فهرست مطالب

نشریه کنترل بیولوژیک آفات و بیماری های گیاهی
سال یکم شماره 1 (بهار و تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله کامل
  • نجمه علی محمدی داورانی*، محمد امین سمیع، حمزه ایزدی صفحات 1-10
    پسیل معمولی پسته Agonoscena pistaciae Burckardt and Lauterer (Hem.: Aphalaridae)، یک آفت اقتصادی در بین آفات موجود در باغ های پسته است. کفشدوزک Hippodamia variegata (Goeze) (Col: Coccinellidae) یکی از شکارگر های توانا در باغ های پسته است. این شکارگر همه چیزخوار است و از شته ها و پسیل ها تغذیه می کند. مطالعات واکنش تابعی شاخص مناسبی برای استفاده موفقیت آمیز از دشمن طبیعی در برنامه های مهار زیستی آفات است. گاهی کاربرد سموم شیمیایی روی جمعیت آفات می تواند به طور غیرمستقیم روی پارامترهای واکنش تابعی و در پی آن، بر کارایی دشمن طبیعی تاثیرگذار باشد. در این پژوهش اثر پادآفت هگزافلومرون و کنه کش اسپیرودایکلوفن روی واکنش تابعی لاروهای سن چهار کفشدوزک در شرایط کنترل شده (دمای2± 26 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی5± 65 درصد و دوره ی نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی) بررسی شد. برای این منظور، تراکم های 4، 8، 16، 32، 64، 95، 128، 150، 200 و 300 پوره ی سن پنج پسیل معمولی پسته روی دیسک برگی گذاشته شد. لاروهای کفشدوزک با بیشترین غلظت مزرعه به روش قطره گذاری تیمار شدند. نوع واکنش تابعی و پارامترهای آن به ترتیب به وسیله ی رگرسیون لجستیک و رگرسیون غیرخطی با استفاده از نرم افزار SAS تعیین شد. بر اساس نتایج حاصله، واکنش تابعی لاروهای سن چهار کفشدوزک در تیمارهای مختلف از نوع دوم به دست آمد. قدرت جستجو (a) تحت تاثیر تیمارهای هگزافلومرون، اسپیرودایکلوفن و شاهد به ترتیب 014/0±077/0، 030/0±098/0، و 024/0±125/0 بر ساعت و زمان دستیابی به ترتیب 017/0±13/0، 023/0±11/0، و 012/0±10/0 ساعت برآورد شد. این دستاورد نشان می دهد که این آفت کش ها نمی توانند توان شکارگری کفشدوزک H. variegata را به طور معنی داری تغییر دهند.
    کلیدواژگان: اسپیرودایکلوفن، پسیل معمولی پسته، قدرت جستجو، هگزافلومرون، Hippodamia variegata
  • مقاله کوتاه
  • فائزه طاوسی اجود، حسین مددی*، مجید کزازی، مریم سبحانی صفحات 11-18
    کفشدوزک Hippodamia variegata Goeze (Col.: Coccinellidae) با پراکنشی سراسری در اغلب نقاط ایران، نقش مهمی در ایجاد تعادل و تنظیم طبیعی جمعیت بسیاری شته ها از جمله شته نخودفرنگی، Acyrthosiphon pisum Harris در مزارع یونجه ایفا می کند. این تحقیق با هدف بررسی تغییرات فصلی جمعیت و تعیین درصد پارازیتیسم مهم ترین پارازیتوئید این شکارگر انجام شد. نمونه برداری ها از 17 فروردین تا اوایل آذر ماه 1389 از مزارع یونجه Hamedani) .(Medicago sativa L. var واقع در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی در منطقه دستجرد به مساحت حدود 5/4 هکتار انجام شد. حشرات کامل شکارگر با استفاده از تورزنی به صورت تصادفی در 400 تور جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. تعداد نمونه های جمع آوری شده ثبت و نسبت جنسی آنها تعیین گردید. نتایج نشان داد که اوج جمعیت این کفشدوزک با چین دوم و تا حدودی چین سوم یونجه مصادف بود. نسبت جنسی (ماده: نر) این شکارگر نیز 12/1:1 به دست آمد .مهم ترین دشمن طبیعی این شکارگر، Dinocampus coccinellae Schrank (Hym.: Braconidae) بود که میزان پارازیتیسم طی ماه های شهریور تا آبان در مزرعه یونجه 15/30% به دست آمد. بنابر این، با توجه به حضور تقریبا دائمی این کفشدوزک در مزارع یونجه و لزوم حمایت از جمعیت بومی کفشدوزک ها، تحقیق حاضر اهمیت تغییرات جمعیت کفشدوزک ها و برخی عوامل موثر روی این تغییرات را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: نوسان جمعیت، کفشدوزک، نرخ پارازیتیسم، نسبت جنسی
  • فاطمه اصغری*، محمد امین سمیع، کامران مهدیان صفحات 19-27
    کفشدوزک Hippodamia variegata (Col.: Coccinellidae) یکی از شکارگرهای مهم آفات در کشتزارهای ایران است. این شکارگر همه چیزخوار است و از شته ها و پسیل ها تغذیه می کند. در این پژوهش برخی ویژگی های زیستی این کفشدوزک با تغذیه از شته مومی کلم Brevicoryne brassicae L. و تخم بید آرد Ephestia kuehniella در دمای 2±5/27 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±55 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی بررسی شد. طول دوره رشد و نمو از تخم تا حشره کاملH. variegata با تغذیه از شته مومی کلم و تخم بید آرد به ترتیب 39/0±29/13 و 27/±72/14 روز است. طول دوره لاروی سن یک تا چهار کفشدوزک از 41/0±76/7 روز روی شته مومی کلم تا 27/0±23/10 روز روی تخم بید آرد متغیر است. کمترین نرخ بقا و بیشترین درصد مرگ و میر روی هر دو رژیم غذایی مربوط به لارو سن یک بود. نتایج نشان داد که اثر رژیم غذایی روی طول دوره تخم و شفیره معنی دار نبود، ولی به طور معنی دار، طول دوره تمامی سنین لاروی را تغییر داد. بر پایه نتایج این پژوهش شته مومی کلم نسبت به تخم بید آرد میزبان مناسب تری برای پرورش کفشدوزک H. variegata است.
    کلیدواژگان: تغذیه، بیولوژی، Hippodamia variegata، شته مومی کلم، بید آرد
  • ریحانه عزتی تبریزی، رضا طلایی حسنلویی *، عزیز خرازی پاکدل، خلیل طالبی صفحات 29-37
    تهیه فرمولاسیون از بلاستوسپورهای قارچ های بیمارگر حشرات، امکان استفاده از آنها را به عنوان عوامل کنترل بیولوژیک در شرایط نامساعد محیطی میسر و سبب افزایش کارایی آنها می گردد. در پژوهش حاضر، فرآورده های مختلف پودر وتابل از بلاستوسپور جدایه های EUT105 Beauveria bassiana و EUT116 B. bassiana تهیه و در دو دمای متفاوت یخچال (1±4 درجه سلسیوس) و آزمایشگاه (3±24 درجه سلسیوس) ذخیره شدند. بعد از یک دوره ذخیره سازی (24 ساعته و 30 روزه)، اثر آنها روی لاروهای سن دوم تریپس پیاز مورد ارزیابی قرارگرفت. درصد تلفات لارو تریپس برای هریک از تیمار های بلاستوسپور نگهداری شده در دمای آزمایشگاه، تیمار های بلاستوسپور نگهداری شده در دمای یخچال، تیمارهای بلاستوسپور تازه فرموله شده و تیمارهای بلاستوسپور بدون فرمولاسیون در غلظت 108 اسپور در میلی لیتر در جدایهB. bassiana EUT105 به ترتیب برابر با 66، 4/89، 7/92 و91 درصد و در جدایه EUT116 B. bassiana به ترتیب برابر با 70، 93، 8/89 و91 درصد بود. نتایج، نشان دهنده اثر مثبت دمای پایین ذخیره سازی روی پایداری فرآورده های نگهداری شده در دمای یخچال نسبت به فرآورده های نگهداری شده در دمای آزمایشگاه بود. همچنین نتایج ارائه شده در این بررسی می تواند پایه ای ارزشمند برای پژوهش های مربوط به افزایش مدت زمان پایداری فرمولاسیون و بیمارگری اسپورهای قارچی و نیز تغییرات لازم در نسبت، مقادیر یا اجزای تشکیل دهنده مواد همراه در کشور باشد.
    کلیدواژگان: بلاستوسپور، تریپس پیاز، پودر وتابل، فرمولاسیون، Beauveria bassiana
  • مهدی میرزایی*، حشمت الله امینیان، علی روستایی صفحات 39-47
    بیماری آتشک (Fire blight) یکی از بیماری های مهم درختان میوه ی دانه دار در جهان است. مشکلات کنترل این بیماری، بخصوص در مورد استفاده از آنتی بیوتیک ها و همچنین از آنجایی که روش های دیگر شیمیایی نیز برای مبارزه با بیماری آتشک سیب و گلابی در دست نیست، روش بیولوژیک می تواند به عنوان بهترین جایگزین برای کنترل بیماری مورد توجه قرار گیرد. در این تحقیق، اثر پنج جدایه آنتاگونیست از گونه های Pantoea agglomerans و Pseudomonas fluorescens، بر باکتری عامل بیماری آتشک (Erwinia amylovora) در آزمایشگاه و باغ، مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور باکتری های آنتاگونیست و عامل بیماری به ترتیب از بافت های سالم و آلوده درختان سیب و گلابی از باغ های استان های تهران و قزوین جداسازی شد و سپس جدایه های به دست آمده، با استفاده از آزمون های فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و مورفولوژیکی مورد شناسایی قرار گرفتند. برای بررسی اثر این آنتاگونیست ها بر رشد عامل بیماری آتشک، در آزمایشگاه، آزمون ایجاد هاله ی بازدارنده (آنتی بیوز) و بررسی تولید آنتی بیوتیک (آزمون کلروفرم)، به کار گرفته شد. در این آزمون ها، جدایه های آنتاگونیست اثر معنی داری را در مهار رشد باکتری E. amylovora از خود نشان دادند. برای بررسی اثر این آنتاگونیست ها در جلوگیری از سوختگی گل های گلابی به وسیله ی عامل بیماری در شرایط باغ، آزمون مزرعه ای طراحی و اجرا شد. تحلیل داده های این آزمون مشخص کرد که تیمارهای آنتاگونیستی به طور معنی داری موفق به جلوگیری از سوختگی گل ها شدند. به طوری که این تیمارها وقوع بیماری را بین 3/55 تا 4/86 % کاهش دادند. این یافته ها نشان داد که همه ی پنج جدایه ی مورد بررسی در این تحقیق، هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در شرایط باغ در کنترل بیماری موفق بوده اند.
    کلیدواژگان: آتشک گلابی، بیوکنترل، Pantoea agglomerans، Pseudomonas fluorescens، Erwinia amylovora
  • مسعود احمدزاده، سلیمان قاسمی* صفحات 49-60
    سودوموناس‏های فلورسنت از مهمترین عوامل کنترل بیولوژیک بیماری های گیاهی هستند که به صورت مستقیم، با تولید و ترشح متابولیت های بازدارنده و سیدروفورها، سبب محدودکردن یا توقف رشد بیمارگر‏های گیاهی به ویژه قارچ ها می‏شوند و برخی با تولید هورمون های مختلف سبب افزایش رشد گیاه می‏شوند. هدف از این پژوهش معرفی و بررسی برخی خصوصیات استرین‏ جدید P. fluorescen UTPF68است که از منطقه ریزوسفر گیاه کلزا مزارع دشت ناز در استان مازندران جداسازی شده است. این باکتری یکی از استرین‏های مهم و موثر در زمینه بیوکنترل عوامل بیماریزای خاکزاد است که در گروه گیاهپزشکی دانشگاه تهران مورد شناسایی و ارزیابی قرار گرفته است.در این پژوهش خصوصیات و کاربردهای بیوکنترلی این استرین در دو بخش آزمایشگاهی و گلخانه‏ای مورد بررسی قرار گرفت. در سطح آزمایشگاهی تولید برخی متابولیت‏های مهم در زمینه بیوکنترل مانند سیدروفور، هورمون اکسین، سالسیلیک‏اسید و آنتی‏بیوتیک‏های DAPGو Plt، سیانیدهیدروژن و برخی از آنزیم‏های مهم مورد ارزیابی قرار گرفتند. در سطح گلخانه‏، اثر بیوکنترلی این استرین روی بیمارگرهای Sclerotinia sclerotium، Rhizoctoniasolaniبه ترتیب روی گیاهان کلزا و لوبیا و Fusarium oxysporumمورد بررسی قرار گرفت. همچنین اثر بیوکنترلی این استرین در تلفیق با قارچ آنتاگونیست Trichoderma virensمورد ارزیابی قرار گرفت. این پژوهش نشان داد که این استرین هم به لحاظ تولید متابولیت‏های بیوکنترلی و هم از نظر قدرت بیوکنترلی در شرایط گلخانه‏ای در جایگاه مطلوبی قرار دارد که می‏توان به عنوان یک جدایه با ارزش در جهت اهداف کنترل بیولوژیکی بیمارگرهای گیاهی در ایران روی آن سرمایه‏گذاری کرد.
    کلیدواژگان: سیدروفور، اکسین، سیانید، سودوموناس های فلورسنت، DAPG، Plt، SA
  • حسن ملکی زیارتی*، نوازاله صاحبانی، حسن رضا اعتباریان صفحات 61-72
    القای آنزیم های پراکسیداز، پلی فنل اکسیداز و سیستمیک شدن آن در گیاهچه گوجه فرنگی رقم کینگ استون آلوده به نماتد مولد گره ریشه وساقه گیاه با استفاده از تقسیم دوتایی سیستم ریشه مورد بررسی قرار گرفت. ریشه گیاهچه های در مرحله شش برگی پس از شست وشوی از محل ریشه اصلی به دو قسمت تقسیم و در دو گلدان مجاور قرار گرفته، سپس به وسیله قارچ و نماتد مایه زنی ومورد ارزیابی آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز قرار گرفتند. در تیمار اول نیمی از ریشه به وسیله سوسپانسیون اسپور قارچ تریکودرما مایه زنی گردید و نیمی دیگر با نماتد مایه زنی شد. در تیمار دوم نیمی از ریشه به وسیله نماتد مایه زنی گردید و نیمه دیگر با آب مقطر. تغییرات فعالیت آنزیم پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز در عصاره هر یک از قسمت های ریشه و ساقه در هر تیمار به مدت 7 روز به طور روزانه اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که قارچ تریکودرما قادر به افزایش معنی دار فعالیت آنزیم ها در بخش های مختلف ریشه بوده به طوری که نه تنها در محل مایه زنی ریشه بلکه در بخش های دیگر گیاه از جمله ریشه وساقه نیز افزایش فعالیت آنزیم ها را موجب شد. حداکثر فعالیت آنزیم پراکسیداز در ریشه و ساقه گیاه به ترتیب پنج و چهار روز بعد از مایه زنی گیاه بوده و به دنبال آن کاهش فعالیت دیده شد، ولی حداکثر فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز در ریشه و ساقه به ترتیب شش و چهار روز بعد از مایه زنی اندازه گیری شد. با توجه به نتایج به دست آمده، قارچ تریکودرما دارای پتانسیل القای سیستمیک آنزیم های پراکسیداز ، پلی فنل اکسیداز است که در سیستم دفاعی گیاه اثر دارد و می تواند در مدیریت نماتد مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: تقسیم ریشه، سوسپانسیون اسپور، حداقل فعالیت آنزیمی، مکانیزم دفاعی، کنترل بیولوژیک
|
  • Najmeh Alimohammadi Ödavarani*, Mohammad Amin Samih, Hamzeh Izadi Pages 1-10
    Common pistachio psylla, Agonoscena pistaciae Burckardt and Lauterer (Hemiptera: Aphalaridae) is one of the economical pest among the pistachio orchards. The adoni's ladybird, Hippodamia variegata (Goeze) (Col: Coccinellidae) is one of the most prominent coccinellid predator in pistachio orchards. It is omnivorous and feed on aphids and psylla. Functional response studies using a suitable index of the successful of natural enemy in the biological control programs for pests. Sometimes the application of pesticides have indirect effects on functional response and related behaviors of predators. In this study, the effects of insecticide: hexaflumuron and acaricide spirodiclofen were investigated on functional response of the 4th instars larvae of H. variegata in controlled conditions (26±2ºC, 60±5٪ RH, 16L: 8D). For this purpose, different densities including 4, 8, 16, 32, 64, 95, 128, 150, 200 and 300 5th instars nymphs of common pistachio psylla were placed on pistachio leaf disc in a petri dish. Larvae were treated with field recommended concentration by topical application method. Type of functional response, the searching efficiency (a) and handling time (Th) were estimated by using logistic regression and non-linear regression methods, respectively using SAS software. According to the result, functional response was type II in all treatments. Searching efficiency in hexaflumuron, spirodiclofen and control were estimated 0. 077±0. 014, 0. 098±0. 030 and 0. 125±0. 245 h-1, and for handling time were 0. 13±0. 017, 0. 11±0. 023 and 0. 01±0. 12 h respectively. This achievement shows that these pesticides do not change the potential of H. variegata significantly.
    Keywords: Agonoscena pistaciae, Hippodamia variegata, handling time, hexaflumuron, searching efficiency, spirodiclofen
  • Faezeh Tavoosi Ajvad, Hossein Madadi*, Majid Kazazi, Maryam Sobhani Pages 11-18
    Ladybird Hippodamia variegata (Goeze) (Coleoptera: Coccinellidae) has been reported from many parts of Iran, has an important factor on equilibrium and natural regulation of Acyrthosiphon pisum (Harris) (Hem.: Aphididae) population in alfalfa. Determining the population seasonal change of H. variegata and its parasitism rate by the most important parasitoid species was the aim of this study. The samplings were done from April to October, 2010 at research filed of Bu-Ali Sina University, Dastjerd (Hamedan Province) (ca. 4.5 ha of alfalfa var. Hamedani) where was intensively infested by Acyrthosiphon pisumHarris. Every week, H. variegata adults were collected by sweep netting and totally 400 samples were brought back to the laboratory. Population peakof H. variegata coincided with second and approximately third alfalfa cutting.The sex ratio of H. variegata (male: female) was calculated 1: 1.12. The most important parasitoid species of this predator was Dinocampus coccinellaeSchrank (Hym.: Braconidae) that its mean parasitism rate was %30.15 from September to November 2010. Therefore, considering nearly the permanent presence of this predator in alfalfa fields and necessity of conserving and supporting native ladybirds, this study showed the importance of H. variegata population change and some influencing factors.
    Keywords: population fluctuation, lady beetle, parasitism, sex ratio
  • Fatemeh Asghari*, Mohammad Amin Samih, Kaman Mahdian Pages 19-27
    The spotted amber ladybird, Hippodamia variegata (Col.: Coccinellidae) is one of the most prominent coccinellid predators in Iran. It is omnivorous and feed on aphids and psylla. The effects of two diets Brevicoryne brassicae L. (Hemiptera: Aphididae)and eggs of Ephestia kuehniella (Lepidoptera: Pyralidae) on some biological aspects of Hippodamia variegata (goeze) (Coleoptera: Coccinellidae) were studied in the laboratory (27.5±2 ºC, 55±5% relative humidity (R.H.) and a 16:8 h L:D). Developmental time at egg to adult on the above-mentioned diets was 13.29± 0.39 and 14.72± 0.27 days, respectively. The total larval period (including the larva 1, 2, 3 and 4 instar) varied from 7.76 ± 0.41 to 10.23± 0.27 days for B. brassica and E. kuehniella, respectively. Larval survival rate of the first instars of H. variegata was lower and mortality persent was greater in either aphids or E. kuenilla eggs diet. The results showed that no significant differences in embryonic development and pupal stage of H. variegata were detected when fed on either two diets but developmental duration of each instar significantly changed when fed on both diets as well as total larval developmental duration. The results indicated that B. brassicae is more suitable host for rearing this ladybird.
    Keywords: diet, biology, Hippodamia variegata, Ephestia kueniella, Brevicoryna brassicae
  • Reyhaneh Ezati Tabrizi, Reza Talai Hassanloui*, Azizi Kharazi Pakdel, Khalil Talebi Pages 29-37
    Formulation of blastospores of entomopathogenic fungi may help to overcome unfavorable climatic conditions and may increase their effectiveness. In the present study, different products of wettable powder of blastospores were prepared for two isolates of Beauveria bassiana and were stored at two different temperature regimes, refrigerator (4±1°C) and laboratory (24±3°C) conditions. After storage durations (24 hours and 30 days), their effects were investigated against second instar larvae of the onion thrips. Results indicated that mortality percent of thrips larvae in blastospore's treatments maintained in laboratory (BML), blastospore's treatments maintained in refrigerator (BMR), new formulated blastospore (NFB) and new blastospore )NB) in 108 spore/ml concentration were 66, 89.4, 92.7 & 91% in B. bassiana EUT105 and 70, 93, 89.8 & 91 % in B. bassiana EUT116, respectively. These results indicated positive effects of storing at low temperature on preserving high viability in treatments maintained in refrigerator than those maintained in the laboratory. The results of this study can be valuable base for research on increasing stability and efficacy of fungal spores, changing or replacement of carrier ingredients in our country.
    Keywords: Beauveria bassiana, blastospore, Wettable powder, formulation, onion thrips
  • Mahdi Mirzai*, Heshmat, Allah Aminian, Ali Roustaee Pages 39-47
    Fire blight is an important worldwide disease of pome fruits that control of which through antibiotics is particularly critical. In this case and in absence of another chemical methods, the biocontrol methods can be considered as the best alternative for control of fire blight. In this study efficacy of 5 isolates of antagonistic bacteria belongs to Pseudomonas fluorescens and Pantoea agglomerans on fire blight pathogen, Erwinia amylovora was investigated in laboratory assays and field experiments. For this purpose antagonist bacteria and the pathogen were isolated from infected and healthy tissues of pear and apple trees in Qazvin and Tehran provinces. These bacteria were identified by morphological, biochemical and physiological properties. To investigate the efficacy of these antagonists on the growth of fire blight pathogen, laboratory assays were performed such as chloroform test and inhibition zone (antibiosis). All antagonists showed significantly effect on E. amylovora growth in laboratory assays. A field experiment also performed to study of antagonistic effect on blossoms blight of pear trees. In orchard trial, analysis showed that these antagonists significantly reduce the blight on pear blossoms. These treatments decreased the incidence of disease by 55.3%- 86.4% in field experiments. These findings indicated that these five antagonists are effective in biological control of fire blight in both laboratory and orchard situations.
    Keywords: Pear Fire blight, biological control, Pantoea agglomerans, Pseudomonas fluorescens, Erwinia amylovora
  • Masoud Ahmadzadeh, Soleyman Ghasemi* Pages 49-60
    Fluorescent pseudomonads are important biocontrol agents showing capability to restrict or suppress phytopathogens, especially the fungal pathogens via production of some inhibitory metabolites and siderophores directly, and promote the plant growth through some different phytohormones. The objective of this research is to screen and introduce Pseudomonas fluorescens UTPF68 as a new biocontrol and plant growth promoting rhizobacterium that is isolated from the canola rhizosphere in Dashte-Naz (Mazandran province). This strain was evaluated in biocontrol laboratory of Plant Protection Department at University of Tehran, for controlling of soilborne pathogens under in vitro and in vivo conditions. Production of siderophore, hydrogen cyanide (HCN), salicylic acid (SA), antibiotics diacetylphloroglucinol (DAPG) and pyoluteorin (Plt), and some lytic enzymes were determined. In greenhouse trials, biocontrol effects on Sclerotinia sclerotiorum (in canola), Rhizoctonia solani (in bean) and Fusarium oxysporum were studied. Also, bacterial biocontrol effects in combination with Trichoderma virens was evaluated. The results showed that the strain UTP68 is a promising candidate to be commercially applied in Iran. It is worth to be considered further for developing an efficient biopesticide.
    Keywords: Fluorescent pseudomonads, biocontrol, siderophore, HCN, Auxin, SA, DAPG, Plt
  • Hasan Malekiziarati*, Navaz, Allah Sahebani, Hasan Reza Etebarian Pages 61-72
    Systemic induction of peroxidase and polyphenoloxidase in tomato roots and stem followed by application of split root system method was investigated. Root system of tomato seedling in the sixth growth stage were divided in two equal sections after washing and replanted in two adjacent pots and then inoculated with nematode and fungus as fallowing treatments. The second treatment was inoculation of half root by Trichoderma spore suspension and half root with sterile distilled water. The first treatment was the inoculation of half of root by nematode and the second treatment was another half of root inoculated just by sterile distilled water. Inoculation of half root by Trichoderma and another half by nematode. Inoculation of both roots section with sterile distilled water (control). Changes of peroxidase and polyphenoloxidase enzymes activities in each root extract and stem section in each treatment were measured daily by spectrophotometer, between zero and seven days. The results showed that Trichoderma can increase enzymes activities not only in site of inoculation but also, in other part of plant such as root and stem. Maximum of peroxidase activity in root and stem was occurred at 5 and 4 days after inoculation. Maximum of polyphenoloxidase activity in root and stem was occurred at 6 and 4 days after inoculation, respectively. The results suggest that Trichoderma systemically induce plant defense mechanism and can be considered as a suitable inducer for root- knot nematode management.
    Keywords: Split root, suspension spore activity, defence mechanism, control