فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های سلامت محور
سال دوم شماره 3 (پیاپی 6، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/08/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی محمد مصدق راد، فرحناز صدوقی، مولود قربانی صفحه 207
    مقدمه
    توانایی مدیران در بهره گیری از اطلاعات و دانش درست، قابل اعتماد و به روز یکی از عوامل موفقیت سازمان ها است. هدف این پژوهش بررسی نقش مدیریت اطلاعات در اجرای موفقیت آمیز حاکمیت بالینی در بیمارستان های استان خوزستان بود.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی در 40 بیمارستان استان خورستان انجام شد. برای انجام این پژوهش از پرسشنامه ای محقق ساخته مشتمل بر 35 سوال در مورد 7 بعد حاکمیت بالینی استفاده شد. پرسشنامه ها توسط کارشناسان حاکمیت بالینی بیمارستان ها تکمیل شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 19 در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی نظیر آزمون های همبستگی و رگرسیون لجستیک تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان موفقیت حاکمیت بالینی در بیمارستان های استان خوزستان 65/6درصد بود. میانگین امتیاز محور مدیریت اطلاعات حاکمیت بالینی 62/4 درصد بود. رابطه آماری معناداری بین محور مدیریت اطلاعات و اجرای موفقیت آمیز حاکمیت بالینی وجود داشت (0.01=P). بیشترین تاثیر این محور در اجرای موفقیت آمیز حاکمیت بالینی به خاطر استفاده صحیح کارکنان از فناوری و سیستم های اطلاعاتی، آموزش کارکنان در زمینه ثبت صحیح داده ها و اطلاعات و استفاده از اطلاعات بیمارستانی در تصمیم گیری ها، برنامه ریزی ها و ارزشیابی ها بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نقش بارز اطلاعات صحیح، دقیق، معتبر و به روز و سیستم مدیریت اطلاعات در اجرای موفقیت آمیز حاکمیت بالینی، مدیران بیمارستان ها باید زیرساخت ها و امکانات لازم را برای جمع آوری، تحلیل و استفاده از اطلاعات بیمارستان فراهم کنند. کارکنان بیمارستان ها باید آموزش های لازم را برای ثبت داده ها و اطلاعات مورد نیاز دریافت دارند.
    کلیدواژگان: حاکمیت بالینی، مدیریت اطلاعات، بیمارستان، مدیریت کیفیت
  • رفعت محبی فر، محمود خدابخشیان، سیما رفیعی صفحه 223
    مقدمه
    نیروی انسانی از مهم ترین منابع تولید و سرمایه اساسی سازمان محسوب می شود. راهبرد مدیریت پاداش به تعالی عملکرد این نیروها کمک نموده و نقش موثری در جذب و ماندگاری آن ها در سازمان ها ایفا می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سیستم پاداش بر عملکرد کارکنان اداری و پشتیبانی با نقش میانجی انگیزش در مراکز آموزشی- درمانی شهر قزوین در سال 1394 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به صورت مقطعی در سال 1394 در 5 بیمارستان عمومی و آموزشی شهر قزوین و در 326 نفر از کارکنان بخش های اداری، مدیریتی و پشتیبانی این بیمارستان ها انجام گردید. پرسشنامه های مورد استفاده عبارت بودند از پرسشنامه ویژگی های جمعیت شناسی کارکنان با 11 سوال، پاداش سازمانی بر اساس پرسشنامه تحقیق وارونی با 8 سوال، انگیزش کارکنان مبتنی بر پرسشنامه دو عاملی هرزبرگ با 37 سوال و ارزیابی عملکرد کارکنان بر اساس پرسشنامه تحقیق Stephen با 19 سوال سازماندهی شد. از نرم افزارهای SPSS نسخه 23 و LISREL نسخه 8.8 برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید. به منظور آزمون فرضیه ها از تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاکی از آن بود که پاداش سازمانی (پاداش درونی و بیرونی) بر عامل انگیزش کارکنان بخش های اداری، مدیریتی و پشتیبانی اثرگذار می باشد. از سویی پاداش سازمانی هم به صورت مستقل و هم با نقش میانجی عامل انگیزش بر عملکرد کارکنان اثر مستقیم و معنادار داشت (0/05≤P).
    بحث و نتیجه گیری
    تلاش در جهت تامین عوامل موثر بر انگیزش کارکنان در سازمان ها مخصوصا مراکز ارائه دهنده مراقبت سلامت که کارکنان با فشار کاری بالاتری رو به رو هستند، نقش موثری در بهبود عملکرد آن ها دارد.
    کلیدواژگان: انگیزش، بیمارستان آموزشی، پاداش سازمانی، عملکرد
  • راحیل قربانی نیا، محمدرضا امیراسماعیلی، محمود نکویی مقدم، امین صابری نیا صفحه 233
    مقدمه
    خدمات اورژانس بخش مهمی از سیستم ارائه خدمات سلامت است. امروزه، نیاز به خدمات یکپارچه و سازماندهی شده و ارائه خدمات مراقبتی با کیفیت در سیستم اورژانس بیش از پیش احساس می شود. هدف از این مطالعه بررسی نقش متخصصین طب اورژانس در عملکرد واحد اورژانس بیمارستان شهید باهنر کرمان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت کیفی و از نوع فنومنولوژی بود که در سال 1393 انجام شد. گردآوری داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته با 16 نفر از متخصصان طب اورژانس در بیمارستان و پرستاران اورژانس و شاغل در مرکز فوریت های پزشکی که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، صورت گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل چارچوبی محتوا انجام گردید.
    یافته ها
    تم های اصلی شناخته شده عبارت بودند از: آثار اقتصادی، ارتقاء کیفیت خدمات، مدیریت اورژانس. برخی از تم های فرعی شامل بهبود درآمد بیمارستان، تعریف تعرفه های خدمات اورژانس، موثر بودن درمان، ارتقاء دانش تیم اورژانس، مدیریت بخش و بهبود تریاژ بود.
    بحث و نتیجه گیری
    با حضور متخصصین طب اورژانس در سیستم درمان، خدمت رسانی به بیماران در وضعیت بهتری واقع شده است و زمان انتظار به طور قابل توجهی برای دسترسی به خدمات کاهش یافته است. با کاهش زمان انتظار بیماران، تعیین تکلیف بیمار و تعیین مقصد وی در بیمارستان، باعث خالی نگه داشتن تخت های اورژانس جهت پذیرش های احتمالی دیگر و حفظ آمادگی اورژانس برای پذیرش های آینده صورت گیرد.
    کلیدواژگان: متخصص طب اورژانس، واحد اورژانس، مطالعه کیفی، تحلیل چارچوبی محتوا، عملکرد
  • میلاد شفیعی، علیرضا دهقان موری آبادی، روح الله عسکری، خاطره خانجانخانی صفحه 249
    مقدمه
    تغییرات سازمانی و اجتماعی، سازمان ها را نیز به تکاپوی تطبیق با محیط وا داشته است. در این میان وجود رهبری معنوی و درگیری شغلی برای ایجاد این تغییرات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش به بررسی رابطه رهبری معنوی و درگیری شغلی کارکنان بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد پرداخت.
    روش بررسی
    این پژوهش، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که بر روی 236 نفر از کارکنان اداری و بالینی در بیمارستان های آموزشی منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد که با روش نمونه گیری طبقه ای- تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های استاندارد رهبری معنوی و درگیری شغلی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 و از طریق آزمون های آماری توصیفی نظیر میانگین و انحراف معیار و آزمون های آماری استنباطی نظیر آزمون تی تست، من ویتنی، آنوا و کروسکال-والیس تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین امتیاز رهبری معنوی در بیمارستان الف 2/51 و در بیمارستان ب 2/55 بود. همچنین میانگین نمره درگیری شغلی در دو بیمارستان الف و ب 2/55 بود که هر دو متغیر در هر دو بیمارستان در حد متوسطی قرار داشتند. بین رهبری معنوی و درگیری شغلی ارتباط مستقیم وجود داشت (0/00=P) به این معنی که ارتقای رهبری معنوی منجر به افزایش درگیری شغلی کارکنان می گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    مسئولان سازمان های درگیر در امر سلامت، باید ضمن توجه به جنبه های مختلف رهبری معنوی، احساس امنیت شغلی را در کارکنان تقویت کنند تا با استفاده از حمایت های اجتماعی، زمینه بهبود تعهد به کار و درگیری شغلی بیشتر در کارکنان را فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: درگیری شغلی، رهبری معنوی، بیمارستان های آموزشی، کارکنان اداری، کارکنان بالینی
  • زهره ناصری پور تکلو، سید وحید احمدی طباطبایی، فرزانه ذوالعلی، محبت محسنی صفحه 259
    مقدمه
    بیماری های دهان و دندان از جمله شایع ترین بیماری های دنیا و از این میان، پوسیدگی دندان شایع ترین آن ها است. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت دهان و دندان بر اساس مدل بزنف در دانش آموزان پسر مدارس ابتدایی شهر بافت در سال تحصیلی 94-1393 صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی - تحلیلی به صورت مقطعی بر روی 200 نفر از دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی انجام شد که به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب گردیده بودند. داده ها به وسیله پرسشنامه محقق ساخته بر اساس مدل بزنف در دو بخش ویژگی های دموگرافیک و سازه های مدل بزنف شامل نگرش، هنجارهای انتزاعی، قصد رفتاری، فاکتورهای قادرکننده و رفتار به تعداد 62 سوال جمع آوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16صورت گرفت.
    یافته ها
    رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت دهان و دندان در 74% دانش آموزان در حد متوسط قرار داشت و تنها20 % آن ها از این رفتار، نمره خوب را کسب کردند. نمره رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت دهان و دندان با پایه تحصیلی (0/004P=)، تحصیلات مادر (0/004P=)، تحصیلات پدر (0/034P=) و شغل پدر (0/007P=) ارتباط آماری معنی دار داشت. در میان سازه های مدل بزنف قوی ترین عامل پیش بینی کننده (با ضریب0/511 =β)، فاکتورهای قادر کننده و بعد از آن قصد رفتاری (با ضریب 0/426=β) شناخته شدند که بیشترین ارتباط را با رفتار سلامت دهان و دندان داشتند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، موثرترین سازه بر رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت دهان و دندان، فاکتورهای قادرکننده بود، بنابراین توصیه می شود ارتقاء دهندگان سلامت تمرکز خود را بر این محور قرار دهند.
    کلیدواژگان: ارتقاء سلامت، سلامت دهان و دندان، دانش آموزان، مدل بزنف
  • علی ماهر، شورش مرزنگ، سید مجتبی حسینی صفحه 275
    مقدمه
    نابرابری در توزیع منابع بیمارستانی از جمله تخت بیمارستان، اهمیت زیادی در ارائه مطلوب و مناسب خدمات سلامت دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین توزیع تخت بیمارستانی و هزینه خانوار که از شاخص های تحلیل وضعیت رفاه اقتصادی و اجتماعی می باشد در کشور اجرا شد.
    روش بررسی
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی به روش اسنادی و با استفاده از داده های ثبت شده هزینه خانوارها سال 1392 در مرکز آمار ایران و همچنین از داده های توزیع تخت فعال بستری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کل کشور انجام شد. از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن، جهت بررسی رابطه توزیع تخت بستری با هزینه خانوار و شاخص ضریب جینی برای سنجش میزان نابرابری توزیع تخت بستری استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 انجام گرفت.
    یافته ها
    بین هزینه خوراکی و غیرخوراکی خانوارهای شهری و توزیع تخت های مراقبت ویژه، تخت های جراحی و تخت های جنرال در استان های کشور رابطه مستقیم وجود داشت، اما در خانوارهای روستایی رابطه معنی داری دیده نشد. شاخص ضریب جینی برابر 0/281 بود که نشان می داد برابری تا حد زیادی رعایت شده بود.
    بحث و نتیجه گیری
    اگر تخت بستری ملاک توزیع خدمات بهداشتی- درمانی در نظر گرفته شود، نابرابری در استان های کشور تا حدود کمی مشهود است. از طرف دیگر نابرابری در توزیع هزینه های سلامت بین خانوارهای روستایی در استان های کشور بسیار زیاد است. دولت ها باید با افزایش امکانات بهداشتی و درمانی در نقاط محروم و با اختصاص کمک های مالی، این نابرابری را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: تخت بستری، هزینه خانوارهای شهری، هزینه خانوارهای روستایی، توزیع تخت، نابرابری، شاخص جینی
  • فائزه صباح، ملیکه بهشتی فر صفحه 289
    مقدمه
    بی تفاوتی کارکنان نسبت به مسائل و مشکلات سازمانی مشکلی است که در ایران گریبان گیر اکثر سازمان های دولتی و بعضی سازمان های غیردولتی است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و بی تفاوتی سازمانی در کارکنان ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که به شیوه مقطعی در سال 1394 بر روی 181 نفر از کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی کرمان که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردیدند، انجام گرفت. برای سنجش سرمایه اجتماعی از پرسشنامه ای استاندارد مشتمل بر سه بعد شناختی، رابطه ای و ساختاری و برای سنجش بی تفاوتی نیز از پرسشنامه ای مشتمل بر پنج بعد که حاوی 33 سوال بود استفاده گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSSنسخه 20 استفاده شد.
    یافته ها
    24 /76% از کارکنان مورد بررسی زن و 22/09% مرد بودند. بین سرمایه اجتماعی و مولفه های آن با بی تفاوتی سازمانی کارکنان رابطه آماری معکوس وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش سرمایه اجتماعی، بی تفاوتی سازمانی کارکنان در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کرمان کاهش پیدا کرد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده، سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از قابلیت ها و دارایی های مهم سازمانی است که می تواند به سازمان ها در خلق و تسهیم دانش کمک بسیار نماید و برای آن ها در مقایسه با سازمان های دیگر مزیت سازمانی پایدار ایجاد کند و زمینه تلاش بیشتر کارکنان در جهت تحقق اهداف سازمانی را فراهم آورد و به نوعی از بی تفاوتی سازمانی کارکنان بکاهد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، بی تفاوتی سازمانی، کارکنان ستاد، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
  • محیا توحیدی، محمدرضا امیراسماعیلی، سجاد خسروی صفحه 299
    مقدمه
    وجود نیروی انسانی متعهد در هر سازمان منجر به بهبود عملکرد آن و تحقق اهداف فردی و سازمانی می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین تعهد سازمانی با فرسودگی شغلی کارکنان شاغل در بیمارستان آموزشی منتخب در شهر کرمان صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی- تحلیلی بود که به روش مقطعی در سال 1394 انجام شد. در این مطالعه 278 نفر از کارکنان با استفاده از شیوه نمونه گیری سهمیه ای انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های فرسودگی شغلی ماسلاچ و تعهد سازمانی آلن و مایر استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و آزمون های آماری تحلیلی نظیر همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس و رگرسیون خطی و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.
    یافته ها
    در این پژوهش 74/8 درصد افراد مورد مطالعه زن بودند. 40 درصد آنان دارای سابقه خدمت کمتر از 10 سال بودند. میانگین تعهد سازمانی (98/20) و فرسودگی شغلی (74/58) و در حد متوسط بود. بین تعهد سازمانی و تمامی ابعاد آن با فرسودگی شغلی رابطه معکوس و معنی داری مشاهده شد (0/00P=). همچنین رابطه معنی داری بین تعهد سازمانی با جنسیت و سن و فرسودگی شغلی با نوع استخدامی وجود داشت (0/01P=).
    بحث و نتیجه گیری
    بالا بودن تعهد سازمانی، نشانگر پذیرش اهداف و ارزش های سازمانی از طرف کارکنان بوده و کارکنان متعهد عملکرد شغلی بهتری در سازمان دارند و میزان فرسودگی شغلی نیز در آن ها کمتر رخ می دهد. بنابراین لازم است مدیران و مسئولین برای بالا بردن میزان آن بکوشند و آن را جزء برنامه های خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، فرسودگی شغلی، بیمارستان آموزشی
|
  • Ali Mohammad Mosadeghrad, Farahnaz Sadoughi, Moloud Ghorbani Page 207
    Introduction
    The ability of managers to use accurate, reliable, and up-to-date information is an important factor for organizational success. The aim of this study was to investigate the role of information management in the successful implementation of clinical governance in the hospitals of Khuzestan province, Iran.
    Methods
    This descriptive-analytical study was conducted in 40 hospitals of Khuzestan province in 2014, using a valid and reliable researcher-made questionnaire included 35 questions about 7 dimensions of clinical governance. All clinical governance managers of the hospitals were asked to complete the questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistics and inferential statistics (such as correlation coefficient and logistic regression) by SPSS 19.
    Results
    The mean success rate of clinical governance in the hospitals of Khuzestan was 65.6 percent. The mean score of information management of clinical governance was 62.4 percent. There was statistically significant relationship between information management and successful implementation of clinical governance (P=0.01). Appropriate use of health technology and information systems by the staff, staff training in data documentation, and using hospital information in decision-making process, planning, control, and evaluation had great effect on the successful implementation of clinical governance.
    Conclusion
    Due to the important role of accurate, reliable, and up-to-date information and information management system in the successful implementation of clinical governance, hospital managers should provide necessary facilities for collection, analysis, and use of hospital information. Hospital staff should be trained in data documentation.
    Keywords: Clinical Governance, Information Management, Hospital, Quality Management
  • Rafat Mohebbifar, Mahmood Khodabakhshian, Sima Rafiei Page 223
    Introduction
    Human resources are the main sources of production and basic capital in every organization. Reward management is one of the effective approaches used by the organizations to attract and retain employees in their work place. The aim of this study was to investigate the effect of organizational reward system on performance of administrative and support employee through increasing their motivation in teaching hospitals of Qazvin, 2015.
    Methods
    This cross-sectional descriptive-analytical study was conducted on 326 employees selected from three departments (administrative, support, and management) of 5 teaching hospitals of Qazvin in 2015. The questionnaires used in this study include demographic questionnaire (11 questions related to demographic characteristics), Waruni research questionnaire (8 questions related to organizational reward), Herzberg's two-factor questionnaire (37 questions related to employee motivation), and Stephen's research-based questionnaire (19 questions related to employee performance). Data were analyzed using SPSS 23 and LISREL 8.8. To test the study hypothesis, confirmatory factor analysis (CFA) and structural equation modelling (SEM) were applied.
    Results
    Findings revealed that organizational reward (both extrinsic and intrinsic) had an influential effect on the employee motivation. Furthermore, either directly or with mediating role of motivation, organizational reward had a direct significant effect on employee performance (P≤0.05).
    Conclusion
    Identification and increasing motivating factors in employees, especially those who are under more work pressure, can significantly improve their performance.
    Keywords: Motivation, Teaching Hospital, Organizational Reward, Performance
  • Rahil Ghorbani Nia, Mohammadreza Amiresmaeili, Mahmood Nekoei, Amin Saberi Nia Page 233
    Introduction
    Emergency department is the important part of the healthcare system. Today, the need for integrated emergency care services and delivering qualified care services have been felt more than before. The aim of this study was to investigate the role of emergency medicine specialists on performance of the emergency department of Shahid Bahonar hospital, Kerman.
    Methods
    This phenomenological qualitative study was conducted on 16 emergency medicine specialists (EMSs) and nurses of emergency department and Emergency Operations Center (EOC) who were selected using purposeful sampling in 2015. Data were collected through semi-structured interviews and analyzed using framework analysis.
    Results
    The main themes included economics impact, service quality promotion, and emergency management. Some sub-themes included hospitals revenue improvement, tariffs definition for emergency services, effective treatment, improvement of emergency team knowledge, emergency department management, and triage quality improvement.
    Conclusion
    With presence of EMS in healthcare system, the quality of healthcare delivery system has been improved and waiting time for healthcare services has been significantly decreased. By decreasing waiting time, determining of patient statue and determining the ward for patient in the hospital, emergency beds for other possible admissions and emergency preparedness for future admissions will be kept empty.
    Keywords: Emergency Medicine Specialist, Emergency Department, Qualitative Study, Framework Analysis, Performance
  • Milad Shafii, Alireza Dehghan Muriabadi, Roohollah Askari, Khatere Khanjankhani Page 249
    Introduction
    Organizational and social changes have made organizations to adapt to the environment. Spiritual leadership and job involvement have significant role in these changes. The aim of this study was to investigate the relationship between spiritual leadership and employee involvement in the selected teaching hospitals affiliated with Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd.
    Methods
    This descriptive-analytical study was conducted on 236 administrative and clinical staff who were selected using stratified random sampling in selected teaching hospitals affiliated with Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd. Data were collected using valid and reliable questionnaires consisting of spiritual leadership and job involvement. Data were analyzed using descriptive statistics (mean and standard deviation) and inferential statistics (t-test, Mann-Whitney test, ANOVA, and Kruskal-Wallis test) by SPSS 17.
    Results
    The average score of spiritual leadership in hospital A and B were 2.51 and 2.55, respectively. The average scores of job involvement in the hospitals was 2.55. The level of variables in both hospitals were intermediate. There was a direct relationship between spiritual leadership and job involvement (P=0.00); in other words, improvement of the spiritual leadership level increased employee involvement.
    Conclusion
    Managers of the organizations involved in healthcare in addition to focusing on various aspects of spiritual leadership, should strengthen the sense of job security in employees in order to improve employees work commitment and job involvement.
    Keywords: Job Involvement, Spiritual Leadership, Teaching Hospitals, Administrative Staff, Clinical Staff
  • Zohreh Naseri Pour Takallo, Seyed Vahid Ahmadi Tabatabaei, Farzaneh Zolala, Mohabbat Mohseni Page 259
    Introduction
    Oral diseases are the most common diseases in the world, and among them, tooth decay is the most common problem. The aim of this study was to determine the effective factors on oral health-promoting behaviors among elementary school students of Baft based on BASNEF Model in 2015.
    Methods
    This cross-sectional descriptive-analytical study was conducted on 200 elementary school students who were selected using multistage random sampling method. Data were collected using a researcher-made questionnaire including 62 questions consisted of two parts: demographic information and constructs of BASNEF model (attitude, subjective norms, behavioral intention, enabling factors, and behaviors). Data were analyzed using SPSS 16.
    Results
    Score of oral health-promoting behaviors in 74% of the students was moderate and in 20% of the students was good. Statistically significant relationship was observed between oral health-promoting behaviors of the students and class grades (P=0.004), mother's education (P=0.004), father's education (P=0.034), and father's occupation (P=0.007). Among the constructs of BASNEF model, enabling factors (β=0.511) and then behavioral intentions (β=0.426) were the strongest predicting factors of oral health behavior.
    Conclusion
    According to the obtained results, enabling factors were the most effective constructs of oral health-promoting behaviors; therefore, oral health promoters are recommended to focus on this issue.
    Keywords: Health Promotion, Oral Health, Students, BASNEF Model
  • Ali Maher, Shoresh Marzang, Seyed Mojtaba Hosseini Page 275
    Introduction
    Inequality in distribution of medical resources, including hospital beds, is important in providing optimal health care. This study aimed to determine the relationship between the distribution of hospital beds in Iran and household expenditure as one of the indicators of the economic and social status.
    Methods
    This descriptive-analytic study was conducted via document method and using household expenditure data in 2014 provided by the Statistical Center of Iran as well as the data of the Ministry of Health on the distribution of hospital beds in all provinces of the country. Spearman correlation test was used to find the correlation between hospital beds distribution and households’ expenditure and Gini coefficient was used to evaluate inequality in Distribution of Hospital Inpatient beds. Data analysis was conducted through SPSS22 software.
    Results
    There was a direct relationship between food and non-food expenditures of urban households and distribution of special care beds, surgery beds and general beds in hospitals ofIran provinces. But, this relationship was not significant for rural households. Gini coefficient index was equal to 0.281 which indicates great equality.
    Conclusion
    If inpatient beds be considered as the criterion for the distribution of health services in the provinces, little inequality is adhered. On the other hand, the inequality in the distribution of health expenditures among rural households in Iran provinces is very high. The government should increase health facilities and financial supports in deprived areas in order to decrease these inequalities.
    Keywords: Inpatient beds, Urban household expenditure, Rural households expenditure, Distribution of bed, Inequality, Gini index
  • Faezeh Sabbah, Malikeh Beheshtifar Page 289
    Introduction
    The indifference of staff to their organizational problems is an issue affecting most governmental and some non-governmental organizations in Iran. This study aimed to examine the relationship between social capital and organizational indifference among the central headquarters of Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional descriptive- analytic study was performed on 181 Headquarters staff of Kerman University of Medical Sciences selected through random sampling method in 2015. For the measurement of social capital, a standard questionnaire consisted of three dimensions of cognitive, relationship and structural and to assess staff indifference, a questionnaire included 33 questions were used. Data analysis was performed through SPSS 20 software package
    Results
    From all, 76.24% were female and 22.09% were male. Social capital and its components had inverse relationship with organizational indifference; that is, social capital increase was associated with decrease of organizational indifference of the staff.
    Conclusion
    According to the obtained results, social capital, as one of the most important assets of the enterprise, can help organizations to create and share knowledge. It provides them a persistent organizational advantage compared with other organizations. Social capital decreases organizational indifference among staff and provide a condition for them to attempt in achieving the organization goals.
    Keywords: Social capital, Indifference, Organizational indifference, Staff, Kerman University of Medical Sciences
  • Ms Mahya Tohidi, Dr M. M, Mr Sajad Khosravi Page 299
    Introduction
    The presence of committed human resources improves organizational performance and achievement of individual and organizational goals. The objective of this study was to investigate the relationship between organizational commitment and job burnout among staff of the selected hospitals affiliated to Kerman University of Medical Sciences.
    Methods
    This cross-sectional, descriptive-analytic study was carried out in 2015. In this study, 278 employees were selected using quota sampling. In order to collect data, Maslach questionnaires on job burnout (22 questions) and Allen & Meyer organization commitment questionnaire (24 questions) were used. Data analysis was performed through SPSS 16 and using descriptive statistics as well as analytical statistics tests such as Pearson correlation, ANOVA and linear regression.
    Results
    In whole, 74.8% of the participants were female and 40% had less than 10 years of work experience. Mean scores of organizational commitment (98.20) and job burnout (74.58) were in moderate level. Organization commitment and all its dimensions had significant inverse relationship with job burnout (P=0.000). In addition, the relationships of organization commitment with gender and age, and job burnout with employment status were significant (P=0.01).
    Conclusion
    High organizational commitment represents the acceptance of organizational goals and values by the employees. Committed employees have better job performance in the organization and less job burnout. Therefore, managers must attempt to raise the level of organizational commitment and put it in their programs planning.
    Keywords: Organizational Commitment, Job Burnout, Educational Hospital, Staff