فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 101 (بهار 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زیور صالحی *، سمانه محمددوست، حمید سعیدی ساعدی صفحات 1-7
    مقدمه
    تعدادی از گوناگونی ژنتیکی در ژن های کدکننده ی سلنوپروتئین ها نتایج کارکردی دارند.Sep15 ویژگی آنتی اکسیدان دارد، بنابراین ممکن است در فرآیند سرطان زایی نیز دخیل باشد. شناخته شده ترین پلی مورفیسم این ژن، G1125A (rs5859)، در ناحیه ی 3''UTR ژن واقع شده و دربردارنده جایگزینی G به A در موقعیت 1125 است.
    هدف
    تعیین پیوستگی ژنتیکی پلی مورفیسم G1125Aژن SEP15با بدخیمی پستان.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی مورد شاهدی شامل 100 بیمار دچار بدخیمی پستان و 120 فرد سالم بود. DNA از نمونه های خون استخراج شد. برای تعیین ژنوتیپ ژن SEP15 از روش tetra-primer ARMS-PCR استفاده شد. آنالیز آماری داده ها با نرم افزار MedCalc (نسخه 1/12) انجام شد.
    نتایج
    فراوانی ژنوتیپ های GG ، AG، AAدر گروه بیمار به ترتیب12%، 67%، 21% و در گروه کنترل به ترتیب2/9%، 6/86%، 2/4%بود. در فراوانی ژنوتیپی بین دو گروه سالم و کنترل تفاوت معنی دار وجود داشت (05/0p<). افراد با ژنوتیپ AAدر مقایسه با افراد دارای ژنوتیپ GG خطر افزایش یافته ابتلای به بدخیمی پستان داشتند (OR=3.85; 95%CI، 1.07-13.75; p=0.03).
    نتیجه گیری
    پلی مورفیسم G1125A ژن SEP15 ممکن است با توانش ابتلای به بدخیمی پستان مرتبط باشد و ژنوتیپ AA به عنوان عامل خطر احتمالی مطرح می شود. اگرچه مطالعات بیشتر و گسترده تری برای تایید نتایج این مطالعه نیاز است.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، بدخیمی پستان، سلنوپروتئین ها
  • زهرا اسکافی ثابت، علیرضا وارسته* صفحات 8-19
    مقدمه
    نشانگان روده تحریک پذیر اختلال کارکردی روده است که نشانه های آن درد و ناراحتی شکم و تغییر عادت روده بدون مشکل ساختاری در دستگاه گوارش می باشد. با توجه به شیوع کم و بیش بالای این بیماری در استان گیلان و همراهی آن با اختلال روان شناختی، مطالعه بیشتر در این مورد بایسته به نظر می رسد.
    هدف
    مقایسه رضایت از زندگی، دلواپسی(اضطراب) و افسردگی در نشانگان روده تحریک پذیر(IBS) با افراد غیرمبتلا.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، مطالعه ای توصیفی از نوع مورد- شاهدی بود که در آن، 67 بیمار دچار نشانگان روده تحریک پذیر مراجعه کننده به سه متخصص گوارش در شهرستان رشت به صورت نمونه گیری در دسترس، انتخاب شدند. بیماری این افراد توسط پزشک متخصص، تایید شد. گروه شاهد (67 نفر) نیز از افراد مراجعه کننده به مراکز درمانی عمومی شهر رشت بودند که نشانگان روده تحریک پذیر نداشتند که به صورت تصادفی انتخاب و بر پایه متغیرهای سن و جنس با گروه مورد، همسان سازی شدند. پس از تکمیل پرسشنامه های میزان رضایت از زندگی دینر(SWLS)، دلواپسی بک(BAI) و فرم بلند افسردگی بک(BDI) توسط گروه مورد و شاهد، نمره به دست آمده، با روش آزمون تی مستقل مقایسه شده و برای مقایسه سطح رضایت مندی، شدت دلواپسی و سطح افسردگی از آزمون ناپارامتریک من ویتنی استفاده شد.
    نتایج
    میزانرضایت از زندگی در بیماران دچار IBS با میانگین رتبه ای 57/99 نسبت به گروه شاهد (77/01) پایین تر بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار است(0/004= P). میانگین رتبه ای شدت دلواپسی افراد دچار IBS 75/47بود که با میانگین رتبه ای افراد گروه شاهد(59/53) تفاوت معناداری داشت(0/014= P). شدت افسردگی افراد دچارIBS نیز با میانگین رتبه ای 79/14نسبت به افراد گروه شاهد (55/86) میزان بالاتری را نشان داد (0/0001> P). بنابراین بین داده های پرسشنامه های رضایت از زندگی دینر، دلواپسی و افسردگی بک میان گروه مورد و شاهد تفاوت معنی دار وجود داشت (0/05P<).
    نتیجه گیری
    سطوح پایین رضایت از زندگی و سطوح بالای دلواپسی و افسردگی ممکن است در ایجاد نشانگان روده تحریک پذیر، نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: افسردگی، دلواپسی، رضایت از زندگی، نشانگان روده تحریک پذیر
  • هومان هاشمیان، معصومه منصوری *، محمد مهدی کرم بین، سهیل سلطانی پور، یوسف قاسمی، کامران نعمتی، مرتضی فلاح کرکان صفحات 20-29
    مقدمه
    انسفالوپاتی حاد به وضعیتی گفته می شود که عملکرد مغز به سرعت مختل می شود، و معمولا به صورت کاهش سطح هوشیاری با یا بدون علائم نورولوژیک فوکال تظاهر می کند. از علل آن می توان به عفونت ها، تروما، مسمومیت ها، اختلالات متابولیک اشاره کرد. در این مطالعه به بررسی کودکان مبتلا به انسفالوپاتی حاد تب دار بستری در مرکز آموزشی و درمانی 17 شهریور رشت در سال های 92 و 93 از نظر علت و خصوصیات اپیدمیولوژیک و تظاهرات بالینی و پاراکلینیک و پیامد نهایی پرداختیم.
    هدف
    تعیین عامل بیماری و خصوصیات اپیدمیولوژیک و بالینی و پیامد نهایی کودکان مبتلا به انسفالوپاتی حاد تب دار در مرکز آموزشی درمانی 17شهریور رشت
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع گزارش موارد و به صورت مقطعی در سال های 1392 و 1393 در بیمارستان 17 شهریور شهرستان رشت، صورت گرفت. در این مدت تمام کودکان 2 ماهه تا 14 ساله با مشکل انسفالوپاتی حاد تب دار وارد مطالعه شدند. کودکان با سابقه تروما به سر یا بیماری های زمینه ای متابولیک یا نورولوژیک از مطالعه خارج شدند. شرح حال دقیق و معاینه بالینی کامل شامل معاینه سیستم عصبی انجام شد و سپس، آزمایشات و ارزیابی های شمارش سلولی و کشت مایع مغزی نخاعی، تصویربرداری صورت گرفت. کلیه اطلاعات مربوط به آزمایش ها و همچنین سیر بیماری و پیامد نهایی در برگه چک لیست هر بیمار ثبت و وارد نرم افزار SPSS Ver 19 شد و با استفاده از آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و...) و آزمون Fisher Exact test تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    27 بیمار (63% پسر و 37% دختر) وارد مطالعه شدند که بیشترشان در رده ی سنی بالاتر از 36 ماه بودند. 25/6% از کودکان سردرد و 9/51% از کودکان نیز بیشتر از 3 روز سابقه تب داشتند. 1/74% از کودکان تغییرات تعداد گلبول های سفید خون داشتند. کشت خون، کشت CSF، اسمیر CSF در هیچ یک از کودکان مثبت نبود. 37% آنتروویروس در کشت ویروسی داشتند. 22 نفر دچار تشنج شده بودند، 4/7% از کودکان بهبودی با عارضه پایدار داشتند و هیچ مورد فوت مشاهده نشد. عارضه پایدار کودکان به صورتSpastic Cerebral Palsy بود. ارتباط آماری معنی داری بین پیامدهای درمان در کودکان مبتلا به انسفالوپاتی حاد تب دار با رده های سنی، فصل مراجعه، جنسیت و نتیجه آزمایش CSF مشاهده نشد (P>0.05).
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که در جامعه ما یک عامل مهم انسفالوپاتی حاد تب دار می تواند مربوط به عوامل ویروسی انتروویروسی باشد.
    کلیدواژگان: انتروویروس، حمله های صرعی ناشی از تب، کودک
  • وحید نیک سرشت* صفحات 30-35
    مقدمه
    اکتازی عروق از نشانه های بیماری آترواسکلروتیک عروق کرونر بوده که موجب علایم و مراجعات و اقدامات پاراکلینیک بسیاری به مراکز درمانی بوده و باعث صرف هزینه های زیاد تشخیصی و درمانی میگردد.
    هدف
    تعیین فراوانی اکتازی شریان کرونر و توصیف مشخصات بالبنی بیماران کاندید آنژیوگرافی مراجعه کننده به کلینیک خصوصی در شهر رشت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ی توصیفی شامل کلیه بیماران قلبی مراجعه کننده به کلینیک خصوصی می باشد که در بیمارستان دکتر حشمت و گلسار رشت از فروردین سال 1391 لغایت اسفند 1393 تحت آنژیوگرافی تهاجمی عروق کرونر قرار گرفتند. متغیرهای مورد مطالعه شامل عوامل خطر ماژور همراه، مشخصات دموگرافی و اطلاعات آنژیوگرافی بوده که با نرم افزار آماری SPSS (19) آنالیز شدند.
    نتایج
    در مجموع 1705 مورد آنژیوگرافی عروق کرونر در طول مدت مطالعه انجام شد. اکتازی شریان کرونر (CAE) در 216 بیمار (7/12% از همه ی موارد آنژیوگرام ها) یافت شد. بیشتر (6/54%) مرد بودند. میانگین سنی 44/9± 34/61 سال (دامنه ی سنی 30 تا 83 سال) بود. فراوانی درگیری شریان به صورت شریان کرونری راست (RCA) 9/56%، شریان سیرکومفلکس چپ (LCX) 9/56%، شریان نزولی قدامی چپ (LAD) 9/51 % بود. اکتازی کرونر در 9/50% تنها یک رگ، در 9/26% دو رگ و در 4/20% سه رگ را درگیر کرد. همچنین هایپرلیپیدمی (5/81%) و هایپرتنشن (6/73%) شایع ترین عوامل خطر همراه در این بیماران بودند. همچنین 7 مورد آنوریسم شریان کرونر (4/0% همه موارد آنژیوگرام ها) نیز یافت گردید.
    نتیجه گیری
    شیوع اکتازی کرونر در این مطالعه در میان بیمارانی که برای آنژیوگرافی کرونر اقدام می کنند، بالاتر از موارد گزارش شده در سایر مطالعات مشابه می باشد.
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی، آنوریسم کرونر، اتساع پاتولوژیک
  • ارسلان سالاری، طلوع حسندخت، حیدر دادخواه تیرانی، اعظم نوری سعید، آرزو جوادزاده مقتدر* صفحات 36-45
    مقدمه
    دلیریوم یکی از عوارض مهم و شایع پس از جراحی قلب است.
    هدف
    تعیین فراوانی دلیریوم پس از جراحی قلب در موارد با پریشانی و افسردگی پیش از جراحی.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی تحلیلی بر 108 بیمار کاندید جراحی قلب الکتیو مراجعه کننده به بخش جراحی مرکز آموزشی درمانی دکتر حشمت رشت صورت گرفت. پرسشنامه افسردگی و پریشانی بیمارستانی ، اضطراب موقعیتی – خصیصه ای اشپیلبرگر و پرسشنامه بررسی وضعیت شناختی بیماران پیش از جراحی چک لیست غربالگری دلیریوم طی سه روز بعد از آن استفاده شد. داده های گردآوری شده با آمار توصیفی (توزیع فراوانی،میانگین و انحراف معیار ) و آمار استنباطی (تی مستقل و کای اسکوئر) واکاری شد.
    نتایج
    بروز دلیریوم در سه روز پس از جراحی به طور متوسط 38% گزارش شد. میانگین سنی در موارد با دلیریوم تفاوت معنی داری با گروه بدون دلیریوم نداشت. فراوانی دلیریوم بر پایه گروه های جنسی ، تحصیل، شرایط زندگی، تاهل و ابتلای به دیابت اختلاف معنی دار نداشت(p>0/05) اضطراب موقعیتی و خصیصیه ای به ترتیب در 72% و 65% از بیماران گزارش شد. فراوانی دلیریوم در بیماران با اضطراب موقعیتی و خصیصه ای، پریشانی و افسردگی بیمارستانی از نظر آماری تفاوت معنی داری با گروه بدون این اختلال نداشت (p>0/05) 31% درصد بیماران در ابتدای مطالعه درجاتی اختلال شناختی خفیف را گزارش کردند که بروز دلیریوم در این گروه تفاوت معنی داری با موارد سالم نداشت.
    نتیجه گیری
    به رغم درصد چشمگیر پریشانی و افسردگی در همه بیماران پیش از جراحی، بروز دلیریوم در این گروه بیش از موارد بدون اختلال نبود.
    کلیدواژگان: پریشانی، افسردگی، بای پس عروق کرونر، دلیریوم
  • فردین مهرابیان، محمدرضا امینیان *، آبتین حیدرزاده صفحات 46-57
    مقدمه
    سالمندی و ناتوانی ناشی از آن در دنیای امروز از مهمترین دغدغه ها به شمار می رود ، با افزایش سلامت عمومی و بهداشت، امید به زندگی افزایش یافته و درصد افرادی که به سن سالمندی می رسند افزوده می شود. این واقعیت، توجه به سالم ماندن و در سلامت گذراندن دوره سالمندی را به یک اولویت تبدیل نموده است. تعیین سن شروع ناتوانی و علل ناتوان شدن افراد در سالمندی، به متولیان امر این کمک را می کند که در جهت به عقب انداختن سن شروع ناتوانی و نیز از بین بردن علل آن تلاش های هدفمند داشته باشند.
    هدف
    تعیین سن شروع و علل ناتوانی سالمندان بستری درآسایشگاه معلولین و سالمندان رشت.
    مواد و روش ها
    پژوهش توصیفی، تحلیلی و مقطعی و در دی تا اسفند سال 1393 انجام شد. جامعه و محیط پژوهش 201نفر از افراد بستری در بخش سالمندان آسایشگاه سالمندان و معلولین رشت و نمونه گیری از طریق سرشماری انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه و انجام مصاحبه بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss18 و شاخص های آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
    نتایج
    در دو مورد، داشتن تحر ک و متاهل بودن، اختلاف معنی داری بین افراد دارای این خصوصیت ها با افراد بدون آن در سن شروع ناتوانی وجود داشت، به طوری که در این پژوهش، میانگین سن شروع ناتوانی در افراد با تحرک کم و خیلی کم 5/69 سال و در افراد با تحرک زیاد و خیلی زیاد 1/76 سال و نیز میانگین سن شروع ناتوانی در افراد مجرد 9/68 و در افراد متاهل با فرزند 7/75 سال بود. در سایر خصوصیات نیز اختلاف سن شروع ناتوانی وجود دارد که اگرچه معنی دار نیست ولی به راحتی نیز نمی توان از آنها گذشت.
    نتیجه گیری
    باید در خصوص مزایای تحرک و تاهل و منافع فعالیت های جسمانی و نقش آن در کاهش ناتوانی دوران سالمندی به خانواده ها اطلاع رسانی شده و سازمان های ذیربط نیز در راستای توانمندسازی و آموزش به افراد برنامه ریزی نمایند.
    کلیدواژگان: سالمندان، ناتوانی، آسایشگاه معلولین و سالمندان
  • لیلا مقتدر* صفحات 58-65
    مقدمه
    سرطان پستان از شایع ترین انواع سرطان در زنان است. امروزه متغیرهایی چون امید به زندگی و هوش معنوی در بهبود و کاهش عود این سرطان موثر شناخته شده اند.
    هدف
    تعیین امید به زندگی و هوش معنوی در زنان مبتلا به سرطان پستان و زنان سالم.
    مواد و روش ها
    روش این پژوهش به صورت توصیفی مقایسه ای انجام شده است. جامعه آماری شامل تمامی زنان مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مراکز تخصصی زنان در سال 1395 بودند که با توجه به شرایط ورود، از مراجعان به بیمارستان ها و مراکز درمانی انتخاب شدند. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس و جدول کرجسی و مورگان در مجموع تعداد 150 نفر در قالب دو گروه زنان مبتلا به سرطان (75 نفر) و زنان سالم (75 نفر) به عنوان نمونه قرار گرفته و به پرسشنامه های هوش معنوی و امیدواری اشنایدر پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد و آزمون آماری t و تحلیل واریانس انجام شد.
    نتایج
    طبق نتایج افراد گروه عادی نسبت به گروه بیماران مبتلا به سرطان در متغیر میزان امید به زندگی دارای میانگین بالاتری بودند) 001/0 p< 567/12t = ). ولی بین دو گروه از نظر متغیر هوش معنوی تفاوت معنی داری وجود نداشت(067/1 t = ).
    نتیجه گیری
    بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که زنان مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با افراد عادی جامعه از امید به زندگی پایینی برخوردارند ولی هوش معنوی آنها یکسان است.
    کلیدواژگان: سرطان های پستان، متوسط عمر، هوش
  • کاووس طهماسبی، مهوش جعفری *، مریم صالحی صفحات 66-73
    مقدمه
    دیازینون یک حشره کش ارگانوفسفره است که سبب استرس اکسیداتیو می شود. ویتامین های Eو C به عنوان آنتی اکسیدان های بالقوه، سلول ها را از استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.
    هدف
    تعیین تعدیل استرس اکسیداتیو ناشی از دیازینون توسط ویتامین های C و E در مغز موش صحرایی.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی ، موش های صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل (روغن ذرت بعنوان حلال دیازینون)، گروه دیازینون (mg/kg 100)، گروه ویتامین E (mg/kg 150)، گروه ویتامین C (mg/kg 200) و گروه دیازینون- ویتامین E و گروه دیازینون- ویتامین C به صورت تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. 24 ساعت بعد از تزریق، موش ها توسط اتر بیهوش و بافت مغز بسرعت جدا شد. پس از هموژنه بافت ها، عملکرد آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT)، گلوتاتیون S- ترانسفراز (GST) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) و غلظت گلوتاتیون (GSH) و مالون دی آلدئید (MDA) توسط روش های بیوشیمیایی تعیین شد.
    نتایج
    دیازینون سبب افزایش عملکرد آنزیم های SOD (001/0p<) ، GST(01/0p<) ، غلظت MDA (01/0p<) ، کاهش عملکرد آنزیم های LDH، CAT و غلظت GSH (01/0p<) در مغز شد. تجویز ویتامین E یاC مانع تغییر این متغیرها شد.
    نتیجه گیری
    تجویز ویتامین E یا C به عنوان آنتی اکسیدان احتمالا از طریق پاکسازی رادیکال های آزاد باعث کاهش سمیت دیازینون اما نه بطور کامل می شود.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، دیازینون، مغز، موش های صحرایی، ویتامین ای، ویتامین ث
  • ربابه سلیمانی *، الهه مرادخانی، حسن فرهی صفحات 74-82
    مقدمه
    با توجه به اینکه افراد معتاد هوش هیجانی پایین تری نسبت به جامعه دارند، هدف این مطالعه تعیین اثر آموزش بر هوش هیجانی و کیفیت زندگی آنها می باشد.
    هدف
    تعیین تاثیر آموزش بر هوش هیجانی و کیفیت زندگی افراد تحت درمان نگه دارنده با متادون.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت شبه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه شاهد انجام شد. 60 مرد از افراد تحت درمان نگهدارنده با متادون مرکز آموزشی درمانی شفا رشت انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. نیمی از شرکت کنندگان در برنامه آموزشی مولفه های هوش هیجانی که توسط دستیار روانپزشکی برگزار می شد شرکت کردند. برای بقیه شرکت کنندگان مداخله ای صورت نگرفت. برنامه آموزشی شامل 8 جلسه 90 دقیقه ای بود که طی 8 هفته ارائه شد. متغیر هوش هیجانی و کیفیت زندگی افراد مذکور با گروه شاهد مقایسه گردید. برای سنجش متغیرهای مذکور به ترتیب از پرسشنامه Bar- on و SF-36 استفاده شد. داده های حاصله با استفاده از آزمون های کای دو، student t و t مزدوج مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و آماره کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    میانگین سنی شرکت کنندگان در گروه مداخله و شاهد به ترتیب5/6 ± 1/33 و 3/6 ± 3/36 سال بود (05/0 P>). برنامه آموزشی مولفه های هوش هیجانی توانست به طور معنی داری نمره هوش هیجانی و نمره کیفیت زندگی افراد گروه مداخله را نسبت به قبل از مداخله و نسبت به گروه شاهد بهبود دهد( به ترتیب 0001/0 P< و 0001/0 P<). همچنین 3 ماه بعد از مداخله آموزشی نمره هوش هیجانی و کیفیت زندگی در گروه مورد نسبت به قبل از مداخله بالاتر بود(به ترتیب 0001/0 P< و 0001/0 P< ).
    نتیجه گیری
    اگر چه مطالعه مذکور نشان دهنده تاثیر آموزش بر روی ارتقای هوش هیجانی و کیفیت زندگی افراد تحت درمان نگهدارنده با متادون می باشد، ولی با توجه به مذکر بودن شرکت کنندگان، نتایج حاصله را باید با احتیاط تفسیر کرده و مطالعات بیشتری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اعتیاد، متادون، هوش هیجانی، کیفیت زندگی
  • حمید محمدی کجیدی *، مرتضی رهبر طارمسری، علیرضا بادسار، ارغوان رضوی، میرسعید عطارچی صفحات 83-87
    مقدمه
    حمله هیپوگلیسمی یک مورد بالینی بیماران مسموم با سولفونیل اوره ها محسوب می گردد. با توجه به آسیب پذیری مغز در هیپوگلیسمی طولانی غلظت گلوکز در پلاسما باید با سرعت هرچه بیشتر به حد طبیعی برگردانده شود و نیز از عود حملات پیشگیری گردد.
    معرفی مورد: بیمار خانم 50 ساله بدون سابقه دیابت می باشد که توسط واحد فوریت های پزشکی (اورژانس 115) با کاهش سطح هوشیاری با تجویز نالوکسان به بیمارستان منتقل شده است. در هنگام پذیرش GCS بیمار 12، قند خون و پتاسیم بیمار بترتیب 40 و 8/2 میلی گرم در دسی لیتر بود که با تجویز گلوکز 50% بیمار هوشیار شد. بیمار در مدت بستری در روز اول و دوم علی رغم درمان با دکستروز و رژیم غذایی خوراکی دچار عودهای مکرر هیپوگلیسمی به صورت کاهش سطح هوشیاری، تعریق و بی قراری می گردید. به علت عود هیپوگلیسمی از روز سوم برای بیمار اکتروتاید با دوز 50 میلی گرم زیرجلدی هر 12 ساعت تجویز گردید و به دنبال آن تعداد عودهای هیپوگلیسمی کاهش پیدا کرد. از روز چهارم دوز اوکترئوتاید به 50 میلی گرم هر 6 ساعت تغییر داده شد و حملات هیپوگلیسمی قطع شد.
    بحث و نتیجه گیری
    بطور معمول در درمان هیپوگلیسمی ناشی از مسمومیت با داروهای ضد دیابت خوارکی مانند گلی بن کلامید و نیز انسولین از گلوکز هایپرتونیک تزریقی و نیز شروع تغذیه خوراکی برای بیمار استفاده می گردد. اما بنظر می رسد اکتروتاید با دوز ذکر شده در زمان بندی مذکور جهت درمان بیماران با مسمومیت حاد با سولفونیل اوره که دچار عودهای مکرر هیپوگلیسمی می شوند موثر باشد
    کلیدواژگان: اکتروتاید، بازگشت بیماری، کاهش قند خون
|
  • Dr Z. Salehi*, S. Mohammaddoust, Dr H. Saeidi Saedi Pages 1-7
    Introduction
    A number of Single Nucleotide Polymorphisms (SNPs) in selenoprotein genes have functional consequences with regard to the expression of the proteins. Sep15 exhibits antioxidant properties and thus may be involved in the process of carcinogenesis. The best-studied polymorphism of this selenoprotein includes G1125A (rs5859) that is located in the 3’UTR in the SEP15. It is associated with G/A transition at position 1125.
    Objective
    To determine the association between SEP15 (G1125A) polymorphism and breast cancer risk.
    Materials And Methods
    This control-case study comprised of two groups: 100 breast cancer patients and 120 cancer free controls. DNA was extracted from blood samples and genotyping was carried out by tetra-primer ARMS-PCR. Statistical analysis was performed using the MedCalc program (version 12.1).
    Results
    The distributions of GG, AG and AA Genotypes among patients were 12%, 67%, 21%, and in the controls were 9.2%, 86.6% and 4.2%, respectively. The genotype frequencies were significantly different between cases and the controls. The individuals carrying the AA genotype had a greater risk for BC compared with GG genotype (OR=3.85; 95%CI, 1.07-13.75; p=0.03).
    Conclusion
    This study indicates that SEP15 G1125A polymorphism may be associated with BC, and that the AA genotype may be a risk factor for the disease. However, further researches are needed to confirm the results.
    Keywords: Polymorphism, Breast cancer, Selenoproteins
  • Z. Eskafi Sabet, Dr A. Varasteh* Pages 8-19
    Introduction
    Irritable bowel syndrome (IBS) is a common gastrointestinal disorder that is characterized by abdominal pain and a change in bowel habits. Because of IBS high prevalence in Guilan and Comorbidity of this disease with psychological disorders, more studies are required.
    Objective
    This study has been conducted to compare the level of Life Satisfaction, Anxiety and Depression in patients with Irritable Bowel Syndrome with healthy People.
    Materials And Methods
    This study was conducted through a case-control analysis. Participants included 67 patients with IBS who referred to 3 different Private practice Gastroenterologists in Rasht whom were chosen as available sampling. The controls including 67 individuals, was elected randomly among normal people who referred to Rasht public health clinics. These two groups were similar according to age and gender variables. All participants asked to complete the Diener Satisfaction with Life Scale (SWLS), Beck Anxiety Inventory (BAI) and Beck Depression Inventory (BDI). The outcome of two groups were compared and statistic analysis including Independent T-Test and Mann-Whitney U test was performed by SPSS software (version 21).
    Results
    There is significant differences between these two groups in terms of Life Satisfaction, Anxiety and Depression (P
    Conclusion
    According to the study, lower levels of Life satisfaction and higher levels of Anxiety and Depression may be involved in the development of irritable bowel syndrome.
    Keywords: Anxiety, Depression, Satisfaction with Life, Irritable Bowel Syndrome
  • Dr Hooman Hashemian, Masoumeh Mansoori, Dr Mohammad Mahdi Karambin, Soheil Soltanipour, Dr Yusuf Ghasemi, Dr Kamran Nemati, Morteza Fallah Karkan Pages 20-29
    Introduction
    Acute encephalopathy is a condition in which brain function deteriorates rapidly and usually presents with loss of consciousness with or without focal neurologic symptoms. Some of its causes are infections, trauma, toxicities, and metabolic disorders and so on
    Objective
    evaluat etiology, epidemiologic, clinical and para-clinical characteristics and outcome in children with acute febrile encephalopathy during 2013-2014 in educational and remedial 17-Shahrivar hospital, Rasht.
    Materials And Methods
    This is a case series and cross sectional study performed during 2013-2014 in 17-Shahrivar hospital, Rasht. All of children between 2 month and 14 years old with acute febrile encephalopathy enrolled in the study. Children with head trauma history or history of underlying metabolic or neurologic disease were excluded. Exact history was taken and clinical examination of neurologic system was done; Then laboratory examinations and related evaluation such as: Cell count and cerebro-spinal fluid, imaging and so on were performed. All of information was fulfilled in a checklist and data was entered in SPSS Ver 19 and analyzed with descriptive tests and Fisher Exact Test.
    Results
    towenty seven children including 63% male and 37% female were entered in the study which most of them were more than 36 month old. 6.25% of them had headache and 51.9% of them had history of fever for more than 3 days of fever. 74.1% of them had white blood cell changes. Blood, cell count and Cerebro Spinal Fluide(CSF) culture and CSF smear were not positive in any children. 37% of results were enterovirus in viral culture. Towenty two patients had seizure, 4/7% of the children had improved with permanent side effect and none of them were died. Persistent complication of them was spastic cerebral palsy. There was no significant relation between treatment outcome and age group, season, gender and laboratory result of CSF (P>0.05).
    Conclusion
    Our results showed that in our population one of important cause of acute febrile encephalopathy can be associated with enterovirus factors
    Keywords: Child, Entrovirus, Seizures, Febrile
  • Dr Vahid Nikseresht* Pages 30-35
    Introduction
    Coronary artery aneurysms (CAAs) and ectasia (CAE) are diseases that have been increasingly noticed as the increase in utilization of coronary angiograms.
    Objective
    The aim of this study is to determine the prevalence of coronary artery aneurysms and ectasia and describe the patients admitted to a private clinic in 2012 to 2014.
    Materials And Methods
    This is a retrospective cross-sectional study involved all patient with invasive coronary angiogram that was performed at Dr.Heshmat and Golsar hospital in Rasht from may 2012 to may 2014. All data included cardiovascular disease major rick factors¡ demographic and angiographic characteristics were recorded in check list. Statistical analyses were performed by using SPSS version 19.
    Results
    A total of 1705 coronary angiography were performed during the period of the study. CAE was found in 216 patients (12.7 % of all coronary angiograms). The majority (54.6%) were male. The mean age was 61.34±9.44 years (range¡ 30 to 83 years). CAE was associated with significant coronary artery stenosis in 123 patients (56.9%).The frequency of arterial involvement was: the right coronary artery (RCA) 56.9 %; left circumflex artery (LCx)¡ 56.9%; the left anterior descending artery (LAD)¡ 51.9 %.Coronary ectasia involved a single vessel in 50.9 %¡ two vessels in26.9 %¡ and three vessels in 20.4 %. Hyperlipidemia (81.5%) and hypertension (73.6%) were also most comorbidty in these patients. Coronary artery aneurysm was found in 7 patients (0.4% of all coronary angiograms).
    Conclusion
    The prevalence of coronary artery ectasia in this study among patient who went for coronary angiography is higher than what has been published in others studies.
    Keywords: Angiography, Coronary Aneurysm, Dilatation Pathologic
  • Dr A. Salari, Dr T. Hasandokht, Dr H. Dadkhah Tirani, A. Nourisaeed, A. Javadzadeh Moghtader* Pages 36-45
    Introduction
    Postoperative delirium is one the most common and serious complications that patients develop after undergoing cardiac surgery.
    Objective
    The present study aimed To investigate the preoperative anxiety and depression of the patients decided to undergo heart bypass surgery and to examine the relationship between these two factors and the incidence of postoperative delirium in the patients.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional research study, as many as 108 patients referred to the surgery department of Heshmat Educational-Therapeutic Center in Rasht, north of Iran, for elective cardiac surgery were targeted. For the purpose of the data collection, the Hospital Anxiety and Depression Scale (HADS), the SpeilbergerState-Trait Anxiety Inventory(STAI), and theMini Mental State Examination (MMSE) were distributed among the patients before they undergo the surgery and a Postoperative Delirium Scale (DOS) was given to them three days after the surgery. The data were then analyzed using descriptive statistics (frequency, mean, and standard deviation) and inferential statistics (independent t-test and chi-square).
    Results
    On average, delirium was reported in 38% percent of the patients three days after the surgery. It was also discovered that the average age of the patients with delirium was not significantly different from that of those without delirium. Moreover, the findings indicated that the frequency of experiencing delirium was not significantly different among patients in terms of being diabetic and non-diabetic and in terms of their sex, education, life condition, and marital status. State anxiety and trait anxiety were reported in 72% percent and 65% percent of the patients respectively. The frequency of experiencing delirium by the patients with state-trait anxiety as well as hospital anxiety and depression was not significantly different from that of those without disorders. It was shown that 31% of the patients had reported degrees of minor cognitive disorders before the surgery; the frequency of delirium in this group of the patients was not significantly different from the patients without any psychological disorders.
    Conclusion
    Despite the prevalence of anxiety and depression in the patients before the heart bypass surgery, they did not experience more delirium than the patients without psychological disorders.
    Keywords: Anxiety, Coronary Artery Bypass, Delirium, Depression
  • Dr F. Mehrabian, Dr M.R. Aminian*, Dr A. Heidarzadeh Pages 46-57
    Introduction
    Nowadays aging and disability arising from it, is considered as one of the most important concerns of human societies because life expectancy has increased due to increasing public health and hygiene and the percentage of people who reach to old age is extremely going up. On the other hand, the percentage of elderly population to total population with falling birth rate and thus reducing the population growth has increased. According to this fact, considering to stay healthy and having a healthy old age has become a priority, otherwise high costs arising from disability and treatment of it , would be imposed on society. This study, aimed to determine the age of onset of disability and causes of it in elderly people, was done to help the custodians of hygiene and public health to do targeted efforts to delay the age of onset of disability and eliminate its causes.
    Objective
    This study, aimed to determine the age of onset of disability and causes of it in elderly people, was done to help the custodians of hygiene and public health to do targeted efforts to delay the age of onset of disability and eliminate its causes.
    Materials And Methods
    In this descriptive , analytical and cross-sectional study all elderly people of Hospice of disabled and elderly people of Rasht (201 persons) were be counted and investigated in March 2015.Receips card in library studies and questionnaire and interview in the field part were data gathering tools. Data were analyzed by statistical software SPSS 18 and descriptive and inferential statistics indicators.
    Results
    this study showed that in both mobility and marital status there were significant differences in age at onset of disability between individuals with or without these features as the average age of onset of disabled people with low and very low mobility were 69.5 and in people with high and very high mobility were 76.1, and the average age of onset of disability in singles (celibates) were 68.9 and in married with children were 75.7. There were also differences in age of onset of disability in other features, although not significant, they could not be easily ignored.
    Conclusion
    According to the result of this study, all individuals in the society must be informed with clear proposals particularly in the fields of mobility and marital status about the benefits of physical activity and its role in reducing disability during old age by custodians of relevant organizations.
    Keywords: Elderly people, Disability, Hospice of disabled, elderly people
  • Dr L. Moghtader* Pages 58-65
    Introduction
    Breast cancer is the most common form of cancer in women. Today variables such as life expectancy and spiritual intelligence in relief of cancer recurrence have proven this.
    Objective
    To compare life expectancy and spiritual intelligence between women suffering from breast cancer and healthy women of Rasht.
    Materials And Methods
    Method of this study uses the descriptive and ex post facto method of research. Using sampling and Morgan table, a total of 150 women with cancer in the two groups (n = 75) and healthy women (n = 75) as the specimen and spiritual intelligence questionnaires and Schneider responded hope. The samples completed the spiritual intelligence questionnaire and Snyder hope scale. Analysis of collected data using descriptive indices, mean and standard deviation and t-test and analysis of variance was performed.
    Results
    the Results of Samples in healthy group have higher mean in life expectancy variable in comparison with cancer patients (p
    Conclusion
    Thus it can be concluded that women with breast cancer compared with the general population of low life expectancy are but spiritual intelligence is the same.
    Keywords: Breast Neoplasms, Intelligence, Life Expectancy
  • K. Tahmasebi, Dr M. Jafari*, M. Salehi Pages 66-73
    Introduction
    Dazinon (DZN) as organophosphate insecticide induces oxidative stress. Vitamins E and C are antioxidants protecting cells from oxidative stress.
    Objective
    To determine the modulation of diazinon-induced oxidative stress by vitamins E and C in rat brain.
    Materials And Methods
    In present experimental study, male Wistar rats were randomly divided into six groups including: control (corn oil as DZN solvent), DZN (100 mg/kg), vitamin E (150 mg/kg), vitamin C (200 mg/kg), vitamin Eඓ and vitamin Cඓ groups, all of which were given intraperitoneally. 24 hours after injection, animals were anesthetized by ether, and brain tissue was quickly removed. After tissues hemogenation, superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione S-transferase (GST) and lactate dehydrogenase (LDH) activities, as well as glutathione (GSH) and malondialdehyde (MDA) levels were determined by biochemical methods.
    Results
    DZN increased SOD (p
    Discussion
    Administration of vitamin E or vitamin C as antioxidant decreases DZN toxicity by scavenging free radicals but it does not protect completely.
    Keywords: Brain_Diazinon_Oxidative Stress_Rats_Vitamin C_Vitamin E Brain_Rat
  • Dr R. Soleimani*, Dr E. Morad Khani, Dr H. Farahi Pages 74-82
    Introduction
    With respect to low emotional intelligence in opiate addicts rather than general population, we conducted this study to determine the effect of education on their emotional intelligence and quality of life.
    Objective
    To Determent the Impact of Education on Emotional Intelligence and Quality of Life of the Patients Undergoing Methadone Maintenance Therapy
    Materials And Methods
    This study was performed as a pre-test post-test quasi-experimental study with control group. Sixty men with methadone maintenance therapy were selected from center of addiction of Shafa Hospital, Rasht. Thirty drug abusers randomly participated in educationalsessionswhich were held by a psychiatry resident. The training program consists of eight 90-minute sessions that were presented during the 8 weeks. Emotional Intelligence and quality of life of these individuals were compared with the control group. To measure these variables, we used Bar- on and SF-36 questionnaire, respectively. The resulting data were analyzed with using chi-square, student t and paired t tests. A significant statistic less than 0.05 were considered significant.
    Result
    The mean age of participants in intervention and control groups were 33.1±6.5 and 36.3±6.3 years (P>0.05). Educational intervention were significantly improved emotional intelligence of participants and their quality of life compared totheir scores inpre-intervention (P
    Conclusion
    This study showed impact of education on the improvement of emotional intelligence and quality of life of the patients with methadone maintenance therapy. However, all participants were male and the results of this study were interpreted cautiously. We recommend further studies about this issue.
    Keywords: Addiction, Methadone, Emotional Intelligence, Quality Of Life
  • Dr H. Mohammadi Kojidi*, Dr M. Rahbar Taramsari, Dr A. Badsar, Dr A. Razavi, Dr Attarchi Pages 83-87
    Introduction
    Hypoglycemia attack a clinical case of sulfonylureas toxicity in patients considered. Given the vulnerability of the brain in the long hypoglycemia in plasma glucose concentrations have returned to normal as quickly as possible, as well as the recurrence must be prevented.
    Case Report: Fifty -year-old female patient without past history of diabetes with decreased level of consciousness by emergency medicine serves (EMS) administration of naloxone was taken to the hospital. The patient on admission GCS of 12, the patient's blood sugar and potassium, respectively, 40 and 2.8 mg per dl, the patient was alert with infusion of 50% glucose. The patients in the first and second days despite treatment with hypertonic dextrose infusion and oral diet with relapse of hypoglycemia as loss of consciousness, sweating and was restless. Because of recurrent hypoglycemia, the third day, Octreotide was administered at a dose of 50 mg subcutaneously every 12 hours. Number of relapses of hypoglycemia was reduced. The fourth day, Octreotide were changed to 50 mg every 6 hours and hypoglycemia attacks stopped.
    Discussion and
    Conclusion
    Typically in the treatment of hypoglycemia caused by poisoning oral anti-diabetes drugs such as Glibenclamide and insulin the Hypertonic glucose injection and is used for patients starting oral feeding. But it seems that Octreotide listed on the timing of the dose to treat patients with acute poisoning with sulfonylurea, hypoglycemia with frequent recurrences are to be effective.
    Keywords: Hypoglycemia, Octreotide, Recurrence