فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی اصفهان
پیاپی 419 (هفته سوم فروردین 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/01/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مقاله پژوهشی
  • غزاله حافظی، منوچهر توسلی، سیمین همتی، فروزان صفری صفحات 87-92
    مقدمه
    سرطان پستان، شایع ترین عامل بدخیمی های مربوط به زنان و نخستین عامل مرگ زنان در دنیا می باشد. تنظیم بیان پروتئین های خانواده ی src در بسیاری از سرطان ها با اختلال مواجه می شود. توالی های تکراری در اینترون ها می توانند بر روی بیان ژن، پیرایش متفاوت اینترون ها و یا ساختار محصول نهایی اثر بگذارند. این پژوهش، با هدف بررسی ارتباط پلی مورفیسم تکرارهای CA در اینترون 2 ژن src با خطر ابتلا به سرطان پستان انجام شد.
    روش ها
    از 119 خانم مبتلا به سرطان پستان و 145 خانم سالم در اصفهان، خون محیطی گرفته و استخراج DNA به روش غیر آنزیمی (Salting out) انجام شد. توالی مورد نظر از طریق Polymerase chain reaction (PCR) تکثیر و تعداد تکرارهای CA در هر نمونه، توسط الکتروفورز ژل پلی آکریلامید و تعیین توالی مشخص گردید.
    یافته ها
    میانگین تکرار اللی CA در ژن src در جمعیت مورد مطالعه 27-14 بود. الل شایع در هر دو گروه، 21 تکرار داشت. فراوانی الل 22 در میان افراد بیمار بسیار بیشتر بود. 26 ژنوتیپ مشاهده شد و شایع ترین ژنوتیپ در میان افراد هر دو گروه، 21/21 بود. فراوانی ژنوتیپ 22/22 در بیماران به طور معنی داری از افراد سالم بیشتر بود. محاسبات آماری با استفاده از 2χ و نسبت افزاینده (Odd ratio یا OD) نشان داد که افراد دارای الل 22 بیشتر در معرض خطر سرطان پستان قرار دارند و زنان دارای ژنوتیپ 22/22 دارای بیشترین احتمال ابتلا می باشند.
    نتیجه گیری
    بین الل 22 و بروز سرطان پستان رابطه ی مستقیمی وجود داشت. نتایج این پژوهش می تواند در تشخیص افراد مستعد ابتلا به این سرطان سودمند باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، پلی مورفیسم ژنتیک، ژن src، توالی تکراری آمینواسید
  • شیرین محمدپور، علیرضا صادق نیا صفحات 93-97
    مقدمه
    آسفیکسی هنگام تولد، از چالش های پیش روی حوزه ی فعالان در عرصه ی مراقبت های پری ناتال است؛ با توجه به آمار منتشر شده از سوی World Health Organization (WHO) در سال 2005، برآورد می شود یک چهارم مرگ شیرخواران در دوره ی نوزادی به علت آسفیکسی هنگام تولد باشد.
    روش ها
    این مطالعه، یک مطالعه ی مقطعی گذشته نگر بود. جامعه ی آماری مورد مطالعه، نوزادان با سن بارداری 36 هفته و بالاتر در سال های 94-1392 مبتلا به آسفیکسی هنگام تولد بودند. ارتباط بین نوع زایمان و موارد آسفیکسی هنگام تولد، با استفاده از آزمون Regression و نرم افزار SPSS مورد واکاوی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 13574 نوزادی که در سال های 94-1392 متولد شده بودند، 67 نوزاد دچار آسفیکسی هنگام تولد بودند. میزان آسفیکسی هنگام تولد در بین نوزادان متولد شده در سال های 93-1392 کمتر از 3/0 درصد بود که این میزان در سال 1394 به نزدیک 1 درصد رسید؛ به این صورت که میزان آسفیکسی هنگام تولد در زایمان واژینال 2 برابر بود. این در حالی است که همین میزان در زایمان سزارین در سال 1394 افزایش 5 برابری نسبت به زایمان سزارین در 1392 داشت. با توجه به نتایج حاصل از آنالیز Regression، تنها یکی از متغیرهای مستقل مطالعه یعنی «سال»، یک ارتباط آماری قوی با آسفیکسی زمان تولد داشت (001/0 > P) و نوع زایمان هیچ اثر آماری معنی داری بر آسفیکسی هنگام تولد نوزادان نداشته است (993/0 = P).
    نتیجه گیری
    تفاوت واضحی بین میزان آسفیکسی هنگام تولد در ایران در سال 1394 و میزان جهانی آسفیکسی هنگام تولد وجود داشت. پیشنهاد می گردد تحقیقات وسیع تر و جامع تری در مورد عوامل خطر آسفیکسی هنگام تولد انجام شود.
    کلیدواژگان: آسفیکسی هنگام تولد، آنسفالوپاتی هیپوکسیک، ایسکمیک، فلج مغزی
  • محمدرضا صحتی، مینا کاید صفحات 98-103
    مقدمه
    در این پژوهش، سعی شد تا با به کارگیری موثر الگوریتم های محاسباتی و مدل های ریاضی، اعتبار ژن های شاخص مستخرج از داده های میکروآرایه و تفسیرپذیری آن ها در مطالعات زیستی بهبود یابد.
    روش ها
    ابتدا، بهترین مدل طبقه بند با هدف دستیابی به بیشترین صحت پیش بینی عود سرطان سینه در داده های بیان ژن میکروآرایه انتخاب شد. بدین منظور، از داده های بیان 50 ژن شاخص مربوط به تومور سینه در 1271 بیمار مبتلا به سرطان (379 نفر با عود سرطان و 892 نفر بدون عود) استفاده شد و با مقایسه ی عملکرد چند طبقه بند مطرح بر روی این ژن ها، یک سیستم پیش بین مناسب برای عود به دست آمد. در این راستا، ابتدا به منظور افزایش صحت از طریق کاهش بعد و انتخاب مناسب ترین ژن ها (ویژگی ها) روش های Correlation-based feature selection (CFS)، Principal component analysis (PCA)، Independent component analysis (ICA)، الگوریتم ژنتیک (GA یا Genetic algorithm) و همچنین، روش انتخاب تصادفی چند ویژگی در ترکیب با انواع مدل های طبقه بند مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع، 5 ژن شاخص از ترکیب روش الگوریتم ژنتیک، روش Top scoring set (TSS) و انتخاب تصادفی ژن ها انتخاب شدند که در اغلب طبقه بند ها، بهترین نتایج را داشتند. 5 ژن شاخص نهایی شامل TRIP13، KIF20A، NEK2، RACGAP1 و TYMS، به صورت معنی داری در ساختمان Microtubule و Spindle شرکت داشتند و فرایند زیستی اتصال میکروتوبول های Spindle به Kinetochore را تنظیم می کردند.
    نتیجه گیری
    با استفاده از مدل های ترکیبی، علاوه بر اجتناب از بروز خطای انطباق بیش از حد مدل بر داده های آموزش، می توان به صحت مناسب با ژن های شاخصی که از نظر زیست شناسی معنی دار و تفسیرپذیر باشند، دست پیدا کرد.
    کلیدواژگان: الگوریتم، بیومارکرها، سرطان سینه، طبقه بندی، پروفایل بیان ژن
  • ریحانک طلاکوب، زهرا سامانی صفحات 104-110
    مقدمه
    بیهوشی نخاعی دراعمال لامینکتومی به علت عوارض کمتر و رضایتمندی بیمار و جراح کاربرد گسترده ای دارد. در بیهوشی نخاعی، طول مدت و کیفیت بلوک جهت کاهش درد بعد از عمل از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر افزودن دو دز متفاوت سولفات منیزیم به بوپیواکائین در بیهوشی نخاعی برخصوصیات بلوک حسی و حرکتی و درد بعد از عمل لامینکتومی بود.
    روش ها
    طی یک کارآزمایی بالینی، 120 بیمار کاندیدای عمل لامینکتومی انتخابی تحت بیهوشی نخاعی با بوپیواکائین، به طور تصادفی در سه گروه دریافت کننده ی 50 میلی گرم سولفات منیزیم (M50)، 100 میلی گرم سولفات منیزیم (M100) و نرمال سالین (شاهد) قرار گرفتند. در هر سه گروه، زمان شروع و طول مدت بلوک حسی و حرکتی، بالاترین سطح بلوک، اولین زمان درخواست داروی مخدر و کل دز آن جمع آوری و مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین زمان شروع بلوک حسی در گروه M50 (0/4 ± 9/16 دقیقه) و M100 (40/2 ± 50/18 دقیقه) به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد (57/3 ± 6/12 دقیقه) بود. طول مدت بلوک حسی در سه گروه شاهد، M50 و M100 به ترتیب 79/12 ± 80/89، 00/12 ± 50/116 و 50/18 ± 00/119 دقیقه بود که در گروه های M50 و M100 به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود. میانگین زمان شروع بلوک حرکتی در گروه های M50 (20/4 ± 80/11 دقیقه) و M100 (80/3 ± 60/12 دقیقه) در مقایسه با گروه شاهد (33/3 ± 40/9 دقیقه) به طور معنی داری بیشتر بود. شدت درد در گروه های M50 و M100 کمتر بود. میانگین اولین زمان دریافت مخدر و کل دز آن در گروه M100 به طور معنی داری کمتر از دو گروه دیگر بود (050/0 > P برای همه ی موارد).
    نتیجه گیری
    افزودن اینتراتکال 100 میلی گرم سولفات منیزیم در بیهوشی نخاعی نسبت به دز کمتر آن (50 میلی گرم) باعث اثرات مطلوب بیشتری مانند کاهش شدت درد، کاهش دز مخدر مصرفی و طولانی شدن اولین زمان دریافت مخدر بدون افزایش عوارض جانبی گردید.
    کلیدواژگان: سولفات منیزیم، بیهوشی نخاعی، بلوک عصبی
  • اباذر تیموری، فرهاد رحمانی نیا، بهمن میرزایی، رامین تاج بخش صفحات 111-118
    مقدمه
    چاقی، عارضه ی پیچیده ای است که با تجمع بیش از حد بافت چربی نمود پیدا می کند و لپتین، یک هورمون مترشح از بافت چربی است که در تنظیم متابولیسم سلولی و تعادل انرژی نقش مهمی دارد. هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی تغییرات سطح لپتین پلاسما در پاسخ به تمرینات هوازی و مصرف ارلیستات در مردان چاق بود.
    روش ها
    48 آزمودنی مرد چاق (با میانگین سنی 14/2 ± 56/21 سال و شاخص توده ی بدنی 21/3 ± 90/33 کیلوگرم بر مترمربع) به طور تصادفی در چهار گروه 12 نفری تمرین هوازی، مصرف کننده ی ارلیستات، تمرین هوازی + مصرف ارلیستات و شاهد قرار گرفتند. آزمودنی های مصرف کننده ی ارلیستات، روزانه سه کپسول 120 میلی گرمی ارلیستات دریافت نمودند و گروه های تمرین هوازی، برنامه ی تمرین را به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه اجرا نمودند. برنامه ی تمرین، شامل دویدن با شدت کار 60-55 درصد ضربان قلب هدف به مدت 25 دقیقه بود که به 75 درصد ضربان قلب هدف و مدت 45 دقیقه در هفته ی هشتم رسید. قبل و بعد از مداخله، سطوح لپتین پلاسما در ساعات 9-8 صبح به صورت ناشتا و به روش Enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    در هر سه گروه آزمایشی تمرین هوازی، ارلیستات، و تمرین هوازی + ارلیستات، کاهش معنی داری در سطح پلاسمایی لپتین نسبت به گروه شاهد و نیز نسبت به پیش از مداخله مشاهده شد (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، تمرینات هوازی میتواند سطح لپتین را در افراد چاق کاهش دهد. بنابراین، برخورداری از سطوح منظم تمرینات هوازی، بدون استفاده از داروهای شیمیایی کاهنده ی وزن، می تواند راه کار مناسبی برای تغییرات مطلوب در سطح لپتین پلاسما باشد.
    کلیدواژگان: لپتین، فعالیت بدنی، چاقی، کاهش وزن، داروهای ضد چاقی
  • مژگان مرتضوی، مرضیه نجفی، راضیه نجفی، شیوا صیرفیان، شیرین کریمی، سیدمحسن حسینی صفحات 119-123
    مقدمه
    C-reactive protein (CRP) یکی از عوامل پیش بینی کننده ی ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی و میزان مرگ و میر در بیماری های قلبی- عروقی در جمعیت عادی و بیماران تحت همودیالیز است. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی سطح سرمی High-sensitivity CRP (Hs-CRP) و آلبومین در بیماران دیالیز صفاقی و ارتباط آن با پریتونیت بود.
    روش ها
    این مطالعه در سال 1394 و بر روی 113 بیمار تحت دیالیز صفاقی مرکز الزهرای (س) اصفهان شروع شد. سطح آلبومین و Hs-CRP سرم در تمام بیماران در شروع مطالعه و نیز 6 و 12 ماه بعد از شروع مطالعه اندازه گیری گردید و سپس، بیماران به مدت یک سال از نظر ابتلا به پریتونیت در هر بار ویزیت ارزیابی شدند. در پایان مطالعه، دو گروه بیماران مبتلا و غیر مبتلا به پریتونیت با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    از 113 بیمار، 24 نفر به دلیل مرگ و پیوند کلیه از مطالعه خارج شدند و در نهایت، 89 بیمار در آنالیز نهایی شرکت کردند که 26 نفر از آن ها به پریتونیت مبتلا شدند. میانگین سطح Hs-CRP در بیماران مبتلا به پریتونیت در شروع و نیز 6 و 12 ماه بعد از شروع مطالعه، به ترتیب 83/4، 79/5 و 42/7 میلی گرم بر لیتر و در بیماران غیر پریتونیت به ترتیب 47/4، 19/3 و 69/2 میلی گرم بر لیتر بود. میانگین سطح آلبومین در بیماران مبتلا به پریتونیت در شروع 38 میلی گرم بر لیتر بود؛ در حالی که 6 و 12 ماه بعد از شروع مطالعه، به ترتیب 29/3 و 40/3 میلی گرم بر لیتر بود و در بیماران غیر مبتلا به پریتونیت در شروع، 6 و 12 ماه بعد از شروع مطالعه به ترتیب 56/3 و 05/4 و 51/3 میلی گرم بر لیتر بود.
    نتیجه گیری
    در نهایت، داده های مطالعه ی حاضر بیانگر ارتباط بین افزایش سطح Hs-CRP و افزایش ابتلا به پریتونیت در بیماران Continuous ambulatory peritoneal dialysis (CAPD) بود. سطح سرمی آلبومین ارتباط معکوسی با پریتونیت داشت، اما این ارتباط معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: دیالیز صفاقی، آلبومین، پریتونیت، C، reactive protein
  • مهدی افشار صفوی، مهدی دادگو، جواد صراف زاده صفحات 124-127
    مقدمه
    Spasticity یکی از آسیب هایی است که موجب ناتوانی بیشتر بیماران دچار سکته و به وجود آمدن مشکلات ثانویه برای آن ها می شود. امروزه، برای کاهش Spasticity از روش های مختلفی نظیر داروها، تمرین درمانی، گرما، ماساژ و جریان های الکتریکی استفاده می شود. یکی از این روش ها، استفاده از جریان های الکتریکی در سطح حسی است. این مطالعه، با هدف بررسی تاثیر سریع جریان الکتریکی در سطح حسی بر Spasticity ی عضلات پلنتار فلکسور بیماران همی پلژی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه، 10 بیمار به مدت 10 جلسه درمان دریافت کردند. طراحی درمان به صورت 30 دقیقه اعمال جریان الکتریکی و 30 دقیقه تمرین درمانی نظیر انجام تکنیک های تسهیل حس عمقی جهت بهبود شروع حرکت و کنترل حرکت بود. میزان Spasticity در این بیماران، قبل و بعد از اعمال جریان در هر 10 جلسه ی درمانی به طور دقیق ثبت گردید. Spasticity، با استفاده از مقیاس Ashworth تغییر یافته، اندازه گیری شد.
    یافته ها
    اعمال جریان، موجب کاهش Spasticity در 2 بیمار زن (درجه ی 2) و 1 بیمار مرد (درجه ی 1+) شد. جریان بر روی 7 بیمار هیچ گونه تاثیری نداشت. جریان الکتریکی در سطح حسی بر درجات 1 و 3 تاثیری نداشت و بر درجات 1+ و 2 تاثیرگذار بود. در این میان، جریان بر روی بیمارانی تاثیر داشت که از لحاظ ادراکی و شناختی از سطح خوبی برخوردار بودند و تمریناتی را که به آن ها آموزش داده شد، انجام دادند.
    نتیجه گیری
    اعمال جریان الکتریکی در سطح حسی تنها بر روی درجات میانی و آن هم به صورت موقتی در جلسات میانی تاثیرگذار است. جلسه ی بعد، اثری از کاهش Spasticity وجود ندارد و میزان تاثیرگذاری جریان در هر جلسه کم می شود و در نهایت، جریان فاقد اثر می شود. این جریان، توانایی حذف کامل Spasticity را ندارد و بر روی درجات بالا موثر نیست.
    کلیدواژگان: Spasticity، مقیاس Ashworth تغییر یافته، سکته، تحریک در سطح حسی
|
  • Ghazaleh Hafezi, Manoochehr Tavassoli, Simin Hemmati, Forouzan Safari Pages 87-92
    Background
    Breast cancer is the most common malignancy in women and is the first cause of death among the women in the world. Disruption of gene expression of src family members has been observed in many cancers. Repeated sequences in introns influence gene expression, splicing or change the structure of product. In the present study, the association between CA polymorphism in intron 2 of the src gene and the risk of breast cancer was investigated.
    Methods
    This was a cohort study on 119 patients with breast cancer and 145 healthy people. Genomic DNAs were extracted from white blood cells. CA dinucleotide region of the src gene was amplified via polymerase chain reaction (PCR) technique and the number of CA repeats was determined using polyacrylamide gel electrophoresis.
    Findings: Distribution of the CA repeats in src gene in the target population was between 14-27 repeats. The most common allele in two groups was 21. The frequency of the allele 22 in patients was significantly higher than healthy group. 26 genotypes were identified and the genotype 21/21 was the most common one among the two groups. The genotype 22/22 was more frequent in patients than in healthy group. Chi-square test and odds ratio (OR) showed that women with allele 22 were exposed more to breast cancer. Women with genotype 22/22 had a higher risk of developing breast cancer.
    Conclusion
    it can be concluded that the allele 22 can have a role in developing breast cancer.
    Keywords: Breast cancer, Genetic polymorphism, src gene, Amino acid repeat sequence
  • Shirin Mohammadpoor, Alireza Sadeghnia Pages 93-97
    Background
    Birth asphyxia is still considered as one of the biggest challenges faced by perinatal care experts. According to the statistics published by World Health Organization (WHO) in 2005, it is estimated that one fourth of infant mortality cases occurs due to birth asphyxia.
    Methods
    This cross-sectional retrospective clinical trial study was done on newborn population with gestational ages of 36 weeks or higher, including those afflicted with birth asphyxia, during the years 2013-2015. The relationship between the mode of delivery and the cases of birth asphyxia were investigated using logistic regression test via SPSS software.
    Findings: Of 13574 newborns, 67 newborns were afflicted with birth asphyxia between the years 2013 to 2015. The rates of birth asphyxia among the newborns in years 2013 and 2014 were less than 0.3%; but, this rate had reached almost 1% in 2015. Meanwhile, the birth asphyxia rate among the vaginal deliveries had doubled in 2015; while the same rate among section deliveries had risen to 5 times more than that of 2013. Logistic regression analysis showed that only one of the independent variables, "year", made a unique statistically significant contribution to the model (P
    Conclusion
    There was an obvious difference between the prevalence of birth asphyxia in our study and WHO rates. More studies with larger sample sizes in different centers and cities are recommended.
    Keywords: Birth asphyxia, Hypoxic ischemic encephalopathy, Cerebral palsy
  • Mohammadreza Sehhati, Mina Kayed Pages 98-103
    Background
    In this study, we aimed to improve the reliability and biological interpretability of gene signatures selected from microarrays by efficient usage of computational models and mathematical algorithms.
    Methods
    At the first step, a good model with high accuracy was chosen to predict cancer recurrence in microarray gene expression data on breast tumors. In this regard, microarray gene expression data of breast tumor in 1271 cancer patients (379 with recurrence and 892 people without recurrence) were utilized to construct an appropriate predictive model for recurrence by comparing the performance of multiple classifiers. In the pre-processing stage, different methods like correlation-based feature selection (CFS), principal component analysis (PCA), independent component analysis (ICA), and genetic algorithm as well as a random selection method were used to reduce the dimensions and choose the most appropriate genes (features).
    Findings: A total of five gene signatures were selected by combining genetic algorithm, top scoring set (TSS), and random selection method, which showed the best results in most classification models. The final indicator genes were TRIP13, KIF20A, NEK2, RACGAP1 and TYMS, which had significant contribution in the structure of microtubules and spindle and also regulated the attachment of spindle microtubules to kinetochore.
    Conclusion
    By using hybrid models, we can avoid overfitting in training and achieve acceptable accuracy with biologically interpretable genes.
    Keywords: Algorithms, Biomarkers, Breast cancer, Classification, Gene expression profiling
  • Reihanak Talakoub, Zahra Samani Pages 104-110
    Background
    Spinal anesthesia is a popular anesthetic technique in laminectomy due to less complication and more satisfaction of patients and surgeons. In this technique, duration and quality of block is important to control postoperative pain. The aim of this study was to evaluate the effect of adding two different doses of magnesium sulfate to bupivacaine on block characteristics and postoperative pain in laminectomy under spinal anesthesia.
    Methods
    In a prospective clinical trial study, 120 candidates of elective laminectomy under spinal anesthesia with bupivacaine were randomly divided to three groups of receiving 50 mg magnesium sulfate (M50), 100 mg magnesium sulfate (M100) and normal saline (N). The onset and duration of sensory and motor block, maximum level of block, time of analgesic requirement and its dose were measured and recorded.
    Findings: The mean onset time of sensory block in M50 (16.9 ± 4.0 minutes) and M100 (18.5 ± 2.4 minutes) were significantly more than control group (12.6 ± 3.57 minutes). The duration of sensory block was 89.80 ± 12.79, 116.50 ± 12.00, and 119.00 ± 18.50 minutes in control, M50, and M100 groups, respectively, with significant difference. Mean onset time of motor block in both M50 (11.80 ± 4.20 minutes) and M100 (12.6 ± 3.80 minutes) groups and were significantly more than control group (9.40 ± 3.33 minutes). The pain intensity was significantly more in control group. The mean time of first analgesic requirement and its total dose were significantly lower in M100 than other groups (P 0.050 for all)
    Conclusion
    Adding 100 mg intrathecal magnesium sulfate in comparison with 50 mg provides more acceptation effects such as less sensation of pain, less analgesic consumption and prolonged first time of analgesic requirement with no significant side effect.
    Keywords: Magnesium sulfate, Spinal anesthesia, Nerve block
  • Abazar Teimoori, Farhad Rahmaninia, Bahman Mirzaie, Ramin Tajbakhsh Pages 111-118
    Background
    Obesity is a complex disorder with excessive accumulation of adipose tissue; the tissue that exudes leptin, a hormone which plays an important role in the regulation of cellular metabolism and energy balance. The purpose of this study was to determine the changes in plasma leptin levels in response to aerobic training, and using orlistat in men.
    Methods
    Forty-eight obese males with a mean age of 21.56 ± 2.14 years and a mean body mass index (BMI) of 33.90 ± 3.21 kg/m2 participated in this study. The subjects were divided into four equal groups (n = 12) of orlistat, exercise, and orlistat-plus-exercise-induced weight loss, and control. Subjects of orlistat and orlistat plus exercise groups received 120 mg orlistat capsules three times daily after each meal for eight weeks. Aerobic training program consisted of running for 55 to 60 percent of target heart rate for 25 minutes on a treadmill in first week, and then, 75 percent of target heart rate for 45 minutes for the seven week. The levels of plasma leptin were measured using the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) method before and after intervention.
    Findings: All three experimental groups showed significant decreases in plasma levels of leptin compared to control group and before intervention (P = 0.001).
    Conclusion
    The results show that aerobic exercise can reduce plasma leptin levels in obese people. The results show that regular aerobic exercise without the use of chemical drugs lead to weight loss with desirable changes in serum leptin levels.
    Keywords: Leptin, Exercise, Obesity, Weight loss, Anti-obesity drugs
  • Mojgan Mortazavi, Marziyeh Najafi, Raziyeh Najafi, Shiva Seirafian, Shirin Karimi, Sayed Mohsen Hosseini Pages 119-123
    Background
    C-reactive protein (CRP) is a predictor of cardiovascular diseases in both normal people and patients on hemodialysis .This study aimed to assess the relationship of high-sensitivity C-reactive protein (Hs-CRP) serum level and peritonitis in patients on peritoneal dialysis.
    Methods
    113 patients on peritoneal dialysis in Isfahan city, Iran, participated in our study in 2015. Serum albumin and Hs-CRP levels were measured in each patient at three times (baseline, and 6 and 12 month after that) and the patients were followed up for 1 year. All the patients were evaluated for peritonitis in every visit. At the end of the study, two groups of patients on peritoneal dialysis with and without peritonitis were compared.
    Findings: Among 113 patients, 24 were excluded from the study because of death or kidney transplantation and 89 patients were included in final analysis. The mean Hs-CRP levels in patients with peritonitis were 4.83, 5.79, and 7.42 mg/l at baseline, and 6 and 12 month after it, respectively; these levels were 4.47, 3.19, and 2.69 mg/l in patients without peritonitis, respectively. In addition, the mean albumin levels in patient with peritonitis were 3.38, 3.29 and 3.40 mg/l at baseline, and 6 and 12 month after it, respectively; these values were 3.56, 4.05, and 3.51 mg/l in patients without peritonitis, respectively.
    Conclusion
    Results showed that with increase in Hs-CRP level, the risk of peritonitis increased. Besides, the albumin level decreased among patients with peritonitis in comparison with patients without peritonitis; there was no significant correlation between albumin level and peritonitis.
    Keywords: Peritoneal dialysis, Albumins, Peritonitis, C-reactive protein
  • Mahdi Afshar Safavi, Mehdi Dadgoo, Javad Sarrafzadeh Pages 124-127
    Background
    Spasticity is one of the impairments in patients with stroke which cause more disability and secondary problems. Now, there are some ways to reduce spasticity such as drugs, exercise, heat, massage, and sensory level electrical stimulation. This study assessed the immediate effect of sensory level stimulation on spasticity in plantar flexor muscles in patients with post-stroke hemiplegia.
    Methods
    In this study, 10 patients received 10 sessions of treatment. Protocol was 30 minutes electrical stimulation and 30 minutes proprioceptive neuromuscular facilitation techniques to improve initiation and controlling of movement. Level of the spasticity was measured carefully before and after the stimulation using Modified Ashworth scale.
    Findings: Electrical stimulation reduced the spasticity in two women and one man. Stimulation had not effect on seven patients. Electrical stimulation had not effect on grades one and three spasticity; it had effect on grades one-plus and two but not in all of the patients. The stimulation had effect on patients with good cognition who did their exercises carefully.
    Conclusion
    Sensory level electrical stimulation has temporary effect only on middle-grade spasticity in middle exercise sessions. There is not any effect in next session and efficacy of stimulation reduces and stops. This electrical stimulation cannot disappear the spasticity and does not have any effect on high-grade spasticity.
    Keywords: Spasticity, Modified Ashworth scale, Stroke, Sensory level stimulation