فهرست مطالب

نشریه علوم و فنون شیلات
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 11، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/04/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله پژوهشی
  • نرگس انوشه، سید ولی حسینی، حجت میرصادقی صفحات 1-9
    اثرات تاخیر در سردسازی بر کیفیت سوریمی کپور معمولی بررسی شد. نمونه های ماهی پس از صید به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول بلافاصله، گروه دوم 3 ساعت و گروه سوم 6 ساعت بعد از صید در یخ قرار داده شدند. از تیمارهای مختلف سوریمی تهیه و به مدت 15 روز در یخچال نگه داری شد و هر 3 روز یکبار آزمایشات شیمیایی (تیوباربیتوریک اسید TBA، مجموع بازهای نیتروژنی فرارTVB-N و pH) و آزمون میکروبی (باکتری های کل TVC) بر روی نمونه ها انجام شد. نتایج نشان داد که میزان TBA در نمونه های با 6 ساعت تاخیر، به طور معنی‏داری بیش از نمونه های شاهد و نمونه های با 3 ساعت تاخیر بود. در تیمار شاهد میزان TBA تا روز دوازدهم افزایش و پس از آن کاهش یافت در حالی که در تیمار 6 ساعت تاخیر، تا پایان دوره روند افزایشی را نشان داد. میزان TVB-N در نمونه های یخ گذاری شده با تاخیر، از روز سوم نگه داری و در تیمار شاهد در پایان دوره از حد مجاز بالاتر رفت. مقادیر pH در تیمارهای مختلف اختلاف معنی‏داری نشان نداد، کمترین مقدار pH در طول دوره نگه داری (03/7) در تیمار 6 ساعت تاخیر و بیشترین مقدار pH (37/8) در تیمار شاهد ثبت گردید. میزان TVC در همه تیمارها در طول دوره افزایش یافت و بیشترین مقدار (log cfu/g 86/4) در تیمار 6 ساعت تاخیر ثبت شد. براساس نتایج به دست آمده، تاخیر در یخ گذاری ماهی کپور پس از صید باعث افت کیفیت سوریمی تولیدی از آن می شود.
    کلیدواژگان: سوریمی، کپور معمولی، یخ گذاری، ماندگاری
  • ابراهیم ستوده، امین اوجی فرد، اسماعیل ظریف فرد صفحات 11-25
    تاثیر نوکلئوتید جیره در 5 سطح صفر، 15/0، 25/0، 35/0 و 5/0 درصد با 3 تکرار روی بچه ماهی هامور معمولی (Epinepheluscoioides) با وزن اولیه 29/0±70/10 گرم به مدت 10 هفته بررسی شد. نتایج بیانگر بهبود شاخص های رشد ماهی با افزودن نوکلئوتید به جیره غذایی بود. حداکثر شاخص های رشد در تیمار 35/0 درصد با اختلاف معناداری در افزایش وزن بدن، متوسط وزن ثانویه و فاکتور وضعیت نسبت به دیگر سطوح مشاهده شد (05/0>P). اختلاف معنا داری در میزان بقاء مشاهده نشد (05/00.05). میزان دو اسید چرب آراشیدونیک (AA)[4] و (DHA)[5] در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری نداشت (P>0.05). آنالیز شیمیایی عضله نیز بیانگر بالاترین میزان پروتئین در تیمار 15/0 درصد و بالاترین میزان چربی عضله در تیمارهای 15/0 و 25/0 درصد بود و این اختلاف نسبت به گروه شاهد معنی دار بود (P<0.05). نتایج مطالعه نشان داد نوکلئوتید جیره دارای اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و پروفیل اسیدهای چرب بچه ماهی هامور معمولی است و سطح 35/0درصد از عملکرد بهتری نسبت به دیگر سطوح برخوردار بود.
    کلیدواژگان: اسید چرب، ترکیب شیمیایی بدن، نوکلئوتید، عملکرد رشد، هامور معمولی
  • هادی جمالی، حجت الله جعفریان، ساره ناظریان، محمد صادق آراملی صفحات 27-43
    عملکرد رشد لارو کپور ماهیان (Cyprinus carpio، Hypophthalmichthys nobilisوCtenopharyngodon idella) با تغذیه از ناپلی آرتمیا گونه های A. parthenogenetica، A. fransiscana و A. urmiana، و همچنین یک مخلوط پروبیوتیکی (Bacillus subtilisوB. licheniformis) بررسی شد. لارو ماهیان (وزن 15±100 میلی گرم) به 54 تانک فایبرگلاس گرد و با حجم 10 لیتر و تراکم 5 قطعه در لیتر منتقل و با تیمارهای غذایی به مدت 4 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره، شاخص های رشد (وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت و کارایی تغذیه) و ترکیبات بیوشیمیایی بدن (پروتئین خام، چربی خام، خاکستر و رطوبت) سنجش شدند. بر اساس نتایج، اختلاف معنی داری در پارامترهای رشد و تغذیه، به ویژه نرخ رشد ویژه و کارایی تغذیه مشاهده گردید (05/0>P). بالاترین و پایین ترین کارایی رشد و تغذیه به ترتیب در کپور علفخوار تغذیه شده با ناپلی آرتمیا پارتنوژنتیکا و کپور سرگنده تغذیه شده با ناپلی آرتمیا ارومیانا مشاهده شد. افزایش عملکرد رشد (وزن نهایی، طول نهایی و نرخ رشد ویژه) در تیمار کپور علفخوار تغذیه شده با ناپلی آرتمیا پارتنوژنتیکا به همراه پروبیوتیک در مقایسه با دیگر تیمارها مشاهده شد (05/0>P).
    کلیدواژگان: کپور، ناپلی آرتمیا، باسیلوس، رشد
  • مریم حامدی شهرکی، صابر خدابنده، سید جعفر سیف آبادی، شهلا همتی، سحر شعبانی پنبه چوله صفحات 43-54
    اثر ترکیبات پروتئینی مخاط شقایق دریایی، Stichodactyla haddoni، بر مراحل رشد جنین ماهی گورخری Danio rerio بررسی شد. شقایق دریایی از ناحیه جزر و مدی جزیره هرمز جمع آوری و بعد از انجماد در دمایC ̊160- به آزمایشگاه منتقل شدند. پس از جداسازی مخاط و فریزدرای شدن، ترکیبات پروتئینی و پپتیدی با متانول 100% استخراج شدند. غلظت پروتئین کل در ماده استخراج شده با دستگاه الایزا سنجیده و سپس غلظت های 2/1، 7/3 و 4/7 میلی گرم در میلی لیتر آب مقطر از این ماده ساخته شد. مقدار 2 میلی لیتر از هر غلظت به میکروچاهک هایی که هر کدام حاوی 150 عدد تخم ماهی گورخری بود، با 2 تکرار اضافه شد. نمونه شاهد نیز با 2 تکرار که حاوی آب آکواریوم بود، در نظر گرفته شد. تخم ها به مدت 72 ساعت در انکوباتور قرار داده شد و از روند تکامل جنینی هر 6 تا 12 ساعت عکس برداری شد. نتایج بیانگر روند عادی تکامل جنینی در تیمار شاهد در طول مدت بررسی بود، ولی تخم های تیمار شده در غلظت های 7/3 و 4/7 میلی گرم در کمتر از 12 ساعت دژنره و سیاه شده از بین رفتند. هم چنین، تخم های تیمار شده در غلظت 2/1 در ساعات اولیه دچار تاخیر در فاز رشد شده و در کمتر از 72 ساعت از بین رفتند. مقایسه نتایج نشان داد که پروتئین های استخراج شده از مخاط این شقایق، بر روند تکامل جنینی در مراحل مختلف اثر داشته و می تواند در غلظت های بالا خیلی کشنده باشند و در غلظت های پایین سبب توقف رشد گردد.
    کلیدواژگان: ترکیبات پروتئینی، مخاط، شقایق فرشی، خلیج فارس، تکامل جنینی
  • سارا رئیسی، علیرضا عالیشاهی، بهاره شعبانپور صفحات 55-63
    هدف این پژوهش در مرحله اول بازیافت پروتئین موجود در پساب کارخانه های پودر ماهی با استفاده از کیتوزان، نانوذرات کیتوزان و ترکیب کیتوزان-سولفات آلومینیوم(آلوم) بود. در مرحله دوم، ویژگی های پروتئین استخراج شده از لحاظ پروفایل اسید های آمینه ضروری بررسی شد. همچنین کاهش حجم پروتئین پساب با بررسی ویژگی هایی مثل کدورت، pH، COD و پروتئین محلول ارزیابی شد و ویژگی های نانوذرات کیتوزان با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی بررسی گردید. بررسی مورفولوژی نانوذرات کیتوزان به وسیله ی میکروسکوپنیروی اتمی نشان داد که این نانوذرات دارای شکل کروی با سطح ناهموار و قطرمتوسط 40 نانومتر هستند. شاخص های کدورت، COD و پروتئین محلول بعد از افزودن غلظت های مختلف کیتوزان، نانوذره کیتوزان و ترکیب کیتوزان-آلوم نسبت به نمونه شاهد کاهش معنی داری را در سطح 5 درصد نشان داد. بیشترین بازیافت پروتئین مربوط به ترکیب کیتوزان-آلوم و نانوذرات کیتوزان بود. ترکیب کیتوزان-آلوم و نانوذرات کیتوزان نسبت به یکدیگر تفاوت معنی داری نداشتند (05/0 p≥).بررسی پروتئین بازیافت شده از لحاظ پروفایل اسیدهای آمینه ضروری نشان داد که در پروتئین پساب پودر ماهی، اسیدهای آمینه نظیر هیستدین، لیزین، متیونین و فنیل آلانین وجود دارد.
    کلیدواژگان: نانوذرات کیتوزان، سولفات آلومینیوم، بازیافت پروتئین، پساب پودر ماهی و COD
  • سجاد فتاحی، سید عباس حسینی، محمد سوداگر، محمد مازندرانی، فاطمه خانی صفحات 65-77
    اثر سطوح متفاوت بتائین، تریپتوفان بر رشد، مقاومت به تنش شوری و علائم بالینی در بچه ماهی کلمه خزری (Rutilus rutilus caspicus) بررسی شد. ماهیان (وزن 04/0 ± 90/1 گرم) به مدت 8 هفته در 9 تیمار (4 گروه تیماری: گروه های حاوی بتائین(5/0و 1)، گروه های حاوی تریپتوفان (25/0 و 5/0)، گروه های حاوی مخلوط بتائین و تریپتوفان (25/0- 5/0 ، 25/0 -1، 5/0-5/0 و 5/0- 1) و گروه شاهد) تغذیه شدند. در انتهای دوره فاکتورهای رشد ثبت و بچه ماهیان در معرض تنش شوری 12، 16 و 20 ppt قرار گرفته و میزان مرگ و میر ثبت گردید. نتایج با روش های آماری آنالیز یک طرفه و دوطرفه ANOVA از نظر معنی داری بررسی شد.میانگین وزن نهایی تیمارها در پایان دوره معنی دار نبود (P>0.05). شوری ppt12 هیچ تلفاتی را منجر نشد. 72 ساعت پس از شوری ppt 16، کمترین تلفات با مقدار 66/16 درصد متعلق به تیمار (1 درصد بتائین+ 5/0 درصد تریپتوفان ) و بیشترین تلفات با مقدار 98/59 درصد متعلق به تیمار شاهد بود. 6 ساعت پس از تنش شوری ppt 20، تلفات گروه شاهد به 100 درصد رسید در حالیکه سایر تیمارها پس از 24 ساعت تلفات 100درصد را نشان دادند. حرکات تشنجی، عدم تعادل، افزایش سرعت تنفس، پرخونی آبشش ها و بی حالی با افزایش شوری شدت یافت. کاهش غذاگیری در اثر تریپتوفان معنی دار نبود. بتائین نیز علیرغم افزایش غذاگیری در کلمه ماهیان، فاقد اثر معنادار مثبت بر نرخ رشد در این ماهیان بود.
    کلیدواژگان: رشد، بتائین، تریپتوفان، کلمه (Rutilus rutilus caspicus)، تنش شوری
  • مریم فلاحی کپورچالی صفحات 79-89
    خاصیت ضد میکروبی هشت گونه جلبک سبز- آبی (سیانوباکتر) تالاب انزلی به دو روش تقطیر در خلاء و مکانیکی ساده بر روی چند گونه باکتری بررسی شد. نتایج نشان داد که گونه های جلبکی Anabaena sp.،Anabaena variabilis ، Anabaena flos-aquae وAphanizomenon flos-aquae برروی کاهش رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و گونه های Anabaena flos-aquae و .Anabaena oscillaroides بر روی کاهش رشد باکتری اشرشیاکلی موثر بودند. رشد مخمر کاندیدا آلبیکانس تحت تاثیر جلبک هایAphanizomenon flos-aquae ،Anabaena variabilis ، و Anabaena sp2. به میزان زیادیکاهش یافت. از بین جلبک های مورد بررسی تنها Anabaena oscillaroides توانسترشد باکتری سودوموناس را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سیانوباکتر، جلبک های سبز، آبی، خاصیت ضد میکروبی، تالاب انزلی
  • مریم قیاسی، سعیده آقاجانی، محمد بینایی، رضا پورغلام، علیرضا باباعلیان امیری صفحات 91-101
    طی یک مطالعه 27 روزه، تعداد 360 عدد قزل آلای رنگین کمان(6/1 ± 2/97 گرم) در در دوز های ppm0 ،250 ،500 و 750 عصاره آبی علف چای (به ترتیب T0،T25 ،T50 وT75) به شکل غوطه وری طی دو مرحله 5 روزه منقطع با فاصله 10 روز درشرایط استرس گرمایی 2 ±20 درجه سانتیگراد قرار گرفته و در پایان هر مرحله (روزهای 12 و 27) خونگیری گردید. در نتایج مرحله اول، تعداد گلبولهای قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت تفاوت معنی داری را بین تیمارها و شاهد نشان نداد، اما در مرحله دوم افزایش معنی دار این شاخصها در تیمارهای T50 و T75 نسبت به T0 و T25 مشاهده شد. تعداد گلبولهای سفید، لنفوسیتها، میزان پروتئین تام، آلبومین و IgM تام شاهد در هر دو مرحله به طور معنی داری کمتر از تیمارها بود، ولی شمارش نوتروفیلها عکس این بود. طی دو مرحله، تفاوت معنی داری در اندیسهای MCV وMCH بین تیمارو شاهد وجود نداشت. میزان MCHC تفاوت معنی داری در مرحله اول در بین گروه های آزمایشی نداشت ولی در مرحله دوم، افزایش معنی دار آن در تیمار T75 در مقایسه با T25 و T0 مشهود بود. میزان گلوکز در مرحله دوم در T50 و T75 کاهش معنی داری نسبت به T0 وT25 داشت. میزان آنزیم های کبدی AST وALT در مرحله دوم در تیمار T75 نسبت به سایر گروه ها افزایش معنی دار داشت. بیشترین و کمترین درصد بازماندگی به ترتیب مربوط به T50 وT0 بود. براساس نتایج، گیاه علف چای قابلیت کنترل عوارض بروز استرس و افزایش ماندگاری ماهی قزل آلا را در مواجهه با استرس گرمایی مزمن دارد.
    کلیدواژگان: استرس گرمایی، گیاه علف چای، قزل آلای رنگین کمان، بازماندگی، شاخص های خونی و سرمی
  • ابراهیم حسین نجدگرامی، اشکان جعفری، فریده بخشی، رامین مناف فر، رضوان الله کاظمی، محمد علی یزدانی ساداتی صفحات 103-113
    تاثیر ناپلی غنی شده با پلی بتا هیدروکسی بوتیرات (PHB) در غلظت های صفر (کنترل)، 1/0، 3/0 و 1 گرم در لیتر بر پارامترهای رشد، ترکیب بدن، فعالیت آنزیم های گوارشی و فلور میکروبی روده در لارو تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) بررسی شد. نتایج بیانگر کاهش معنی دار میزان پارامترهای رشد (05/0P<) لارو تغذیه شده با PHB بود. همچنین PHB منجر به افزایش میزان کل اسیدهای چرب اشباع و n6 و کاهش اسیدهای چرب تک غیر اشباع، C18:3n3، n3 و n3/n6 بدن لاروها گردید.PHB فعالیت آنزیم های گوارشی را نیز تغییر داد، به طوریکه پایین ترین میزان فعالیت آنزیم های گوارشی، توتال پروتئاز، آمیلاز و لیپاز در تیمارهای PHB ثبت گردید. بررسی فلور میکروبی انتهای روده لاروها از طریق PCR-DGGE نشان داد که تعدادی از باندها در تیمار با پایین ترین رشد، دارای غالبیت کمتری نسبت به سایر تیمارها هستند. نتایج کلی نشان داد که PHB دارای تاثیرات منفی در این مرحله از تکامل تاسماهی ایرانی است و یرای یافتن غلظت بهینه PHB در محیط غنی سازی، مطالعات بیشتری باید انجام شود.
    کلیدواژگان: پلی بتا هیدروکسی بوتیرات، تاس ماهی، فلور میکروبی، فعالیت آنزیم های گوارشی، متابولیسم چربی ها
  • مقاله کوتاه
  • سحر عباسی فرد، عبدالصمد کرامت*، اسدالله تیموری، حسین رحمانی صفحات 115-120
|
  • Narges Anoosheh, Seyedvali Hosseini*, Hojat Mirsadeghi Pages 1-9
    The effect of delayed icing of common carp (Cyprinuscarpio) on the quality of the produced surimiwas investigated.The fish were divided into three groups after trapping; one group was kept in ice immediately, while the second and third groups were kept in ice after 3 and 6 hours delay, respectively. The produced surimi from these fish groups were stored in refrigerator for 15 days, after which were tested chemically (TBA, TVB-N, pH) and microbially (total bacteria count) every 3 days. Results showed that TBA in 6 hours delay treatment was significantly higher than that in control and 3 hours delay. TBA levels in control plots increased until day 12 and then decreased, while in 6 hours delay an increasing trend until the end of the period was recorded. The TVB-N in the ice delayed samples exceeded the allowable level after 3 days storage, while in control treatment itexceeded the limit at the end of the period. PH values ​​in different treatments showed no significant differences. The lowest pH value (7.03) was recorded in 6 hours delay treatment and the highest pH value (8.37) was recorded in the control at the end of the storage period. The total bacterial counts (TVC) increased in all treatments during the period and the maximum of TVC (4.68 log cfu / g) was recorded in 6-hour delay samples. Based on these results, the delayed icing of common carp lead to loss of produced surimi quality.
    Keywords: Surimi, common carp, Stored in ice, Shelf life
  • Amin Oujifard*, Esmaeil Zariffard, Ebrahim Sotoudeh Pages 11-25
    The effects of dietary nucleotide at 5 levels of 0.0% (Control), 0.15%, 0.25%, 0.35% and 0.5% on the body composition and fatty acids of the grouper, Epinepheluscoioides, with initial weight of 10.70 ± 0.29 g was investigated for a period of 10 weeks. The results indicated improvedgrowth parameters uponadding nucleotide. The best value of growth parameters were observed at nucleotide level of 0.35% that statistically showed higher values for final weight, weight gain andcondition factor than other treatments (P0.05). The 0.35% nucleotide level also resulted in a better fatty acids profile, including EPA, EPA౰ and n-3 than the control. However, 0.5% nucleotide showed significantly higher saturated fatty acids, MUFA and n3/n6 than the control. No significant differences were observed in arachidonic acid and DHA among the treatments (P>0.05). Chemical analysis showed the highest muscle protein in 0.15% and the highest muscle fat in 0.15 and 0.25 treatments, which were significantly higher (P
    Keywords: Fatty acids, Nucleotide, Body composition, growth performance, Epinepheluscoioides
  • Hadi Jamali*, Hojatollah Jafaryan, Sareh Nazerian, Mohammad Sadegh Aramli Pages 27-43
    The growth performance of cyprinids larvae (Cyprinuscarpio,Hypophthalmichthysnobilisand Ctenopharyngodonidella) fed with the nauplii fromdifferentArtemiaspecies, including A. parthenogenetica, A. fransiscanaand A. urmiana as well as a probiotic mixture (Bacillus subtilis and B. licheniformis) was investigated. Fish larvae (100±15 mg) were allocated into 54 circular fiberglass tanks filled with 10 liters of water (density of 5 fish per liter) and fed for 4 weeks with the designated diets. At the end of the feeding trial, feed and growth indices [final weight, specific growth rate (SGR), condition factor (CF) and food efficiency] and body composition (crude protein, crude lipid, ash and moisture) were assessed. Significant differences were observed in feed and growth parameters especially in terms of specific growth rate and feed efficiency (P
    Keywords: Carp, Artemianauplii, Bacillus, Growth
  • Maryam Hamedi Shahraki, Saber Khodabandeh, Seyed Jafar Seifabadi, Shahla Hemmati, Sahar Shabani Panbeh Choleh Pages 43-54
    The effects of mucal proteins of sea anemone, Stichodactylahaddoni,on different stages of embryonic development of zebra fish (D. rerio) were examined. The sea anemone samples were collected from the intertidal areas of the Hormuz Island (Persian Gulf), and were frozen at -160 °C. Protein and peptide components were extracted by 100% methanol. Following the total protein assessment by ELISA, three concentrations (2.1, 3.7 and 7.4 mg/ml distil water) were prepared. From each concentration, 2 ml was added to the microplates containing 150 zebra fish eggs each, with 2 replications; microplates with normal aquarium water was also used as control group. The eggs were incubated for 72 hrs and the process of embryonic development was observed every 6 to 12 hours. Results showed that the embryonic development was normal in the control group, while the eggs treated with 3.7 and 7.4 mg/ml ofmucal proteins degenerated and blackened in less than 12 hours. Also a delay in the phase of growth in embryonic development was observed in the group with 1.2 mg/ml of protein. Our results showed that the mucal proteins from this sea anemone can affect embryonic development rapidly, causing delayed growth at low concentration, and cell lysis and embryonic degeneration at high concentrations.
    Keywords: Protein compounds, mucus, Sea carpet, Persian Gulf, Embryonic development
  • Alireza Alishahi, Bahareh Shabanpour, Sara Raeisi Pages 55-63
    The aim of this study, in the first step, was to recover the protein content in wastewater of fish meal factories using chitosan, chitosan nanoparticles and chitosan-aluminum sulphate composition. In the second step, the extracted protein was assessed for its essential amino acids profile. Also, the reduced amount of proteins in the waste water was evaluated by measuring different parameters such as turbidity, pH, COD. Finally, chitosan nanoparticles characteristics were investigated using atomic force microscopy. Results showed that turbidity, COD and soluble protein significantly decreased upon adding different concentrations of chitosan, nanoparticle of chitosan and chitosan-alum (p
    Keywords: Chitosan nanoparticles, Aluminum sulphate, Recovery of protein, Fish meal wastewater
  • Sajjad Fattahi*, Seyyed Abbas Hosseini, Mohammad Sudagar, Mohammad Mazandarani, Fatemeh Khani Pages 65-77
    The effect of different levels of betaine and tryptophan on growth and resistance to salinities in the Caspian roach was investigated. Fish (1.90 ± 0.04 g body weight) were divided into 9 groups (4 treatments groups containing betaine (0.5 and 1), tryptophan (0.25 and 0.5), betaine and tryptophan mixtures (0.25- 0.5, 0.25, -1, 0.5-0.5 and 0.5- 1), and control group). After recording the growth factors, the fish were exposed to salinities (12, 16 and 20 ppt) and clinical symptoms and mortality rate were recorded. No mortality occurred in 12 ppt salinity. At 16 ppt, the lowest mortality (16.66%) was recorded in the treatment containing 1% betaine and 0.5% tryptophan, while the highest mortalty (59.98%) occurred in the control group. At 20 ppt salinity, 100% mortality occurred within 6 hours in the control, while in the other treatments 100%-mortality occurred after 24 hours. Behavioral symptoms, such as jerky movements, ataxia, increased respiratory rate, were more prominent in higher salinities. Tryptophan did not reduce food consumption meaningfully. Increaesd food consumption as the result of betaine did not show significant effect on the fish growth rate.
    Keywords: Growth, Betaine, Tryptophan, Roach (Rutilusrutiluscaspicus), Salinity stress
  • Maryam Fallahi Kapourchali Pages 79-89
    The antibiotic properties of eight cyanobacteria (blue-green algae) species from Anzali Wetland was investigated on several bacterial species through vacuum distillation and simple mechanical methods. The result showed that Anabaena sp., A. variabilis, A. flos-aquae and Aphanizomenonflos-aquaehad negative effect on the growth of Staphylococcus aureusandA. flos-aquaeand A. oscillaroideshad negative effects on the growth of E. coli. The growth of Candida albicans yeast was greatly reduced by Aphanizomenonflos-aquae, A. variabilis, and A. oscillaroides. Among the investigated algae only A. oscillaroides could reduce the growth of Pseudomonassp.
    Keywords: Cyanobacteria, Blue, green algae, Antimicrobial activity, Anzali wetland
  • Saeideh Aghajani, Mohammad Binaii, Reza Pourgholam, Alireza Babaalian Amiri, Maryam Ghiyasi Pages 91-101
    A 27 day study was undertaken to evaluate the effects of aqueous extracts of Hypericumperforatum on hemato-serological parameters and survival of rainbow trout (Oncorhynchusmikiss) under thermal stress (20 ± 2 ◦C). A total of 360 rainbow trout (97.2 ± 1.6g) were divided randomly into four groups and immersed in different concentrations (0, 250, 500 and 750 ppm) (T0, T25, T50 and T75) of aqueous extracts of H. perforatum. The blood samples were collected on day 12 and 27 and hemato-serological parameters were determined. In stage 1, the total red blood cell, hemoglobin and hematocrit didn’t show a significant difference among controls and treatments but in stage 2, those parameters were significantly increased in T50 and T75 compared to T0 and T25. The total white blood cell, lymphocytes, total protein, albumin, and total IgM showed a significant increase in treatments compared to control but the results in the neutrophils was opposit. The MCV and MCH didn’t significantly change in two stages but the MCHC of T75 were significantly higher than T0 and T25. The glucose of T50 and T75 were significantly lower than T0 and T25. The hepatic enzymes, ALT and AST of T75 significantly increased compared to other groups in stage2. The highest and lowest survival rates were observed in T50 and T0, respectively. Based on the results, it seems that Hypericumperforatum could control the effectsof stress and increase the survival rate of rainbow trout when exposed to chronic heat stress.
    Keywords: Thermal stress, Hypericumperforatum, Rainbow trout, Survival, Hemato, serological parameters
  • Ebrahim H. Najdegerami*, Ashkan Jafari, Farideh Bakhshi, Ramin Manaffar, Rezvanollah Kazemi, Mohammad A. Yazdani Pages 103-113
    Effects of feeding Artemianauplii enriched with PHB (0, 0.1, 0.3 and 1 g/L concentration) on the growth performance, body composition, digestive enzyme activity and hindgut bacterial community in the Persian sturgeon hatchlings were investigated. PHB treatment significantly (p≤ 0.05) decreased growth performances of the hatchlings. The PHB also significantly increased the total saturated fatty acids (SFA) and n6, but decreased the total MUFAs, C18:3n3, n3 and n3/n6. PHB also altered digestive enzyme by significantly decreasing the total protease, amylase, and lipase. Based on molecular analysis, PHB changed the microbial community in the hindgut of the hatchlings where less dominant bands were observed. Our results show that PHB has negative effects on the Persian sturgeon hatchlings. Further studies are needed to find out the optimal concentration of PHB to apply in early larval rearing of sturgeon.
    Keywords: Poly, β, hydroxybutyrate, Sturgeon, Microbial community, Digestive enzymes, Lipid metabolism
  • Sahar Abbasyfar, Abdolsamad Kermat Amirkolaie*, Asadollah Taimouri Yansari, Hosein Rahmany Pages 115-120
    This study was to up-grade a model leading to a more accurate prediction of growth and body composition in rainbow trout. Based on an earlier model (FGS2) predicting fat and protein retention in relation to feed level and composition, we tested the model using the latest nutritional experiment conducted on rainbow trout. The result showed that our model predicted more accurately by up-grading digestibility estimates for protein, fat and carbohydrate and also maintenance and feeding metabolism than that of FGS2. A more accurate prediction observed in relation to wet weight gain and protein retention can be resulted from the correction of digestibility estimates, calculation of heat loss based on feed composition and changing of routine metabolism coefficient.
    Keywords: Growth model, Routine metabolism, Rainbow trout, Digestibility