فهرست مطالب

فصلنامه نوآوری های مدیریت آموزشی
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/12/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فتاح ناظم*، محمدجواد قائد محمدی صفحه 11

    هدف اساسی پژوهش حاضر بررسی تعهد سازمانی و مولفه‎های آن در مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. جامعه‎ی آماری این پژوهش را تمام مدیران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل می‎دهند. با روش نمونه‎گیری تصادفی مرحله‎ای و طبقه‎بندی تعداد 540 نفر از مدیران واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شدند. ابزار سنجش عبارت از پرسش‎نامه تعهد سازمانی آلن و مایر است که بر روی مدیران اجرا شد. نتایج تحلیل واریانس یک‎طرفه و آزمون پیگردی LSD  نشان می‎دهد که‎: 1- بین میانگین نمره تعهد سازمانی مدیران به تفکیک منطقه تفاوت معنی‎دار وجود دارد. 2- بین نمره مولفه تعهد عاطفی مدیران به عنوان یکی از ابعاد تعهد سازمانی به تفکیک منطقه تفاوت معنی‎دار وجود دارد. 3- بین میانگین نمره مولفه‎های تعهد مستمر و تعهد هنجاری از ابعاد تعهد سازمانی مدیران تفاوت معنی‎دار وجود ندارد.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، مدیران، دانشگاه آزاد اسلامی
  • مرضیه حیدری*، سعید رجایی پور صفحه 29

    هدف این پژوهش بررسی سطح روحیه معلمان و دبیران مدارس آباده می‎باشد. در این راستا,سوالاتی در قالب ابعاد دهگانه روحیه (ارتباطات موثر بین معلمان و مدیران,رضایت شغلی,تشریک مساعی,رفاه اقتصادی,حجم کارآموزشی,مسایل برنامه درسی,موقعیت اجتماعی,حمایت جامعه از آموزش و پرورش,خدمات و تسهیلات آموزشی و فشارهای اولیای منطقه) از نظر معلمان و دبیران و با توجه به متغیرهایی مثل جنسیت,میزان تحصیلات,سنوات خدمت و دوره تحصیلی تدوین گردید. روش پژوهش مورد استفاده توصیفی- پیمایشی وجامعه‎ی آماری این پژوهش همه‎ ی معلمان و دبیران مدارس شهرستان آباده می‎باشد که با روش نمونه ‎گیری طبقه‎ ای متناسب با حجم تعداد 200 نفر نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه ‎گیری یک پرسشنامه 100 سوالی اقتباس شده از بنتلی و ریمپل (1970) بود که به‎ وسیله آن سطح روحیه معلمان اندازه‎گیری شد. در تجزیه و تحلیل داده ‎ها از آمار توصیفی (فراوانی,درصد,میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (آزمونهای t تک متغیره,تحلیل واریانس چند متغیره و فریدمن) استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که روحیه معلمان و دبیران در ابعاد (ارتباطات,رضایت شغلی,تشریک مساعی,مسایل برنامه درسی,خدمات و تسهیلات آموزشی,حجم کار آموزشی و فشارهای اولیای منطقه) بالا و در سایر ابعاد پایین بوده است. همچنین روحیه معلمان و دبیران زن در ابعاد فوق جزو حجم کار آموزشی در مقایسه با معلمان و دبیران مرد بالاتر بوده است و از نظر سنوات خدمت علاوه بر دو بعد فوق در بعد فشارهای منطقه بر معلمان نیز تفاوت معنی‎دار بود. علاوه بر این بین سطح روحیه معلمان دوره‎های مختلف تحصیلی در ابعاد ارتباطات,حجم کار آموزشی,مسایل برنامه درسی,موقعیت اجتماعی,حمایت جامعه از آموزش و پرورش و خدمات و تسهیلات آموزشی تفاوت معنی‎دار وجود داشت.

    کلیدواژگان: روحیه، معلمان، ارتباطات، رضایت شغلی، همکاری، موقعیت اجتماعی
  • محمدرضا عطوفی سلیمانی *، سیف الله بهاری، بهزاد گودرزی ملایری صفحه 63
  • مجید کفاشی * صفحه 83

    پژوهش حاضر با عنوان «تاثیر عوامل اجتماعی و فرهنگی بر میزان گرایش اعضای باشگاه پژوهشگران جوان به انجام فعالیت‎های پژوهشی در سال 1388» است. هدف این پژوهش شناخت عوامل تاثیرگذار بر این موضوع و دستیابی به یک الگوی نظری تحلیلی است. روش تحقیق این پژوهش، پیمایشی و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش‎نامه است. نمونه مورد مطالعه 235 نفر از اعضای باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای منطقه 12 هستند که به‎صورت تمام شماری انتخاب شده‎اند. در این مقاله به‎منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم‎افزار spss و Lisrel استفاده شده است. نتایج این پژوهش بر وجود یک الگوی خطی و مستقیم رابطه آماری بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته حکایت دارد. به‎عبارت دیگر رابطه معنی‎داری بین عوامل فرهنگی (ارزش و منزلت محقق، نوع فعالیت اعضای باشگاه، مکان فعالیت اعضای باشگاه، امکانات تحقیقاتی دانشگاه، تصویب به موقع فعالیت‎های پژوهشی) و عوامل اجتماعی (تحصیلات و درآمد اعضای باشگاه، پایگاه اجتماعی والدین اعضای باشگاه، مدیریت پژوهشی باشگاه با میزان گرایش اعضای باشگاه) به انجام فعالیت‎های پژوهشی (تالیف مقاله پژوهشی، ترجمه یا تالیف کتاب، شرکت در همایش‎های علمی، اجرای طرح‎های پژوهشی، مطالعه آزاد علمی، همکاری در اجرای طرح) وجود دارد.

    کلیدواژگان: باشگاه پژوهشگران جوان، فعالیت‎های پژوهشی
  • فریبا دمرچیلی*، عبدالحسین رسولنژاد صفحه 105

    مساله مورد بررسی در این پژوهش بررسی رابطه بین ذهنیت فلسفی و میزان خلاقیت اعضای هیات علمی دانشگاه‎های آزاد اسلامی استان زنجان است. شاخص‎های به‎ کار رفته برای اندازه‎گیری ذهنیت فلسفی عبارتست از: جامعیت‎، تعمق و انعطاف‎پذیری‎ که ارتباط این شاخص‎ها با میزان خلاقیت استادان مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری پژوهش‎، استادان دانشگاه‎های آزاد استان زنجان (440=N) نفر بوده ، نمونه مورد نظر از طریق نمونه‎ گیری تصادفی - طبقه‎ای انتخاب گردیده است (210=N) . در پژوهش مورد نظر برای جمع ‎آوری اطلاعات از دو پرسش‎نامه‎ ی؛ خلاقیت، ذهنیت فلسفی، استفاده شده است که هر دو استاندارد بوده و ضریب روایی آنها به ترتیب 81% و 80% برآورده گردیده است . برای تجزیه و تحلیل داده ‎ها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است‎. در بخش آمار توصیفی از مشخصه‎ های آماری نظیر فراوانی ، میانگین و انحراف استاندارد و در بخش آمار استنباطی ‎به‎منظور بررسی رابطه بین متغیرها از ضریب همبستگی و برای مقایسه میانگین‎ها در متغیرهای گروه‎ بندی نظیر جنس و رشته تحصیلی از آزمون T مستقل استفاده گردیده است . نتایج پژوهش نشان می‎دهد؛ - با توجه به سطح معناداری (01/0 < p‎) می‎توان با اطمینان 99/0 پذیرفت که بین ذهنیت فلسفی و میزان خلاقیت استادان رابطه معناداری وجود دارد‎. - بین سه شاخص ذهنیت فلسفی یعنی جامعیت، تعمق‎، انعطاف پذیری، با خلاقیت رابطه آماری معناداری وجود دارد. - مقایسه انجام گرفته به‎ وسیله آزمون T مستقل نشان می‎دهد در رشته علوم انسانی و علوم پایه بین ذهنیت فلسفی و خلاقیت استادان تفاوت معناداری وجود ندارد. - مقایسه‎ های انجام گرفته به‎وسیله آزمون T مستقل با 05/0 > p نشان می‎دهد بین میزان خلاقیت استادان زن و مرد تفاوت معناداری وجود ندارد. اما با 01/0 > p ذهنیت فلسفی در مردان بیشتر از زنان است. - در بین شاخص‎های ذهنیت فلسفی نیز تنها عاملی که باعث ایجاد تفاوت شده شاخص تعمق است‎، به ‎طوری‎که مردان به‎ شکل معناداری تعمق بیشتری از زنان داشتند، اما انعطاف‎ پذیری و جامعیت زنان و مردان تفاوت معناداری با یکدیگر نداشته است.

    کلیدواژگان: ذهنیت فلسفی، ‎ جامعیت‎، تعمق‎، انعطاف پذیری، ‎ خلاقیت‎، اعضای هیات علمی
  • فرانک موسوی*، حسن پاشا شریفی صفحه 109

    پژوهش حاضر به بررسی وضعیت نظام راهنمایی معلمان مدارس ابتدایی می‎پردازد و به‎منظور ارایه مدل به روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. برای این منظور  ابتدا  176 مولفه از طریق مرور ادبیات تحقیق و بررسی مدل‎ها و تیوری‎ها استخراج شد که پس از نظر سنجی به93  مولفه کاهش یافت و مدل پیشنهادی مشتمل بر پنج  بخش تدوین شد. جامعه‎ی آماری این پژوهش را 7051 نفر از معلمان مدارس ابتدایی استان کرمانشاه تشکیل داده‎اند که از بین آنها‎ تعداد 384 نفر به روش نمونه‎گیری خوشه‎ای چند مرحله‎ای انتخاب گردیدند‎. روایی محتوای پرسش‎نامه از طریق اظهار نظر صاحب نظران در مورد محتوا و ترکیب مولفه‎ها صورت گرفت و اصلاحات لازم در آن انجام شد و پایایی پرسش‎نامه نیز با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه و در حد مطلوبی(901/0)به‎دست آمد . برای اعتبارسنجی مدل نیز تعداد 30 نفر از متخصصان انتخاب گردیدند‎. برای تجزیه و تحلیل داده‎ها از روش‎های آمار توصیفی (جداول فراوانی‎، میانگین، انحراف معیار و واریانس) و آمار استنباطی (‎تحلیل عاملی با روش واریماکس و t تک گروهی) استفاده گردید. اهم یافته‎های این پژوهش از این قرار است: 1- نظام راهنمایی معلمان در مولفه مدیریت کلاس و مقررات مدرسه عملکرد موفق‎تری نسبت به سایر مولفه‎ها داشته است و در مولفه ارزشیابی از یادگیری دانش‎آموزان تقریبا عملکردی در حد متوسط داشته است و در زمینه‎های بهبود مستمر کیفیت آموزش‎، رشد و تعهد حرفه‎ای در معلم‎، ایجاد انگیزه در دانش‎آموزان ، تعیین اهداف آموزشی و درسی‎، ارزشیابی از معلم‎ موفق نبوده است. و در تحلیلی عاملی انجام شده دسته‎بندی مولفه‎ها از هفت مولفه به سیزده مولفه تغییر یافت. 2-  مدل نهایی نظام راهنمایی معلمان مشتمل بر پنج بخش فلسفه و اهداف، مبانی نظری، مدل ادراکی، مراحل اجرایی و نظام ارزشیابی تدوین و ارایه شد. 3- یافته‎های حاصل از اعتبارسنجی پرسش‎نامه توسط متخصصان نشان می‎دهد که مدل ارایه شده با درجه تناسب 78/91 درصد مورد تایید متخصصان می‎باشد و این امر  بیانگر اعتبار بالای مدل از نظر متخصصان است. 4- مدل «مدیر راهنما» بر اساس نظر سنجی از معلمان و با استفاده از مدل با سیزده کارکرد نظارتی شامل بهبود مستمر کیفیت آموزش با بار عاملی 446/15، ارایه بازخورد آموزش به معلم با بار عاملی 477/16، تطبیق برنامه‎ها و روش‎ها با شرایط فرهنگی با بار عاملی 138/15، تعهد نسبت به معلمان، دانش‎آموزان، والدین، مدرسه و آموزش با بار عاملی 256/14، رشد و تعهد حرفه‎ای در معلم 102/28، مشارکت معلم در ارتقای کیفی آموزش 817/29، ایجاد زمینه‎های مطالعاتی 388/9، ایجاد انگیزه در دانش‎آموزان و شناخت نیازهای آنان 418/60، اطلاعات اداری 495/46، مدیریت کلاس درس و مقررات مدرسه 015/16، ارزشیابی از یادگیری دانش‎آموزان 877/66، تعیین اهداف آموزشی و درسی با بار عاملی 238/69، ارزشیابی از معلم با بار عاملی 412/72  ارایه گردید.

    کلیدواژگان: معلم راهنما‎، مدیر راهنما‎، دوره ابتدایی‎، مدل نظارت‎، ‎ استان کرمانشاه
  • مقایسه سطح دانش فراشناختی حل مساله دانش آموزان دوره ی ابتدایی به تفکیک سطح پیشرفت تحصیلی، پایه ی تحصیلی و جنسیت
    زهره عباباف، حسن پاشا شریفی صفحه 117
  • فهیمه نامدارپور * صفحه 137

    هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین خودتنظیمی یادگیری با مهارت‎های تحصیلی و پیشرفت تحصیلی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‎ شهراصفهان بود. نمونه مورد مطالعه 350 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی ‎شهر بودند که از بین دانشجویان رشته ‎های مختلف، به روش نمونه‎ گیری تصادفی طبقه‎ ای انتخاب شد. ابزار پژوهش، پرسش‎نامه خود-تنظیمی یادگیری، و ‌پرسش‎نامه محقق‎س اخته مهارت‎های مطالعه بود. نتایج داده‎های پژوهش با استفاده از روش همبستگی، تحلیل واریانس یک طرفه و رگرسیون به‎وسیله برنامه کامپیوتری spss تحلیل شد. پس از تجزیه و تحلیل داده‎ها، نتایج زیر به‎دست آمد: رابطه معنی‎دار و مثبتی بین خودتنظیمی یادگیری ومهارت‎های تحصیلی در دانشجویان وجود دارد. رابطه معنی‎دار ولی منفی بین تنظیم کنترل شده و مهارت‎های تحصیلی در دانشجویان وجود دارد. رابطه معنی‎ داری بین هیچ‎ یک از انواع تنظیم‎های یادگیری با پیشرفت تحصیلی در دانشجویان وجود ندارد. انواع تنظیم‎های یادگیری، سهم معنی داری در پیش‎بینی مهارت تحصیلی ایفا می‎کنند. بین وضعیت تنظیم‎های یادگیری در جنس‎های مختلف و رشته‎ های مختلف تفاوت معنی داری مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: خودتنظیمی، تنظیم کنترل شده، مهارت های تحصیلی، پیشرفت تحصیلی
  • حسن هاشمی داران *، نرجس عباداتی صفحه 153

    هدف از انجام پژوهش حاضر تاثیر جنسیت در کسب جایگاه شغلی (مدیریتی) در دانشگاه آزاد واحد رودهن می‎باشد که در کنارآن به مسایل مختلفی می‎‎پردازد ‎از قبیل مشارکت زنان، شناخت موقعیت اجتماعی زنان، ارتقاء جایگاه سازمانی و اداری زنان، علل عدم دستیابی زنان به سطوح بالای مدیریتی، ابعاد فرهنگی، شخصیتی و سازمانی اشتغال زنان در سطوح مدیریتی. جامعه‎ی آماری این پژوهش شامل تمام کارکنان (‎کارمند – هیات علمی‎) زن و مرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن می‎باشد که در مجموع 702  نفر بودند که از بین این تعداد 462 نفر به‎عنوان حجم نمونه انتخاب گردید. روش نمونه‎گیری از نوع «طبقه‎بندی تصادفی» است به‎منظور اعتبار پرسش‎نامه از آلفای کرنباخ استفاده گردید که میزان آن 80/0 به‎دست آمد. ابزار سنجش در این تحقیق پرسش‎نامه بوده است و روش تحقیق توصیفی است. برای نتیجه‎گیری و شناخت روابط بین متغیرهای مورد مطالعه علاوه بر شاخص‎های توصیفی، از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده گردید. نتایج حاصله از روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون نشان داد که علاقه‎مندی و اعتماد به نفس و تلاش، ویژگی‎های فردی، نگرش جنسیتی به پست‎های مدیریتی، برخی قوانین و مقررات و همچنین تجربه و آموزش در احراز پست مدیریتی موثر هستند.

    کلیدواژگان: موانع جنسیتی، نقش جنسیتی، جایگاه شغلی، جایگاه مدیریتی، مدیریت، کارکنان
|
  • Fattah Nazem *, Mohammad Javad Ghaed Mohammadi Page 11

    This study aimed primarily at the organizational commitment and its components among Managers in Islamic Azad University (IAU). Out of all the IAU managers, 540 were selected using stratified random sampling method. Allen & Meyer (1990) Organizational Commitment Scale was administered to all members of the sample. The results of one-way ANOVA and Fisher’s protected LSD test indicates that 1)there is a significant difference between mean score of the managers’ organizational commitment in different IAU districts in Iran, 2) there is a significant difference between the scores of the managers’ affective commitment, as one of the aspects of organizational commitment, in different IAU districts, 3) no significant difference is traced between the mean score of the managers’ continuance and normative commitments, as other aspects of organizational commitment.

    Keywords: Organizational commitment, Islamic Azad University
  • Marzieh Heidari *, Saeed Rejaeepour Page 29

    The main purpose of the present study is to analyze the morale level of school teachers in Abadeh. Out of all the school teachers in this town, 200 were selected using stratifies random sampling. The data collection tool was Purdue Teacher Opinionnaire (P.T.O) designed by Bentley & Remple (1970). The results of the data analysis indicate that the teachers’ morale is high regarding communication, job satisfaction, cooperation, syllabus affairs, educational facilities, quantity of educational work, and parents’ pressure and is low in other aspects. Besides, the female teachers’ level of morale is higher than their male counterparts regarding all the aspects except quantity of educational work and parents’ pressure. Also, there are significant relationships between school teachers’ level of moral in different aspects like communication, quantity of educational work, syllabus affair, social status, social endorsement for ministry of education, and educational facilities.

    Keywords: Morale, school teachers, communication, Job Satisfaction, cooperation, Social status
  • Mohammadreza Atoofi Salmani*, Seifollah Bahari, Behzad Goodarzi Malayeri Page 63

    This research studies the relationship between students’ and teachers’ appreciation and anticipation of the classroom atmosphere and the students’ educational promotion. To this end, 44 fifth grade classes were randomly selected from Kashan city out of each 4 boys and girls were drawn out (totally 176) together with their teachers (N=44). Data were collected using Social Mental Classroom Atmosphere Questionnaire and their GPA. They were analyzed through t-test and multivariate regression. The results of the study indicated that comparing with the students’ and teachers’ appreciation, their anticipation of the classroom was higher. Also, teachers’ anticipation and appreciation of the classroom climate was higher than those of students. Moreover, there is a relationship between students’ anticipation and appreciation of the classroom psychosocial climate and their educational promotion; however, no significant relationship was traced between teachers’ anticipation and appreciation of the classroom psychosocial climate and students’ educational promotion. Therefore, it was concluded that there existed a significant relationship between classroom psychosocial climate and the educational promotion and classroom psychosocial climate can be used to predict students’ educational promotion.

    Keywords: Appreciation, anticipation, educational promotion, classroom psychosocial climate
  • Majid Kaffashi* Page 83

    The purpose of the present study was to identify the socio-cultural factors affecting the orientation of the Young Researchers’ Club (YRC) members toward conducting research and to present a theoretical pattern for it. The sample was all the YRC members of the Islamic Azad University Branches in district 12. SPSS and LISREL softwares were applied to analyze the collected data form a questionnaire. The findings of the study suggest the formation of a linear pattern between dependent and independent variables. In other words, there is a significant relationship between cultural factors (i.e. status of the researcher, type of the YRC members’ activities, the physical place of these activities, universities’ research facilities, and the timely acceptance of the research projects) and social factors (i.e. education and income level of the club members, social status of the members’ families, and research management of the club) with the members’ orientation toward conducting research activities (i.e. writing research papers, authoring or translating books, participating in conferences, doing research projects, studying extracurricular books, and assistance in conducting research).

    Keywords: Young Researchers Club (YRC), Research activities
  • Fariba Damerchili *, Abdolhossein Rasoulnejad Page 105

    This study aimed at investigating the relationship between philosophic-mindedness (measured as comprehensiveness, penetration, and flexibility) and degree of creativity among faculty members of Islamic Azad University (IAU), Zanjan Branch. The population of the study was comprised of 440, out of which 210 were selected using stratified random sampling. Data were collected administering creativity and philosophic-mindedness questionnaire with validity indices of 0.81 and 0.80 respectively. Both descriptive and inferential statistics indices were applied to analyze the data. The findings of the study indicate that there is a significant relationship between philosophic-mindedness and the degree of creativity of the faculty members (p< 0.01). Also, there exist significant relationships between three indices of comprehensiveness, penetration, flexibility and degree of creativity. Applying t test, no significant relationship is found between philosophic-mindedness and the degree of creativity of the faculty members in humanities and basic sciences. Moreover, there is no significant relationship between male and female professors regarding their creativity (p< 0.05), whereas regarding their level of philosophic-mindedness, male exceeded female. Taking the indices of philosophic-mindedness into account, penetration shows a gender difference. That is, male professors present a more significant level of penetration than female while both were similar regarding other indices of comprehensiveness and flexibility.

    Keywords: Philosophic-mindedness, comprehensiveness, penetration, Flexibility, Faculty members
  • Faranak Mousavi *, Hassan Pashasharifi Page 109

    This study aimed at investigating the relationship between philosophic-mindedness (measured as comprehensiveness, penetration, and flexibility) and degree of creativity among faculty members of Islamic Azad University (IAU), Zanjan Branch. The population of the study was comprised of 440, out of which 210 were selected using stratified random sampling. Data were collected administering creativity and philosophic-mindedness questionnaire with validity indices of 0.81 and 0.80 respectively. Both descriptive and inferential statistics indices were applied to analyze the data. The findings of the study indicate that there is a significant relationship between philosophic-mindedness and the degree of creativity of the faculty members (p< 0.01). Also, there exist significant relationships between three indices of comprehensiveness, penetration, flexibility and degree of creativity. Applying t test, no significant relationship is found between philosophic-mindedness and the degree of creativity of the faculty members in humanities and basic sciences. Moreover, there is no significant relationship between male and female professors regarding their creativity (p< 0.05), whereas regarding their level of philosophic-mindedness, male exceeded female. Taking the indices of philosophic-mindedness into account, penetration shows a gender difference. That is, male professors present a more significant level of penetration than female while both were similar regarding other indices of comprehensiveness and flexibility.

    Keywords: Philosophic-mindedness, comprehensiveness, penetration, Flexibility, Faculty members
  • Fahimeh Namdarpour* Page 137

    This study explored the relationship between self-regulation learning and educational skills and academic achievement of the students studying at Islamic Azad University, Khomeinishahr Branch. 350 students from different disciplines were selected using stratifies random sampling method. Data were collected administering Self-Regulation Learning Questionnaire and a researcher-made study skills questionnaire. They were analyzed through correlation of coefficient, one-way ANOVA and regression formulas using SPSS software. The results suggest that 1) there is a significant positive relationship between self-regulation learning and educational skills among students, 2) there is a significant negative relationship between controlled regulation and students’ educational skills, 3) No significant relationship exist between any type of the regulation learning and academic achievement of the students, 4) different types regulation learning can significantly predict their educational skills. No significant difference is found in using types of regulation learning among students of different sexes and disciplines.

    Keywords: Self-regulation, controlled regulation, educational skills, Academic Achievement
  • Hasan Hashemi Daran*, Narjes Ebadati Page 153

    The purpose of the present study was to investigate the impact of gender in attaining managerial positions in Islamic Azad University (IAU), Roudehen Branch. It also dealt with the issues such as women participation, knowing social status of the women, women’s job promotion, the pathology of women’s failure in gaining senior management positions, and the cultural, personality, and organizational aspects of women’s employment in different administrative levels. The population of the study consisted of all the faculty members and staff in the Islamic Azad University Roudehen Branch (amounted to 702), out of which 462 were randomly selected. In this descriptive research, a questionnaire with the reliability index of 0.8 was administered to collect data. To analyze the data, Pearson’s Product Moment coefficient of correlation and regression index were used. The results of the study indicates that some factors such as interest and self-confidence, individual factors, gender attitude to administrative positions, certain rules and regulations, together with experience and education are so influential in gaining administrative positions.

    Keywords: Gender gap, gender role, administrative position, management, Staff