فهرست مطالب

نشریه انرژی ایران
سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 72، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/03
  • تعداد عناوین: 12
|
  • محسن حیدری سلطان آبادی*، روح الله صادقی، یحیی عجب شیرچی صفحه 1
    این پژوهش به منظور تعیین تابع تولید انرژی گندم آبی و بررسی نقش هر یک از نهاده های کشاورزی از جمله آب در انرژی تولیدی، در دشت مهیار شهرستان شهرضا انجام شد. به این منظور تمامی نهاده های مصرفی و ستاند ه های تولیدی این محصول، از طریق جمع آوری اطلاعات زراعی 70 کشاورز دشت مهیار که به صورت تصادفی انتخاب شدند، گردآوری گردید. در قدم بعدی، معادل انرژی نهاده ها و ستانده ها محاسبه شد و از طریق تحلیل رگرسیون و با روش کمترین مربعات، در نرم افزار EViews 5 ، ضرایب دو معادله انرژی کاب – داگلاس و ترانسندنتال، به دست آمد. به وسیله این دو معادله می توان با داشتن انرژی نهاده های مصرفی، انرژی ستانده را که نمایان گر عملکرد تولید محصول است به دست آورد. مقایسه های آماری نشان داد که معادله ترانسندنتال نسبت به معادله انرژی کاب – داگلاس از برازش بهتری در تعیین تابع تولید انرژی گندم، برخوردار است. براساس نتایج تعیین کشش نهاده ها در توابع به دست آمده، موثرترین نهاده ها در تولید انرژی دانه گندم به ترتیب سطح زیر کشت، انرژی کود شیمیایی، ماشین آلات و آب مصرفی است. انرژی آب با کشش 05/0- نشان داد که این نهاده بیش از اندازه مصرف می شود.
    کلیدواژگان: گندم آبی، تابع تولید، ستانده و نهاده انرژی، انرژی آب
  • عبدالکریم حسین پور * صفحه 13
    این مطالعه رابطه میان مصرف انرژی و رشد اقتصادی در ایران را با استفاده از داده های سری زمانی 1352 تا 1391 بررسی می کند. روش آزمون غیر علی تودا و یاماموتو (1995) برای آزمون علیت و روش آزمون کرانه ها، برای همجمعی پیشنهاد شده است. در این مطالعه، برای رسیدن به آنالیزهای دقیق تر مصرف انرژی به مصرف نفت، گاز و برق تقسیم شده است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که، یک رابطه علی یک طرفه میان مصرف کل انرژی و رشد اقتصادی از مصرف کل انرژی به رشد اقتصادی وجود دارد. همچنین، این برای مورد مصرف نفت و رشد اقتصادی با جهت علیت از سمت رشد اقتصادی، نیز صحیح است. یک رابطه علی دو طرفه بین مصرف گاز و رشد اقتصادی وجود دارد. همچنین، مطالعه نشان می دهد که رابطه علی میان مصرف برق و رشد اقتصادی از سمت مصرف برق وجود دارد. آزمون همجمعی، روابط بلندمدت میان مصرف کل انرژی و رشد اقتصادی و همچنین، میان مصرف گاز و رشد اقتصادی را شناسایی می کند. علاوه بر این، آنالیز همجمعی هیچ رابطه بلند مدتی میان مصرف نفت و رشد اقتصادی و همچنین، مصرف برق و رشد اقتصادی را نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: مصرف انرژی، رشد اقتصادی، همجمعی، آزمون کرانه ها
  • سعید مصطفایی *، حامد شکوری گنجوی، رضا قدسی صفحه 29
    بخش حمل و نقل جاده ای بزرگترین بخش مصرف کننده ی بنزین در کشور است که با رشد مداوم تقاضای انرژی در طول زمان، در دهه های اخیر با چالش های بزرگی مواجه بوده است. مهم ترین این چالش ها، کمبود عرضه ی بنزین مصرفی بوده است. برای جبران این کمبود، دولت ناچار به واردات بنزین به مقدار زیاد بوده که اختلاف قیمت خرید و فروش و پرداخت یارانه فشار مالی زیادی بر دولت وارد می کرده است. در گام نخست دولت در تیر ماه سال 1386 بنزین را سهمیه بندی کرد که سرانجام پس از 8 سال و در پی فراز و نشیب بسیار در سال 1394 در عمل منتفی شد. در این مقاله با نگرش جدیدی به روش های داده کاوی به این موضوع نگاه شده است. بازه ی مورد مطالعه از سال 1384 تا 1389 بوده است. نتایج حاصل نشان می دهد که سهمیه بندی بنزین در رفتار مصرفی مصرف کنندگان تاثیر کوتاه مدت داشته است. همچنین نتایج حاکی از آن است که به عنوان سیاست های جایگزین، گسترش ناوگان تاکسیرانی یک راه حل کوتاه مدت و گسترش مترو راه حل بلند مدت برای حل معضل حمل و نقل عمومی در تهران است.
    کلیدواژگان: حمل و نقل، خوشه بندی دو مرحله ای، داده کاوی، سهمیه بندی بنزین
  • سعید ودادی کلانتر *، دانیال مدیری صفحه 45
    در این پژوهش طراحی بهینه ی یک سیستم ترکیبی شامل کلکتور خورشیدی و پمپ حرارتی زمین گرمایی از دیدگاه فنی و اقتصادی برای تامین بار حرارتی یک ساختمان مورد بررسی قرار گرفته است. عملکرد اجزای مختلف سیستم به گونه ای تنظیم شده است که علاوه بر پیش گرمایش سیال ورودی به اواپراتور و تنظیم این دما به مقدار ایده آل، ضریب عملکرد پمپ حرارتی نیز افزایش یابد. سیستم بهینه ابتدا از لحاظ فنی و سپس از دیدگاه اقتصادی بررسی و طرح بهینه با در نظر گرفتن ملاحظات فنی و اقتصادی انتخاب شده است. مدل انتخابی دارای ضریب عملکرد میانگین 3.9 برای پمپ حرارتی، مساحت 30.375 مترمربع برای کلکتور و طول لوله زمین گرمایی 472.5 متر (5 چاه 47.5 متری با استفاده از لوله های U شکل سری) می باشد. هزینه کلی سیستم بر اساس کمینه کردن هزینه های اقتصادی به عنوان تابع هدف و پس از انتقال هزینه ی عملیاتی به سال پایه برابر با 85680 دلار برآورد شده است.
    کلیدواژگان: پمپ حرارتی زمین گرمایی، کلکتور خورشیدی، طراحی بهینه، ضریب عملکرد، نرم افزار ترنسیس
  • ابوالقاسم گل خندان *، صاحبه محمدیان منصور صفحه 57
    اثر فناوری اطلاعات و ارتباطات بر مصرف انرژی یکی از موضاعات مهم و چندوجهی است. گسترش فاوا می تواند از طریق افزایش کارایی، مصرف انرژی را کاهش دهد؛ در مقابل، ظهور تولیدات و خدمات جدید در این راستا منجر به تقاضای اضافی برای انرژی می شود. بر این اساس مطالعه حاضر به بررسی اثر غیرخطی فاوا بر مصرف انرژی در ایران طی دوره ی زمانی 1391-1353 پرداخته است. به این منظور از متغیرهای سرانه مصرف انرژی و نسبت موجودی سرمایه فاوا در بخش ارتباطات به تولید ناخالص داخلی (به عنوان شاخص فاوا) در قالب یک مدل رگرسیون انتقال ملایم (STR) به عنوان یکی از برجسته ترین مدل های تغییر رژیمی، استفاده شده است. نتایج حاصل از برآورد مدل STR، ضمن تایید تاثیر غیرخطی شاخص فاوا بر سرانه مصرف انرژی، نشان داده که شاخص فاوا در قالب یک ساختار دو رژیمی با مقدار آستانه ای 62/9 درصد، بر سرانه مصرف انرژی اثر گذاشته است؛ به گونه ای که شاخص فاوا در رژیم اول، تاثیر مثبت بر سرانه مصرف انرژی گذاشته است، درحالی که در رژیم دوم این اثر منفی می باشد. بنابراین می توان انتظار داشت که با افزایش نسبت موجودی سرمایه فاوا در بخش ارتباطات به تولید ناخالص داخلی از سطح آستانه، شاهد کاهش سرانه مصرف انرژی در کشور باشیم.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات و ارتباطات، مصرف انرژی، مدل رگرسیون انتقال ملایم، ایران
  • عباسعلی ابونوری *، آزاده کیان پیشه صفحه 75
    هدف مقاله حاضر بررسی اثر نا اطمینانی قیمت نفت بر بازارهای مالی ایران(نرخ ارز، قیمت سکه و شاخص قیمت سهام) با استفاده از داده های سری زمانی برای دوره زمانی 1384 الی 1392 است. برای انجام الگوسازی در مورد تاثیر نااطمینانی قیمت نفت بر شاخص سهام، نرخ ارز و قیمت طلا از مدل های ARCH و GARCHو برای آزمون اثر نا اطمینانی قیمت نفت بر این بازارها، از روش خود رگرسیون برداری(VAR) استفاده شده است. نتایج تخمین بیانگر رابطه منفی بین نا اطمینانی قیمت نفت و بازارهای مالی می باشد. نتایج تحلیل واریانس نشان می دهد که بیشترین تاثیر بر شاخص سهام از طرف نرخ ارز، سپس نا اطمینانی قیمت نفت و بعد از طرف تورم و در نهایت قیمت طلاست. لذا نتیجه می گیریم که در دوره های بعد بیشترین تاثیر از طرف نرخ ارز بر شاخص سهام خواهد بود. بیشترین سهم در تغییرات قیمت سکه به ترتیب از طرف خود متغیر قیمت سکه، شاخص قیمت سهام، تورم، نرخ ارز و نا اطمینانی قیمت نفت می باشد و بیشترین سهم در تغییرات نرخ ارز به ترتیب از طرف خود متغیر نرخ ارز، نا اطمینانی قیمت نفت، شاخص قیمت سهام، تورم و قیمت سکه طلا می باشد.
    کلیدواژگان: نا اطمینانی قیمت نفت، بازارهای مالی، مدلهای خانواده ARCH- GARCH
  • محمدصادق کچویی، مجید عمیدپور* صفحه 101
    مسائل زیست محیطی بخصوص تغییرات آب وهوایی، به دلیل افزایش انتشار گازهای گلخانه ای در چند دهه اخیر، مسئاله ای جهانی شده است. در ایران بخش نیروگاهی با سهم 30.2 درصدی از کل انتشار دی اکسید کربن ، بزرگترین بخش منتشر کننده ی گازهای گلخانه ای است. روش تحلیل سناریو بر اساس مدل برنامه ریزی بلند مدت جایگزین های انرژی (LEAP) برای تحلیل کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در بخش تولید توان ایران استفاده می شود. سناریوهای ادامه روند فعلی، افزایش بازده بخش تولید توان، انرژی تجدیدپذیر و هسته ای و ترکیب سناریو افزایش بازده و انرژی تجدیدپذیر و هسته ای، راه های مختلف توسعه را که در بخش تولید توان ایران به دلیل سیاست های متفاوت ممکن است، ارائه می دهد. افق زمانی این شبیه سازی تا سال 1420 و سال پایه آن سال 1390 است. انتشار گازهای گلخانه ای در سناریو ادامه روند فعلی رشد متوسط سالیانه 5.2 درصد را بین سال 1390 و1420 دارد ، در حالی که تقاضای برق به طور متوسط 6 درصد سالیانه در این دوره رشد می کند. در سه سناریو دیگر سیاست های کنترل انتشار گازهای گلخانه ای در نظر گرفته می شود. بنابراین کاهش انتشار گازهای گلخانه ای بین سناریوهای ادامه روند فعلی و افزایش بازده بخش تولید توان، انرژی تجدیدپذیر و هسته ای و سناریو ترکیبی به ترتیب مقدار 198438، 228877 و 360898 هزار تن CO2eq است.
    کلیدواژگان: بخش تولید توان ایران، گازهای گلخانه ای، سیستم برنامه ریزی بلند مدت انرژی (LEAP)، سناریو انرژی
  • سید مهدی رخت اعلا رستمی * صفحه 117
    در این مقاله از سیستم هیبرید پیل سوختی با یک باتری مورد بررسی قرار گرفته است بطوریکه از یک باتری جهت پشتیبان از سیستم پیل سوختی در تامین توات مورد نیاز با و همچنین ذخیره سازی توان
    کلیدواژگان: پیل سوختی، باتری، مبدل دوجهته، مبدل افزایشی، استراتژی کنترل
  • حسین یوسفی *، مهندس محمدحسن قدوسی نژاد صفحه 133
    در دهه های اخیر، انتشار گازهای گلخانه ای و به خصوص CO2 موجب پدید آمدن اثرات زیست محیطی ناگواری نظیر تغییرات اقلیم و گرم شدن کره ی زمین شده است. در این میان علاوه بر منابع انتشار طبیعی، فعالیت های انسانی از مهم ترین منابع انتشار CO2 در جو به شمار می روند. در این بین، مصرف انرژی بیشترین سهم را در انتشار CO2 در جو دارا می باشد. بخش های مختلفی اعم از صنعت، حمل و نقل و ساختمان ها مصرف کننده ی انرژی می باشند که هر کدام نقش عمده ای در آلودگی هوا و تولید گازهای گلخانه ای دارند. طبق آمارهای رسمی، ساختمان ها بیش از یک سوم کل انرژی مصرفی دنیا را به خود اختصاص می دهند. بنابراین، نقش ساختمان های بزرگ، به عنوان سیستم های انرژی بزرگ بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله، ضمن ارائه ی مدلی برای انتشار CO2 ناشی از مصرف انرژی در یک ساختمان بزرگ، میزان CO2 منتشر شده در یک نمونه ی عملی محاسبه شده است.
    کلیدواژگان: انتشار CO2، گازهای گلخانه ای، ساختمان های پیچیده، مصرف انرژی، حامل های انرژی
  • ابوالفضل حلوایی نیاسر *، سید حسین اجتهد صفحه 145
    امروزه با توجه به گسترش روزافزون کاربرد موتورهای الکتریکی در بخش های خانگی، تجاری و صنعتی، جهت مصرف بهینه انرژی الکتریکی، طراحی و ساخت موتورهای الکتریکی پربازده و درایوهای سرعت متغیر مربوطه موردتوجه سازندگان این نوع تجهیزات قرار گرفته است. از این میان، موتورهای DC بدون جاروبک (BLDC) به دلیل مزایای فراوان نظیر بازده بالا، چگالی توان و گشتاور زیاد، سهولت در کنترل، روش ساخت ساده ، قابلیت اطمینان بالا، و نگهداری کم هزینه تر، طی دو دهه اخیر در زمینه های مختلف به کار گرفته شده اند. این موتور از جهت ساختمان شبیه موتور سنکرون آهنربای دائم (PMSM) است اما به سادگی موتور DC کنترل می گردد. این ویژگی ها سبب گردیده است تا اقبال بسیار زیادی به استفاده از این موتورها در طیف وسیعی از کاربردها نشان داده شود. این مقاله با هدف کمک به توسعه و ترویج استفاده از این موتورها در کاربردهای مختلف صنعتی و نیمه صنعتی، مروری به جنبه های مختلف موتورهای BLDC شامل ویژگی ها، مدل سازی، اینورترهای مورد استفاده و تحلیل روش های مختلف کنترلی و در نهایت به بیان نکات پیاده سازی درایو موتور BLDC می پردازد. مزایا و معایب روش های مختلف کنترلی موتور BLDC، نکات مربوط به استفاده از روش های کنترل بدون حسگر، موثر بودن روش های کاهش ریپل گشتاور ناشی از کموتاسیون و کنترل در ناحیه کاهش شار برای یک موتور BLDC با جزئیات بیشتری توصیف می گردند. درنهایت در خصوص استفاده از روش های فوق در یک درایو تجاری موتور BLDC پیشنهاداتی ارائه می گردد.
    کلیدواژگان: صرفه جویی در انرژی، بهره، موتور BLDC، درایو، اینورتر، مدل سازی، کنترل، بدون حسگر، کاهش شار، ریپل گشتاور
  • رضا غفارپور *، مهندس علیرضا جم صفحه 167
    بخش های مختلف شبکه قدرت تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله حوادث طبیعی و یا خطاهای پیش بینی نشده قرار دارند. این موضوع در زمینه تقویت شبکه-های موجود و یا طراحی شبکه های الکتریکی جهت تامین توان این مراکز دارای اهمیت است؛ بهطوریکه آمادگی سیستم برای بازیابی در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین خسارت افزایش یابد. هدف این مطالعه، افزایش امنیت تامین انرژی الکتریکی در مراکز حساس با استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر است بهطوریکه قیود فنی شبکه در کنار عدم قطعیت منابع انرژی و اولویت قطع بارهای حساس برآورده شوند. با توجه به حضور منابع تولید پراکنده و عدم قطعیت تولید توان آنها، روش های متداول بررسی امنیت تامین انرژی به طور مستقیم قابل اعمال نیستند. مدلسازی نهایی بر اساس الگوریتم رقابت استعماری، کاهش سناریو و پخش بار بهینه انجام شده است و برای ارزیابی کفایت تامین انرژی مصرف کنندگان از مجموعه ای از مسئله های پخش بار بهینه استفاده شده است. مدل ارائه شده در محیط نرم افزارهای MATLAB و GAMS حل شده است و ترکیب بهینه منابع انرژی تجدید پذیر جهت جهت افزایش قابلیت اطمینان بدست آمده است. نتایج نهایی نشان دهنده کارایی الگوریتم پیشنهادی در طراحی مناسب منابع انرژی ترکیبی و افزایش قابل توجه امنیت تامین انرژی الکتریکی است.
    کلیدواژگان: قابلیت اطمینان، پخش بار بهینه، انرژی های تجدید پذیر، انرژی تامین نشده مورد انتظار، الگوریتم رقابت استعماری
  • محسن شفیعی نیک آبادی *، سیدمحمدحسن حسینی، مجتبی شفیعی صفحه 181
    هدف اصلی این تحقیق، شناسایی موانع بهینه سازی مصارف انرژی و رتبه بندی آن ها بر اساس نظر خبرگان، در نیروهای مسلح ایران می باشد. این پژوهش، به صورت توصیفی- پیمایشی در سال 1394 دریکی از رده های نظامی انجام شده است. حجم جامعه آماری شامل 105 نفر از مسئولین ارشد و کارشناسان معاونت های مهندسی که وظیفه امر اصلاح الگوی مصارف انرژی در نیروهای مسلح را به عهده دارند، بوده است. ابزار گردآوری داده ها شامل دو پرسشنامه می باشد و موانع بهینه سازی مصارف انرژی، با تحقیقات کتابخانه ای استخراج شد. روش مورداستفاده برای تعیین اوزان و رتبه بندی هر مانع، روش AHP بوده است. بر اساس مطالعات کتابخانه ای موانع بهینه سازی مصارف انرژی شامل موانع مدیریتی، اطلاعاتی، مالی و فرهنگی می باشد و یافته ها نشان می دهد، شاخص های موانع بی رغبتی مدیریت ارشد سازمان و عدم وجود سرمایه گذاری جهت انجام پروژه های بهینه سازی با ضرایب اهمیت 3055/0 و 2019/0 در رتبه های اول و دوم و مانع هزینه بالای شناسایی فرصت های بهینه سازی با ضریب اهمیت 0399/0 در آخرین رتبه قرار دارد. سازمان نیروهای مسلح می تواند با برنامه ریزی های دقیق فرماندهان ارشد در راستای اصلاح الگوی مصرف و تخصیص اعتبار درست جهت سرمایه گذاری پروژه های بهینه سازی و با انجام اقدامات فرهنگی و تدوین ضوابط قانونی جهت بالا بردن حس مسئولیت در کارکنان، بستری مناسب، جهت پیاده سازی سیاست های انرژی ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: انرژی، بهینه سازی مصارف انرژی، نیروهای مسلح، تحلیل سلسله مراتبی
|
  • Mohsen Heidarisoltanabadi *, Ruholah Sadeghi, Yahya Ajabshirchi Page 1
    This study was curred out to evaluate the irrigated wheat energy function production and determination of the role of each agricultural input such as water energy in plain Mahiar shahreza region. For this purpose, all inputs used and outputs production, were recored through the collection of field data of 70 randomly selected farmers fields in Mahiar. Then, the equivalent energy of the all inputs and outputs were calculated and the coefficients of Cobb-Douglas and Transcendental equation energy were culculated by regression analysis and the least squares method in the software EViews 5. Energy output can be estimated by inserting the energy inputs in these two equations. Statistical comparisons indicated that the transcendental equation with respect to the energy equation Cobb- Douglas production function with better fit data in energy wheat production. Based on inputs elasticity, the most effective inputs in wheat grain energy were: cultivated area, fertilizer, machinery and consumed water respectively. Water elasticity with -0.05 indicated that water was consumed excessively.
    Keywords: Irrigated wheat, Production function, Outpot, input energy, Water energy
  • Dr Abdolkarim Hosseinpoor * Page 13
    This study investigates the relationship between energy consumption and economic growth by using Iranian annual time series from 1973-2012. The non-causality approach of Toda and Yamamoto (1995) to causality testing and the bounds testing approach to cointegration, are proposed. In this study, energy consumption is further disaggregated into oil, gas and electricity consumption in order to present more robust analysis. The findings from this study, reveal a unidirectional causal relationship between total energy consumption and economic growth running from total energy consumption to economic growth. This is also true in the case of oil consumption and economic growth with the direction of causality running from economic growth. There is a bidirectional causal relationship between gas consumption and economic growth. The study also shows the there is a unidirectional causal relationship between electricity consumption and economic growth running from electricity consumption to economic growth. The cointegration test identifies long run relationships between total energy consumption and economic growth and also between gas consumption and economic growth. Meanwhile, the cointegration analysis reveals no long run relationship between oil consumption and economic growth and also between electricity consumption and economic growth.
    Keywords: Energy consumption, economic growth, cointegration, bound testing
  • Saeid Mostafaei *, Dr. Hamed Shakouri G., Dr. Reza Ghodsi Page 29
    The road transportation sector has been the greatest consumer of gasoline in the country. Continuously growing demand of the sector has caused serious challenges the most important of which has been the gasoline supply problem. The deficit caused by difference between import price and sales price of gasoline has always put pressure on the government’s budget. As the first step, to solve this problem, gasoline consumption was supplied by quota since July 2007 using smart cards. Unlike most studies which studied this policy from an economical point of view, using data mining techniques, this paper has a new approach. Two-step clustering is used for this purpose. Data are gathered from 2005 to 2010 for the city of Tehran. Since the period contains years before and after gasoline quota, the study results seem satisfactory to conclude about the gasoline quota effects. The results show that the policy had a short-term impact on the reduction of gasoline. Moreover taxi trips was a short term solution and that expansion of Metro lines is a long term solution to solve the road transportation sector dilemma.
    Keywords: Data mining, Gasoline quota, Road transportation sector, Two-step clustering algorithm
  • Saeed Vedadi Kalantar *, Danial Modiri Page 45
    In this study, the optimal design of a hybrid system including solar collectors and Geothermal pumps to provide heating load of a building with technical and economic point of view hase been investigated. The performance of the various components of the system has been adjusted so that in addition to preheating the evaporator inlet fluid and setting this temperature to the ideal, coefficient of performance of heat pumps has also increased. First, optimal system has been evaluated technically and economically and optimal design with technical and economic considerations have been selected. selected model has 3.9 average performance factor for heat pumps, 30.375 square meters for collector area and 472.5 meters for pipes length (5 wells with 47.5 feet and the U-shaped tubes series were used). system Overall costs have been calculated, US $ 85,680 by minimizing the economic costs as the objective function and transferring the operational costs to the base year.
    Keywords: Geothermal heating pump, solar collector, optimizing design, coefficient of performance, Trnsys software
  • Abolghasem Goolkhandan* Page 57
    The impact of ICT on energy consumption is one of the most important and multifaceted topics. Expansion the ICT can reduce energy consumption by increasing efficiency while the emergence of new products and services in this regard will lead to additional demand for energy. Accordingly this study examined the non-linear effect of ICT on energy consumption in Iran over the period 1974-2012. For this purpose, used the energy consumption per capita and the ratio of ICT capital stock in the communications sector to GDP (as an indicator ICT) variables in the form of a smooth transition regression (STR) regime change as one of the outstanding models. The estimated STR model supports a nonlinear threshold behavior in the relationship between ICT index and energy consumption per capita in in a two regime structures with a threshold level of about 9.62 percent. So that ICT index in the first regime had positive impact energy consumption per capita, while in the second regime this effect is negative. . So we can expect that by increasing the capital stock of ICT in the communications sector to GDP ratio than threshold level, seen a decline in energy consumption per capita in the country.
    Keywords: Information, Communication Technology, Energy Consumption, Smooth transition regression, Iran Country
  • Dr. Abbasali Abounoori *, Azadeh Kianpisheh Page 75
    The impact of oil price volatility on the financial markets in Iran Review: The purpose of this study was to evaluate the effect of oil price uncertainty on the financial markets (exchange rates, coin price index and stock prices) using time series data for the period 1384 to 1392. For the modeling of the effects of oil price uncertainty on stock indices, exchange rates and gold prices ARCH and GARCH models to test the effects of oil price uncertainty on the markets, their methods of vector regression (VAR) is used. The estimated results indicate a negative correlation between oil prices and instability in financial markets. The results of analysis of variance showed that the greatest impact on stock index of the exchange rate, uncertainty of oil prices and the inflation and the price of gold. Therefore, we conclude that in the next period will be most affected by the exchange rate on stock indices, stock price index, inflation and the price of gold coins.
    Keywords: uncertainty of oil prices, financial markets, ARCH-GARCH family models Classification
  • Mohamadsadegh Kachoei, Majid Amidpour* Page 101
    Environmental issues, especially climate change, due to increased greenhouse gas emissions in recent decades, have become a global issue. Power generation sector has 30.2% share of CO2 emission that it's the biggest environmental pollutants in Iran. Scenario analysis method based on the Long-range Energy Alternatives Planning system (LEAP) model was used for an analysis of reduction of greenhouse gas emissions in the electricity sector of Iran. Business As Usual (BAU), increasing the efficiency of power generation, nuclear and renewable energy and combine efficiency and renewable energy and nuclear scenarios represent different development paths which are possible in Iran’s electricity sector due to various policies. The simulations are applied until the year 1420, while 1390 is set as the base year. In the Business As Usual Scenario, greenhouse gas emissions grew by 5.8% annually between 2006 and 2030, while electricity output grew at an average of 6.6% per annum in this period. In the other three scenarios, greenhouse gas emissions control policies are considered. Thus, the greenhouse gas emission reduction between the BAU and increasing the efficiency of power generation, nuclear and renewable energy scenarios, and combination scenario is 198438, 228877, 360898 thousand CO2eq tons.
    Keywords: Iranian electricity sector, greenhouse gases, Long-range Energy Alternatives Planning system (LEAP), energy scenario, power plants composition
  • Dr. Hossein Yousefi *, Mohammad Hassan Ghodusi Nejad Page 133
    In recent decades, greenhouse gas (GHG) emissions, particularly CO2, has led to catastrophic environmental impacts such as global warming. In addition to natural emissions, human activities are among the most important causes of CO2 emission. Meanwhile, energy consumption possesses the biggest share in CO2 emission. Various sectors, including industry, transportation and building, consume energy which each one has a significant role in air pollution and GHG emissions. According to official statistics, buildings own more than one third of the world energy consumption. Therefore, the role of huge buildings, as big energy systems would be very important. In this paper, a model for CO2 emission caused by energy consumption in a large building is provided and the emitted CO2 from a real building as a case study is then calculated.
    Keywords: CO2 emission, greenhouse gases, complex buildings, energy consumption
  • Dr. Abolfazl Hlvaei Niasar * Page 145
    Nowadays, due to significant increase in demands of electric motors for residential, commercial and industrial applications, and for optimum consumption of electrical energy, the design and manufacturing of high efficiency motors and related variable speed drives have been regarded by many suppliers. Among several kinds of motors, the brushless DC (BLDC) motor is employed in many applications due to its high efficiency, high power and torque density, and ease in control, simple fabrication, high reliability, and lower maintenance. This motor is similar to PMSM in construction, while is controlled as easy as of DC motor. This paper to help for development and employing BLDC motors, reviews the different aspects of BLDC motors including performance, modeling, employed inverters, assessment of control methods for BLDC motor and implementation of its drive. Advantages and disadvantages of different control methods, remarks on various position sensorless methods, the effectiveness of various minimization schemes for commutation torque ripple, and control of BLDC motor in constant power region or flux-weakening are described in more details. Finally, some practical points are suggested for manufacturing of a commercial BLDC motor drive.
    Keywords: Energy saving, Efficiency, BLDC Motor, Drive, Inverter, Modeling, Control, Sensorless, Flux weakening, Torque ripple
  • Reza Ghaffarpour *, Alireza Jam Page 167
    Divisions of power system are affected by different parameters like natural disasters and unforeseen events. This case is important for improvement of present networks or design of new networks, and it can prepare the network for fast restoration with minimum damage. The objective of this study is to increase security of energy supply in sensitive points using renewable energy resources so that networks technical constraints is satisfied beside energy resources uncertainty and sensitive loads priorities. Due to the presence of DG units and the uncertainty of their power, common methods of security evaluation of energy supply are not applicable directly. Finally, a comprehensive algorithm based on imperialist competitive algorithm, scenario reduction, and optimal power flow is proposed and supply adequacy of consumers is evaluated by solving a set of optimal power flow equations. The proposed model is presented in MATLAB and GAMS environments and optimal mix of energy resources is obtained to increase reliability of network. Final results show the effectiveness of the proposed algorithm in optimal design of hybrid energy resources and remarkable improvement of energy supply security.
    Keywords: Reliability, Optimal Power Flow, Renewable Energy, xpected Energy Not Supplied, Imperialist Competitive Algorithm
  • Dr Mohsen Shafiei Nikabadi *, Dr S.M. Hassan Hoseini, Mojtaba Shafiei Page 181
    The main goal of the study is identification and ranking of Energy Efficiency Barriers on the base of Expert view in the armed forces of Iran. This study is a descriptive and survey research in 2014-2015 in one of the branches of the military in the armed forces of Iran. The Statistical population of the study was 105 personals of Energy Engineering and Management Department. We found the main barriers in Library studies (Managerial, Information, Financial and Cultural Barriers) and we used 2 questionnaires in survey part of the research. AHP method was used to rank barriers. Findings showed that the reluctance of senior management (Important Coefficient: 0.3055) the lack of funding for improvement projects (Important Coefficient: 0.2019) are the most important barriers and the high cost of Identification opportunities for improvement (Important Coefficient: 0.2019) has the lowest Important Coefficient. The armed forces can make a suitable infrastructure for implementation of energy policies by Careful planning of officers to modify consumption patterns To optimize allocation of credit and fund for investment projects Cultural actions and Legal regulations to raise the sense of responsibility of staff.
    Keywords: Energy, Energy Efficiency, Armed Forces, AHP