فهرست مطالب

مطالعات روانشناختی - سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 45، زمستان 1395)

فصلنامه مطالعات روانشناختی
سال دوازدهم شماره 4 (پیاپی 45، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس ابوالقاسمی، سیده هایده کریمی یوسفی*، بهنام خشنودنیای چماچایی صفحات 7-24
    این مطالعه با هدف مقایسه رفتار خودتنظیمی، خودآگاهی هیجانی و سبک های تصمیمگیری در زنان با و بدون اختلال اضطراب فراگیر اجرا شد. این پژوهش از نوع علی- مقایسهای بود. جامعه آماری این پژوهش زنان مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر رشت در سال 1394 بودند. نمونه پژوهش 75 بیمار مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر بر اساس تشخیص روان پزشک و 75 زن عادی بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمعآوری داده ها از پرسشنامه افکار اضطرابی ولز، پرسشنامه خودتنظیمی براون، میلر و لاوندوسکی، مقیاس خودآگاهی هیجانی بار-آن و پرسشنامه سبک های تصمیمگیری اسکات و بروس استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس چند متغیری نشان داد که میانگین نمرات خودتنظیمی، سبک های تصمیمگیری شهودی و عقلانی و خودآگاهی هیجانی در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر به طور معناداری کم تر از افراد عادی بود. همچنین میانگین نمرات سبک های تصمیمگیری اجتنابی و وابسته در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر به طور معناداری از افراد عادی بیشتر بود، اما بین میانگین نمرات دو گروه در سبک تصمیمگیری آنی تفاوت معناداری مشاهده نشد. این نتایج تلویحات مهمی در آسیبشناسی اختلال اضطراب فراگیر دارد. بر این اساس، متخصصان می توانند از نتایج پژوهش برای پیشگیری و درمان اختلال اضطراب فراگیر استفاده کنند.
    کلیدواژگان: خودتنظیمی، خودآگاهی هیجانی، سبک های تصمیم‬گیری، اختلال اضطراب فراگیر
  • خدامراد مومنی، عمران داوری نژاد، حسن شاهی*، پریسا جانجانی صفحات 25-48
    پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی راکدماندگی - پدیدآورندگی و سبک زندگی سالم اجرا شد. این پژوهش یک طرح توصیفی و از نوع همبستگی بود. نمونه پژوهش شامل 300 نفر (154 زن و 146 مرد) بودند که از بین کارکنان اداره های آموزش و پرورش شهر تهران و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. برای سنجش ویژگی های شخصیتی راکدماندگی - پدیدآورندگی، از مقیاس راکدماندگی برادلی (BBS)، و مقیاس پدیدآورندگی لویولا (LGS)، و برای سنجش سبک زندگی سالم از نیمرخ سبک زندگی ارتقاءدهنده سلامت (HPLP-II) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از همبستگی گشتاوری پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی انجام شد. نتایج نشان داد که ویژگی های شخصیتی با سبک زندگی سالم ارتباط داشت. راکدماندگی به صورت منفی و پدیدآورندگی به صورت مثبت با سبک زندگی سالم ارتباط داشت. نمره کل سبک زندگی سالم توسط راکدماندگی (به صورت منفی) و پدیدآورندگی (به صورت مثبت) پیش بینی شد. یافته های پژوهش در قالب الگوهای ارتقاء سلامت و الگوهای شخصیتی نشان دهنده اهمیت رویکرد تحولی در زمینه ابعاد مختلف سبک زندگی، تفسیر شد. در مجموع، ابعاد گوناگون سبک زندگی در بستر تحول روانی – اجتماعی و در ارتباط مستقیم با ویژگی های شخصیتی شکل می گیرند. پیشنهاد می شود که در پژوهش های آینده نقش و اهمیت رویکرد تحولی در شکل گیری و تغییرات رفتارهای سبک زندگی بیشتر بررسی شود.
    کلیدواژگان: راکدماندگی، پدیدآورندگی، روان شناسی تحولی، روان شناسی گستره عمر، سبک زندگی سالم
  • فریده یعقوبی زاده *، مجید محمود علیلو صفحات 49-64
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی درمان تلفیقی رویارویی همراه با جلوگیری از پاسخ و تصحیح رمزگذاری ترجیحی مذهبی بر کاهش نشانه های اختلال وسواسی-اجباری انجام شد. این پژوهش در چهارچوب طرح تک آزمودنی از نوع طرح پایه ای AB برروی سه شرکت کننده مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری به روش نمونه گیری داوطلبانه اجرا شد. شرکت کنندگان، برای ارزیابی اثرات درمان پرسشنامه وسواسی-اجباری مادزلی را تکمیل کردند.درمان، کاهش معناداری در نشانه های آلودگی-نجاست،وارسی،کندی-تکرار و تردید نشان داد، بجز خرده مقیاس تردید-وظیفه شناسی که نشان می دهد مداخله در این متغیر چندان موثر نبوده است. درصد تغییر کلی نیز، نشان از اثرات قابل توجه مداخله بر نشانه های وسواسی-اجباری دارد. با توجه به یافته های پژوهش می توان رویارویی و جلوگیری از پاسخ به همراه تصحیح رمزگذاری ترجیحی مذهبی را به عنوان مداخله موثر در کاهش نشانه های اختلال وسواسی-اجباری پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی- جبری، رویارویی، تصحیح رمزگذاری
  • ام هانی علی زاده*، زهره خسروی، فریده عامری، فرشته موتابی، روشنک خدابخش صفحات 65-82
    هدف
    اطمینان جویی یک مشکل رایج در جمعیت بالینی اختلالات اضطرابی بوده و به شکل ویژه ای در اختلال طیف وسواسی -جبری مشهود است .از این رو هدف از مطالعه حاضر ادراک تجربه پدیدارشناختی اطمینان جویی در بیماران مبتلا به اختلال وسواس نجس- پاکی و ارائه مدل اکتشافی بوده است .
    روش پژوهش :برای دستیابی به این هدف با استفاده از روش شناسی کیفی و انجام مصاحبه عمیق انفرادی نیمه ساختار یافته با 13 بیمار مبتلا به اختلال وسواس نجس- پاکی، تجربه زیسته این بیماران درباره اطمینان جویی مورد اکتشاف قرار گرفته است.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده های این مطالعه با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا مضمونی (تحلیل محتوا عرفی ) و به کار بستن روش های کدگذاری باز، محوری و گزینشی، به شناسایی 5 مقوله اصلی و معرفی مدل اکتشافی( ترسیم نقشه مفهومی ) اطمینان جویی انجامید. این 5 مقوله اصلی شامل عوامل راه انداز اطمینان جویی ،محتوا اطمینان جویی ،فرآیند اطمینان جویی ، انگیزه اطمینان جویی و معیارهای توقف اطمینان جویی بودند .
    نتیجه گیری
    ضمن اشاره به کاربست نظری و فواید بالینی نتایج ، یافته ها در قالب مدل شناختی- رفتاری اختلال وسواس نجس- پاکی مورد بحث قرار گرفته اند.برای فهم بهتر روابط بین مقوله های اصلی و زیر مقوله ها ،نقشه مفهومی از روابط ارایه شده است .
    کلیدواژگان: اسکروپولاسیتی نجس- پاکی، اطمینان جویی، مطالعه کیفی
  • نرجس اسلامی، فاطمه شهابی زاده* صفحات 83-100
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اهمیت و جایگاه دلبستگی همسال و اضطراب دوره نهفتگی در تدوین مدل پرخاشگری با توجه به نقش ریشه های تحولی در کارکرد خانواده انجام شد. مطالعه حاضر از نوع همبستگی بود که به روش نمونه گیری چندمرحله ای بر روی 330 نفر از دانش آموزان دختر و پسر پایه چهارم و پنجم ابتدایی شهر بیرجند در سال 1393 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه فرزندپروری یانگ، سبک دلبستگی دوره نهفتگی، اضطراب کتل و پرخاشگری بود. نتایج مدلیابی معادلات ساختاری نشان داد مسیر ریشه های تحولی خودگردانی مختل و گوش به زنگ بودن (خانواده گرفتار شده سخت) به طور مستقیم و غیر مستقیم از طریق دلبستگی دوسوگرا به همسال سهم مثبتی در جهت پیش بینی اضطراب داشت و از آن طریق پیش بین کننده پرخاشگری نشان داده شد. مسیر ریشه های تحولی محرویت عاطفی و عملکرد مختل (خانواده رهاشده آشفته) نیز تنها به طور غیر مستقیم از طریق افزایش دلبستگی اجتنابی سهم مثبتی در جهت پیش بینی اضطراب و به طور غیر مستقیم از طریق افزایش اضطراب سهم مثبتی در جهت پیش بینی پرخاشگری نشان داد. افزون بر این در مدل برازش یافته، سهم خانواده های با ریشه های تحولی گرفتار شده سخت نسبت به خانواده های رها شده آشفته در جهت پیش بینی پرخاشگری قوی تر بدست آمد، لذا با توجه به نقش ریشه های تحولی، دلبستگی دوره نهفتگی و اضطراب، می توان با کنترل عوامل زمینه ساز از افزایش پرخاشگری و پیامدهای نامناسب آن در سنین پایین جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: ریشه های تحولی طرحواره ها، دلبستگی دوره نهفتگی، اضطراب، پرخاشگری
  • سیامک خدایی خیاوی*، سیمین حسینیان، سیده منور یزدی صفحات 101-120
    تحقیق باهدف مقایسه اثر بخشی «طرحواره درمانی» و«حساسیت زدایی باحرکات چشم و پردازش مجدد» به روش موردی بر کاهش اضطراب اجتماعی مراجعین نا ایمن مرکز مشاوره اجرا گردید.روش تحقیق از نوع نیمه آزمایشی بود و نمونه به تعداد 22نفر با توجه به اجرای آزمون بر روی جامعه مراجعین مرکز مشاوره انتخاب و در سه گروه جایگزین تصادفی شدند.جهت گردآوری داده ها ازمقیاس اضطراب اجتماعی کانور( SPIN) وآزمون دلبستگی هازان و شیور(ASP) استفاده شد.داده های به دست آمده با استفاده از روش کوواریانس تحلیل گردید. نتایج نشان دادکه طرحواره درمانی و حساسیت زدایی در مقایسه با گروه لیست انتظار تاثیر معناداری در کاهش اختلال دارند.تفاوتی از لحاظ میزان تاثیر در بین دو روش درمانی مشاهده نشد.برای کاهش مولفه ترس اختلال اضطراب اجتماعی روش طرحواره درمانی موثر تر از حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد می باشد.بر این اساس میتوان برای کاهش اضطراب اجتماعی از هر دو روش درمانی بهره برد.وبرای کاهش مولفه ترس،طرحواره درمانی ارجحیت دارد
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، حساسیت زدایی با حرکات چشم و پردازش مجدد، اضطراب اجتماعی، دلبستگی
  • راضیه هاشمی، چنگیز رحیمی*، نورالله محمدی، جواد ملازاده صفحات 121-142
    هدف
    هدف این پژوهش مقایسه هوش هیجانی بیماران روانزشکی و افراد بهنجار و بررسی اثر هوش هیجانی بر عملکرد شناختی بود.
    روش
    این پژوهش از نوع طرح های علی- مقایسه ای بود. تعداد 25 بیمار اسکیزوفرن منفی، 25 بیمار اسکیزوفرن مثبت، 25 بیمار افسرده و 25 نفر بهنجار که بر اساس جنسیت، سن و سواد همتا شده بودند در این مطالعه شرکت کردند. نمونه بالینی به شیوه نمونه گیری در دسترس از میان بیماران بیمارستان های اعصاب و روان شهر شیراز انتخاب شد. علائم مثبت و منفی بیماران با استفاده از مقیاس آندریازن و الزن (1982) ارزیابی شد. کارکردهای شناختی با استفاده از آزمون های استروپ، دسته بندی کارت های ویسکانسین و آزمون سیالی کلامی اندازه گیری شد. از پرسشنامه ویژگی های هوش هیجانی پترایدز و فورنام (2001) برای سنجش هوش هیجانی آزمودنی ها استفاده شد. آزمودنی ها به دو گروه با هوش هیجانی بالا و هوش هیجانی پایین تقسیم شد.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از معنادار نبودن تفاوت هوش هیجانی بین گروه های بیمار بود، اما تفاوت هوش هیجانی هر سه گروه بیمار، با گروه بهنجار معنادار بود. از طرف دیگر میزان هوش هیجانی (بالا و پایین) اثری بر عملکرد آزمودنی ها در آزمون های شناختی نداشت.
    نتیجه گیری
    بین سلامت روان و هوش هیجانی ارتباط وجود دارد، اما علی رغم وجود مناطق مغزی مشترک که در ارتباط با هوش هیجانی و فعالیت های شناختی قرار دارند، میزان هوش هیجانی بر اختلالات شناختی اثر قابل ملاحظه ای ندارد
    کلیدواژگان: بیماران روان پزشکی، عملکرد شناختی، هوش هیجانی
  • زهرا محمدی خوزانی*، امیر قمرانی، فاطمه سادات جعفری، احمد یارمحمدیان صفحات 143-158
    هدف از مطالعه ی حاضر بررسی ارتباط مشکلات رفتاری(نقص توجه-بیش فعالی، اضطراب فراگیر، اختلال نافرمانی مقابله ای) و انواع حافظه با انگیزه تسلط در کودکان می باشد. جامعه آماری شامل کلیه کودکان پایه اول دبستان شهر اصفهان وحجم نمونه 200 کودک 7 ساله بود که به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. به منظور بررسی مشکلات رفتاری کودکان از پرسشنامه csi4 (اسپرافکین، گادو) جهت بررسی انواع حافظه از پرسشنامه کانرز و برای سنجش انگیزه تسلط در کودکان از پرسشنامه انگیزه تسلط (لانگ، لو) استفاده شد که توسط والدین این کودکان تکمیل گردید. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری همزمان تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین مشکلات رفتاری کودکان (کمبود توجه-بیش فعالی و اضطراب فراگیر) با انگیزه تسلط آنان رابطه ی معنادار منفی و بین انواع حافظه با انگیزه ی تسلط ارتباط معنادار مثبت وجود داشت. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که اختلال کمبود توجه- بیش فعالی و حافظه فعال از جمله پیش بینی کننده های انگیزه تسلط در کودکان بودند. یافته های پژوهش نشان داد که انگیزه تسلط در رشد رفتاری و شناختی کودکان موثر بود و در نتیجه پیشنهاد گردید که با انجام مداخلات به هنگام می توان انگیزش کودکان را ارتقا داد. همچنین، پیشنهاد گردید با انجام مداخلات درمانی در سنین قبل از دبستان سطح انگیزش را در کودکان بیش فعال بالا برد تا از مشکلات دیگر در آینده جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری کودکان، حافظه، انگیزه تسلط، کودکان دبستانی
|
  • Seyedeh Haedeh Karimi Yousefi * Pages 7-24
    The purpose of this study was to compare self-regulation behavior, emotional self-awareness and decision making styles in women with and without generalized anxiety disorder. The present study was causal-comparative. The statistical population of this research included all women with generalized anxiety disorder who referred to clinical centers in Rasht in 2015. The sample consisted of 75 patients with generalized anxiety disorder, diagnosed by psychiatrist and 75 normal women that were chosen by convenience sampling. Data were collected, using the anxious thoughts inventory of Wells, self-regulation questionnaire of Brown, Miller and Lawendowski, emotional self-awareness scale of Bar-On and decision making styles questionnaire of Scott and Bruce. The results of multivariate analysis of variance (MANOVA) showed that the average scores of the self-regulation, rational and intuitive decision making styles and emotional self-awareness in peoples with generalized anxiety disorder were significantly lower than the peoples without generalized anxiety disorder. Also, the average scores of the avoidant and dependent decision making styles in peoples with generalized anxiety disorder were significantly more than the peoples without generalized anxiety disorder. But, in the average scores of spontaneous decision making styles were not no significantly difference between these two groups. This finding has important implications for pathology of generalized anxiety disorder. Accordingly, professionals can use from these results for the prevention and treatment of generalized anxiety disorder.
    Keywords: self-regulation, emotional self-awareness, decision making styles, generalized anxiety disorder
  • Khodamorad Momeni, Omran Davarinejad, Hassan Shahi *, Parisa Janjani Pages 25-48
    The current study aimed to investigate the relationship between personality characteristics of stagnation and generativity, and healthy lifestyle. Descriptive study of correlation type has been implemented. The sample consisted of 300 staff (154 females, and 146 males) of education ministry offices in Tehran who were selected by cluster sampling. To evaluate personality characteristics and healthy lifestyle, Bradley Based Stagnation Scale (BBS), Loyola Generativity Scale (LGS), and Health Promoting Lifestyle Profile (HPLP-II) were used. To analyze data, Pearson correlation and hierarchical regression analysis were run. The results showed that there was a significant relationship between personality characteristics and healthy lifestyle. Stagnation had a negative relationship and generativity had a positive relationship with healthy lifestyle. Total score of healthy lifestyle were predicted by stagnation (negatively) and generativity (positively). The results of the study in the grounds of health promoting models and personality characteristics models emphasized the importance of developmental approach in lifestyle’s elements had been interpreted. In summary, different elements of lifestyle were constructed in the ground of psychosocial development and in the direct relation with personality characteristics. Future researches can study the role and importance of developmental approach in constructing and changing of the behaviors of lifestyle.
    Keywords: Stagnation, Generativity, Developmental Psychology, Lifespan Psychology, Healthy Lifestyle
  • Farideh Yaghoubzadeh*, Majid Mahmoud Alilo Pages 49-64
    The present research aimed to examine the effectiveness of combination therapy exposure and response prevention with religious preferential encoding correction in reduces symptoms of obsessive-compulsive disorder(OCD).This research was performed in the framework of the single case of the type of AB design on the three participants with obsessive-compulsive disorder voluntarily sampling . All participants, for evaluating the effect of treatment filled Obsessive-Compulsive Inventory (MOCI).The treatment showed a significant reduction in the symptoms of contamination-impurity, checking, slow-repetition except scale doubt duty that shows intervention was not effective in this variable.The percentage change for all the symptoms of OCD indicate the significant effect of the intervention on the obsessive-compulsive symptoms.According to these findings, exposure and response prevention with religious preferential encoding correction was suggested as an effective intervention in reduction of symptoms of obsessive-compulsive disorder.
    Keywords: obsessive-compulsive disorder, exposure, encoding correction
  • Ome Hani Alizade * Pages 65-82
    Aim:Excessive reassurance-seeking (ERS) is a common problem among both clinically anxious populations and particularly among individuals diagnosed with obsessive-compulsive spectrum disorder.Accordingly, the aim of the present study, was to investigate the phenomenological experience of reassurance seeking in patient with obsessive–compulsive disorder( Najes-Paki subtype ) by the use of qualitative method and producing a thematic map .
    Method
    To assess factors involved in reassurance-seeking , a semi structured interview were employed on 13 patients with jajes paki OCD diagnosis .Data were analyzed using conventional content analysis (thematic analysis) Findings :Five overarching themes were identified in terms of triggers of reassurance seeking,content of reassurance seeking , reassurance seeking mechanism,reassurance seeking, motivation and stop criteria of reassurance seeking .
    Results
    Theoretical applications and the clinical utility of the research findings are discussed by the use of cognitive-behavioral models of OCD. A thematic map was produced to understand the relationship between themes and sub-themes.
    Keywords: Scrupolisity, reassurance seeking, qualitative study, content analysis
  • Narges Eslami, Fatemah Shahabizadeh * Pages 83-100
    The aim of present study was to investigate the Importance of Peer Attachment and Anxiety for Latency Stage in Aggressiveness Model with Its Developmental Origins in Family Efficiency. This correlation study was done on 330 male and female students in grades four and five in Birjand city during 2014, Sampling was done through multi-stage sampling method and data collection tools included Young Parenting Inventory, Latency Attachment Style, Cattel Anxiety, and AGQ Aggressiveness. Data was analyzed using Structural Equation Modeling. The results of fitted model showed that developmental origins path of Impaired autonomy and performance (rigid enmeshed family) had a direct and indirect positive role in prediction of anxiety through ambivalence attachment to peers. Moreover, it could predict aggressiveness through anxiety. In addition, the model showed that developmental origins path of emotion derivation and Impaired limits (chaotic disengaged family) had an indirect positive role in prediction of anxiety through increasing avoidance attachment and an indirect positive role in prediction of aggressiveness through increasing anxiety. Therefore, the model showed that families with rigid enmeshed developmental origins had stronger role in prediction of aggressiveness. As a result, given the prediction of aggressiveness through developmental origins, attachment for Latency Stage, and anxiety, it is possible to prevent the increase of aggressiveness and its unfavorable outcomes by controlling underlying factors in earlier ages.
    Keywords: Developmental origins of schemas, attachment for Latency Stage
  • Siamak Khodaei Khiyavi *, Simin Hoseinian, Seyede Monavar Yazdi Pages 101-120
    This study was designed with the aim of comparing the efficacy of Schema Therapy and Eye Movement Desensitization and Reprocessing method on reduction of social Anxiety Disorder Among the Insecure Clientle of Counseling Center. In this semi- Experimental method 22 sample that was Chosen by Primary Test in Three Random Group displacement. In this study For gathering the Data, Connor social anxiety disorder(SPIN) and Hazen and Shaver Attachment(ASP)Scales were used. All data analyzed with Covariance Statistical Method and using spss18 software package. Result show That Schema Therapy and Eye Movement Desensitization and Reprocessing had a significant difference from Wait list group scores. Both groups did not differ significantly on reduce of Disorder. Another result Show That For Reduction of Fear Component, ST is more influential; Based on this, both therapy can be used to reduce of social anxiety .
    Keywords: Schema Therapy, Eye Movement Desensitization, Reprocessing, social Anxiety Disorder
  • Razieh Hashemi, Changiz Rahimi *, Norolah Mohamadi, Jawad Molazadeh Pages 121-142
    Aim: The aim of present study was to compare emotional intelligence (EI) of psychiatric patients and normal subjects and to study the effect of EI on cognitive functions (CF).
    Methods
    Research method was causative-comparative. Subjects included 25 schizophrenic patients with negative symptoms, 25 schizophrenic patients with positive symptoms, 25 depressive patients and 25 normal subjects who were all matched in terms of gender, age and level of education. The clinical participants were recruited from patients who attended in psychiatric hospitals in Shiraz, using convenience sampling method. Negative and positive symptoms were measured using Andreasen and Olsen's Scale (1982). CF was measured using Stroop Test, Wisconsin Card Sorting Test and Verbal Fluency Test. Petrides and Furnham’s Emotional Intelligence Questionnaire (2001) was used to measure subjects’ EI. The subjects were divided into two groups of high and low EI.
    Results
    Regarding EI, there was no significant difference between patient groups, but the difference between patient groups and normal subjects were significant. On the other hand, the rate of EI (high and low) had no effect on the performance of subjects in cognitive tests.
    Conclusion
    There are a relationship between mental health and EI, but despite the common areas in brain which have a role to play in EI and CF, EI did not significantly affect cognitive functions.
    Keywords: Psychiatric Patients, Cognitive Functions, Emotional Intelligence
  • Zahra Mohammadi Khozani *, Amir Ghamarani, Fateme Sadat Jafari, Ahmad Yarmohammadian Pages 143-158
    The aim of this study was to evaluate the relationship of behavioral problems (attention-deficit/hyperactivity, generalized anxiety, oppositional defiant disorder) and memory with mastery motivation in children. The statistical population consisted of all children in schools of Isfahan, that 200 children were selected by cluster sampling. In order to access to behavioral problems CSI4 Questionnaire subscales (Sprafkin, Guado) and Conner’s questionnaire were used to evaluate the different kinds of memory. For assessing mastery motivation in children the mastery motivation Questionnaire (Leung, Lau) was used which were completed by the parents of these children. Data analyses were done with Pearson’s correlation and multiple regression methods. Results showed that there were a strong negative correlation between mastery motivation to behavioral problems (attention-deficit/hyperactivity and generalized anxiety) and were a strong positive correlation between mastery motivation with different types of memory. In addition, the regression findings indicated that ADHD and working memory predictors mastery motivation in children. The findings indicated that mastery motivation effect on behavioral and cognitive development. Therefore, suggestion was made that with primary interventions we may improve children's motivation level. In addition, we suggest that with interventions, improving motivation levels in primary school in children with ADHD in order to prevent future problemss.
    Keywords: behavior problems, memory, mastery motivation, school children