فهرست مطالب

نگرش های نو در جغرافیای انسانی - سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، بهار 1396)

فصلنامه نگرش های نو در جغرافیای انسانی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/10
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مهدی مدیری * صفحه 1

    توسعه فیزیکی شهر ها و به دنبال آن تغییر کاربرها یکی از واقعیت های رشد شهرنشینی در جوامع کنونی است. یا توجه به این مساله مقاله حاضر به بررسی و ارزیابی تغییر کاربری اراضی شهر قایمشهر پرداخته است. سوال اصلی مقاله این است که توسعه فیزیکی و تغییر کاربری اراضی قایم‌شهر دارای چه ابعاد و دامنه ای بوده است؟ مساله تغییر کاربرهای این شهر در قالب مواردی مانند؛ کاربری مسکونی، کاربری تجاری، کاربری آموزشی، کاربری آموزش عالی، کاربری بهداشتی- درمانی، کاربری ورزشی، کاربری پارک و فضای سبز، کاربری فرهنگی و مذهبی، کاربری اداری- انتظامی، کاربری تاسیسات و تجهیزات شهری،کاربری جهانگردی،کاربری کارگاهی و صنعتی،کاربری حمل و نقل و انبار و کاربری نظامی بررسی شده است. جهت بررسی بررسی و ارزیابی تغییر کاربری اراضی شهر قایمشهر از تکنیک‌های سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) و (RS)، تصاویر ماهواره‌های TM سال 1990 میلادی و ETM سال 2010 میلادی استفاده شده است. مهم‌ترین نتایج مقاله عبارت‌اند از؛ مساحت شهر یا به عبارتی مناطق مسکونی در سال 2010 یک روند افزایشی را نشان می دهد که این خود متاثر از عوامل متعددی بوده است. شبکه راه‌های ارتباطی نیز به تناسب افزایش مساحت شهر، افزایش داشته است که در واقع این امر طبیعی به نظر می رسد؛ اما مساحت جنگل‌ها در سال 2010 میلادی دارای کاهش چشم‌گیر بوده است که می‌تواند ناشی از گسترش محدوده شهر و به زیرساخت و ساز رفتن آن باشد مساحت شالیزارها و باغات در طی این مقطع زمانی افزایش را نشان می‌دهد ولی این مسئله در مورد منابع آبی و رودخانه‌ها با کاهش نسبتا چشم‌گیر همراه بوده است.

    کلیدواژگان: توسعه فیزیکی، کاربری اراضی، سامانه اطلاعات جغرافیایی، قائم شهر
  • نصرالله فلاح تبار * صفحه 19

    براساس اعلام اداره ی اطلاعات انرژی آمریکا 32 درصد نفتی که در سال 2009 میلادی از راه دریا به بازار های بین المللی انتقال یافته، از طریق این تنگه بوده است. یعنی روزانه 15 میلیون بشکه نفت از طریق تنگه ی استراتژیک و ژیوپلیتیک هرمز به بازارهای بین المللی صادر شده است. هدف پژوهش وصول به ارزش حیاتی تنگه ی هرمز برای جهان و نقش راهبردی ایران بر این گذرگاه حساس است. از جمله اینکه پاتریک کلاوسون، اظهار داشته:... اگر این تنگه برای مدتی طولانی بسته شود، اقتصاد جهانی سقوط خواهد کرد. روش تحقیق، روش توصیفی- تحلیلی و با هدف کاربردی است و به جهت سابقه کهن آن از روش تاریخی نیز بهره گرفته شده است. حضرت امام (ره) در صحیفه می فرمایند: تحول حاصل شده است، دنیا به هم خورده است، انقلاب پیدا شده است در دنیا، و شما سرتان را زیر برف کرده اید و همان حرف های سابق را می زنید: اگر در خلیج فارس چه بشود، تنگ ی هرمز چه باشد، ماچه می کنیم... ، بفرمایید در خلیج ببینید چه خبر است! نتیجه گیری می شود که این بیان خود گویای نقش راهبردی تنگه ی هرمز و معبر عزت و اقتدار ایران در خلیج فارس است و حاوی پیامی کوبنده برای استکبار جهانی است که هیچگاه هوس ورود به این معبر استراتژیک و ژیو پلیتیک را در سر نپرورانند و حضورشان در خلیج فارس و یا تسلط بر تنگه ی هرمز، حضور در گردابی هولناک و مرگ آور است.

    کلیدواژگان: تنگه ی هرمز، استراتژیک، ژئوپلیتیک، خلیج فارس، نقش راهبردی ایران
  • حیدر لطفی*، علی عبدالله نژاد، مجید ابوالفتحی، محمود منیعی صفحه 33

    تحقیق حاضر به بررسی و تحلیل جغرافیای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در استان فارس می پردازد. سوال اصلی تحقیق حاضر این است که جغرافیای انتخابات استان فارس دارای چه ویژگی هایی است؟ علاوه بر این سوال اصلی سوالات فرعی دیگری نیز مطرح می‌شود از جمله اینکه: جغرافیای انتخابات چیست؟و اینکه استان فارس دارای چه مختصات سیاسی و جغرافیایی است؟ نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان می دهد که در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری 3 میلیون و 100 هزار نفر واجد شرایط رای دادن در استان فارس بودند که از این میزان 2 میلیون و 221 هزار و 83 رای صحیح در انتخابات ریاست جمهوری به صندوق ریخته شده است. علیرغم اینکه 10 شهرستان استان فارس مشارکت بالای 90 درصد در انتخابات 1392 ریاست جمهوری داشتند میزان مشارکت کلی استان فارس در این دوره از انتخابات 73/36 درصد بوده است. بر اساس شمارش آرا در این استان روحانی با یک میلیون و 292 هزار و 943 رای و 58 درصد آرا بیشترین رای را از آن خود کرد. تحقیق حاضر کیفی بوده و در آن سعی خواهد شد با استفاده از منابع کتابخانه ای و مقالات پژوهشی و تصاویر و نقشه ها به تحلیل و تبین موضوع مورد مطالعه پرداخته شود

    کلیدواژگان: جغرافیای انتخابات، استان فارس، ریاست جمهوری، ایران
  • غفور خویینی، محمد مهدی یحیی پور * صفحه 51

    با شروع روند صنعتی شدن و غلبه انسان بر قوای طبیعت جایگاه غالب و مغلوب در معادله طبیعت و انسان عوض شد به نحوی که از این دوران به بعد شاهدیم که طبیعت و محیط زیست طبیعی غربت و قوای اسرارآمیز و غیر قابل مقابله و تسلیم‌ناپذیر خود را از دست داد و به ابزاری در خدمت انسان و نیازهای او تبدیل شد. انسان حتی به این حد بسنده نکرد بلکه از قرن بیستم به بعد توسعه و موفقیت برنامه های توسعه را منوط به بهره‌برداری و تخریب محیط زیست کرد؛ اما کم کم و از دهه 1960 میلادی حفظ محیط زیست به خودی خود و نه به عنوان ابزاری برای توسعه اقتصادی مورد توجه جنبش های اجتماعی غرب قرار گرفت؛ بنابراین محیط زیست در عصر حاضر اهمیت فراوانی در زندگی انسان‌ها پیدا کرده است و نیز مبانی علمی و اخلاقی حفاظت از محیط زیست نیز بعضا از سوی فعالین این عرصه مورد استناد قرار می‌گیرند. با توجه به جایگاه شریعت اسلام در کشورمان و نقش پررنگ قواعد فقهی در رفتارهای فردی و اجتماعی مسلمانان در این پژوهش موضع شریعت در برابر تحولات حادث در محیط زیست با استناد به منابع فقهی و حقوقی نظیر کتاب و سنت و عقل مورد واکاوی قرار می گیرد. در واقع در این مقاله تلاش می شود با طرح موضوعات متنوعی در قالب مسایل و قواعد فقهی کلیه مسئولیت های فقهی ناشی از آسیب و تخریب محیط زیست و تاثیر آن بر گردشگری تبیین و تحلیل شود. با توجه به این مهم هدف از نگارش این مقاله پرداختن به مسئله مهم محیط زیست و تخریب آن و اهمیت این موضوع در آیات و روایات و تاثیر آن بر گردشگری است و به این منظور از نمودارها و جداول نیز برای تحلیل و تبیین موضوع استفاده شده است.

    کلیدواژگان: فقه، محیط زیست، گردشگری، اسلام
  • احسان یاری*، اسکندر مرادی صفحه 71

    پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی همواره مسئله ای بغرنج و موضوعی مورد منازعه بوده است. متفکران حوزه علوم انسانی مبتنی بر بنیان های فلسفی و تلقی پارادایمی، رویکرد پژوهشی خاصی را در واکاوی موضوعات انتخاب کرده اند. از این منظر، هدف نوشتار حاضر، بررسی دو رویکرد پژوهشی عمده در عرصه روش شناسی با توجه به مفروضه های فلسفی است. در این مقاله، اصول موضوعه الگوهای پژوهش در دو رویکرد عمده کمی و کیفی، ویژگی های پژوهش، ابعاد عینی و ذهنی در مفروضات فلسفی پیرامون روش تحقیق، مقایسه روش شناسی پژوهش های کمی و کیفی، جنبه های هستی شناسی و معرفت شناسی روش های پژوهشی در جغرافیای انسانی مورد بحث قرار گرفته است. در این رهگذر دیدگاه دستگاه فلسفی موسوم به پوزیتیویسم با فراپوزیتیویسم اندیشان مقایسه گردیده است. تاکید این توشتار بر این است که پژوهشگر بدون درک دیدگاه فلسفی روش های پژوهشی نمی تواند به فهم عمیق الگوهای فلسفی روش شناسی دست بیابد. نهایتا از آنجا که اکثر پژوهش های علوم اجتماعی و در نتیجه جغرافیای انسانی بر روش های تجربی-تحصلی تکیه دارند، مشخص خواهد شد که برای درک و فهم پدیده ها، علاوه بر روش های متعارف، الگوهای فلسفی فرا اثباتی نیز نیاز ضروری هستند. به بیانی گادامری "روش (اثبات گرایی) همه آن چیزی نیست که ما به آن نیاز داریم و روش برای درک حقیقت دارای حق انحصاری نیست".

    کلیدواژگان: مفروضه های فلسفی، روش کمی، روش کیفی، فرا اثبات گرایی، رویکرد تفسیری، تحلیل گفتمان، جغرافیای انسانی
  • رضا قاسمی*، عبدالرضا فرجی راد، عزت الله عزتی صفحه 91

    در زمانیکه قوانین و مقررات دریایی رفتار محیط طبیعی دریایی را که به طور مداوم در حال دگرگون شدن است را مورد مطالعه قرار می دهد بالا آمدن سطح آب دریاها که یکی از عواقب غم انگیز تغییرات آب وهوایی است و پیامد آن اصلاح پیکربندی ها و عوامل جغرافیایی سواحل، جزایر و دریاهاست که تاثیرش بر رژیم حقوقی دریاها اجتناب ناپذیر است. در ضمن بیشتر عواقب جدی که برای منافع و مصالح کشورها به همراه دارد این است که قوانین و مقررات مصوب و پذیرفته شده را غیره مصوب می کند و پیامد مهم این کار رقابت کشورها برای کسب منافع بیشتر در برابر یکدیگر را بدنبال دارد.ژیوپولتیک علم مطالعه روابط قدرتهاست .هیدروپولیتیک ،طول ساحل و کیفیت دسترسی در خلیج فارس باعث دگرگونی هایی در ژیوپولیتیک و رویکردهای بازیگران منطقه ای شده است .هدف این پژوهش این است که با یک چشم انداز از طبیعت و احتمالا فشارهای تغییرات آب و هوایی بر خطوط ساحلی و جزایر و توجه به قوانین موجود دریایی در جهان که احتمالا به وسیله همان تغییرات تحت تاثیر قرار می گیرند  به این سوال پاسخ دهد که کدام یک از بخشهای جهان در نتیجه بالا آمدن سطح آب دریاها با بیشترین چالش های حقوقی دریاها مواجهند،که منطقه خلیج فارس و کشور عراق با توجه به منابع عظیم نفتی و نیاز فراوان به صادرات ان و طول ساحل کمی که عراق در اختیار دارد از مناطق حساس و بحران زای جهان میباشد که هم در گذشته و حال و هم در آینده با توجه به احتمال بالا آمدن سطح اب دریاها و تغییر اندازه و مساحت و نوع این سواحل پتانسیل و قابلیت پیدا کردن بحران و تنش و احتمال درگیری در آینده را خواهد داشت .در آخر هم، بحث را با بیان نظراتی در زمینه اینکه چطور تغییرات آب و هوایی و مناقشات و چالش ها با هم در ارتباطتند  به پایان می رسانیم.

    کلیدواژگان: ژئوپولیتیک، بسترهای تنش، رژیم حقوقی عراق، عراق، خلیج فارس، بالا آمدن سطح آب دریاها
  • ادریس پروزن*، عباس ارغان، زینب کرکه آبادی صفحه 107

    رشد شتابان شهرنشینی و مشکلات ناشی از آن در دهه های اخیر، نگاه برنامه ریزان شهری را به مباحث پایداری و توسعه پایدار معطوف داشته است و در این بین محله به عنوان هسته اصلی توسعه شهری از نظام رسمی برنامه ریزی فضایی به دور مانده و محلاتی شکل گرفته اند که به لحاظ رعایت اصول و قواعد با اهداف توسعهی پایدار شهری در تضاد قرار گرفته اند لذا این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی و با هدف تحلیل میزان پایداری و سطوح پایداری محلات منتخب واقع در چهار نوع بافت قدیمی، بافت میانی، بافت جدید و اسکان غیررسمی بر مبنای 5 شاخص اصلی (کالبدی،اجتماعی- فرهنگی، اقتصادی، خدماتی، زیست محیطی) و 44 شاخص فرعی استخراج شده، صورت گرفته که ابتدا با استفاده از مدل کمی تاپسیس و وزن های آنتروپی شانون اقدام به رتبه بندی محلات شده که رتبه محلات شکل گرفته در بافت میانی و قدیمی به دلیل نزدیکی به مرکز شهر و برخورداری بهتر، مطلوبتر و رتبه محلات نوساز و اسکان غیر رسمی که در دهه های اخیر توسعه یافته اند در رتبه های پایین تری از لحاظ مقایسه قرار گرفته اند. و سپس محلات مورد مطالعه با استفاده از مدل تحلیل خوشه ای در سه سطع پایدار و نیمه پایدار و ناپایدار دسته بندی شده که محلات شکل گرفته در بافت میانی و قدیمی در سطح پایدار و محله بافت نوسازدر سطح نیمه پایدار و محلات اسکان غیررسمی در سطح ناپایدار شکل گرفته اند.

    کلیدواژگان: پایداری شهری، مدل تاپسیس، مدل تحلیل خوشه ای، توسعه محله ای پایدار، مهاباد
  • رضا لحمیان * صفحه 125

    اسکان غیررسمی از جمله پدیده‌هایی است که به دنبال تحولات ساختاری و بروز مسایل و مشکلات اقتصادی – اجتماعی مانند جریان سریع شهرنشینی و مهاجرت های روستایی لجام گسیخته در بیشتر کشورهای جهان، به ویژه کشورهای جهان سوم پدیدار گردیده است. این پدیده از جلوه های بارز فقر شهری است که در شکلی برنامه‌ریزی نشده در درون یا اطراف شهرها ظاهر شده است. در ایران نیز علاوه بر روند فوق افزایش و انباشت درآمد های نفتی و اصلاحات ارضی بعد از دهه چهل و افزایش شکاف اقتصادی میان شهر و روستا، جنگ تحمیلی، بلایای طبیعی و مشکلات و مسایل مدیریتی کلان و خرد دامنه این پدیده را گسترده تر کرد. هدف این مقاله شناسایی علل حاشیه‌نشینی در شهرها (مطالعه موردی شهر ساری) است. سوال اصلی پژوهش این است که مهم‌ترین عوامل شکل‌گیری سکونت‌گاه غیررسمی در ساری چیست؟ فرضیه ای که در این پژوهش برای پاسخگویی به سوال اصلی مطرح می‌شود این است که عامل اقتصادی مهم‌ترین علت حاشیه‌نشینی شهری است. در این پژوهش پس از جمع‌آوری اطلاعات میدانی با استفاده از پرسشنامه و تحلیل روابط بین متغیرهای تحقیق در جدول swot با پایش میدانی و تصاویر ماهواره ای و استفاده از نرم‌افزار ARCGIS10 مسایل مربوط به اسکان غیررسمی ساکنین حاشیه شهر ساری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: آمایش، اسکان غیررسمی، شهر ساری، مناطق حاشیه نشین
  • نقش کشور عربستان در گسترش تروریسم و تاثیران بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران
    محراب هداوند میرزایی * صفحه 139

    تروریسم پدیده ای جهانیست که در حال حاضر به صورت منطقه ای عمل می کند و شدت کشتار و تخریب ان در جهان اسلام بیشتر از مناطق دیگر است . قدرت های جهانی و منطقه ای در محور غربی عربی از ابزار تروریسم وگروه های تروریستی به عنوان پیشقراولان خود برای تقسیم دوباره جهان در قرن 21 استفاده می نمایند . اغاز تشکیل گروه های تروریستی سلفی به سال 1984 وشکل گیری القاعده با هدف مبارزه مجاهدین با شوروی در افغانستان و از سال 2010 با شروع انقلابات مردمی برای مقابله با انقلابات و نفوذ ایران در جنوب ،جنوب غرب و افریقا از شدت زیادی برخوردار بوده است .به کارگیری تروریسم ،بستگی به شرایط بین المللی و رقابت کشورهای منطقه داردکه این گروه ها را کنترل یا ازاد بگذارند. کشورهای عرب حوزه خلیج فارس باپنج نقش کلی مالی ، نظامی ، بستر سازی عقیدتی ، مکانی و رسانه ای در حال رقابت با ایران به شکل گیری و گسترش تروریسم کمک می کنند. ما در این مقاله درپی پاسخ به این سوال هستیم که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس چه نقشی در گسترش و پیشروی تروریسم منطقه ای دارند؟ تاثیر گسترش تروریسم منطقه ای بر امنیت ملی ایران چیست؟ نتایج تحقیق نشان می دهد کمک های مالی کشورهای عربی موثرترین عامل گسترش تروریسم بوده است به طوری که 40/. اشخاص مهم و سرشناس حامی مالی تروریسم از شهروندان عربستان، 43/ از شهروندان دیگر کشورها مرتبط با عربستان،9/ کویت، 6/ قطرو2/ بحرین بوده اندبا توجه به موارد فوق تروریسم در سه سطح ملی، منطقه ای و جهانی بر امنیت ملی ایران تاثیر خواهد گذاشت .این پژوهش به روش مصاحبه،مشاهده و کتابخانه ای تهیه وبرای تهیه نقشه ها از GIS استفاده شده است.

    کلیدواژگان: کشورهای عربی، تروریسم منطقه ای، گروه های تروریستی، امنیت ملی ایران، عربستان
  • بهمن احمدزاده*، حیدر لطفی صفحه 157

    تجارت بین‌المللی عبارت است از روابط تجاری یعنی صادرات و واردات کالاها و خدمات بین کشورهای مختلف جهان. بیشتر اقتصاددانان معتقدند که تجارت، موتور رشد و توسعه در جوامع امروزی است. عوامل بسیاری تجارت بین‌الملل را تحت تاثیر قرار می دهند از جمله راهبردهای اقتصادی کشورها(راهبرد جانشینی واردات (راهبرد درون‌نگر) و راهبرد توسعه صادرات (راهبرد برون‌نگر))، مقررات سازمان های بین‌المللی و نیز شرایط سیاسی بین‌المللی. در این میان یکی از مدل‌هایی که رابطه نزدیکی با تجارت بین‌المللی دارد ایجاد مناطق آزاد است. با توجه به اینکه اهداف اولیه ایجاد مناطق آزاد عبارت‌اند از؛ توسعه صادرات و تنوع بخشیدن به آن، ایجاد فرصت های شغلی، کسب درآمد ارزی، جذب سرمایه های داخلی و خارجی، انتقال تکنولوژی پیشرفته، برقراری ارتباط سیستماتیک میان اقتصاد ملی و اقتصاد جهانی. هدف اصلی این مقاله ارزیابی تاثیر مناطق آزاد بر تجارت بین‌المللی است. سوال اصلی مقاله این است که آیا عملکرد مناطق آزاد تجاری به طور کلی و نیز منطقه آزاد تجاری کیش در تجارت بین‌المللی کشورمان مثبت بوده است؟ نتایج این تحقیق نشان می دهد که در مجموع منطقه آزاد کیش به‌رغم داشتن زمینه ها و توان بالقوه برای توسعه و پیشرفت به دلیل ضعف امکانات و تاسیسات زیربنایی، عدم منابع تامین درآمدها، عدم ثبات سیاسی، عدم جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، عدم جایگاه تعریف شده در برنامه‌های کلان و راهبردهای توسعه اقتصادی کشور، نتوانسته است تاثیر مثبتی بر تجارت بین‌المللی داشته باشد. این تحقیق یک تحقیق کاربردی و روش آن نیز اسنادی است. با عنایت به قدمت کوتاه ایجاد مناطق آزاد تجاری در جهان مطالعات نظری گسترده‌ای در این زمینه وجود ندارد. لذا بخش قابل توجهی از مبانی نظری و روش‌شناسی تحقیق از مقالات لاتین و آمار و اطلاعات مورد نیاز منطقه آزاد کیش نیز از طریق اطلاعات کتابخانه‌ای و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تهیه گردیده است.

    کلیدواژگان: تجارت بین المللی، مناطق آزاد، منطقه آزاد کیش
  • آئیژ عزمی، حسن حسینی امینی * صفحه 179

    پدافند غیرعامل به عنوان عاملی مهم در افزایش امنیت شهری رویکرد نوینی است که ماهیت وجودی آن بر افزایش سطح امنیتی با استفاده از روش های غیرنظامی استوار می باشد و در این راستا مدیریت و برنامه ریزی صحیح به عنوان مهمترین عامل در جهت افزایش امنیت و کاهش آسیب پذیری ها مطرح است. هدف از این مقاله ارزیابی آسیب پذیری مسیرهای راهپیمایی و کاربری های آن به جهت افزایش سطح امنیت شهری با رویکرد پدافند غیرعامل است. محدوده مورد مطالعه، مسیرهای ده گانه راهپیمایی در شهر قم است که این مسیرها در تمامی شهر پخش و در نهایت به نقطه مشترکی که میدان مطهری(هسته مرکزی شهر) می باشد ختم می گردد. نوع تحقیق در این پژوهش کاربردی و روش مطالعه تحلیلی- پیمایشی است. به طوری که کاربری های اطراف مسیرها پس از برداشت‌های میدانی دسته بندی شده و به دنبال آن آسیب پذیری مسیرها و کاربری ها در زمان بحران با استفاده از فرمول سطح بندی محاسبه گردیده است. یافته‌های تحقیق حاکی از آن است که در تعیین میزان آسیب پذیری مسیرهای راهپیمایی براساس شاخص طول مسیر شماره یک (خیابان صدوقی، میدان زنبیل آباد) با طول5.9 و براساس شاخص امتیاز کل مسیر شماره نه (خیابان امامزاده ابراهیم، میدان سعیدی) با امتیاز 18.2 آسیب پذیرترین مسیرهای راهپیمایی در سطح شهر قم شناخته شدند. هم چنین در زمان بحران بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری و مراکز تجاری دارای آسیب پذیری بسیار زیاد بوده و پس از  آن ادارات و ارگان‌های دولتی و خصوصی دارای آسیب پذیری متوسط می باشند

    کلیدواژگان: امنیت، پدافند غیرعامل، قم، شهر، مسیرهای راهپیمایی
  • مجید شمس، منا گمار*، امید رسولی صفحه 191

    قوانین و مقررات شهری را می توان به عنوان یکی از مهم ترین نقاط اتصال بین مدیریت شهری و شهروندان قلمداد نمود.به تعبیر بهتر شهروندان به عنوان بازیگران و عنصر اصلی مدیریت شهری در پرتو قوانین و مقررات شهری می توانند  ضمن تعریف نقش برای خود و سایر اعضا در اداره امورشهر نیز مشارکت کنند و مفهوم شهروندی را محقق سازند. بیش از یک دهه نیست که مدیریت شهری به عنوان رشته ای نوین، مورد توجه جوامع علمی قرار گرفته است. این رویکرد جدید به مسایل شهروندان و فضاهای شهری، اشتراکات گسترده ای با سایر علوم همانند مدیریت دولتی، جامعه شناسی، شهرسازی و... دارد. متغیر اعتماد به دلیل ماهیت چند سطحی و چند رشته ای خود از جمله نقاط اشتراک بین علوم اجتماعی است. اعتماد به صورت متغیرهای وابسته، مداخله گر و مستقل در مدل های مدیریتی نقش مهمی ایفا میکند. هدف از این پژوهش نیز سنجش میزان اعتماد شهروندان به مدیریت شهری میباشد. در این تحقیق روش جمع آوری اطلاعات بر مبنای کتابخانه ای، اسنادی و نیز میدانی(پرسشنامه ای)، و نوع تحقیق کاربردی- توسعه ای و روش مطالعه اسنادی- تحلیلی و پیمایشی بوده است . پس از طراحی پرسشنامه ، ازطریق تحلیل نتایج پرسشنامه های توزیع شده توسط نرم افزار SPSS میزان مشارکت شهروندان در مدیریت شهری بررسی می شود و توسط روش ضریب همبستگی میزان همبستگی بین فرضیه های تحقیق و درستی آنها بررسی می شود و مطالعات انجام شده نشان می دهد که شهروندان در اطلاع رسانی مشکلات شهری به مدیران مشارکت کمتری را از خود نشان دادند که در نهایت پیشنهاداتی جهت کمک به بهبود این روابط ارایه میگردد

    کلیدواژگان: شهر، مدیریت شهری، حقوق شهروندی، اعتماد شهروندان
  • محبوبه رئوفی *، اسماعیل ابراهیمی صفحه 205

    تعادل بخشی توسعه در روستاها به عنوان مراکز اصلی تامین امنیت غذایی جامعه، علاوه بر قابلیت‌های اکولوژیک تا حد زیادی مرهون نظام برنامه‌ریزی است. این امر با توجه به روند فزاینده شهرنشینی در آینده، برای توسعه متوازن و آمایش محیط و شکل گیری جامعه شهری پایدار غیرقابل اجتناب است. از آنجا که توسعه مفهومی چندبعدی است، بررسی سطوح و ابعاد توسعه و آگاهی از میزان برخورداری نواحی می تواند گامی موثر در تجدید سازمان و برنامه ریزی نواحی باشد. این امر نه تنها از بعد روستایی، که از جنبه منطقه‌ای دارای اهمیت است. این پژوهش باهدف شناخت مناطق برخوردار و محروم شهرستان تالش، در پی تشخیص تفاوت‌های ناحیه‌ای در زمینه شاخص‌های توسعه با روش اسنادی و میدانی است. شاخص‌های تحقیق در ابعاد آموزشی، بهداشتی، زیربنایی، اجتماعی، خدماتی، اداری و سیاسی طبقه‌بندی شده و با استفاده از تکنیک تاپسیس و تلفیق شاخص ها بررسی‌شده‌اند. جامعه آماری تحقیق دهستان‌های شهرستان تالش است. نتایج این پژوهش نشان داد که  نخست دهستان‌هایی که از ارتباط بیشتر و مناسب تری با مرکز شهرستان برخوردارند، از ضریب توسعه‌یافتگی بالاتری برخوردارند. سپس دهستان حویق بالاترین و دهستان‌های اسالم و کوهستانی تالش پایین‌ترین میزان توسعه‌یافتگی را داشته‌اند. در نهایت این تحقیق نشان داد که نابرابری و ناهمگنی از نظر توزیع شاخص‌ها در ناحیه مورد بررسی صورت گرفته است.

    کلیدواژگان: توسعه یافتگی، توسعه روستایی، سطح بندی توسعه، سکونتگاه های روستایی
  • مجید ولی شریعت پناهی، سجاد کریمی پاشاکی *، علی کاظمی پور، سعید زینتی، مهدی امان الله صفحه 223

    در زمانیکه قوانین و مقررات دریایی رفتار محیط طبیعی دریایی را که به طور مداوم در حال دگرگون شدن است را مورد مطالعه قرار می دهد بالا آمدن سطح آب دریاها که یکی از عواقب غم انگیز تغییرات آب وهوایی است و پیامد آن اصلاح پیکربندی ها و عوامل جغرافیایی سواحل، جزایر و دریاهاست که تاثیرش بر رژیم حقوقی دریاها اجتناب ناپذیر است. در ضمن بیشتر عواقب جدی که برای منافع و مصالح کشورها به همراه دارد این است که قوانین و مقررات مصوب و پذیرفته شده را غیره مصوب می کند و پیامد مهم این کار رقابت کشورها برای کسب منافع بیشتر در برابر یکدیگر را بدنبال دارد.ژیوپولتیک علم مطالعه روابط قدرتهاست .هیدروپولیتیک ،طول ساحل و کیفیت دسترسی در خلیج فارس باعث دگرگونی هایی در ژیوپولیتیک و رویکردهای بازیگران منطقه ای شده است .هدف این پژوهش این است که با یک چشم انداز از طبیعت و احتمالا فشارهای تغییرات آب و هوایی بر خطوط ساحلی و جزایر و توجه به قوانین موجود دریایی در جهان که احتمالا به وسیله همان تغییرات تحت تاثیر قرار می گیرند  به این سوال پاسخ دهد که کدام یک از بخشهای جهان در نتیجه بالا آمدن سطح آب دریاها با بیشترین چالش های حقوقی دریاها مواجهند،که منطقه خلیج فارس و کشور عراق با توجه به منابع عظیم نفتی و نیاز فراوان به صادرات ان و طول ساحل کمی که عراق در اختیار دارد از مناطق حساس و بحران زای جهان میباشد که هم در گذشته و حال و هم در آینده با توجه به احتمال بالا آمدن سطح اب دریاها و تغییر اندازه و مساحت و نوع این سواحل پتانسیل و قابلیت پیدا کردن بحران و تنش و احتمال درگیری در آینده را خواهد داشت .در آخر هم، بحث را با بیان نظراتی در زمینه اینکه چطور تغییرات آب و هوایی و مناقشات و چالش ها با هم در ارتباطتند  به پایان می رسانیم.

    کلیدواژگان: ژئوپولیتیک، بسترهای تنش، رژیم حقوقی عراق، عراق، خلیج فارس، بالا آمدن سطح آب دریاها
|
  • Mahdi Modiri * Page 1

    Physical development of cities and Followed by Accept Change is one of the realities of urbanization in contemporary societies. The purpose of this article is Study Ghaemshahr physical development prospects. The main question of Article is that what is the size and scope of physical development and change of Ghaemshahr? In this article Change city Been investigated In the form of items such as; residential use, commercial use, educational use, Higher educational use, health use, sports use, parks and green spaces use, cultural and religious use, administrative - law enforcement use, municipal facilities and equipment use, tourism use, workshop and industrial use, transport and storage use and military use. To study the physical development prospects of Ghaemshahr and its effects on different land use change by using technique of geographical information system (GIS) and (RS), Used Satellite images of the TM 1990 and ETM 2010. The most important results of the study include; City area or in other words residential areas in 2010 show an increasing trend which in turn is influenced by various factors. Communication network increased also with increasing area of the city, actually it would seem natural. But Forest area in 2010 have been a significant decrease that can be due to the expansion of city limits and they go under construction the area of rice paddies and gardens during this period shows increase but this problem In the case of water resources and rivers been with relatively dramatic decline.

    Keywords: physical development, land use, geographical information systems (GIS), satellite images, Ghaemshahr
  • Nasrollah Fallahtabar * Page 19

    As the major and natural pathways, world straits play important roles from communicative, political, economic and military viewpoints. Therefore there is a special legal position for them in Convention 1958. There are more than 100 important straits among oceans and/or waterways with a width lower than 40 km (25 miles). But inter alia, five straits are mostly important including Hormoz Strait, Gibraltar, Bosporus, Dardanelles and Bab el Mandeb. This is because they are bottlenecks of oil export to the world. According to the notice of U.S.A Energy Information, about %32 of oil has been transferred to international markets through the above-menttioned straits in 2009. It means about 15 million oil barrels per day through Hormoz Strait for international markets. For this purpose and in a meeting about any probable closeness of Hormoz Strait by Tehran Officials, Patrick Clawson, a researcher of Middle East issues has stated: “Regarding the export of %40 of world required oil through this critical strait , in case of its closeness for a long-term, there will be a fall in world economy accordingly.” With a latitude of 5630” and longitude of 2630” and a width of 55km and length of 310km and depth of about 100m, Hormoz strait is a very sensitive and critical strati whit lots of resistance against any threats through the history. Today it has a great position in strategic and geo-strategic fields and also from economic, social and political aspects. Imam Khomeini has stated in Sahifeh that: There are lots of changes in the world. There are lots of revolutions in the world. You are ignoring the reality and repeat the same words of the past. For instance, you said: We would make lots of tasks in Hormuz strait if Persian Gulf has such a condition and so on”. That is not correct. Do you think it has the same conditions? Please come and see what has happened there! By the way, one day they state that we would do so. As a result, it is a sign of power and authority and a message for global arrogance for no more interests in such a critical approach. On the other hand, they know that it is the end of colonial time with lots of threats for their presence at Hormuz Strait and Persian Gulf.

    Keywords: Hormuz Strait, Persian Gulf, Strategic, Geopolitical, Dignity Authority
  • Heydar Lotfi *, Ali Abdullah Nejad, Majid Abolfathi, Mahmoud Maneei Page 33

    This study examines and analyzes the geography of the province's eleventh president. The main research question is that the geography of the Fars province what are the features? Moreover, the question arises other sub-questions such as: What is the geography of elections and whether the province has the political and geographic coordinates? The results of this study show that In the eleventh presidential election 3 million and 100 thousand Eligible to vote In Fars province of this amount2 million and 221 thousand and 83 votes correctly Has been cast in the presidential election. Although the 10 city of Fars province Contribute up to 90%The 1392 presidential elections were The overall participation rate Fars province In the course of the election was 36 /73percent. This study is qualitative and it will try using library resources and research papers and pictures and maps to analyze and explain the subject matter to be addressed.

    Keywords: geography of elections, Fars province, the presidency, Iran
  • Ghafoor Khoini, Mohammad Mehdi Yahyapour * Page 51

    With the onset of industrialization process and domination of the forces of nature the dominant and recessive In the equation of nature and man Changed So that From this period onwards See that nature and the environment lost roving and mysterious and non-combat forces and their unyielding and became a tool at the service of man and his needs. Man did not stop even to the extent but From the twentieth century onwards the development and success of development plans will be subject to exploitation and environmental degradation; But little by little and the 1960s Protection of the environment itself and not as a tool for economic development was interested in West social movements; So environment in the present era Has great importance in human life as well as Scientific and ethical foundations of environmental protection also Sometimes Cited by activists in the field. According to the Islamic law in Iran and the legal rules on individual behavior and social role of Muslims in this research analyzes the law stance against the changes occurring in the environment according to fiqh sources and legal Such as books and tradition, and reason. Actually in this article Strive to be explained and analyzed with design diverse subjects in terms of issues and legal rules all legal responsibilities due damage and destruction of the environment and its impact on tourism. Due to the important the purpose of writing this article is addressing the important issue of the environment and its destruction and the importance of this issue in verses and traditions and its impact on tourism and for this purpose Used Charts and tables as well as to analyze and clarify the issue.

    Keywords: jurisprudence, environment, tourism, Islam
  • E. Yari*, E. Moradi Page 71

    The main purpose of this essay is to compare the philosophical hypothesis of qualitative and quantitative researches in human geography and social sciences. In general we have to approaches in human geography and social sciences methodologically, epistemologically and ontologically. In these two fields the selection of an approach depends on the adopted worldview or paradigm by the researchers. In this article the two approaches to research in terms of nature, goal, method, hypothesis, methods and another aspect of research has been compared. Finally as an alternative the third approach so-called mixed method to resolve the challenges and problems of the two methods has been articulated and proposed.

    Keywords: Philosophical Hypothesis, Quantitative Method, Qualitative Method, Metapositivism, Hermeneutics, Discourse Analysis, Human geography
  • Reza Ghasemi, Abdolreza Faraji Rad, Ezatollah Ezzati Page 91

    The time when studies of maritime legal arrangements could treat the physical environment as a constant has come to an end. Sea-level rise is proving to be one of the most dramatic consequences of climate change, and resultant adjustments in the geographical configuration of coasts, islands, and seas will have inevitable implications for maritime regimes. The study of relations, Hydro politic geopolitical powers, and access quality have been approached along the coast in the Persian Gulf, causing changes in the geopolitical and regional players .Among the more serious consequences of this state of affairs is that seemingly settled arrangements could become unsettled, and new issues could emerge that would pit states against one another. The paper begins with an overview of the nature and likely impacts of climate change on the world’s shorelines and islands and a consideration of the types of maritime legal practices that are likely to be affected by such changes. This paper is followed answer the question that of which parts of the globe are likely to face the greatest legal challenges resulting from sea-level rise. The Persian Gulf region and Iraq's vast oil resources and the urgent need to export it and along the coast, Iraq possessed Critical areas of the world where the past and present and in the future due to the high risk of sea level rise and change the size and type of the coastal area and the potential and ability to find Tension and potential conflict in the future . Finally, discussions with comments on how climate change and conflicts and challenges will finish together.

    Keywords: geopolitical tension substrates, the legal regime, Iraq, the Persian Gulf, rising sea levels
  • Edris Porvazn*, Abbas Arghan, Zeynab Kakehabadi Page 107

    Rapid growth of urbanization and its complications in recent decades has absorbed urban planner's attention to stability and stable development issues. In this regard community which is the core stone of urban development stayed away from formal system of spatial planning, and established communities are in contrast with preserving stable development rules and principals, therefore this research conducted through descriptive-analytical approaches with the aim of analysis of stability status in studied communities also extracts and compares stability rate and stability levels of selected communities located in four texture of old, middle and new and informal settlement based on 5 main indexes (physical, social-cultural, economic, service, environmental) and 44 sub indexes. at the beginning by using quantity Topsis model and Shannon Entropy weights, communities are being ranked, the ranking of established districts in middle and old texture because of vicinity to the downtown and good facilities, were in better ranking and new built communities and unofficially settlements which developed in recent years placed in lower rankings based on this comparison, then under study communities categorized in three levels of stable, semi-stable and unstable using cluster analysis model, in this regard established communities in middle and old texture were in stable level, newly built communities were in semi stable and unofficial settlement districts are formed in unstable level.

    Keywords: Urban sustainability, Topsis model, cluster analysis model, community sustainable development, Mahabad
  • Reza Lahmian * Page 125

    Informal settlements is such phenomena that has emerged after structural changes and problems and difficulties economic - social as flow of rapid urbanization and much rural migration in most countries of the world especially third world countries. In Iran also in addition to the above process increase and accumulation of oil revenues and land reform after the forties and increasing economic gap between urban and rural areas, imposed war, natural disaster and macro and micro problems and management problems extended the scope of this phenomenon. The purpose of this article is identified the causes of marginalization in towns(Case Study of Sari). The main research question is that what is most important factors in the formation of informal settlements in Sari? The hypothes is that arises in this research To answer the main question is that Economic factors is most important cause of urban margins. In this research after collecting data by using questionnaires and analysis of the relationships of between variables in the swot table by monitoring field and satellite imagery and using of the software ARCGIS10 been analyzed problems regarding informal settlements of residents of suburban surrey¬

    Keywords: Planning, Informal settlements, City of sari, marginal areas
  • To consider the role of Saudi Arabia courtiers of Persian Gulf zone in developing and antecedence of local terrorism and its effect on national security of Islamic of Iran
    Mehrab Hadavand Mirzaee * Page 139

    Terrorism is a global phenomenon that in present act locally which the intense of its killing and destroyed in Islam is more than another areas and the globally and locally powers in western axis of Arabia used from the tools of terrorism and terrorism groups as own van to re-dividing the world in 21 century. The initial organizing of salafi s terrorism groups was 1984 and the organized Al-ghaedeh with the aim of fighting militia with Soviet in Afghanistan and from 2010 by start of public revolution to battle with revolutions and dominance of Iran in south, south-west and Africa have very intensive. Using from terrorism depends on international position and competition of area countries that to control and free these groups. Arab s countries in Persian Gulf basin with five total financial, military roles, impression, locally and media beddering are competing with Iran and to help to forming and developing terrorism. In this study, we follow answer to this question that what is the role of Arab s countries of Persian Gulf basin in developing and antecedence of locally terrorism? What is the effect of locally terrorism in national security of Iran? The results of this study are showing that financial assistance of Arab s countries is the most effective factors to develops terrorism so that 40% from famous people and most financial protector of terrorism are from Arab s citizenship, %43 are from another countries related to Arabia, %9 from Kuwait %6 from Qatar, and %2 Bahrain. By attending to above cases of terrorism in 3 national, locally and globally levels, are affecting on Iran. This study provided by library, interview and observation method and to drawing maps used from GIS.

    Keywords: Arab s countries, locally terrorism, terrorism groups, national security of Iran, Arabia
  • Bahman Ahmadzadeh *, Heidar Lotfi Page 157

    International trade Consists of Import and export trade of goods and services between different countries. Most economists Believe that Business, Is Engine of growth and development in modern societies. Many factors affect the day International trade Including Economic strategies (Import substitution strategy (Strategy introspective) and Export Development Strategy (Strategy outward)), the provisions of international organizations and international political conditions. Meanwhile one of the models that have closely with international trade Is Create free zones. Given that The primary goals of creating free economic zones Include; development and diversification of its exports, Creating job opportunities, Earning revenues, Domestic and foreign investment, The transfer of advanced technology, Contact systematic relationship between the national economy and the global economy. The purpose of this article is evaluation the impact of free zones on international trade. The main question this is that is Operation of free economic zones generally and also Kish Free Trade Zone at Our international trade have been Positive? Results of this study Show That Overall Kish Free Zone Despite the Background and potential To Development and progress Due to lack of facilities and infrastructure, Lack of income, Political instability, Failure to attract domestic and foreign investors, The lack of a defined role in the strategic plans And Economic development strategies, Has failed have a Positive impact on international trade. This research is an applied research and its method is documents. With regard to Short history of the establishment of free trade areas in the world does not exist extensive theoretical studies in the field. So a significant portion of Theoretical Foundations and research methodology been prepared Latin articles and Statistics and information needed Kish Free Zone through library information and the High Council of Free Zones.

    Keywords: International trade, free zones, Kish Free Zone
  • Aeizh Azmi First, Hasan Hoseini Amini * Page 179
    Introduction

    Temporary accommodation of people that vulnerable from hazard is a important challenge for urban and rural planning. It is important that some urban citizens are immigrant and there they have home in villages. Every year, natural hazards cause extensive damage, especially in developing countries. Available evidence also indicates a steady increase in all kinds of natural disasters. From the 1970s onwards, the number of people affected (from 700 million in 1970 to 2 billion in 1990) has increased. Iran through a set of human and environmental characteristics, has suffered many crises and natural disasters are among the most vulnerable countries. The idea used in this study to evaluate to what extent it is possible that this second home can be used as places for resettlement in crisis? In this regard, the question of this study is that what is the strengths, weaknesses, opportunities and threats to resettle in second homes in villages in times of crisis?
    Investigative

    Method

    The research was descriptive-analytic study was conducted on the basis of SWOT model. The data collected through a questionnaire that was developed on a Likert format. In this way, the researchers first asked to identify such variables then the other group were asked to determine the weight of each. Next to each item on a Likert scale from strongly agree to strongly disagree were answered and finally the weights were calculated and were ranked on a priority basis. The weighted average applied were compared on the basis of that strategy were developed. The number of respondents 14 experts from the fields of geography and social sciences respectively. The sample size has been the basis for reaching a saturation point. There are different weaknesses such as lack of cooperation between indigenous peoples and the lack of infrastructure facilities.

    Results

    There are different weaknesses such as lack of cooperation between indigenous peoples and the lack of infrastructure facilities. The wide geographical distribution and the distribution of aid and assistance in crisis is in trouble. There are various opportunities for assistance to develop rural infrastructure and investment in rural areas and development of rural areas by increasing the volume of passengers to be mentioned. As varied threats of accidents on the roads leading to the villages, social conflict and public discontent with inequality and lack of social justice issues that threaten the idea.

    Conclusion

    After weighing four strengths, weaknesses, opportunities and threats indicate that weakness is strength and be able to function there got the idea. The rating is also more opportunities than threats. The more aggressive strategies in four areas (such as working with the government and other provinces and training local people), diversity (such as education and cooperation with law enforcement and other provinces to get help and assistance), Reload (to create a database of crisis development of infrastructure and roads) and defensive (make camp for the affected passengers home without investment and the rules for the development of infrastructure), including the proposed strategies.

    Keywords: second house, resettlement, hazard, passive defense
  • Majid Shams, Mona Gomar *, Omid Rasuli Page 191

    Municipal laws and regulations can be considered as one of the most important connections between city management and citizens. In other words citizens as actors and major elements of urban management In the light of municipal regulations can define their own role and the other members also participate in the administration of town affairs and fulfill the concept of citizenship. No more than a decade of urban management as a new field of interest to the scientific community is located. This new approach to the problems of citizens and urban spaces has, extensive commonalities with other science such as public administration, sociology, urban planning and so on. Trust variable because of its multi-level and multi- disciplinary nature is one of the similarities between the social sciences. Trust for dependent variables, confounding and independent management model plays important role. The aim of this study is measure citizen's trust in urban management. In this study, data collection method was based on the library, documentary and field (questionnaire), and the type of research applied, development and study methodology analytical and survey was documentary. After designing the questionnaire, through the analysis of the results of the questionnaire distributed by SPSS, the level of citizens participation in municipal management checked. And by correlation coefficient correlation between hypotheses and their properly checked and Studies show that citizens showed less participation about informing the urban problems to managers finally offered suggestions to help improve relations.

    Keywords: city, urban management, civil rights, citizen's trust
  • Mahboubeh Raoofi *, Esmaeel Ebrahimi Page 205

    Studies show that the rural population of Iran in 2014, been more than the total number of 140 countries including countries like Romania, Chile, Bolivia, Sweden, Paraguay, Finland, Kazakhstan, Norway, New Zealand and Niger, but However Statistics show The average cost of total rural households in 1392 For the whole countryBeen129 million rials while at the same time earnings Reported 120 million rials that it shows deficit to Cost; So shall was looking for solutions to improve this problem. The main purpose of this article is: Investigate the effects of ecotourism as a way to deal with Problems of villages in Iran Generally and the village of Golestan of Ardabil province in particular. Main question of research is that Ecotourism development in rural environments Iran how can prevent the destruction of the village (case Study of Golestan Village) and create the relative balance between expenses and income in these communities and deal with damage to confront life in rural areas. It seems that development of ecotourism in the villages of Iran and especially Ardebil, Golestan village can act as a strategy in order to create a balance between revenue and expenditure and prevent migration and environmental degradation and excessive pressure on rural nature. This research method is analytic. Data collection methods is library and the use of scientific papers - Research. The data collection tool is taking notes and tables and diagrams and schematics.

    Keywords: ecotourism, rural, Golestan, Ardabil, Iran
  • Majid Vali Shariat Panahi, Sajad Karimi Pashaki *, Ali Kazemi Pour, Saeed Zinati, Mahdi Amanollah Page 223

    America's foreign policy and defense policy from the perspective of the Indian Ocean is very important. This Ocean at the confluence of three continents, Asia, Africa, Oceania, America and continental Europe both directly and through the paths and channels of communication. Thus, in this area as one of the most important waterways in the world is considered international. In the Indian Ocean was the scene of military operations during the Cold War, centered on the competition between the two superpowers, America and the Soviet military competition and conflict in the geopolitical zones, geography, military geography of the ocean to the function was changed. Oman and the Persian Gulf as well as geo-strategic point of view of the Indian Ocean is one of the major subsystems. America's role as the central focus of this position could be the equivalent to the area. The focus should be hegemonic structure and discipline is an area of particular aspects of this structure is justified.

    Methodology

    This article strategic approach, descriptive and analytical approach based on arguments and methods of data collection and data analysis methods, this paper is library of classified information after analysis has been done. Result&

    Discussion

    This paper analysis - descriptive and have been trying to utilize the available resources, in addition to the expression geostrategic characteristics of the Indian Ocean and the Gulf of Oman to achieve sustainable security in the area, Iran's role as an actor in the region, reference framework for improvement and to analyze the starring role of Iran in the region.

    Conclusion

    Iran can not only create strategic vision of sustainable security in the Indian Ocean provide equilibrium. But because Iran is a new player in this field, be very careful to act. Thus, according to the Arabian Sea coast will be very important for the Islamic Republic of Iran. Historical backwardness Oman Sea coast in contradiction with current strategic focus. To resolve this paradox in addition to the comprehensive development of the coastal defense force is in need of strengthening. In addition to logistical support, increased the military and naval vessels will be operational.

    Keywords: Sustainable security, Indian Ocean, Sea of Oman, Geostrategy, Navy