داری یافت(05/0>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف عصاره گزنه به همراه تمرین هوازی از طریق کاهش وزن، درصد چربی و BMI در کنترل چاقی و کاهش شاخصهای التهابی آپلین و hs-CRP در زنان چاق موثر باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، عصاره گزنه، آپلین، hs، CRP، اضافه وزن، چاقی
  • ناصر میرازی*، مریم خزایی صفحات 860-872
    زمینه و هدف
    جنتامایسین یک آنتی بیوتیک آمینوگلیکوزیدی است که برای درمان انواعی از عفونت های باکتریایی بکار می رود. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره سیاهدانه بر سمیت کلیوی القا شده با جنتامایسین در موش های صحرایی نر می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 42سرموش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 6 گروه 7 سری تقسیم شدند: کنترل (دریافت 2 میلی لیتر/کیلوگرم نرمال سالین به صورت درون صفاقی)، درمان شده با جنتامایسین (با دوز 80 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت درون صفاقی)، کنترل مثبت (دریافت عصاره با دوز 400 میلی گرم/کیلوگرم به صورت درون صفاقی) و تیمار 1 و 2 و 3 : درمان شده با جنتامایسین به میزان 80 میلی گرم بر کیلوگرم و عصاره دانه سیاهدانه به ترتیب با دوز 200،400و800 میلی گرم/کیلوگرم به صورت درون صفاقی). پس از 10 روز تزریق جنتامایسین، عصاره سیاهدانه به مدت 7 روز به موش ها تزریق شد. در پایان نمونه های خونی به صورت مستقیم از قلب جمع آوری شده و میزان کراتینین سرم، نیتروژن اوره خون و آنزیم لاکتات دهیدروژناز اندازه گیری شد و مطالعات بافتی کلیه هم انجام گرفت.
    یافته ها
    جنتامایسین باعث نکروز و التهاب در بافت قشر و مرکز کلیه می گردد. درمان با عصاره دانه سیاهدانه سبب کاهش معنادار کراتینین، BUN و LDH سرم در گروه های تیمارشده نسبت به گروه دریافت کننده جنتامایسین گردید. بیشترین تاثیر را دوز بالا ایجاد نمود P<0.001)).
    نتیجه گیری
    عصاره دانه سیاهدانه موجب کاهش التهاب ناشی از دریافت جنتامایسین در بافت کلیه و کاهش معنی دار کراتینین، نیتروژن اوره و آنزیم لاکتیک دهیدروژناز در موش های تیمار شده نسبت به گروه شاهد شد.
    کلیدواژگان: سیاهدانه، سمیت کلیوی، جنتامایسین، موش صحرایی
  • یونس خادمی*، محمد علی آذربایجانی، سیدعلی حسینی صفحات 873-886
    زمینه و هدف
    شیوع بیماری های قلبی عروقی ریشه در التهاب داشته و التهاب سیستمیک نقش مهمی را در توسعه و پیشرفت آترواسکروز ایفا می کند. ICAM-1 یکی از شاخص های التهابی مهم در پاتوژنز آتروسکلروز می باشد که اثر فعالیت های بدنی و داروهای گیاهی بر پاسخ آن به خوبی مشخص نیست.
    روش کار
    سی سر رت بالغ نژاد ویستار به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. رت ها، به صورت تصادفی به شش گروه (پنج سر در هر گروه) شامل کنترل، تمرین، عصاره دوز 10 mg/kg، عصاره دوز 30 mg/kg، تمرین عصاره دوز mg/kg 10، و تمرین عصاره دوز 30 mg/kgتقسیم شدند. گروه های تمرینی ، به مدت 10 هفته و هر هفته پنج جلسه، تمرینات تناوبی شدید شامل دویدن با شدت 90 تا 95 درصد VO2max روی نوار گردان مخصوص جوندگان را، در ساعت مشخص در طول روز انجام دادند. پس از پایان دوره رتها قربانی شده و از قلب آن ها بافت تهیه و جهت سنجش بیان ژن ICAM-1 و LFA-1 مورداستفاده قرار گرفت.
    یافته هاتحلیل داده ها کاهش معنی دار بیانICAM-1 در گروه های تمرینی (039/0>P) و عصاره (05/0>P) را نشان داد. همچنین بیان ITG در گروه تمرینی (001/0>P) و عصاره کاهش معنی دار پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    به طورکلی یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که هم تمرین و هم عصاره تاثیر معنی داری بر بیان ژن ICAM-1 دارند. تمرین باعث کاهش بیان ژن ICAM-1 شد همچنین روغن کتان نیز باعث کاهش بیان ژنICAM-1 شد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد ترکیب تمرین و روغن کتان باعث کاهش بیان ژن ICAM-1 نسبت به گروه کنترل شد. بنابراین احتمال می رود که بتوان از این شیوه به عنوان راهی جهت پیشگیری از بیماری قلبی عروقی بهره برد.
    کلیدواژگان: بیماری قلبی عروقی، التهاب، آتروسکلروز
  • مهناز خرم جاه، معصومه سرمدیان، داود خورشیدی صفحات 887-899
    زمینه و هدف
    خطر بیماری های قلبی عروقی در زنان پس از یائسگی افزایش می یابد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تمرینات هوازی با شدت متوسط بر سطوح سیستاتین c و برخی از عوامل خطرزای قلبی عروقی در زنان یائسه غیرفعال بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی ،24 زن یائسه غیر فعال (65-50 سال) به صورت تصادفی در دو گروه تجربی(14نفر) و کنترل(10نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی تمرینات هوازی را با شدت65 تا 75 درصد ضربان قلب بیشینه ،3روز در هفته و به مدت 10 هفته انجام دادند. درصد چربی بدن و سطوح سرمی سیستاتین c، پروتئین واکنشی c با حساسیت بالا، تری گلیسیرید، کلسترول، لیپوپروتئین کم چگال و پر چگال و فشار خون قبل و پس از 10 هفته انجام تمرینات اندازه گیری شدند. برای تحلیل آماری داده ها از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    . پس از اجرای تمرینات هوازی در سطوح سرمی سیستاتین c( p=0/761) ، پروتئین واکنشی c با حساسیت بالا P=0/378 )) ، تری گلیسیرید ( P=0/48) ، کلسترول لیپو پروتئین پرچگال ( P=0/54) ،کلسترول لیپو پروتئین کم چگال ( P=0/86 ) ، کلسترول ( P=0/67) ، درصد چربی بدن ( P=0/57) بین دو گروه کنترل و تجربی بعد از مداخله تمرینی تغییر معنی داری وجود نداشت P>0/05)) . همچنین درمتغیر حداکثر اکسیژن مصرفی ( P=0/035) و فشار خون سیستول ( P=0/043 ) تفاوت معنی داری بین دو گروه کنترل و تجربی وجود داشت ( P < 0/05 ).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه به نظر می رسد تمرینات هوازی کوتاه مدت با شدت متوسط بر سطوح سرمی سیستاتین c و برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی مانند پروتئین واکنشی C ، کلسترول ، لیپو پروتئین پرچگال ، لیپو پروتئین کمک چگال و فشارخون در زنان یائسه غیر فعال تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: سیستاتین C، پروتئین واکنشی C، عوامل خطرزای قلبی - عروقی، تمرین هوازی، یائسگی
  • رضا سپهوند* صفحات 900-913
    خشم آثار نامطلوبی بر حالت درونی افراد و به پیرو آن بر روابط بین فردی می گذارد و از طرفی تربیت و مدیریت صحیح رفتار والدین باعث ارتقاء و بهبود روابط والد-کودک می شود. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش مدیریت رفتار براساس مدل بارکلی در کاهش خشم دانش آموزان دختر و پسر قلدر دوره اول متوسطه انجام شد. نوع پژوهش آزمایشی از نوع پیش آزمون_ پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان دختر و پسر دوره اول متوسطه شهر تبریز که در سال تحصیلی 93-1392 مشغول به تحصیل بودند. به منظور اجرای پژوهش پس از انجام سرند توسط معلمان و اجرای پرسشنامه قلدر/قربانی الویوس، 30نفر از کودکانی که براساس نمرات کسب شده در پرسشنامه الویوس، به عنوان قلدر طبقه بندی شده بودند به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل جایگزین شدند؛ و پس از تکمیل پرسشنامه خشم نیلسون(2000) توسط دانش آموزان قلدر؛ والدین گروه آزمایش به مدت 9جلسه (45 دقیقه ای) در برنامه آموزش مدیریت رفتار قرارگرفتند، ولی گروه کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکرد. آزمودنی ها پس از پایان جلسات آموزش مدیریت رفتار والدین، مورد بررسی مجدد قرار گرفتند و بعد از یک ماه نیز پیگیری انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری18SPSS و با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاکی از اثربخشی آموزش مدیریت رفتاری والدین بر کاهش خشم نوجوانان قلدر (05/0P<) بود. و در بین دختران و پسران تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتایج در مرحله پیگیری نیز تفاوت معناداری (05/0P<) را بین گروه آزمایش وکنترل نشان داد.
    کلیدواژگان: آموزش مدیریت رفتار، قلدر، دانش آموزان
  • صادق حقیقی*، بهرام موحد زاده، محمد ملکزاده صفحات 914-923
    زمینه و هدف
    پیامدهای روانشناختی ناشی از اعتیاد، همچون افسردگی اساسی، صرف نظر از مسائل جسمانی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ، موجب بروز مشکلاتی برای خانواده ها و جامعه نیزشده است. هدف از این پژوهش بررسی اثر بخشی هینوتراپی شناختی به شیوه گروهی بر افسردگی اساسی در افراد مراجعه کننده به مراکز اقامتی و نیمه اقامتی ترک اعتیاد در شهر یاسوج بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل کلیه بیماران وابسته به مواد مخدرمراجعه کننده به مراکز اقامتی و نیمه اقامتی ترک اعتیاد شهر یاسوج بوده است. تعداد 40 بیمار به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل گمارده شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه افسردگی بک بود که بر اساس آن و طبق مصاحبه بالینی بیماران افسرده تشخیص و وارد مطالعه شدند. مداخله گروهی مدل درمانی هیپنوتراپی شناختی بر روی گروه آزمایش طی 8 جلسه یک ساعته ونیم وبصورت یک بار در هفته اجرا گردید، هیچ گونه مداخله ای بر روی گروه کنترل صورت نگرفت. پس از پایان مداخله از هر دو گروه (آزمایشی و کنترل) پس آزمون به عمل آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد درمان هیپنوتراپی شناختی به شیوه گروهی، منجر به کاهش افسردگی اساسی گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در سطح معنی داری (p<0/001) شد. میانگین و انحراف معیار نمره پیش آزمون افسردگی اساسی در گروه آزمایش 39/5±10/54 و در گروه کنترل 61/4±20/52 بود. همچنین میانگین و انحراف معیار نمره پس آزمون افسردگی اساسی در گروه آزمایش 55/2±05/25 و در گروه کنترل 50/3±55/51 بود.
    نتیجه گیری
    درمان هینوتراپی شناختی می تواند به عنوان درمان کمکی و یا اصلی در کاهش افسردگی اساسی در مراکز ترک اعتیاد مورد استفاده قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: اعتیاد، هیپنوتراپی شناختی، افسردگی اساسی
  • سعید شعاع، مجید باصری صالحی*، محسن نغماچی صفحات 924-938
    مقدمه و هدف
    پروتئین های فاز حاد به پروتئین هایی گویند که در اثر عواملی هم چون التهاب، نکروز، عفونت باکتریایی و یا ویروسی و بدخیمی ها مقدارشان در پلاسما و سرم خون تغییر می یابد یکی از عفونت هایی که تغییر پروتئین های فاز حاد در آن محتمل است عفونت ادراری است هدف اصلی از این تحقیق تعیین ارتباط بین میزان پروتئین واکنش گر C- و عفونت مجاری ادراری و علاوه بر آن تعیین ارتباط این فاکتور فاز حاد خون و عوامل ایجاد کننده عفونت مجاری ادرار می باشد.
    روش کار
    در تحقیق حاضر از مجموع 2400 فرد مشکوک به عفونت ادراری که در طی 5 ماه در سال 1393 به کلینیک های پزشکی مراجعه کرده بودند کشت ادرار گرفته شد جهت بررسی مقدار CRP خون بیماران به دو روش الیزا و کدورت سنجی نمونه گیری خون نیز به عمل آمد .
    سپس عفونت مجاری ادرار بیماران با وجود بیش از 105 کلنی از یک نوع کلنی میکروبی به عنوان کشت مثبت در نظر گرفته شده و بر روی عامل عفونت آزمایشات فنوتیپی بوسیله کیت API انجام گردید. به علاوه جهت تایید نتایج بدست آمده آزمایش سکوانسینگ DNA بر روی ژن Sr RNA 16 انجام گردید.
    نتایج
    از مجموع2400 بیمار مشکوک به عفونت ادراری 100 بیمار دارای کشت مثبت بودند که 69% اشرشیاکلی و 10% کلبسیلا، 5% انتروباکتر 6% انتروکوکوس و 2% استافیلوکوکوس و 3 درصد را بقیه گونه های باکتریایی شامل بودند.
    هم چنین سطح CRP در بیماران دارای عفونت مجاری ادرار دارای افزایش 8/56% بود. به علاوه هیچ ارتباطی بین سطح CRP خون بیماران و نوع باکتری عامل عفونت یافت نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی می توان عنوان کرد که بین عوامل باکتری ایجاد کننده عفونت ادراری و سطح CRP خون و افزایش آن ارتباط معنی داری وجود دارد ولی بین نوع باکتری و تغییرات سطح CRP خون ارتباط معنی داری مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشگر سی، عفونت مجاری ادرار، عوامل ایجاد کننده عفونت
  • حمیرا رشیدی*، مینا تفضلی، محمد طاها جلالی صفحات 939-949
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال شایع آندوکرین همراه با اختلالات لیپید بوده که با افزایش خطر بیماری های قلبی-عروقی و چاقی مرکزی همراه است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین لیپید پروفایل و میزان گلوکز ناشتای سرم، مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک انجام شده است.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد-شاهدی بر روی 153 خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و 449 نفر شاهد از 4 شهر استان خوزستان (اهواز، بهبهان، آبادان و خرمشهر) انجام شد. داده ها از بانک داده موجود در مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی اهواز استخراج گردید. میزان لیپیدهای سرم، سطح گلوکز ناشتای پلاسما و سطح انسولین سرم همراه با شاخص های توده بدنی (HOMA-IR)،(Hemeostatic Model assessment Insulin Resistance ، Lipid Accumulation Product Index(LAP) و Body Adiposity Index(BA) در دو گروه مورد با استفاده از آزمون های آماری مناسب مقایسه گردید.
    یافته ها
    فراوانی نسبی HDL پایین و کلسترول تام بالا در گروه زنان با تخمدان پلی کیستیک بالاتر از گروه شاهد بود (به ترتیب 032/0=Pو0001/0=P). تفاوت معنی داری بین متوسط سطح کلسترول تام، تری گلیسرید، HDL، LDL، گلوکز و شاخص های HOMA IR، LAP و BA در بین دو گروه مورد و شاهد دیده نشد. در زنان با 25>BMI و BMI بین 25 تا 30، میانگین کلسترول تام در گروه مورد بالاتر از گروه شاهد بود، در زنان با30 BMI> متوسط تری گلیسرید و گلوکز در زنان گروه مورد بالاتر از زنان گروه شاهد بود (به ترتیب029/0=P و010/0=P)..شاخص HOMA_IRو LAP وBA بین دو گروه مورد و شاهد تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش در زنان چاق سطح تری گلیسرید و گلوکز و در زنان غیر چاق سطح کلسترول تام در مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک بالاتر از زنان سالم است.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، لیپید پروفایل، گلوکز ناشتای پلاسما، مقاومت به انسولین، مطالعه مورد شاهدی
|
  • Mitra Madadi Jaberi, Dr Majid Vahidian Rezazade, Dr Mehdi Mogharnasi *, Dr Mansour Karaji Bani Pages 846-859
    Background And Aim
    The using of exercise along with herbal supplements is one of the proposing ways to control obesity and its complications. The aim of this study was investigating the effect of 8 weeks chosen aerobic exercise and use of hydro-alcoholic extract of nettle on hs-CRP plasma and apelin levels in overweight and obese women.
    Methods
    This study is a randomized, single-blind clinical trial that 46 overweight and obese women (BMI≥25) with an age range of 45-25 years were randomly Selected and were divided in the four groups, aerobic exercise with hydro-alcoholic extract of nettle (n=12), aerobic exercise and placebo (n=12), hydro-alcoholic extract of nettle (n=11), and placebo (n=11).
    The intervention group daily and for 8 weeks received 8 cc of hydro-alcoholic extract of nettle and control group received placebo in the form of water-soluble. Aerobic exercises of ergometer were reserved for 8 weeks, 3 sessions of 16 - 30 minutes in weeks with heart rate intensity of 75-60%. In two steps of pre and post-test, after 14 hours of Breakfasting in the same condition, blood samples were collected and ELISA method was used to assess levels of plasma apelin and hs-CRP. Dates were analyzed using the Kolmogorov - Smirnov tests, one Sided variance analysis statistical test, LSD Prosecutor and T- dependent test and spss16 software at significant level of α
    Results
    The results showed At the end of the study compared levels of hs-CRP were significantly different between groups. And also has been associated with significant reductions in groups (aerobic exercise with hydro-alcoholic extract, aerobic exercise and placebo, hydro-alcoholic extract of nettle, placebo) p
    Conclusion
    It seems that use of Nettle extracts along with aerobic exercise is effective in obese women in the control of obesity and reducing hs-CRP through weight losses and BMI.
    Keywords: Chosen aerobic exercise, Hydro-alcoholic extract of nettle, Apelin, hs, CRP, Overweight, Obesity
  • Naser Mirazi *, Maryam Khazaei Pages 860-872
    Background And Objective
    Gentamicin is an aminoglycosides antibiotic used to treat several types of bacterial infections. The aim of this study is to investigate of Nigella sativa seed's hydroethanolic extract (NSE) on kidney in male rats induced with gentamicin.
    Material and
    Methods
    In this experimental study, 42 Wistar male rats divided in 6 groups (n=7) : control (normal saline 2ml/kg, i.p), gentamicin (gentamicin 80mg/kg/day, i.p), positive control ( 400mg/kg NSE, i.p) and treated groups 1,2 , 3 (gentamicin 80mg/kg/day NSE 200, 400 and 800 mg/kg respectively, i.p). Gentamicin used for 10 days then treatment with NSE were done for one week. At the end of experiments the animals were anesthetized with ether and blood samples were collected from heart directly. The BUN, LDH and serum creatinine were analyzed and kidney tissues samples were fixed by formaldehyde for histological assay.
    Results
    Gentamicin caused necrosis and inflammation in renal cortex and medullary tissues. The NSE decreased serum creatinine , BUN and LDH enzyme significantly in treated animals compared with gentamicin group (P
    Conclusion
    The Nigella sativa can decrease inflammation in renal tissue due to gentamicin and it also decrease BUN, serum creatinine and LDH in treated rats. .
    Keywords: Nigella sativa, nephrotoxicity, gentamicin, rat
  • Younes Khademi *, Mohammad Ali Azarbayjani Pages 873-886
    Background
    The prevalence of cardiovascular disease may be due to inflammation and systemic inflammation plays an important role in the development and progression of atherosclerosis. ICAM-1 is one of the important factors in the pathogenesis of atherosclerosis is an inflammatory effect of physical activity and plant protection products on the response it is not well known.
    Methods Thirty Wistar rats were selected as sample. Rats were randomly divided into six groups of five, including control, exercise, extracts dose of 10 mg / kg, extract dose 30 mg / kg, a dose of extract practice mg / kg 10, and extracts Practice dose of 30 mg / kg, respectively. Training groups, five sessions per week for 10 weeks, intense interval training involves running on a treadmill with an intensity of 90 to 95 percent of VO2max for rodents, at specified hours during the day. After the rats were sacrificed and the heart tissue, and to measure gene expression of ICAM-1 and LFA-1 were used.
    ResultData analysis showed that the expression of ICAM-1 has been reduced in training supplement groups The expression of intercellular adhesion molecule receptor (ITG) has decreased in the exercise and supplement group.
    Conclusion
    The results of this study show that both exercise and extract significant effect on gene expression of ICAM-1. And decreased expression of ICAM-1 was also flax oil ICAM-1 gene expression was also reduced. The findings of this study showed that the combination of training and flax oil reduces the expression of ICAM-1 compared to the control group. So it is likely that this method can be used as a way to prevent cardiovascular disease.
    Keywords: cardiovascular diseases, inflammation, atherosclerosis
  • Masuome Sarmadiyan*, Davood Khorshidi Pages 887-899
    Introduction
    The risk of cardiovascular disease for women increases after menopause. The purpose of the present study was to investigate the effect of moderate intensity aerobic training on cystatine C and some cardiovascular risk factors in sedentary postmenopausal women.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 24 sedentary postmenopausal women (50-65 years) were randomly divided into two experimental(n=14) and control(n=10) groups. The experimental group performed an aerobic training with 65 to 75 percent of maximum heart rate , 3 days per week for 10 weeks. Body fat percentage and serum levels of cystatine C, high sensitivity C-reactive protein, HDL, LDL, triglyceride, cholesterol and blood pressure were measured at baseline and after training. Data were analyzed using analysis of covariance test.
    Results
    No significant differences were observed for serum levels of Cystatin exercise C, high sensitivity C-reactive protein, lipid profile and body fat percentage between the two groups after aerobic training. However, significant differences were observed for systolic blood pressure and vo2max between the two groups.
    Conclusion
    Based on the results, it seems that short-term moderate-intensity aerobic training have no effects on Cystatine C and some cardiovascular risk factors in sedentary postmenopausal women.
    Keywords: Cystatine C, high sensitivity C, reactive protein, cardiovascular risk factors, aerobic training, menopausal
  • Reza Sepahvand* Pages 900-913
    Adverse effects inner anger and interpersonal relationships will follow on from the other parent behavior management training and promoting and improving relations between parent-child. In this context, the aim of this study was to investigate the effectiveness of behavior management models in reducing anger Berkeley High School students were the first male and female bullies. Experimental research on pre test– post test the control group. The population consisted of male and female junior high school students in Tabriz who were enrolled in the 1392-93 school year. Therefore, after screening by the teachers and the questionaire bully / victim Olweus, 30 children who, according to scores on the questionnaire Olweus, as bullies were classified randomly into two groups of 15 cases and controls were replaced and after completing the questionnaire anger Nilsson (2000) bullying by students, parents groups for 9 sessions (45 minutes each) were treated in a management training program, while the control group received no training. Parent Management Training participants after the end of the session, were reviewed. And was followed a month later. Data from SPSS18 statistical software using descriptive indicators and multivariate analysis of covariance were analyzed. The results show the effectiveness of Parent Management Training to Reduce Anger teen bullies (P
    Keywords: Anger, bulling, behavior management training
  • Sadegh Haghighi *, Bahram Movahedzadeh, Mohammad Malekzadeh Pages 914-923
    Background
    The psychological consequences of addiction regardless of Such as major depression Regardless of the physical problems, economic, cultural and social problems for families and society. So the purpose of this study effectiveness of group cognitive hypnotherapy on major depression in residential and semi- semi-stay addiction treatment centers in the city of Yasuj.
    Methods
    This study is quasi-experimental with pretest and post-test and control group. The statistical population included all patients dependent on residential and semi-residential drug addiction treatment centers have been Yasouj. Number of 40 patients selected by available sampling method and were randomly assigned to experimental and control groups. The instrument used in this study are based on the was Beck Depression Inventory and the clinical interview and diagnose of depressed patients were enrolled. group cognitive Hypnotherapy intervention model on experimental group received 8 sessions of one hour and a half and was implemented just once a week, no intervention control group received nothing. After Intervention both groups (experimental and control) the test was performed. In order to analyze the data collected was analyzed using covariance analysis.
    Results
    The results showed that the model leads to lower cognitive hypnotherapy treatment of major depression in the experimental group compared with the control group was significantly (p
    Conclusion
    cognitive hypnotherapy can be used as adjunctive therapy in reducing major depression or used in addiction treatment centers.
    Keywords: addiction, cognitive hypnotherapy, major depression
  • S. Shoaei, M. Baserisalehi *, M. Naghmachi Pages 924-938
    Introduction
    The main purpose of this study was determination of relation between CRP level of Blood and urinary tract infections. In addition, the relation between CRP level of blood and the urinary tract infection agent was investigated.
    Materials And Methods
    In total 2400 samples were collected from the patient suspected to (UTI) during 5 months in 1393. For there more blood sample of all UTI patients was collected parallel with collection of urine sample collected. To continue the study CRP level of blood sample was determined using two methods. After verify testing of UTI positive of the same patient with urinary tract infection were determined by observation of 105
    Results
    The results obtained indicated that out of 100 positive UTI samples 69% was Escherichia coli, 10% klebsiella, 5% enterobacter, 6% enterococcus, 2% stophylococcus and 3% the other bacteria.
    The results obtained indicated that the level of CRP in the UTI patients increased of to 56.8%. In addition No relation was found between the level of CRP and the type of the bacterial agents.
    Conclusion
    Generally, the level of CRP might be depended on the infections even urinary tract infections and the other hard, CRP level is not depended on the type of the bacterial infection.
    Keywords: agent Bacterial infection, C, Reactive protein, Urinary tract infection
  • Dr Homeira Rashidi *, Dr Mina Tafazoli, Dr Mohammad Taha Jalali Pages 939-949
    Background and
    Purpose
    Polycystic ovary syndrome (PCOS), a common endocrine disorder with lipid disturbances, is associated with the increased risk of cardiovascular disease and central obesity. The aim of this study was to determine lipid profile, fasting plasma glucose, and insulin resistance in women with PCOS in comparison with a control group.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted on 153 women with PCOS and 449 healthy women as controls. Data was extracted from data center of Diabetes Research Center of Ahvaz University of Medical Sciences including women from 4 cities of Khuzestan province (Ahwaz, Behbahan, Abadan, and Khorramshahr). Serum lipids, plasma fasting glucose, and serum insulin levels along with Body Mass Index (BMI), Homeostatic Model Assessment Insulin Resistance (HOMA IR), Lipid Accumulation Product (LAP), and Body Adiposity Index were compared using appropriate statistical tests.
    Results
    The frequency of low HDL and high total cholesterol was higher in women with PCOS than control group (p =0.032, and p =0.001, respectively). No statistically significant difference was found between two studied groups in the mean levels of total cholesterol, triglyceride, HDL cholesterol, LDL cholesterol, fasting glucose, HOMA IR, LAP, and PA (p >0.05). In women with BMI30. In women with BMI>30, the mean triglyceride and glucose levels was higher in PCOS group than control group (p =0.029, and p =0.010).
    Conclusion
    In this study, In obese women, the triglyceride and fasting glucose levels are higher in patients with polycystic ovary syndrome than healthy women. In non-obese women, however, the total cholesterol level is higher in patients with polycystic ovary syndrome than healthy women.
    Keywords: polycystic ovary syndrome, lipid profile, fasting plasma glucose, insulin resistance, obesity, metabolic syndrome, case control study