فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال چهاردهم شماره 12 (پیاپی 89، اسفند 1395)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال چهاردهم شماره 12 (پیاپی 89، اسفند 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم عابدی، احسان صبوری، سهیلا ربیعی پور*، جواد رسولی صفحات 969-981
    پیش زمینه و هدف
    دوران حاملگی از پراسترس ترین دوران زندگی معمول یک زن می باشد. استرس در شرایط بارداری، زایمان و شیردهی می تواند با نتایج نامطلوب بارداری همراه باشد. با توجه به اهمیت سلامت روان در دوران بارداری که می تواند تاثیر به سزایی در سلامتی روانی و جسمانی مادر و کودک داشته باشد؛ بران شدیم تا مطالعه ای را باهدف تعیین رابطه بین استرس دوران بارداری با عاقبت بارداری در مادران باردار شهرستان میاندوآب انجام دهیم.
    مواد و روش کار
    این مطالعه طولی از آبان سال 1394 تا آخر فروردین 1395 بر روی 110 خانم باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان فاطمه زهرا شهرستان میاندوآب انجام شد. تمام مادران تک قلو با سن بارداری 24 تا 28 هفته به صورت در دسترس انتخاب شدند و پرسش نامه استرس درک شده کوهن و اطلاعات دموگرافیک در مرحله انتخاب توسط مادران تکمیل و سپس در سن بارداری 28-32 و 32-36 و زمان زایمان مجددا پرسش نامه استرس درک شده کوهن و چک لیست مربوط به عاقبت مادری و نوزادی تکمیل گردید. تمامی داده ها با SPSS نسخه 23 مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفت و از آزمون آماری من ویتنی یو استفاده شد و سطح معنی دار 05/0P< در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بین میانگین نمره استرس درک شده مادر و بروز پره اکلامپسی (008/0=P)، لکه بینی و خونریزی در طول بارداری (034/0=P) ارتباط معنی داری وجود داشت. هم چنین بین نمره استرس درک شده توسط مادر و وزن نوزاد در هنگام تولد (039/0=P) و قد نوزاد در هنگام تولد (014/0=P) ارتباط معنی داری منفی وجود داشت. هم چنین بین نمره استرس در هفته 32-36 و آغشته بودن نوزاد به مکونیوم در هنگام تولد ارتباط معنی داری یافت شد (018/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج نامطلوبی که استرس می تواند بر بارداری و زایمان و هم چنین بر روی نوزاد داشته باشد پیشنهاد می شود برنامه غربالگری سلامت روان در دوران بارداری و روش های کاهش استرس در این دوران موردتوجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استرس، بارداری، عاقبت بارداری
  • محمد مهدی محمدی، رقیه پورصابری صفحات 982-989
    پیش زمینه و هدف
    نوجوانان مبتلا به سرطان با عدم موفقیت تحصیلی و افت تحصیلی روبه رو هستند و شناخت هرچه بیشتر ابعاد خودتنظیمی تحصیلی در این بیماران می تواند زمینه ی پیشرفت تحصیلی آنان را فراهم سازد، ازاین رو مطالعه ی حاضر باهدف تعیین خودتنظیمی تحصیلی نوجوانان مبتلا به سرطان و ارتباط آن با سبک های هویت در سال تحصیلی 95-94 انجام شد.
    مواد و روش کار
    مطالعه ی توصیفی تحلیلی حاضر بر روی 269 نوجوان مبتلا به سرطان که تحت پوشش موسسه محک بودند در سال تحصیلی 95-94 انجام شد. روش نمونه گیری در این مطالعه نمونه گیری به روش تصادفی ساده بود. ابزارهای سنجش شامل دو پرسشنامه خودتنظیمی تحصیلی ریان وکانل و پرسشنامه سبک های هویت برزونسکی بود. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه) انجام شد.
    یافته ها
    رابطه مثبت و معنی داری بین سبک هویت اطلاعاتی و خودتنظیمی تحصیلی (397/0= r و 0001/0P=)، سبک هویت هنجاری و خودتنظیمی تحصیلی (309/0= r و 0001/0P=)، تعهد هویت و خودتنظیمی تحصیلی (287/0= r و 0001/0P=) وجود داشت. این در حالی است بین سبک هویت سردرگم/اجتنابی و خودتنظیمی تحصیلی رابطه منفی و معنی داری وجود داشت (189/0- = r و 002/0P=). از طرفی از بین سبک های هویت، سبک هویت اطلاعاتی و سبک هویت سردرگم/ اجتنابی به ترتیب با ضرایب رگرسیون 259/0 و 147/0- به‏طور معنی داری خودتنظیمی تحصیلی را پیش‏بینی می‏کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که از بین سبک های هویت، سبک اطلاعاتی و سبک سردرگم/اجتنابی سهم بیشتری در پیش‏بینی خودتنظیمی داشتند. لذا با توجه به یافته های مطالعه ی حاضر پیشنهاد می گردد کارگاه های آموزشی ویژه جهت والدین نوجوانان مبتلا به سرطان در جهت کمک به فرآیندهای هویت یابی (و به خصوص پرورش سبک هویت اطلاعاتی) برگزار گردد.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی، سرطان، هویت
  • سلمان دلیری، آرزو کریمی، کورش سایه میری*، علی دلپیشه صفحات 990-1002
    پیش زمینه و هدف
    وزن هنگام تولد، یکی از شاخص های مهم سلامتی در نوزادان می باشد. تولد نوزادان کم وزن یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی و از اصلی ترین علل مرگ نوزادان می باشد. مطالعه حاضر باهدف تعیین ارتباط عوامل دموگرافیک مادر با تولد نوزاد کم وزن به صورت فراتحلیل در ایران انجام شد.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه فراتحلیل در مورد ارتباط عوامل دموگرافیک مادر با تولد نوزاد کم وزن در کشور ایران می باشد که بر روی مقالات منتشرشده در کشور ایران انجام شد. به این منظور با جستجو در بانک های اطلاعاتی،Medlib،SID،ISI،Pubmed،Google scholar،Irandoc،Iranmedex Scopus و Magiran، با استفاده از واژگان کلیدی و ترکیبات آن ها کلیه مقالات مرتبط توسط دو پژوهشگر آموزش دیده به طور مستقل استخراج شدند. نتایج مطالعات با استفاده از نرم افزار STATA و Spss16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در جستجوی اولیه از تعداد 49 مقاله، 28 مقاله شرایط ورود به مطالعه را داشتند. وزن مادر در ابتدای بارداری بیشترین (82/2 OR:، 61/5-42/1: 95%CI) و شغل مادر (15/1 OR:، 1/84-0/72: 95%CI) کم ترین ارتباط را با تولد نوزاد کم وزن داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه بین تولد نوزاد کم وزن با وزن مادر در ابتدای بارداری، سن کم تر از 19 سال مادر، تحصیلات مادر و محل سکونت ارتباط معنی داری وجود داشت. لذا کنترل عوامل خطر فوق الذکر در مادران قبل از باردار شدن می تواند منجر به کاهش تولد نوزاد کم وزن شود.
    کلیدواژگان: ایران، کم وزنی بدو تولد، عوامل دموگرافیک مادر، فراتحلیل
  • مرضیه ضیایی راد*، الهام داوری دولت آبادی، غلامرضا ضیایی صفحات 1003-1012
    پیش زمینه و هدف
    خستگی از علائم اصلی در نارسایی قلبی است که منجر به عدم تحمل فعالیت و از دست دادن استقلال در مراقبت از خود می شود. این مطالعه باهدف تعیین تاثیر تکنیک های حفظ انرژی بر خستگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به صورت نیمه تجربی بر روی 51 بیمار با نارسایی قلبی و به روش نمونه گیری در دسترس انجام گردید. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و مقیاس شدت خستگی قبل از انجام مداخله جمع آوری شد. بیماران به روش تصادفی سازی در دو گروه آزمون و کنترل قرار داده شدند. تکنیک های حفظ انرژی در گروه آزمون آموزش داده شد و بیماران این تکنیک ها را به مدت شش هفته در فعالیت های روزانه خود به کار بستند. در پایان دوره مداخله، پرسشنامه شدت خستگی توسط نمونه ها در هر دو گروه تکمیل گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمون های تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که به کارگیری تکنیک های حفظ انرژی در گروه آزمون، منجر به کاهش میانگین نمره شدت خستگی گردید درحالی که در گروه کنترل، میانگین نمره شدت خستگی افزایش یافت. اختلاف میانگین نمرات در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله معنی دار بود. در کل اختلاف میانگین نمرات شدت خستگی بین دو گروه نیز معنی دار بود.
    بحث و نتیجه گیری
    تکنیک های حفظ انرژی یک روش غیر دارویی کاهنده خستگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بوده و می تواند به سهولت مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، خستگی، حفظ انرژی
  • طیبه آقامحمدی، سادات سید باقر مداح، فرحناز محمدی شاهبلاغی*، اصغر دالوندی، مصطفی خالقی پور صفحات 1013-1023
    پیش زمینه و هدف
    نارسایی قلبی، یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در سراسر دنیا می باشد که هزینه های زیادی بر سیستم های بهداشتی تحمیل می نماید. راهکارهای متعددی برای کنترل بیماری وجود دارد که برنامه خودمدیریتی یکی از این روش هاست. مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر آموزش برنامه خودمدیریتی بر خودکارآمدی سالمندان مبتلا به نارسایی قلب انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی یک سوکور بود که بر روی 90 بیمار منتخب مبتلا به نارسایی قلب مراجعه کننده به بیمارستان 22 بهمن نیشابور انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد 45 نفره تقسیم شدند. برنامه خودمدیریتی شامل آگاهی و شناخت، فرایند حل مسئله، رژیم غذایی، ورزش و کنترل استرس بود که به مدت شش هفته به بیماران آموزش داده شد و طی دو ماه پی گیری گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه خودکارآمدی بیماران قلبی سالیوان قبل، بعد و هشت هفته پس از انجام مداخله جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با آزمون های آماری 2χ، تی مستقل، آنالیز واریانس با اندازه های تکراری انجام گرفت.
    یافته ها
    بررسی ها نشان داد قبل از مداخله بین میانگین خودکارآمدی قبل از مداخله در دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که این روش برای متقاعد کردن بیماران به انجام تغییرات رفتاری و پایبندی به رژیم های دارویی در بلندمدت می تواند مناسب باشد. لذا می توان از برنامه خودمدیریتی به عنوان راهبردی در ارتقاء سلامت بیماران استفاده نمود.
    کلیدواژگان: خودمدیریتی، نارسایی قلبی، خودکارآمدی، سالمندان
  • شهناز ترک زهرانی، زهره احمدی*، نزهت شاکری، فیروزه روستا، زهره محمودی صفحات 1024-1031
    پیش زمینه و هدف
    از وظایف مهم در اداره زایمان بهبود پیامد زایمان است و یک متغیر اثرگذار بر آن، روش زور زدن مادر در مرحله دوم زایمان است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر زور زدن با استفاده از تکنیک های تنفسی بر سرانجام زایمان انجام شد. متغیرهای موردبررسی در این پژوهش طول مرحله دوم زایمان، نوع زایمان، نمره آپگار دقیقه اول و پنجم و شیوع ضربان غیرطبیعی قلب جنین بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به صورت کارآزمایی بالینی در بیمارستان کمالی کرج با مشارکت 166 خانم باردار نخست زا در دو گروه 83 نفری انجام شد. نمونه ها در دو گروه زور زدن با استفاده از تکنیک های تنفسی و زور زدن به صورت روتین قرار گرفتند. در گروه کنترل زور زدن به صورت روتین و با حبس نفس انجام شد. در گروه تکنیک تنفسی از مادرخواسته شد با شروع درد 2 نفس عمیق شکمی کشیده با دهان باز و کنترل بازدم 5-4 ثانیه زور بزند و زور بعدی را به نحو آموزش داده شده از سرگیرد. روند زور زدن تا لحظه خروج جنین ادامه داشت و از مرحله کرانینگ به بعد در گروه مداخله مادران هدایت شدند تا زور زدن خود را کنترل و تکنیک تنفسی فوت کردن را به صورتی که آموزش دیدند انجام دهند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه و چک لیست مشاهدات بود. تجزیه تحلیل داده ها با آزمون های کای اسکوئر، تی تست، من ویتنی و تست دقیق فیشر با سطح معنی داری p<0/05 توسط نرم افزار SPSS18 انجام شد.
    یافته ها
    متوسط طول مرحله دوم در دو گروه تفاوت معناداری نداشت (619/0P=) متوسط آپگار دقیقه اول و دوم در گروه تکنیک تنفسی بیشتر بود (044/0P=). شیوع ضربان غیرطبیعی قلب جنین در گروه کنترل بیشتر بود (002/0P=).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد استفاده از تکنیک های تنفسی در مرحله دوم زایمان احتمالا پیامد نوزادی را بهبود بخشیده درحالی که روی طول مرحله دوم تاثیری ندارد.
    کلیدواژگان: تکنیک تنفسی، زایمان، زور زدن
  • رحیم بقایی، وحید علی نژاد، ابوالحسن شریفی* صفحات 1032-1040
    پیش زمینه و هدف
    اضطراب، یکی از شایع ترین و مهم ترین واکنش های روانی بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی می باشد، که تاثیر بسیار منفی بر سیر بیماری و مرحله بهبودی جسمی و روانی بیماران دارد. مطالعه حاضر باهدف، تعیین تاثیر اجرای بازتوانی قلبی بر میزان اضطراب بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    این پژوهش، یک مطالعه نیمه تجربی است که در آن 120 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد بستری در بخش سی سی یو بیمارستان عباسی میاندوآب برحسب معیارهای ورود به مطالعه به صورت غیر تصادفی در دو گروه (هر گروه 60 نفر) مداخله و کنترل قرار گرفتند. در این مطالعه گروه کنترل مراقبت های رایج بخش را دریافت کردند و برای گروه مداخله برنامه بازتوانی به مدت 12 هفته اجرا گردید. ابزار گرده آوری داده ها چک لیست دموگرافیک و پرسشنامه اضطراب اسپیل برگر بود که در ابتدای پذیرش و 12 هفته بعد از ترخیص تکمیل گردید. از نسخه SPSS 16 و آزمون های آماری کای اسکوئر، تی زوجی و تی مستقل و آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و واریانس) برای آنالیز داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اجرای برنامه بازتوانی قلبی باعث شده که اختلاف معنی داری بین گروه مداخله و کنترل در میزان اضطراب وجود داشته باشد (001/0P=). نتایج نشان داد که میزان اضطراب در گروه کنترل تفاوت معنی داری نسبت به شروع اجرای برنامه بازتوانی قلبی نداشته است (12/0P=). اما در گروه مداخله این تفاوت معنی دار بوده است. (001/0P=).
    نتیجه گیری کلی: اجرای بازتوانی قلبی می تواند باعث کاهش اضطراب در بیماران مبتلا به انفارکتوس شود که این می تواند در روند مراقبت و بهبودی بیماران موثر باشد.
    کلیدواژگان: انفارکتوس میوکارد، اضطراب، بازتوانی، آموزش
  • آزاد رحمانی، وحید زمان زاده، راشد افروز *، فرحناز عبدالله زاده صفحات 1041-1051
    پیش زمینه و هدف
    تشخیص سرطان تجربه ای بسیار ناخوشایند و غیرقابل باور برای هر فرد است که مشکلات جسمی و ناراحتی های روانی را به همراه دارد. حمایت پرسنل درمانی از منابع مهم مقابله ای برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان در سازگاری با بیماری است که تحمل این مشکلات را برای بیماران تسهیل و شدت استرس های زندگی در بیماران را کاهش می دهد. این مطالعه به منظور بررسی سطح حمایت پرسنل درمانی در بیماران مبتلا به سرطان مراجعه کننده به مرکز درمانی امام خمینی (ره) اردبیل انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی در مرکز درمانی امام خمینی (ره) وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در سال 1393 انجام گرفت. 230 بیمار دارای تشخیص قطعی سرطان با روش در دسترس در این مطالعه شرکت داده شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای شامل دو قسمت مشخصات دموگرافیک و حمایت پرسنل درمانی جمع آوری و با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی شامل فراوانی، درصد، میانگین، انحراف معیار و ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سطح حمایت پرسنل درمانی با دامنه امتیاز 80-16، برابر 7/58 بود. میانگین سطح حمایت پزشکان و پرستاران با دامنه امتیاز 40-8 به ترتیب برابر 3/29 و 4/29 به دست آمد. ارتباط معنی داری بین سطح حمایت پرسنل درمانی با سن، جنس، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات، نوع شغل، وضعیت درآمد، سابقه متاستاز، سابقه عود بیماری، مدت زمان سپری شده از عود یا متاستاز و مدت زمان سپری شده از آگاهی از تشخیص بیماری وجود نداشت. بین سطح حمایت پرسنل درمانی با سابقه بستری شدن ارتباط معنی دار و معکوس وجود داشت. میانگین حمایت پرسنل درمانی در بیماران متاهل، کارمند، دارای مدرک تحصیلی دیپلم، دارای خرج بیش از درآمد، زندگی به همراه همسر و مبتلا به سرطان خون بیشتر بود. بین زنان و مردان در سطح حمایت پرسنل درمانی تفاوتی وجود نداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاکی از متوسط به بالا بودن سطح حمایت پرسنل درمانی در بیماران مبتلا به سرطان بود. همچنین، بر اساس نتایج، افراد مجرد و مطلقه و بیوه، بی سواد، بیکار، زندگی به همراه فرزندان و دارای سرطان ریه حمایت پرسنل درمانی کم تری دریافت کرده بودند. بنابراین، لازم است نقش پرسنل درمانی در برنامه ریزی مراقبتی برای این بیماران به خصوص در گروه های با سطح حمایت پایین مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان، حمایت، پرسنل درمانی، مشخصات دموگرافیک
|
  • Maryam Abedi, Ehsan Saboory, Soheila Rabiepour *, Javad Rasoli Pages 969-981
    Background and Aims
    Pregnancy of a woman is one of the most stressful periods during her life. Stress in pregnancy, childbirth and breastfeeding time can cause adverse results of pregnancy. Considering the importance of the mental health of pregnancy period, that can have significant impact on mother health and also on mental and physical health of baby, we decided to do a study to determine the relationship between stress in pregnancy and its outcomes on pregnant mothers in Miandoab.
    Materials and Methods
    This longitudinal study was done on110 pregnant women in Fatimazahra hospital, and health care centers in miandoab from November 2015 to late March 2016. All available mothers, who were on 24-28weeks of their pregnancy were selected for the study. Cohen perceived stress questionnaires and demographical information were completed by mothers in their 28-32 and 32-36 weeks of their pregnancy. In their delivertime, Cohen Perceived Stress questionnaires and questions about pregnancy outcomes in each follow-up were completed by mothers again. All obtained data were analyzed statistically (by spss version 23 and P
    Results
    There was a significant relationship between the average of perceived stress score by mothers and preeclampsia (P=0.008) and also spotting and bleeding during pregnancy (P=0.03). There was a negative significant relationship between perceived stress score by mothers score and newborns weight (P=0.039), and newborns height (P=0.014). A significant relationship between the stress score in 32-36 weeks and soaking up the baby with meconium was also found (P=0.018).
    Conclusion
    According to undesirable results that stress can have in pregnancy and delivery and also on the newborn, it is recommended to apply mental health screening in pregnancy and stress reduction techniques at this period.
    Keywords: Stress, pregnancy, Pregnancy Outcome
  • Mohammad Mehdi Mohammadi, Roghayeh Poursaberi * Pages 982-989
    Background and Aims
    Understanding the identity styles of adolescents with cancer can predict the progress in their academic self-regulation. The present study was performed to determine the relationship between identity styles and academic self-regulation in adolescents of Kermanshah city in school year 2015-2016.
    Materials and Methods
    The present cross-sectional study was conducted on 269 adolescents with cancer that were covered by the Mahak institute in school year 2015-2016. Data sampling method was simple random sampling method. The main tool for data collection contains Berzonsky Identity Style questionnaire and Ryan & Connell questionnaire. Data analysis was performed by using SPSS version 22, descriptive statistics (mean and standard deviation), and inferential statistics (Pearson correlation coefficient and regression test).
    Results
    Significant positive relationships were found between academic self-regulation and informational identity style (r= 0.397 and p=0.0001), normative identity style and academic self-regulation (r= 0.309 and p= 0.0001), identity commitment and academic self-regulation (r= 0.287, p=0.0001). However, there was a significant negative correlation between confusion / avoidance and academic self-regulation (r= -0.189 and p=0.002). The informational identity style and confusion/ avoidance style predicted academic self-regulation significantly (regression coefficient 0.259 and -0.147).
    Conclusion
    The results showed that among identity styles, informational style and avoidant identity style had a greater share in anticipation of self-regulation. Therefore, according to the findings of the present study, special workshops for parents and teachers and young people in secondary schools should be held to help identify processes (especially education and informational identity style).
    Keywords: identity styles, academic self-regulation, adolescents
  • Salman Daliri, Arezoo Karimi, Kourosh Sayehmiri *, Ali Delpishe Pages 990-1002
    Background and Aims
    The weight at birth is an important health indicator of infants. Underweight infant’s birth is one of the major health problems and most fundamental causes of infant’s death. This study was performed to determine the relation of mothers’ demographic factors with underweight infant’s birth as meta-analysis in Iran.
    Materials And Methods
    This study is a meta-analysis of mothers’ demographic factors with underweight infant’s birth in Iran, which was conducted on published articles in the country. In this aim by searching the information at SID, Medlib, Irandoc, Google scholar, Pubmed, ISI, Iranmedex, Scopus and Magiran, using key words and their compounds, all related articles were extracted independently by two trained researchers. The results of studies analyzed using the STATA and Spss20 software.
    Results
    In the initial searching of 49 articles, 28 articles met inclusion criteria for study. Mother’s pre-pregnancy weight (OR: 2/28, CI%95: 1/42-5/61), and mother's job (OR: 1/15, CI%95: 0/72-1/84), respectively, has got the most and the least relation with the underweight infant’s birth.
    Conclusion
    According to the results of the study, there is significant relationship between underweight infant’s birth and mother’s pre-pregnancy weight, mother’s age under 19 years, mother’s education and place of residence. Thus the control of mentioned risk factors in the mothers before the pregnancy can lead to the reduction of the underweight infant’s birth.
    Keywords: Iran, Low Birth Weight, mother's demographic factors, meta-analysis
  • Marzieh Ziaeirad *, Elham Davari Dolatabadi, Golamreza Ziaei Pages 1003-1012
    Background And Aims
    Fatigue is one of the main symptoms in heart failure that leads to intolerance in activities and loss of independence in self-care. The goal of this study is to determine the effect of energy conservation techniques on the fatigue in patients with heart failure.
    Materials And Methods
    We conducted a Quasi-experimental study on 51 patients with heart failure by convenience sampling. Data were collected by demographic questionnaire, and the Fatigue Severity Scale (FSS). The samples were divided into two groups, experimental and control, by the randomization method. Energy conservation techniques (ECT) were taught to the experimental group so that they applied these techniques in their daily activities within 6 weeks. Both group completed the FSS questionnaire at the end of the duration. We analyzed the obtained data by SPSS software using descriptive statistics, Independent T test and paired T test.
    Results
    The results showed that after doing ECT by experimental group, the mean of fatigue severity scores in experimental group reduced. However, in the control group, the mean of the fatigue severity scores increased. In both groups, the difference of mean scores before and after intervention was significant. In general, comparison of mean scores of fatigue severity between two groups was not significant.
    Conclusion
    Energy conservation techniques as a non-drug approach lead into reducing the fatigue in patients with heart failure and can be used easily.
    Keywords: Heart failure, Fatigue, Energy conservation
  • Tayebe Aghamohamadi, Sadat Aghamohamadi Said Ba Bagher Maddah, Sadat Farahnaz Mohammadi Shahbolaghi *, Asghar Dalvandi, Mostafa Khaleghipour Pages 1013-1023
    Background and Aims
    Heart failure is one of the most common chronic diseases which forces a huge cost to the health system. To manage the heart failure, there are several strategies. One of these methods is self-management program. This study aimed to determine the effect of self-management program on self-efficacy in elderly patients with heart failure.
    Materials and Methods
    This study was a single blind clinical trial which was carried out on 90 patients with heart failure class 2 and 3 who referred to Neyshabour 22 Bahman hospital.
    The participations were randomly assigned into two (n=45) interaction & control groups. Self-management program included awareness and recognition, problem-solving process, diet, exercise, stress management, who were trained for six weeks. The patients were followed for two months. Data were collected with using of demographic characteristics questionnaire and self -efficacy of cardiac patients before, after, and eight weeks after intervention Data analyses were done by chi-square, independent t-test, Fisher, and ANOVA with repeated measures.
    Results
    The results showed that patients in both groups were matched in terms of background factors before the intervention, there was no significant difference between the mean efficacy in two groups (p>0/05). However, by measuring twice after the intervention, there was a significant difference between the mean efficacy in two groups (p
    Conclusion
    According to the findings, we can conclude convincing the patients to perform long-term behavior changes, and adhering them to drug regimens may be an appropriate method. Therefore this program can be used strategically to promote the health of patients with heart failure.
    Keywords: self-management, heart failure, self-efficacy, elderly
  • Shahnaz Tork Zahrani, Zohre Ahmadi *, Nezhat Shakeri, Firouze Roosta, Zohre Mahmoodi Pages 1024-1031
    Background and Aims
    One of the important tasks in managing labor is improving delivery outcome. Maternal pushing during the second stage of labor is an important variable to affect this. This study is done to investigate the effect of breathing technique of blowing on delivery outcome.
    Materials and Methods
    This study was a clinical trial which involved 166 nulliparous pregnant women performed at Kamali Hospital in IRAN. Subjects were randomly assigned to two groups using breathing techniques (case group) and valsalva maneuver (control group). In the control group, pushing was done with holding the breath. In the breathing techniques group, the women were asked to take 2 deep abdominal breaths at the onset of pain, then take another deep breath, and push 4-5 seconds with the open mouth while controlling the exhalation. And from the crowning stage onward, the women were directed to control their pushing, and do the blowing technique.
    Results
    The results showed that concerning the length of second stage of labor, there was no significant difference between the two groups (P=0.619). In breathing techniques group, the first and fifth minute Apgar was higher (P = 0.044), while the frequency of abnormal fetal heart rate was higher in control group (P = 0.002).
    Conclusion
    The results showed that the use of breathing techniques in second stage of labor, likely improve neonatal outcome while it does not affect on the length of second stage of labor.
    Keywords: breathing technique, delivery, pushing, second stage
  • Rahim Baghaei, Vahid Alinejad, Abolhassan Sharifi * Pages 1032-1040
    Background and Aims
    Anxiety is one of the most common and most important psychological reactions of patients with acute myocardial infarction. This has very negative effect on prognosis of the disease and the patient’s physical and mental recovery.This study aimed to investigate the effect of cardiac rehabilitation on the anxiety of patients with myocardial infarction.
    Materials and Methods
    it was a semi experimental study. 120 patients with myocardial infarction hospitalized to CCU Miyandoab Abbassi Hospital were selected based on inclusion criteria and divided into two groups. In this study, the control group received routine care and for the intervention group was used cardiac rehabilitation For 12 weeks. Data were collected by demographics checklist and Spiel Berger anxiety questionnaire that was completed in admission time and 3 months after discharge. Data was analyzed with Chi-square, t-test and paired t-test and descriptive statistics (mean, standard deviation and variance) by spss version 16.
    Results
    The results showed that the cardiac rehabilitation had significant effects on reducing the state anxiety levels between intervention and control groups (p=0/001).The results showed that anxiety in the control group had no significant difference compared before the start of implementation of the cardiac rehabilitation (p=0/12). But this difference was significant in the intervention group (p=0/001).
    Conclusion
    Findings suggest that cardiac rehabilitation reduce the anxiety in patients with myocardial infarction, which has effective patient care and recovery.
    Keywords: Anxiety, Myocardial Infarction, Education, Rehabilitation
  • Azad Rahmani, Vahid Vahid Zamanzadeh, Rashed Afrooz *, Farahnaz Abdullahzadeh Pages 1041-1051
    Background And Aims
    Cancer is an uncomfortable and unbelievable experience for everyone which causes many physical and psychological disturbances. Health care providers support can be an important coping resource to help patients with cancer to cope with the suffering of the illness. This study has been carried out to investigate the health care provider’s õ support to the cancerous patients who referred to Ardabil Imam Khomeini medical center.
    Material and
    Methods
    This descriptive analytical study has done in 230 cancerous patients who were admitted to Imam Khomeini medical center affiliated to Ardabil University of Medical Sciences, Iran. The samples were selected using a convenience sampling method. The data were collected by a questionnaire including two sections of demographic characteristics and, Northouse Social Support questionnaire, and then they were analyzed by different statistical methods.
    Results
    The mean level of health care providers õ support was 58.7 out of a range of 16 to 80. The mean support level of physicians and nurses from a range of 8 to 40, were 29.3 and 29.4 respectively. The relationship between health care provider’s õ support and factors such as age, sex, marital status, education level, job, income status, history of metastasis, history of recurrence, time passed since recurrent and metastasis and time passed since diagnosis was not significant. The relationship between mean level of health care provider’s õ support and history of admission was reversely significant. The mean of health care providers õ support was higher in patients who were married, employed, high school graduated, having expenses more than income, and living with their spouse. The hematologic cancerous patients have got more support as well. There was no significant difference between male and female health care providers õ support.
    Conclusion
    The study showed moderate to high levels of health care providers õ support among Iranian cancerous patients. Also, based on the results, single, divorced, widow, illiterate, unemployed, living with children and lung cancer patients received low health care providers õ support. Accordingly, the role of health care providers should be magnified in patients with low care support.
    Keywords: Cancer, Support, Health care providers, Demographic characteristics