فهرست مطالب

علوم و مهندسی آبخیزداری ایران - پیاپی 36 (بهار 1396)

مجله علوم و مهندسی آبخیزداری ایران
پیاپی 36 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • امید اسدی نلیوان، کهزاد حیدری، مهدی سرپرست صفحات 1-9
    حفاظت از منابع طبیعی موجود مخصوصا در مناطق نیمه خشک شکننده، از طریق علامت گذاری زون های پتانسیل تخریب در سطوح کوچک برای توسعه پایدار، یک نیاز اولیه محسوب می شود. طرح زون های پتانسیل تخریب در مناطق مذکور برای اجرای اقدامات حفاظتی آبخیز، بدون برنامه ریزی، اقتصادی نیست. درنتیجه این پیشنیازی برای پذیرش تکنیک های مناسب برای اولویت بندی زیرحوضه ها است. با این دیدگاه، هدف از این تحقیق مطالعه خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیوگرافی و همچنین سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) و تصمیم گیری چندمعیاره (MCDM) از طریق تکنیک فرآیند آنالیز سلسله مراتبی فازی (FAHP)، برای شناسایی زیرحوضه های بحرانی دارای پتانسیل تخریبدر حوزه مراوه تپه استان گلستان استفاده می کند.10 پارامتر مورفولوژیکی برای اولویت بندی زیرحوضه ها مورد استفاده قرار گرفت. خصوصیات مرفولوژیکی نقش موثری در تشخیص رفتار توپوگرافی و هیدرولوژیکی زیرحوضه ها نشان داد. هر واحد هیدرولوژیکی از جنبه مقدار و وزن روابط بین پارامترهای مورفومتریک که از طریق طبقه بندی SWDs در ارتباط با قوت منطق فازی و فرآیند آنالیز سلسله مراتبی (AHP) است، ردیف می شود. بر اساس رویکرد FAHP، زیرحوضه ها به عنوان زون های آسیب پذیر ارزشیابی شده و در پنج سطح اولویت قرار گرفتند: طبقات خیلی کم، کم، متوسط، زیاد و خیلی زیاد. نتایج ارزشیابی نشان داد که 93 % زیرحوضه ها (25 تا زیرحوضه) در زون متوسط تا خیلی حساس قرار داشتند که نشان از آن دارد که اقدامات مدیریتی و حفاظتی به منظور پایداری در این مناطق، ضروری است. در نهایت حوزه ها با استفاده از امتیاز FAHP اولویت بندی شدند. بنابراین تکنیک FAHP، یک رویکرد عملی و مناسببرای نشان دادن مشکلات، مخصوصا در مناطقی که داده کم بوده و تنوع خاک زیاد باشد، و می تواند برای ذینفعان مختلف (جوامع روستایی، مدیران کشاورزی و منابع آب) برای تصمیم گیری بهتر با یک سیستم حاکمیت برای اجرای اقدامات مختلف ارزیابی و حفاظتی مفید باشد.
    کلیدواژگان: اولویت بندی آبخیزها، مراوه تپه، FAHP، GIS، MCDM، SWDs
  • مهسا باقرپور، سید مرتضی سیدیان، ابولحسن فتح آبادی، امین محمدی صفحات 11-21
    در صورتی که داده های اقلیمی و هیدرولوژیکی فاقد روند و دارای خود همبستگی باشند ممکن است بررسی روند با روش کندال با خطا همراه باشد. بدین منظور در این تحقیق اقدام به بررسی کارایی روش های مختلف حذف تاثیر خود همبستگی در بررسی روند پارامترهای بارش و رواناب با استفاده روش کندال در برخی از ایستگاه های هیدرومتری استان گلستان گردید. روش های مورد استفاده در این تحقیق شامل آزمون های من -کندال معمولی، MK-PW، TFPW، MK-VC، MK-BB، SEAS و HERISH بود. نتایج نشان داد مقادیر بارش در ایستگاه نوده خرمالو و مقادیر دبی در ایستگاه های قزاقلی و قلی تپه به ترتیب دارای روند صعودی و نزولی معنی داری بودند. در تمام ایستگاه ها کمترین مقدار احتمال معنی داری مربوط به روش من- کندال فصلی بدون اصلاح خود همبستگی بود. در ایستگاه هایی که همبستگی مرتبه اول معنی دار بود روش MK-PW دارای بیشترین مقدار احتمال معنی داری بود. روش TFPW به دلیل محاسبه خود همبستگی بعد از حذف روند رفتار متفاوتی از خود نشان داده است. در این بین روش های MK-VC، MK-BB، HERISH عملکرد بهتری داشته و توانسته بودند احتمال خطای نوع اول را کاهش دهد. برای بررسی بیشتر روند و برقراری ارتباط بین پارامترهای اقلیمی و هیدرولوژیکی با استفاده از روش MASH داده های بارش و دبی ایستگاه نوده خرمالو در ماه های مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد در برخی ماه ها دبی دارای روند کاهشی بوده در حالی که بارندگی روند افزایشی دارد.
    کلیدواژگان: من کندال، تحلیل روند، آزمون های آماری، گرگان رود
  • مصطفی کدخداحسینی، شایان شامحمدی، رسول میرعباسی نجف آبادی، حامد نوذری صفحات 23-32
    پیش بینی تغییرات رفتاری در سیستم های منابع آب تحت تاثیر اعمال سناریوها و سیاست های بهره برداری تلفیقی می تواند به بهره برداری بهینه از این منابع کمک کند. به منظور بهره برداری تلفیقی از منابع آب سد چغاخور برای تامین نیازهای پایین دست مدل پویایی سیستم در محیط VENSIM طراحی و اجرا گردید. همچنین مقادیر ورودی به مخزن سد و تبخیر از مخزن سد با استفاده از مدل سری زمانی ARIMA برای پنج سال آینده پیش بینی شد. به این ترتیب همه ی عوامل تاثیرگذار بر حجم آب موجود در سد و همچنین برهم کنش عرضه و تقاضای آب کشاورزی و زیست محیطی در محدوده مورد مطالعه شناسایی و بررسی شد. پس از اینکه این پارامترها و ارتباط متقابل آنها در محیط مدل وارد گردید، مدل واسنجی شد. سپس سناریوهای مختلفی از جمله تغییر در روش محاسبه نیاز زیست محیطی، افزایش راندمان آبیاری اراضی کشاورزی و تغییر در سطح زیر کشت قابل آبیاری با توجه به شرایطی که در آینده در محدوده طرح ممکن است به وجود آید، اجرا گردید. نتایج مدل برای پنج سال آینده نشان داد که سد چغاخور در بهینه ترین حالت توانایی تامین نیاز آبی 1600 هکتار از اراضی آبخور را دارد که در این حالت میزان تامین نیاز کشاورزی و زیست محیطی به ترتیب 83 و 95 درصد می باشد. علاوه بر این با تغییر سیستم آبیاری از سطحی به تحت فشار و بافزایش 30 درصدی راندمان آبیاری، می توان سطح زیر کشت را از 1600 به 1690 هکتار افزایش داد.
    کلیدواژگان: پویایی سیستم، تخصیص منابع آب، سد چغاخور، ARIMA، VENSIM
  • فاطمه آخونی پورحسینی، اسماعیل اسدی صفحات 33-42
    آب های زیرزمینی به عنوان یکی از منابع مهم و عمده تامین آب شرب و کشاورزی، به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک مطرح بوده است. شبیه سازی سیستم آب های زیرزمینی به دلیل پیچیدگی این سیستم ها به آسانی میسر نیست. در این مقاله با استفاده از داده های سطح تراز ایستابی دشت اردبیل در بازه زمانی(1390-1351)، به ارزیابی عملکرد آزمون گاما برای پردازش و انتخاب ورودی های مناسب و کارایی مدل های حداقل مربعات ماشین بردار پشتیبان و شبکه بیزین پرداخته شد. پارامترهای سطح تراز ایستابی ماهانه با تاخیرهای مختلف به عنوان ورودی آزمون گاما در نظر گرفته شد. نتایج آزمون گاما نشان داد که سطح تراز ایستابی با شش تاخیر زمانی، نتایج بهتری به منظور پیش بینی ارائه می دهد. شبیه سازی سطح تراز ایستابی با استفاده از دو مدل حداقل مربعات ماشین بردار پشتیبان و شبکه بیزین نیز نشان داد که بهترین ساختار ورودی برای پیش بینی سطح تراز ایستابی ماه بعد، تا شش تاخیر زمانی خواهد بود. از میان دو مدل با ساختار ورودی یکسان، مدل حداقل مربعات ماشین بردار پشتیبان، عملکرد بهتری را با توجه به ضریب تبیین 977/0، میانگین خطای مطلق 204/0 و جذر میانگین مربعات خطای 307/0، نسبت به شبکه بیزین داشته است. نتایج تحقیق نشان داد که آزمون گاما در انتخاب ترکیب ورودی مناسب در محاسبات نرم می تواند کارایی بهتری داشته باشد.
    کلیدواژگان: آزمون گاما، ترازسطح ایستابی، دشت اردبیل، شبکه بیزین، ماشین بردار پشتیبان
  • حسین خالدیان، داود نیک کامی صفحات 43-53
    مدیریت منابع آب و خاک در حوزه های آبخیز همراه با افزایش درآمد بهره برداران از مهمترین اقدامات در زمینه ارائه الگوی صحیح استفاده از اراضی و بهینه سازی کاربری اراضی است. در این تحقیق با استفاده از مدل برنامه ریزی خطی سیمپلکس و سامانه اطلاعات جغرافیایی، نقش بهینه سازی کاربری اراضی در حوزه آبخیز چهل گزی سنندج در سه گزینه شامل وضعیت موجود، وضعیت اعمال مدیریت و وضعیت استاندارد اراضی بررسی شد. نتایج نشان داد درآمد خالص سالانه در وضعیت اعمال مدیریت 50/22 درصد و در وضعیت استاندارد 65/143 درصد نسبت به وضعیت موجود افزایش خواهد یافت. نتایج تحلیل حساسیت سناریو ها نشان داد که درگزینه وضعیت موجود وگزینه اعمال مدیریت، تغییر در سطح اراضی باغی و سپس مراتع بیشترین تاثیر را بردرآمد آبخیزنشینان دارند. حال آنکه درگزینه استاندارد اراضی، تغییر در سطح اراضی مرتعی و سپس باغات بر روی درآمد تاثیر زیادتری دارند. بر طبق نتایج به دست آمده، درآمد خالص سالانه در وضعیت فعلی 91/22 درصد، در وضعیت اعمال مدیریت اراضی 42/41 درصد و در وضعیت استاندارد 47/142 درصد افزایش خواهد یافت. همچنین میزان درآمد در واحد هکتار در کاربری ترکیبی مرتع- بادامکاری، نسبت به کاربری های دیگر در حدود سه برابر افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی خطی، حوزه آبخیز چهل گزی، کاربری اراضی، مدیریت اراضی
  • بنفشه عبداللهی، سید محمد حسینی موغاری، کیومرث ابراهیمی صفحات 55-68
    با توجه به اهمیت داده های بارش در علوم مختلف و عدم وجود شبکه ی باران سنجی گسترده و مناسب لازم است داده های بارش به نحوی برآورد شوند. یکی از بهترین راه های برآورد بارش، استفاده از داده های ماهواره ای است. البته ضروری است که ارزیابی دقت این داده ها قبل از استفاده انجام شود. در مقاله حاضر به ارزیابی دقت داده های بارش ماهواره ای CMORPH و 3B42RT V7 TRMM در حوضه گرگانرود پرداخته شده است. بدین منظور داده های بارش این دو پایگاه با داده های بارش مشاهده ای شش ایستگاه تمر، رامیان، بهلکه داشلی، سدگرگان، فاضل آباد، غفارحاجی در سال های آبی83-1382 لغایت 86-1385 مقایسه شد. معیار های ضریب همبستگی، میانگین انحراف خطا، میانگین مجذور مربع خطا، ضریب تغییرات میانگین مجذور مربع خطا، انحراف نسبی، احتمال آشکار سازی، نرخ هشدار اشتباه و شاخص موفقیت بحرانی برای بارش های هر دو ماهواره محاسبه شد. نتایج نشان می دهد که داده های ماهواره ای در مقیاس ماهانه و فصلی از دقت بالا تری نسبت به مقیاس روزانه برخوردار هستند. بیشترین همبستگی داده های TRMM 3B42RT V7 و CMORPH با داده های مشاهده ای، مربوط به متوسط بارش مرداد ماه ایستگاه غفارحاجی و به ترتیب با ضریب همبستگی 0.93 و 0.85 می باشد. بررسی ها نشان می دهد که ماهواره های CMORPH وV7 TRMM 3B42RT مقدار بارش را کم تر از مقدار مشاهداتی تخمین زده اند. همچنین CMORPH احتمال آشکار سازی و شاخص موفقیت بحرانی بهتر اما نرخ هشدار اشتباه بد تری نسبت بهV7 TRMM 3B42RT از خود نشان داده است.
    کلیدواژگان: پایگاه جهانی بارش، احتمال آشکارسازی، نرخ هشدار اشتباه، CMORPH، TRMM 3B42RT V7
  • رضا باقریان، مسعود گودرزی، مجید ثنایی طرقبه، مهندس علی باقریان کلات صفحات 69-96
    یکی از برنامه های آبخیزداری طی دهه های اخیر، اجرای طرح های مشارکتی بوده است که انجام آنها از برنامه پنج ساله سوم توسعه شروع شد. طرح مدیریت پایدار منابع آب وخاک حوزه حبله رود یکی از این طرح های مشارکتی است که فاز اول آن توسط معاونت آبخیزداری وزارت جهاد سازندگی وقت در سال 1377 با همکاری دفتر توسعه سازمان ملل متحد ( UNDP (به اجرا درآمد. با توجه به اینکه تاکنون کمتر به جزئیات و ابعاد مشارکت مردمی در طرح های آبخیزداری پرداخته شده است. لذا در این تحقیق سعی شده است تا ابعاد مشارکت مردم در طرح های آبخیزداری با استفاده از روش تحلیل عاملی مورد بررسی قرار گیرد. جامعه آماری این پژوهش ساکنین حوزه آبخیزحبله رود می باشند. جامعه نمونه شامل 200 نفراز روستاییان ساکن در حوزه می باشند که درطرح مشارکت داشته اند. ابزارجمع آوری داده ها دراین پژوهش پرسشنامه های محقق ساخته بوده است که اطلاعات لازم بصورت حضوری از طریق این پرسشنامه ها جمع آوری شد. برای سنجش پایایی ابزار جمع آوری اطلاعات ازآزمون آلفای کرونباخ و برای سنجش روایی متغیرهای مورد آزمون، از روش تحلیل عاملی استفاده شد. نتایج بدست آمده موید اعتماد و اطمینان بالا به پرسشنامه بوده است. نتایج تحقیق نشان داد که میزان مشارکت مردم در طرح های آبخیزداری متوسط بوده و مشارکت مردم دراجرای طرح های آبخیزداری در سه بعد: اجتماعی (37 درصد) بعد محیطی یا میدانی (16 درصد) و بعد اقتصادی (8 درصد) بوده است که این عوامل مجموعا 61 درصد از واریانس مشارکت را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: آبخیزداری، ابعاد مشارکت، اجتماعی، اقتصادی، تحلیل عاملی
|
  • O. Asadi Nalivan, K. Heidary, M. Sarparast Pages 1-9
    Conservation of available natural resources through demarcation of potential zones at micro level are primary necessitate for sustainable development, particularly in the fragile semi-arid tropics. Delineation of potential zones for implementation of conservation measures above the entire watershed at similar occurrence is inaccessible as well as uneconomical consequently it is a prerequisite to apply viable technique for prioritization of sub-watersheds (SWDs). Keeping this in view, the present research attempted to study various morphological characteristics and to implement Geographical Information System (GIS) and Multi Criteria Decision Making (MCDM) through Fuzzy Analytical Hierarchy Process (FAHP) techniques for identification of critical sub-watersheds situated in Maraveh Tappeh watershed, Golestan province. Ten morphometric characterization was obtained. The morphometric characterization showed imperative role indistinguishing the topographical and hydrological behavior of the watershed. Each hydrological unit was ranked with respect to the value and weightages obtained by deriving the relationships between the morphometric parameters obtained through classification of the SWDs by associating the robustness of fuzzy logic and the Analytical Hierarchy Processes (AHP). Based on FAHP approach, sub-watersheds were evaluated as vulnerability assessment zones and alienated into five prioritization levels: very less, less, medium, high and very high classes. The evaluated results illustrated that 93% of sub-watersheds (25-watersheds) were in the medium to very high susceptible zones, which depicted potential areas for necessity of establishment of conservation interventions for the sustainable watershed management planning. The FAHP based technique is a viable approach in illustrating the dilemma particularly over data hungry and complex conventional soil and water risk assessment methods and will be useful to various stakeholders (rural extension community, agriculturists and water resources managers) for better decision making with an obliging rule based system for implementing various assessment measures.
    Keywords: Fuzzy Analytical Hierarchy Process, Geographic Information System, Multiple Criteria Decision Making, Watershed Prioritization
  • Mahsa Bagherpour, Seyed Morteza Seyedian, Abolhasan Fathabadi, Amin Mohamadi Pages 11-21
    In all stations the least amount of P was related to seasonal Mann-Kendall method that series data has autocorrelation. The stations have first-order correlation MK-PW method have highest amount of P. TFPW method has shown different behavior because of calculating the autocorrelation after removing trend. Comparisons of methods showed MK-VC, MK-BB and HERISH methods better than others and able to reduce the probability of first error. To further trend study and relationship between climate and hydrological parameters, rainfall and river flow in Nodehkhandooz station was studied using MASH approach in different months. The results showed that river flow has decreasing trend in the months when withdrawal of river is high. Most of climatic and hydrological data has autocorrelation, which makes Kendall method detect trend the series data without trend. In this study the effect of different removal aoutocorrelation methods were studied in Kendall trend detection of rainfall and runoff in 4 hydrometric stations in Golestan province. The methods used to remove the autocorrelation was MK, MK-PW, TFPW, MK-VC, MK-BB, SEAS and HERISH. The results showed that rainfall in Nodehkhormaloo station and river flow in Ghazaghly and Gholitapeh stations have significant increasing and decreasing trend respectively.
    Keywords: Mann-Kendall, Trend analysis, Statistical tests, Gorganroud
  • Mostafa Kadkhodahosseini, Shayan Shamohammadi, Rasoul Mirabbasi Najaf Abadi, Hamed Nozari Pages 23-32
    Prediction of behavioral changes in water resources systems under applying different scenarios and policies can help to optimum operation of these resources. In order to integrated operation of Choghakhor dam reservoir for meeting the downstream demands a system dynamic model was designed and implemented in VENSIM software. Also the amount of the runoff input to the reservoir and the evaporation from the reservoir surface was predicted based on the ARIMA model for the next five years. After defining these parameters and their interactions in the model, it was calibrated. Then different scenarios, including changes in the calculation method for environmental demand, increasing irrigation efficiency and changes in the irrigated agricultural area, was implimented. The results of running the model for next five years showed that the Choghakhor Dam reservoir can supply the water demands for 1600 Ha of farmlands in the most optimal condition. In this case, the agricultural and environmental supply were obtained about 83 and 95 percent, respectively. In addition, by changing of the irrigation system from surface irrigation to pressurized system and increasing irrigation efficiency by 30% the cultivated area, can be developed up to 1690 hectares.
    Keywords: Water resources allocation, VENSIM, ARIMA, Choghakhor Dam, System Dynamic
  • Fateme Akhoni Pourhosseini, Esmaeel Asadi Pages 33-42
    Groundwater has been raised as one of the major sources of water supply for drinking and agriculture, especially in arid and semi-arid. Simulation of groundwater system because of the complexity of these systems is a difficult task. In this paper, using data Ardabil plain water level in the period (1972-2011), the evaluation and selection of appropriate inputs for processing gamma test performance and efficiency of the least squares support vector machines and Bayesian network models were discussed. Monthly water level as input parameters with different delays Gamma test was considered. Gamma test results showed that the water level by 6 latency, offers better results to predict. Water level simulation using least squares support vector machines and Bayesian network models also showed that the input structure to predict the water level the next month will be delayed until six. The two models with the same input structure, least squares support vector machine model, better performance, according to the coefficient of determination 0.977, mean absolute error 0.204 and root mean square error 0.307, compared to Bayesian networks have. The results showed that gamma test compound in the appropriate input soft computing can have a better performance.
    Keywords: Bayesian networks, Gamma Test, Groundwater level, Plain Ardebil, Support Vector Machine
  • Hossein Khaledian Pages 43-53
    In watersheds, soil and water resources management and increase stockholders income is the main aims of watershed management. Provide the appropriate pattern of land use is one of the most important measures in watershed management to optimize land use. In this study, using Linear Programming Model, Simplex and GIS, optimization of land use in the current situation scenario, management scenario and Standard scenario in the Chehel-Gazi watershed, Kurdistan province, Iran, were investigated.
    The results showed that compared to the current situation, annual net income increases 22.50 percent under land use management scenario and 143.65 percent increase in Standard condition scenario. The results of the scenarios sensitivity analysis showed that in the current situation scenario and management scenario, changes in the area of orchards and then pasture have the greatest impact on stockholders’ incomes. However, under the optimal management scenario of land, changes in rangeland and gardens area have more impact on revenue. According to the results, 91.22 percent of annual net income in the current situation, the status of land management 42.41 percent and 47.142 percent increase in the standard setting. Also, the income per hectare in mixed - used pasture - almond, compared to other Landuse, about three fold will be increased.
    Keywords: Chehel, Gazi watershed, linear programing, Land management, Land use, land use optimization
  • Banafshe Abdolahi, Seyed Mohammad Hosseini Moghari, Dr. Kumars Ebrahimi Pages 55-68
    Due to the importance of precipitation data in different fields and also lack of widespread and proper rain gauge networks, the precipitation data should be somehow estimated. Satellites are one of the best apparatus which can use to prepare the required precipitation data. However, it is essential to evaluate the accuracy of such data before using them. The main target of this paper is to evaluate the accuracy of CMORPH and TRMM 3B42RT V7 precipitation data, in Gorganrood Basin, IRAN. To achieve this aim, data of both above mentioned satellites are compared with observation data from six stations including; Tamr, Ramiyan, Bahlakeh, Dashlei, Gorgan Dam, Fazel Abad and Ghaffar Haji, for periods of 2003 to 2007. Moreover, different probability criteria such as; Correlation Coefficient, Mean Bias Error, Root Mean Square Error, CV (Coefficient of Variation) of Root Mean Square Error, Relation Bias Criteria, Probability of Detection, False Alarm Ratio and Critical Success Index were calculated for both satellites. Results show that the studied satellite’s data in monthly and seasonal scales are more accurate than daily scale. The highest correlation between TRMM 3B42RT V7 and CMORPH data comparing to their relevant observed data is related to the August precipitation in “Ghaffar Haji” station, which are equal to 0.93 and 0.85, respectively. Also, the results show that both TRMM 3B42RT V7 and CMORPH satellites estimated precipitation lower than observed data. Also, Probability of Detection and Critical Success of CMORPH satellites are better than TRMM 3B42RT V7. However, False Alarm of TRMM 3B42RT V7 satellite is better.
    Keywords: Global Precipitation Datasets, Probability of Detection, False Alarm Ratio, CMORPH, TRMM 3B42RT V7
  • Dr. Reza Bagherian, Dr. Masood Goodarzi, Dr. Majid Sanai Torghabah, Ali Bagherian Kalat Pages 69-96
    During the last years land and water resources in Iran have suffered severe degradation. In this regard government of Iran has established several policies to Sustainable Management of Land and Water Resources during the last years. Most of these efforts have taken top down strategy. Watershed management program (WMP) is one of the current approaches to sustainable management of land and water resources in Iran. It was started at the time of third Iranian 5th socio economic and cultural development plan as a strategy to land and water resources development. In recent year’s government has developed participatory approach in watershed management in several areas. Hable-Rud program is one of these programs to sustainable management of land and water resources in Iran which is initiated as a joint program of UNDP and Islamic Republic of Iran in 1997. The data for this study were gathered from 200 respondents through personal interview. Descriptive analysis and factor analysis was used to analyze the data. The findings of study showed that level of participation in program was moderate. Results of study also showed that dimensions of people participation in watershed management programs were in three factors namely social, economical and environmental however people preferred more involvement in social rather than economical and environmental activities. Data analysis discovered that these factors explained 60% of the variation of participation.
    Keywords: Watershed Management, Dimension of participation, social, economic, factor analysis