فهرست مطالب

نشریه راهبردهای آموزش در علوم پزشکی
سال نهم شماره 5 (پیاپی 39، آذر و دی 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • مهدیه نژاد شفیعی، فروغ سرهنگی*، علی رحمانی، محمد مهدی سالاری صفحات 328-334
    زمینه و اهداف
    حوادث و بلایای طبیعی و انسان ساز تهدیدی همیشگی برای جوامع به ویژه برای ایران محسوب می شود. در حوادث مراکز درمانی نیاز مبرم به نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده دارند که بادانش و مهارت ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی باشند. پرستاران پیشگامان ارائه دهنده مراقبت در سرتاسر زنجیره سلامت و بیماری هستند و بایستی با جنبه های مراقبت در بلایا درگیر و آشنا شوند. پژوهش حاضر باهدف طراحی برنامه درسی مراقبت در حوادث و بلایا در دوره کارشناسی پرستاری ایران انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع مروری - توصیفی و پیمایشی می باشد که با روش مرور اسناد، مقالات و نظرسنجی از خبرگان با تکنیک دلفی در سال 1394 انجام شده است. در این مطالعه 17 نفر از اساتید به صورت هدفمند انتخاب شدند. عناوین مربوط به برنامه درسی مراقبت در حوادث و بلایا استخراج و تنظیم شد و با استفاده از پرسشنامه کتبی در طی سه مرحله نظرسنجی اولویت های یادگیری پرستاران در زمینه حوادث و بحران در اختیار خبرگان قرار گرفت و با برگزاری جلسه گروه متخصصین سرفصل های آموزشی انتخاب نهایی شد.
    یافته ها
    بر اساس نظرسنجی انجام شده برنامه درسی مراقبت در حوادث و بلایا در دوره کارشناسی پرستاری در 17 عنوان درسی که 75 % توافق آرا روی آنان بود به عنوان محتوای یادگیری موردنیاز در قالب 3 واحد درسی شامل 1/5 واحد نظری، 0/5 واحد عملی و 1 واحد کارآموزی انتخاب گردید.
    نتیجه گیری
    تربیت و توانمندسازی پرستاران برای پاسخگویی مطلوب به نیاز مصدومین حوادث و بلایا با بازنگری در برنامه درسی فعلی و توجه به محتوای موردنیاز در حد 3 واحد درسی مورد تاکید است.
    کلیدواژگان: بلایا، یادگیری، دانش، مهارت و پرستار
  • حسین نجفی* صفحات 335-350
    زمینه و اهداف
    هدف تحقیق طراحی و تولید محتوای الکترونیکی بر اساس مدل استاندارد اسکورم برای بهبود یادگیری است
    روش بررسی
    برای جمع آوری اطلاعات از روش توصیفی- مروری و برای انجام تحقیق از شیوه نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری کلیه دانشجویان ارشد رشته برنامه ریزی آموزشی دانشگاه پیام نور در سال تحصیلی 96-1395 بود که به روش نمونه گیری در دسترس و انتصاب به دو گروه آزمایشی و کنترل تعداد30(هر گروه 15 نفر) نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند که گروه آزمایشی به شیوه ارائه محتوای الکترونیکی مبتنی بر اسکورم بر پایه LMS و گروه کنترل به شیوه سنتی آموزش دیدند. از شاخص معدل تحصیلی برای مقایسه و از آزمونT برای تحلیل اولیه و از آزمون کوواریانس برای تحلیل نهایی استفاده شد.
    یافته ها
    : مراحل طراحی و تولید محتوی الکترونیکی مبتنی بر اسکورم شامل شش مرحله مهارت نویسی، مقدمه، اسکوبندی، خلاصه، آزمون و پاسخ به آزمون است. سرانجام با اعمال متغیر عامل؛ از یک سو، معدل گروه آزمایشی (1/0231± 4392/18) در مقایسه با معدل گروه کنترل (3408/1±16/7211) به میزان 1/7181 بالاتر بود و از سوی دیگر، بر اساس تحلیل نهایی کوواریانس (4/21= ج F<89/6= مF؛ 27=df؛ 0/003=p) بین استفاده از محتوی الکترونیکی مبتنی بر مدل اسکورم در مقایسه با محتوی سنتی مبتنی بر متن در عملکرد تحصیلی دانشجویان تفاوت معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    اگر محتوی الکترونیکی مبتنی بر اسکورم به خوبی طراحی، تولید و ارائه شود، در مقایسه با محتوی سنتی در بهبود یادگیری می تواند اثرگذارتر باشد.
    کلیدواژگان: مدل استاندارد اسکورم، طراحی و تولید محتوا الکترونیکی، اشیای یادگیری، اسکوبندی، بهبود یادگیری
  • رقیه رحمانی*، محمدرضا رحمانی صفحات 351-356
    زمینه و هدف
    دانشجویان مامایی با توجه به بروز کم نمایش بریچ جنین، فرصت آموزش لازم در محیط بالینی را در این زمینه کسب نمی کنند.بنابراین این مطالعه با هدف بررسی اثر بخشی آموزش به روش شبیه سازی بر آزمون دانش و مهارت بالینی دانشجویان مامایی در ارتباط با انجام زایمان طبیعی با نمایش بریچ انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش نیمه تجربی با شرکت 39 نفر از دانشجویان مامایی ترم 6 و 8 مامایی به روش سر شماری در دانشگاه علوم پزشکی گناباد سال 1395 انجام شد. تمامی دانشجویان قبل از انجام مطالعه، مبحث زایمان بریج را به طور سنتی با استفاده از روش سخنرانی فرا گرفته بودند و جهت انجام این مطالعه در ابتدا آزمون دانش از تمامی دانشجویان به عمل آمد . سپس سناریوی آموزشی مربوط به انجام زایمان طبیعی در نمایش بریچ بر روی مایکن انجام شد. در پایان، آزمون دانش و مهارت بالینی با استفاده از پرسشنامه های ساخته شده از دانشجویان به عمل آمد. داده ها با استفاده از Spss ورشن 18 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نمره مهارت بالینی دانشجویان بعد از انجام آموزش شبیه سازی زایمان طبیعی با نمایش بریچ در مقایسه با قبل افزایش داشت که این میزان از نظر آماری تفاوت معنی داری نشان داد(0/001=p). اما نمره آزمون دانش قبل و بعد از انجام مداخله تفاوت آماری معنی داری نداشت((p>0/05.
    بحث: آموزش به روش شبیه سازی مهارت بالینی دانشجویان را در ارتباط با انجام زایمان طبیعی با نمایش بریچ بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: آموزش شبیه سازی، نمایش بریچ، دانشجویان مامایی
  • محمد منصورزاده، فیروز محمودی *، حمدالله حبیبی صفحات 357-370
    زمینه و اهداف
    هدف کلی این پژوهش شناسایی عواملی موثر بر پذیرش فناوری اطلاعات در بین دانشجویان دانشگاه تبریز در سال تحصیلی 1395-1394 بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. 360 نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز در سال تحصیلی 1394-1395 با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ی پذیرش فناوری اطلاعات ونکاتش (Venkatesh) و بالا (Bala) (2008) استفاده شده است که پایایی آن بر اساس آلفای کرونباخ مقدار 0/89 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل معادلات ساختاری (SEM) با استفاده از نرم افزارهای 23 Spss و Amos 23 استفاده شده است.
    یافته ها
    طبق نتیجه ی معادلات ساختاری 1/71= df/CMIN، 0/94 CFI= و 0/4 RMSEA= است. این شاخص ها نشان می دهند پرسشنامه از پایایی و روایی مناسبی برخوردار بوده و مدل برازش مناسبی دارد. متغیرهای سودمندی ادراک شده با 0/07=β، سهولت کاربرد ادراک شده با 0/11= β تصور با 0/23=β، مرتبط بودن با رشته ی تحصیلی با 0/55 =β و کنشگری در تعامل با رایانه با 0/58 = β با پذیرش فناوری رابطه ی مثبت و معنادار دارند؛ و اضطراب رایانه ای با 0/20- β= با پذیرش فناوری رابطه ی منفی دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که متغیرهای سودمندی و سهولت کاربرد ادراک شده، تصور، مرتبط بودن با رشته ی تحصیلی، کنشگری در تعامل با رایانه رابطه ی مثبت و اضطراب رایانه ای رابطه ی منفی با پذیرش فناوری دارند. در این پژوهش، بین متغیرهای هنجار ذهنی، خودکارآمدی رایانه ای و لذت ادراک شده با پذیرش فناوری به صورت مستقیم رابطه ی معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: الگوی پذیرش فناوری، سودمندی ادراک شده، سهولت کاربرد، خودکارآمدی رایانه ای، مدل سازی معادلات ساختاری
  • رامین حبیبی کلیبر، جعفر بهادری خسروشاهی* صفحات 371-380
    اهداف
    ازخودبیگانگی، تعلل ورزی و زورگویی یکی از مشکلات در حال افزایش در بسیاری از مدارس می باشد. هدف این تحقیق اثربخشی آموزش مهارت های خودمدیریتی بر ازخودبیگانگی تحصیلی، تعلل ورزی و زورگویی دانش آموزان دوره متوسط بود.
    روش ها
    طرح پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهرستان تبریز در سال تحصیلی 1396-1395 بودند که از این جامعه تعداد 60 دانش آموز به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده و در دو گروه آزمایش (30 نفر) و کنترل (30 نفر) جایگزین شدند. ابزارهای پژوهش، پرسشنامه زورگویی (الویوس)، مقیاس تعلل ورزی (سولومون و راثبلوم)، پرسشنامه از خودبیگانگی جانسون و برنامه آموزش مهارت های خودمدیریتی بود. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس در نرم افزار Spss تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش مهارت های خودمدیریتی بر ازخودبیگانگی تحصیلی، تعلل ورزی و زورگویی دانش آموزان تاثیر دارد. در واقع آموزش مهارت های خودمدیریتی باعث کاهش از خودبیگانگی تحصیلی، تعلل ورزی و زورگویی در دانش آموزان می شود.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش ضرورت توجه جدی برنامه ریزان و مسئولین را به موضوع ازخودبیگانگی، تعلل ورزی و زورگویی دانش آموزان نشان داده است.
    کلیدواژگان: زورگویی، تعلل ورزی، ازخودبیگانگی تحصیلی، مهارت های خودمدیریتی
  • زبیر صمیمی*، سمیه رامش، مسلم کرد تمینی صفحات 381-391
    اهداف
    این پژوهش باهدف بررسی اثربخشی آموزش حافظه کاری هیجانی بر کنش های اجرایی کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/ فزون کنشی انجام شد.
    روش ها
    روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل همه کودکان با نارسایی توجه /فزون کنشی شهرستان کرج در طی سال تحصیلی 95-1394 بود که 21 نفر از آن ها بر حسب شرایط ورود به پژوهش انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جای دهی شدند. آموزش حافظه کاری هیجانی طی 15 جلسه 40-30 دقیقه ای به صورت انفرادی به گروه آزمایش ارائه شد، درحالی که گروه گواه چنین آموزشی را دریافت نکرد. هر دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون با آزمون برو/ نرو و آزمون حافظه فراخنای ارقام مستقیم و معکوس هوش وکسلر کودکان مورد سنجش قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری نشان داد که تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر پاسخ خطا در آزمون برو/نرو و مولفه های فراخنای ارقام مستقیم و معکوس هوش وکسلر کودکان وجود دارد. بدین معنا که آموزش حافظه کاری هیجانی توانسته است میزان پاسخ خطا را در آزمودنی ها کاهش و حافظه فراخنای ارقام مستقیم و معکوس را در این افراد افزایش دهد.
    بحث: بنابراین، می توان نتیجه گرفت که در درمان و آموزش کودکان مبتلا به نارسایی توجه/ فزون کنشی، آموزش حافظه کاری هیجانی می تواند به عنوان یک محور اصلی مورد توجه متخصصان و مربیان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلال نارسایی توجه- فزون کنشی، بازداری رفتاری، حافظه کاری، حافظه کاری هیجانی
  • جمیله رمضانی*، محمد حسینی، محمد قادری صفحات 392-399
    اهداف
    اضطراب امتحان از رایج ترین پدیده ها و نگرانی های عمده نظام های آموزشی دنیا می باشد که عملکرد تحصیلی فراگیران را متاثر می سازد. این مطالعه به بررسی ارتباط اضطراب امتحان و عملکرد تحصیلی دانشجویان پرستاری و فوریت پزشکی دانشکده پرستاری و مامایی پرداخته است.
    روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی و به صورت توصیفی- تحلیلی بود که بر روی 98 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی پرستاری و کاردانی فوریت پزشکی در نیمسال اول سال 1392-1391 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، مقیاس اضطراب امتحان ساراسون 25 سوالی بود. توزیع و جمع آوری پرسشنامه ها در یک روز (قبل از امتحان) انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t مستقل، خی دو، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار Spss صورت گرفت.
    یافته ها
    در این پژوهش، میانگین نمره اضطراب امتحان دانشجویان 4/99 ±10/10 و میانگین معدل نمرات پایان نیمسال تحصیلی آنها 1/58 ± 15/56 بود. اضطراب امتحان در 37 نفر از دانشجویان (37/8 درصد ) در حد خفیف، در 26نفر ( 26/5 درصد ) متوسط و در 35 نفر ( 35/7 درصد ) شدید بود. بین نمره اضطراب شدید امتحان و عملکرد تحصیلی دانشجویان، ارتباط معنی دار آماری (p= 0/385، r=-0/152) مشاهده نشد. سطح اضطراب امتحان دانشجویان دختر به طور معنی داری از دانشجویان پسر بیشتر بود (p=0/012، t=-2/563).
    نتیجه گیری
    با توجه به درصد بالای اضطراب شدید امتحان در بین دانشجویان پرستاری و فوریت پزشکی، ضرورت مدیریت موثر و اثربخش اضطراب امتحان در دانشجویان کاملا محسوس می باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، عملکرد تحصیلی، دانشجویان پرستاری، فوریت پزشکی، ساراسون
  • مقالات کوتاه
  • خیرالنسا رمضان زاده، هادی پورشافعی* صفحات 400-405
    زمینه و اهداف
    تسهیم اثربخش دانش، نیازمند بافت و بستر مناسب فرهنگی است. افراد به عنوان یک سازمان فردی برای یادگیرنده شدن، لازم است پس از شناسایی و خلق اطلاعات، برای کاربرد عملی اطلاعات و نهادینه کردن دانش به تسهیم و تبادل دانش بپردازند و اگر این فرهنگ در افراد نهادینه نشود نمی توانند در جریان رقابت و در عصر جهانی شدن و انفجار دانش موفق باشند.
    روش بررسی
    این پژوهش پیمایشی بوده و نتایج حاصل به صورت توصیفی – تحلیلی ارائه شده است. نمونه آماری 100 نفر از اساتید دانشگاه علوم پزشکی بیرجند می باشند که به صورت تصادفی انتخاب شدند، ابزار سنجش اطلاعات پرسشنامه 20 سوالی با ضریب پایایی 0/89 و روایی (93/.CVI=) بود. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار Spss و آزمون T و ضریب همبستگی آنوا مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها وبحث: نتایج بررسی تحقیق نشان داد که میانگین نمره تبادل دانش، 15/17±67 و 80 درصد افراد در وضعیت مطلوبی قرار دارند (00001/.= P). برای تقویت فرهنگ تبادل دانش اساتید باید به تمام عوامل تاثیرگذار نظیر فراهم آوردن زیرساخت های مدیریت دانش، شناخت موانع تبادل دانش و اقدام برای رفع آن و تدوین سیاست های مدیریتی در راستای تقویت کارگروهی و تشویق اساتید به تبادل دانش مانند تدوین فرایندهای ارزشیابی های گروهی و مشوق های گروهی توجه نموده و اقدامات لازم صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: تبادل دانش، اساتید، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
|
  • Mahdiye Nejadshafiee, Forogh Sarhangi *, Ali Rahmani, Mohammad Mehdi Salari Pages 328-334
    Background And Aims
    Natural and man-made disasters was considered as permanent threat for all communities, especially Iran. In disasters, health centers need trained and specialized staff which provide health services and treatment with knowledge and skills. Nurses have been in the forefront of medical care throughout the wellness and illness continuum, which should be involved in all aspects of disaster care. This research aimed to develop the curriculum of the care in disasters for baccalaureate degree of nursing.
    Methods
    This is a descriptive and survey study which was done with overview of the documents, articles and surveys of experts by using delphi technique in 2015. 17 professors were selected purposeful. Topics related to curriculum of Care in disaster were extracted and adjusted, then nurses learning priorities in the field of disaster by using a questionnaire survey in three stages were available to experts and the experts group of educational topics were final selected.
    Results
    According to a survey conducted, Curriculum of disaster Care in Bachelor of Nursing in 17 subjects, which have 75% of consensus was selected as required learning content in the form of 3 course included 5/1 theoretical unit, 5/0 practical course and 1 training unit.
    Conclusion
    Education and empowerment of nurses for optimally responsiveness to the needs of disaster victims is emphasized with the current revision of the curriculum and the needed content of 3 courses.
    Keywords: Disaster, Learn, Knowledge, Skill, Nurse
  • Hossein Najafi * Pages 335-350
    Background And Aims
    The purpose of this research was to design and produce electronic content based on Sharable Content Object Reference Model (SCORM) in order to improve learning.
    Methods
    Descriptive survey was used to collect data and a quasi-experimental design was used for evaluation. The population consisted of all the graduate students of educational planning in Payame Noor University (PNU)in educational semester 2016-17, of who 30 were randomly selected and assigned to experimental and control groups. The experimental group received SCORM-compliant LMS content, while the control group received traditional content. Grade point average (GPA) was used for comparison. T-test and analysis of covariance (ANCOVA) were used for initialed final analysis.
    Results
    for design and production e-content based on SCORM was six steps: authoring, introduction, SCOs, summary, test, and answers. The results showed that the GPA of the experimental group (18.43921 ± 0.0231) was significantly higher than GPA of the control group (16.1 ± 7211.3408). Moreover, the results of ANCOVA (FT = 4.21; FC = 6.89; DF = 27; p = 0.03) showed that there is a significant difference between the effects of SCORM-conformant e-content and traditional content on academic performance.
    Conclusions
    Effective design, production, and delivery of SCORM-compliant e-content can improve learning compared to traditional methods.
    Keywords: Standard SCORM, e-content, learning objects, SCOs, learning improvement
  • Roghaieh Rahmany Beilondi *, Mohammadreza Rahmani Pages 351-356
    Background And Aims
    simulation training is a modern and dynamic methods to improve teaching quality in medical science clinical. This study was done, aimed to evaluate the effectiveness of simulation method to test student's knowledge and clinical skills associated with vaginal delivery of breech presentation.
    Methods
    This semi-experimental study was performed in 39 midwifery students in Gonabad School of Nursing and Midwifery, 2016. In the firstly, experiment were taken of students and determinate a standardized simulation scenario of management of a vaginal breech delivery. Required data were obtained using a self-made questionnaires. Data analysis was conducted using software Spss and the Mann-Whitney test at a significance level of P less than 0.05.
    Results
    Clinical Competence had significantly higher scores after stimulation training (P=0.001). Overall educational test score of the breech delivery do not improved after training significantly (P
    Conclusions
    Simulation training increased Clinical Competence in the management of a simulated vaginal breech delivery.
    Keywords: Simulation Training, breech, midwifery student
  • Mohammad Mansourzadeh, Firooz Mahmoodi *, Habibi Hamdollah Pages 357-370
    Background And Aims
    The aim of this study was to identifying effective factors on acceptance of information and communication technology among students of Tabriz University in the academic year 2015-2016.
    Methods
    The research method was descriptive. The 360 students of University of Tabriz were selected by Random Stratified Sampling. For collecting data, Technology acceptance model questionnaire (Venkatesh& Bala, 2008) were used. the reliability of questionnaire based on Cronbach's alpha coefficient was .89. For data analysis, structural equation modeling (SEM) via Spss23 and Amos 23 is used.
    Results
    The indexes of The confirmatory factor analysis and structural equation showed that CMIN/df= 1.712; CFI =.943 and is RMSEA =0.045. the results of confirmatory factor analysis confirm both the validity and reliability" of the questionnaire and the goodness of the latent variables. The variables: Perceived usefulness (β=.07), perceived ease of use (β=.11), imagine (β=.24), Relevance to academic disciplines (β=.55) Computer Playfulness (β=.58) are positively correlated with technology acceptance; and computer anxiety (β= -.20) is negatively correlated with technology acceptance.
    Conclusions
    The results showed that perceived usefulness and ease of use, imagine, Relevance to academic disciplines, Computer Playfulness are positively and computer anxiety are negatively correlated with technology acceptance. In this study, subjective norm, computer self-efficacy and Perceived Enjoyment have no significant directly relationship with technology acceptance.
    Keywords: Technology Acceptance Model, Perceived Usefulness, Perceived Ease of Use, Computer Self-Efficacy, Structural Equation Modeling
  • Ramin Habibikaleybar, Jafar Bahadorikhosroshahi * Pages 371-380
    Background And Aims
    Alienation, procrastination and bullying a problem is on the rise in many schools. The purpose of this study was the effectiveness training of self-management skills with academic alienation, academic persecution and bullying high school students.
    Methods
    Quasi experimental research design and pretest-posttest control group design. The study population Tabriz city high school female students in the academic year 2015-2016 sample of 60 students who were selected by multi-stage cluster sampling in two groups (n = 30 ) and control (n = 30) were replaced. To collect the data, Bullying Questionnaire, Perfectionism Inventory, Academic Alienation questionnaire and training Self-management skills was used. Data obtained using analysis of covariance was analyzed using SPSS software.
    Results
    The results showed that training self-management skills affects on the academic alienation, procrastination and bullying students. In fact, training self-management skills to reduce academic alienation, procrastination and bullying.
    Conclusions
    The findings need serious attention from policy makers and officials to the issue of alienation, procrastination and bullying of students is shown.
    Keywords: bullying, academic persecution, academic alienation, self, management skills
  • Zobair Samimi *, Somayeh Ramesh, Moslem Kord Tamini Pages 381-391
    Background And Aims
    The aim of this study was to investigate the Effectiveness of emotional working memory Training on Execution Functions of children with Attention deficit/hyperactivity disorder.
    Methods
    The research method was Quasi-experimental with pretest - posttest and control group. The Statistical population included all children with attention deficit / hyperactivity in Karaj city during the school year 2015-2016 that 21 of them were selected as eligible for the study and randomly assigned to two experimental and control groups. The Emotional working memory training was treated individually during 15 sessions of 30-40 minutes for experimental group, while the control group did not receive such training. Both groups were tested in pre-test and post-test By Go/No-go and Digit Span forward and reverse Wechsler Intelligence of children.
    Results
    The results of multivariate analysis of covariance showed a significant difference between the two groups in response error in the test Go / No-go and Digit Span forward and reverse components of the Wechsler Intelligence of children. This means that emotional working memory training could reduce response rate of error in subjects and increase Digit Span forward and reverse memory in these subjects.
    Conclusions
    Thus, it can be concluded that in the treatment and education of children with attention deficit / hyperactivity, emotional working memory training can be used as a main core for specialists and trainers.
    Keywords: Attention deficit-hyperactivity disorder, Behavioral Inhibition, working memory, Emotional Working Memory training
  • Jamileh Ramezani *, Mohammad Hossaini, Mohammad Reza Ghaderi Pages 392-399
    Background And Aims
    The test anxiety is one of the wide spreading phenomenon and main worries in educational systems worldwide that influence on students’ performance. This study examined the relationship between test anxiety and academic performance in nursing and EMT students of Nursing and Midwifery College.
    Methods
    This study was a cross-sectional descriptive study carried out on a sample of 98 nursing and EMT students on first semester of 2012- 2013 educational years. Data collecting tool was Sarason Test Anxiety Scale (25 items), Distributed and collected in one day (before exam). Data analysis was carried out using independent t-test, chi-square, ANOVA and Pearson correlation coefficient with Spss
    Results
    In this study, the mean score of student's test anxiety was 10.10±4.99 and the average GPA of their end semester was 15.56±1.58, respectively. Test anxiety in 37 students (37.8%) was mild, in 26 students (26.5%) was moderate and in 35 students (35.7%) was severe. Severe anxiety test scores and academic performance had no significant correlation (p=0.385, r=-0.152), respectively. The anxiety level in female students was significantly more than male students (p=0.012, t=-2.563).
    Conclusion
    Exam anxiety is moderate to severe in most students. Based on the high percentage of students with severe test anxiety in nursing and EMT courses, it seems to be necessary to take an effective action for management of anxiety in this group of students.
    Keywords: test anxiety, academic performance, nursing students, emergency medical technician, Sarason
  • Khaironnesa Ramazanzade, Hadi Porshafei * Pages 400-405
    Background And Aims
    Effective sharing of knowledge requires a suitable cultural context. It is necessary for all persons, as individualistic organizations, after verifying and creating the information, exchange their information and Institutionalization for practical application of knowledge. If this culture don’t be institutionalized in people, they cannot succeed in the era of globalization and the explosion of knowledge.
    Methods
    This research is survey, and the results are presented in a descriptive, analytic manner. The sample of 100 teachers are University of Medical Sciences were selected randomly .The tool included a researcher-made questionnaire with 20 items on Likert scale with a reliability coefficient of 0.89 (CVI=0.93). The questionnaire was distributed among faculty members, and the collected data were analyzed in SPSS software (version 16).
    Results &
    Conclusion
    The findings showed that the average score of knowledge sharing was 67 ± 15.17 and that 80% of them were in a desirable state In terms of knowledge sharing. To foster the learning culture of the faculties, consideration should be made of all influencing factors such as knowledge management infrastructure, identification of obstacles to knowledge sharing and their removal, the development of management policies with an aim to strengthen teamwork, and encouragement of faculties to share knowledge strengthened by the development of evaluation incentives based on group work.
    Keywords: Knowledge Sharing, Faculty Members, Birjand University of Medical Sciences