فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی قم
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 60، فروردین 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • قاسم فرجانی کیش *، شیرزاد اسماعیلی ثانی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    در دهه های اخیر، با توجه به افزایش استفاده از وسایل مولد میدان های الکترومغناطیسی در جوامع مدرن صنعتی، اثرات زیستی این امواج بر رشد و نمو موجودات زنده مورد توجه قرار گرفته است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی تغییرات پاتولوژیک ایجادشده توسط میدان الکترومغناطیسی با فرکانس پایین بر ساختار بافتی کلیه بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، تعداد 80 سر موش صحرایی، به صورت تصادفی به 4 گروه 20تایی (یک گروه کنترل و 3 گروه آزمایش) تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ گونه امواجی دریافت نکردند و گروه های آزمایش، روزانه به مدت 1، 2 و 3 ماه (هر روز 20 بار و هر بار 15 دقیقه) در معرض میدان الکترومغناطیسی (امواج حاصل از موبایل) قرار گرفتند. در نهایت، پس از اتمام دوره های زمانی مورد نظر، موش ها وزن گیری و سپس تشریح شدند. جهت آزمایش هیستوپاتولوژی، نمونه های بافتی مناسب از کلیه، در فرمالین بافردار 10%تثبیت گردید. پس از تهیه برش های 5-4 میکرونی از قالب ها و انجام رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین (H&E)، بافت ها به وسیله میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به کمک آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی دانکن تجزیه و تحلیل شدند. سطح معنی داری، 05/0 p<در نظرگرفته شد.
    یافته ها
    در نتایج حاصل از وزن موش ها و وزن کلیه ها، اختلاف معنی داری در گروه های آزمایش نسبت به گروه کنترل مشاهده نشد. آزمایشهای میکروسکوپی گروه های آزمایش، بیانگر تغییرات بافتی شامل: هیپرمی عروق کلیه، دژنرسانس و نکروز سلول های توبول ها و گلومرول ها، ارتشاح سلول های آماسی و خونریزی در بافت بینابینی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد امواج حاصل از موبایل، به صورت طولانی مدت بر ساختار بافتی کلیه اثرات مخرب دارد.
    کلیدواژگان: میدان الکترومغناطیسی، تغییرات هیستوپاتولوژیک، کلیه، موش صحرایی
  • تورج ضمیرنستا، مزدک رازی *، شاپور حسن زاده، حسن ملکی نژاد صفحات 10-17
    زمینه و هدف
    آفلاتوکسین B1(AFB1)، میکوتوکسینی است که به وسیله قارچ آسپرژیلوس فلاووس و پارازینیکوس تولید می شود. AFB1 در بین چهار نوع AFB1، AFB2، AFB3 و AFN4، فراوان ترین و سمی ترین نوع در دنیا است. آفلاتوکسین، تولید و کیفیت اسپرم را کاهش می دهد. در مطالعه حاضر تاثیر AFB1 بر روند اسپرماتوژنز، اسپرمیوژنز و آپوپتوز سلولی در بافت بیضه بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 24 قطعه موش سوری در 4 گروه کنترل قرار گرفتند. گروه کنترل؛ 2/0 میلی گرم روغن ذرت و گروه های آزمایشی؛ AFB1 ( دوز 20 میکروگرم) را به ترتیب 7، 15 و 35 روز با تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. متعاقب 7، 15 و 35 روز، نمونه های بافت بیضه گرفته شد و بعد از تهیه مقاطع بافتی، رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین (H&E) انجام گرفت. پارامترهای هیستومورفومتریک و آسیب DNA به روش DNA Ladder ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آنالیز یک طرفه در سطح معنی داری، 05/0>p تحلیل شدند
    یافته ها
    در این مطالعه، AFB1 منجر به آسیب بافتی، به ویژه در رده سلول های زایا گردید. درصد لوله های اسپرم ساز با ضرایب تمایزی، جایگزینی لوله ای و اسپرمیوژنز منفی در موش های دریافت کننده AFB1، افزایش و قطر لوله های اسپرم ساز و ضخامت اپی تلیوم ژرمینال، به طور معنی داری (05/0>p) کاهش یافت. در نهایت، AFB1 آسیب های وارده به DNA را افزایش داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد AFB1 با افزایش آسیب های وارده به DNA، آپوپتوز سلولی را در بیضه افزایش می دهد، همچنین می تواند ضرایب جایگزینی، تمایز و اسپرمیوژنز را در بافت بیضه کاهش دهد که درپی آن موجب کاهش تولید و کیفیت اسپرم می گردد.
    کلیدواژگان: آفلاتوکسین بی 1، اسپرماتوژنز، اسپرمیوژنز، آسیب، دی ان آ، موش
  • فاطمه بامدادپسند شکارسرایی، محسن اسلامی فارسانی *، نسرین حیدریه صفحات 18-28
    زمینه و هدف
    به دلیل فقدان عروق خونی در بافت غضروف، آسیب های این بافت قابل ترمیم نیست. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر ایزوفلاون سویا بر تکثیر و تمایز سلول های بنیادی مشتق از چربی به کندروسیت و بیان ژن های کلاژن II و آگریکان انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، ابتدا چربی زیرجلدی انسانی در طی عمل لیپوساکشن، تهیه و با آنزیم کلاژناز (نوع ( I جهت تجزیه کلاژن انکوبه شد و کلاژناز توسط مدیوم DMEM، غیرفعال و پس از سانتریفوژ در رسوب سلولی کشت داده شد، سپس در پاساژ سوم، سلول ها جدا و در محیط کندروژنیک جهت تمایز به غضروف قرار گرفتند، و به سه گروه: کنترل، تیمار با TGF-β1 و تیمار با قرص ایزوفلاون سویا تقسیم شدند. قرص ها در آب مقطر حل شده و با عبور از فیلتر 2/0 میکرومتری استریل، به محیط کشت اضافه شدند و 48 ساعت بعد بقای سلولی به وسیله MTT و 14 روز بعد بیان ژن های کلاژن II و آگریکان با Real Time – PCR بررسی گردید. یافته ها با آزمون واریانس یک طرفه و تست توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج MTT، افزایش معنی دار میزان Viability در گروه TGF-β1 نسبت به گروه کنترل و ایزوفلاون سویا را نشان داد (05/0>p). نتایج ((RT- PCR، افزایش بیان کلاژن II و آگریکان در گروه ایزوفلاون و TGF-β1 نسبت به گروه کنترل را نشان داد، همچنین میانگین CT مرتبط با ژن کلاژن II در دوگروه ایزوفلاون و TGF-β1 نسبت به گروه کنترل دارای افزایش معنی داری بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    سویا در محیط کشت موجب افزایش در بیان ژن های آگریکان، کلاژن II و تکثیر سلولی می شود، اما به نسبت گروه TGF-β1 این افزایش زیاد نیست.
    کلیدواژگان: ایزوفلاون سویا، سلول های بنیادی مزانشیمی، کندروسیت ها، کلاژن نوع 2، آگریکان ها
  • منیژه نوروزیان، حمید رجبی، فاطمه پناه زاده * صفحات 29-38
    زمینه و هدف
    سکته مغزی می تواند منجر به ناتوانایی های پایدار ازجمله آسیب های حرکتی و شناختی شود. این پژوهش با هدف تعیین اثر 6 هفته تمرین تای چی بر وضعیت شناختی، تعادل پویا و کیفیت زندگی زنان با عارضه سکته مغزی انجام شد.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، 20 نفر از زنان شهر قم با سکته مغزی (میانگین سن 5/3±8/65 سال، وزن 14±4/68 کیلوگرم و شاخص توده بدنی 1/5±3/26 کیلوگرم برمترمربع)، به صورت داوطلبانه، انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه: تجربی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. جهت ارزیابی وضعیت شناختی، کیفیت زندگی و تعادل پویا؛ از پرسشنامه های معاینه مختصر وضعیت شناختی، کیفیت زندگی SF-36 و آزمون مدت زمان برخاستن و رفتن استفاده شد. گروه تجربی به مدت 6 هفته، هر هفته 3 جلسه و به مدت 60 دقیقه (10 دقیقه گرم کردن، 40 دقیقه حرکات ساده تمرینات تای چی و 10 دقیقه بازگشت به حالت اولیه) تمرین کردند. داده ها با استفاده از آزمون های تی وابسته و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند (05/0p<).
    یافته ها
    در ابعاد سلامت روانی، عملکرد جسمانی، محدودیت ایفای نقش به دلایل جسمانی و مجموع کل کیفیت زندگی در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل، افزایش معنی داری مشاهده گردید (05/0p<). همچنین بهبود معنی داری در تعادل پویا گروه تجربی نسبت به گروه کنترل دیده شد (05/0p<)، اما با وجود بهبود وضعیت شناختی، تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه، می توان گفت تمرین تای چی به عنوان تمرین کم شدت و ساده منجر به بهبود تعادل پویا و کیفیت زندگی زنان با سکته مغزی می شود.
    کلیدواژگان: تای چی، وضعیت شناختی، تعادل پویا، کیفیت زندگی، سکته مغزی
  • محسن حیدری *، حسین گودرزی، علی هاشمی، گیتا اسلامی، سعید خشنود، شکوه امرایی صفحات 39-48
    زمینه و هدف
    افزایش ظهور مقاومت فلوروکینولونی بین سویه های بالینی کلبسیلا پنومونیه، گزینه های درمانی عفونت های ناشی از این باکتری ها را کاهش داده است. این مطالعه با هدف بررسی شیوع ژن های کدکننده پمپ های ترشحی qepA و acrAB در سویه های کلبسیلا پنومونیه صورت گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه بر روی 117 سویه کلبسیلا پنومونیه جداشده از بیماران بستری در بیمارستان های منتخب شهر تهران، طی سالهای 1394-1393 انجام شد. تست های حساسیت ضدمیکروبی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن (براساس رهنمودهای CLSI) و شناسایی ژن های qepA، acrB و acrA، با استفاده از تکنیک PCR انجام گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه کلیستین و تیجیسیکلین، بهترین تاثیر را علیه نمونه های بالینی کلبسیلا پنومونیه داشتند. طبق نتایج PCR؛ 110 ایزوله (94%) دارای ژن acrAو 102 ایزوله (87%) دارای ژن acrB بودند. ژن qepA در هیچ یک از سویه های کلبسیلا پنومونیه یافت نشد.
    نتیجه گیری
    طبق نتایج مطالعه حاضر، شیوع ژن های کدکننده پمپ ترشحی acrAB در سویه های کلبسیلا پنومونیه که باعث مقاومت به فلوروکینولون ها می شود، موجب نگرانی است. بنابراین، برای کنترل عفونت و جلوگیری از گسترش باکتری های مقاوم به دارو، نیاز به مدیریت دقیق در تجویز دارو و شناسایی ایزوله های مقاوم می باشد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، پمپ ترشحی، فلوروکینولون ها، تست حسایت میکروبی، سیپروفلوکسازی
  • سید سعید سرکشیکیان *، احمد حرمتی صفحات 49-56
    زمینه و هدف
    ERCP، تکنیکی تخصصی است که امکان تصویرسازی از مجاری صفراوی، پانکراتیک و دامنه ا ی از مداخلات درمانی را فراهم می سازد. پیچیدگی این تکنیک باعث شده تا منافع این روش، در چالش با عوارض جدی و حتی مرگبار قرار گیرد که پانکراتیت، شایع ترین آنها است. این مطالعه با هدف بررسی بروز این عارضه، عوامل خطر و محافظتی انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، جامعه پژوهش را 310 نفر از مراجعین مرکز تحقیقات گوارش و کبد قم تشکیل می داد. در ابتدای شروع مطالعه، مشخصات فردی، تاریخچه و پاسخ تست های آزمایشگاهی لازم شرکت کنندگان، ثبت و سپس تحت ERCP قرار گرفت.
    شش ساعت پس از اقدام نیز نتایج معاینه و تست آمیلاز سرم ثبت گردید. داده ها با استفاده از آزمون ناپارامتریک مجذور کای و پارامتریک تی زوجی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بروز پانکراتیت، 1/8% و میزان مرگ و میر، 9/0% بود. 34% بیماران دچار هایپرآمیلازمی بودند. کانولیشن دشوار و تعداد ورود کانول به مجرای پانکراتیک، عامل خطر این عارضه گزارش شد. میانگین سطح آمیلاز سرم بعد از ERCP در مبتلایان پانکراتیت، افزایش معنی داری داشت.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه، یافته بروز 1/8% پانکراتیت و مرگ و میر 09/0%، مشابه مطالعات پیشین بود، اما نقش محافظتی جای گذاری استنت مجرای پانکراتیک تایید نشد. همچنین ورود کانول به مجرای پانکراتیک و تعدد آن، از عوامل خطر بارز بود. آمیلاز سرم، همراهی روشنی با پانکراتیت بالینی داشت. تجربه بیشتر اندوسکوپیست و بهبود عملکرد ابزار نیز به کاهش خطر پانکراتیت انجامید. لذا طبق نتایج آمیلاز سرم، داده قابل اعتمادی برای تشخیص این عارضه می باشد.
    کلیدواژگان: پانکراتیت، بروز، عوامل خطر، عوامل محافظت کننده، آمیلاز سرم
  • محمد بکاییان، شهرام شهرکی زاهدانی *، حامد طهماسبی، جواد ادبی صفحات 57-67
    زمینه و هدف
    توکسین های تولیدشده به وسیله باکتری ها، یکی از شایع ترین مواردی است که می تواند در کنار سایر عوامل بیماری زای باکتریایی، باعث بروز یا تشدید بیماری شود. ازجمله بیماری های ایجادشده توسط توکسین های باکتریایی می توان به سندرم شوک توکسیک اشاره کرد. عامل تولید این توکسین ژن tst بوده که می تواند بین سویه های مختلف استافیلوکوک اورئوس به راحتی منتقل شود. در این مطالعه ژن توکسین 1 سندرم شوک توکسیک در نمونه های بالینی استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین به روش Multiplex PCR بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، طی یک دوره 9 ماهه، 470 نمونه از بیماران بستری در بخش های مختلف و مراجعه کننده به مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهر زاهدان در سال 1394 جمع آوری شد. جداسازی و غربالگری اولیه سویه مقاوم به متی سیلین با استفاده از روش فنوتیپی انجام گرفت. از دیسک های اوگزاسیلین و سفوکسیتین استفاده گردید. بعد از جداسازی سویه های مقاوم، ژن های femA، mecA با روش ژنوتیپی و ژن tst با روش مولتی پلکس PCR بررسی شدند.
    یافته ها
    از 170 ایزوله بالینی استافیلوکوک اورئوس، 93 ایزوله از نظر فنوتیپی دارای مقاومت به متی سیلین بودند که از این میان، 89 ایزوله دارای ژن mecA و 14 ایزوله دارای ژن tst بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد شیوع سویه های مقاوم به متی سیلین و سویه هایی که توانایی حمل ژن عامل TSST1 را دارا هستند، در شهر زاهدان بالا بوده است. همچنین گردش این ایزوله ها در افرادی که سطح ایمنی ضعیفی دارند می تواند اثرات بسیار شدیدتری را از خود بر جای بگذارد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس، توکسین1 سندروم شوک توکسیک، انتروتوکسین، مقاومت به متی سیلین
  • هادی سلیمی *، گیتا علیپور، نسرین میری، فاطمه کرمانشاهی صفحات 68-78
    زمینه و هدف
    اعتیاد به عنوان بلای خانمانسوز، جامعه بشری، به ویژه قشر نوجوان و جوان را به شدت تهدید می کند. چگونگی ادراک و واکنش افراد نسبت به محرک های محیطی و ناتوانی در پردازش شناختی اطلاعات هیجانی و تنظیم هیجان ها می تواند سوق دهنده افراد به سمت اعتیاد باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی همبستگی بین حساسیت پردازش حسی و ناگویی خلقی (آلکسی تایمیا) با روی آوری به اعتیاد انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به روش توصیفی - مقطعی بر روی 166 نفر از دانشجویان دختر ساکن خوابگاه گلستان علوم پزشکی قزوین در سال 1394 انجام شد. نمونه ها به طور تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های روی آوری به اعتیاد، حساسیت پردازش حسی و ناگویی خلقی (FTAS-20) استفاده گردید. داده ها با ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج همبستگی پیرسون نشان داد همبستگی معنی داری بین مولفه های سهولت تحریک، حساسیت زیبایی شناختی و ناگویی خلقی با روی آوری به اعتیاد وجود دارد (01/0>p، 05/0>p)، نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد مولفه های سهولت تحریک، حساسیت زیبایی شناختی و ناگویی خلقی باهم، 4/20% از واریانس روی آوری به اعتیاد را تبیین می کنند. همچنین بین مولفه آستانه حسی پایین و روی آوری به اعتیاد، همبستگی معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، با بهبود چگونگی ادراک و واکنش افراد نسبت به محرک های محیطی، پردازش شناختی اطلاعات هیجانی و تنظیم هیجان ها، می توان امر پیشگیری از اعتیاد را تسهیل کرد.
    کلیدواژگان: رفتار اعتیادی، حساسیت پردازش حسی، نشانه های عاطفی، دانشجویان، زنان، پزشکی
  • فاطمه سادات رضوی نیا، مهسا باقرزاده فرد، نگار محمد زاده، سیامک محبی * صفحات 79-85
    زمینه و هدف
    پژوهش در زمینه علوم پزشکی، یکی از مهم ترین بخش های تحقیقاتی جوامع بوده و بودجه های تحقیقاتی زیادی در این زمینه هزینه می شود. از سویی، تربیت پژوهشگران در دانشگاه های علوم پزشکی نیز یکی از رسالت های دانشگاه ها می باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان نگرش دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قم نسبت به پژوهش انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی بر روی تمامی دانشجویان شاغل به تحصیل رشته پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی قم در نیمسال اول 1395-1394 انجام شد. 150 دانشجو به روش نمونه گیری در دسترس از تمام مقاطع مختلف رشته پزشکی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل: پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه روا و پایای سنجش نگرش نسبت به پژوهش بود. داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل، در سطح معنی داری کمتر از 05/0 تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، 7/62% (94 نفر) نمونه ها، مونث و 3/37% (56 نفر) مذکر بودند. میانگین سن و معدل دانشجویان به ترتیب 52/21 سال و 98/18 نمره بود. 7/54% سابقه همکاری و مشارکت در هیچ فعالیت پژوهشی را نداشتند. میانگین نمره نگرش نسبت به پژوهش، 66/7±60/86 بود. همچنین مشخص گردید تنها 7/0% دانشجویان دارای نگرش خوب و 7/98% دارای نگرش متوسط بوده اند. بین نمره نگرش برحسب جنس و سابقه انجام فعالیت پژوهشی، اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد وضعیت نگرش در دانشجویان علوم پزشکی قم نسبت به پژوهش، در شرایط مطلوبی قرار ندارد. بنابراین، اجرای برنامه های انگیزاننده و اطلاع رسانی های گسترده در این خصوص توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: نگرش، پژوهش، دانشجو، پزشکی، قم، ایران
  • اکوان پایمرد *، معصومه داوودی، ندا علی محمدی، معصومه داودی، فرزاد باطنی، مهدی مولوی وردنجانی، محمدبهنام مقدم، آرش خلیلی صفحات 86-91
    زمینه و هدف
    سکته مغزی از عوارض نادر بعد از سکته قلبی است. از درمان های دارویی سکته قلبی منجر به سکته مغزی می توان به آسپرین، پلاویکس و انوکساپارین اشاره کرد.
    مطالعه حاضر گزارش موردی سکته مغزی به دنبال سکته قلبی است که براساس پرونده بیمار و شرح حال بالینی وی به همراه یافته های پاراکلینیکی، به آن پرداخته شده است.
    معرفی مورد: بیمار آقایی 60 ساله است با سابقه بیماری های قلبی و دیابت، که روز نهم بهمن ماه سال 1394با درد شدید قفسه سینه و تنگی نفس به بخش اورژانس بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، مراجعه و بعد از گرفتن نوار قلب مشخص گردید بیمار علائمی از سکته قلبی در نوار قلب ندارد، اما آزمایش تروپونین بیمار در دو نوبت مثبت بود. تشخیص، سکته قلبی بدون بالارفتن قطعه ST بود. بیمار آسپرین و پلاویکس گرفت و پس از دریافت آمپول انوکساپارین به مقدار 80 میلی گرم به صورت زیرجلدی، دچار کاهش سطح هوشیاری شد که باعث GCS:5 و میدریاز یک طرفه راست و فلج حرکتی در نیمه سمت چپ بدن گردید، لذا سی تی انجام شد و بیمار حدود 90 میلی لیتر خونریزی در لوب تمپوپریتال داشت. بیمار به اتاق عمل منتقل گردید و همرا با لوبکتومی پارشیال و با کمک میکروسکوپ، 60 میلی لیتر خون خارج شد. بعد از بستری در ICU به مدت چند روز و تحت مد SIMV، بیمار اکستوبه گردید.
    با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی، به خصوص افزایش آمار سکته های قلبی در کشور، باید استفاده از آنتی کواگولانت ها با دقت بیشتری صورت گیرد و پس از دادن این گروه داروها، بیماران از لحاظ عوارض به صورت مرتب پایش شوند.
    کلیدواژگان: خونریزی مغزی، آنتی کواگولانت، سکته قلبی
|
  • Ghasem Farjanikish *, Shirzad Esmaeeli Sani Pages 1-9
    Background And Objectives
    In recent decades, due to the increasing use of devices generating electromagnetic fields in modern industrial societies, the biological effects of these radiations has been taken into consideration in terms of growth and development of living organisms. The aim of this study was to evaluate pathological changes in the kidney tissue structure induced by low-frequency electromagnetic field.
    Methods
    In this experimental study, 80 rats were randomly divided into 4 groups of 20 each (one control group and 3 experimental groups). The control group did not receive any radiation. The experimental rats were exposed to electromagnetic field (cell phone waves) for 1, 2, and 3 months (20times a day, each time 15min). Finally, at the end of the experimental period, the rats were weighed and dissected. The appropriate tissue samples of the kidney were fixed in buffered formalin 10% for histopathological examinations. After preparing 4-5-μm thick sections, the tissues were stained with haematoxylin and eosin (H&E) and studied by a light microscope. The results were analyzed using one-way ANOVA and Duncan post-hoc tests. The level of significance was considered to be p
    Results
    There was no significant difference in the results of body weight and kidney weight between the experimental and control group. Microscopic examinations of the experimental groups were indicative of histological changes, including hyperemia of the kidney vessels, degeneration and necrosis of tubular and glomerular cells, infiltration of inflammatory cells, and hemorrhage in the interstitial tissue.
    Conclusion
    The results of the present study indicated that long-term exposure to cell phone waves has damaging effects on the kidney tissue structure.
    Keywords: Electromagnetic field, Kidney, Histopathological changes, Rat
  • Touraj Zamir Nasta, Mazdak Razi *, Shapour Hassanzadeh, Hassan Malekinejad Pages 10-17
    Background And Objectives
    Aflatoxin B1 (AFB1) is a mycotoxin, which is produced by Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus. Among four types of AFB (AFB1, AFB2, AFB3, and AFN4), AFB1 is the most abundant and toxic in the world. Aflatoxin decreases sperm production and quality. In the present study, the effect of ABF1 was investigated on spermatogenesis, spermiogenesis, and cell apoptosis in the testicular tissue.
    Methods
    In this experimental study, 24 albino mice were divided into 4 groups; control group intraperitoneally received 0.2 ml corn oil and experimental groups received AFB1 (20 µg) for 7, 15, and 35 days, respectively. After 7, 15 and 35 days, the testicular tissue samples were taken, and after preparing tissue sections, hematoxylin and eosin (H&E) staining was performed. Histomorphometric parameters and DNA damage was evaluated using DNA Ladder method. Data analysis was carried out using one-way ANOVA at the significance level of p
    Results
    In this study, AFB1 led to tissue damage, especially in germ cells line. The percentage of seminiferous tubules with differentiation indices, tubular repopulation, and negative spermiogenesis, increased in the mice received AFB1; seminiferous tubules diameter and germinal epithelium thickness, significantly decreased (p
    Conclusion
    The findings of this study revealed that AFB1 increases testicular cell apoptosis via DNA damages, also it can increase differentiation indices, tubular differentiation, and spermiogenesis in testicular tissue, which consequently lead to decrease in sperm production and quality.
    Keywords: Aflatoxin B1, Spermatogenesis, Spermiogenesis, DNA damage, Mice
  • Fatemeh Bamdadpasand Shekarsarayi, Mohsen Eslami Farsani *, Nasrin Heydariya Pages 18-28
    Background And Objectives
    Due to the lack of blood vessels in cartilage tissue, its damage is not repairable. This study was conducted to investigate the effect of soy isoflavone on proliferation and differentiation of adipose-derived mesenchymal stem cells into chondrocytes and expression of collagen II and aggrecan genes.
    Methods
    In this experimental study, human subcutaneous fat was obtained during liposuction and incubated with collagenase enzyme (type 1) for the breakdown of collagen, and collagenase was deactivated by DMEM medium, and was cultured in the cell sediment after centrifugation, the cells were isolated after the third passage, were placed in chondrogenic medium for differentiate into the cartilage, and were divided into three groups, including control, treatment with TGF-β1, and treatment with soy isoflavones tablets. The tablets were dissolved in distilled water, sterilized by passing through a 0.2 um filter and were added to the culture medium. After 48 hours, cell viability was determined by MTT assay, and after 14 days, collagen II and aggrecan gene expressions were assessed by real-time PCR technique. Data were statistically analyzed by one-way ANOVA and Tukey's post-hoc test using SPSS 20 and p
    Results
    The results of MTT assay showed a significant increase in viability in the TGF-β1 group compared to the control and soy isoflavone groups (p
    Conclusion
    Soy in culture medium increases the expression of collagen II and aggrecan genes and cell proliferation, but this increase is not high compared to the TGF-β1 group.
    Keywords: Soy isoflavone aglycone, Mesenchymal stromal cells, Chondrocytes, Collagen type II, Aggrecans
  • Manijeh Norouzian, Hamid Rajabi, Fatemeh Panahzadeh* Pages 29-38
    Background And Objectives
    Stroke can lead to permanent disabilities, including motor and cognitive impairments. The aim of this study was to determine the effect of Tai Chi training on cognitive status, dynamic balance, and quality of life in women with stroke.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 20 women with stroke (mean age, 65.8±3.5 years; weight, 68.4±14kg; and body mass index, 26.3±5.1kg/m2) in Qom city, were selected voluntarily and randomly divided into experimental (N=10) and control (N=10) groups. Cognitive status, dynamic balance, and quality of life were assessed by Mini-Mental State Examination (MMSE) and SF-36 quality of life questionnaires and Timed Up and Go test. Tai Chi group trained for 6 weeks, three 60-minute sessions per week (a 10-minute warm-up period, a 40-minute simplified Tai Chi exercise, and a 10-minute cool-down period). Data were analyzed using dependent and independent t-tests and (p
    Results
    Significant increases were observed in mental health, physical function, role limitations due to physical problems, and total quality of life score in the experimental group compared to the control group (p0.05).
    Conclusion
    According to de results of the study, it can be said that Tai Chi training as a low-intensity and simple training improves dynamic balance and quality of life in women with stroke.
    Keywords: Tai Chi, Cognitive status, dynamic balance, quality of life, Stroke
  • Mohsen Heidary *, Hossein Goudarzi, Ali Hashemi, Gita Eslami, Saeed Khoshnood, Shokouh Amraei Pages 39-48
    Background And Objectives
    Increasing emergence of fluoroquinolone resistance among clinical isolates of Klebsiella pneumoniae (K. pneumoniae), has limited the treatment options for treatment of infections caused by these bacteria. The aim of this study was to investigate the dissemination of genes encoding AcrAB and QepA efflux pumps among K. pneumoniae strains.
    Methods
    This study was carried out on 117 K. pneumoniae strains isolated from patients hospitalized in selected hospitals in Tehran city, 2015-2016, Iran. Antimicrobial susceptibility tests were performed using disk diffusion method (based on CLSI guidelines) and identification of acr A, acr B and qep A genes using PCR assay.
    Results
    In this study, colistin and tigecycline had the best effect against clinical isolates of K. pneumoniae. According to PCR results, 110 (94%) isolates had acrA gene and 102 (87%) isolates had acrB gene, respectively. The qepA gene was not found in any of the K. pneumoniae strains.
    Conclusion
    According to the results of the present study, dissemination of the genes encoding AcrAB efflux pumps among K. pneumoniae strains, which cause resistance to fluoroquinolones, is a matter of concern. Therefore, infection control and prevention of the spread of drug-resistant bacteria requires careful management in drug prescription and identification of resistant isolates.
    Keywords: Klebsiella pneumonia, AcrAB efflux pump, Fluoroquinolones, Microbial sensitivity tests
  • Seyed Saeid Sarkeshikian *, Ahmad Hormati Pages 49-56
    Background And Objectives
    ERCP is a specific technique, which allows bile and pancreatic duct imaging along with a variety of therapeutic interventions. The complexity of this technique has led to a challenge between its benefits and its serious or even mortal complications, among which, pancreatitis is the most common. The aim of this study was to assess the incidence, risk factors, and protective factors of this complication.
    Methods
    In this cross-sectional study, the research population was 310 individuals who referred to Gastroenterology and Hepatology Research Centre of Qom city. At the beginning of the study, demographic characteristics, medical history, and necessary laboratory results of the participants, were recorded and then they underwent ERCP. After 6 hours, physical examination was performed and serum amylase level was evaluated. Six hours after the procedure, the results of examination and amylase test were recorded. Data were analyzed using non-parametric Chi-square and parametric paired t-test.
    Results
    The incidence of pancreatitis was 8.1% and mortality rate was 0.9%; %34 of the patients had hyperamylasemia. Cannulation was difficult, and the number of pancreatic duct cannulation was reported as a risk factor. The mean serum amylase level after ERCP, showed a significant increase in patients with pancreatitis.
    Conclusion
    In this study, the incidence of pancreatitis was 8.1% and the mortality rate was 0.9%, which were similar to previous studies, but the protective role of pancreatic duct stenting was not confirmed. Also, pancreatic duct cannulation and its multiplicity was obvious risk factors. The serum amylase level had a definite association with clinical pancreatitis. More experience of endoscopist and improvement of device function reduced the risk of pancreatitis. Therefore, the serum level of amylase is a reliable factor for diagnosis of this complication.
    Keywords: Pancreatitis, Incidence, Risk factors, Protective factors, Serum amylase
  • Mohammad Bokaiean, Shahram Shahraki Zahedani *, Hamed Tahmasebi, Javad Adabi Pages 57-67
    Background And Objectives
    Toxins produced by the bacteria are one of the most common cases, which can, together with other bacterial pathogens, cause or aggravate the disease. One of the diseases caused by bacterial toxins, is toxic shock syndrome. The tst gene encodes this toxin that can be easily transferred between different strains of Staphylococcus aureus. In this study, toxic shock syndrome toxin-1 gene was investigated in methicillin-resistant clinical strains of Staphylococcus aureus using multiplex PCR method.
    Methods
    This study is a cross-sectional study, during a 9 month period, 470 samples were collected from patients hospitalized in different wards of treatment centers of Zahedan University of Medical Sciences in 2015. Phenotypic method was used for isolation and initial screening. Oxacillin and Cefoxitin discs were used. After isolation of resistant strains, femA and mecA genes and tst gene were investigated using phenotypic method and multiplex PCR method, respectively.
    Results
    Of 170 clinical isolates of Staphylococcus aureus, 93 isolates were phenotypically methicillin-resistant, among which 89 isolates had mecA gene and 14 isolates had tst gene.
    Conclusion
    The results indicated that the prevalence of methicillin-resistant strains and the strains carrying causative gene for TSST1, is high in Zahedan. Also, circulation of these isolates can lead to much more severe effects in individuals with weak immune system.
    Keywords: MRSA, Enterotoxin, Toxic shock syndrome toxin-1, Staphylococcus aureus
  • Hadi Salimi *, Gita Alipour, Vasrin Miri, Fatemeh Kermanshahi Pages 68-78
    Background And Objectives
    Addiction is a destructive scourge that severely threatens human society, especially the adolescents and young adults. Individual's perception and reaction to environmental stimuli and their disability in cognitive processing of emotional information and emotional regulation can propel individuals toward addiction. Hence, this study was performed with the purpose of investigating the correlation between sensory processing sensitivity and alexithymia with tendency to addiction.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on 166 Golestan dormitory resident female students of Qazvin University of Medical Sciences in 2015. The samples were selected randomly. Data were collected by Tendency to Addiction, Sensory Processing Sensitivity, and Alexithymia Scale (FTAS-20) questionnaires. Data were analyzed by Pearson's correlation coefficient and stepwise regression analysis.
    Results
    The results of Pearson’s correlation showed that there was a significant correlation between components of ease of excitation, aesthetic sensitivity, and alexithymia with tendency to addiction (p
    Conclusion
    According to the results of this study, the improvement of individual's perception and reaction to environmental stimuli, cognitive processing of emotional information, and emotional regulation, can facilitate prevention of addiction.
    Keywords: Behavior, Addictive, Sensory processing sensitivity, Affective symptoms, Students, Female, Medicine
  • Fatemeh Sadat Razavinia, Mahsa Bagherzadeh Fard, Negar Mohamadzade, Mohebi Siamak * Pages 79-85
    Background And Objectives
    Medical science research is one of the most important parts of research in societies, and large research budgets are spent in this area. On the other hands, training researchers in medical universities is one of the important missions of universities. This study aimed to determine the attitude of medical students of Qom University of Medical Sciences towards research.
    Methods
    This descriptive-analytical study was performed on all medical students of Qom University of Medical Sciences in the first semester of 2015-2016. A total of 150 students were selected by convenient sampling method. Data collection tool included demographic characteristic questionnaire and valid and reliable attitude assessment questionnaire. Data were analyzed using independent t-test at the significance level of less than 0.05.
    Results
    In this study, 62.7% (N=94) of the subjects were female and 37.3% (N=56) were male. The mean age and grade point average of the students were 21.52 and 18.98, respectively. 54.7% of the students had no collaboration and participation in research activities. The mean score of attitude toward research was about 86.60±7.66. Also, it was determined that only 7% of the students had positive attitude and 98.7% had moderate attitude. There was no significant difference between attitude score based on the gender and history of research activity (p>0.05).
    Conclusion
    The findings of this study indicated that attitude towards research is not favorable in the students of Qom University of Medical Sciences. Thus, it is recommended to implement motivational program and providing broad information.
    Keywords: Attitude, Research, Students, Medicine, Qom, Iran
  • Akvan Paymard *, Neda Alimohammadi, Masoumeh Davoudi, Farzad Bateni, Mehdi Molavi Vardanjani, Mohammad Behnam Moghaddam Pages 86-91
    Background And Objectives
    Stroke is a rare complication of myocardial infarction (AMI). Aspirin, plavix, and enoxaparin are among drug treatments for myocardial infarction, which lead to stroke. The present study is a case report of stroke after myocardial infarction, which discusses patient’s records and clinical history along with paraclinical findings.
    Case Report: The patient was a 60-year-old man with a history of heart disease and diabetes, presented with severe chest pain and dyspnea to the Emergency Department of Yasuj Sajad Hospital on January 29, 2015, and after taking ECG, it was found that there was no signs of myocardial infarction, but troponin test was positive two times. The diagnosis was myocardial infarction without ST segment elevation. The patient took aspirin and plavix, and after subcutaneous injection of enoxaparin at the dose of 80 mg, his level of consciousness decreased, which caused GCS:5, right-side mydriasis, and motor paralysis in the left half of the body, therefore, CT was performed, and the patient that had about 90 ml hemorrhage in temporoparietal lobe. The patient was transformed to the operating room and 60 ml blood was removed using partial lobectomy and a microscope. After hospitalization in ICU for several days, the patient was extubated under the SIMV mode.
    Considering the high prevalence of heart disease, especially increasing rate of myocardial infarction in the country, anticoagulants should be more carefully used and after administration of this group of drugs, patients be regularly monitored for side effects.
    Keywords: Cerebral hemorrhage, Anticoagulants, Myocardial infarction