فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گرگان - سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 61، بهار 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گرگان
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 61، بهار 1396)

  • 110 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1396/01/14
  • تعداد عناوین: 16
|
  • حامد فتحی، سیدفرزاد متولی حقی *، محمدعلی ابراهیم زاده، سید حسن نیکوکار، بهزاد پارسی، محسن کرمی صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    اثر ضدالتهابی، ضددرد، آنتی اکسیدانی گیاه آقطی گزارش شده است. این مطالعه به منظور تعیین اثر دورکنندگی عصاره گیاه آقطی بر روی پشه Culex pipiens در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی گیاه آقطی از رویشگاه طبیعی استان مازندران (شهرستان ساری، بخش مرکزی، دهستان اسفیورد شوراب، روستای گله کلا سفلی - کردخیل) تهیه، شناسایی، خشک و سپس از اندام های برگ و میوه آن عصاره گیری گردید. سپس غلظت های50 ، 100 و 250 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره متانولی و هگزانی گیاه تهیه شد و مقدار 0.4ml بر روی پوست تراشیده شده خوکچه هندی (Albino) در مساحتی به اندازه 6 در 4 سانتی متر پخش گردید. سپس در معرض گزش پشه ها قرار گرفت. پس از گذشت 30 دقیقه تعداد گزش های پشه بالغ کولکس با سه مرحله تکرار برای هر تیمار ثبت گردید. همچنین N و N دی اتیل 3- متیل بنزامید به عنوان کنترل مثبت در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیشترین اثر دورکنندگی مربوط به غلظت 250 در هر دو عصاره برگ و میوه گیاه بوده و در برگ با حلال متانولی بیشترین اثر دور کنندگی برابر 80درصد و با حلال هگزانی 66.8% و در میوه با حلال متانلی 84% و با حلال هگزانی 72% تعیین شد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    در مقایسه عصاره گیری با دو حلال متانولی و ان هگزانی مشخص گردید اثر دورکنندگی عصاره های متانولی گیاه آقطی بازده بالاتری نسبت به عصاره گیری هگزانی داشت و در مقایسه اثر دورکنندگی اندام های این گیاه، میوه گیاه اثربخشی بهتری نسبت به برگ دارد.
    کلیدواژگان: گیاه آقطی، پشه Culex pipiens، دافع حشره
  • قادر جلیل زاده امین *، علیرضا یوسفی، صدیقه عباسی پور دلیوند صفحات 7-13
    زمینه و هدف
    گیاه آنغوزه (Ferula assa-foetida) یک گیاه بومی در ایران است و در طب سنتی از آن برای درمان اختلالات معدی – روده ای استفاده می شود. این مطالعه به منظور تعیین اثر ضد اسهالی عصاره هیدروالکلی گیاه آنغوزه بر موش های صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی موش های صحرایی نر بالغ نژاد ویستار در گروه های کنترل منفی، کنترل مثبت و گروه های تجربی دریافت کننده خوراکی عصاره هیدروالکلی گیاه آنغوزه به صورت تصادفی قرار داده شدند. گروه کنترل منفی نرمال سالین دریافت نمودند. در گروه کنترل مثبت برای ارزیابی عبور روده ای مواد از آتروپین (0.1 mg/kg/bw) و برای ارزیابی اسهال از لوپرامید (3 mg/kg/bw) استفاده شد. گروه های تجربی اول تا سوم به ترتیب مقادیر 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره را دریافت نمودند. یک ساعت بعد از تجویز داروها و دوزهای مختلف عصاره تمامی حیوانات 2 میلی لیتر روغن کرچک به صورت خوراکی دریافت کردند. اثر عصاره هیدروالکلی گیاه آنغوزه روی حرکات جلو برنده روده، اسهال القا شده به صورت تجربی و میزان تجمع مایعات ارزیابی شد.
    یافته ها
    گاواژ عصاره به مقدار 5g/kg هیچ گونه اثر سمی در حیوانات ایجاد ننمود. میانگین شاخص پریستالتیک در روش خوراکی برای غلظت های 100 ، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن، گروه کنترل و گروه دریافت کننده آتروپین به ترتیب 97% ، 65.88% ، 62.23% ، 86.19% و 52.86% تعیین شد. با پایین ترین غلظت عصاره در همراهی با آتروپین اثر مهاری بیشتر (P<0.05) در مقایسه با استفاده تنها از آتروپین مشاهده شد. عصاره به شکل غیرمعنی داری منجر به کاهش حجم مایعات تجمع یافته در داخل روده و نیز مهار حرکات جلوبرنده القا شده در اثر تجویز روغن کرچک در موش ها گردید. عصاره آنغوزه به صورت وابسته به دوز باعث تاخیر در شروع اسهال گردید. لوپرامید و عصاره با بالاترین غلظت باعث کاهش معنی دار در تکرر دفع مدفوع و شدت اسهال گردید (P<0.05).
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی گیاه آنغوزه اثر ضداسهالی داشته و اثر خود را از طریق مهار ترشحات روده اعمال می کند.
    کلیدواژگان: آنغوزه، اسهال، موش صحرایی
  • ماندانا صالحی، سهیل فتاحیان *، کهین شاهانی پور صفحات 14-19
    زمینه و هدف
    نانوذرات اکسیدآهن به عنوان عنصر ایجاد کننده تضاد در رزونانس مغناطیسی هسته ای و نیز در دارورسانی هدفمند دارای استفاده های گسترده ای است. با این وجود اثر سمی این نانوذرات بر سلامتی انسان هنوز به طور کامل بررسی نشده است. کیتین بعد از سلولز یکی از فراوان ترین مواد آلی موجود در طبیعت است که کاربردهای زیادی در صنایع غذایی، آرایشی، کشاورزی، پزشکی و محیط دارد. این پلیمر، ساختار اسکلتی سخت پوستان، حشرات و دیواره سلولی برخی از باکتری ها و قارچ ها را تشکیل می دهد. مشتق داستیله کیتین، کیتوزان نامیده می شود که قابلیت انحلال آن از کیتین بیشتر است. این مطالعه به منظور تعیین اثر نانوذرات اکسیدآهن پوشش داده شده با کیتوزان بر شاخص های عملکردی کلیه موش های صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 60 سر موش صحرایی ماده بالغ نژاد ویستار به 10 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه اول به عنوان شم سرم فیزیولوژی دریافت نمود. غلظت های 50، 100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم وزن موش از کیتوزان، نانوذرات اکسیدآهن بدون پوشش و نانوذرات با پوشش کیتوزان به صورت درون صفاقی به 9 گروه از موش ها تزریق گردید. در فواصل زمانی 15 و 30 روز پس از تزریق نمونه های خونی مستقیما از قلب حیوانات جمع آوری گردید و شاخص های عملکردی کلیه شامل اوره، کراتینین، اسیداوریک، سدیم، پتاسیم و پروتئین تام اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تزریق نانوذرات اکسیدآهن با پوشش کیتوزان اختلاف آماری معنی داری بر میزان متوسط اوره، کراتینین، اسیداوریک، سدیم، پتاسیم و پروتئین تام نسبت به گروه شم و گروه های دریافت کننده نانوذرات بدون پوشش و گروه های دریافت کننده کیتوزان ایجاد ننمود. در طول مدت آزمایش مرگ و میری در حیوانات مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کاربرد کوتاه مدت نانوذرات اکسیدآهن با پوشش کیتوزان در موارد بیولوژیک و پزشکی سمیت خاصی در کلیه ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: سمیت، کیتوزان، نانوذره، اکسیدآهن، کراتینین، اوره، کلیه، موش صحرایی
  • نگین آزاده، زهرا هوشمندی *، محبوبه سترکی صفحات 20-24
    زمینه و هدف
    نانوذره اکسید آهن از جمله نانوذرات مهم در صنعت و پزشکی است که بر روی سم زدایی طیف گسترده ای از آلاینده های محیط زیست مانند سموم و حلال های آلی کلر اثرگذار است. این مطالعه به منظور تعیین اثر کوتاه مدت نانوذره ترکیبی Fe2NiO4 بر شاخص های عملکردی کلیه موش های صحرایی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی روی 24 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. حیوانات در 3 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل 0.5ml سرم فیزیولوژی به صورت درون صفاقی دریافت نمود. گروه های تجربی اول و دوم 0.5ml نانوذره Fe2NiO4 را به ترتیب با غلظت های ppm 100 و ppm 200 به صورت درون صفاقی دریافت نمودند. تزریقات به مدت 7 روز متوالی انجام شد. در روزهای دوم، هفتم و چهاردهم بعد از تیمار شاخص های بیوشیمیایی شامل اوره، اسیداوریک و کراتینین اندازه گیری و مقایسه گردید.
    یافته ها
    میزان اوره یک هفته و دو هفته پس از تیمار در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش آماری معنی داری یافت (P<0.05). میزان اسیداوریک هفته دوم در هر دو گروه تجربی افزایش یافت و این میزان در هفته اول برای گروه تجربی اول کاهش و برای گروه تجربی دوم افزایش یافت (P<0.05). دو هفته پس از تیمار، میزان کراتینین گروه تجربی دوم در مقایسه با گروه تجربی اول و گروه کنترل کاهش یافت (P<0.05).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد کاربرد نانوذرات Fe2Nio4 در موارد بیولوژیک، اثر سمی بر شاخص های عملکردی کلیه موش های صحرایی ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: نانو ذره Fe2Nio4، کلیه، اوره، اسیداوریک، کراتینین، موش صحرایی
  • فاطمه حبیب زاده بیژنی، معصومه حبیبیان *، پروین فرزانگی صفحات 25-32
    زمینه و هدف
    برخی از بیماری های کبدی با توسعه سطح چاقی در کودکان افزایش می یابند. این مطالعه به منظور تعیین اثر هشت هفته تمرین هوازی منتخب و مصرف ویتامین C بر فعالیت ترانس آمینازهای کبدی در دختران چاق 8 تا 11 ساله انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه شبه تجربی 28 دختر دبستانی چاق به طور غیرتصادفی در 4 گروه 7 نفری کنترل، تمرین، مکمل و ترکیبی قرار گرفتند. تمرین هوازی منتخب شامل 8 هفته انجام حرکات ورزشی با شدت 50 تا 70 درصد ضربان قلب حداکثر و 3 جلسه در هفته بود. گروه های مکمل و ترکیبی قرص 500 میلی گرمی ویتامینC را یک روز در میان مصرف نمودند. نمونه های خونی ناشتا قبل و 48 ساعت پس از آخرین مداخله جمع آوری شد. فعالیت ترانس آمینازها به روش رنگ سنجی آنزیماتیک اندازه گیری شد.
    یافته ها
    8 هفته تمرین هوازی، مصرف ویتامینC و مداخله ترکیبی با کاهش معنی دار فعالیت آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز همراه بود (P<0.05). در حالی که اثری بر فعالیت آلکالین فسفات دختران چاق نداشت. به علاوه هر کدام از این مداخله ها با کاهش بیشتر درصد تغییرات فعالیت آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز در مقایسه با گروه کنترل همراه بودند. در مداخله ترکیبی درصد تغییرات این متغیرها در مقایسه با دو مداخله دیگر، کاهش بیشتری نشان داد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    مداخله های غیردارویی مانند تمرین هوازی منتخب و مصرف ویتامین C ممکن است بخشی از اثرات حمایتی خود را از طریق بهبود عملکرد کبدی در دختران چاق القا نمایند.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، چاقی، ترانس آمیناز، ویتامین C
  • سحر صادق نژادی، رضا افریشم، امید سلیمانی فر، وسام کوتی، محمد آبرومند *، صدیقه نجار اصل، علی خانه کشی صفحات 33-39
    زمینه و هدف
    شناسایی و پیش بینی تفاوت های جنسی در پاسخ های زیستی رفتاری به عوامل استرس زای محیطی و تجربه استرس روانشناختی مورد توجه است. این مطالعه به منظور ارزیابی تغییرات میزان کورتیزول بزاقی تحت استرس روانشناختی و ارتباط آن با مرور ذهنی و ویژگی های شخصیتی انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد - شاهدی 45 دانشجوی رشته پزشکی دو ماه قبل از امتحان پایان ترم، پرسشنامه های NEO-PI و کنترل هیجانی ECQ را تکمیل نمودند. نمونه های بزاق دانشجویان در شرایط بدون استرس امتحان (کنترل) و استرس امتحان جمع آوری و با تست الایزا اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    تفاوت جنسی در مقدار کورتیزول بزاقی تحت استرس روانشناختی مشاهده نشد. بین میانگین مقدار کورتیزول بزاقی گروه مورد و شاهد تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد (P<0.05). بین ویژگی روان نژندی و مرور ذهنی با کورتیزول بزاقی رابطه مثبت (P<0.05) و بین بازبودن به تجربه و کنترل خشم با کورتیزول بزاقی رابطه منفی (P<0.05) یافت شد. روان نژندی، مرورذهنی و کنترل خشم می توانند واریانس (32درصد) قابل توجهی از کورتیزول بزاقی تحت استرس امتحان را پیش بینی کنند.
    نتیجه گیری
    استرس سبب افزایش ترشح کورتیزول بزاقی بدون ارتباط با جنس می گردد و افراد با ویژگی های شخصیتی متفاوت مستعد پاسخ های کورتیزولی بیشتر یا کمتر به استرس هستند.
    کلیدواژگان: کورتیزول بزاقی، استرس، ویژگی شخصیتی، خشم، مرور ذهنی
  • مونا خدابنده، محمد طهماسب* صفحات 40-46
    زمینه و هدف
    میکروRNAها (MicroRNAs) تنظیم بیان ژن و فرآیندهای زیستی در بافت های مختلف را کنترل می کنند و نقش مهمی در بیماری های مختلف دارند. چندشکلی تک نوکلئوتیدی یا SNPها در ژن های miRNAs ها و یا جایگاه هایی روی mRNA هدف، در پاتوژنز برخی از بیماری ها در انسان همراه است. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین پلی مورفیسم miR-124 rs531564 G> C و استعداد ابتلا به دیابت در جمعیت ایرانی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد – شاهدی روی 173 بیمار مبتلا به دیابت تیپ 2 و 162 فرد غیرمبتلا به دیابت تیپ 2 انجام شد. DNA تخلیص شده از خون به وسیله جفت پرایمرهای مربوطه، تکثیر و سپس تحت هضم آنزیم با BsmAI قرار گرفت. الگوی الکتروفورزی حاصله برای تعیین ژنوتیپ افراد مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های GG، GC و CC برای جایگاه rs531564 miR-124 در گروه مورد به ترتیب 92.48% ، 5.75% و 1.73% و برای گروه شاهد به ترتیب 96.29% ، 30.7% و 0% تخمین زده شد. بین فراوانی ژنوتیپی دو گروه تفاوت آماری معنی داری یافت نشد. فراوانی آللی بین دو گروه از نظر آماری معنی دار بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    بین گروه های مبتلا به دیابت تیپ 2 و سالم تفاوتی ژنوتیپی مشاهده نشد؛ ولی آلل C با بیماری دیابت تیپ 2 در جمعیت ایرانی همراهی داشت.
    کلیدواژگان: hsa-mir-124a، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، دیابت تیپ 2
  • سجاد خلیلی مقدم، زهرا بهادران، پروین میرمیران *، فریدون عزیزی صفحات 47-53
    زمینه و هدف
    بتا-کاروتن و بتا-کریپتوگزانتین با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی خود ممکن است باعث کاهش مقاومت انسولینی شوند. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین دریافت غذایی بتاکروتن و بتاکریپتوگزانتین با خطر بروز مقاومت انسولینی در بزرگسالان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه همگروهی آینده نگر در قالب مطالعه قند و لیپید تهران بر روی 938 نفر (421 مرد و 517 زن) بین سنین 19 تا 82 سال انجام شد. ارزیابی دریافت های غذایی با استفاده از یک پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک ارزیابی شد. میانگین روزانه دریافت غذایی بتا-کاروتن و بتا-کریپتوگزانتین اندازه گیری گردید. سطح سرمی گلوکز و انسولین در ابتدای مطالعه و بعد از 3 سال پیگیری اندازه گیری و نمایه مقاومت به انسولین محاسبه گردید. به منظور تعیین خطر بروز مقاومت به انسولین در سهک های دریافت غذایی بتا-کاروتن و بتا-کریپتوگزانتین، آزمون لجستک رگرسیون با تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد در ابتدای مطالعه 12.1±40.7 سال بود. پس از سه سال پیگیری، دریافت بالاتر بتا-کاروتن به طور معنی داری با کاهش خطر مقاومت به انسولین همراه بود (95% CI= 0.25-0.72، OR=0.42، P-value for trend=0.01). همچنین دریافت بالای بتاکریپتوگزانتین به طور معنی داری با کاهش خطر مقاومت انسولینی همراه بود (95% CI= 0.30-0.84، OR=0.51، P-value for trend=0.01).
    نتیجه گیری
    دریافت بالاتر بتا-کاروتن و بتا-کریپتوگزانتین از منابع غذایی می تواند با کاهش خطر بروز مقاومت به انسولین در افراد بزرگسال همراه باشد.
    کلیدواژگان: انسولین، شاخص مقاومت به انسولین، بتا-کاروتن، بتا-کریپتوگزانتین
  • پروانه صانعی، مریم حاجی شفیعی، احمد اسماعیل زاده *، عمار حسن زاده کشتلی، حمیدرضا روح افزا، حمید افشار، آوات فیضی، پیمان ادیبی صفحات 54-66
    زمینه و هدف
    اگرچه مطالعات زیادی به بررسی ارتباط بین اختلالات عملکردی دستگاه گوارش با عوامل خطر مربوط به شیوه زندگی پرداخته اند؛ اما مطالعه اپیدمیولوژیکی در رابطه با مجموع عوامل شیوه زندگی و این اختلالات موجود نیست. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین شیوه زندگی با اختلالات فوقانی دستگاه گوارش بزرگسالان استان اصفهان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی روی 3363 بزرگسال ایرانی (19 تا 70 سال) شاغل در 50 مرکز بهداشتی درمانی در سطح استان اصفهان به روش نمونه گیری غیراحتمالی آسان طی سال 1392 انجام شد. امتیاز شیوه زندگی سالم با استفاده از مجموع امتیازات پنج جزء شیوه زندگی شامل عادات غذایی، دریافت های غذایی، دیسترس روانی، سیگار کشیدن و فعالیت فیزیکی محاسبه گردید. برای ارزیابی اجزای امتیاز شیوه زندگی سالم از پرسشنامه معتبر بسامد غذایی 106- قلمی (Food Frequency Questionnaire: FFQ)، پرسشنامه GPPAQ (General Practice Physical Activity Questionnaire) و پرسشنامه GHQ (General Health Questionnaire) استفاده شد. نسخه اصلاح شده فارسی پرسشنامه III ROME برای ارزیابی اختلالات عملکردی دستگاه گوارش فوقانی مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع سوء هاضمه عملکردی 14.5% و رفلاکس معدی – مروی 23.6% تعیین شد. پس از تعدیل مخدوشگرهای بالقوه، افراد با بیشترین امتیاز شیوه زندگی در مقایسه با افراد با کمترین امتیاز به ترتیب 79درصد و 74درصد خطر کمتری برای سوء هاضمه عملکردی (95% CI= 0.05-0.92، OR=0.21، P=0.03) و رفلاکس معدی - مروی (95% CI= 0.09-0.69، OR=0.26، P=0.01) داشتند. همچنین این افراد شانس کمتری برای سیری زودرس (95% CI= 0.11-0.73، OR=0.28، P=0.001)، احساس پری پس از غذا (95% CI= 0.09-0.50، OR=0.22، P=0.03) و درد اپی گاستر (95% CI= 0.21-0.92، OR=0.44، P=0.001) داشتند. علاوه بر امتیاز شیوه زندگی سالم، سطح پایین دیسترس روانی، رژیم غذایی سالم، عادات غذایی سالم و عدم استعمال دخانیات نیز به طور مستقل با اختلالات عملکردی دستگاه گوارش مرتبط بودند (P<0.05).
    نتیجه گیری
    پیروی از شیوه زندگی سالم با شیوع کمتر سوء هاضمه عملکردی و علایم آن و رفلاکس معدی - مروی در بزرگسالان ایرانی مرتبط است. همچنین اجزای شیوه زندگی سالم به صورت جداگانه با این اختلالات ارتباط دارند.
    کلیدواژگان: شیوه زندگی سالم، سوء هاضمه عملکردی، رفلاکس معدی - مروی
  • رزا دولو، حامی کابوسی، خاتون حیدری، رامین آذرهوش، اسماعیل نعیمی طبیعی، وحیده کاظمی نژاد* صفحات 67-71
    زمینه و هدف
    باکتری هلیکوباکترپیلوری یکی از شایع ترین عفونت های گوارشی است. این مطالعه به منظور مقایسه تست اوره آز و رنگ آمیزی گیمسا در تشخیص ابتلا به هلیکوباکترپیلوری مبتلایان به زخم معده و گاستریت انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی روی 601 بیمار با تشخیص زخم معده و گاستریت آندوسکوپی شده در مرکز آموزشی درمانی پنجم آذر گرگان طی سال های 1387 تا 1391 انجام شد. حین آندوسکوپی تست اوره آز انجام شد. علاوه بر رنگ آمیزی هماتوکسیلین – ائوزین، رنگ آمیزی اختصاصی گیمسا روی بلوک های پارافینی انجام گردید. سپس وجود یا عدم وجود هلیکوباکترپیلوری ارزیابی شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج بیوپسی، گاستریت به میزان 80.69% و زخم معده به میزان 19.3% تشخیص داده شد. مقایسه نتایج تست اوره آز و رنگ آمیزی گیمسا با بیوپسی معده نشان داد که در مبتلایان به گاستریت و زخم معده، تست اوره آز (به ترتیب 91.5% و 90%) در مقایسه با رنگ آمیزی گیمسا (به ترتیب 54.4% و 53.44%) از نظر آماری معنی دار بود (P<0.05).
    نتیجه گیری
    در تشخیص اولیه و غربالگری مبتلایان به گاستریت و زخم معده ناشی از هلیکوباکترپیلوری، انجام تست اوره آز به رنگ آمیزی گیمسا ارجحیت دارد.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، گاستریت، زخم معده، گیمسا، تست اوره آز
  • سلمان غفاری، مسعود شایسته آذر*، محمدحسین کریمی نسب، سیدمحمدمهدی دانشپور، میلاد انوشه، بهمن غفاری صفحات 72-76
    زمینه و هدف
    در بسیاری از موارد شکستگی ران به دریافت حجم زیاد خون و مراقبت های ویژه نیاز است. این مطالعه به منظور تعیین میزان خونریزی و نیاز به تزریق خون در بیماران با جراحی شکستگی تنه استخوان ران انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی گذشته نگر روی 84 بیمار دارای شکستگی تنه استخوان ران در مرکز آموزشی درمانی امام خمینی ساری طی سال های 1391 تا 1393 انجام شد. متغیرهایی نظیر سن، جنس، بیماری های همراه، نوع شکستگی، نوع جراحی، زمان بستری، هموگلوبین قبل و بعد جراحی، میزان واحدهای خون از دست رفته و مدت زمان بستری با بررسی پرونده بیماران ثبت گردید.
    یافته ها
    در 43 بیمار (51.19%) از پلاک و در 41 بیمار (48.8%) از نیل اینترامدولاری برای درمان شکستگی استفاده شد. برای 13 بیمار (15.47%)، 33 بیمار (39.28%) و 37 بیمار (44.04%) به ترتیب یک واحد، دو واحد و سه واحد خون تزریق شده بود و فقط برای یک بیمار (1.19%) تزریق خون صورت نگرفته بود. بین شدت انرژی و نوع شکستگی و نیز بین میزان خون تزریق شده با جنس بیماران، نوع شکستگی، هموگلوبین قبل از جراحی و شدت انرژی بالای شکستگی ارتباط آماری معنی داری یافت شد (P<0.05).
    نتیجه گیری
    برای بیماران دارای شکستگی استخوان تنه ران، توصیه می شود حداقل سه واحد خون رزرو شود.
    کلیدواژگان: تنه استخوان ران، شکستگی، تزریق خون
  • زینب پورهاشم، مهدی عباسیان، مجید شهبازی، احد یامچی* صفحات 77-82
    زمینه و هدف
    کلسی تونین پلی پپتیدی کوچک با وزن مولکولی 3.4 کیلودالتون و 32 آمینواسید است که از غدد پارافولیکولار تیروئید در پاسخ به افزایش غلظت سرمی کلسیم تولید می شود. این پپتید دارویی در درمان بیماری پاژت، پیشگیری و درمان کمکی پوکی استخوان و شوک هایپرکلسمی استفاده می شود. تولید نوترکیب این پپتید کوچک در سیستم پروکاریوتی به دلیل ناپایداری آن امکان پذیر نیست؛ لذا این مطالعه به منظور بیان هترولوگ هورمون کلسی تونین در باکتری اشریشیاکلی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی برای بیان فراوان پپتید کلسی تونین ماهی سالمون، شریک الحاقی تیوردوکسین به انتهای آمین آن متصل شد و سازه ژنی کدکننده پروتئین الحاقی Trx-sCTبه میزبان بیانی E. coli BL21 (DE3) منتقل گردید.
    یافته ها
    آنالیز SDS-PAGE نشان دهنده بیان فراوان پروتئین نوترکیب پس از القا با IPTG بود.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه سازه ژنی حاوی پپتید دارویی کلسی تونین سالمون در اتصال با شریک الحاقی تیوریدکسین همسانه سازی گردید. نتایج الکتروفورز نشان داد پروتئین الحاقی به صورت پایداری بیان شده است.
    کلیدواژگان: کلسی تونین، شریک الحاقی، بیان فراوان، سیستم بیانی پروکاریوتی
  • فاطمه طرقی *، یعقوب طرقی صفحات 83-88
    زمینه و هدف
    با افزایش اندازه تومور، محیط سلول‏های توموری هیپوکسیک و اسیدیک شده و سلول ها شروع به افزایش تولید چندین نوع عامل رشد می‏کنند که در نتیجه آن تشکیل رگ‏های خونی موضعی آغاز می‏شود. به دنبال آن متاستاز سلول های سرطانی از طریق عروق خونی اتفاق می افتد، لذا مهار رگزایی می تواند روش جدیدی برای درمان سرطان باشد. این مطالعه به منظور آنالیز بیوانفورماتیکی برای پیش بینی میکرو RNA های بالقوه مهارکننده فرایندهای رگزایی در سرطان انجام گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی میکرو RNA هایی با قابلیت اتصال به ژن های MMP دخیل در رگزایی تومور (MMP1-2-3-8-9-10-11-13) با استفاده از پایگاه داده mirwalk شناسایی گردید. انتخاب micro RNA های موثر براساس تعداد جایگاه اتصال آنها به 3''UTR ژن ها انجام شد. برای تعیین توالی مکمل ژن نمونه با micro RNA های منتخب از پایگاه داده Microrna استفاده گردید.
    یافته ها
    بیشترین تعداد جایگاه اتصال به ژن های دخیل در رگزایی تومور mir-1302 ، mir-516a ، mir-512 ، mir-511 ، mir-516b و mir-548 تعیین شد.
    نتیجه گیری
    micro RNA ها گزینه های مناسبی برای کشت سلولی و بررسی آزمایشگاهی به منظور یافتن راه های جدید پیشگیری از پیشرفت سرطان از طریق مهار رگزایی هستند.
    کلیدواژگان: بیوانفورماتیک، رگزایی، ماتریکس متالوپروتئیناز، micro RNA
  • مریم اخباری *، محسن ابراهیمیان صفحات 89-95
    زمینه و هدف
    هیپریسین به عنوان ماده اصلی در گونه های مختلف گیاه هیپریکوم دارای خاصیت ضدمیکروبی، ضدویروسی، مهارکنندگی غیراختصاصی کیناز و مهارکنندگی آنزیم دوپامین بتا هیدروکسیلاز است. این مطالعه به منظور مقایسه میزان هیپریسین و اثر ضدمیکروبی، آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی گیاه گل راعی (Hypericum perforatum L.) جمع آوری شده از مناطق مختلف جغرافیایی ایران شامل سه استان قم، گلستان و کردستان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی میزان محتوی هیپریسین عصاره متانولی از اندام های هوایی گیاه گل راعی با روش UV-Vis تعیین شد. فعالیت ضداکسیدانی عصاره ها از طریق اندازه گیری فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و مهار پراکسیداسیون لیپید مشخص گردید. فعالیت سمیت سلولی از طریق آزمون تعیین میزان مرگ و میر میگوی آب شور مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت ضدمیکروبی با بررسی قطر هاله عدم رشد در آزمون دیسک دیفیوژن و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی بررسی شد.
    یافته ها
    میزان هیپریسین موجود در نمونه های قم، گلستان و کردستان به ترتیب ppm 673، ppm 1223 و ppm 1568 تعیین شد. میزان فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی در نمونه های کردستان بیشتر از نمونه های قم و گلستان بود. در بررسی خواص ضدمیکروبی، از نظر تعداد میکروارگانیسم های حساس به عصاره، روند کلی قم کمتر از کردستان و نیز قم و کردستان کمتر از گلستان مشاهده شد. با این وجود در مورد دو سویه از جنس استافیلوکوکوس، عصاره گیاه کردستان با هاله ای برابر با 19 و 17 میلی متر به ترتیب برای استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس و میزان حداقل غلظت مهارکنندگی برابر با 250μg/mL برای هر دو سویه نام برده فعالیت بیشتری از خود نشان داد.
    نتیجه گیری
    غنای هیپریسین در نمونه گیاهی گیاه منطقه سردسیر کردستان بیشتر بود. فعالیت ضدمیکروبی، ضداکسیدانی و سمیت سلولی در عصاره های مورد مطالعه قابل توجه بوده و روند تغییرات این فعالیت ها با روند تفاوت میزان هیپریسین در آنها هماهنگ است.
    کلیدواژگان: گیاه گل راعی، هیپریسین، فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت سمیت سلولی، فعالیت ضدمیکروبی
  • ستار ارشدی* صفحات 96-102
    زمینه و هدف
    سد خونی- مغزی مانع اصلی در انتقال دارو به سیستم اعصاب مرکزی است. در این مطالعه توانایی کروماتوگرافی مایسلی توزیع زیستی (BMC) با استفاده از سیستم مایسلی مرکب (Brij-35/SDS، 85:15 mol/mol) در پیش بینی متغیر فارماکوسینتیکی (توانایی نفوذ از سد خونی-مغزی) 14 داروی بازی مطالعه شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی توانایی کروماتوگرافی مایسلی توزیع زیستی با استفاده از سیستم مایسلی مرکب (Brij-35/SDS، 85:15 mol/mol) با غلظت 0.04 مولار در pH فیزیولوژیکی خون معادل 7.4 در پیش بینی متغیر فارماکوسینتیکی (توانایی نفوذ از سد خونی-مغزی) 14 داروی بازی ارزیابی شد. مدل رگرسیونی به منظور پیش بینی ضریب توزیع خونی-مغزی از آنالیز رگرسیون خطی چندتایی با استفاده از سری آموزشی در فاز متحرک مایسلی مرکب به دست آمده و توانایی پیش بینی مدل با روش های کمومتریکس (ارزیابی داخلی و خارجی) تعیین شد. توانایی پیش بینی مدل برای یک سری پیش بینی شامل 5 ترکیب (کلرپرومازین، میانسرین، پروپرانولول، سایمتیدین و تیوریدازین) ارزیابی شد. R2 مناسب نشانگر پایداری و توانایی پیش بینی خوب مدل توسعه یافته برای داروهایی که در مدل قرار نداشتند؛ است.
    یافته ها
    ارتباط بین داده های بازداری 14 داروی بازی در سیستم کروماتوگرافی مایسلی توزیع زیستی و متغیر ضریب توزیع خونی-مغزی مربوطه در فاز متحرک، مدل خوبی به لحاظ آماری نشان داد (R2=0.822، F=25.42، SE=0.225، R2CV=0.781).
    نتیجه گیری
    محلول مایسلی مرکب در کروماتوگرافی مایسلی توزیع زیستی به عنوان ابزار غربالگری مقدماتی کارا قادر است اطلاعات کلیدی درباره توزیع خونی - مغزی داروهای بازی به صورت ساده و اقتصادی فراهم نماید.
    کلیدواژگان: سد خونی-مغزی، سدیم دودسیل سولفات، پلی اکسی اتیلن لوریل اتر، کروماتوگرافی مایسلی زیست توزیع
  • علی قاسمی، زهرا بدیعی، حمید فرهنگی، عبدالله بنی هاشم، سیدجواد سیدی *، راضیه قدسی، عبدالقاسم مختاری، آرمین عطارزاده صفحات 103-106
    زمینه و هدف
    ویروس واریسلا زوستر (Varicella zoster virus: VZV) عامل یک بیماری خفیف در کودکان است؛ اما در کودکان با نقص در سیستم ایمنی می تواند یک بیماری تهدیدکننده محسوب شود. این مطالعه به منظور ارزیابی آنتی بادی های IgG و IgM علیه VZV در سرم کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد (acute lymphoblastic leukemia: ALL) انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - مقطعی روی 66 کودک مبتلا به بیماری ALL تحت شیمی درمانی در بیمارستان فوق تخصصی دکترشیخ مشهد طی سال 1391 انجام شد. مثبت یا منفی بودن تیتر IgG و IgM علیه VZV با استفاده از روش الایزا ارزیابی شد.
    یافته ها
    15 بیمار (21.7%) دارای سرولوژی مثبت برای آنتی بادی IgG بودند و سابقه ابتلاء به VZV را داشته و نسبت به بیماری آبله مرغان ایمن بودند. 51 بیمار (78.3%) دارای تیتر منفی برای آنتی بادی IgG بودند و در برابر عفونت VZV حساس بودند.
    نتیجه گیری
    اکثر کودکان مبتلا به بیماری لوسمی لنفوبلاستیک حاد دارای تیتر منفی برای آنتی بادی IgG بوده و در برابر عفونت ناشی از ویروس واریسلا زوستر حساسند.
    کلیدواژگان: لوسمی لنفوبلاستیک حاد، ویروس وارسیلا زوستر، آنتی بادی، کودک
|
  • H. Fathi, Sf Motevalli, Haghi*, Ma Ebrahimzadeh, Sh Nikookar, B. Parsie, M. Karami Pages 1-6
    Background And Objective
    The anti inflammatory¡ analgesic¡ antioxidant of Sambucus ebulus L. have been reported in several studies. This study was done to assess the repelling property of the methalonic and hexanic extracts of Sambucus ebulus L. against the Culex pipiens.
    Methods
    In this experimental study¡ Sambucus ebulus L. collected from the natural inhabitants of Mazandran province in northern Iran. Methalonic and hexanic extraction were provided from the leaf and fruit of Sambucus ebulus L. Concentration of 50 mg/kg¡ 100 mg/kg and 250 mg/kg was prepared. 0.4 ml of the extract prepared and was spreed on the albino skin area of 4×6 cm2. After 30 minutes the number of the mosquito (Culex pipiens) bites on the skin was recorded. N¡ Ndiethyl-3 methyl benzamide was considered as positive control.
    Results
    The highest repelling property of the Sambucus ebulus L. belonged to the concentration of 250 mg/kg of leaf and fruit extraction. The highest repelling effect was 80% and 66.8% for leaf methalonic and hexanic extract¡ respectively. The highest repelling effect was 84% and 72% for fruit metalonic and hexanic extract¡ respectively (P
    Conclusion
    The methalonic extract of Sambucus ebulus L. had higher repelling efficiency compared to the hexanic extract. The fruit extract also had better effect than the leaf extract.
    Keywords: Sambucus ebulus L., Culex pipiens, Insect repelent
  • G. Jalilzadeh Amin*, Ar Yousefi, S. Abasipour, Dalivand Pages 7-13
    Background And Objective
    Ferula assa foetida (Ferula assa-foetida L.) is an herbaceous wild plant native to Iran which is used in the traditional medicine for treating stomach and intestinal disorders. This study was done to determine the antidiarrheal effect of hydroalcoholic extract of Ferula assa foetida in rat.
    Methods
    In this experimental study, Wistar adult male rats randomly allocated into negative control, positive control and interventional groups. Animals in negative control groups were recived normal salin orally. Animals in positive control groups were recived Atropine (0.1 mg/kg/bw) for evaluation of intestinal propulsive movement and Loperamide (3 mg/kg/bw) for evaluation of diarrhea. In interventional group 1, 2 and 3 animals were received hydroalcoholic extract of Ferula assa foetida 100, 200 and 400 mg/kg/bw, resepectively. One hour after administration of extracts and medicine diarrhea induced using castor oil in animals. Induced diarrhea, intestinal propulsive movement and intestinal fluid accumulation were evaluated in rats.
    Results
    Gavage of the extract (5 g/kg) did not produce any toxic effect in rats. The mean peristaltic index in Gavage for doses of 100, 200 and 400 mg/kg/bw, control and atropine groups was 97.00%, 65.88%, 62.23%, 86.19% and 52.86%, respectively. The extract at the lowest dose in combination with atropine was significantly reduced peristaltic index rather than of the atropin alone (P
    Conclusion
    The hydroalcoholic extract of F. assa foetida showed anti-diarrheal activity due to its inhibitory effect on intestinal fluid accumulation.
    Keywords: Ferula assa, foetida L., Diarrhea, Rat
  • M. Salehi, S. Fatahian*, K. Shahanipour Pages 14-19
    Background And Objective
    Iron oxide nanoparticles have wide applications such as MRI contrast agent and drug delivery. Nevertheless, their effects on human health have not been fully investigated yet. After cellulose, chitin is one of the most abundant organic materials in nature which is widely used in food industry, cosmetics, agriculture, medicine and the environment. This study was done to evaluate the effect of iron oxide nanoparticles coated with chitosan on renal functional indeces in rat.
    Methods
    In this experimental study, 60 adult female Wistar rats were allocated into 10 equal groups. Concentrations of 50, 100 and 150 mg/kg/bw from chitosan, iron oxide nanoparticles and chitosan coated nanoparticles were intraperitoneally injected into 9 groups and animals in control group were received normal saline. Blood samples were collected directly from the rat heart in the days 15 and 30 post after injection and renal functional indeces including urea, creatinine, uric acid, sodium, potassium and total protein were measured.
    Results
    There were no significant differences in the level of urea, creatinine, uric acid, sodium, potassium and total protein in the groups whom received chitosan-coated iron oxide nanoparticles compared to control. There was no mortality during the study time.
    Conclusion
    Short-term using of iron oxide nanoparticles coated with chitosan does not create any toxicity in the rat kidney.
    Keywords: Toxicity, Chitosan, Nanoparticles, Iron oxide, Urea, Creatinine, Kidney, Rat
  • N. Azadeh, Z. Hoshmandi*, M. Setorki Pages 20-24
    Background And Objective
    Iron oxide nanoparticles, including nanoparticles is important in industry and medicine. Nanoparticles affect on detoxification of environmental pollutants such as Pesticides and chlorinated organic solvents.This study was done to evaluate the short term effect of Fe2NiO4 composite nanoparticle on kidney function indeces in wistar rats.
    Methods
    In this experimental study, Twenty four Wistar rat were randomly allocated into three groups, including: control, treated groups 1 and 2. Animales in control, treated groups 1 and 2 were received 0.5cc of saline, 0.5cc of solution containing 100, 200 ppm Fe2NiO4 for 7 days, respectively. Uric acid, ceratinine and urea (BUN) were measured at day 2, 7 and 14.
    Results
    BUN level in treated groups 1 and 2 significantly reduced in comparison with control group at day 7, 14 after intervention (P
    Conclusion
    It seems that the application of Fe2NiO4 nanoparticles in biological system has no toxic effect on the kidney function indeces.
    Keywords: Nanoparticle, Fe2NiO4, Kidney, Urea, Uric acid, Creatinine, Rat
  • F. Habibzadeh Bizhani, M. Habibian*, P. Farzanegi Pages 25-32
    Background And Objective
    Liver diseases accompanied with growing of obesity in children. This study was done to evaluate the effect of aerobic exercise and vitamin C intake on liver transaminases activities in 8-11 years obese girls.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 28 obese girls were randomly divided into four equal groups including control, exercise, supplement (500 mg vitamin C tablet, dailly) and combined (500 mg vitamin C, daily plus exercise) groups. Aerobic exercise was consisted of exercise movements at 50% to 70% maximal heart rate and 3 sessions per week for 8 weeks. Fasting blood samples were collected before and 48 hour after the last intervention. Serum transaminases activities were measured by enzymatic colorimetric method.
    Results
    8 weeks of aerobic exercise, vitamin C and the combined intervention were associated with a significant reduction in Alanine aminotransferase (ALT) and Aspartate aminotransferase (AST) activities (P
    Conclusion
    It seems selected aerobic exercise and vitamin C intake may induce their protective effect in obese girls via improvement in liver function.
    Keywords: Exercise, Obesity, Transaminase, Vitamin C
  • S. Sadegh Nejadi, R. Afrisham, O. Soliemanifar, W. Kooti, M. Aberomand*, S. Najjar Asl, A. Khaneh Keshi Pages 33-39
    Background And Objective
    Gender differences in biobehavioral responses to environmental stressors and experience of psychological stress should be identified. This study was done to evaluate the changes of the level of salivary cortisol under psychological stress and its relationship with rumination and personality traits.
    Methods
    In this case-control study, for 45 medical students, The NEO Personality Inventory-Short Form and emotional control questionnaire (ECQ) were filed two months before the final examination. Saliva samples were taken from students in the non-stress (control) and examination stress conditions. Salivary cortisol levels were measured by ELISA method.
    Results
    Gender differences were not observed in the level of salivary cortisol under psychological stress. Significant difference was observed between the mean of salivary cortisol in the non-stress and under examination stress conditions. Positive correlation was found between traits of neuroticism (P
    Conclusion
    Psychological stress leads to increase in the secretion of salivary cortisol unrelated to gender. Subjects with different personality traits are prone to cortisol responses to stress based on their particular character.
    Keywords: Salivary cortisol, Stress, Personality traits, Angery, Rumination
  • M. Khodabandeh, M. Tahmaseb* Pages 40-46
    Background And Objective
    Micro RNAs (or miRNAs) control gene regulation and different biological processes in various tissues and therefore play an important role in various diseases. In some cases, either a single nucleotide polymorphisms (SNPs) in miRNAs or in complementary sequences in their target mRNAs play significant role in human diseases. In this study, the relationship between rs531564 G>C in mir-124-1 with the susceptibility to type 2 diabetes in the Iranian population was examined.
    Methods
    In this case-control study, 173 individuals affected with type 2 diabetes and 162 healthy individuals were selected. Extracted DNA from peripheral blood was amplified by a pair of relevant primers and then digested by BsmAI restriction enzymes. The obtained electrophoretic patterns were used for genotyping.
    Results
    The genotype frequencies of GG, GC and CC for rs531564 in the patient group were 0.92, 0.06 and 0.02 respectively, 0.96, 0.04 and 0.00 in the controls. Statistical analysis showed no significant difference between the two groups regarding the genotype frequencies, however the allelic frequencies were significantly different between those groups (P
    Conclusion
    There was no genotype difference between diabetes and healthy individuals, but the allelic C is related with type 2 diabetes among Iranian population.
    Keywords: Has-mir-124_1_Single nucleotide polymorphism_Type 2 diabetes
  • S. Khalili Moghadam, Z. Bahadoran, P. Mirmiran*, F. Azizi Pages 47-53
    Background And Objective
    Dietary intake of β-carotene and β-cryptoxanthin may be associated with reduce the risk of insulin resistance, due to their antioxidant properties. The aim of this study was to determine the relation between dietary intake of β-carotene and β-cryptoxanthin and the risk of insulin resistance in adults.
    Methods
    In this prospective cohort study, 938 (421 men and 517 women), aged between 19 to 82 years were selected from among participants of the Tehran Lipid and Glucose Study in Iran. Dietary intake of β-carotene and β-cryptoxanthin were determined using a valid and reliable food frequency questionnaire. Fasting serum glucose and insulin were measured at base line and again after a 3-year of follow up. Logistic regression models were used to estimate the occurrence of insulin resistance across tetiles of β-carotene and β-cryptoxanthin with adjustment for potential confounding variables.
    Results
    The mean age of participants was 40.7±12.1 years. β-carotene was inversely associated with insulin resistance after adjustment for confounder variables (95% CI= 0.25–0.72, OR= 0.42, P-value for trend=0.01). Also, an inverse association was found between dietary intake of β-cryptoxanthin and insulin resistance risk (95% CI= 0.30-0.84, OR= 0.51, P-value for trend=0.01).
    Conclusion
    There was inverse association between dietary intake of β-carotene and β-cryptoxanthin and risk of insulin resistance in adults.
    Keywords: Insulin, Insulin resistance index, β-carotene, β-cryptoxanthin
  • P. Saneei, M. Hajishafiee, A. Esmaillzadeh*, A. Hassanzadeh Keshteli, Hr Roohafza, H. Afshar, A. Feizi, P. Adibi Pages 54-66
    Background And Objective
    Although lifestyle-related factors have separately been examined in relation to functional gastrointestinal disorders (FGIDs), there is no epidemiologic data on the combined association of lifestyle factors with these conditions. We aimed to examine how combinations of several lifestyle factors were associated with functional dyspepsia (FD), its symptoms and gastro-esophageal reflux disease (GERD) in a large group of Iranian adults.
    Methods
    This descriptive -analytic study was conducted on 3363 Iranian adults (19-70 yr), whom were working in 50 health centers across Isfahan province in Iran during 2012. We used easy non-random sampling to select participants. The “healthy lifestyle score” for each participant was calculated by summing up the binary score given for five lifestyle factors, including dietary habits, dietary intakes, psychological distress, smoking and physical activity. A dish-based 106-item semi-quantitative validated food frequency questionnaire, General Practice Physical Activity Questionnaire, General Health Questionnaire and other pre-tested questionnaires were used to assess the components of healthy lifestyle score. A validated Persian version of ROME III questionnaire was used, to assess functional gastrointestinal disorders.
    Results
    The prevalence of FD and GERD among study participants was 14.5 and 23.6%, respectively. After adjustment for potential confounders, we found that individuals with the highest score of healthy lifestyle had 79 and 74% lower odds of FD (95% CI: 0.05-0.92, OR: 0.21, P=0.03) and GERD (95% CI: 0.09-0.69, OR: 0.26, P=0.01), respectively, compared with those with the lowest score. They were also less likely to have early satiation (95% CI: 0.11-0.73, OR: 0.28, P=0.001), postprandial fullness (95% CI: 0.09-0.50, OR: 0.22, P
    Conclusion
    This study showed that adherence to a healthy lifestyle was associated with lower odds of GERD, FD and its symptoms in this group of Iranian adults. Individual lifestyle-related factors were also associated with these conditions.
    Keywords: Healthy lifestyle, Functional dyspepsia, Gastro-esophageal reflux disease
  • R. Davaloo, H. Kaboosi, Kh Heidari, R. Azarhoush, E. Naeimi Tabiei, V. Kazeminejad* Pages 67-71
    Background And Objective
    Helicobacter pylori are one of the most common gastrointestinal bacterium infections. This study was done to compare the urease test with Giemsa staining to detection of Helicobacter pylori infection in patients with gastric ulcer and gastritis.
    Methods
    This descriptive – analytic study was conducted on 601 patient's diagnosed with gastric ulcer and gastritis, whom under went endoscopy in 5th Azar hospital, Gorgan, Iran during 2008-12. Rapid urease test was immediately taken during endoscopy. Pathological examination, Giemsa staining on paraffin blocks and haematoxylin and eosin stain were done to assess either presence or absence of Helicobacter pylori.
    Results
    Based on biopsy results, Gastritis and gastric ulcer were diagnosed in 80.69% and 19.3%, respectively. In gastritis and gastric ulcer patients, there was a significant differences between urease test (91.5% and 90%, respectively) in comparison with Giemsa staining (91.5% and 90%, respectively) (P
    Conclusion
    The study revealed that in primary diagnosis and screening of role of Helicobacter pylori in patients with gastric ulcer and gastritis, urease test is suitable than giemsa staining.
    Keywords: Helicobacter pylori, Gastritis, Gastric ulcer, Giemsa staining, Urease test
  • S. Ghaffari, M. Shayesteh Azar*, Mh Kariminasab, Smm Daneshpoor, M. Anoosheh, B. Ghaffari Pages 72-76
    Background And Objective
    A high percentage of patients with multiple traumas sustained at least from an orthopedic problem. One of the high frequent lesions was femoral shaft fracture. The aim of this study was to determine the amount of bleeding and the need for blood transfusion in femoral shaft fractures and risk factors.
    Methods
    This descriptive, retrospective study was done on 84 patients with femoral shaft fractures whom were operated in Imam Khomeini Hospital in, Sari, in northern Iran during 2012-15. Age, sex, comorbidities, type of fracture, hospitalization period, pre and post-operative hemoglobin and blood unit's loss were recorded for each patient.
    Results
    In 43 patients (51.19%) plate and in 41 patients (48.80%) intramedullary naling were used for treatment of fractures.13 (15.47%), 33 (39.28%) and 37(44.04%) of patients were received one, two and three blood units, respectively. There was no significant relationship between energy intensity and age. There was significant relationship between the intensity and the type of fracture (P
    Conclusion
    Based on the results of this study, it is recommended for hip fracture at least 3 units of blood should be reserved.
    Keywords: Femoral shaft, Fracture, Blood transfusion
  • Z. Pourhashem, M. Abbasian, M. Shahbazi, A. Yamchi* Pages 77-82
    Background And Objective
    Calcitonin is a small peptide hormone including 32 amino acids and 3.4 KD molecular weight which is produced by the parafollicular cells of the thyroid gland in respond to increasing calcium ions in serum. This peptide is used for adjuvant therapy of osteoporosis, Paget's disease and hypercalcemic shock. In this study, the heterologuse expression of calcitonin was done in Escherichia coli.
    Methods
    In this experimental study, the thioredoxin fusion partner was added to n-terminal of the Salmon calciton in order to increase its stability by the synthetic biology. The recombinant construct was transformed and over expressed into Escherichia coli BL21 (DE3) host cell.
    Results
    SDS-PAGE analysis showed the over expression of recombinant protein after IPTG induction.
    Conclusion
    In this study, the construct including fused Salmon calcitonin gene with thioredoxin was cloned. The SDS-PAGE result showed the stable expression of fused calcitonin.
    Keywords: Calcitonin, Thioredoxin fusion tag, Over expression, Peptide hormone
  • F. Toroghi*, Y. Toroghi Pages 83-88
    Background And Objective
    Tumor size results in hypoxic and acidic environment leading to the production of several types of growth factors required for the formation of blood vessels. Afterwards, metastasis of cancerous cells occurs via blood vessels. Therefore angiogenesis inhibition can be a new way of cancer treatment. This study was done to determine the bioinformatics analysis to predict potential Micro-RNAs inhibiting processes of angiogenesis in cancer.
    Methods
    In this descriptive study, micro-RNAs that are able to connect to MMP genes involved in tumor angiogenesis (MMP1-2-3-8-9-10-11-13) were detected using miRwalk database. Effective Micro-RNAs selection was based on the number of binding sites in 3'UTR genes. MicroRNA data base was used to find sample base pairing sequences.
    Results
    mir-1302, mir-516a, mir-512, mir-511, mir-516b and mir-548 were determined with the most number of binding sites in genes involved in angiogenesis.
    Conclusion
    MicroRNAs are worthy options for cell culture and laboratory examination in order to find new ways to prevent the development of cancer by angiogenesis inhibition.
    Keywords: Bioinformatics, Angiogenesis, MMPs, MicroRNA
  • M. Akhbari*, M. Ebrahimian Pages 89-95
    Background And Objective
    Hypericin is found in different species of Hypericum genus, as a main compound with antimicrobial, antiviral, nonspecific kinas inhibition and dopamin β-hydroxilase inhibitoring effects. This study was done to compare the hypericin content, antioxidant, antimicrobial and cytotoxic activities of Hypericum perforatum L. from three geographic regions of Iran.
    Methods
    In this descriptive study, Hypericin content of aerial parts of H. perforatum L. was assessed using UV-Vis spectrometric method. Antioxidant activity was measured using DPPH and β-carotene bleaching assay. Cytotoxicity was evaluated via brine shrimp lethality assay. Antimicrobial activity was determined using inhibition zone diameter evaluation via disc diffusion method and measuring minimum inhibitory concentration (MIC) value.
    Results
    Hypericin content of aerial parts of H. perforatum L. from Qom, Golestan and Kurdestan provinces were 673, 1223 and 1568 ppm, respectively. Antioxidant and cytotoxic activities in samples from Kurdestan was more than samples from Qom and Golestan. Antimicrobial activity, as far as the number of sensitive microorganisms was evaluated. In this way the order of Golestan>Kurdestan>Qom was exhibited, however the extract of the plant from Kurdestan had the highest activity for two staphylococcus species with the inhibition zone diameter of 17 and 19 mm for S. aureus and S.epidermidis, respectively and MIC value of 250 µg/mL.
    Conclusion
    Hypericin content was more from samples of Kurdistan province with cold climate. Antimicrobial, antioxidant and cytotoxic activities of aerial parts of all samples were high. There is a relationship between hypericin content of aerial parts of H. perforatum L. and biological activities.
    Keywords: Hypericum perforatum L., Hypericin, Antioxidant activity, Cytotoxic activity, Antimicrobial activity
  • S. Arshadi* Pages 96-102
    Background And Objective
    The blood–brain barrier (BBB) is considered to be the main barrier to drug transport into the central nervous system. In this study, the capability of biopartitioning micellar chromatography (BMC) using the mixed micellar system of Brij-35/sodium dodecyl sulfate (Brij-35/SDS, 85:15 mol/mol) has been studied to predict pharmacokinetic parameter (BBB penetration ability) of 14 basic drugs.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, the potential of BMC using mixed micellar system (Brij-35/SDS, 85:15 mol/mol) in 0.04 M at physiological pH 7.4 was evaluated to predict pharmacokinetic parameter (BBB penetration ability) of 14 basic drugs. The regression model for the prediction of blood-brain distribution coefficient is derived from the multiple linear regression analysis using the training set in mixed micellar mobile phase. Also, the predictive ability of model was evaluated for a prediction set of 5 compounds (Chlorpromazine, Mianserin, Propranolol, Cimetidine, and Thioridazine). The fair R2 indicates good stability and predictive ability of the developed model for the drugs not included in modeling.
    Results
    The relationship between the BMC retention data of 14 basic drugs and their log BB parameter showed a good statistically model (R2=0.822, F=25.42, SE=0.225, R2CV=0.781).
    Conclusion
    This study points out the usefulness of mixed micellar solution of Brij-35/SDS, 85:15 (mol/mol) in BMC as a high-throughput primary screening tool that can provide key information about the blood-brain distribution of basic drugs in a simple and economical way.
    Keywords: Blood-brain barrier, Sodium dodecyl sulfate, Polyoxyethylene (23) lauryl ether (Brij, 35), Biopartitioning micellar chromatography
  • A. Ghassemi, Z. Badiee, H. Farhangi, A. Banihashem, Sj Sayedi*, R. Ghodsi, A. Mokhtari, A. Attaranzadeh Pages 103-106
    Background And Objective
    Varicella zoster virus (VZV) can cause a moderate disease in children, but with high risk of serious disease or death in children with acute lymphoblastic leukemia (ALL) Vaccination from infection can be safe, immunogenic, and effective in children with leukemia. This study was done to evaluate the IgG and IgM antibodies against VZV in children with acute lymphoblastic leukemia.
    Methods
    The descriptive-analytic study was performed on 66 children who were on chemotherapy in Dr Shigh hospital in Mashhad, Iran during 2012. Patients were receivied VZV vaccine. The title negative or positive serum sample for IgG-anti-VZV avidity was determined by using a test kit before and after injection of vaccines VZV for considering the efficacy of vaccines on pediatric patients.
    Results
    Title serum sample IgG were positive in 32.6% patients, these children have history of chicken pox disease and to be safe against of VZV. 78.3% of the patients were negative for IgG antibody and sensitive against of VZV.
    Conclusion
    Children with ALL receiving chemotherapy are sensitive to chicken pox disease according to negative IgG titer against VZV.
    Keywords: Acute lymphoblastic leukemia, Varicella zoster virus, Antibody, Child