فهرست مطالب

پژوهشنامه حمل و نقل - سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 49، زمستان 1395)

پژوهشنامه حمل و نقل
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 49، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/05
  • تعداد عناوین: 11
|
  • محمد اقدسی*، یاسمن اسدی صفحه 287
    استقبال مردم برای استفاده از خدمات اتوبوسرانی موجب کاهش استفاده از خودروهای شخصی و در نتیجه کاهش ترافیک سنگین و آلودگی هوا می شود. ترغیب مردم به استفاده از این خدمات نیازمند ارائه خدمات بهتر با هزینه های کمتر است. برای رسیدن به این هدف، اپراتورهای بخش خصوصی باید به دنبال راهکارهای نوآورانه برای ارائه خدمات باشند. ارائه خدمات نوآورانه امکان پذبر نیست مگر اینکه اپراتورها علاوه بر داشتن آزادی عمل در تصمیمات عملیاتی تصمیمات مهم و تاکتیکی (تعیین نرخ و نوع بلیت، مسیرها، نوع ناوگان و برنامه زمانی) را نیز اتخاذ نمایند و به عبارتی دیگر خدمات را خود طراحی و اجرا کنند. از طرفی این آزادی عمل اپراتورها، باعث به وجود آمدن مشکلات از جمله عدم یکپارچگی در مسیرها می شود که برای مسافران دشواری هایی را ایجاد کرده و از محبوبیت استفاده از خدمات اتوبوسرانی می کاهد.
    در این مقاله سعی شده است تا با شناسایی این مشکلات ودلایل ریشه ای پیدایش آنها، توانمندی های لازم برای جلوگیری از پیدایش این مشکلات ارائه شود. مشکلات مورد نظر با استفاده از گزارش های موردکاوی منتشر شده مربوط به اتوبوسرانی شهرهای مختلف جهان و انجام مصاحبه نیمه ساختار یافته با خبرگان صنعت اتوبوسرانی استخراج و با بررسی بیشتر و انجام مصاحبه، دلایل ریشه ای آنها شناسایی شده اند.
    نتایج بررسی های این پژوهش نشان می دهدکه برای جلوگیری از بروز این مشکلات، هم مقامات حمل و نقل و هم اپراتورهای بخش خصوصی باید مجموعه ای از توانمندی ها نظیر توانایی تنظیم قوانین کنترلی، داشتن تجهیزات و سیستم های اطلاعاتی یکپارچه را داشته باشند. این توانمندی ها با بررسی گزارشات مورد کاوی منتشر شده و انجام مصاحبه با خبرگان این بخش به دست آمده است. آگاهی از این توانمندی ها به مقامات حمل و نقلی که می خواهند این نوع واگذاری را تجربه کنند، کمک می کند تا قبل از وارد شدن به چنین محیطی، برای رفع مشکلات بالقوه تمهیداتی بیندیشند و توانمندی های خود و اپراتورها را ارزیابی کنند.
    کلیدواژگان: تصمیمات تاکتیکی، اتوبوسرانی، حمل و نقل عمومی، واگذاری خدمات اتوبوسرانی
  • محمد طلایی، بابک فرهنگ مقدم، میر سامان پیشوایی، علی بزرگی امیری* صفحه 303
    با جهانی شدن و رشد گسترده در مصرف در سرتاسر جهان، شبکه های زنجیره تامین به شبکه های بسیار بزرگی تغییر کرده اند و اجزای مربوط به این شبکه های عظیم باعث ایجاد مشکلات جدی محیط زیستی شده اند. در طراحی شبکه های زنجیره تامین سنتی، مدل های بهینه سازی اکثرا تک هدفه بوده و هدف به حداقل رساندن هزینه ها در شبکه می باشد. در این تحقیق، یک مدل دو هدفه عدد صحیح مختلط برای مکان یابی تسهیلات یک شبکه زنجیره تامین حلقه بسته مورد بررسی قرار گرفته است به طوریکه هر دو جریان رو به جلو و بازگشتی برای اجتناب از زیر بهینگی در هم ادغام شده اند. همچنین تمامی جنبه هایی که امکان انتشار گاز دی اکسید کربن در کل شبکه زنجیره تامین پیشنهادی وجود دارد را در نظر می گیرد و یک تعادل منصفانه و معقول بین اهداف اقتصادی و محیط زیستی برقرار می نماید. برای نشان دادن موازنه بین اهداف از روش محدودیت اپسیلون استفاده شده است. این تحقیق براساس یک مطالعه موردی و داده های به دست آمده از یک شبکه زنجیره تامین متعلق به تولید، توزیع و نیز جمع آوری و بازیافت کالاهای مربوط به صنعت تولید دستگاه های کپی انجام شده است. این مقاله می تواند کمک کند تا مدیران از لجستیک سبز و بهبود عملکرد محیط زیستی در کل زنجیره تامین به عنوان یک استراتژی مکمل، جهت کسب مزیت رقابتی پایدار سود ببرند.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین، شبکه حلقه بسته، انتشار دی اکسید کربن، بهینه سازی چند هدفه
  • راحله سید مرتضی حسینی*، سید علی خزایی، میلاد سلطانی صفحه 315
  • زین العابدین صادقی*، فریبا سادات هاشمی، حسین اکبری فرد صفحه 335
    در این مطالعه تلاش شده است تا روند کارایی انرژی در بخش حمل و نقل با استفاده از رویکرد تحلیل تجزیه شاخص IDA و روش LMDI درسالهای 1383 تا1390بررسی شود. دراین روش ابتدا تغییر مصرف انرژی به اثرات آن تجزیه می شود و با استفاده ازاثر شدت، صرفه جویی های ناشی ازبهبود کارایی مشخص شده، سپس با استفاده ازشاخص عملکرد انرژی روندکارایی بررسی می شود. بخش حمل ونقل به دلیل استفاده از شاخص های اندازه گیری فیزیکی به دو زیر بخش حمل ونقل کالا وحمل ونقل مسافر تقسیم شده است.
    در مورد حمل و نقل مسافر نتایج، عدم کارایی در این بخش را نشان می دهد و تنها در سال 1386 بهبود کارایی باعث صرفه جویی مثبت دراین بخش شده است.
    دربخش حمل ونقل کالا برخلاف حمل و نقل مسافر،کارایی در اکثر سالها به جز دو سال 1384 و1387 افزایش یافته و صرفه جویی های مثبت ناشی از افزایش کارایی وجود داشته است.
    کلیدواژگان: IDA، LMDI، صرفه جویی انرژی، شاخص عملکرد انرژی، کارایی انرژی
  • علی عبدی*، ارسلان صالحی کلام، کیانوش سیامردی، امید رحمانی صفحه 355
  • عبدالرضا نداف، مسلم علی محمدلو*، سیده عالیه موسوی صفحه 373
    با وجود اهمیت فرودگاه های کشور به عنوان مهم ترین زیرساخت های حمل و نقل هوایی، پژوهش های اندکی در کشور به تحلیل عملکرد فرودگاه ها پرداخته اند. توجه پژوهشگران این حوزه تنها به بررسی کارایی فرودگاه های کشور در یک مقطع زمانی خاص معطوف بوده است و جای خالی تحلیل های پویا برای بررسی روند عملکرد فرودگاه های کشور در بین پژوهش های داخلی به چشم می خورد. روشن است که برای ارزیابی جامع عملکرد یک مجموعه، ارائه تحلیل مقطعی امری لازم و ضروری است، اما اکتفا به این نوع تحلیل، همه جنبه های عملکرد واحدها را پوشش نمی دهد و برای دستیابی به نتایج جامع باید عملکرد واحدها را در طول زمان بررسی نمود. از این رو در پژوهش حاضر سعی شده است تا با به کارگیری رویکرد تلفیقی DEA/AHP، جایگاه فرودگاه های کشور از نظر کارایی در سال 1392 نسبت به یکدیگر سنجیده شود و رتبه بندی کامل فرودگاه ها صورت پذیرد. در ادامه با استفاده از شاخص بهره وری مالم کوئیست، روند رشد بهره وری واحدها طی سال های 1387 تا 1392 بررسی شده است. در واقع این کار با هدف ارائه تحلیل پویایی از عملکرد فرودگاه های کشور در طول زمان انجام پذیرفته است. بر اساس نتایج حاصل از اجرای مدل ها، فرودگاه های اهواز، مهرآباد و مشهد از حیث کارایی در سال 1392 رتبه های نخست را کسب کرده اند و فرودگاه آبادان در رتبه آخر قرار گرفته است. اما از لحاظ رشد بهره وری فرودگاه های ساری، یزد و آبادان، بیش ترین بهبود را در عملکرد خود طی سال های 1387 تا 1392 داشته اند. در مجموع روند تغییرات بهره وری کل عوامل فرودگاه های کشور سیر صعودی داشته است و این رشد به علت افزایش در کارایی تکنولوژیک بوده است.
    کلیدواژگان: کارایی، بهره وری، DEA، AHP، شاخص مالم کوئیست، فرودگاه
  • زهرا فتح الهی*، امیر گل رو، مرتضی باقری صفحه 391
    افزایش قابلیت اطمینان و ایمنی شبکه راه ‏آهن از جمله اهداف مدیران صنعت ریلی است که نیازمند بکارگیری روش هایی برای تشخیص و شناسایی خرابی می باشد. در راه آهن ایران طبق آمار ارائه شده توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران، 90 درصد سوانح در ایستگاه تهران بر روی سوزن رخ می دهد که 40 درصد آن به دلیل عدم دقت در مانور، 25 درصد مسیر اشتباهی، 25 درصد خرابی سوزن و 10 درصد نیز برخورد دیزل با واگن و یا دیزل در تقاطع های خطوط می باشد. تجهیزات سیستم سوزن به لحاظ وظیفه عملکردی در صورت عدم وجود کنترل مناسب ، از حساس ترین زیربخشها و عناصر سیستم ریلی محسوب می شوند. بنابراین اگر بتوان از صحت اتصال و تغییر ایمن مسیر توسط سیستم سوزن اطمینان حاصل کرد، ایمنی و قابلیت اطمینان شبکه راه‏ آهن افزایش یافته و حوادث ناشی از آن کاهش می یابد. در این مقاله ، با استفاده از تکنولوژی پردازش تصویر به پایش سلامت تیغه‏ های سوزن به عنوان مهمترین عنصر ایمنی شبکه ریلی، پرداخته می‏شود. بدین منظور توسط دوربین با وضوح تصویر مناسب، از محل تیغه‏ های سوزن تصاویر گرفته شده و عملیات پردازش تصویر روی آنها به منظور تشخیص خرابی‏ انجام می‏شود. الگوریتمی که در این مقاله مورد استفاده قرار گرفته بر مبنای آشکار سازی تغییرات ایجاد شده روی تیغه سوزن جهت بررسی تاثیرات آن در تعویض مسیر و کسب اطمینان از عبور ایمن قطار از آن استوار است. در نهایت میزان عیوب تیغه سوزن که شامل بریدگی و پریدگی ریل تیغه می‏باشد به عنوان خروجی پردازش تصویر گزارش می‏شود.
    کلیدواژگان: سوزن، پردازش تصویر، تشخیص اتصال
  • مصطفی کاشانی*، اشکان سامی صفحه 399
    امروزه روند رو به رشد تصادفها در راه ها و تلفا ت و خسارتهای ناشی از این گونه حوادث باعث ضایع شدن و اتلاف سرمایه های کشور می شوند. بنابراین سرمایه گذاری صحیح و شناخت هر یک از عوامل سه گانه تصادف (راه، راننده و وسیله نقلیه)، بررسی اصولی مشکلات این عوامل و بیان راه حل های کاربردی می تواند تا حد زیادی از بروز این گونه حوادث بکاهد. یکی از معضلات اساسی شبکه راه های کشور عدم کیفیت جاده ها و بالتبع افزایش تعداد تصادفات رانندگی منجر به مرگ ؛ می باشد . در این مقاله سعی بر این است که با استفاده از الگوریتم اتوماتای سلولی ؛راندمان مجموعه دخیل در صنعت جاده و نقش آنها را در کاهش تصادفات را بررسی نماییم .الگوریتم اتوماتای سلولی می تواند معادلات پیچیده را بشکلی بسیار ساده و قابل فهم به خواننده بیان نماید . این مجموعه عبارتند از: (نظارت –مصالح-اب وهوا-طراحی جاده-اعتبار ریالی)؛که مجموعه اتوماتای سلولی مورد نظر (اتوماتای جاده )در هر زمان می توانند چندین حالت داشته باشند.در در اتوماتای جاده علاوه بر اینکه وضعیت جاری هر سلول و همسایه ها تاثیرگذار است عوامل خارجی نیز می تواند موثر باشد که این عوامل می تواند فشارهای سیاسی؛عدم نظارت بر پروژه ها ؛باشد .یکی ازشاخصها بررسی تعداد تصادفها، نرخ تصادف بر کیلومتر است .نتایج بدست آمده در این مقاله حاکی از آن است که رابطه معکوسی بین اتوماتای جاده ونرخ تصادف وجود دارد ؛یعنی افزایش راندمان مجموعه دخیل در ساخت جاده؛ باعث کاهش تصادفات منجر به مرگ می شود .البته تاثیر هر کدام از عوامل در میزان خسارت وارده ؛متغیر می باشد .با استفاده از یک تحقیق ساده به این نتیجه می رسیم که هزینه بیشتر در جهت بهبود جاده ها باعث کاهش هزینه در جهت صدمات ناشی از زیانهای اقتصادی تصادفات می شود . و گاها این هزینه کمتر از هزینه صرف شده در جهت جبران زیان های وارده به خانواده های فوتی یا جرحی تصادف می باشد . هدف این مقاله تقویت نهادها و موسسات ذیربط و همچنین ایجاد مشارکت های موثر جهت اصلاح و بهبود سیستم های ترافیک راه می باشد تا از این طریق سیستم های سالم تر و ایمن تری برای عبور و مرور راه ها و جاده ها مهیا شود. این گونه مشارکتها بایستی به صورت عرضی بین بخش های مختلف دولت و به صورت طولی بین سطوح مختلف دولتی، همچنان که بین سازمان های دولتی وغیردولتی وجود دارد، ایجاد گردد. نتایج این مقاله نشان می دهد که با تغییر رویکرد افزایش نظارت بر ساخت جاده ؛ امکان کاهش تلفات ناشی از تصادفات وجود دارد.
    کلیدواژگان: اتوماتای سلولی، تصادفات جاده ای، عامل جاده
  • شهریار افندیزاده، امیرمسعود معمارنژاد*، نازلی دهقانی صفحه 419
    پیش بینی دقیق زمان سفر وسایل حمل ونقل همگانی نظیر اتوبوس برای استفاده کنندگان از این سیستم و گردانندگان آن دارای اهمیت است. تعیین این زمان سفر به متصدیان حمل ونقل همگانی اجازه می دهد تا در اجرای برنامه های مدیریتی نظیر تنظیم زمان بندی حرکت اتوبوس ها در ساعات مختلف شبانه روز و با توجه به تعداد ناوگان در شبکه اقدام مناسب را انجام دهند . بدیهی است تنظیم برنامه زمان بندی در سیستم می تواند حداقل زمان انتظار و افزایش مطلوبیت سیستم حمل ونقل را برای استفاده کنندگان در پی داشته باشد.زمان سفر اتوبوس ها تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر تقاضای مسافر ، شرایط آب و هوایی و وضعیت جریان ترافیک قرار دارد که برای بدست آوردن یک زمان سفر دقیق لزوما باید تمامی این عوامل تاثیر گذار در نظر گرفته شود. عمده مدل های توسعه یافته در زمینه برآورد زمان سفر اتوبوس ها صرفا از داده ای تاریخی وابسته به زمان استفاده نموده اند . در این تحقیق برپایه نگرشی نو علاوه بر در نظر گرفتن عامل وضعیت جریان ترافیک به عنوان عامل تاثیر گذار در تعیین زمان سفر اتوبوس ها، از اطلاعات مربوط به تقاضای سفر مسافران جهت برآورد زمان سفر استفاده گردیده است. همچنین مدلی براساس داده های تاریخی که صرفا از متغیرهای زمانی(زمان از روز و روز از هفته) استفاده می کرد و مدلی با تمرکز بر روی وضعیت جریان ترافیک که فقط از احجام عبوری و درجه اشباع تقاطعات پایین دست استفاده می نمود نیز، جهت مقایسه توسعه یافتند. در نهایت مدل شبکه عصبی پیشنهادی در قالب یک مطالعه موردی ارزیابی گردید. نتابج نشان دهنده عملکرد بهتر مدل پیشنهادی در قالب شاخص میانگین درصد خطای مطلق و جذر میانگین مربعات می باشد.
    کلیدواژگان: وضعیت جریان ترافیک، برآورد زمان سفر، تقاضای مسافر، شبکه عصبی
  • مرتضی اسدامرجی، نسیم نهاوندی* صفحه 451
    یکی از حوادث طبیعی که احتمال وقوع آن در ماه های سرد سال و در جاده های کوهستانی وجود دارد بهمن است. این پدیده طبیعی در جاده های کوهستانی کشور نیز دارای سابقه می باشد و موجب خسارت های جانی و مسدود شدن برخی از جاده های اصلی کشور شده است. این موضوع به خصوص در مسیرهای ارتباطی بین پایتخت و شمال کشور و جاده های کوهستانی شمالغرب و غرب کشور بیشتر مشهود می باشد. به منظور پیشگیری یا کاهش حوادث ناشی از ریزش بهمن در گام ابتدایی باید نقاط دارای ریسک بیشتر مشخص شوند و سپس راهکارهای مناسب برای ایمن سازی آنها مدنظر قرار گیرد. با توجه به اینکه برای تعیین نقاط دارای ریسک بیشتر در پژوهش های گذشته تنها به معیارهای زمین شناسی و منطقه ای توجه شده اما در این مقاله یک الگوی ترکیبی ارایه شده است که علاوه بر معیارهای مذکور، شاخص ترافیکی و پوشش گیاهی روی دامنه نیز مدنظر قرار گرفته است. در پژوهش پیش رو علاوه بر مطالعات میدانی جهت برداشت اطلاعات عمق برف، شیب، پوشش گیاهی، تعدد و تکرار ، احتمال برخورد با وسیله نقلیه و تردد روزانه، مصاحبه با صاحب نظران جهت وزن دهی معیارها صورت پذیرفت و با استفاده از روش شباهت به گزینه ایده آل (TOPSIS) به اولویت بندی نقاط 10 گانه حادثه خیز شناسایی شده از نظر ریزش بهمن در جاده کرج-چالوس پرداخته شد. بررسی ها نشان می دهد که بیشترین اهمیت در بین شاخص های منتخب مربوط به تعدد و تکرار بود. همچنین نتایج حاصل از اولویت بندی نقاط حادثه خیز در محور کرج- چالوس که کیلومترهای 62-63 و 63-68، 70 تا 74 بیشترین ریسک از نظر ریزش بهمن را دارند و باید راهکارهای ایمن سازی مناسب برای این نقاط در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اولویت بندی، ریزش بهمن، جاده های کوهستانی، روش شباهت به گزینه ایده آل (TOPSIS)
|
  • Mohammad Aghdasi*, Yasaman Asadi Page 287
    Promoting people to use bus transport services leads to decrease using private cars and therefore decrease heavy traffic jam and airpolution. Promoting people to use the services needs to provide better services with lower cost. To achieve the goal, private operators must find innovative ways to provide the services. Providing the innovative services is not possible, unless the operators have freedom to make decision about tactical level decision (determining ticket rate and type, routes, vehicle type and timetables) besides operational level decisions. In other words, they design and operate the services themseleves. Operator freedom leads to emerge challenges like lack of route integration that create the problems and decrease popularity of bus services. In this paper, the challenges are collected by using published case study reports of various cities and conducting semi structural interviews with bus transport experts. The root causes of them are found by more investigations in the literature and interviews.
    The results of the paper show that transfering the tactical level decisions to private operators successfully, transport authority as well as private operators should have some capabilities like, ability to control and monitoring and integrated information system. These capabilities are defined by using published case study reports and conducting interviews. Transaction between operators and transport authorities should be also simple and have an ability to codify into standards and codes simply. The definition of capabilities helps transport authorities to evaluate the required capability of the private operators and themselves to prevent the challenges before starting to transfer tactical level decisions to private operators.
    Keywords: Tactical level decisions, Bus transport, Public transportation, Bus transport contract out
  • M. Talaei, B. Farhang Moghaddam Pishvaee, A. Bozorgi Amiri* Page 303
    With globalization and the massive growth in consumption worldwide, supply chain networks have changed to very large networks and the components of these large networks caused serious environmental problems. In traditional supply chain network design, optimization models are mostly single-objective and the aim is to minimize the cost of the network. In this paper, a new two-objective mixed integer linear model for closed-loop supply chain network design has been proposed that consider both forward and reverse flow to avoid sub- optimality. The proposed model takes all aspects of possible carbon dioxide emissions in the proposed supply chain network and considers a fair and reasonable balance between economic and environmental objectives are established. To illustrate the trade-off between the goals, epsilon constraint method has been used. To demonstrate the effectiveness and applicability of the proposed model, this study utilizes data owned from a case study of a copying industry closed loop supply chain. This paper can help managers improve the environmental performance of green logistics in the supply chain as a supplement strategy for the benefit of sustainable competitive advantage.
    Keywords: supply chain management, closed, loop network, carbon dioxide emissions, multi, objective optimization
  • R. Seyed Morteza Hosseiny*, S. A. Khazaei, M. Soltani Page 315
    The importance of speed as the main index and characteristic of aviation compare to other forms of transportation seems even more sensitive issue when it comes to flight delays. Concerns over this matter became a motivation for special measures to be taken by different countries in relation to delay by creating uniform regulations in terms of cargo and passengers through planes. All these efforts lead to codification on the convention for unification of certain rules relating to international carriage by air, commonly known as the Warsaw convention of October 12, 1929. According to article 19 of the above convention, approved by I.R Iran, “the carrier is liable for damage occasioned by delay in the carriage by air of passengers, luggage and goods”. This liability can be limited and in cases disclaimer might be accepted as well while according to the convention, intensification of liability of aviation operators is not unmanageable. The remarkable point about the convention is its failure to adopt appropriate stance in case of flight cancellation or invalidation. Silence of the convention in this regard, while the cancellation of flight can tarnish the achievement of targets even more than the delay per se, forced countries to provide a solution in their internal rules using general rules of liability and ratification of restitution due to flight cancellation and also recognition of liability of aviation operators. Although the legal position of such guidelines toward international conventions which proved more protection for passengers in not clear, they impose heavy financial burden on airline companies.
    Keywords: Aviation Operators, Delay, Cancellation, Elements Eliminating Responsibilities, Liability Intensification, Passenger's Rights Guideline Of 1394
  • Sadeghi Zeynolabedin*, Akbarifard Hoseyn, Hashemi Faribasadat Page 335
    In this study has been attempted to Investigate energy efficiency in transportation sector by using an index decomposition analysis approach IDA and LMDI method. In this method, at first analysis the Changes of energy consumption to it's effects and then by using intensity effect savings from improving efficiency is specified, then checked efficiency trend using energy performance index. Transportation sector due to use of the physical measurement indexes are divided to two subsectors: goods transport sector and passenger transport sector
    Results in passenger transport sector, shows lack of efficiency in this sector. only in 2007, improving efficiency causes to positive savings in this sector.
    In goods transport sector, despite of passenger transport in most years except for 2005 and 2008, efficiency has been increased and savings from increased efficiency has been positive.
    Keywords: IDA, LMDI, Saving energy, Energy performance index, Energy efficiency
  • A. Abdi*, A. Salehikalam, K. Siamardi, O. Rahmani Page 355
    Delay in recovering the speed of the vehicle results in occurrence of the hysteresis phenomenon in traffic flow the disturbance. The fundamental theories to analyze the hysteresis phenomenon based on driver behavior asymmetry during acceleration, and deceleration phases are open research area and need more developments. In this paper, which is the review of recent efforts in understanding hysteresis; using a Newell`s car following model, are reviewed to study the effects of different parameters on the magnitude of the motioned phenomenon. Moreover, the hysteresis phenomenon based on aggressive and timid driver behavior was identified. Microscopic sensitivity analysis and its results are shown by considering a conducted research based on the modeling of the phenomenon by neural network, and optimizing hidden layers of the neural network using genetic algorithm. Furthermore, in non-stationary traffic flow by using the kinematic wave model in variable wave speed; the magnitude of the hysteresis was estimated by a gradual analysis of the speed- density relationship. The results showed that the shape of traffic hysteresis loops depend onthe driving behavior. Also, Spacing and acceleration at the end point of the phenomenon are considered as the most effective parameters in the sensitivity analysis related to driver behavior. Last but not least, it was found that the hysteresis magnitude in the non-stationary condition resulted in the lowest amount.
    Keywords: Hysteresis Phenomena, Traffic Oscillation, Driver Behavior, Newell's Car Following Model, Stop, Go Traffic
  • A. R. Nadaf, M. Alimohamadloo*, S. A. Moosavi Page 373
    Despite Airports importance as the main air transport infrastructure, few studies have focused on the analysis of airports in Iran. Researchers have evaluated the efficiency of airports using cross sectional analysis, but there has not been any study that evaluate the performance of the Iranian airports using Dynamic analysis. It is clear that for comprehensive performance assessment, cross sectional analysis is necessary, but this type of analysis does not cover all aspects of performance and Dynamic analysis should be used to achieve comprehensive results. This paper analyses efficiency of airports in 2013 through integrated DEA/AHP approach and Airports are ranked according to the results of this model. Then, the productivities of Iranian airports over the period of 2008–2013 are analyzed using the Malmquist index. The main objective of this, is to propose dynamic analysis for airport’s performance. The findings indicate that Ahvaz, Mehrabad and Mashad airport had higher performance Score Than other in 2013, and Abadan airport had the worst performance. But ] in terms of productivity growth, airports in Surrey, Yazd and Abadan, have experienced the greatest improvement in their performance during 2008 to 2013. Also, in terms of the Malmquist index, the average rate of productivity showed a slight improvement in this period of time, and the core engine of this was increase in technological efficiency.
    Keywords: Efficiency, Productivity, DEA, AHP, Malmquist Index, Airports
  • Z. Fathollahi*, A. Golroo, M. Bagheri Page 391
    Increasing reliability and safety of railway systems are of the most important goals of railway infrastructure managers which requires implementing more precise automated systems to detect defections. 90 percent of railway accidents in the Tehran railway occurs on switches, while 40 percent of which is due to careless maneuvering, 25 percent because of wrong track, 25 percent for switch defects and 10 percent for diesel car collisions in turnouts. Therefore, performance of switches is of great importance in railway tracks. Having made appropriate connections and proper track shifts, the system reliability can be substantially increased and incidents will be significantly decreased. This study consists of two main parts. Firstly, a switches and their importance in railway is studied. Secondly, switch blade monitoring using image processing is discussed. For this purpose, high resolution pictures are taken from switches with high quality cameras in order to detect defects. The algorithms used in this paper are based on clarifying the changes of blades for shifting the directions and allows for assuring switch locking.
    Keywords: switch, image processing, performance monitoring
  • M. Kashani*, A. Sami Page 399
    The growing trend of accidents on roads and casualties and damage caused by such incidents result in loss and disinvestment of countries. So right investment and recognizing each of the three accidents (road, driver and vehicle), the principles expressed problems this causes and practical solutions can greatly reduce the occurrence of such incidents. One of the main problems of the country's road network of quality roads and thus increase the number of traffic accidents leading to death. In this article, were going to use cellular automata algorithms, to investigate the role of industry involved in road accidents decrement. Cellular automata algorithms can be very simple and understandable to the reader to form complex equations express. This collection includes: (supervision, materials, climate, road design, funding); Set the desired cellular automata (automata Road) at any time can have multiple states. In addition to the current state of each cell in cellular automata of road and neighbors can also be an effective influence of external factors which can be political pressure. One indicator of the number of accidents, the accident rate kilometers. The results in this paper suggest that there is an inverse relationship between automata road accident rates. Increasing of the efficiency of the factors involved in road building, reducing accidents leading to death. The impact of each factor on the amount of damage is variable. Using a simple study, we can achieve to this result that more spending for improving the roads can reduce the economic detriment of accidents and sometimes it costs less than the cost spent on compensation for losses caused to the families of death or injury crash. This article aims to strengthen the relevant institutions and effective partnerships is to improve the traffic system so that safer and more secure road system for pedestrians. Such partnerships should be as long as a cross between Ùvarious government departments and between different levels of government, as well as between governmental and nongovernmental organizations are to be established. The results showed that by changing the approach to increase the monitoring of road building, there is the possibility of reducing losses due to accidents.
    Keywords: Cellulat Automata, Road Accidents, Road Factor
  • Shahriar Afandizadeh, Amirmasoud Memarnejad*, Nazli Dehghani Page 419
    Providing accurate prediction for public transport(bus) travel time is valuable for both operators and passengers. It helps operators to implement their strategies like , different fleet assignment in different times of day. It also helps the passengers to experience less waiting time and it will increase their satisfaction. Public transport travel time is affected by several factors such as, passenger demand, weather condition , traffic flow and etc. which all have to be considered to have precise prediction . however , previous studies are mostly concentrated on historical data-based models which uses temporal variables (time of day , day of week) as an input. Tis paper develops artificial neural network (ANN) models to predict bus travel time by using range of input variables including traffic flow data and passenger demand collected from a bus route in Tehran, Iran. The paper examines the proposal model by comparing with two alternative models. A historical data-based model which uses temporal variables and a traffic flow data-based model which only uses traffic flow parameters as an input. The results show that the proposal model outperforms other model in RMSE and MAPE index.
    Keywords: traffic flow state, travel time prediction, passenger demand, artificial neural network
  • R. Darisavi Bahmanshir, A. A. Naji Meidani*, M. Khodaparast Mashhadi, N. Salehnia Page 435
    Sea transportation is the base of trading and plays a major role in supplying commodity chain. In this chain, Ports as the stimulants of economic activities of countries and connecting ring between land and sea transportation ensure the steady flow of goods and services and provide traders and owners with the economical way to exchange goods. Khorramshahr is one of the most important ports in Iran and is located in the northwest of Persian Gulf and southwestern Iran (Shalamcheh land border) neighboring southeastern Iraq and is located at the confluence of the Arvand and Karoon rivers in Khuzestan province. This study examined the effects of changes in fuel prices on sea freight in Khorramshahr port in order to determine the effectiveness level of each factor in changes of transportation costs .This study is based on annual data time series 1996 to 2012. The research results show that the ship's fuel price is directly proportional to the sea freight, the demand for sea transportation varies inversely with the increase in fuel prices are, fuel consumption rate is directly proportional to weight of transported goods (ton/mile) and increasing in the number of freighters varies inversely with sea freight.
    Keywords: Fuel Prices, Sea Transportation, Khorramshahr Port, Sea Freight
  • M. Asadamaraji, N. Nahavandi* Page 451
    Avalanches are of highly probable natural disasters on mountain roads during cold seasons. This natural phenomenon is also a usual reason of road closures and casualties in Iran especially in roads between Tehran and northern cities and western and north-western roads. In order to preventing or reducing avalanche incidents, first, more risky points should be identified and next, suitable safety actions must be considered. Previous studies mainly use regional and geological data based on field inspections, whereas, several other parameters are considered in this study and a combined model is developed. The parameters are snow depth, side slope, vegetation, avalanche frequency, vehicle collision possibility, daily traffic count, and expert interview. Ten avalanche-prone points are identified in Karaj-Chalous road and are prioritized using method of TOPSIS. The results show that avalanche frequency is the most effective factor. Moreover, the results show that sections of 62퍍63퍍, 63퍍68퍍, and 70퍍74퍍 are the most risky ones and safety solutions should be considered in these points.
    Keywords: prioritization, avalanche, mountain roads, TOPSIS