فهرست مطالب

طب اورژانس ایران - سال چهارم شماره 2 (بهار 1396)

مجله طب اورژانس ایران
سال چهارم شماره 2 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نامه به سردبیر
  • محمد درویشی، بهنام شوکتی، ابراهیم کریمی صفحات 44-45
    بیماری هاری یکی از قدیمی ترین و خطرناک ترین بیماری هایی است که در متون پزشکی از آن نام برده شده است. این بیماری در بیشتر از 150 کشور دنیا به جز قطب جنوب گزارش گردیده است. بر اساس گزارش WHO در سال 2015 در حدود 99 درصد موارد بیماری، ناشی از گاز گرفتگی توسط سگ هار می باشد و بیش از 95 درصد موارد مرگ انسان ها در پی هاری در آسیا و سپس آفریقا رخ داده است. بیشترین موارد مرگ انسانی ناشی از هاری در کشور هند رخ می دهد. در مورد آسیای مرکزی و خاورمیانه اطلاعات اندکی در دسترس است و بررسی بیشتری را می طلبد. با توجه به ماهیت کشنده بیماری و این نکته که تاکنون فقط هفت نفر از این بیماری جان سالم بدر برده اند و جایگاه جغرافیائی ایران، توجه بیشتر به این بیماری حائز اهمیتی بیش از پیش می باشد. در مقاله گزارش موردی که توسط آقای دکتر صادقی و همکاران در آن مجله طب اورژانس ایران به چاپ رسیده است، فرم Furiousبیماری که نوع شایع هاری می باشد، شرح داده شده که علیرغم دریافت ایمونوگلوبولین و انجام واکسیناسیون پس از مواجهه و اقدامات درمانی مورد نیاز، متاسفانه بیمار فوت شده است. آنچه از نظر اینجانبان در خصوص بیمار فوق مطرح می باشد، بررسی و اطلاع رسانی در مورد اقدامات پرستاری و نحوه تدفین و خاکسپاری قربانی مذکور می باشد. از نظر تئوری انتقال بیماری از انسان به انسان و در پی مواجهه با بزاق و ترشحات فرد بیمار با مخاط یا زخم های باز پوستی امکان پذیر است، هر چند که تاکنون مورد قطعی و ثابت شده آن گزارش نشده است. با توجه به این نکته، لازم است افرادی که از بیماران مشکوک به هاری مراقبت می کنند، بر علیه بیماری واکسینه شوند. لذا تربیت و آموزش کادر درمانی ویژه ای جهت مراقبت از این بیماران، همانند آنفلوآنزا و تب های خونریزی دهنده ویروسی و... ضروری به نظر می رسد. همچنین افراد در معرض تماس بایستی در تمام مدت تماس از ماسک، دستکش، گان و عینک استفاده کنند. علاوه بر این، با عنایت به ماهیت تقریبا کشنده بیماری، ضرورت دارد که تمامی افراد مواجهه یافته با بیمار هار که تماس مخاطی داشته یا در معرض تماس با بزاق و ترشحات دهان بیمار قرار گرفته اند، بخصوص اگر دارای زخم باز یا ترک خوردگی در دست و پا باشند، اگر قبلا واکسینه نشده اند، یک دوره کامل واکسن پس از مواجهه دریافت نمایند. جسد بیمار فوت شده از بیماری هاری نباید به طور معمول کفن و دفن شود. بلکه باید جسد را پس از ضد عفونی، در یک قطعه بزرگ نایلون ضخیم غیر قابل نفوذ، پس از پاشیدن پودرهای ضد عفونی کننده، پیچیده و به صورت بسته بندی دفن بهداشتی نمایند. بنابراین توصیه می شود در صورت فوت بیماری با تشخیص هاری، علاوه بر رعایت موارد فوق، مسئولان آرامستانها و قبرستان ها نیز در خصوص خاکسپاری این قربانیان آگاه و مطلع گردند.
  • مقاله اصیل
  • سید مهدی ضیا ضیابری، پیمان اسدی، ملک مسعود انصار، علیرضا رزاقی، وحید منصف* صفحات 46-51
    مقدمه
    آنومالی آرکوئت فورامن یک واریاسیون آناتومیکی در مهره اول گردنی می باشد که محلی را برای عبور شریان ورتبرال ایجاد می کند. با توجه به نقشی که این پل استخوانی در پیشرفت میگرن و تاثیر آن در بروز انواع دردهای مربوط به نواحی سر، شانه و گردن و همچنین اهمیتی که در زمان تعبیه پیچ در توده جانبی اطلس دارد، پژوهش حاضر به بررسی میزان شیوع این آنومالی در مراجعه کنندگان به بخش اورژانس بیمارستان پورسینا رشت پرداخته است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی آینده نگر می باشد که بر روی بیماران بالای 18 سال که در سال 1394 به بخش اورژانس بیمارستان پورسینا رشت مراجعه کرده بودند و به هر دلیلی برای آنها گرافی لترال گردن درخواست شده بود به روش در دسترس صورت پذیرفت. داده های بیماران از طریق بررسی پرونده بالینی، پرسش بصورت تلفنی و یا با استفاده از چک لیستی که از پیش طراحی شده بود جمع آوری و ثبت گردیدند. با کمک نرم افزار آماری SPSS نسخه 24 و آزمون های آماری کای دو و تی تست مستقل داده ها مورد تجزیه آماری قرار گرفتند. مقدار p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در مجموع 1146 بیمار با میانگین سنی 88/15±95/37 سال مورد مطالعه قرار گرفتند (2/69 درصد مرد). میانگین سنی مردان 26/15±05/36 سال و زنان 44/16±21/14 سال بود (001/0>p ). میزان شیوع کلی آرکوئت فورامن، 6/9 درصد (110 بیمار) با فاصله اطمینان 30/11- 89/7 بدست آمد (5/74 درصد مرد). این آنومالی در مردان شیوعی معادل 34/10 درصد و در زنان 93/7 درصد داشت (05/0

    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر شیوع آنومالی آرکوئت فورامن با کمک گرافی لترال گردن در استان گیلان 6/9 درصد بدست آمد. این میزان شیوع در مردان 34/10 و در زنان 93/7 درصد بود. با توجه به این میزان شیوع، وجود این آنومالی باید به عنوان یک گزینه در بیماران با شکایت درد در نواحی سر، شانه و گردن مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مهره اطلس، اپیدمیولوژی، رادیوگرافی، مهره های گردنی
  • ایرج گلی خطیر، حمیدرضا حاتم آبادی*، علی ارحمی دولت ابادی، ذبیح الله طالشی صفحات 52-56
    مقدمه
    از جمله مسئولیت های اصلی یک متخصص طب اورژانس مدیریت راه هوایی در بیماران است. برای کاهش عوارض اینتوباسیون، نیاز به دانش کافی نسبت به داروهای مورد استفاده و همچنین مهارت کافی در انجام لوله گذاری داخل تراشه می باشد. لذا مطالعه حاضر به منظور ارزیابی میزان موفقیت و عوارض لوله گذاری داخل تراشه توسط دستیاران طب اورژانس انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی طی 18 ماه در بخش اورژانس مرکز پزشکی آموزشی درمانی امام حسین، تهران، ایران انجام گرفته است. کلیه دستیارانی که حداقل 6 ماه از زمان شروع دوره آموزشی خود را در بخش اورژانس سپری کرده بودند و دوره دو ماهه آموزشی اختصاصی در دوره چرخشی بیهوشی را گذرانده بودند به شیوه سرشماری و پیاپی وارد مطالعه شدند. فرد محقق که دستیار ارشد رشته طب اورژانس بود به صورت ناظر در هنگام انجام پروسیجر لوله گذاری حضور یافته و اطلاعات مورد نظر را از طریق یک چک لیست از پیش تهیه شده جمع آوری می کرد. هیپوکسی، هایپوتانسیون، آسپیراسیون، لوله گذاری داخل مری، لوله گذاری داخل برونش راست، شکستگی دندان و پارگی تراشه به عنوان عوارض مورد مطالعه در نظر گرفته شدند. همچنین تلاش برای لوله گذاری داخل تراشه بیش از 3 بار عدم موفقیت در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در نهایت یافته های حاصل از 100 بیمار با میانگین سنی 8/16 ± 4/63 سال مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند (57 درصد زن). تلاش جهت لوله گذاری داخل تراشه در تمام بیماران موفقیت آمیز بود و از بین موارد مورد مطالعه، 81 بیمار در تلاش اول، 15 بیمار در تلاش دوم و 4 بیمار در تلاش سوم لوله گذاری شدند. موارد عدم موفقیت که نیاز به بیش از 3 بار تلاش باشد نیز در بین دستیاران دیده نشده است. میزان موفقیت در لوله گذاری داخل تراشه دستیاران سال اول 31 مورد (83 درصد)، دستیاران سال دوم 52 مورد (94 درصد) و دستیاران سال سوم 17 مورد (100 درصد) بود. این تفاوت در بین دستیاران سطوح مختلف از نظر آماری معنی دار بود (0014/0=p). هیپوکسی، لوله گذاری داخل مری، آسپیراسیون، هایپوتانسیون و لوله گذاری داخل برونش راست به ترتیب شایعترین عوارض مشاهده شده در این مطالعه بودند. هیچ موردی از شکستگی دندان و پارگی تراشه مشاهده نگردید. میزان لوله گذاری داخل مری (002/0=p) و لوله گذاری داخل برونش اصلی راست (023/0=p) در بین دستیاران سطوح مختلف تفاوت معنی داری داشت. تعداد دفعات تلاش و میزان عوارض لوله گذاری داخل تراشه در این مطالعه معنادار بود به طوری که 75 مورد (88 درصد) از عوارض مشاهده شده در بیمارانی که یک بار تلاش برای لوله گذاری داخل تراشه انجام گرفت، دیده شد. در حالی که میزان عوارض در مواردی که در تلاش دوم و سوم لوله گذاری انجام گرفت تنها 6 مورد (7 درصد) بود (001/0> p).
    نتیجه گیری
    تلاش جهت لوله گذاری داخل تراشه در تمام بیماران مورد مطالعه موفقیت آمیز بود ولی تفاوت تعداد دفعات تلاش در بین دستیاران سطوح مختلف از نظر آماری معنی دار بود. هیپوکسی، لوله گذاری داخل مری، آسپیراسیون، هایپوتانسیون و لوله گذاری داخل برونش راست به ترتیب شایعترین عوارض مشاهده شده در این مطالعه بودند. هیچ موردی از شکستگی دندان و پارگی تراشه مشاهده نگردید.
    کلیدواژگان: طب اورژانس، اداره راه هوایی، لوله گذاری داخل تراشه، دوره دستیاری و کارورزی، عوارض جانبی
  • علی جدیدی، سلیمان زند، محمود خسروی، مهدی هرورانی، اکرم بیاتی، تقی امنی، راحله محمدی، مهدی صفرآبادی * صفحات 57-62
    مقدمه
    بخش اورژانس یکی از مهمترین بخش های بیمارستان است که عملکرد آن می تواند تاثیر فراوانی بر کارکرد سایر بخش ها و میزان رضایت مندی بیماران داشته باشد. لذا سرعت ارائه خدمات در بخش اورژانس جهت کاستن از مرگ و میر و معلولیت ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی زمان ارائه خدمات در دو بیمارستان آموزشی شهر اراک انجام شد.
    روش کار
    در این پژوهش مقطعی، پژوهشگران با حضور در بیمارستان های مربوطه به مدت سه ماه در شیفت های کاری مختلف، زمان ورود بیماران به بخش تریاژ را ثبت کرده و با استفاده از چک لیست مربوطه زمان های مربوط به ویزیت پزشک، ارسال نمونه های آزمایش و دریافت جواب آنها، انجام رادیوگرافی و تعیین تکلیف بیماران را با استفاده از کرونومتر ثبت کردند.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر 200 بیمار با میانگین سنی 5/2±8/45 وارد مطالعه شدند (5/53 درصد مرد). نتایج مطالعه نشان داد متوسط زمان تریاژ تا ویزیت پزشک، 3/4±1/8 دقیقه، فاصله ویزیت تا اولین اقدام درمانی 3/2±7/8دقیقه، زمان درخواست آزمایش تا دریافت نتیجه 5/17±9/60 دقیقه، زمان درخواست تا دریافت نتیجه رادیوگرافی 1/18±4/55 دقیقه، فاصله درخواست تا انجام نوار قلب 3/2±4/5 دقیقه و میانگین مدت زمان حضور بیمار در بخش اورژانس 3/3±9/6 ساعت می باشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که زمان ارایه خدمات مورد بررسی در بخش اورژانس بیمارستان های مورد مطالعه، هرچند در بعضی موارد کمتر از سایر مطالعات مشابه می باشد، اما با استانداردهای جهانی فاصله دارد.
    کلیدواژگان: گردش کار، بخش اورژانس، رضایتمندی بیماران
  • حمیدرضا آقاباباییان، سهیلا صداقت*، نورالله طاهری، سیداحمد موسوی، مرتضی حبیبی مقدم، فاطمه پورمطهری صفحات 63-67
    مقدمه
    یکی از شاخص های مهم آمادگی در حوادث و بلایا بررسی میزان آگاهی و عملکرد پرسنل فوریتها از اصول تریاژ می باشد. لذا این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی و عملکرد کارکنان فوریتهای پزشکی درباره تریاژ پیش بیمارستانی استارت در سال 1395 انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی بر روی پرسنل فوریت های پزشکی شمال استان خوزستان انجام شد. افرادی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، بصورت سرشماری وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای متشکل از 5 پرسش (اطلاعات جمعیت شناختی)، پانزده پرسش (آگاهی تریاژ) و نوزده پرسش (عملکرد تریاژ) جمع آوری شد. سپس اطلاعات حاصل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع 117 نفر با میانگین سنی 08/6±21/33 سال و میانگین سابقه کاری 32/4 ± 35/7 سال در این مطالعه شرکت کردند که همگی مرد بودند. میزان میانگین آگاهی افراد مورد مطالعه از تریاژ در حد متوسط ( میانگین نمره: 44/9) و همچنین نتایج بخش عملکرد نیز حاکی از عملکرد متوسط (میانگین نمره: 58/9) ایشان بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های حاصل از مطالعه حاضر میزان آگاهی و عملکرد پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی شمال استان خوزستان درباره تریاژ پیش بیمارستانی در حد متوسط بود.
    کلیدواژگان: آگاهی و عملکرد، تریاژ، فوریت های پزشکی، پیش بیمارستانی
  • مریم معتمدی، ملیحه سلطانی*، مرضیه امیری، الهام معماری، علیرضا براتلو صفحات 68-73
    مقدمه
    لوله گذاری داخل تراشه یکی از شایعترین روش های کنترل راه هوایی در اورژانس محسوب می گردد. پیش بینی احتمال لوله گذاری مشکل برای کدام بیمار وجود دارد، اهمیت زیادی دارد. اکثر روش های پیش بینی کننده سختی لوله گذاری داخل تراشه براساس مشاهدات تن سنجی پایه گذاری شده اند. هدف از انجام این مطالعه این است که رابطه بین امتیاز مالامپاتی آزمون گاز گرفتن لب بالا و همچنین مانور 2-3-3 را با فاکتورهای آنتروپومتریک بدن را در افراد مختلف جامعه بررسی نماییم.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در طول سال 94-1393 در شهرستان یزد انجام گرفت. طبق حجم نمونه محاسبه شده، تعداد 498 نفر از افراد مختلف جامعه به روش تصادفی ساده انتخاب و پس از اخذ رضایت آگاهانه وارد این مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک و پایه شامل سن و جنس و همچنین اطلاعات آنتروپومتریک بدن شامل وزن، قد، دور گردن، دور کمر، دور باسن، شاخص توده بدنی و نسبت دور کمر به باسن در یک چک لیست از پیش آماده شده گردآوری گردید. سپس نمره مالامپاتی، نمره جویدن لب بالا، مانور 2-3-3 توسط محقق بررسی و محاسبه شد. نتیجه این بررسی ها نیز در چک لیست یاد شده برای هر فرد ثبت گردید.
    یافته ها
    تعداد 498 نفر با میانگین سنی 1/16 ± 1/42 در این مطالعه بررسی شدند (51 درصد زن). در مجموع 168 نفر از مردان (69 درصد) و 182 نفر از زنان (72 درصد) مورد مطالعه دارای شاخص توده بدنی بالاتر از 25 بودند. 74 نفر از مردان (39 درصد) دارای دور کمر به لگن بالاتر از 93/0 و 152 نفر از زنان (60 درصد) مورد مطالعه دارای دور کمر به لگن بالاتر از 81/0 بودند. نتایج آزمون جویدن لب بالا در 10 نفر (2 درصد) نمره 3 بوده، نتیجه آزمایش مالامپاتی در 152 نفر (31 درصد) نمره 3 یا 4 بود و نتیجه مانور 2-3-3 در 20 نفر (4 درصد) نشاندهنده وضعیت غیرنرمال بود که نشاندهنده احتمال انتوباسیون دشوار است. با افزایش سن، بر اساس هر سه روش، احتمال سختی لوله گذاری داخل تراشه افزایش می یابد (001/0>p). ولی هیچ کدام از سه روش ارزیابی سختی لوله گذاری داخل تراشه با جنسیت رابطه معنی داری نداشتند (05/0
    نتیجه گیری
    این طور به نظر می رسد که با افزایش سن، بر اساس هر سه روش، احتمال سختی لوله گذاری داخل تراشه افزایش می یابد. ولی هیچ کدام از سه روش ارزیابی سختی لوله گذاری داخل تراشه با جنسیت رابطه معنی داری ندارند. همچنین بر اساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر آزمون جویدن لب بالا و امتیاز مالامپاتی ارتباط معنی داری با کلیه فاکتورهای آنتروپومتریک بدن مورد بررسی در مطالعه حاضر دارد. اما مانور 3-3-2 ارتباط آماری معنی داری با دور گردن و همچنین دور کمر به لگن ندارد.
    کلیدواژگان: طب اورژانس، اداره راه هوایی، لوله گذاری داخل تراشه، چاقی، اندکس توده بدنی
  • گزارش کوتاه
  • مهدی دادخواه*، محمد لگزیا صفحات 74-78
    در این نوشتار مختصر به بررسی یک فرضیه بدون آزمون پذیرفته شده در ادبیات مرتبط با مجلات نامعتبر پرداخته می شود. پس از رشد مجلات نامعتبر و شکل گیری جنبش جهانی در جهت مقابله با این مجلات که مبدا آن به اوایل سال 2010 برمی گردد، بسیاری افزایش آگاهی محققان را به عنوان راه اصلی مقابله با این مجلات نامعتبر معرفی کردند. براین اساس، مقالات متعددی به زبان های مختلف و در رشته های متفاوت به نگارش درآمد که هدف آنها آگاهی بخشی به محققان بود. به نظر می رسد آنچه که این تحقیقات در عمل پذیرفته اند، فرضیه ای آزمون نشده ای بود که بیان می داشت دلیل گرایش محققان به این مجلات نا اگاهی آنان است. این نوشتار به طور مختصر در پی اثبات و یا رد این فرضیه است و سعی می کند توجیه قابل قبولی را برای اثبات و یا رد این فرضیه ارائه نماید.
    کلیدواژگان: مجلات نامعتبر، مجلات چپاولگر، اخلاق انتشار، علم کاذب
  • گزارش مورد
  • مجید حاجی مقصودی، فائزه زینعلی*، مهرداد منصوری، جواد سیدحسینی صفحات 79-82
    به دلیل تاثیر مناسب و شروع اثر سریع، لیدوکائین به طور معمول برای ساپرس تغییرات همودینامیک ناشی از لوله گذاری داخل تراشه مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله عوارض جانبی این دارو تشنج می باشد که متعاقب تجویز موضعی و وریدی آن به صورت موردی گزارش شده است. در این مقاله به معرفی بیماری می پردازیم که با شکایت از تنگی نفس شدید و پیشرونده به بخش اورژانس ارجاع گردید و در حین انجام لوله گذاری داخل تراشه با توالی سریع و به دنبال تجویز لیدوکائین وریدی دچار تشنج تونیک کلونیک جنرالیزه شد.
    کلیدواژگان: تشنج، لیدوکائین، لوله گذاری داخل تراشه، گزارش موارد
  • آموزشی
  • آنیتا سبزقبایی، سحر میربها، مجید شجاعی* صفحات 83-90
    کتواسیدوز دیابتی و سندرم هیپراسمولار هیپرگلیسمیک دو عارضه متابولیکی حاد دیابت ملیتوس کنترل نشده هستند. کتواسیدوز دیابتی اغلب در بیماران دیابتی نوع 1و سندرم هیپراسمولار هیپرگلیسمیک بیشتر در بیماران دیابتی نوع 2 رخ می دهد. هیپرگلیسمی، اسیدوز متابولیک و دهیدراسیون نشانه های بالینی بارز کتواسیدوز دیابتی می باشند و در مقابل ویژگی های سندرم هیپراسمولار هیپرگلیسمیک شامل هیپرگلیسمی و دهیدراسیون شدید بدون وجود اسیدوز و اختلالات سطح هوشیاری از خواب آلودگی تا گیجی و تشنج وکوما است. اصلاح دهیدراسیون، کاهش گلوکز خون و برقراری هموستازی الکترولیت ها اصول اساسی درمان هر دو وضعیت می باشند. در مرور حاضر تصمیم بر ارائه تصویری جامع از پاتوفیزیولوژی، تظاهرات کلینیکی، تشخیص و درمان این دو عارضه مهم می باشد.
    کلیدواژگان: اختلالات متابولیسم گلوکز، کتواسیدوز دیابتی، کمای هایپراسملار هایپرگلیسمیک غیرکتونی، درمان اورژانس
|
  • Mohammad Darvishi, Behnam Shokati, Ebrahim Karimi * Pages 44-45
    Rabies is one of the most ancient and dangerous diseases that have been introduced in medical texts. This disease has been reported in more than 150 countries around the world except for the South Pole. According to a report by world health organization (WHO) in 2015 about 99% of rabies cases are due to being bitten by a rabid dog and more than 95% of mortalities in humans following rabies have occurred in Asia followed by Africa. Most cases of human deaths due to rabies occur in India. There is little data available regarding Central Asia and Middle East and more studies are needed. Considering the deadly nature of this disease and noting that only 7 individuals have survived this illness until now as well as Iran’s geographical location, the importance of paying more attention to this disease is recognized even more. In a case report by Dr. Sadeghi et al. that has been published in Iranian Journal of Emergency Medicine, the furious form of the disease, which is the common type of rabies, has been introduced. In the end, the patient sadly died despite receiving immunoglobulin, being vaccinated after being exposed, and taking necessary treatment measures. What should be noted regarding the mentioned patient in our opinion is evaluating and giving information regarding nursing and burial process of the victim. Theoretically, the disease can be transmitted form one human to another in case of saliva and other secretions of the patient coming into contact with mucosa or open wounds of another, yet a definite and proved case of this has not been reported yet. Considering this point, people who take care of patients with suspected rabies should be vaccinated against the disease. Therefore, educating and training a special medical group for taking care of these patients like influenza and viral hemorrhagic fevers and etc seems necessary. Additionally, exposed individuals should use mask, gloves, gown and glasses throughout the time of exposure. Moreover, considering the deadly nature of the disease, all the individuals exposed to the mucosa, saliva, or other mouth secretions of the rabies patient should receive a complete set of vaccine after exposure if they have not been vaccinated before; especially if they have an open wound or cracks in their hand and foot. The corpse of the patient dying from rabies should not be buried conventionally. The corpse should be disinfected and then wrapped in a thick impenetrable piece of nylon after spraying disinfectant powder and then sanitarily buried as a package. Therefore, if a patient dies of rabies, in addition to taking the aforementioned measures, it is suggested to inform the authorities of cemeteries regarding the burial of these victims.
  • Seyyed Mahdi Zia Ziabari, Payman Asadi, Malek Masoud Ansar, Alireza Razzaghi, Vahid Monsef Kasmaei* Pages 46-51
    Introduction
    Arcuate foramen anomaly is an anatomic variation in the first thoracic vertebrae that forms a space for passing of vertebral artery. Considering the role of this bony bridge in migraine development and its effect on prevalence of various types of pain in head, shoulder, and neck areas, as well as its importance in screw placement on the lateral mass of atlas, the present study evaluated the prevalence of this anomaly among those presented to the emergency department (ED) of Poursina Hospital, Rasht, Iran.
    Methods
    The present study is a cross-sectional one, carried out on patients over 18 years of age that visited ED of Poursina Hospital, Rasht, Iran, in 2015 and underwent lateral neck radiography using census method. Data of the patients were gathered using their medical profile or by asking them on the phone, and recorded in a pre-designed checklist. Data were analyzed with the aid of SPSS version 24 and chi-square and independent t-test statistical tests. P-values less than 0.05 were considered as significant.
    Results
    1146 patients with the mean age of 37.95 ± 15.88 years were studied (69.2% male). Mean age was 36.05 ± 15.26 years among men and 14.21 ± 16.44 years among women (p 0.05).
    Conclusion
    Based on the results of the present study, the prevalence of arcuate foramen anomaly was estimated to be 9.6% in Guilan province using lateral neck radiography. Its prevalence rate was 10.34% in men and 7.93% in women. Considering this prevalence rate, presence of this anomaly should be considered as a possibility in patients with complaints of head, shoulder, and neck pain.
    Keywords: Cervical Atlas, Epidemiology, Radiography, Cervical Vertebrae
  • Iraj Golikhatir, Hamidreza Hatamabadi*, Ali Arhami Dolaatabadi, Zabihollah Taleshi Pages 52-56
    Introduction
    Airway management of patients is among the responsibilities of an emergency medicine specialist. To decrease the adverse effects of intubation, sufficient knowledge of the drugs used and proper skill in intratracheal intubation is needed. Therefore, the present study was carried out aiming to evaluate the success rate and adverse effects of intratracheal intubation by emergency medicine residents.
    Methods
    This cross-sectional study was done during 18 months in the emergency department (ED) of Imam Hossein Hospital, Tehran, Iran. All the residents who had spent at least 6 months of their education program in ED and had passed the 2-month specialized course in anesthesiology rotation were included in the study using census method. The researcher, who was a senior emergency medicine resident, would be present at the time of intubation and would gather the required data using a pre-designed checklist. Hypoxia, hypotension, aspiration, esophageal intubation, right main bronchus intubation, fracture of teeth, and tracheal rupture were considered as the studied adverse effects. In addition, more than 3 attempts for intratracheal intubation was considered unsuccessful intubation.
    Results
    Finally, the findings of 100 patients with the mean age of 63.4 ± 16.8 years were analyzed (57% female). Attempts for intratracheal intubation were successful in all cases and 81 patients were intubated on first attempt, 15 on second attempt and 4 on third attempt. There was no unsuccessful intubation that needed more than 3 attempts among the residents. Success rate of intubation was 31 (83%) cases among first year residents, 52 (94%) cases in second year residents and 17 (100%) cases for third year residents. This difference among residents in various levels was statistically significant (p = 0.0014). Hypoxia, esophageal intubation, aspiration, hypotension, and right main bronchus intubation, were the most common adverse effects observed, respectively. No fracture of teeth or tracheal rupture case was observed. Rates of esophageal intubation (p = 0.002) and right main bronchus intubation (p = 0.023) were significantly different among residents of different levels. Number of attempts and adverse effects of intratracheal intubation were significantly related in this study as 75 (88%) cases of the observed adverse effects were seen in those who were intubated on the first attempt. Meanwhile, adverse effects were seen in only 6 (7%) cases that were intubated on the second or third attempt (p
    Conclusion
    Attempts for intratracheal intubation was successful in all the patients but the difference in number of attempts was statistically significant between the residents of various levels. Hypoxia, esophageal intubation, aspiration, hypotension, and right main bronchus intubation, were the most common adverse effects observed, respectively. No fracture of teeth or tracheal rupture case was observed.
    Keywords: Emergency Medicine, Airway Management, Intubation, Intratracheal, Internship, Residency, Adverse Effects
  • Ali Jadidi, Soleiman Zand, Mahmood Khosravi, Mehdi Harorani, Akram Bayati, Taghi Amni, Rahele Mohmadi, Mahdi Safarabadi * Pages 57-62
    Introduction
    Emergency department (ED) is one of the most important wards in a hospital and its function can deeply affect the function of other wards and patient satisfaction. Therefore, the speed of providing services in ED is of great importance in order to decrease mortality and disabilities. Thus, the present study was done with the aim of evaluating timing of services in 2 teaching hospitals in Arak.
    Methods
    In this crosssectional study, researchers were present in the hospitals for 3 months in various working shifts and recorded the time of the patients’ presentation to triage unit. They also recorded the times of physician’s visit, sending samples to laboratory and receiving their results, radiography performance, and decision making in a checklist using a chronometer.
    Results
    In the present study, 200 patients with the mean age of 45.8 ± 2.5 years participated (53.5% male). The findings of the study showed that mean time interval between triage and physician’s visit was 8.1 ± 4.3 minutes, time between visit and the first treatment measure was 8.7 ± 2.3 minutes, time between ordering a test and receiving results was 60.9 ± 17.5 minutes, time between ordering radiography and getting the results was 55.4 ± 18.1 minutes, time between ordering electrocardiography and getting the results was 5.4 ± 2.3 minutes and the patient’s length of stay in ED was 6.9 ± 3.3 hours.
    Conclusion
    It seems that although the timing of providing the studied services is less than similar studies in some cases, it is still far from the international standards.
    Keywords: Workflow, Emergency Department, Patient Satisfaction
  • Hamidreza Aghababaeian, Soheila Sedaghat *, Nourollah Taheri, Seyed Ahmad Mousavi, Morteza Habibimoghadam, Fatemeh Pourmotahari Pages 63-67
    Introduction
    One of the important indices of preparedness for accidents and disasters is evaluation of knowledge and performance of emergency medical services (EMS) staff regarding principles of triage. Therefore, the present study was done with the aim of determining the knowledge and performance of EMS staff regarding START pre-hospital triage in 2016.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on EMS staff in north of Khuzestan province. Individuals who met the inclusion criteria were included via census sampling. Data were gathered via a questionnaire consisting of 5 demographic data questions, 15 triage knowledge questions and 19 triage performance questions. The data were then statistically analyzed.
    Results
    117 individuals with the mean age of 33.21 ±6.08 years and mean job experience of 7.35 ± 4.32 years participated all of whom were male. Mean knowledge of the studied population regarding triage was average (mean score: 9.44) and their performance score revealed that their performance was also average (mean score: 9.58).
    Conclusion
    Based on the findings of the current study, knowledge and performance of EMS staff in north of Khuzestan province was average regarding pre-hospital triage.
    Keywords: Knowledge, performance, triage, emergency medical services, pre-hospital
  • Maryam Motamedi, Maleheh Soltani *, Marzieh Amiri, Elham Memary, Alireza Baratloo Pages 68-73
    Introduction
    The aim of this study was to evaluate the correlation between malampathy score, upper lip bite test and 3-3-2 maneuver with anthropometric factors of body in people.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out during 2014-2015 in Yazd, Iran. Samples were selected from the whole population using simple randomization and were included in the study after giving informed consent. Baseline and demographic data including age, sex, and anthropometric factors of their body such as weight, height, neck circumference, waist circumference, hip circumference, body mass index (BMI), and waist to hip ratio were gathered in a pre-designed checklist. Then malampathy score, upper lip bite score, and 3-3-2 maneuver were evaluated and recorded by the researcher.
    Results
    498 people with the mean age of 42.1 ± 16.1 were studied (51% female). In total, 168 (69%) of the studied men and 182 (72%) of the studied women had a BMI higher than 25. 74 (39%) of the men had a waist to hip ratio over 0.93 and 152 (60%) of the women had a waist to hip ratio over 0.81. Results of the upper lip bite test was a score of 3 in 10 (2%) people, result of malampathy test was a score of 3 or 4 in 152 (31%) participants and result of 3-3-2 maneuver showed an abnormal condition in 20 (4%), which indicate the probability of difficult intubation. With an increase in age, based on all 3 methods, the probability of difficult intratracheal intubation rises (p 0.05). There was a significant correlation between malampathy score and upper lip biting with all anthropometric factors of the body. 3-3-2 rule also significantly correlated with weight, height, waist circumference, hip circumference, and BMI, but not with neck circumference (p = 0.328) or waist to hip ratio (p = 0.121).
    Conclusion
    It seems that with an increase in age, based on all 3 methods, the probability of difficult intratracheal intubation rises. However, none of the 3 methods of intratracheal intubation difficulty evaluation have a significant correlation with sex. In addition, according to the results of the current study, a significant correlation exists between upper lip biting and malampathy score with all anthropometric factors of the body assessed in this study. Yet, 3-3-2 maneuver does not have a significant correlation with neck circumference or waist to hip ratio.
    Keywords: Emergency Medicine, Airway Management, Intubation, Intratracheal, Obesity, Body Mass Index
  • Mehdi Dadkhah*, Mohammad Lagezian Pages 74-78
    Nowadays, the academic world is faced with various challenges involving fraudulent activities related to publishing. The most important of these concerns the fast growth in predatory journals, a phenomenon that has more victims than others. In response, we have offered papers and proceedings that discuss the issue of predatory journals in trying to increase the awareness of researchers. The unproven hypothesis is that by increasing awareness among junior researchers the numbers of victims will decrease. This hypothesis, however, has never been tested. In this short piece, we try to prove or reject this conjecture.
    Keywords: Predatory Journal, Academic Ethic, Bogus Science, Journal Evaluation
  • Majid Hajimaghsoudi, Faeze Zeinali *, Mehrdad Mansory, Javad Seyedhosseini Pages 79-82
    Lidocaine is commonly used for suppressing hemodynamic instabilities resulting from endotracheal intubation due to its good effect and rapid onset of action. Seizure is one of the side effects of this drug, which has been reported following its topical and intravenous administration in some cases. In this article, we present a patient referred to the emergency department with complaint of severe and progressive shortness of breath who had a generalized tonic-clonic seizure following lidocaine administration during rapid sequence intubation.
    Keywords: Seizure, Lidocaine, Intubation, Intratracheal, Case Reports
  • Anita Sabzeghabaei, Sahar Mirbaha, Majid Shojaee * Pages 83-90
    Diabetic ketoacidosis (DKA) and hyperosmolar hyperglycemic syndrome (HHS) are 2 acute metabolic crisis of uncontrolled diabetes mellitus. DKA usually occurs in patients with type 1 diabetes and HHS is seen mostly in those with type 2. In DKA, hyperglycemia, metabolic acidosis, and dehydration are the most prominent clinical symptoms and HHS is identified by hyperglycemia, severe dehydration without acidosis, and alterations in level of consciousness from sleepiness to confusion, seizure and coma. Treatment for both conditions is based on correction of dehydration and hyperglycemia, and establishing homeostasis of electrolytes. In the present review, we decided to present a comprehensive picture of the pathology and clinical manifestations, diagnosis and treatment of these 2 important conditions.
    Keywords: Glucose Metabolism Disorders, Diabetic Ketoacidosis, Hyperglycemic Hyperosmolar Nonketotic Coma, Emergency Treatment