فهرست مطالب

پژوهش های مکانی فضایی - پیاپی 1 (زمستان 1395)

نشریه پژوهش های مکانی فضایی
پیاپی 1 (زمستان 1395)

  • 140 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1395/11/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد خادم الحسینی، نفیسه ادهم* صفحه 2
    جهانی سازی و آزادسازی تجارت در خدمات بهداشتی- درمانی موجب پیدایش گردشگری سلامت و رشد آن شده است. گردشگری سلامت، هرگونه مسافرت برای ارتقاء سلامت را در بر می گیرد و به عنوان یکی از ابعاد گردشگری، به توسعه پایدار و پویایی اقتصاد کشور کمک می نماید. همچنین گردشگری سلامت یک استراتژی ملی در راستای افزایش درآمد کشور و نیز یک بازوی امنیت ملی محسوب می گردد. بر این مبنا این پژوهش با هدف بررسی نقش گردشگری سلامت در توسعه پایدار شهری با تاکید بر شاخصهای اجتماعی- اقتصادی در آبگرم محلات به رشته تحریر درآمده است. نتایج حاصل از مقاله پیش رو که با بهره گیری از مطالعات -میدانی و تکمیل پرسشنامه در بین نمونه ای معادل 405 نفر از ساکنین شهر محلات به کمک مدل کوکران انتخاب شده است -نشان می دهد که بین توسعه گردشگری سلامت و توسعه اقتصادی - اجتماعی شهر رابطه معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: گردشگر، گردشگری، گردشگری سلامت، توسعه پایدار، توسعه اقتصادی، توسعه اجتماعی
  • رحیم سرور، پژمان محمدی ده چشمه* صفحه 17
    اهمیت حمل و نقل درون شهری با اختصاص حدود 25 درصد از فضای شهرها به خود و همچنین با فراهم سازی زمینه تحول و پویایی شهرها و شهروندان آنها بسیار واضح و غیر قابل انکار است. امروزه حمل و نقل شهری به دلیل مسائل و مشکلات و چالشها از قبیل آلوده سازی هوای شهرها و آلودگی صوتی مورد توجه برنامه ریزان شهری و محققان است. در شهر شهرکرد در زمینه حمل و نقل پایدار برنامه ریزی صورت نگرفته و زیرساخت های ضعیف حمل و نقل موجود، کفاف جمعیت رو به رشد شهر را ندارد و شهر با مشکلات جدی از جمله آلودگی های زیست محیطی، ترافیک، تصادفات روبرو است. از این رو ضروری است که مدیران و برنامه ریزان شهری با نگاه راهبردی به تحلیل و برنامه ریزی در توسعه سیستم حمل و نقل شهری بپردازند. لذا در پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی، ابتدا بوسیله مدل SWOT نقاظ ضعف و قوت، فرصت ها و تهدیدات سیستم حمل و نقل شهرکرد شناسایی شده و سپس با استفاده از ارزیابی عوامل و ماتریس عوامل داخلی و خارجی جایگاه و موقعیت سیستم حمل و نقل شهر مشخص گردیده و بر این اساس راهبرهای ترکیبی برای بهبود وضعیت موجود پیشنهاد شده است. در نهایت با استفاده از ماتریس کمی برنامه ریزی راهبردی (QSPM) به اولویت بندی راهبردهای پیشنهادی پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: شهر، حمل و نقل شهری، برنامه ریزی راهبردی، تحلیل QSPM، SWOT
  • سعدی محمدی*، بیان عبداللهی صفحه 40
    مدیریت نوین روستایی باید علاوه بردارا بودن اصول مدیریت همانند: رهبری، برنامه ریزی و سازماندهی و... بایستی معیارهایی همچون: جامع نگری و جمع گرایی، انعطاف پذیری و ابتکار گرایی، مشارکت جویی و... را در خود داشته باشد تا بتواند به جذب مشارکت مردم محلی، توانمند سازی آنها و توسعه ظرفیتی روستاییان اقدام نمایند. بر این اساس دهیاری ها که مهمترین بازوی اجرایی شوراهای اسلامی می باشند، به عنوان نماد مدیریت نوین و نوگرا قلمداد می شوند باید به کلیه خصیصه های مدیریت نوگرا آگاهی داشته باشند تا بتوانند با پیاده سازی اصول مدیریت نوین در جهت توسعه پایدار روستایی گام بردارند. در این راستا پژوهش کاربردی حاضر با این هدف انجام و سطح آگاهی های دهیاران بخش خاوومیرآباد شهرستان مریوان مورد سنجش واقع گردید. جامعه آماری این پژوهش مشتمل بر دو گروه دهیاران 18 روستای بخش و روستائیان ساکن در این روستاها می باشد. که در ارتباط با دهیاران از روش تمام شماری و در گروه روستاییان با بهره گیری از فرمول کوکران 175 پرسشنامه به صورت طبقه ای در روستاها و به صورت تصادفی در بین روستاییان توزیع گردید. نتایج پژوهش نشان از متفاوت بودن دیدگاه دوگروه دارد به گونه ای دهیاران بر آگاهی خود بر شاخصه های مدیریت نوین روستایی معتقدند اما در مقابل مردم محلی به این امر اعتقاد ندارند.
    کلیدواژگان: مدیریت نوین روستایی، دهیاران، بخش خاوومیرآباد، شهرستان مریوان
  • نقش فناوری های نوین در توسعه پایدار کشاورزی با تاکید بر زراعت / مطالعه موردی: دهستان چقانرگس شهرستان کرمانشاه
    سید امیر محمد علوی زاده*، افسانه کرمی صفحه 62
    فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی(ICT) به عنوان یکی از اصلی ترین نهاده های توسعه زراعی محسوب می شوند. در تحقیق حاضر، نقش این نوع فناوری در توسعه روستایی دهستان چقانرگس از توابع بخش ماهیدشت شهرستان کرمانشاه با فعالیت غالب زراعی به دو روش اسنادی و میدانی بررسی شده است. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی بهره برداران زراعی دهستان چقانرگس است که از میان آنها، 100 بهره بردار به عنوان حجم نمونه انتخاب و بر اساس میزان استفاده از ICT در زمینه های مرتبط در توسعه زراعی به دو گروه الف(50نفر) و ب(50نفر) تقسم شدند و با استفاده از مصاحبه حضوری و پرسشنامه، داده های مرتبط با شاخص توسعه زراعی و کیفیت استفاده از ICT در این زمینه جمع آوری و با استفاده از آزمون های « Spearmans rho » و « Mann Whitney U » تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان می دهد علیرغم اینکه دو گروه از نظر ویژگی های فردی تقریبا در یک طیف قرار دارند، اما در زمینه استفاده از ICT در امور زراعی و شاخص توسعه زراعی تفاوت معناداری میان آنها مشاهده شد. گروه «الف» به عنوان کسانی که استفاده بیشتری از فناوری مذکور در امور زراعی داشتند از نظر شاخص توسعه زراعی وضعیت بهتری نسبت به گروه «ب» داشتند که از این فناوری کمترین استفاده را در زمینه امور مرتبط با زراعت نموده اند. نتایج تحقیق همچنین حاکی از همبستگی معنادار استفاده از فناوری ICT در زمینه امور زراعی با سطح توسعه زراعی دهستان است.
    کلیدواژگان: فناوری نوین ارتباطی و اطلاعاتی (ICT)، توسعه پایدار، روستا، زراعت، چقانرگس، کرمانشاه
  • گردشگری خانه های دوم و اثرات آن بر نواحی روستایی / مطالعه موردی: روستاه ای دهستان مهماندوست نیر)
    رحیم سرور، میترا محمودیان* صفحه 77
    همزمان با وقوع تحولات ساختاری در زمینه گردشگری درسطح کشور و بویژه گردشگری در نواحی روستایی، احداث خانه های دوم با هدف گذران اوقات فراغت در روستاهای ییلاقی،در دهه های اخیر آغاز شده است. گردشگری خانه های دوم امروزه در منطقه شهرستان نیر با توجه به موقعیت کوهستانی، فاصله نزدیک تا مرکز استان، برخورداری از چشم اندازهای طبیعی و آب و هوای مناسب، افزایش بسیار چشمگیری پیدا کرده است.هدف تحقیق حاضر بررسی خانه های دوم و پیامدهاو تاثیرات مختلف توسعه ای بر محیطهای روستایی است.در این پژوهش از روش تحقیق اسنادی، میدانی و تحلیلی استفاده شده است. یافته های تحقیق بیانگر آن است که گردشگری خانه های دوم در ناحیه مورد مطالعه پیامدها و تغییرات اجتماعی، اقتصادی،زیست محیطی و کالبدی مختلفی بر جای گذاشته است که در بعضی موارد مانند افزایش بی رویه قیمت زمین و مسکن، استفاده از سبک معماری استاندارد و بهبود وضعیت معابر روستا از نظر بهداشتی را در پی داشته است. در مقابل تهدیدهای مرتبط باگردشگری در این ناحیه تحقق یافته و موجب پیامدهای نامطلوبی مانند تخریب چشم اندازهای طبیعی، تخریب و تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات و رکود فعالیتهای کشاورزی شده است.بنابراین برنامه ریزی و مدیریت موثر فعالیتهای گردشگری در راستای دستیابی به گردشگری پایدار روستایی ضرروری میباشد.
    کلیدواژگان: سکونتگاه های روستایی، گردشگری خانه های دم، توسعه پایدار، دهستان مهماندوست نیر
  • سیدرامین غفاری*، فریبا اعظمیان جزی صفحه 90
    گردشگری دارای انواع متنوعی است. یکی از جذابترین و شاید جدیدترین شاخه های این صنعت، گردشگری روستایی است که اخیرا مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان قرار گرفته است. امروزه به دلیل گسترش شهرنشینی و آلودگی محیط های شهری، بسیاری ازبرنامه ریزان وسرمایه گذاران، توسعه صنعت گردشگری روستایی را یکی از دغدغه های خود بشمار می آورند. سرمایه گذاری در اقتصاد کلان یکی از متغیرهای اساسی محسوب می شود که از یک سو موجب افزایش تقاضای کل اقتصاد و از طرف دیگر موجب ظرفیت سازی و افزایش عرضه کل اقتصاد می گردد .مطالعات نشان دهنده آن است که سرمایه گذاری در مناطق کوچک با توجه ویژه به گردشگری می تواند به عنوان اولویت بالا در راهبردهای توسعه پایدار و کاهش فقر مطرح شود.توسعه گردشگری روستایی، به مثابه ی بخشی ارزشمند و روبه پیشرفت در زمینه های اقتصادی مطرح است و در زمینه های سرمایه گذاری، با توجه به دسترس بودن منابع، پایین بودن قیمت ها و کوچک بودن طرح ها در مقایسه با دیگر طرح ها ی گردشگری، خطرات و هزینه های کمتری دارد.با این حال برنامه ریزی و سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در راستای توسعه صنعت گردشگری روستایی می تواند حاوی آموزه های مفیدی در تمام زمینه های مختلف و مرتبط با گردشگری را در بر داشته باشد..
    تحقیق حاضر با هدف اولویت بندی روستاهای هدف گردشگری در استان اصفهان جهت سرمایه گذاری و رتبه بندی روستاها گردآوری شده است .این تحقیق از نظر هدف ،از جمله تحقیقات کاربردی می باشد و داده های حاصله از طریق مطالعات کتابخانه ای و میدانی جمع آوری شده وبرای اولویت بندی سرمایه گذاری روستاهای هدف از تکنیک تصمیم گیری چند معیارهTOPSIS استفاده شده است. براساس اولویت بندی صورت گرفته در مدل تاپسیس روستاهای هدف گردشگری قورتان، اسفرجان،دمآب و پوده در اولویت اول قرار دارندو به ترتیب رتبه4-1 را بخود اختصاص داده اند اولویت دوم شامل روستاهای طرق،قهی،ابیانه،هاردنگ،هسنیجه،مشهد اردهال، سه، کلهرود، نیسیان، جاجا، خفر می باشد و رتبه های 15-5 را شامل می شوند. در نهایت 8 روستای نشلج،علی آباد،مشهد کاوه،مهرجان،هنجن،دره،دنگزلو،گرمه در اولویت سوم قرار دارند و رتبه ی 23-16 را در برمی گیرند.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری، روستاهای هدف، گردشگری، استان اصفهان
  • مهدی ابراهیمی*، جعفر گنجعلی، مائده اسماعیلی صفحه 103
    دریای خزر که گاهی به عنوان بزرگترین دریاچه جهان و گاهی کوچکترین دریای خودکفای کره زمین طبقه بندی می شود به دلایل مختلف از جمله موقعیت ژئواستراتژیکی مهم و قابل توجه، وجود منابع غنی نفت و گاز و منابع نادر جاندار شامل انواع ماهیان خاویاری و غیر خاویاری و نیز امکان استفاده از این دریا برای حمل و نقل کالا و مسافر و همچنین وجود مشکلات ناشی از آلودگی های کشاورزی، صنعتی و شهری؛ از اهمیت زیادی برخوردار است. مقدمه هر نوع بهره برداری و همکاری در استفاده از ظرفیت های این دریا، و تعیین وظایف کشورهای ساحلی در حل مسائل این دریا با مشخص شدن وضعیت حقوقی آن مرتبط است. بحث تسهیم دریای خزر و رژیم حقوقی آن سال هاست که بین کشورهای حوزه این دریا در جریان است و با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و افزایش تعداد کشورهای ساحلی از 2 به 5 کشور، از حساسیت و پیچیدگی های بیشتری برخوردار گردیده و هر یک از کشورهای ساحلی با هدف سهم بری بیشتر، دیدگاه ها و ایده هایی را مطرح و دنبال می کنندکه در این مقاله به بررسی آنها پرداخته شده است. این مقاله به لحاظ ماهیت توصیفی- اسنادی و به لحاظ هدف از نوع کاربردی است و اطلاعات مورد نیاز به روش کتابخانه ای گرد آوری شده است.
    کلیدواژگان: دییای خزر، تقسیم خزر، رژیم حقوقی، کشورهای ساحلی خزر
  • ارزیابی اثرات کالبدی اجرای طرح های هادی روستایی / مطالعه موردی: روستای کلهرود از توابع استان اصفه ان
    الهام افتخاری* صفحه 120
    پیامدهای مکانی- فضایی حاصل از تهیه و اجرای طرح های هادی روستایی در کشور پس از گذشت چند دهه از تهیه و اجرای نخستین طرح در دهه 60 خورشیدی اکنون بیش از هر زمان دیگری قابل تحلیل و ارزیابی است. در این میان با عنایت به رویکرد غالب در چنین طرح هایی ظهور و بروز اثرات کالبدی به مراتب بیش و پیش از دیگر بازخوردها تبلور عینی یافته و از قابلیت ارزیابی برخوردار شده است. بر این مبنا درتحقیق فرارو، با بهره گیری از روشی پیمایشی و مروری بر اسناد و منابع مکتوب، برخی از اثرات کالبدی اجرای طرح های هادی در یکی از نقاط روستایی هدف گردشگری در استان اصفهان(کلهرود) بررسی و سرانجام رهنمودهایی چند در هدایت معقول تغییرات مذکور با حداقل دست اندازی در بافت سنتی روستا ارائه شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد: بین متغیرهایی چون تغییر الگوی مسکن، اصلاح شبکه معابر، توزیع و تخصیص بهینه زمین به کاربری های مختلف و زیبا سازی فضای عمومی روستا با اجرای طرح هادی رابطه وجود دارد. در حالی که ارتباطی بین مقاوم سازی ابنیه و پیشگیری از تعدی به اراضی کشاورزی با اجرای طرح هادی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی، اثرات کالبدی، طرح هادی، روستا
|
  • Dr Ahmed Khademolhosseini, Nafiseh Adham* Page 2
    The Globalization and liberalization of trade in health services lead to the emergence of health tourism and its growth . Health tourism covers any trip for health promotion and as one of the aspects of tourism, it provides sustainable development and contribution of the economy. It could also be national strategy towards increasing the national income and is also considered as a national security aid. This study aimed to investigate the role of health tourism in sustainable urban development with an emphasis on socio-economic indicators: a case study of Mahalat spa. The results of the study-obtained from field study and completion of a questionnaire by 415 individuals from local residents based on Cochrane model-indicates that there is a significant differences between the development of health tourism, social and economic development.
    Keywords: Tourists, tourism, health tourism, Sustainable development, Economic development, Social development
  • Dr Rahim Sarvar, Pezhman Mohammadi Dehcheshmeh* Page 17
    The importance of urban transportation with about 25 percent of its urban spaces, as well as providing the basis of development in cities and for its citizens is very clear and undeniable. Nowadays, urban transportations due to the problems and challenges such as urban air and noise pollution attract the attention of urban planners and researchers. In Shahrekord, there is not any sustainable transportation planning, and the poor transport infrastructure of city is not suitable for its growing population, and the city is facing serious problems, such as environmental pollution, traffic and accidents. Hence it is essential for managers and urban planners with strategic outlook analyze and prepare sufficient plans to develop urban transportation systems. Therefore, this study at first through descriptive and analytical method by the help of SWOT model reveals strengths and weaknesses, opportunities and threats of Shahrkord’s transport system then through the evaluations of factors and the matrix of internal and external factors, the place of transformation system is specified and several strategies to improve the present situation is suggested. Finally, Quantitative Strategic Planning Matrix (QSPM) is used to prioritize proposed strategies.
    Keywords: city, urban transport, strategic planning, analysis of SWOT, QSPM
  • Dr Saadi Mohammadi*, Bayan Abdullahi Page 40
    Modern Rural Management beside having the principles of management such as: leadership, planning, organizing and etc., should follow such criteria as: holistic and pluralism, creativity and flexibility, initiative-oriented cooperation and etc., in order to attract the participation of local people, empower them and develop the capacity of villagers’ actions. Accordingly, the Dehyaran, who are the executive arm of Islamic Councils, are regarded as a symbol of modern management, should be aware of all the features of modern management to take steps toward implementing modern management principles for sustainable rural development. In this regard, the present applied research study followed this aim and the knowledge level of khavvmyrabad village of Marivan county was measured. The population of this study consisted of two groups of dehyaran of 11 villages of district and rural residents in the villages. In connection to the Dehyaran, the census method and the groups of villagers by Cochran 175was used and the questionnaires in villages were randomly distributed. The results indicate these groups are different in viewpoints, in a way that village directors believe on their knowledge of modern rural management but the locals do not.
    Keywords: assessment, new rural management, village director, Khavv myrabad district, Marivan county
  • Seyed Amir Mohammad Alavizadeh*, Afsaneh Karami Page 62
    New Information and Communication Technologies (ICT) are considered as one of the main infrastructures of the agricultural development. This study aims to investigate the role of this technology in the rural development of the Choghanarges village as one of the suburbs of Mahidasht District in Kermanshah city where agronomy is the dominant agricultural activity using both documentary and field research methods. The statistical population included all agronomical beneficiaries of Choghanarges village, of whom 111 people were selected as the research sample and were divided into two groups of A and B, each of 51 people based on the ICT usage in related fields in agronomical development. Data were collected using the interviews and questionnaires, the data relates to agronomic development index and use quality of the ICT and were analyzed using the "Spearmans rho" and "Mann Whitney U". The results show that although both groups can be relatively considered in the same range in terms of the personal features, there is a significant correlation between the ICT usage in the agronomical activities and agronomical development index. Group A, who used ICT in agronomical activities more than Group B, showed a higher rank in terms of the agronomical development index. Moreover, results showed a significant correlation between the agronomical activities and agronomical development of the village.
    Keywords: Information, Communication Technology (ICT), Sustainable Development, Village, Agronomy, Choghanarges, Kermanshah
  • Dr Rahim Sarvar, Mitra Mahmoudian* Page 77
    In recent decades, Along with the structural transformation in the field of tourism in the country, especially tourism in rural areas, construction of second homes aimed at leisure in the villages of summer has begun. Now a days, second home tourism in the Nir County due to the mountainous location, being close to the provincial capital, enjoying beautiful landscape and pleasant climate has been growing very significantly. The purpose of present study is to investigate second homes and their developmental impacts and repercussions on rural environments. This research study followed documentary, field and analytical methodologies. The findings suggest that second home tourism in this area has led to various social, economic, environmental and physical outcomes and changes which in some cases, it has resulted in the skyrocketing land prices and housing, use of standard architectural style and improvement of the rural streets in terms of health. Threats associated with tourism in this area has been led to undesirable consequences such as the destruction of natural landscapes, destruction of farmlands and orchards, agricultural land use change and deterioration of agricultural activities. Therefore, effective planning and management of tourism activities is essential for achieving sustainable rural tourism.
    Keywords: rural settlements, second home tourism, sustainable development, Mehmandust rural district in Nir
  • Seyed Ramin Ghaffari*, Fariba Azamian Jazee Page 90
    Tourism has a wide variety. One of the most interesting and perhaps newest branch of this trade is the rural tourism which has been recently considered by many countries all around the world. Nowadays, Due to urbanization and urban pollution, many program managers as well as investors consider rural tourism development as one of their concerns. Investment in macroeconomics is one of the basic variables not only it increases aggregate demand but also increases supply capacity of the economy. Studies have shown that investing in small areas with special attention to tourism can be considered as a high priority in sustainable development strategies and poverty reduction. Rural tourism development as a valuable and growing part of the economy is presented and in the field of investment, due to the availability of resources, low price and small size of projects compared to other tourism projects have less risks and costs.However, planning and investment ,no matter domestic or foreign, in rural tourism development can involve useful teachings in all fields related to tourism. The present study aimed to prioritize rural tourism in Isfahan province for investment and ranking the villages. Accordingly, this study is an applied one and the data are collected through library and field study; the researchers used and the TOPSIS multi-criteria decision-making for prioritizing the investment of the target villages. In prioritizing based on TOPSIS model the tourism-based villages including Ghourtan, Esfarjan, Domab, and poudeh are considered in the first to fourth rank, consequently, while the second priority is given to Targh, Ghehi, Abyaneh, Hardeng, Hosnijeh, Mashhad Ardahal, Soh, Kalahrood, Nisyan, Jaja, and Khafar which contain the fifth to fifteenth rank. Finally, Noshlaj, Aliabad, Mashhad kaveh, Mehrjan, Hanjen, Dore, Dangzlou, and Garmeh are considered as the third priority and contain 16th to 23rd rank.
    Keywords: investment, aimed villages, tourism, Esfahan
  • Dr. Mahdi Ebrahimi*, Jafar Ganjali, Maedeh Ismaili Page 103
    The Caspian Sea that sometimes is classified as the largest lake and sometimes as the smallest self-sufficient sea on the Earth, for various reasons as including significant geostrategic position, rich oil and gas resources, rare resources including a variety of sturgeon and non-sturgeon species and also the possibility of using the sea to transport goods and passengers as well as pollution problems caused by agricultural, industrial and urbun activities, is of utmost importance. Introduction of exploitation and cooperation in capacity utilization of the sea and determinnation of the coastal states’ duties in solving the problems of the sea is associated with determining its legal status. The division of the Caspian Sea and its legal regime is underway for years amonge its littoral states and with the collapse of the Soviet Union and the increasing number of coastal states from 2 to 5, the complexity and sensitivity of the issue has been increased. And each of the coastal states to share in more raise and pursue views and ideas that would be discussed in this article accordingly. This article is kind of descriptive-documentary research, the aim is to be applicable, and the needed information is collected through library research method.
    Keywords: Caspian Sea, the division of the Caspian Sea legal regime, the Caspian countries
  • Elham Eftekhari* Page 120
    Spatial-locational results based on the preparation and implementation of the Rural Guide Plans in our country after decades of preparing and implementing the first plan in the 1361s now more than ever can be analyzed and evaluated. On the other hand, following the dominant approach of such plans, the appearance of physical effects more and far ahead of the other results has gained the possibility of evaluations. The present study surveys some main effects of the implementation of Guide Plans in one of rural areas of Isfahan (Kalahrood) by using a survey method and reviewing of documents and written sources, then several suggestions in the way of reasonable changes with the condition of minimal effects on traditional structure of rural context has been proposed. Findings reveal that there is a relationship between the changing pattern of housing, improving street network, distribution and allocation of land to different uses and village beautification of public space and implementation of the Rural Guide Plans. Also there isn’t any relationship between the retrofitting of buildings and presentation of any encroachment on agricultural lands and the Rural Guide Plans.
    Keywords: Assessment, Physical effects, Rural Guide plans