فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:15 Issue: 61, 2017

Journal of Medicinal Plants
Volume:15 Issue: 61, 2017

  • ویژه نامه شماره 10
  • تاریخ انتشار: 1395/12/10
  • تعداد عناوین: 17
|
  • سارا قزلباش، اردشیر قادری، حجت الله بداقی، زیبا قسیمی حق، مهرداد کاشفی، امیررضا زارع کاریزی * صفحات 1-9
    مقدمه
    فنل ها از مهم ترین ترکیبات ثانویه می باشند که در پاسخ به شرایط محیطی در گیاهان تولید می شوند. غلظت و عناصر محیط های کشت نقش موثری در تولید این ترکیبات دارند. اکسیداسیون ترکیبات فنلی در محیط کشت موجب کاهش موفقیت در فرآیند کشت بافت یا پیچیده شدن مراحل آن می شود.
    هدف
    مطالعه حاضر جهت بررسی اثر آنتی اکسیدان های مختلف و محیط های کشت در مهار بیوسنتز ترکیبات فنلی در کالوس های گیاه Mentha arvensis L صورت گرفت.
    روش بررسی
    برگ های سترون در محیط کشت پایهMS حاوی اکسین ها (2،4-D و NAA) و سایتوکنین ها ( BAPوKIN ) جهت تولید کالوس کشت شدند. پس از دست یابی به غلظت مناسب هورمونی جهت بررسی تولید فنل، کالوس ها در محیط MS و B5 همراه با غلظت های مختلف زغال فعال، اسید سیتریک، اسید آسکوربیک، زردچوبه و پلی وینیل پیرولیدون هر یک به طور مجزا کشت شدند. میزان فنل در کالوس و محیط کشت بوسیله دستگاه اسپکتوفتومتر اندازه گیری شد.
    نتایج
    بیشترین میزان وزن تر (56/3 گرم) و وزن خشک کالوس ها (88/1 و 74/1 گرم) در غلظت های به ترتیب 0، 5/0 و 1 میلی گرم در لیتر هورمون 2،4-D مشاهده شد. زغال فعال، اسید سیتریک، اسید آسکوربیک و پلی وینیل پیرولیدون تاثیر معنی داری بر تولید ترکیبات فنولیک نداشتند. در حالی که تاثیر زردچوبه در هر دو غلظت معنی دار بود. بیشترین میزان فنل در محیط کشت
    (ml/μg 127) و کمترین میزان فنل در کالوس ها (ml/gμ 9/72) در محیط حاوی 1000 میلی گرم در لیتر زردچوبه مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    زردچوبه نقش بسیار معنی داری در رهاسازی و جذب ترکیبات فنلی در محیط کشت دارد. این ماده می تواند به عنوان روشی ارزان و کارآمد جهت تولید کالوس های عاری از فنل و همچنین تولید ترکیبات فنلی در مطالعات مرتبط با تولید متابولیت های ثانویه در شرایط درون شیشه ای استفاده شود.
    کلیدواژگان: Mentha arvensis L، آنتی اکسیدانت، زردچوبه، کالوس، ترکیبات فنلی
  • پیمان خوشحال، محسن امینی، مرتضی پیرعلی همدانی *، شمسعلی رضازاده صفحات 10-21
    مقدمه
    براسینواستروئیدها هورمون های استخراج شده از گیاه بوده و اثرات بیولوژیک متنوعی از جمله محرک رشد استرسی و آنابولیزان دارا می باشند به همین دلیل از این ترکیبات می تواند به عنوان مکمل های تقویتی نیروزا در ورزشکاران استفاده شود. از این رو نیاز به داشتن روش دقیقی برای اندازه گیری های کمی و کیفی این ترکیبات در مکمل ها و حتی اندازه گیری و تخلیص سطح این هورمون ها در نمونه های خونی انسان وجود دارد.
    هدف
    در این مقاله از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به منظور شناسایی و تفکیک این هورمون های براسینواستروئیدی و همچنین اندازه گیری غلظت کمی این نمونه ها در یک نوع کپسول مکمل به نام «فیتولون» استفاده شد.
    روش بررسی
    به منظور آنالیز نمونه ها از یک سیستم کروماتوگرافی فاز معکوس وستون C18 و یک فاز متحرک آب و استونیتریل با pH اسیدی و یک ردیاب ماورائ بنفش در طول 210 نانومتر استفاده شد.
    نتایج
    در این مطالعه سعی بر آن شده است که شرایط بهینه از جمله فاز ثابت، حلال و سایر شرایط برای این اندازه گیری ها شناسایی شود. روش آنالیز از نظر اعتبار سنجی و شرایط بهینه مطالعه و حداقل مقدار قابل تشخیص و قابل اندازه گیری و محدوده خطی بودن روش و تکرار پذیری آن مطالعه شد.
    نتیجه گیری
    کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا به عنوان یک روش آنالیز مناسب می تواند برای شناسایی و اندازه گیری های کمی براسینواستروئیدها استفاده شود.
    کلیدواژگان: اندازه گیری کمی و کیفی هورمون های گیاهی، براسینواستروئید، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، هورمون های گیاهی
  • حسیبه حسینی، صادق موسوی فرد *، فواد فاتحی، اردشیر قادری صفحات 22-33
    مقدمه
    آویشن از مهم ترین گیاهان دارویی بوده که امکان سنجی تولید آن در اراضی شور دارای اهمیت بالایی می‎باشد.
    هدف
    بررسی خصوصیات مرفولوژیکی، فیزیولوژیکی و میزان متابولیت های ثانویه تیمول و کارواکرول تحت اثر سطوح مختلف شوری.
    روش بررسی
    این تحقیق در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی قالب طرح بلوک‎های کامل تصادفی انجام شد. تیمارها در 4 سطح شوری (شاهد، 50، 100، 150 میلی‎مولار) با 3 تکرار به اجرا درآمد و صفات مرفولوژیکی، فیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    شوری بر ارتفاع بوته، تعداد ساقه جانبی، وزن تر و خشک اندام رویشی، وزن تر و خشک ریشه، طول ریشه، طول و عرض برگ تاثیر معنی دار داشت. همچنین مقایسه میانگین صفات مورد مطالعه نشان داد که افزایش سطح شوری سبب افزایش میزان سدیم، نشت یونی و پرولین در بافت های گیاهی می‎شود و از سوی دیگر میزان پتاسیم، محتوای نسبی آب، کلروفیل و کارتنوئید را کاهش می‎دهد. میزان تیمول و کارواکرول که از مهم ترین اجزا مواد موثره این گیاه می باشد با افزایش سطح شوری تا 100 میلی‎مولار سدیم کلرید در مقایسه با شاهد افزایش یافته است.
    نتیجه گیری
    اگرچه شوری بر اکثر صفات مرتبط با رشد و عملکرد تاثیر منفی و معنی داری داشت ولی بیشترین میزان تیمول و کارواکرول در سطح شوری 100 میلی‎مولار سدیم کلرید حاصل شده است.
    کلیدواژگان: آویشن (Thymus vulgaris L، )، تیمول، شوری، کارواکرول
  • جمال شمس، فرزاد آصفی فر، جلال زرین قلم *، شمسعلی رضازاده صفحات 34-46
    مقدمه
    اختلال نعوظ (Impotence) به ناتوانی در رسیدن به نعوظ یا نگه داشتن نعوظ به اندازه ی که به رابطه ی جنسی کامل دست یافته شود، گفته می شود. مطالعات شیوع شناسی حاکی از آن است که 20 الی 22 درصد از مردان در سراسر دنیا از اختلال نعوظ رنج می برند .
    هدف
    هدف از این مطالعه تجویز عصاره گیاهان کندر (Boswellia serrata) و لاواندولا (Lavandula angustifolia) در بهبود اختلال نعوظ به دنبال وابستگی به مواد مخدر در نظر گرفته شد.
    روش بررسی
    عصاره گیری آبی الکلی از هر دو گیاه لاواندولا و کندر انجام و سپس فرمولاسیون و آنالیز دارو انجام شد. انتخاب افراد بر اساس استانداردهای پزشکی و با استفاده از پرسشنامه مداد و کاغذی شاخص بین المللی عملکرد نعوظ (HEF) و معیارهای استاندارد ضمیمه صورت گرفته و افراد واجد شرایط بر اساس معیار DSM5به صورت تصادفی در یکی از سه گروه مطالعه قرار گرفتند. مطالعه به مدت دو ماه با تجویز داروی خوراکی (ترکیب گیاهی)، پلاسبو و بدون تجویز دارو صورت گرفت. نمرات پرسشنامه در مراحل شروع درمان (پیش آزمون)، یکماه پس از درمان (پس آزمون) و دو ماه پس از درمان (پیگیری) مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد در رابطه با عامل درون گروهی مقدار F محاسبه شده برای اثر دارو در بهبود عملکرد نعوظ مراحل مختلف مطالعه در سطح 05/0 معنادار است (05/0>، P 601/3= F).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از ترکیب گیاهان کندر و لاواندولا می تواند در بهبود اختلال نعوظ به دنبال وابستگی به مواد مخدر موثر باشد که مکانیسم و مواد موثره دخیل در این مطالعه نیازمند بررسی بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: گیاه کندر، گیاه لاواندولا، اپیویید، اختلال نعوظ
  • زهرا جمشیدی *، الهه طاهری، مهناز محمدی، هما محسنی کوچصفهانی صفحات 47-59
    مقدمه
    با توجه به اهمیت و خاصیت بسیار بالای گیاهان دارویی می توان به چای سبزاشاره نمود. پاکلی تاکسل یک داروی شیمی درمانی است که می تواند باعث مسمومیت کلیوی از جمله تغییرات دژنراتیو در پارانشیم کلیه شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر چای سبز به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی روی بافت کلیه و سطح شاخص های خونی عملکرد کلیه در موش های تیمار شده با پاکلی تاکسل می باشد.
    روش بررسی
    برای انجام این آزمایش تعداد 35 سر موش نژاد NMRI به 7 گروه تقسیم شدند: گروه کنترل 1 هیچ ماده ای دریافت نکرد، گروه کنترل 2 سالین به مدت هفت روز، گروه شاهد 1 تزریق IP داروی پاکلی تاکسل به مقدار 3/0 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت سه روز متوالی، گروه شاهد 2 و 3 عصاره چای سبز را به ترتیب با دوزهای 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم برای بیست و هشت روز دریافت کردند. گروه آزمایشی 1 و 2 تحت تیمار با عصاره چای سبز و پاکلی تاکسل قرار گرفتند که ابتدا به ترتیب دوزهای ذکر شده چای سبز را برای بیست و هشت روز و پاکلی تاکسل را به مقدار 3/0 میلی گرم بر کیلوگرم از روز چهاردهم به مدت سه روز متوالی دریافت کردند. هفت روز پس از آخرین تزریق، کلیه ها جدا شد و پس از فیکس شدن در محلول بافر فرمالین، با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شده و مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین سطح اوره و کراتینین خون نیز اندازه گیری شد. داده ها با آزمون ANOVA تجزیه و تحلیل شدند. سطوح اوره و کراتینین خون در گروه شاهد 1 در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنا داری داشت که پس از بکارگیری عصاره چای سبز در گروه های آزمایشی 1 و 2 کاهش معناداری را نشان داد (05/0P<).
    نتایج
    در گروه شاهد 1، اتساع لوله های جمع کننده کلیوی همراه با نکروز خفیف بافتی دیده شد که این روند در گروه های آزمایشی 1 و 2 به صورت برگشت پذیر بود، به طوری که تفاوت معناداری با گروه کنترل نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس این نتایج می توان پیش بینی کرد که مصرف چای سبز سطح فاکتورهای کلیوی را کاهش داده و تغییرات بافتی کلیه که در اثر مصرف پاکلی تاکسل ایجاد می شود را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: چای سبز، اوره، پاکلی تاکسل، کراتینین، کلیه
  • مرضیه فصیح، مجید قربانی نهوجی، عبدالرحمان رحیمی * صفحات 60-76
    مقدمه
    فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز منجر به قهوه ای شدن آنزیمی و سبب تغییرات نامطلوب کیفی در میوه ها و سبزی ها می شود.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس های گیاهی بر کاهش فعالیت آنزیم های دخیل در قهوه ای شدن آنزیمی کلم بروکلی می باشد.
    روش بررسی
    گل آذین های کلم بروکلی در دو شرایط in vitro و in vivo با آب مقطر (شاهد)، اسید آسکوربیک (17 پی پی ام) و غلظت های 500، 750، 1000 و 2000 پی پی ام اسانس های پونه، زیره سیاه و زیره سبز تیمار شدند و سپس فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز ارزیابی شدند.
    نتایج
    در شرایط in vitro اسانس زیره سبز در غلظت 1000 پی پی ام و اسانس زیره سیاه در تمامی غلظت های مورد استفاده؛ در شرایط in vivo غلظت 500 پی پی ام اسانس پونه، 500 و 750 پی پی ام اسانس زیره سیاه، تمامی غلظت های اسانس زیره سبز و اسید اسکوربیک به طور معنی داری فعالیت آنزیم پراکسیداز کلم بروکلی را نسبت به شاهد کاهش دادند. همچنین غلظت های 500 پی پی ام اسانس پونه و زیره سیاه، غلظت 2000 پی پی ام اسانس زیره سبز و تیمار اسید اسکوربیک به طور چشمگیری فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز را نسبت به تیمار شاهد در شرایط in vivo کاهش دادند. بالاترین فعالیت بازدارندگی علیه پلی فنل اکسیداز و پرکسیداز به ترتیب توسط غلظت های 500 و 750 پی پی ام اسانس زیره سیاه و در شرایط in vivo به دست آمد.
    نتیجه گیری
    اسانس های مورد استفاده در این پژوهش بسته به غلظت مورد استفاده، فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز را در کلم بروکلی کاهش دادند.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، اسانس، پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز، کلم بروکلی
  • الهام قریروند اسکندری، منیر دودی *، پریسا شعاعی، شروین غفاری، مجید یاران صفحات 77-93
    مقدمه
    لیشمانیوز، مشکلات بهداشتی جهانی فراوانی به وجود آورده است. عوارض جانبی داروها، مقاومت دارویی و نبود واکسن موثر و مطمئن سبب توجه به ترکیبات جدید موثر گیاهی شده است.
    هدف
    گیاهان طبی سنتی مانند یونجه سیاه، می تواند یک منبع ارزشمند از عوامل دارویی جدید علیه لیشمانیوز باشد.
    روش بررسی
    عصاره الکلی به روش ماسراسیون آماده شد. پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور ابتدا در محیط کشت اشنایدر و در نهایت در فاز ثابت در محیط کشت RPMI- 1640 کشت داده شدند. سپس با استفاده از روشMTT (Methyl Thiazole Tetrazolium)، مقدار IC50 (Inhibitory Concentrations 50%)برای عصاره و گلوکانتیم تعیین شد. تست MTT برای هر نمونه، 3 بار تکرار شد.
    نتایج
    IC50 برای عصاره الکلی برگ های یونجه سیاه علیه پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور در شرایط آزمایشگاهی بعد از 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب 165، 98 و 45 میکروگرم بر میلی لیتر و برای داروی گلوکانتیم نیز برابر با 27، 12 و 8 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمد. بین IC50 عصاره و داروی گلوکانتیم بعد از 24، 48 و 72 ساعت اختلاف معناداری وجود داشت (05/0 P<). تغییرات مرفولوژی پس از مواجه با گلوکانتیم و عصاره الکلی شامل چروکیدگی سلولی، گرد شدن، متراکم شدن سیتوپلاسم و کوچک تر شدن سلول ها بود. وجود آلکالوئیدها و فلاوونوئیدها نیز در عصاره الکلی به اثبات رسید.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که عصاره الکلی گیاه مورد آزمون دارای اثرات ضد لیشمانیایی قابل توجهی در شرایط آزمایشگاهی بود ولی لزوم انجام آزمایش های بیشتر برای ارزیابی اثر آن روی این انگل در مدل حیوانی نیز احساس می شود.
    کلیدواژگان: یونجه سیاه، گلوکانتیم، لیشمانیوز، لیشمانیا ماژور، MTT
  • افسانه کاظمیان، ندا پروین، زیبا رئیسی دهکردی صفحات 94-101
    مقدمه
    اضطراب و افسردگی از علائم شایع یائسگی هستند. زنان بویژه در این سنین بطور فزاینده ای مایل به درمان با استفاده از ترکیبات گیاهی و مکمل های تغذیه ای هستند. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر والرین (سنبل الطیب) بر علائم اضطراب و افسردگی دوران یائسگی زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرکرد انجام شد.
    روش بررسی
    این کار آزمایی بالینی دوسوکور در زنان مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی شهرکرد انجام گرفت. حجم نمونه در این مطالعه 48 نفر زن 62-45 ساله واجد شرایط بود که به شکل تصادفی در دو گروه شامل 29 نفر در گروه والرین و 19 نفر گروه پلاسبو قرار گرفتند. اطلاعات از طریق پرسشنامه ویژگی های فردی، مقیاس اضطراب هامیلتون و افسردگی بک قبلو دوماه پس از درمان تکمیل شد. داده ها با استفاده از آزمون های مان ویتنی و ویلکاکسون با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    براساس یافته های مطالعه، دو گروه از نظر شدت علائم اضطراب و افسردگی در ابتدای مطالعه تفاوت معناداری نداشتند (05/0 P>)، در حالی که پس از مداخله وضعیت بیماران از نظر علائم اضطراب و افسردگی در گروه والرین به شکل معناداری کمتر از گروه پلاسبو بود (001/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که والرین جهت کاهش علائم اضطراب و افسردگی دوران یائسگی موثر بوده و می تواند به عنوان یک درمان آلترناتیو مد نظر باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، والرین، یائسگی
  • علیرضا زبرجدی *، معصومه صفری، کیانوش چقامیرزا صفحات 102-109
    مقدمه
    شیرین بیان با نام علمی Glycyrrhiza glabra از خانواده لگومینوز می باشد که از مشهورترین گیاهان دارویی در جهان است و به شکل گسترده ای در پزشکی، داروسازی، صنایع قنادی و بهداشتی مصرف می شود. قسمت های مورد استفاده آن ساقه های زیرزمینی و ریشه های گیاه است که دارای ترکیبات مختلفی است، از جمله مهم ترین این مواد، ترکیبی به نام گلیسریزین است.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف انتقال ژن ریشه زایی از طریق آگروباکتریوم رایزوژنز به روش خارج شیشه ای و به منظور تولید انبوه ریشه های مویی در شیرین بیان اجرا شد.
    روش بررسی
    آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار در سه تکرار اجرا شد. ابتدا ریشه ی گیاهچه های جوان حاصل از کشت بذور حذف شده و گیاهچه های برش داده شده از قسمت هیپوکوتیل داخل پشم سنگ حاوی سوسپانسیون باکتری قرار گرفتند. پس از 10 تا 14 روز از تلقیح با اگروباکتریوم رایزوژنز ریشه ها از داخل مکعب خارج شدند. درصد القای ریشه توسط چهار سویه باکتری (ATCC15834، GMI 9534، A4 و A13) همراه با شاهد بررسی شد.
    نتایج
    نتایج تست PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بر روی ریشه های حاصل از گیاهان کامپوزیت (تراریخت احتمالی) نشان داد که سه سویه A4، A13 و GMI 9534 به میزان 100 درصد و سویه ATCC 15834 به میزان 66/66 درصد ریشه تراریخت تولید نموده اند.
    نتیجه گیری
    لذا تولید گیاه کامپوزیت شیرین بیان به دلیل کم هزینه، سریع و ساده بودن مورد توجه می باشد.
    کلیدواژگان: شیرین بیان، اگروباکتریوم رایزوژنز، ریشه موئین، گیاه کامپوزیت
  • کامبیز روشنایی *، ابوالفضل دادخواه، فائزه فاطمی، سالومه دینی صفحات 110-122
    مقدمه
    امروزه بیماری های کبدی یکی از مشکلات جدی و تهدید کننده سلامتی محسوب می شود. گلپر ایرانی(Heracleum (H.) persicum) به عنوان گیاه دارویی بومی، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی به منظور کاهش آسیب های کبدی در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفت.
    هدف
    این مطالعه برای اولین بار به بررسی اثر اسانس حاصله از میوه گلپر ایرانی بر روی مسمومیت کبدی ناشی از تزریق تتراکلریدکربن ( (CCl4در رت نژاد ویستار پرداخته است.
    روش بررسی
    در این تحقیق، 100 سر رت نر نژاد ویستار به 20 گروه 5 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل منفی (NC) فقط DMSO و روغن زیتون به مدت دو هفته و گروه کنترل مثبت (C)، DMSO روزانه به مدت 14 روز و سپس محلول تتراکلرید کربن ml/kg b.w) 3( به صورت درون صفاقی (i.p) در روز 15 ام دریافت کردند. گروه استاندارد (BHT) و گروه های تیمار (H100 و H200)، اسانس گلپر در دو دز mg/kg b.w 100 و 200 روزانه به مدت 14 روز و سپس محلول CCL4 به صورت i.p در روز 15 دریافت کردند. سپس، در ساعات 4، 8، 16 و 24 ساعت پس از تزریق، اندازه گیری گلوتاتیون (GSH)، توتال آنتی اکسیدانت (FRAP)، پراکسیداسیون لیپیدها (MDA) و آنزیم های کبدی، آلانین ترانس آمیناز (ALT)، آسپارتات ترانس آمیناز (AST) انجام شد.
    نتایج
    تزریق اسانس به دست آمده از گلپر ایرانی در هر دو دز مورد مطالعه، توانست اختلال در فاکتورهای دخیل در استرس اکسیداتیو و آنزیم های کبدی ناشی از CCl4، به طور معنی داری تعدیل کند.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان دهنده اثر حفاظتی اسانس گلپر ایرانی می باشد که احتمالا بواسطه ظرفیت آنتی اکسیدانی این گیاه می باشد.
    کلیدواژگان: گلپر ایرانی، آنزیم های کبدی، اسانس، استرس آنتی اکسیدانت، اکسیداتیو، مسمومیت کبدی
  • ناهید قایدی، امین الله بهاء الدینی، سیداسماعیل خوشنام * صفحات 123-133
    مقدمه
    گیاه شیرین بیان (Licorice) از گیاهان دارویی بومی ایران است که در طب سنتی برای درمان زخم معده و رفع گرفتگی روده مورد استفاده بوده است.
    هدف
    در تحقیق حاضر تاثیر عصاره آبی و الکلی ریزوم شیرین بیان بر حرکات کولون ایزوله موش صحرایی نر به روش زیر مطالعه شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، بافت کولون تعداد 10 سر موش صحرایی نر بالغ جدا و به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند که هر گروه شامل 10 قطعه بافت بوده است. قطعات به ترانسدیوسر نیرو به صورت طولی آویزان شده و به درون حمام های بافتی محتوی محلول تیرود اکسیژنه 37 درجه سانتی گراد و 4/7pH= فرو برده شدند. فعالیت مکانیکی قطعات توسط دستگاه پاورلب در حالت پایه، در پاسخ به استیل کولین (6-10×4 مولار) و آتروپین (6-10 مولار) در حضور و عدم حضور عصاره ریزوم شیرین بیان (036/0 میلی گرم بر میلی لیتر)، ثبت شد. همچنین فعالیت مکانیکی قطعات گروه کنترل در شرایط مشابه با حلال عصاره (اتانول70 درصد) ثبت شد.
    نتایج
    در حضور عصاره آبی الکلی شیرین بیان، فعالیت مکانیکی بافت در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری داشت. همچنین کاهش معنی داری در فعالیت مکانیکی بافت در گروه آزمایش در حضور توام عصاره و استیل کولین در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. در حالی که فعالیت مکانیکی بافت در حضور توام عصاره و آتروپین بین دو گروه کنترل و آزمایش تفاوت معنی داری نداشته است.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت که عصاره آبی- الکلی ریزوم شیرین بیان دارای اثر تعدیل کنندگی بر حرکات کولون می باشد که احتمالا این اثر به صورت مستقل از سیستم کولینرژیک است.
    کلیدواژگان: شیرین بیان، فعالیت مکانیکی، کولون، کولینرژیک
  • سمیه ملایی، علیرضا رستمی *، حسن متین همایی، محمدعلی آذربایجانی صفحات 134-140
    مقدمه
    کاکوتی به علت داشتن میزان فنلی و فلاونوئیدی بالا می تواند برای مقابله با استرس اکسیداتیو مفید باشد.
    هدف
    تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر نوشیدنی کاکوتی بر ظرفیت ضداکسایشی تام، تیول تام و مالون دی آلدئید پس از یک وهله فعالیت وامانده ساز در دختران غیرفعال انجام شد.
    روش بررسی
    20 دختر غیرفعال (2 ± 22 سال، درصد چربی 2 ± 17% و اکسیژن مصرفی بیشینه 2 ± 35 میلی لیتر/کیلوگرم/دقیقه) در دو گروه دریافت کننده نوشیدنی کاکوتی و گروه کنترل جایگزین شدند. نوشیدنی کاکوتی بصورت دمکرده 48 ساعت قبل از فعالیت ورزشی (در سه وعده 2 گرم در 200 میلی لیتر آب جوش برای هر نفر) در گروه کاکوتی مصرف شد. گروه کنترل نیز شبه نوشیدنی مصرف نمودند. سپس آزمودنی ها تست بروس را بر روی نوارگردان انجام دادند. داده ها به صورت میانگین و انحراف استاندارد با نرم افزار SPSS. 18 آزمون تحلیل واریانس مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری پنج درصد بررسی شدند.
    نتایج
    نتایج حاکی است که مصرف نوشیدنی کاکوتی در حالت پایه بر مالون دی آلدئید تاثیر معنی داری نمی گذارد (05/0P>). به علاوه، فعالیت هوازی باعث افزایش معنی دار مالون دی آلدئید و کاهش معنی داری ظرفیت ضداکسایشی شد (05/0P<)؛ با این حال، دامنه ی افزایش مالون دی آلدئید و کاهش توان ضداکسایشی گروه د نوشیدنی کاکوتی پس از انجام فعالیت کمتر از گروه شبه نوشیدنی بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاضر می توان نتیجه گرفت که نوشیدنی کاکوتی به صورت کوتاه مدت می تواند با افزایش ظرفیت ضداکسایشی تام پایه، از تغییرات نامطلوب برخی شاخص های آسیب های فشار اکسایشی ناشی از انجام فعالیت هوازی وامانده ساز در دختران غیرفعال بکاهد.
    کلیدواژگان: پراکسیداسیون لیپیدی، ظرفیت ضداکسایشی، فشار اکسایشی، کاکوتی
  • سمیه قادرمزی، مسعود توحیدفر *، سیدمهدی میری صفحات 141-155
    مقدمه
    استفاده از Agrobacterium rhizogenes جهت ایجاد ریشه های مویین تراریخت، روش بسیار کارآمد برای افزایش متابولیت های ثانویه است.
    هدف
    هدف از این تحقیق کشت ریشه های مویین تراریخت به منظور افزایش تولید متابولیت های ثانویه در گیاه تاتوره تماشایی است.
    روش بررسی
    در این تحقیق تولید ریشه های مویین با تلقیح ریز نمونه های برگ و کوتیلدون حاصل از گیاهچه های 2 ماهه، توسط سویه های A4، A7 و 15834 اگروباکتریوم رایزوژنز به دو روش درشت تزریقی و غوطه وری انجام شد و به منظور القای الیسیتور متیل جاسمونات در غلظت های 50 و 100 میکرو مولار و سالیسیلیک اسید در غلظت های 1، 01/0 و 1/0 میلی مولار در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار کشت داده شدند و محتوای آتروپین و اسکوپولامین ریشه های مویین تراریخت تحت غلظت های مذکور توسط HPLC بررسی شد.
    نتایج
    بیشترین و کمترین تولید ریشه مویین تراریخته به ترتیب مربوط به سویه A4 و سویه 15834 بود. بهترین ریز نمونه جهت تولید ریشه های مویین با تلقیح برگ در سویه A4 و کوتیلدون در سویه A7 گزارش شد. روش درشت تزریقی با بیشترین تولید ریشه مویین تراریخته به عنوان برترین روش شناسایی شد. اثر محرک های سالیسیلیک اسید در غلظت 1/0 میلی مولار سبب افزایش 3/4 برابری محتوای آتروپین در ریشه های مویین تراریخته نسبت به نمونه شاهد در غلظت مذکور شد. همچنین نتایج نشان داد، استفاده از متیل جاسمونات در غلظت های بالاتر (100 میکرو مولار) باعث کاهش محتوای آتروپین و اسکوپولامین می شود.
    نتیجه گیری
    اگروباکتریوم به عنوان یک روش مناسب جهت تولید ریشه های مویین و الیسیتورهای هورمونی به عنوان تیمار مناسب برای افزایش آلکالوئیدهای مورد نظر می توانند ایفای نقش کنند.
    کلیدواژگان: آتروپین، اسکوپولامین، الیسیتور، تاتوره تماشایی، ریشه های مویین
  • زهرا ربیعی، شیوا مختاری، فاطمه بابایی، محمود رفیعیان کوپایی* صفحات 156-166
    مقدمه
    افسردگی یک بیماری تهدید کننده، ناتوان کننده و رایج در بین اقشار مختلف جامعه می باشد. با توجه به عوارض جانبی داروهای ضدافسردگی شیمیایی توجه محققان به سمت ترکیبات طبیعی جلب شده است.
    هدف
    در مطالعه حاضر اثر چای کامبوجا بر افسردگی القا شده توسط رزرپین در موش های سوری مورد مطالعه قرار گرفت.
    روش بررسی
    در مطالعه تجربی حاضر، 42 موش سوری به 6 گروه مساوی تقسیم شدند. موش های گروه کنترل نرمال سالین و موش های گروه کنترل منفی و مثبت نیز به ترتیب رزرپین (5 میلی گرم بر کیلوگرم) و فلوکستین (20 میلی گرم بر کیلوگرم) دریافت کردند. موش های گروه تیمار نیز چای کامبوجا را در غلظت های 250، 500 و 1000 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن 18 ساعت پس از تزریق رزرپین دریافت کردند. پس از آن تست های رفتاری توسط آزمون های روتارود و شنای اجباری مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت خونگیری انجام شده و ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم موش ها تعیین شد.
    نتایج
    در مطالعه حاضر تزریق رزرپین سبب القای رفتارهای افسردگی گردید. تفاوت معنی داری بین مدت زمان بی حرکتی گروه های کنترل و تیمار شده با رزرپین وجود داشت. تزریق محلول آبی کامبوجا در غلظت های 250، 500، 1000 میلی گرم بر کیلوگرم به موش های دریافت کننده رزرپین به طور معنی داری مدت زمان بی حرکتی را کاهش داد. چای کامبوجا به طور معنی داری سبب افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی پلاسما شد ولی تاثیر معنی داری بر تعادل موش ها نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر تایید کننده اثرات ضدافسردگی چای کامبوجا و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی خون می باشد.
    کلیدواژگان: چای کامبوجا، افسردگی، شنای اجباری
  • مطهره مسجدی، مهرناز کیهان فر *، ماندانا بهبهانی صفحات 167-173
    مقدمه
    امروزه کاربرد گیاهان دارویی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی و همچنین علیه باکتری های بیماری زا مورد توجه می باشد.
    هدف
    در این مطالعه اثر عصاره ی متانولی بخش های هوایی گیاه غافث بر تکثیر سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMC) و 12 باکتری بیماری زا بررسی شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی عصاره ی متانولی سرشاخه، ساقه، بذر و برگ گیاه غافث تهیه گردید و اثر این عصاره بر روی سلول های خون محیطی در محیط کشت RPMI در غلظت های مختلف μg/ml 50، 100، 500، 1000، 1500، 2000، 2500 به روش رنگ سنجی MTT مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین اثر غلظت های mg/ml1 و 2 و 4 و 5 و 7 و 10 همان عصاره بر باکتری های بیماری زای استافیلوکوک اورئوس، استافیلوکوک ساپروفیتیکوس، استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سوبرینوس، استرپتوکوک پیوژنز، باسیلوس سوبتیلیس، باسیلوس لیکنی فرمیس، سالمونلا انتریکا، سراشیا مارسنس، اشرشیا کلای، پروتئوس ولگاریس و پروتئوس میرابیلیس به روش دیسک گذاری و در محیط کشت نوترینت آگار مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    عصاره ی تمام بخش های هوایی گیاه غافث دارای اثر تحریک کنندگی سیستم ایمنی می باشند و سرشاخه، ساقه و بذر با بیشترین اثر تحریک کنندگی موجب افزایش تکثیر سلول های تک هسته ای خون محیطی تا میزان 8 برابر شد. عصاره ی متانولی گیاه غافث دارای اثر ضدباکتری بر برخی باکتری های گرم مثبت بیماری زا بوده و بیشترین اثر ضدباکتری بر باکتری باسیلوس سوبتیلیس در غلظت mg/ml 4 و باکتری استافیلوکوک اورئوس در غلظت mg/ml 7 بود.
    نتیجه گیری
    گیاه غافث دارای اثر تحریک کنندگی سیستم ایمنی و خاصیت ضد باکتری علیه برخی باکتری های بیماری زای گرم مثبت است که می تواند به عنوان گیاه تعدیل کننده سیستم ایمنی برای بیماران نقص ایمنی و در کنترل عفونت های باکتریایی کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: گیاه غافث، تحریک کننده سیستم ایمنی، سلول های تک هسته ای خون محیطی، ضد باکتری
  • فواد فیض الهی، محمدعلی آذربایجانی *، محمد ناصحی، مقصود پیری صفحات 174-184
    مقدمه
    کمک به بازگشت افرادی که دارای ناهنجاری های اجتماعی از جمله مصرف اتانول هستند، از موضوعات مهم پژوهشی در حوزه علوم زیستی بوده و ابهامات متعددی در این حیطه درخصوص کارآمدی مداخلات دارویی و فعالیت بدنی وجود دارد.
    هدف
    هدف از مطالعه حاضر، مقایسه اثر دو هفته تمرین شنا یا مصرف مکمل کورکومین بر بهبود حافظه فضایی پس از تخریب ناشی از مصرف افراطی اتانول در موش های بزرگ آزمایشگاهی نر بود.
    روش بررسی
    در یک کارآزمایی تجربی، 24 سر موش بزرگ آزمایشگاهی نر نژاد ویستار (250-200 گرم) انتخاب و به مدت 4 روز و هر هشت ساعت یک بار اتانول دریافت کردند. پس از شش روز پرهیز از مصرف، به مدت دو هفته تحت مداخله تمرین شنا یا مکمل کورکومین قرار گرفتند. موش های بزرگ آزمایشگاهی به صورت تصادفی به سه گروه: 1) کنترل؛ 2) تمرین شنا؛ و 3) کورکومین تقسیم شدند. پس از 2 هفته با استفاده از ماز آبی موریس میزان یادگیری و حافظه فضایی مورد سنجش قرار گرفت.
    نتایج
    پس از 2 هفته تمرین شنا و مصرف مکمل کورکومین، زمان و مسافت شناکردن تا رسیدن به سکو در تلاش های بیشتر کاهش معنی دار یافت، که نشانه یادگیری بود (05/0 > P). میزان این کاهش در گروه کورکومین از سایرگروه ها بزرگتر بود. تفاوت معنی داری بین اثر مداخلات در حافظه فضایی آزمودنی ها مشاهده نشد (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    با وجود بهبود جزئی در گروه های کورکومین و تمرین نسبت به گروه کنترل، 2 هفته تمرین شنا یا کورکومین نمی تواند حافظه را پس از مصرف افراطی اتانول بهبود بخشد. بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه نتیجه گیری می شود عملکرد یادگیری در دوره بازیافت پس از مصرف اتانول تحت تاثیر دو هفته تمرین هوازی و مکمل کورکومین قرار گرفته ولی حافظه فضایی از این دو مداخله تاثیر نمی پذیرد.
    کلیدواژگان: کورکومین، تمرین شنا، حافظه فضایی، مصرف افراطی اتانول
  • فرزانه خسرویان دهکردی، حسین جمالی فر، غلامرضا امین، احمدرضا شاهوردی، محمد مهدی احمدیان عطاری، رضا مساعد رونکیانی، ابوالفضل عرب احمدی، طاهره ابراهیم پور دهکردی، حمیدرضا منصف اصفهانی* صفحات 185-196
    مقدمه
    علم امروزه تلاش می کند تا عوامل بیماریزا در اماکن عمومی و مراکز بهداشتی را از بین ببرد. استفاده از دود های طبی در طب سنتی ایران در بهبود کیفیت هوای محیط رواج داشته است.
    هدف
    هدف این مطالعه، ارزیابی فعالیت آنتی باکتریال دود گیاهان کندر، میخک، صندل و اذخر در مقابل طیف متفاوتی از میکروب ها بود.
    روش بررسی
    دود گیاهان صندل (Santalum album)، اذخر (Cymbopogon schoenanthus)، کندر (Boswellia sacra) و میخک (Syzygium aromaticum) در مقابل باکتری هایEscherichia coli ، Staphylococcus aureus، Bacillus subtilis و قارچ Candida albicans بررسی شد و قدرت ضد میکروبی آنها ارزیابی شد.
    نتایج
    گیاه صندل توانست، قارچ C. albicans را در زمان 7 دقیقه و باکتریB. subtilis را، در 9 دقیقه و دو باکتری E. coli و S. aureus را در زمان 10 دقیقه مانع رشد کامل آنها شود. گیاه اذخر مانع رشد قارچ در زمان 7 دقیقه، باسیل در 11 دقیقه و دو باکتری گرم مثبت و منفی در زمان 9 دقیقه شد. از بررسی دود گیاهان کندر و میخک نتایج قابل توجی به دست نیامد. آنچه قابل توجه بود، با مخلوط کردن دو گیاه صندل و اذخر به نسبت یک به یک اثرات ضد میکروبی دود این دو گیاه تقویت شد.
    نتیجه گیری
    میکروب ها و قارچ مورد مطالعه حساسیت بالایی نسبت به دود دو گیاه صندل و اذخر نشان دادند و امکان کاربرد صنعتی از این دود را فراهم نمود. لزوم انجام تحقیقات وسیع تر در مورد مواد موثره دود این گیاهان مطرح می شود.
    کلیدواژگان: اذخر، دود، صندل، ضد میکروبی، طب سنتی
|
  • Sara Ghezelbash, Ardeshir Qaderi, Hojatollah Bodaghi, Ziba Ghasimi Hagh, Mehrdad Kashefi, Amirreza Zarekarizi * Pages 1-9
    Background
    Phenolic compounds are one of the most important classes of plant secondary metabolites that produced in response to environmental conditions. The concentrations and compounds of media have played a significant role in production of these compounds. Production of phenolic compounds in the medium reduces the chances of success in tissue culture process or complicates the process.
    Objective
    This study aimed to investigate the effect of various antioxidants and media on change in biosynthesis of phenolic compounds in callus culture of Mentha arvensis L
    Methods
    leaves were cultured on MS medium supplemented with 2,4-D, NAA, BAP and KIN for callus induction. After selection of the best medium for callus induction, calli were subculture on MS and B5 media in combination with different concentration of Activated charcoal, Citric acid, Ascorbic acid, Turmeric and polyvinylpyrrolidone (PVP) for study of phenolic compounds. The amounts of phenolic compounds in callus and media were analyzed by spectrophotometer.
    Results
    The maximum callus fresh weight (3.56 gr) and dry weight (1.88 gr) were obtained in 0.5 mg/l 2,4-D. Activitated charcoal, citric acid, Ascorbic acid, PVP, have not significant effects on production of phenolic compounds whereas, both concentrations of Turmeric have significant effect. The highest level of phenol (127 ml/µg) in media and the lowest level (72.9 ml/µg) of phenol in callus was observed in media with 1000 mg/l of Turmeric.
    Conclusion
    Turmeric will be assisting a significant effect on release and absorption of phenolic compounds in tissue culture medium. This study could be contributed as an inexpensive and practical for callus induction and also could applied for production of phenolic compounds in vitro plant secondary metabolites production.
    Keywords: Mentha arvensis, Antioxidants, Callus, Phenolic compounds, Turmeric
  • Khoshhal P., Mohsen Amini M., Pirali Hamedani M. *, Rezazadeh Sh Pages 10-21
    Background
    Brassino-steroids as hormonal plants are of the most important components that have shown the biological effects. These compounds may be act as inducer of growth in the plant and their concentrations is increased under some stress conditions. Such clinical studies show that these hormones have also anabolic activities similar to the human anabolic hormones hence, may be administrated as supplements in athletes. Their increasing consumption as supplement suggests introducing a precise and accurate analytical method for determination of brassino-steroids in pharmaceutical dosage forms and also in some biological fluids.
    Objective
    In the current study an HPLC method for detect and determination of brassino-steroids in capsules was developed and optimized in aspects of analytical conditions.
    Methods
    In order to analysis of the sample a reversed phase HPLC system including a C18 column, and a mobile phase including water: Acetonitrile in an acidic media were used. Detection was carried out at 210 nm by an UV detector.
    Results
    In this study, we attempted to optimize some analytical aspects e.g: solvent, stationary phase and other assay parameters to obtain best condition to assay. Also the validation parameters such as LOD, LOQ, accuracy, precision and linearity of the method were also studied and were satisfactory.
    Conclusion
    Obtained data indicated that HPLC is a suitable analytical method for assay of brassino-steroids in pharmaceutical dosage forms.
    Keywords: Brassino -Steroids, Determination, HPLC, Plant Hormons
  • Hosseini H., Mousavi, Fard S. *, Fatehi F., Qaderi A Pages 22-33
    Background
    Thyme is a valuable medicinal plants that evaluation of its quality and quantity yield is necessary.
    Objective
    This study aimed to investigate the effect of salinity on morphological, physiological and phytochemical traits of thyme.
    Methods
    The study was carried out as a randomized complete block design at the Institute of Medicinal Plants with 4 levels of salinity treatments including (control, 50, 100 and 150 mM) and three replications. In this study some morphophysiologial and phytochemical traits of thyme were measured.
    Results
    Results showed the significant effect of salinity on plant height, number of lateral shoots, vegetative dry weight, root fresh weight, root dry weight, Length and Width of a Leaf. The results of the means comparison showed that by increasing levels of salinity, sodium content, electrolyte leakage and proline content increased conversely, the amount of potassium, relative water content, chlorophyll and carotenoid were decreased. The content of thymol and carvacrol increased by higher levels of salinity (100 mM sodium chloride) compared with control.
    Conclusion
    Although the majority of yield related traits negatively affected by salinity but the highest amount of thymol and carvacrol has been achieved in 100 mM NaCl.
    Keywords: Thyme (Thymus vulgaris L.), Carvacrol, Thymol, Salt stress
  • Shams J., Asefifar F., Zaringhalam J. *, Rezazadeh Sh Pages 34-46
    Background
    Erection dysfunction, weakness, the inability to achieve an erection or hold the erection long enough to reach sexual relationship is said. Prevalence studies indicate that 20 to 22 percent of men around the world suffer from erectile dysfunction. Several methods have been proposed to improve this process but those have been unsuccessful mainly due to multiple complications.
    Objective
    The aim of this study was assessing the effects of administration of Boswellia serrata and Lavandula angustifolia extracts in improving erection dysfunction following opioid dependence.
    Methods
    Both plants were extracted and formulized for administration. Choosing patients was based on medical standards, questionnaire of International Index of Erection Function and standard criteria test. The proper cases were categorized randomly in one of three groups under study regarding DSM5 criteria. The investigation continued for two month for all groups: oral extract administered group, placebo treatment group and no premature treatment as a control group. The scores gained form fast ejaculating questionnaire were assessed in early stages of treatment (pretest), one month after treatment (posttests), and two month after treatment (fallow).
    Results
    The results showed with regarding inter group causes; the F value calculated for assessing drug effect in recovery of premature ejaculation in various stages would be meaningful in the level of 0.05 (F=3.601, P
    Conclusion
    It seems that, administration of Boswellia serrata and Lavandula angustifolia extracts compounds can be effective in recovery of erection function in opioid addicted patients.
    Keywords: Boswellia serrata, Lavandula angustifolia, Erection dysfunction, Opioid
  • Jamshidi Z. *, Taheri E., Mohammadi M., Mohseni Kouchesfehani H Pages 47-59
    Background
    In the world of today, where the diseases are on the rampage, doctors and patients both are trying to diagnose and treat them, however, the difficulty is ignoring some causes in diagnosis and even treatments. Paclitaxel is a treatment chemical drug that can cause kidney toxicity, including degenerative changes in the renal parenchyma.
    Objectives
    The aim of this study was investigated the effects of green tea as a strong antioxidant on kidney tissue and blood factors of kidney functions in mice treated with paclitaxel.
    Methods
    Doing this experimental 35mice divided into7groups randomly: 1control group was not achieved any materials,2control group achieved Saline for one week,1Shame group were injected with Paclitaxel IP of 0.3 mg/kg for three days; 2&3Shamegroupinjected with IP of green tea with doses of 200mg/kg and 300mg/kg respectively for twenty-eight days.1&2 Experimental group went through treatment with green tea extract and paclitaxel, they first achievedsaiddoses of green tea for twenty-eight daysand then paclitaxel with the dosage of 0.3 mg/kg from the the fourteenth day for three days. Seven days after the last injection, the kidneywas dissected and after fixation in Formaline buffer solve, have been painted with haematoxylin and eozine, and was studied. Also the level of blood urea and creatininehas been investigated. Data was analyzed by ANOVA test.
    Results
    Blood urea and creatinine levels in 1Shame group were significantly increased compared with the control group the after using green tea extract in 1&2 Experimental group showed a significant decrease(P
    Conclusion
    On the Base of these results, consuming green tea was decreased of the level of blood factors of kidney and the kidney tissue changes brought about by paclitaxel will be improved.
    Keywords: Green tea, Creatinine, Kidney, Paclitaxel, Urea
  • Fasih M., Ghorbani Nohooji M., Rahimi Ar * Pages 60-76
    Background
    The enzyme activity of peroxidise and polyphenoloxidase establish enzymatic browning and leading to undesirable changes in fruits and vegetables.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effect of plant essential oils on reducing the activity of enzymes involved in enzymatic browning of broccoli.
    Methods
    Broccoli inflorescences were treated with distilled water (control), ascorbic acid (17 ppm) and concentration of 500, 750, 1000, and 2000 ppm of Pennyroyal, black Cumin and Cumin essential oils in both in vitro and in vivo, then peroxidase and polyphenol oxidase activity were evaluated.
    Results
    Cumin essential oil at 1000 ppm and all treated black Cumin essential oil under in vitro test as well as 500 ppm Pennyroyal essential oil, 500 and 750 ppm black Cumin essential oil, all treated cumin essential oil and ascorbic acid under in vivo test, significantly reduced peroxidase activity in Broccoli compared to control. Also, In vitro applied of essential oils including 500 ppm Pennyroyal, 500 ppm black Cumin, 2000 ppm Cumin and ascorbic acid treatment were dramatically decreased polyphenol oxidase activity in compare to control. The highest inhibition of polyphenoloxidase and peroxidase activities respectively were achieved using concentrations of 500 ppm and 750 ppm black Cumin essential oil in in vivo condition.
    Conclusion
    The essential oils used in these experiments depending on the concentration used reduced polyphenol oxidase and peroxidase activities in broccoli.
    Keywords: Antioxidant, Broccoli, Essential oils, Peroxidase enzyme, Polyphenoloxidase
  • Gharirvand Eskandari E., Doudi M. *, Shoaei P., Ghaffari Sh, Yaran M Pages 77-93
    Background
    Leishmaniasis, has created enormous global health problem. Side effects, drug resistance and the lack of effective vaccines and to make the new compounds effective due to plant.
    Objective
    The traditional medical plants such as black alfalfa can be a valuable source of new pharmaceutical agents against leishmaniasis.
    Methods
    Alcoholic extracts were prepared by maceration method. L. major promastigotes (Leishmania major) in Schneider and then were cultured in RPMI- 1640. Then, using MTT (Methyl Thiazole Tetrazolium), the IC50 (Inhibitory Concentrations 50%) for extract and Glucantime was determined. MTT assay did for each sample, 3 times.
    Results
    IC50 for alcoholic extract of alfalfa black against L. major promastigotes in vitro after 24, 48 and 72 hours, respectively 165, 98 and 45 micrograms per ml and for Glucantime also equal to 27, 12 and 8 mg l respectively. IC50 between Extract and Glucantime after 24, 48 and 72 hours there was a significant difference (P
    Conclusion
    As regards, plant extract had anti- leishmanial effects in vitro, further works are required to appraise the exact effect on Leishmania agent in animal models.
    Keywords: Leishmania major, Medicago lupulina, Glucantim, Leishmaniases, MTT formazan
  • Kazemian A. *, Parvin N., Raisi Dehkordi Z., Rafieian Kopaei M Pages 94-101
    Background
    Anxiety and depression as the most common psychological disorders are associated with gynecologic problems. Women, especially in this age usually increasingly tend to be treated with some herbal compounds and nutritional supplements.
    Objective
    The present study aims to determine the effect of Valerian on anxiety and depressive symptoms in menopausal women referred to Shahrekord medical centers.
    Methods
    This double-blind clinical trial study was carried out on women referred to Shahrekord medical center. In present study, 48 eligible women aged 45 to 62 years have been divided randomly into two groups (29 in Valerian and 19 in placebo). The information was completed via demographic questionnaire, Hamilton anxiety rating scale, and Beck depression inventory before and 2 months after treatment. The data were analyzed by the Mann-Whitney Tests and Wilcoxon tests using SPSS 11.5 software.
    Results
    According to the findings of the present study, both groups were match regarding to depression and anxiety levels at the first stages of the study (P> 0.05). After the intervention, anxiety level and depressive symptoms were decreased significantly in valerian group (P=0.001).
    Conclusion
    The results have shown that Valerian is effective in the treatment of anxiety and depression in menopausal women and could be considered as an alternative treatment.
    Keywords: Anxiety, Depression, Menopause, Valerian
  • Zebarjadi Ar *, Safari M., Cheghamirza K Pages 102-109
    Background
    Licorice, Glycyrrhiza glabra (belong to Leguminosae family) is one of the most popular medicinal plants in the world and it is widely used in many fields such as medical, pharmaceutical, confectionery and health industries. Different parts of licorice (shoots, leaves and roots) were had various components such as Glycyrrhzin that was used for some proposes.
    Objective
    The current study was done with the aim of gene transfer via Agrobacterium rhizogenes by ex vitro method for hairy root production in licorice.
    Methods
    The experiment was laid out as a completely randomized design (CRD) with five treatments in three replications. At first, root of young plantlets was eliminated and excited plantlets were putted in the glass wool contain suspension of bacteria. After 10 to 14 days of inoculation with Agrobacterium rhizogenes, the roots were appeared. The percentage of root induction by four strains of Agrobacterium (ATCC 15834, GMI 9534, A4 and A13) with check (without bacteria) was investigated.
    Results
    The results of PCR analysis with specific primers for roots of composite plants (putative transgenic) was shown that three strains of bacteria (A4, A13 and GMI 9534) and strain ATCC 15834, were produced 100% and 66.66% transgenic roots respectively.
    Conclusion
    Thus, production of composite licorice plants was remarked due to it has low cost, fast and simple.
    Keywords: Glycyrrhiza glabra, Agrobacterium rhizogenes, Composite plant, Hairy root
  • Roshanaei K. *, Dadkhah A., Fatemi F., Dini S Pages 110-122
    Background
    Nowadays, liver disorders are one of the most serious and threatening problems of the health. Persian Golpar (Heracleum (H.) persicum) as an endemic medicinal plant with antioxidant and anti-inflammatory properties was used (noted) in the study for reducing the live injuries.
    Objective
    This experiment –for the first time- was conducted to consider the effects of the oils obtained from fruits of Persian Golpar on the liver toxicity induced by the injection of tetrachloride carbon (CCl4) in the Wistar rats.
    Methods
    In this study, 100 male Wistar rats were divided into 20 groups (n=5). Negative control group (NC) received DMSO and olive oil for two weeks and the positive control group (C) received DMSO as i.p injection in 14 days following CCl4 (2 ml/kg b.w) at day 15th. The standard group (BHT), The treatment groups received H. persicum essential oils at both doses 100 and 200 mg/kg b.w as i.p injection following CCl4 (2 ml/kg b.w) at day 15th. Then, the levels of the glutathione (GSH), total antioxidant capacity of plasma (FRAP), proxidasion lipids (MDA) and glutathione s-transferase (GST) and also liver enzymes for instance alanin teransferase (ALT) and aspartate teransferase (AST) were estimated at 4, 8, 16 and 24 h after CCL4 injection.
    Results
    The injection of the essential oils (at the both doses) obtained from Persian Golpar could surprisingly modulate the changes of the antioxidant/oxidative parameters as well as liver enzymes induced by CCL4 administration.
    Conclusion
    These results indicated the protective effect of Iranian Golpar essential oils on the liver. These effects are probably due to its antioxidant capacity.
    Keywords: Heracleum persicum, Antioxidant, oxidative stress, Essential oil, Hepatotoxicity, Liver enzymes
  • Ghayedi N., Bahaoddini Aa, Khoshnam Se * Pages 123-133
    Background
    Glycyrrhiza glabra (Licorice) has been traditionally used as a medicinal plant in Iran for treatment of diseases such as gastric ulcer and relieve intestinal spasms.
    Objective
    In the present study, the effect of hydro-alcoholic extract of licorice rhizome on mechanical activity of isolated colon of male rats has been studied.
    Methods
    In this experimental study, the colon tissue of 10 adult male rats were dissected and separated into two groups: experimental and control. Each group including ten strips of tissue. The segments were connected to a force transducer longitudinally and inserted to an organ bathe contained oxygenated Tyrode solution (37 °C, pH=7.4). Their mechanical activity were recorded by power lab AD instrument in basal condition, and after administration of acetylcholine (4×10-6M) and Atropine (10-6M) in the presence and absence of licorice rhizome extract (0.036 mg/ml). Also, the mechanical activity of control group segments were recorded at the same condition with extract solvent (ethanol %70).
    Results
    A significant decrease in mechanical activity was found after administration of hydro-alcoholic extract of licorice compared with the control group. Also, a significant decrease of mechanical activity was seen in the presence of extract and acetylcholine compared to the control group. While the mechanical activity of tissue didn’t significant changed in the presence of Atropine and extract between experimental and control groups.
    Conclusion
    We can conclude that hydro-alcoholic extract of licorice has modifying effect on colon motility, and this activity maybe occurred independent of the cholinergic system.
    Keywords: Cholinergic, Colon, Licorice, Mechanical activity
  • Alireza Rostami *, Somaye Malaie, Hassan Matin Homaei, Mohamadali Azarbayejani Pages 134-140
    Background
    Ziziphora tenuior have high levels of phenolic and flavonoid antioxidant compounds able be for prevention with oxidative stress.
    Objective
    In accordance with the limited studies about the effect drinking Ziziphora tenuior on exercise- induced oxidative stress response, this study was conducted to identify the effect of drinking Ziziphora tenuior and one bout aerobic exercise on serum total antioxidant capacity (TAC) and malondiadehyde (MDA) in inactive women.
    Methods
    Twenty inactive girls (aged 22±2 years, body fat 17±2. %, and VO2max 35±2 ml/kg/min) in a randomized and double-blind design were allocated in two equal groups: were used Drinking Ziziphora tenuior the infusion for 48 hours before exercise, every 24 hours, 3 meals morning, noon and night (2gr per serving in 200 ml of boiling water for each person) in Ziziphora tenuior. were consumed The control group coincides with the group Ziziphora tenuior-like beverages. After a 48-hour all subjects were participated protocol with Bruce on the treadmill. Blood samples obtained before the drinking Ziziphora tenuior along with before and after the exercise protocol. The normal data were expressed as mean (±SD) and analyzed by repeated measure ANOVA, Bonferroni and independent t test at α≤0.05.
    Results
    results show that the short drinking Ziziphora tenuior has not significant effect on oxidative stress index (MDA) (P>0.05). Moreover, increased the serum MDA was significantly (P
    Conclusion
    The present results show that the increased resting total antioxidative capacity following drinking Ziziphora tenuiorcan, decrease the undesirable alterations of serum MDA in male inactive after one one bout aerobic exercise.
    Keywords: Ziziphora tenuior, Antioxidant capacity, Peroxidasion lipidi, stress oxidative
  • Ghadermazi S., Masoud Tohidfar M. *, Miri Sm Pages 141-155
    Background
    Using Agrobacterium rhizogenes due to create hairy roots, is a useful method to increase secondary metabolites many plants.
    Objective
    Purpose of this research is to transgenic hairy roots culture, in order to produce secondary metabolites in Datura innoxia.
    Methods
    Explants leaf and cotyledon of Datura innoxia were inoculated for two months with A7, A4 and 15834 strains of Agrobacterium rhizogenes; Furthermore injection and Immersion methods were used in this scrutiny. The presence of T-DNA in transgenic hairy roots were confirmed by PCR. Transgenic hairy roots in liquid medium of 1/2MS were cultured. In order to induct elicitors, methyl jasmonate in tow densities of 50µM and 100µM, and salicylic acid in three densities of 1mM, 0.1mM and 0.01 mM were used randomly three times. Atropine and scopolamine content of transgenic hairy roots were examined by HPLC.
    Results
    The highest and lowest rate of transgenic hairy roots production was respectively related to the strains of A4 and 15834. Best explants for inoculation, leaf with A4 strain and cotyledon with A7 strain, were reported. With highest production rate of hairy roots, Simple deposit using a syringes method was recognized as the best method of inoculation. The effect of salicylic acid at a density of 0.1 mM increases the content of atropine concentrations. Also the results showed that usage of Methyl jasmonate at higher doses (100 µM) reduces the content of atropine and scopolamine.
    Conclusion
    A. rhizogenes as an appropriate method to produce hairy roots and elicitors the best treatment for increase alkaloids.
    Keywords: Datura innoxia, Atropine, Elicitors, Hairy roots Scopolamine
  • Rabiei Z., Mokhtari Sh, Babaei F., Rafieian Kopaei M.* Pages 156-166
    Background
    Depression is a threatening disease. Due to adverse effects of chemical antidepressant drugs, researcher’s attention has been shifted toward natural drug.
    Objective
    In this work, the antidepressant effect of Kombucha tea (KT) evaluated against reserpine induced depression in mice.
    Methods
    In this experimental study, 42 male mice were randomly divided into 6 groups of 7 mice. Vehicle mice received normal saline (1 mg/kg, i.p.), negative and positive control groups received reserpine (5mg/kg, i.p.) and fluoxetine (20 mg/kg, i.p.) respectively and treatment groups received Kombucha tea at doses of 250, 500, 1000 mg/kg, 18 h after administration of reserpine. Mice were then tested with forced swimming and rotarod tests. At the end of behavioral tests, blood sample were collected and used to assess blood antioxidant capacity.
    Results
    There was significant difference in the duration of immobility time between vehicle and reserpine treated groups (P
    Conclusion
    These results provide support for the potential antidepressant effects of Kombucha tea against.
    Keywords: Kombucha tea, Depression, Forced swimming test
  • Masjedi , Keyhanfar M. *, Behbahani M Pages 167-173
    Background
    Today the use of medicinal plants to improve the immune system function and against pathogenic bacteria has been considered.
    Objective
    In this study, the effect of methanol extract of the aerial parts of Agrimonia eupatoria on peripheral blood mononuclear cells (PBMC) and 12 pathogenic bacteria were investigated.
    Methods
    The methanol extract of branches, stems, seeds and leaves of Agrimonia eupatoria were prepared and the effect of different concentrations of 50, 100, 500, 1000, 1500, 2000 and 2500 μg/ml of the extract on proliferation of PBMC was evaluated by MTT assay. Also the effect of concentrations of 1, 2, 4, 5, 7 and 10 mg/ml of the extract was tested on 12 pathogenic bacteria by disc method and on nutrient agar media.
    Results
    The methanol extract of the branch, stem and seed of Agrimonia eupatoria showed the most stimulatory effects on immune system and induced the proliferation of PBMCs up to 8 times. Methanol extract of Agrimonia eupatoria showed antibacterial effects against gram-positive bacteria and the most antibacterial effect was on Bacillus subtilis at a concentration of 4 mg/ml and Staphylococcus aureus at concentration of 7 mg/ml.
    Conclusion
    The Agrimonia eupatoria methanol extract showed stimulatory effects on the immune system and also antibacterial properties against certain gram-positive pathogenic bacteria. These finding indicate that Agrimonia eupatoria can be considered to use for immunodeficiency patients and moreover to control some bacterial infections.
    Keywords: Agrimonia eupatoria, Antibacterial, Immunostimulator, PBMC
  • Feizolahi F., Azarbayjani Ma *, Nasehi M., Peeri M Pages 174-184
    Background
    Help to return people who have social disorders, including alcohol consumption, are the important topics of research in the field of biology, which in this area regarding the efficiency of the pharmacological interventions and physical activity.
    Objective
    The aim of this study was to compare the effects of two weeks of swimming training or curcumin supplementation on spatial memory improved after the destruction caused by the binge ethanol drinking in male rats.
    Methods
    In an experimental trial, 24 Wistar rats (male, 200-250 g) were selected and every eight hours one time received ethanol for 4 days. After six days of abstain, for 2-weeks interventions of the swimming and curcumin supplementation was applied. The rats were randomly divided into three groups: 1) control; 2) swim; and 3) curcumin. After 2-weeks by using the Morris Water Maze, learning and spatial memory were assessed.
    Results
    After 2-weeks of swimming training and curcumin supplementation, time and distance to reach the platue found a significant reduction, which represents the process of learning (P 0.05).
    Conclusion
    Despite the slight improvement in the training and curcumin groups compared to control group, two weeks of swimming or curcumin supplementation can not improve spatial memory after binge ethanol drinking. According to the results of this study concludes that learning performance during the period of recovery after ethanol consumption under the influence of two weeks aerobic exercise and curcumin supplementation, but spatial memory dose not affected by these two interventions.
    Keywords: Curcumin, Binge ethanol drinking, Spatial memory, Swimming training
  • Khosravian Dehkordi F., Jamalifar H., Amin Gr, Shahverdi A., Ahmadian Attari M., Mosaed R., Arab Ahmadi A., Ebrahimpour Dehkordi T., Monsef Esfahani H.* Pages 185-196
    Background
    Nowadays, science tries to find a way to control the pathogens in public place and health centers. The use of medicinal smokes is common in Iranian traditional medicine to improve air quality and purify air.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the antibacterial activity of Herbal fume, contain frankincense, clove, sandalwood and camel grass against a variety of microorganisms.
    Methods
    Herbal smoke include, sandalwood (Santalum album), camel grass (Cymbopogon schoenanthus), condor (Boswellia sacra) and clove (Syzygium aromaticum), against microorganisms, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis and Candida albicans, was investigated.
    Results
    Sandalwood and camel grass fumes could inhibit C. albicans completely both in 7 minutes and inhibit B. subtilis in turn in 9 minute and 11 minute. Also they could inhibit E. coli and S. aureus in turn in 10 and 9 minute. Frankincense and clove fume had no significant effects. Mixing two plants, sandalwood and camel grass in the ratio 1:1, will enhanced the antimicrobial effects of these smoke and the inhibition time come shorter.
    Conclusion
    According to this research, Sandalwood and camel grass smoke have significant effect. Microbes and fungi showed great sensitivity against herbal fume and the smoke expressed the possibility of industrial usage. Further research is required to identify the chemical composition of these plant smokes.
    Keywords: Anti -microbial, Camel grass, Sandalwood, Smoke, Traditional medicine