فهرست مطالب

دستاوردهای روانشناختی - سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 16، پاییز و زمستان 1395)

مجله دستاورد های روانشناختی
سال بیست و سوم شماره 2 (پیاپی 16، پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زینب خانجانی، تورج هاشمی، فاروق وطنی صفحه 1
    با توجه به اینکه بعضی از فوبی های خاص به همان شیوه ی اختلال استرس پس از سانحه به وجود می آیند، این احتمال مطرح است که بتوان فوبی های خاص را نیز به شیوه ی حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد درمان کرد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر درمان حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد بر کاهش نشانه های اختلال فوبی خاص بود. پژوهش حاضر یک بررسی تک موردی از نوع خطوط پایه چندگانه بود که بر روی سه آزمودنی مبتلا به فوبی خاص انجام گرفت و ابزار پژوهش نیز عبارت بود از پرسشنامه ترس که آزمودنی ها در مرحله ی خط پایه و پایان جلسات دوم، چهارم، ششم و هشتم و همچنین در دوره ی پیگری پس از درمان، آن را تکمیل نمودند. یافته ها نشان دادند که نمره ی آزمودنی ها در بعد اجتناب فوبیایی خاص در مرحله ی درمان و پیگیری نسبت به مرحله ی خط پایه کاهش یافته است. بنابراین، می توان گفت که روش درمانی حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و پردازش مجدد در کاهش نشانه های اجتناب فوبیایی موثر است.
    کلیدواژگان: حساسیت زدایی ازطریق حرکات چشم و پردازش مجدد (EMDR)، فوبی خاص، اجتناب فوبی
  • مرتضی گلستانی پور، سیداسماعیل هاشمی، کیومرث بشلیده، عبدالزهرا نعامی، نسرین ارشدی صفحه 21
    از انجام پژوهش حاضر، طراحی و آزمون الگویی از پیشایندها و پیامدهای معنویت سازمانی در کارکنان شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران بود. نمونه این پژوهش شامل400 نفر از کارکنان یک سازمان بودند که با روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. شرکت کنندگان پرسشنامه ها یا مقیاس های رهبری اخلاقی، رهبری تحول آفرین، جو اخلاقی، عدالت سازمانی، معنویت سازمانی، توانمندسازی روانشناختی، خشنودی شغلی، تعهد عاطفی سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، خودشکوفایی و عزت نفس سازمان محور را تکمیل نمودند. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق الگویابی معادلات ساختاری (SEM) انجام گرفت. شاخص های برازش حاکی از برازش نسبتا خوب الگو با داده ها بود. ضرایب مسیر نشان دادند که متغیرهای رهبری اخلاقی، رهبری تحولی، جو اخلاقی و عدالت سازمانی بر معنویت سازمانی اثر دارند، و معنویت سازمانی بر متغیرهای توانمندسازی روانشناختی، خشنودی شغلی، تعهد سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، خودشکوفایی و عزت نفس سازمان محور اثر دارد. همچنین متغیرهای رهبری اخلاقی، رهبری تحولی، جو اخلاقی و عدالت سازمانی، به طور غیر مستقیم از طریق معنویت سازمانی بر متغیرهای توانمندسازی روانشناختی، خشنودی شغلی، تعهد سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، خودشکوفایی و عزت نفس سازمان محور اثر دارند.
    کلیدواژگان: پیامدها، پیشایندها، معنویت سازمانی
  • جهانگیر کرمی، خدامراد مومنی، زینب عباسی صفحه 51
    حاضر با هدف، بررسی اثربخشی آموزش راهبردهای فراشناختی و حافظه ی فعال بر عملکرد خواندن (دقت، سرعت و درک مطلب) دانش آموزان نارساخوان انجام شد. طرح پژوهش، آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانش آموزان دختر نارساخوان دوره ابتدایی شهر کرمانشاه درسال تحصیلی 91-90 بود. با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایابتدا140نفر مشکوک به نارساخوانی در پایه سوم و چهارم انتخاب شدند سپس از آن تعداد 48 دانش آموز نارساخوان به عنوان نمونه انتخاب گردید. به صورت تصادفی به سه گروه (دو گروه آزمایش و یک گروه
    کنترل) تقسیم شدند. چک لیست خواندن، آزمون هوشی وکسلر کودکان، آزمون تشخیصی خواندن فلاح چای و آزمون خواندن (محقق ساخته) به عنوان ابزارهای گردآوری اطلاعات استفاده شدند. آموزش راهبردهای فراشناختی و حافظه ی فعال به مدت هشت جلسه 60دقیقه ای به گروه های آزمایش ارائه شد. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که آموزش راهبردهای فراشناختی و حافظه ی فعال تاثیر معنی دار در بهبود عملکرد خواندن داشتند. همچنین نتایج آزمون تعقیبی نشان دادکه راهبردهای فراشناختی در درک مطلب و حافظه ی فعال در دقت برتری مثبت معنی داری نسبت به گروه آزمایشی دیگر داشتند. براساس یافته های به دست آمده می توان نتیجه گرفت هر دو روش آموزشی موجب بهبود عملکرد خواندن می شود و راهبردهای فراشناختی در درک مطلب و حافظه ی فعال در دقت موثرتر هستند.
    کلیدواژگان: نارساخوان، راهبردهای فراشناختی، حافظه ی ل، خواندن
  • قاسم آهی، احمد منصوری، فریبرز درتاج، علی دلاور، صغری ابراهیمی قوام صفحه 69
    اگرچه رابطه بین درگیری والدین و موفقیت تحصیلی دانش آموزان به گستردگی بررسی شده است، با این وجود توجه کمی به نقش عوامل میانجی این رابطه شده است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسیرابطه بین درگیری تحصیلی والدین و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی با توجه به نقش میانجی انگیزش و درگیری تحصیلی دانش آموز انجام شد. بدین منظور، در یک پژوهش توصیفی- همبستگی، تعداد 375 نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه شهر کاشمر در سال تحصیلی 93-1392 به همراه یکی از والدین شان به روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه درگیری تحصیلی والدین (بر اساس گزارش والدین)، پرسشنامه درگیری والدین (بر اساس گزارش دانش آموز)، مقیاس انگیزش تحصیلی، مقیاس رفتاری (خرده مقیاس درگیری دانش آموزان) و پیشرفت تحصیلی در مورد آن ها اجرا گردید. داده های پژوهش حاضر به کمک نرم افزار آماری SPSS22 و Lisrel و با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج تحلیل داده ها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که انگیزش و درگیری تحصیلی دانش آموز می توانند میانجی رابطه بین درگیری تحصیلی والدین و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان باشند. بعلاوه، مدل پژوهش به صورت قابل قبولی با داده ها برازش دارد. در مجموع، نتایج پژوهش حاضر بر اهمیت ارتباط و درگیری والدین در فعالیت های تحصیلی دانش آموزان تاکید دارد. بعلاوه، درگیری تحصیلی والدین، پیشرفت تحصیلی بیشتری را بواسطه انگیزش و درگیری تحصیلی دانش آموز در پی دارد.
    کلیدواژگان: درگیری تحصیلی والدین، درگیری تحصیلی دانش آموز، انگیزش تحصیلی، پیشرفت تحصیلی
  • اکرم محمدزاده فرهانی، فرح نادری، حسن احدی، اسدالله رجب، آدیس کراسکیان صفحه 91
    پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری براضطراب اجتماعی و کنترل قند خون
    کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک بود.. بدین منظور 38 نفراز کودکان مبتلا به دیابت ملیتوس نوع یک شهر تهران به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند در این پژوهش از روش کارآزمایی بالینی از نوع طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. ابزار اندازه گیری شامل پرسش نامه علائم مرضی کودک فرم والد (CSI-4) و آزمایش HbA1C بود، که در پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفت. سپس برای آزمودنی ها گروه آزمایش، 12 جلسه 45 دقیقه ای درمان شناختی رفتاری فردی اجرا شد. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس یک متغیری و چندمتغیری استفاده شد. نتایج تفاوت معنی داری بین گروه آزمایش و گروه کنترل از لحاظ تاثیرگذاری درمان شناختی رفتاری را روی
    متغیرهای مورد مطالعه نشان داد. به عبارت دیگر درمان شناختی رفتاری موجب کاهش اضطراب اجتماعی و بهبود کنترل قند خون در گروه دریافت کننده درمان شناختی رفتاری نسبت به گروه کنترل شد. نتایج این پژوهش نشان داد که درمان شناختی رفتاری می تواند به عنوان یکی از مداخلات درمانی اثربخش جدید در حوزه دیابت به خصوص در کودکان دیابتی در کنار سایر درمان های موجود مطرح شود.
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس نوع یک، درمان شناختی، رفتاری، قند خون، اضطراب اجتماعی
  • رویا آفتاب، صادق تقی لو، احمد کربلایی محمد میگونی صفحه 113
    اعتیاد به اینترنت یکی از مشکلات عمده بهداشت عمومی در سراسر جهان است. تعداد کاربران اینترنت جهانی به بیش از 3/2 میلیون در سال 2011 رسیده است. هر رفتار اعتیادآوری ممکن است در نتیجه نشانه های روان پزشکی به وجود آمده باشد. پژوهش گران نشان داده اند دشواری بین فردی که به طور قابل توجهی در افراد با ویژگی های شخصیت مرزی یافت می شود، با اعتیاد به اینترنت همبسته است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر تبیین مدل ساختاری روابط بین ویژگی های شخصیت مرزی، دشواری های بین فردی و اعتیاد به اینترنت بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی و جامعه آماری پژوهش شامل تمام ساکنان شهر کرج در پاییز سال 1394 بود که از میان آن ها 262 نفر به روش نمونه برداری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل سیاهه شخصیت مرزی بوهوس و همکاران، دشواری های بین فردی-47 پیلکونیس و همکاران و اعتیاد به اینترنت یانگ بود. تحلیل داده ها با استفاده از مدل یابی معادله های ساختاری نشان داد که مدل ساختاری پژوهش با داده های گردآوری شده به خوبی برازش دارد و 43 درصد از واریانس اعتیاد به اینترنت به واسطه تغییر در نمره های ویژگی های شخصیت مرزی و دشواری های بین فردی تبیین می شود و دشواری های بین فردی رابطه بین ویژگی های شخصیت مرزی و اعتیاد به اینترنت را میانجی گری می کند. از یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت، اینترنت می تواند یک ابزار اجتماعی مناسب برای برآورده ساختن نیازهای بین فردی افراد با ویژگی های شخصیت مرزی باشد.اعتیاد به اینترنت یکی از مشکلات عمده بهداشت عمومی در سراسر جهان است. تعداد کاربران اینترنت جهانی به بیش از 3/2 بیلیون در سال 2011 رسیده است. هر رفتار اعتیادآوری ممکن است .
    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، دشواری های بین فردی، شخصیت مرزی، مدل ساختاری
  • طیبه محمودی، سودابه بساک نژاد، مهناز مهرابی زاده هنرمند صفحه 137
    این پژوهش بررسی اثر بخشی آموزش مدیریت خشم با رویکرد روان شناسی مثبت نگر بر راهبردهای شناختی تنظیم هیجان و نشخوار خشم در دانشجویان دختر ساکن در خوابگاه دانشگاه شهید چمران اهواز بود. نمونه ی اولیه، 400 دانشجوی دختر (میانگین سنی 57/21) بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، انتخاب شدند و مقیاس نشخوار خشم ساخودولسکی، گلوب و کرومول و پرسشنامه راهبردهای شناختی تنظیم هیجان گارنفسکی، کرایج و اسپینهوون را
    تکمیل نمودند. از بین 66 نفر دانشجو که دارای نشخوار خشم بالا بودند، 30 نفر به صورت تصادفی انتخاب و در گروه آزمایشی و گروه کنترل گماشته شدند. گروه آزمایشی به مدت 8 جلسه تحت گروه درمانی آموزش مدیریت خشم با رویکرد روان شناسی مثبت نگر قرار گرفت در حالی که گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکرد. نتایج تحلیل کوواریانس چند متغیری داده ها نشان داد که آموزش مدیریت خشم با رویکرد روان شناسی مثبت نگر به صورت معنی داری، باعث کاهش نشخوار خشم شد (98/18F=، 001/0p<)، اما بر راهبردهای شناختی مثبت و منفی تنظیم هیجان تاثیری نداشت (37/1F=، 257/0(p< (85/1F=، 191/0p<). این یافته ها نشان می دهد که آموزش مدیریت خشم با رویکرد روان شناسی مثبت نگر، می تواند برای افراد با نشخوار خشم بالا، مفید باشد.
    کلیدواژگان: آموزش مدیریت خشم با رویکرد روان شناسی مثبت نگر، نشخوار خشم، راهبردهای شناختی تنظیم هیجان
  • اصغر پوراسمعیلی، مهری مولایی، جابر علیزاده گورادل، جواد هاشمی صفحه 157
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سه صفت تیره شخصیتی با خودافشاگری اینترنتی در دانشجویان می باشد. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه محقق اردبیلی می باشد که از بین آن ها 375 نفر (175 دختر و 200 پسر) به روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای نسبتی، انتخاب و به پرسش نامه خودافشاگری اینترنتی (نگرش ها و ایده ها، علایق و سلایق، کار یا مطالعه، پول و دارایی، شخصیت و ظاهربدنی) و سه صفت تیره شخصیتی (خودشیفتگی، ماکیاولیسم و جامعه ستیزی) پاسخ دادند.داده های پژوهش، با روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه گام به گام تجزیه و تحلیل شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین ماکیاولیسم با سه زیرمولفه خودافشاگری اینترنتی شامل کار یا مطالعه، شخصیت، ظاهربدنی و خودافشاگری اینترنتی کل و بین صفت شخصیتی جامعه ستیزی با زیرمولفه ظاهربدنی و خودافشاگری اینترنتی کل همبستگی مثبت وجود دارد. بین صفت شخصیتی خودشیفتگی با زیرمولفه های علایق و سلایق، کار یا مطالعه، شخصیت و خودافشاگری اینترنتی کل همبستگی مثبت وجود
    دارد. تحلیل رگرسیون چندگانه گام به گام نشان داد که از بین سه صفت شخصیتی تیره، دو صفت خودشیفتگی و ماکیاولیسم، به ترتیب قوی ترین پیش بینی کننده های خودافشاگری اینترنتی است. با توجه به نتایج این پژوهش، نقش دو صفت شخصیتی تیره، خودشیفتگی و ماکیاولیسم در خودافشاگری اینترنتی مورد تایید قرار گرفت، این یافته می تواند در پی بردن به علایق و ویژگی های شخصیتی افراد با خودافشاگریی بالا در فضای مجازی و افزایش آگاهی و پیشگیری از برخی سودجویی های این افراد به کاربران اینترنتی به ویژه دانشجویان کمک کند.
    کلیدواژگان: خودشیفتگی، ماکیاولیسم، جامعه ستیزی، خودافشاگری اینترنتی
|
  • Page 1
    Given that some specific phobia, can be arised in the same way as post-traumatic stress disorder, the possibility that specific phobia can be treated with eye movement desensitization and reprocessing has increased. Therefore, the purpose of this study was to evaluate the effect of treatment by eye movement desensitization and reprocessing to reduce symptoms of specific phobia. This research is a single case study, multiple baselines, with three subjects having specific phobia. The research instrument was a fear questionnaire that participants at baselines and at the end of the second, fourth, sixth and eighth sessions, also in the pursuit of post-treatment period, completed. Results showed that the subject's scores on the dimension of avoiding specific phobia during the treatment and follow-up, compared with baselines, dropped.Therefore we can say that treatment by eye movement desensitization and reprocessing was effective in reducing symptoms of phobia avoidance.
    Keywords: Eye movement desensitization, reprocessing, specific phobia, avoiding phobia
  • M. Golestani Pour, S.E. Hashemi, K. Beshlideh, A. Naami, N. Arshadi Page 21
    The present study tried to design and test a model for precedents and consequences of organizational spirituality in an industrial organization. The sample included 400 employees who were randomly selected. They were asked to fill in 7 questionnaires, including Ethical Leadership Questionnaire, Transformational Leadership Questionnaire, Ethical Climate Questionnaire, Organizational Justice Questionnaire, Organizational Spirituality Questionnaire, Psychological Empowerment Questionnaire, Job Satisfaction Questionnaire, Emotional Commitment Scale, Organizational Citizenship Behavior Scale, Self-Actualization Scale, and The Self-Centered Scale. The assessment of the proposed model was done through Structural Equation Modeling (SEM). The results showed a rather good fitting of the model with the data. The variables such as ethical leadership, transformational leadership, ethical climate, and organizational justice influenced the organizational spirituality. On the other hand, the organizational spirituality had effects on variables such as psychological empowerment, job satisfaction, organizational commitment, organizational citizenship behavior, self-actualization and the organization-based self-esteem. Moreover, through organizational spirituality, the variables including ethical leadership, transformational leadership, ethical climate, and organizational justice indirectly affected the following variables: psychological empowerment, job satisfaction, emotional commitment, organizational citizen behavior, self-actualization, organization-based self-esteem.
    Keywords: Ethical leadership, transformational leadership, ethical climate, organizational justice, organizational spirituality, psychological empowerment, job satisfaction, emotional commitment, organizational citizenship behavior, self-actualization, the self-centered
  • J. Karami, K. Momeni, Z. Abbasi Page 51
    This study was conducted to investigate the effectiveness of metacognitive strategies training and working memory training on reading performance accuracy, speed and comprehension of students with dyslexia.The research project was a pretest-posttest experimental design with control group. Statistical population composed of all students with dyslexia at the elementary schools of Kermanshah in 2011-2012. 140 students were selected by cluster sampling method, from third and fourth grade students with dyslexia. Then, the participants were randomly divided into two experimental groups and one control group. The data collection instruments were checklist of reading, Wechsler Intelligence Scale for Children,FalahChai Diagnostic Reading Tests and Reading Test (researcher–made). The participants in experimental groups received metacognitive strategies and working memory traning for eghit session, 60 minutes per session. Covariance analysis indicated thatmetacognitive strategies and working memory training have improved reading performance significantly. The results of post hoc test showed that metacognitive strategies, in reading comprehension and working memory, in accuracy of experimental group had a significant positive advantage, compared to the other experimental group. The finding suggested that metagcognitive strategies for developing reading comprehension and working memory are more effective for students with dyslexia. Metacognitive strategies in reading comprehension and working memory in accuracy are more effective.
    Keywords: Metacognitive strategies, working memory, dyslexia, reading
  • Page 69
    Although the relationship between parental involvement and academic achievement is widely studied, there has been little attention to testing the role of student motivation and academic engagement as a mediators of this relationship. Therefore, the aim of the present study was to investigate the relationship between parental involvement and academic achievement, with regard to mediating role of motivation and academic engagement. For this purpose, in adescriptive-correlational study, 375 high school students of Kashmar and one of their parents were selected by multi-stage cluster sampling method. The participants completed Parental Involvement Questionnaire (based on parent report), Parental Involvement Questionnaire (based on student report), Academic Motivation Scale, EngagementScale and Academic Achievement. Data were analyzed by Lisrel and SPSS22 software, using structural equation modeling. The results of this study showed that proposed model has an acceptable fit with the data. In addition, motivation and academic engagement mediated the relationship between parental involvement and academic achievement of high school students. In sum, results of this study emphasized the importance of communication and parental involvement in students’ academic activities.
    Keywords: Parental involvement, academic engagement, motivation, academic achievement
  • Page 91
    This study examined the effectiveness of cognitive-behavioral therapy on social anxiety and blood sugar control in children with type I diabetes Mellitus. For this purpose, 38 children affected by diabetes Mellitus type 1, living in Tehran, were selected randomly and were divided into the experiment group (n = 19) and control group (n = 19). In this investigation, clinical trial method of pre-test and post-test types with control group was used. The measuring tools included the Children Symptom Inventory, Parent Form (CSI-4) and HbA1C test, which were used before and after the treatment. Then, in order to investigate the experimental group, 12 sessions of 45 minutes cognitive-behavioral therapy were conducted. For analyzing the data, a univariate and a multivariate covariance analysis were used. The results showed a significant difference between the experiment group and control group in terms of the effectiveness of cognitive–behavioral therapy on the variables under study. As such, cognitive–behavioral therapy reduced the social anxiety and improved the blood glycemic control in the group which received cognitive–behavioral therapy, relative to the control group. The results of the investigation also showed that, along with other available treatments, the cognitive-behavioral therapy can be considered as one of the new effective remedial intervention, especially in children affected by diabetes.
    Keywords: Type 1 diabetes mellitus_cognitive-behavioral therapy_blood glycemic_social anxiety
  • Page 113
    Internet addiction is a serious public health problem around the world. The number of global internet users has reaching more than 2.3 billion in 2011. Any addictive behavior may be the result of psychiatric symptoms. Researchers have shown that interpersonal difficulty found in people with borderline personality traits is associated with internet addiction. Therefore, the aim of this study is to explain the structural model of the relationship between borderline personality traits, interpersonal problems and addiction to the internet. The study was correlational and the statistical population of the study included all residents of the Karaj city in the fall of 1394, of which 262 persons were selected by multistage cluster sampling method. The instruments of the study included Borderline Symptom List by Bohus and colleagues (2007), Interpersonal Difficulties-47 by Pilkonis and colleagues (1996) and Internet Addiction by Young (1998). Data analysis with Structural Equation Modeling showed that the model fits well to the data and43% of the variance of internet addiction is due to the changes in the numbers of borderline personality traits and interpersonal problems. Also, interpersonal difficulties mediated the relationship between borderline personality traits and internet addiction. It can be concluded that internet can be a social tool for meeting the needs of the individuals with borderline personality traits.
    Keywords: Borderline personality, internet addiction, interpersonal difficulties, structural model
  • Page 137
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of anger management training with positive psychology perspective on cognitive emotion regulation strategies and anger rumination in female students (mean of age = 21/57), residents of dormitory of Shahid Chamran University. In the first sample, 400 female students were selected by multi-stage random sampling method who completed Anger Rumination Scale of Sukhodolsky, Golub and Cromwell .From the 66 students, who had high anger rumination, 30 subjects were selected by random sampling method and divided into two groups, control and experimental groups. Experimental group participated in 8 sessions of anger management training with positive psychology perspective, but the control group did not receive any intervention. The results of multivariate analysis of variance showed that the anger management training with positive psychology perspective, significantly decreased anger rumination (F = 18/98, p
    Keywords: Anger management training with positive psychology, anger rumination, cognitive emotion regulation strategies
  • Page 157
    The aimofthisstudy wasto determine the relationshipbetweendark triad personality traits and online self-disclosure.The present research is a correlational type of study. The population of the present study includes all B.Sc students of Mohaghegh Ardabili University, among them three hundred and seventy-five students (175 female and 200 male)were selected, using proportion-stratified random sampling method. They were asked to respond to self-disclosure (attitudes, interests, study, money, personality and body) and Dark Triad Personality (Narcissism, Machiavellism and Psychopath) Questionnaire.The collected data were analyzed using Pearson correlation and stepwise multiple regression.The results of Pearson correlation showed that there were positive correlations of machiavelism with subscales of study/work, personality, body and total self-disclosure, and psychopath with subscales of body and total self-disclosure. Finally the results showed that there were positive correlations of narcissism with subscales of interest and study/work, personality, body and total self-disclosure. The results of stepwise multiple regression analyses showed that among three dark personality traits, two personality traits, narcissism and machiavellism,were predictors of online self-disclosure. According to the results of the present study, the role of two dark triad personalities, narcissism and machiavellism, on internet self-disclosure was confirmed. This result can help internet users, especially students, to discover interests and personality characteristics of individuals with high internet self-disclosure in cyber atmosphere and increase knowledge and predict exploitation of these people.
    Keywords: Antisocial, machiavellism, narcissism, online self-disclosure