فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال نوزدهم شماره 224 (اسفند 1395)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال نوزدهم شماره 224 (اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اصیل پژوهشی
  • فاطمه لالوها، آمنه باریکانی، نرجس بیگم هاشمیان، ندا اسماعیل زاده ها صفحات 1-7
    مقدمه
    پتدین دارویی است که جهت کاهش دردهای زایمان استفاده می شود، بر اساس مطالعات انجام شده پتدین می تواند در پیشرفت زایمان موثر باشد، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر پتدین در کاهش مدت زمان مراحل اول و دوم لیبر انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1392 بر روی 120 زن نولی پار با حاملگی تک قلویی ترم که جهت ختم بارداری نیاز به اینداکشن داشته، در بیمارستان کوثر قزوین انجام شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه 60 نفری شاهد و مداخله تقسیم شدند. در گروه مداخله 50 میلی گرم پتدین تک دوز داخل وریدی در دیلاتاسیون 4 سانتی متر و در گروه شاهد، نرمال سالین به عنوان پلاسبو تزریق شد. فاصله زمانی تزریق تا دیلاتاسیون کامل، فاصله زمانی دیلاتاسیون کامل تا خروج جنین و فاصله زمانی تزریق تا خروج جنین اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 19) و آزمون های تی دانشجویی و کای دو انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین فاصله زمانی تزریق پتدین تا دیلاتاسیون کامل سرویکس در گروه مداخله 70±129 دقیقه و در گروه شاهد 75±133 دقیقه بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (7/0=p). میانگین مدت مرحله دوم زایمان در گروه مداخله 26±45 دقیقه و در گروه شاهد 16±41 دقیقه بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (3/0=p). میانگین فاصله زمانی تزریق تا پایان زایمان (خروج جنین) در گروه مداخله 79±175 دقیقه و در گروه شاهد 83±174 دقیقه بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (39/0=p).
    نتیجه گیری
    ارتباط معنی داری بین تزریق پتدین و پیشرفت روند مراحل زایمانی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: زایمان، مپردین، مرحله اول زایمان، مرحله دوم زایمان
  • امیرحسین هاشمی عطار، نرگس افضلی، سعید نقیبی، مهرنوش معمار صفحات 8-17
    مقدمه
    ناهنجاری های کروموزومی، عامل بیش از 80-50% سقط ها و علت 4-28% تمام عقب ماندگی های ذهنی می باشند. استاندارد طلایی تشخیصی برای این بیماری ها تعیین کاریوتایپ جنین با روش های نمونه گیری از جفت یا آمنیوسنتز می باشد. از آنجایی که این روش ها تهاجمی بوده و حداقل 1% در بردارنده خطر سقط می باشند، در سال های اخیر تست های غربالگری مختلف بر مبنای شاخص های سونوگرافیک و بیوشیمیایی، جهت شناسایی افرادی که نیاز به این اقدامات تهاجمی دارند، معرفی و اجرا شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین نسبت ضخامت پوست قدام ریشه بینی به طول استخوان بینی در سونوگرافی جنین های سه ماهه دوم بارداری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه تحلیلی- توصیفی مقطعی در سال 1394 بر روی 500 زن سالم باردار تک قلو در هفته های 26-15 بارداری انجام شد. اندازه گیری های ضخامت پوست قدام ریشه بینی و طول استخوان بینی در سطح نیمرخ کامل صورت جنین در سونوگرافی انجام گرفت. مقادیر فوق در جدول آماری ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و Statistica (نسخه 10) انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    متوسط پوست قدام ریشه بینی از 47/0±23/2 میلی متر در هفته 15 بارداری تا 9/0±32/4 میلی متر در هفته 26 بارداری افزایش یافت (001/0=p). متوسط طول استخوان بینی از 17/0±4 میلی متر در هفته 15 تا 56/0±35/8 میلی متر در هفته 26 بارداری افزایش یافت (001/0=p). یک ارتباط خطی بین پوست قدام ریشه بینی و طول استخوان بینی با سن بارداری وجود داشت. متوسط نسبت ضخامت پوست قدام ریشه بینی به طول استخوان بینی 078/0±5/0 بود که در طول این هفته ها ثابت بود (89/0=p).
    نتیجه گیری
    سن بارداری، سن مادر و جنس جنین تاثیری بر روی نسبت ضخامت پوست قدام ریشه بینی به طول استخوان بینی ندارند (05/0 کلیدواژگان: آنوپلوئیدی، اولتراسونوگرافی، پوست قدام ریشه بینی، طول استخوان بینی
  • بهناز سوییزی، سودابه شهیدثالث، غلامحسین نوفرستی، یاشا مخدومی، افسانه رضایی کلات، رضا جعفرزاده اصفهانی، سارا میرزاییان صفحات 18-24
    مقدمه
    مطالعات اپیدمیولوژیک انجام شده در ایران نشان دهنده روند افزایشی ابتلاء به سرطان پستان است و در حال حاضر به یکی از نگرانی های اصلی پژوهشگران تبدیل شده است. در مناطق و جمعیت های گوناگون، بررسی های متعددی انجام شده که هر کدام عوامل مختلفی را بر میزان بقاء بیماران موثر دانسته اند. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر پیش آگهی بیماران مبتلا به سرطان پستان، در بازه زمانی 5 ساله انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، اطلاعات همه بیماران زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز تخصصی رادیوتراپی انکولوژی رضا از سال 1386 تا 1390 مورد بررسی قرار گرفته و تاثیر متغیر های مختلف (از جمله سن، نوع پاتولوژی، گیرنده های هورمونی شامل استروژن گیرنده، پروژسترون گیرنده، بیان پروتئین Her2) بر میزان بقاء بیماران سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 18) و آزمون رگرسیون کاکس و آنالیز بقاء انجام شد. مقادیر p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، میانگین سن بیماران مبتلا به سرطان پستان 57/11±13/49 سال بود. میانگین بقاء کلی بیماران با سن کمتر از 48 سال، 96/51 ماه و میانگین افراد مسن تر از 48 سال، 93/52 ماه بود که از نظر آماری تفاوت معناداری بین دو گروه وجود نداشت (336/0=p)، مرحله بیماری تاثیر معناداری بر بقاء کلی داشت و مشاهده شد که هر چه مرحله بالینی (Stage) بیماری بیشتر می شود میانگین بقاء کلی بیماران کاهش می یابد (000/0=p). میزان بقاء کلی با افزایش بیان گیرنده استروژن به شکل معناداری کاهش داشت (000/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر معنادار مرحله بالینی سرطان و بیان رسپتور استروژن بر میزان بقاء بیماران و همچنین دستیابی به میانه سنی حدود 48 سال در مبتلایان، انجام غربالگری و شناسایی موارد دارای احتمال خطر با پیش آگهی بد در این سنین ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: بقاء، پیش آگهی، سرطان پستان
  • میترا تدین، آرزو رضایی خیرآبادی، میترا ملایی نژاد، خدیجه شیرالی نیا صفحات 25-34
    مقدمه
    واژینیسموس یک اختلال جنسی شایع از دسته اختلالات تناسلی لگنی دخولی دردناک است. عوارض واژینیسموس ابعاد وسیعی دارد لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی رفتار درمانی شناختی بر افکار دهشتناک و انقباض افراد مبتلا به واژینیسموس انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی آزمایشی تک موردی و طرح خط پایه چندگانه، 4 زن مبتلا به واژینیسموس که در سال 1394 به درمانگاه های درمان اختلالات جنسی اهواز مراجعه کرده بودند، در مطالعه شرکت داده شدند. قبل و پس از مداخله، متغیر مربوط به انقباض و افکار دهشتناک توسط ابزار چندوجهی اختلال دخول واژینال در مشارکت کنندگان مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمودنی ها پس از تعیین خطوط پایه در متغیر وابسته به ترتیب وارد مرحله درمان شناختی رفتاری شده و به مدت 8 جلسه هفتگی به صورت فردی مورد درمان قرار گرفتند. در این پژوهش از معنی داری بالینی استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها و ارزیابی کارایی، از روش های ترسیم دیداری یا تحلیل نمودار گرافیکی، بهبود تشخیصی و شاخص های شش گانه اینگرام استفاده شد.
    یافته ها
    تمام مشارکت کنندگان در پایان مداخله موفق به دخول واژینال بدون درد و ترس شدند. نتایج همچنین نشان داد درمان شناختی رفتاری در تغییر افکار دهشتناک و انقباض افراد واژینیسموس به صورت معنی داری موثر بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده موثر بودن روش های شناختی رفتاری در بهبود واژینیسموس بود. بنابراین گنجاندن این نوع درمان در مداخلات در نظر گرفته شده برای این بیماران و انجام مطالعات وسیع تر با گروه های کنترل و تعداد نمونه های بیشتر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات جنسی، درمان شناختی، رفتاری، واژینیسموس
  • اعظم هنرمندپور، سلیمه نظامی وند چگینی، معصومه یارعلی زاده صفحات 35-45
    مقدمه
    زایمان حادثه ای بالقوه تنش زا است. تنش و اضطرابی که مادر در حین زایمان به خصوص در موارد نیاز به اپی زیاتومی تجربه می کند، با تحریک اعصاب سمپاتیک منجر به بروز تغییراتی در علائم حیاتی می شود که می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت مادر و نوزاد داشته باشد؛ لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه گاز انتونوکس با لیدوکائین بر علائم حیاتی حین برش و ترمیم اپی زیاتومی زنان نخست زا انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 1394 بر 120 زن باردار نخست زا انجام شد. در گروه مداخله، گاز انتونوکس از 2 دقیقه قبل از برش و ترمیم اپی زیاتومی داده شد و بعد از اتمام برش و ترمیم قطع می شد. در گروه کنترل طبق روش معمول از 5 میلی لیتر لیدوکائین 2% قبل از برش و ترمیم اپی زیاتومی استفاده شد. علائم حیاتی قبل و بعد از برش و ترمیم اپی زیاتومی با استفاده از دستگاه پالس اکسی متر مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های من ویتنی و کای دو انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بین میزان نبض، درصد اشباع اکسیژن شریانی قبل و بعد از برش و ترمیم اپی زیاتومی، میزان تنفس بعد از برش و قبل از ترمیم اپی زیاتومی و میزان فشارخون سیستول و دیاستول قبل و بعد از برش و ترمیم اپی زیاتومی در دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت (05/0p>). در دو گروه بین میزان تنفس قبل از برش و بعد از ترمیم اپی زیاتومی، تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0p<). این میزان در گروه انتونوکس بیشتر از لیدوکائین بود. میزان فشار خون دیاستول قبل و بعد از برش اپی زیاتومی تفاوت معنی داری داشت (05/0p<)، بدین معنا که در گروه انتونوکس کمتر بود. هیچ گونه عوارض جانبی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    گاز انتونوکس همانند لیدوکائین در صورت استفاده صحیح، هیچ گونه اثرات جانبی بر علائم حیاتی مادر ندارد.
    کلیدواژگان: اپی زیاتومی، زنان نخست زا، علائم حیاتی، گاز انتونوکس، لیدوکائین
  • فاطمه قلیچی، رسول روشن، آناهیتا خدابخشی کولایی صفحات 46-53
    مقدمه
    در دنیای امروز، روش های متعددی برای درمان ناباروری در پزشکی وجود دارد، استفاده از رحم جایگزین یکی از روش های جدید می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه دلبستگی مادر به جنین و اضطراب در دوران بارداری زنان داوطلب رحم جایگزین با زنان با بارداری نرمال انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه پس رویدادی در پاییز و زمستان سال 1394 بر روی 30 زن با بارداری رحم جایگزین در مراکز ناباروری شهر تهران انجام شد. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه فردی، پرسشنامه دلبستگی مادر به جنین کرانلی (MFAS) و پرسشنامه اضطراب، افسردگی و استرس DASS21 صورت گرفت. میزان دلبستگی مادر به جنین و اضطراب بر اساس پرسشنامه ها تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون آماری لوین و تی تست انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین نمره رفتارهای دلبستگی مادر به جنین در زنان با بارداری رحم جایگزین 12/15±06/86 و در زنان با بارداری نرمال 52/8±93/95 بود (05/0≥p) میانگین اضطراب در زنان با بارداری رحم جایگزین 47/3±8/6 و در زنان با بارداری نرمال 31/4±6 بود که تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (05/0
    نتیجه گیری
    دلبستگی مادر به جنین در مادران رحم جایگزین کمتر از مادران نرمال است، اما سطح اضطراب در مادران رحم جایگزین بیشتر از مادران با بارداری نرمال نیست.
    کلیدواژگان: اضطراب، دلبستگی مادر به جنین، رحم جایگزین
  • عابد نوری، اکرم ثناگو، لیلا جویباری، مریم عظیمی صفحات 54-62
    مقدمه
    خشونت علیه زنان یک پدیده جهانی است که بر سلامت و بهداشت روانی خانواده و جامعه تاثیر منفی می گذارد و عواقبی نظیر افزایش هزینه مراقبت بهداشتی، کاهش بهره وری و نیروی کار زنان از پیامدهای دیگر این معضل فرهنگی اجتماعی و بهداشتی می باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان انواع خشونت خانگی و عوامل مرتبط با آن در مادران باردار انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1393 بر روی 368 مادر باردار منطقه کلاله انجام شد. گردآوری اطلاعات به روش نمونه گیری ساده با استفاده از پرسشنامه انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 19) و آزمون های آماری توصیفی و تحلیلی کای دو، آزمون تی مستقل، تست دقیق فیشر، ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    312 نفر (78/84%) از مادران باردار به اشکال مختلف مورد خشونت قرار گرفته بودند. شایع ترین نوع خشونت علیه مادران باردار، عاطفی (18/49%) بود و 78 نفر (20/21%) از زنان از خشونت جسمی و 53 نفر (40/14%) از خشونت جنسی شکایت داشتند. همچنین با افزایش تحصیلات خشونت علیه مادران کاهش پیدا کرد. بین خشونت خانگی و مصرف سیگار و عدم اشتغال همسر رابطه معناداری مشاهده شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان بالای خشونت، انجام غربالگری خشونت در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی توصیه می شود، همچنین آموزش مهارت های زندگی و ترویج فرهنگ مشاوره در بین زوجین نیز اهمیت ویژه ای دارد.
    کلیدواژگان: بارداری، خشونت خانگی، زنان، کلاله
  • گزارش مورد
  • لیلی حفیظی، ملیحه عافیت، الهام معتمدی صفحات 63-67
    مقدمه
    رحم تک شاخ یک نوع آنومالی رحم به اشکال مختلف است. در این مقاله یک مورد نادر توده لگنی متشکل از هماتومترای شاخ فرعی یک رحم تک شاخ با شاخ فرعی غیر مرتبط با اندومتر فعال متصل به اندومتریومای همان سمت و غیر قابل افتراق از آن گزارش می شود.
    معرفی بیمار: یک خانم 21 ساله با درد حاد شکم و توده لگنی در سال 1394 به بیمارستان امام رضا (ع) مشهد مراجعه کرد. در سونوگرافی، رحم دوتایی و توده کیستیک بزرگ تخمدان راست 5/12 در 5/17 سانتی متر گزارش شد. CBC و تومور مارکرها نرمال بودند، تنها CA125 بالا بود. بیمار به دلیل شکم حاد جراحی شد. در لاپاراتومی و هیستروسکوپی، رحم تک شاخ با شاخ فرعی راست متصل به تخمدان راست بود که مجموعا یک توده کیستیک محتوی مایع شکلاتی تشکیل داده بودند. شاخ فرعی همراه با لوله و تخمدان راست برداشته شد. گزارش پاتولوژی، هماتومترای شاخ فرعی رحم و اندومتریومای همزمان در تخمدان راست بود.
    نتیجه گیری
    رحم تک شاخ با شاخ فرعی غیر مرتبط و اندومتر فعال ممکن است با هماتومترا و/یا اندومتریوما همراه باشد. تجمع مایع شکلاتی می تواند سبب تخریب بافت تخمدان شده و حذف همزمان تخمدان و شاخ فرعی اجتناب ناپذیر باشد. تشخیص زودتر و حذف شاخ فرعی می تواند از عوارضی مانند اندومتریوز پیشرفته و حاملگی خارج رحم و حذف تخمدان جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: آژنزی مولرین، اندومتریوما، رحم تک شاخ، هماتومترا
  • |
    • Fatemeh Lalooha, Ameneh Barikani, Narjes, Beygom Hashemian, Neda Esmailzadehha Pages 1-7
      Introduction
      Pethedine is used to decrease labor pain. According to some studies, pethidine can be effective on labor progress. This study was performed with aim to determine the effect of pethidine on decreasing the duration of the first and second stages of labor.
      Methods
      This clinical trial was performed on 120 nulliparous women with term singleton pregnancy who needed induction of labor for pregnancy termination in Kosar hospital, Qazvin in 2013. They were randomly assigned in two groups of intervention and control (n=60). A single dose of 50 mg pethidine was injected intravenously at 4 cm cervical dilatation in intervention group. In control group, normal saline was injected as placebo. The intervals between the injection and complete cervical dilatation, the complete cervical dilatation and the end of delivery, and the injection and the end of delivery were measured. Data were analyzed by SPSS software (version 19) and student T-test and Chi-square test P
      Results
      The mean interval between the injection of pethedine and complete cervical dilatation was 129±70 min in intervention group and 133±75 min in control group and the difference was not statistically significant (P=0.7). The mean duration of second stage of labor was 45±26 min in intervention group and 41±16 min in control group and the difference was not statistically significant (P=0.3). The mean interval between pethidine injection and end of delivery was 175±79 min in intervention group and 174±83 min in control group and the difference was not statistically significant (P=0.39).
      Conclusions
      There is no significant relationship between pethidine injection and progression of the labor stages.
      Keywords: Delivery, First Labor Stage, Meperidine, Second Labor Stage
    • Amir Hossein Hashemi Attar, Narges Afzali, Saeed Naghibi, Mehrnoosh Memar Pages 8-17
      Introduction
      chromosomal abnormalities is the cause of more than 50-80% of abortions and the reasons of 4-28% of all mental retardations. Determining the fetal karyotype by chorionic villus sampling and amniocentesis are the gold standard methods for diagnosis of these diseases. Since these procedures are invasive and include at least 1% risk of fetal abortion, in recent years, different screening tests based on sonographic and biochemistry indexes are introduced and developed to determine who needs these invasive diagnostic methods. This study was performed with aim to assess the ratio of prenasal thickness to nasal bone length (PT/NBL) in fetal screening ultrasonography at second trimester of pregnancy.
      Methods
      This cross-sectional, analytic and descriptive study was performed on 500 healthy pregnant women with singleton fetus at 15-26 weeks of gestation in 2015. Ultrasound measurements of PT and NBL were performed on a midsagittal plane of fetal face. These measures were recorded in statistical table. Data was analyzed with SPSS software (version 22) and Statistica (version 10). P
      Results
      The mean of PT increased from 2.23±0.47 mm at 15 weeks to 4.32±0.9 mm at 26 weeks of gestation (P=0.001). The median of NBL increased from 4±0.17 mm at 15 weeks to 8.35±0.56 mm at 26 weeks (P=0.001). There was a linear relationship between PT and NBL with gestational age. The mean of PT/NBL was 0.5±0.78 which was constant during these weeks (P=0.89).
      Conclusion
      Gestational age, maternal age and fetal sex had no influence on PT/NBL ratio (P>0.05). So, this ratio can be used as an independent predictive factor for aneuploidies.
      Keywords: Aneuploidy, Nasal bone length, Prenasal thickness, Ultrasonography
    • Behnaz Souvizi, Soodabeh Shahid Sales, Gholam Hossein Noferesti, Yasha Makhdoumi, Afsaneh Rezaei Kalat, Reza Jafarzadeh Esfehani, Sara Mirzaeian Pages 18-24
      Introduction
      According to recent epidemiologic studies, the prevalence of breast cancer is growing in our country and has become a great concern for the researchers. Various studies in different regions and populations reported variable prognostic factors influencing on patient's survival. This study was performed with aim to evaluate the effective factors on prognosis of breast cancer patients in five-year period.
      Methods
      In this cross-sectional study, the information of all female breast cancer patients who had referred to Reza Radiation Oncology Center of Mashhad from 2007 to 2011were evaluated and the effect of different variables (include age, pathologic type, hormone receptors (ER,PR), and Her2 expression) on their survival was evaluated. Data was analyzed with SPSS software (version 18) and cox regression test and survival analysis. P
      Results
      Mean age of breast cancer patients was 49.13±11.57. Mean overall survival of patients younger than 48 years was 51.96 months and for those who were older than 48 years was 52.93 months that there was no significant difference between two groups (P=0.336). Cancer stage was significantly affected on overall survival and it was found that whatever the cancer stage is increased, the rate of overall survival is decreased (P=0.000). Overall survival significantly decreased with increased estrogen receptor expression (P=0.000).
      Conclusion
      Due to significant impact of clinical stage and estrogen receptor expression on patient's survival rates, as well as achieving the median age of about 48 years in patients, screening and identification of patients with poor prognostic factor in this age group it seems to be necessary.
      Keywords: Breast cancer Prognosis, Survival
    • Mitra Tadayon, Arezoo Rezaei Kheirabadi, Mitra Molaeinezhad, Khadije Shiralinia Pages 25-34
      Introduction
      Vaginismus is considered as one of the most common GenitoPelvic Pain/Penetration Disorders. The complication of vaginismus is extensive. Therefore, this study was performed with aim to investigate the efficacy of Cognitive Behavioral Therapy on catastrophic thoughts on women with vaginismus.
      Methods
      In this single-case experimental trial of multiple-baseline type, four women with vaginismus who had referred to Ahvaz psychosexual clinics in 2015 were recruited. Catastrophic thoughts were assessed in participants by multidimensional vaginal penetration disorder questionnaire at baseline and after the intervention. After determining the base lines in dependent variable, the subjects were respectively entered in Cognitive Behavioral Therapy and they were individually treated by 8 sessions per week. In this study, clinical significant is used. To analyzed data and evaluated the effectiveness this methods, used visuals or graphical chart analysis, diagnosis improve and six indicators Ingram.
      Results
      After the treatment, all participants reported successful intercourse without pain and fear. The findings also showed that catastrophic cognitions significantly improved by Cognitive Behavioral Therapy in women with vaginismus (P
      Conclusion
      The results of the study showed that Cognitive Behavioral Therapy can be considered as an effective treatment for vaginismus. Therefore, it is recommended to consider this therapy in the interventions for these patients; future studies with larger sample sizes and control groups is also suggested.
      Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Sexual Dysfunction, Vaginismus
    • Azam Honarmandpour, Masoumeh Yaralizadeh, Masoumeh Yaralizadeh Pages 35-45
      Introduction
      Delivery is potentially a stressful event. The maternal stress and anxiety, especially in the need for episiotomy, stimulates sympathetic system and leads to changes in vital signs which can have undesirable effects on maternal and fetal health. Therefore, this study was performed with aim to investigate the effects of entonox in comparison with lidocaine on vital signs during episiotomy incision in nulliparous women.
      Methods
      This randomized clinical trial was performed on 120 nulliparous women in 215. Intervention group received entonox two minutes before starting episiotomy incision and its repair and was stopped at the end of the incision procedure. Control group as routine received 5 ml lidocaine 2% before starting incision episiotomy. Vital signs were evaluated and compared before and after incision and episiotomy by pulse oximeter. Data were analyzed by SPSS software (version 18) and Mann-Whitney and Chi-square tests. PResuts: There was no significant difference between pulse, oxygen saturationbefore and after of incision and repair of episiotomy, respiratory rate after of incision and before of repair episiotomy and systole and diastole blood pressure before and after of incision and repair of episiotomy (P>0.05). There was significant difference between two groups in terms of respiratory rate before incision and after of episiotomy repair (P
      Conclusion
      Eentonox gas same as lidocaine when is used correctly has no adverse effects on mother's vital sign.
      Keywords: Entonox, Episiotomy, lidocaine, Nulliparous women, Vital sign
    • Fatemeh Ghelichi, Rasoul Roshan, Anahita Khodabakhshi Kolaee Pages 46-53
      Introduction
      Today, there are various methods of infertility treatment in medicine; one of the newest methods is surrogate uterine. This study was performed with aim to compare maternal-fetal attachment and pregnancy anxiety in surrogate women and normal pregnant women.
      Methods
      This Ex post facto study was performed on 30 women with gestational surrogate in infertility centers of Tehran in autumn and winter of 2015. Data was collected using demographic questionnaire, Cranley’s maternal- fetal attachment scale (MFAS) and depression, anxiety, stress scale (DASS21). The rate of maternal- fetal attachment and anxiety were determined by the questionnaires. Data was analyzed by SPSS software (version 21) and Leven’s test and independent t-test. P
      Results
      The mean score of maternal-fetal attachment in women with surrogate uterine was 86.06± 15.12 and in normal pregnant women was 95.93±8.52 (P≤0.05). The mean of anxiety in surrogate women was 6.8±3.47 and in normal pregnant women was 6±4.31 that the difference was not significant (P>0.05).
      Conclusion
      Maternal-fetal attachment is less in mothers with surrogate uterine than normal pregnant mothers, but anxiety level in surrogate mothers isn’t higher than normal mothers.
      Keywords: Anxiety, Maternal, fetal attachment, Surrogate uterine
    • Abed Noori, Akram Sanago, Leila Jouybari, Maryam Azimi Pages 54-62
      Introduction
      Violence against women is a universal phenomenon which has negative impact on the mental health of the family and society, and the consequences such as increased health care costs, reduced productivity and labor force of women are another results of this health and social cultural problem. So, this study was performed with aim to determine types of domestic violence and its related factors in pregnant women.
      Methods
      This descriptive-analytic study was performed on 368 pregnant mothers in area of Kalaleh in 2014. Data were collected by simple sampling and using a questionnaire. Data was analyzed with SPSS software (version 19) and descriptive statistics and Fisher's exact test, Chi-square, independent t-test, and Pearson correlation test.
      Results
      312 pregnant women (84.78%) had been exposed to different types of violence. The most common type of violence against pregnant women was emotional with 181 cases (49.18%) and 78 (21.20%) complained of physical violence and 53 (14.40%) of sexual violence. Increased education reduced violence against women. There was a significant relationship between domestic violence, smoking and lack of husband's employment (P
      Conclusion
      According to high rate of domestic violence, it is recommended to screen violence in the all health and therapy centers. Also, life skills training and counseling culture among couples is important.
      Keywords: Domestic violence, Kalaleh, Pregnancy, Women
    • Leili Hafizi, Malihe Afiat, Elham Moatamedi Pages 63-67
      Introduction
      Unicornate uterus is one of the congenital uterus abnormalities in several forms. In this article, we report a rare case of unicornate uterus with non-communicated rudimentary horn and active endometrium combined with the unilateral ovarian endometrioma undistinguished of it.
      Case Presentation
      A 21 years old woman with acute abdominal pain and pelvic mass referred to Imam Reza hospital, Mashhad in 2015. Ultrasonography reported a bicornate uterus and a large cystic mass with size of 12.5×17.5 cm in the right ovary. CBC and tumour markers were normal, only CA-125 was increased. The patient was operated because of the acute abdomen. In the explanatory laparotomy and hysteroscopy, a unicornate uterus with right accessory corn combined to the right ovary was showed that they formed a unique cystic mass contained a chocolate liquid. Rudimentary horn accompanied by the right ovary and falopan tube were resected. Histopathological report confirmed simultaneous endometrioma of the right ovary and hematometra in the rudimentary horn.
      Conclusion
      Unicornate uterus with non-communicated rudimentary horn and active endometrium may be associated with hematometra and/or endometrioma. The accumulation of chocolate like fluid may lead to destroy of ovary tissue and elimination of rudimentary horn coincide with oophorectomy seemed unavoidable. Therefore, early diagnosis and removal of rudimentary horn can avoid of complication such as endometriosis, oophorectomy and ectopic pregnancy.
      Keywords: Endometrioma, Hematometra, Mullerian Agenesis, Unicornate uterus