فهرست مطالب

انجمن مهندسی صوتیات ایران - سال سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1394)

مجله انجمن مهندسی صوتیات ایران
سال سوم شماره 2 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژوهشی
  • سعیدرضا مساح، حمید زهره وند، عباس قدمی صفحات 1-10
    نیاز به درک چگونگی ساکت سازی سازه ای در طراحی ها، توجه مهندسین به تولید و تراگسیل صدا از سازه های مرتعش را به همراه داشته است. در این پژوهش با به کارگیری نرم افزار آباکوس اثر چیدمان‎های گوناگون سفت کننده در یک وجه از اتاق بر روی پاسخ صوتی و ارتعاشی اتاق زیر اثر انفجار بررسی شده اند. هم چنین تحلیل بسامدی برای بررسی افت تراگسیل صدا در گستره‎ی‎ بسامد زیر اثر میدان پخشیده نوفه‎ی سفید، برای هر یک از چیدمان‎ها انجام شده‎است. سه گونه سفت کننده‎ی قطری، ضربدری و موازی در تحلیل ها به کار رفته اند. یافته ها نشان می دهند که گونه‎ی سفت کننده تاثیر چشم‎گیری بر روی پاسخ ارتعاشی سامانه ندارد و تنها در حالتی که سفت کننده ی ضربدری به کار رود کاهش پاسخ ارتعاشی نسبت به حالت بدون به کارگیری سفت کننده پدید می آید. ولی به کارگیری سفت کننده می تواند در پاسخ صوتی سامانه تاثیر چشم گیری بگذارد، به گونه ای که به کارگیری سفت کننده‎ی قطری، پاسخ صوتی سامانه را به اندازه‎ی زیادی کاهش داده است. هم چنین، به کارگیری سفت کننده ضربدری می تواند کاهش خوبی در پاسخ صوتی پدید آورد. کاربرد سفت کننده با اعضای موازی نسبت به حالتی که سفت کننده به کار نرفته باشد اثر چشم‎گیری روی پاسخ صوتی و ارتعاشی سامانه ندارد. نمودارهای افت تراگسیل صدا در گستره‎ی بسامد نشان می دهند که سفت کننده‎ی ضربدری بهترین کارایی را داشته و به دنبال آن سفت کننده‎ی قطری، حالت بدون سفت کننده و سفت کننده‎ی موازی جای دارند.
    کلیدواژگان: پاسخ صوتی، پاسخ ارتعاشی، سفت کننده، افت تراگسیل صدا، دیواره‎ی بازشو
  • سید حسین معصومی، منیژه مختاری دیزجی، اعضیم اربابی، محسن بخشنده صفحات 11-22
    با استفاده از ترکیب ساختار ژل بس پار (پلیمری) مجیک – اف و فانتوم مقلد بافت(تیشو میمیکینگ)، ساختار بهینه ای از ژل های دزسنجی (دوزیمتری) با هدف افزایش حساسیت ژل و کاهش هزینه ساخت دست یابیم.
    پس از ساخت 5 نمونه از ژل ها با ساختارهای جدید که از ترکیب ساختار ژل بسپاری مجیک – اف و فانتوم مقلد بافت (نسج) تهیه شده بود، تحت تابش پرتو مگاولتاژ کبالت قرار داده سپس پارامترهای فراآوایی سرعت صدا، ضریب تنکش (تضعیف) و شاخص کیفی نمونه ژل ها در زمان 24 ساعت پس از تابش و در دمای 25 درجه سلسیوس در دزهای 0 و 36 گری مورد بررسی قرار گرفتند، تغییرات حساسیت نمودار دز-پاسخ برای پارامترهای فراآوایی 5 نمونه ژل بسپاری (پلیمری) جدید مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج اندازه گیری نشان دادند که با خوانش پارامتر سرعت صدای 5 نمونه از ترکیبات ساختار ژل پلیمری در زمان 24 ساعت پس از تابش و دمای 25 درجه سلسیوس برای ساختار ژل «دی» (6/34 m/s) بیشترین تغییرات را داشته، که برای ساختار «ایی» برابر 8/31 m/s و برای ساختار «دی» این تغییرات برابر m/s 20 بدست آمد، برای ساختار «سی» تقریبا 1 m/s و برای ساختار «ای» تقریبا صفر حاصل شد. نتایج نمودار تغییرات برای پارامتر ضریب تنکش (تضعیف) برای ساختار «دی» برابر 7/0 db/MHz و برای ساختار «ایی» و «بی» به ترتیب 5/0 و 4/0 db/MHzمی باشند. برای ساختارهای «ای» و «سی» نیز این مقادیر تقریبا 2/0 db/MHz تعیین شدند. مقادیر تغییرات تعیین شده برای نمودار شاخص کیفی برای ساختار «دی» برابر 10 و برای «ایی» برابر 6/7 هستند و برای ساختارهای «ای»، «بی» و «سی» به ترتیب برابر 4/0، 7/4 و صفر می باشند.
    بهترین ساختار در این بررسی ژل «دی» بوده که بیشترین تغییرات پارامترهای صوتی را داشته است، همچنین با بررسی ساختارهای 5 نمونه ژل، با افزایش مقدار ژلاتین در ساختار ژل ها حساسیت افزایش می یابد. همچنین در ساختارهایی که از ترکیبات اسید اسکوربیک، سولفات مس و متااکریلیک اسید استفاده نشده، پارامترهای صوتی به افزایش دز تغییرات محسوسی نشان ندادند.
    کلیدواژگان: ژل بسپاری (پلیمری) مجیک، اف، مقلد بافت، سرعت صدا، ضریب تنکش (تضعیف)، شاخص کیفی
  • علی خوانین، نسرین ذوالفقاری نژاد، شهرام وثوفی صفحات 23-32
    شاخص کرنش (استرین) برای سنجش تنش (استرس) پوسچرال در اندام های فوقانی بکار می رود و به علت سرعت بالای کار، پوسچر نامناسب بدنی، اعمال نیروی زیاد، استراحت های ناکافی و کار تکراری بوجود می آید و از علل شکایات کارگران در بخش ماشین کاری صنایع سازنده قطعات گازسوز است که در برخی ایستگاه های کاری دارای صدای بالاتر از 85 دسی بل هستند. اطلاع از اثر صدا بر شاخص کرنش (استرین) این کارگران، موضوع این تحقیق است. حجم نمونه 50 نفر شامل دو گروه در معرض صدای بالا و در معرض صدای کم است. بخش اداری نیز به عنوان شاهد بررسی شد. جمع آوری اطلاعات با پرسشنامه نوردیک صورت گرفت. ارزیابی پوسچر با مشاهده هر وظیفه و تکمیل چک لیست شاخص کرنش (استرین) انجام شد. متغیر شدت تلاش با اندازه گیری ضربان قلب فرد در حین فعالیت با دستگاه آزمون ورزش سنجیده شد و شاخص بورگ محاسبه و در عدد شاخص کرنش (استرین) بکار رفت. سنجش صدا با استفاده از صداسنج و دزسنج به تناسب نوع صدا (یکنواخت و متغیر) صورت گرفت. آنالیز و تحلیل نتایج با استفاده از آزمون های من- ویتنی، کروسکال-والیس، آنالیز واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد. بین سابقه کار و درد گردن، درد شانه، درد مچ، ارتباط معنادار بدست آمد. یافته ها نشان دادند که بین شاخص کرنش (استرین) دو گروه در مواجهه با صدا تفاوت وجود دارد، اما معنادار نیست. افزایش نوفه به بالای 85 دسی بل باعث افزایش شاخص کرنش (استرین) می گردد، ولی این نتیجه از نظر آماری معنادار نیست.
    کلیدواژگان: نوفه محیط کار، شاخص کرنش (استرین)، شاخص بورگ، اختلالات اسکلتی عضلانی، اندام فوقانی
  • سامان کرمانی، پرویز قدیمی صفحات 33-45
    انتشار صدا با بسآمد پایین در زیر آب یکی از مهم ترین موضوعات تحقیقاتی در سال های اخیر است. از جمله دلایل اهمیت این موضوع می توان به قرارگیری نوفه شناورهای سطحی و زیرسطحی در این گروه از امواج صدای اشاره نمود. برای شناخت رفتار صدا در زیر آب می بایست عوامل موثر بر آن را بررسی نمود. در مقاله حاضر، به تحلیل عددی تاثیرات هندسه منظم و سه جنس مختلف بستر دریا بر انتشار صدا پرداخته شده است. برای این منظور، معادله سهموی انتشار موج صدای با استفاده از روش تفارق متناهی ضمنی حل شده است. نتایج نشان دادند که افت عبوری صدا برای بستر سنگ خارا با هندسه مثلثی و نیم دایره ای، با افزایش مسافت، پلکانی کاهش می یابد. اما برای هندسه مستطیلی، افزایش تدریجی خواهد داشت. مقادیر افت عبوری برای بستر ماسه سنگ نیز در سه هندسه یاد شده، با افزایش برد، افزایش پیدا می کنند. اما در این حالت میانگین افت عبوری هندسه نیم دایره ای، حدود 4 دسی بل کم تر است. از طرف دیگر، بستر صلب، ماسه سنگ و سنگ خارا برای هندسه مستطیلی تاثیر چشمگیری بر افت عبوری صدا در عمق 30 متری آب ندارند.
    کلیدواژگان: انتشار صدا زیر آب، بسآمد پایین، هندسه بستر، جنس بستر، معادله سهموی
  • محمدرضا حسین دخت، حسن صیامی، علی نخعی پور صفحات 46-55
    در این پروژه، اثر امواج فراصدا بر فعالیت و پارامترهای جنبشی (سنیتیکی) هیدرولیز آنزیمی نشاسته توسط آلفا آمیلاز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، آنزیم آلفا آمیلاز برای بازه های زمانی متفاوت و بسامد ثابت 20 کیلوهرتز در معرض امواج فراصدا قرار گرفت، سپس فعالیت آن سنجیده شد. نتایج نشان دادند که حداکثر فعالیت نسبی آنزیم در عدم حضور امواج بوده و افزایش زمان امواج دهی باعث کاهش فعالیت آنزیم می شود. فعالیت نسبی آنزیم در زمان های 0، 10، 20 و 30 دقیقه به ترتیب برابر با 100، 13/92، 62/34 و 47/7 درصد است. پی اچ و دمای بهینه برای فعالیت آنزیم در حضور و غیاب امواج مشابه بودند (درجه سلسیوس 50T= در 6pH=). مقدار Km تغییر قابل توجهی نداشت، در حالی که نتایج، یک کاهش در مقدار Vmax را نشان می دهند. هنگامی که محلول حاوی آنزیم و نشاسته هم زمان در معرض امواج قرار گرفتند، در مدت زمان 10 دقیقه تابش، درصد تبدیل نشاسته بیش تر از شرایط بدون تابش است در حالی که در مدت زمان 20 و 30 دقیقه تابش، این درصد کم تر از شرایط معمولی است. به علاوه، اثر این امواج بر روی ساختار آمیلاز توسط روش های طیف سنجی فلورسانس و لزجت سنجی (ویسکومتری) مورد مطالعه قرار گرفت. با استفاده از این نتایج می توان اثر دوگانه ای از امواج را بر عملکرد آنزیم آمیلاز نتیجه گرفت؛ یک اثر تخریبی بر روی ساختار آمیلاز و یک اثر سازنده بر روی افزایش بسآمد برخورد سوبسترا و آنزیم و در نتیجه افزایش هیدرولیز آنزیمی مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: آمیلاز، نشاسته، فراصدا، فعالیت، پارامترهای جنبشی (سینتیکی)
  • حامد ندری، محمد رنجبریان، مهدی اکبری، علی خوانین، اکرم پوربخت صفحات 56-66
    مطالعه حاضر با هدف بررسی گسیل های صوتی حاصل اعوجاج در خوکچه های مواجهه یافته با سروصدا انجام شد. در این مطالعه 10 سر خوکچه هندی در دو گروه کنترل (بدون مواجهه با سروصدا) و گروه مواجهه با سروصدا (مواجهه با سروصدای سفید با تراز فشار صدای 95 دسی بل، 6 ساعت در روز، 5 روز در هفته برای مدت 2 هفته متوالی) در اتاقکی از جنس پلگس گلاس مطالعه شدند. گسیل های صوتی حاصل اعوجاج گوش قبل از مواجهه و 2 هفته بعد از پایان مواجهه به منظور تثبیت آستانه دائم، با دستگاه تحلیلگر گسیل صوتی ثبت شدند. تفاوت معنی داری در دامنه های دی پی اای ایی گروه کنترل در بسآمد های مورد بررسی یافت نشد، در حالیکه، اختلاف معنی داری (با دامنه تغییرات 12/1 تا 24/6) بین دامنه های دی پی اای ایی در تمام بسآمد های مورد بررسی، در گروه مواجهه با سروصدا، با بیشترین و کمترین افت در بسآمد های 3937 و 562 (به ترتیب با 24/6 و 12/1 دسی بل) مشاهده شد. افت دامنه دی پی اای ایی- ها در نتیجه مواجهه با سروصدا می تواند نشان دهنده ی اثرات نامطلوب سروصدا در کاهش عملکرد یاخته های مویی خارجی باشد. بنابراین حفاظت شنوایی در محیط های پر سروصدا ضروری است.
    کلیدواژگان: دی پی اای ایی، سروصدا، خوکچه هندی
  • سید ابراهیم حسینی، نجمه شمس، غلامحسین اسدی صفحات 67-74
    استفاده از امواج فراصدا در فرآیند ماریناد کردن یکی از روش های جدید در جهت کاهش زمان این فرآیند و بهبود ویژگی های گوشت ماریناد شده می باشد. در تحقیق حاضر قطعات مکعبی شکل گوشت با ابعاد 5/2 به مدت 30 دقیقه با شدت های 5، 8 و 12 وات بر سانتی متر مربع تحت تیمار امواج فراصدا قرار گرفتند. سپس توسط اسید لاکتیک 2/0 مولار به مدت 8 و 16 ساعت ماریناد شدند. میزان جذب ماریناد و پی اچ (pH) نمونه ها اندازه گیری شدند و عملیات پخت در حمام آب گرم در دمای 4 ± 90 سلسیوس انجام شد. پس از آن، افت پخت، پی اچ (pH)، تغییرات رنگ و نیروی لازم جهت برش نمونه ها مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند امواج فراصدا تاثیر معنی داری بر پی اچ (pH) نمونه ها ندارند. اعمال امواج فراصدا سبب افزایش معنی دار جذب ماریناد نمونه ها نسبت به نمونه شاهد می شود. همچنین، درصد افت پخت در شدت 5 وات بر سانتیمتر مربع از سایر شدت ها و نمونه شاهد کمتر شد. ضمنا، نیروی لازم جهت برش، تغییرات رنگ نسبت به نمونه شاهد تفاوت آماری معنی داری (05/0p <) را نشان می دهند. به لحاظ ایجاد تردی، تاثیر روی رنگ و افت پخت، با افزایش زمان ماریناد کردن، در ویژگی های فوق بهبود حاصل می شود. اگر چه از نظر حسی، مدت ماریناد کردن تاثیر معنی داری روی تردی، رنگ و آب دار بودن ندارد.
    کلیدواژگان: فراصدا، گوشت گوساله، ماریناد کردن، تردسازی، پی اچ (pH)، رنگ، افت پخت و ارزیابی حسی
  • سعید خدامی، حامد صادقی، عباس رمضانی قائمی صفحات 75-87
    در این مقاله مسئله ارزیابی روش الگوسازی برقی صافی های صوتی پایین- بسامد مطالعه می گردد. در همین راستا پس از مرور مبانی روش الگو سازی برقی صافی های صوتی، عناصر صوتی پایه با عناصر برقی متناظر معادل سازی شده و با تشکیل یک مدار معادل با صافی های صوتی موردنظر، تابع تبدیل کل مدار تعیین شده است. به منظور ارزیابی کارایی روش الگوسازی پیشنهادشده، نمونه ای از یک صافی صوتی طراحی و در میدان ساخته شده و با اتصال به سامانه حسگری اکتساب داده ها، در شرایط واقعی اقدام به داده برداری گردید. درنهایت، نتایج داده برداری سامانه مذکور با نتایج شبیه سازی به روش الگوسازی برقی مقایسه و ارائه گردیدند. نتایج تایید می کنند که روش الگوسازی پیشنهادی می تواند با خطای قابل قبولی خروجی های واقعی را شبیه سازی نماید.
    کلیدواژگان: صافی صوتی، حسگر طیفی صوتی، بسامد-پایین، صدا
|
  • Saeed Reza Massah, Hamid Zohrevand, Abbas Ghadami Pages 1-10
    The need to understand how to implement the structural quieting into the design processes has led the engineers to pay more attention to noise generation and transmission from the vibrating structures. In this study, utilizing the finite element software ABAQUS, the acoustical and vibrational response of stiffened steel plate opening wall in a RC room subject to blast has been investigated. Moreover, frequency analysis has been performed on each of the stiffener arrangements, in order to obtain the transmission loss of the generated noise in frequency domain under the effect of a diffused field of a white noise. The three stiffener arrangements of diagonal, cross, and parallel have been used in the analysis. The results indicate that the stiffener arrangements has marginal effect on the vibrational response of the system, whereas its influence on the acoustical response of the system is substantially high. For instance, the cross and diagonal stiffeners showed, in a descending order, the best performance in the noise transmission loss of the system.
    Investigating the Acoustical and Vibrational Response of Stiffened Steel Plate Opening Wall in a RC Room Subject to Blast
    Saeed Reza Massah , Hamid Zohrevand, Abbas Ghadami
    Abstract: (441 Views)
    The need to understand how to implement the structural quieting into the design processes has led the engineers to pay more attention to noise generation and transmission from the vibrating structures. In this study, utilizing the finite element software ABAQUS, the acoustical and vibrational response of stiffened steel plate opening wall in a RC room subject to blast has been investigated. Moreover, frequency analysis has been performed on each of the stiffener arrangements, in order to obtain the transmission loss of the generated noise in frequency domain under the effect of a diffused field of a white noise. The three stiffener arrangements of diagonal, cross, and parallel have been used in the analysis. The results indicate that the stiffener arrangements has marginal effect on the vibrational response of the system, whereas its influence on the acoustical response of the system is substantially high. For instance, the cross and diagonal stiffeners showed, in a descending order, the best performance in the noise transmission loss of the system.
    Investigating the Acoustical and Vibrational Response of Stiffened Steel Plate Opening Wall in a RC Room Subject to Blast
    Saeed Reza Massah , Hamid Zohrevand, Abbas Ghadami
    Abstract: (441 Views)
    The need to understand how to implement the structural quieting into the design processes has led the engineers to pay more attention to noise generation and transmission from the vibrating structures. In this study, utilizing the finite element software ABAQUS, the acoustical and vibrational response of stiffened steel plate opening wall in a RC room subject to blast has been investigated. Moreover, frequency analysis has been performed on each of the stiffener arrangements, in order to obtain the transmission loss of the generated noise in frequency domain under the effect of a diffused field of a white noise. The three stiffener arrangements of diagonal, cross, and parallel have been used in the analysis. The results indicate that the stiffener arrangements has marginal effect on the vibrational response of the system, whereas its influence on the acoustical response of the system is substantially high. For instance, the cross and diagonal stiffeners showed, in a descending order, the best performance in the noise transmission loss of the system.
    Keywords: Acoustical response, vibrational response
  • Sayed Hossein Masoumi, Manijhe Mokhtari Dizaji, Azim Arbabi, Mohsen Bakhshandeh Pages 11-22
    In this study, we used 5 types of combination of MAGIC-f polymer gel and tissue mimicking phantom to extract the optimal structure of gel dosimetry to increase sensitivity and reduce gel manufacturing costs. 5 types of new structure gels were irradiated by a dose of 36 Gy using a gamma ray (cobalt-60) source. Irradiated gels again, were refrigerated at 5 ºC for about 24 hours before reading. The parameters: ultrasonic speed of sound, attenuation coefficient and quality index of 5 types of new structure gels were measured at 24 hours after exposure and at 25 ºC with Sonost 2000 ultrasound system, variation of sensitivity of dose-response curve for ultrasound parameters of 5 new structure polymer gels were evaluated.
    The measurement results showed the D type of the new gel structures had the greatest change (34.6 m/s) in the speed of sound parameter. The change in A, B, C and E structures was measured to be 0, 20, 1 and 31.5 m/s respectively. Also, the obtained attenuation coefficient parameters for A, B, C, D and E structures were 0.2, 0.4, 0.2, 0.7 and 0.5 db/MHz respectively. Quality index parameter extracted for A, B, C, D and E structures, 0.4, 4.7, 0, 10 and 7.6 respectively.
    The D type structure had the greatest sensitivity among the 5 types of the new structure of the gels in this study. Also increasing the amount of gelatin in gel structure, increases the sensitivity. The ultrasound parameters had no significant changes for structures not containing ascorbic acid, copper sulfate and metacrylic acid.
    Keywords: MAGIC, f polymer gel, Tissue Mimicking, Speed of sound, Attenuation coefficient, Quality index
  • Ali Khavanin, Nasrin Zolfaghari Nejhad, Shahram Vosoughi Pages 23-32
    Postural stress is one of the major complaints of women machinery works at gas supply parts manufacturers which have noise levels equal or above 85 dB in some of their workstations. Postural stress is caused by workplace ergonomic risk factors: High work – speed, repetitive work, poor body posture, excessive force and inadequate break time. Knowledge of the effect of the noise on the strain index is the subject of this investigation. The sample size was decided to be 50 persons, two groups were selected as targets. One group exposed to high level of noise, and the other group subjected to low noise level. The administrative employees were treated as control group. Nordic questionnaire was used to collect informations. Posture was assessed by observing each task and SI checklist was filled out of effort variable was measured by person’s heat rate during her work and sport tester machine was used to this aim. Borg scale and then SI were calculated. Noise was measured by sound level meter and noise dosimeter in accordance with noise type. Data Analyzing was performed by man-whitney, Kruskal –Wallis, one – way ANOVA and spearman correlation in SPSS (ver.16) software. The results showed statistically significant relation between work experience and neck pain, shoulders pain and wrist/ hand pain. They also revealed that there is difference between strain indices two groups but it is not statistically significant. Strain index can be increased by noise levels above 85 dB but this is not of statistical consequence.
    Keywords: Postural stress, Strain index, Noise above 85 dB, Industrial noise, Nordic questionnaire
  • Saman Kermani, Parviz Ghadimi Pages 33-45
    Low frequency underwater sound propagation is one of the most important topics of research in recent years. This can be attributed to the noise generated by underwater and surface vessels. To better understand the behavior of the underwater sound, different factors affecting sound must be investigated. In the current study, numerical analysis of the effects of regular geometry and three materials of seabed on sound propagation is conducted. To this end, parabolic equation governing the sound wave propagation is solved using implicit finite difference scheme. The obtained results indicate that transmission loss (TL) of the granite bottom with triangular and semicircular geometries is reduced by an increase in distance. However, TL gradually increases in the case of rectangular geometry. Values of transmission loss of the sandstone bottom are increased by an increase in the range for the mentioned geometries. However, average value of TL for the semicircular geometry is about 4 decibels less than the other two geometries. On the other hand, rigid, sandstone, and granite seabed have no significant influence on the graph of TL for the rectangular geometry at 30m depth.
    Keywords: Underwater sound propagation, Low frequency, Geometry of bottom, Material of bottom, Parabolic equation
  • Mohammad Reza Housaindokht, Hassan Siami, Ali Nakhaei Pour Pages 46-55
    In this research, the effect of ultrasound (US) on the activity and the kinetic parameters of enzymatic hydrolysis of starch by alpha-amylase were investigated. To this aim, alpha-amylase was exposed to ultrasonic irradiation for different time intervals and a constant frequency of 20 kHz, then its enzymatic activity was measured. According to the results, the maximum activity of amylase was recorded in the absence of US and increasing the irradiation time reduced the enzymatic activity. The relative activity of amylase under irradiation time intervals of 0, 10, 20 and 30 min were 100, 92.13, 34.62 and 7.47 percent, respectively. The optimum pH and temperature for amylase activity in both, the absence and presence of US were similar (T=50º C and pH=6). There was no considerable change in Km, while the results showed a decrease in the value of Vmax. In comparison with the corresponding value in the absence of US, the enzymatic hydrolysis increased when the enzyme and starch solutions were exposed to the US for 10 minutes. However, this value decreased when the solutions were exposed to US for 20 and 30 minutes. Furthermore, the effect of ultrasound on the structure of amylase were studied using viscometeric and florescence spectroscopy. These results indicated that, US have equivocal effect on enzyme activity. One effect was a destructive one on the structure of amylase and the other effect was increasing the collision frequency of substrate - enzyme, and consequently, an increase in hydrolysis.
    Keywords: alpha, amylase, starch, ultrasound, activity, kinetic parameter
  • Hamed Nedri, Mohammad Ranjbarian, Mehdi Akbari, Ali Khavanin, Akram Pourbakht Pages 56-66
    The aim of this study was assessment of Distortion Product Otoacoustic Emissions (DPOAEs), in noise exposed guinea pigs. Ten guinea pigs in two control groups (without noise exposure) and a case group (that was exposed to a white noise with 95 dB SPL, 6h/d, 5d/wk for 2 consecutive weeks) were assessed in a Plexiglas cage. In order to stabilize permanent thresholds, DPOAEs before and two weeks after the last exposure were recorded by a DPOAEs analyzer. There is no significant difference in the control groups DPOAEs amplitude in the assessment frequencies, while in the noise exposed group a significant difference (with range 1.12- 6.24) was found between all the assessment frequencies, as the greatest and lowest decline was seen at 3937 and 562 frequencies (with 6.24 and 1.12 dB respectively). DPOAEs amplitude decline following noise exposure can indicate the noise adverse effects on outer hair cells function. Therefore hearing protection in noisy environments is necessary.
    Keywords: DPOAE, Noise, Guinea Pig
  • Sayed Ebrahim Hoseini, Najmeh Shams, Gholam Hosein Asadi Pages 67-74
    The use of ultrasound waves in the processes of marination is a new method to reduce time duration of marinating and improve the characteristics of meat. In this research¡ 2.5 ×2.5 ×2.5 cm cubic meat samples were treated by 20 kHz ultrasound waves for 30 minutes with intensities 5¡ 8¡ and 12 W/cm2. Then the meat samples were marinated by molar lactic acid for 8 and 12 hours. Acid absorption and pH parameter were measured and then cooking process in hot water bath took place at . Afterward¡ cooking loss¡ pH¡ color change and tenderness were analyzed. The results showed no significant differences in pH values between the ultrasound-treated meat and the control samples. The ultrasound treatment has significant effect on acid absorption. At intensity of 5 W/cm2, tenderness increases and color changes significantly with less cooking loss from others. By increasing marinating time duration¡ color¡ cooking loss¡ and tenderness features improve and it has no significant effects on the sensory evaluation.
    Keywords: Ultrasound, Meat, Marinade, Tenderness, pH, Color, Cooking Loss, Sensory Evaluation
  • Saeed Khodami, Hamed Sadeghi, Abbas Ramazani Ghaemi Pages 75-87
    This paper studies the performance of electro-acoustical modeling technique for mechanical noise reducers in low-frequency applications. To this end, firstly we introduce the electrical equivalents of fundamental acoustic elements and then, propose an equivalent circuit for the entire noise reduction system, which enables us to derive its overall frequency response. In order to validate the proposed modeling method, we implement the complete acoustical sensing system in real environment and compare its performance with simulated mathematical model. Empirical results confirm the proposed modeling technique for acoustical noise-reduction spectrum sensing applications.
    Keywords: Acoustical spectrum sensing, low, frequency, acoustic, noise-reduction filter