فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:15 Issue: 3, Mar 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شوبو رحمتی، علی دل پیشه، میلاد اعظمی، محمدرضا حافظی احمدی، کوروش سایه میری* صفحه 125
    مقدمه

    کم وزنی نوزاد یکی از مشکلات بزرگ جوامع مختلف است. در مطالعات مختلف ارتباط بین کم خونی مادر به تفکیک ماه های بارداری و کم وزنی نوزاد متفاوت گزارش شده است.

    هدف

    هدف از این انجام مطالعه تعیین ارتباط بین کم خونی مادر طی بارداری و کم وزنی نوزاد در بدو تولد بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه که به صورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز انجام شد، با استفاه از کلی واژه های anemia mother, low birth weight در بانک های اطلاعاتی داخلی و خارجی شامل Cochrane, Medline, Med lib, Web of Science, PubMed, Scopus, Springer, Science Direct, Embase, SID, Iran doc , Iran medex and mag iran و مرور جست و جو گر گوگل اسکالر صورت پذیرفت. نتایج مطالعات با استفاه از مدل اثرات تصادفی متاانالیز با هم ترکیب شدند. خطر نسبی و فاصله اطمینان برای هر کدام از مطالعات بدست آمد. و ناهمگنی مطالات با استفاده از شاخص I2 محاسبه گردید.

    نتایج

    در کل 15 مطالعه با تعداد نمونه 207025 مورد آنالیز قرار گرفتند و نشان دادند که خطر نسبی برای ارتباط کم خونی مادر در سه ماهه اول بارداری برابر با (17/2-23/1 CI 95%) 63/1، سه ماهه دوم بارداری برابر با (20/2-39/0 CI 95%) 92/0 و سه ماهه ی سوم بارداری برابر با (02/7-63/0 CI 95%) 10/2 بود. رابطه کم خونی مادر و کم وزنی نوزاد در سه ماهه ی اول بارداری معنی دار بود (001/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط بین کم خونی مادر در سه ماهه اول بارداری و کم وزنی نوزاد، می توان کم خونی مادر در دوران بارداری را به عنوان یک عامل خطر برای کم وزنی نوزاد در بدو تولد در نظر گرفت لذا برای کاهش کم وزنی نوزاد هنگام تولد می توان کم خونی مادران باردار را درمان نمود.

    کلیدواژگان: کم خونی مادر، کم وزنی نوزاد، بارداری، مرور سیستماتیک و متاآنالیز
  • الهه زارعان، میترا حیدرپور*، الهام کارگرزاده، مریم مشفقی صفحه 135
    مقدمه

    محدودیت رشد جنین شرایطی با پاتوفیزیولوژی هتروژن می باشد که به صورت وزن کمتر از صدک دهم برای سن حاملگی تعریف می شود . فاکتورهای مختلفی از طریق تاثیر بر مادر، جنین و جفت باعث محدودیت رشد می شوند.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی ارتباط سطوح لپتین سرم بند ناف و سرم مادر و همچنین اندکس های غیرطبیعی داپلر رنگی شریان نافی با محدودیت رشد جنین می باشد.

    موارد و روش ها

    این مطالعه یک مطالعه مقطعی می باشد که در بیمارستان های بهشتی و الزهرا در اصفهان انجام شده از 1393 تا 1394است. 40 زن باحاملگی تک قلویی با ابتلا به محدودیت رشد جنین (گروه 1) و 40 زن با حاملگی نرمال (گروه 2) که از لحاظ سن هماهنگ بودند ثبت نام شدند. لپتین سرم مادر وشریان نافی اندازه گیری شد. همچنین داپلر رنگی شریان نافی انجام شد.

    نتایج

    مقادیر لپتین مادر و بندناف در گروه با محدودیت رشد به طور قابل ملاحظه ایی پایین تر بود. مقادیر لپتین بند ناف در مقایسه با گروه نرمال به شکل قابل توجهی پایین تر بود 08/4±42/7 در گروه با محدودیت رشد در مقایسه با 50/14±49/30 در گروه نرمال). میانگین لپتین بند ناف در بین گروه های با اندکس های داپلر رنگی نرمال وغیر نرمال هم تفاوت قابل ملاحظه ایی داشت اما لپتین مادر تفاوتی نداشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس این مطالعه و مطالعات دیگر انجام شده غلظت پایین تر لپتین بند ناف و مادر با محدودیت رشد جنین ناشی از آسیب عملکرد جفت ارتباط دارد، همچنین سطح لپتین جنین می تواند تغییرات اندکس های سونوگرافی داپلر رنگی را نشان دهد.

    کلیدواژگان: لپتین، محدودیت رشد جنین، سونوگرافی
  • مهری میرحسینی، فرشته طالب پور امیری*، عباسعلی کریم پور ملک شاه، زهرا رضانژاد گتابی، المیرا غفاری صفحه 141
    مقدمه

    چرخش با تغییر در ساختار بافتی بیضه منجر به ناباروری می گردد.

    هدف

    بررسی اثر محافظتی ملاتونین (M) در تخریب بیضه ناشی از چرخش و باز چرخش می باشد.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، حیوانات به طور تصادفی به سه گروه (8 موش/گروه) تقسیم شدند. گروه کنترل (گروه C) که فقط تحت عمل جراحی اسکروتوم راست قرار گرفتند. گروه T/D بیضه راست متحمل چرخش و باز چرخش شد. گروه T/D+M چرخش و باز چرخش، بلافاصله پس از عمل جراحی به صورت داخل صفاقی µg/kg 25 ملاتونین دریافت کردند. سپس تغییرات بافتی ارزیابی و میزان MDA تجزیه و تحلیل گردید.

    نتایج

    در گروه T/D، قطر لوله ها (13/71±123/47) به طور قابل توجهی نسبت به گروه شاهد (19/71±137/48) کاهش داشت (0/001˂p). ملاتونین می تواند این تغییرات را جبران کند، اما این تغییرات معنادار نبود (0/26=p). با توجه به رتبه بندی جانسون، ملاتونین اسپرماتوژنز را به طور قابل توجهی ترمیم کرد. اما ملاتونین نتوانست سطح MDA را بهبود بخشد (0/99=p).

    نتیجه گیری

    ملاتونین با دوز µg/kg 25 اثر محافظتی بر یافته های هیستوپاتولوژیک بیضه داشت، اما هیچ تاثیری بر روی سطح MDA نداشت.

    کلیدواژگان: پیچ خوردگی طناب اسپرماتیک، بیضه، ملاتونین، مالون دی آلدئید، موش صحرایی
  • سوگند تورانی، محمد زارع زاده*، مهدی رعدآبادی، فاطمه پورشرعیاتی صفحه 147
    مقدمه

     یکی از اولویت های مهم سیستم های سلامت، توجه به عدالت در توزیع منابع بخش سلامت می باشد. در این میان توزیع خدمات زنان و مامایی به شیوه عادلانه در سطح کشور یکی از ارکان سلامت زنان و نوزادان جهت ارتقای کیفی خدمات مراقبت کافی از مادران در دوران بارداری، زایمان و پس از زایمان   می باشد.

    هدف

     مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین توزیع جغرافیایی خدمات زنان و مامایی و شاخص های مرگ و میر کودکان و نوزادان به انجام رسید.

    مواد و روش ها

      پژوهش توصیفی-تحلیلی حاضر در سال 1394 به بررسی توزیع خدمات زنان و مامایی با سه شاخص تعداد ماما و پرستار شاغل در بخش زایمان، تعداد کل متخصصین زنان و مامایی و مجموع تخت زایمان در بین 30 استان کشور به انجام رسید. معیارهای عدالت در این مطالعه جمعیت، زایمان طبیعی، زایمان سزارین و کل زایمان بود. اطلاعات بوسیله فرم پژوهشگر ساخته جمع آوری و جهت اندازه گیری ضریب جینی از نرم افزار Stata.12 استفاده شد.

    نتایج

     میانگین کل زایمان ها 63/40611 بود که 51% زایمان ها طبیعی و مابقی سزارین بود. کمترین مقدار ضریب جینی مربوط به توزیع تعداد ماما و پرستار شاغل در بخش  زایمان بر حسب زایمان طبیعی (38/0) و بیشترین مقدار مربوط به تعداد کل متخصصین زنان و مامایی بر حسب زایمان طبیعی (73/0) بود. بر اساس آزمون رگرسیون خطی رابطه معنی داری بین مرگ و میر نوزادان و دو متغیر تعداد ماما و پرستار شاغل در بخش  زایمان و تعداد کل متخصصین زنان و مامایی مشاهده شد.

    نتیجه گیری

     با توجه به سیاست های جمعیتی جدید در ایران و افزایش نرخ باروری، توصیه می شود که تا حد امکان دسترسی زنان به خدمات مورد نیاز آنها، خصوصا در دوران باروری، تسهیل شود. با توجه به محدود بودن منابع این بخش، بهتر است نیروی انسانی مربوط به زنان بر اساس شاخص های نیازی مانند نرخ باروری، تولدهای زنده یا الگوی باروری مناطق مختلف توزیع شود.

    کلیدواژگان: توزیع جغرافیایی، زنان و زایمان، مرگ و میر کودکان و نوزادان، جینی، عدالت، خدمات بهداشتی و درمانی
  • صدیقه سهیلی خواه*، مهدیه مجیبیان، مریم جنتی مقدم صفحه 155
    مقدمه

    اخیرا مطالعاتی در مورد بالا بودن میزان فریتین در افراد مبتلا به دیابت بارداری گزارش شده است .

    هدف

    در این مطالعه رابطه بین میزان فریتین در سه ماهه اول بارداری و بروز دیابت بارداری بررسی شده است.

    موارد و روش ها

    این مطاله آینده نگر بر روی 1384 خانم باردار بین 12 تا 16 هفته انجام شد و نمونه خون جهت ادازه گیری فریتین، آهن، هموگلوبین گرفته شد و بررسی بروز دیابت بارداری با انجام تست تحمل گلوکز 75 گرم در هفته 24 تا 28 بارداری صورت گرفت.

    نتایج

    خانم هایی که مبتلا به دیابت بارداری شدند میزان بالاتری فریتین در مقایسه با گروه نرمال داشتند. با در نظر گرفتن میزان 45 نانوگرم در میلی لیتر به عنوان صدک هفتادو پنج در گروه نرمال 32% افراد دیابت بارداری و 2/25% افراد نرمال فریتین بالای 45 نانوگرم در میلی لیتر داشتند. ریسک بروز دیابت بارداری در میزان فریتین بالای 45 نانوگرم در میلی لیتر 4/1 می باشد. بعد از در نظر گرفتن سن این ریسک به 38/1 و در نظر گرفتن نمایه توده بدنی به 31/1 میرسد و اگر هر دو متغیر سن و نمایه توده بدنی را باهم در نظر بگیریم خطر دیابت بارداری در افرادی که فریتین بالای 45 دارند به 3/1 میرسد

    نتیجه گیری

    بالا بودن فریتین رامی توان عامل خطر بروز دیابت بارداری در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: فریتین، دیابت بارداری
  • مژده صبور، آرزو خرادمهر، سیدمهدی کلانتر، امیرحسین دانافر، مرجان امیدی، ایمان حلوایی، علی نبی، سعید قاسمی اسماعیل آباد، علیرضا طالبی* صفحه 161
    مقدمه

    مواجهه با مت آمفتامین از طریق کاهش تکثیر سلولی و افزایش مرگ سلولی در بیضه موجب سرکوب فعالیت تولیدمثلی و اسپرماتوژنز در جنس مذکر می‌شود.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر مصرف دوزهای مختلف مت آمفتامین بر میزان آپوپتوز و ناهنجاری‌های کروماتین اسپرم موش می‌باشد.

     موارد و روش ها:

     35 سر موش نر بالغ به چهار گروه تقسیم شدند. گروه یک، دریافت غذای روتین موش و آب به عنوان گروه کنترل ،گروه low dose (mg004/0)، گروه medium dose (mg 007/0) و گروه high dose (mg 016/0) مت آمفتامین دریافت کردند. بعد از گذشت 35 روز دم اپیدیدیم مربوط به بیضه راست هر حیوان جدا و در محیط Ham's F10 قرار داده شد. اسپرم‌ها جهت بررسی آپوپتوز (TUNEL) و ناهنجاری‌های کروماتین (آنیلین بلو، تولوییدن بلو، SCD، آکریدین اورنژ،CMA3)، و بررسی مرفولوژی (پاپانیکولا)و واکنش آکروزومی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    نتایج

    به دنبال مصرف مت آمفتامین در تمام گروه‌های آزمایشی نسبت به گروه کنترل ناهنجاری‌های مرفولوژیکی با افزایش چشم گیری روبرو شد. واکنش آکروزومی و SCD، آنیلین بلو، تولوییدن بلو و آپوپتوز افزایش معنی داری در گروه high dose داشت. آکریدین اورنژ و CMA3 افزایش قابل توجهی در گروه medium doses و high doses نسبت به گروه کنترل داشت.

    نتیجه گیری

    مت آمفتامین دارای تاثیرات منفی بر آپوپتوز، تراکم کروماتین اسپرم موش بوده که می تواند وابسته به دوز مصرفی باشد.

    کلیدواژگان: اسپرم، مت آمفتامین، کروماتین، آپوپتوز، موش
  • پونه نیکویی، مینو رجایی*، کیانوش ملک زاده، عبدالعظیم نجاتی زاده، فاطمه محسنی، فاطمه پوردرویشی، نسرین قشقایی زاده، مهرداد محترمی صفحه 169
    مقدمه

    پره اکلامپسی از عوارض خطرناک و جدی دوران بارداری است که با فشار خون و دفع پروتئین بعد از هفته 20 بارداری مشخص می شود. نقص و ایسکمی جفتی به همراه اختلال عروقی از شاخصه های این بیماری هستند. عدم تعادل بین Vascular Endothelial Growth Factor ،Placental Growth Factor و گیرنده هایشان نقش مهمی در پاتوفیزیولوژی بیماری دارند.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی بیان Placental Growth Factor (PlGF) در سطح mRNA بود.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه 26 زن مبتلا به نوع خفیف بیماری، 15 زن مبتلا به نوع شدید و 20 زن باردار سالم به عنوان کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. در طبقه بندی دیگری از نظر زمان تشخیص بیماری 9 زن در گروه زودرس و32 زن در گروه دیررس قرار گرفتند. پس از استخراج RNA بیان به روش qRT-PCR. سنجیده شد.

    نتایج

    اختلاف بیان معنی دار بین بیان ژن در گروه های خفیف، شدید و کنترل وجود نداشت (661/0=p). همچنین اختلاف بیان معنی دار در بیان ژن بین گروه های زودرس، دیررس و کنترل دیده نشد (205/0=p) اگرچه گروه دیررس نسبت به سایر گروه ها افزایش بیان داشت.

    نتیجه گیری

    اگرچه در این مطالعه اختلاف بیان معنی دار در PlGF mRNA دیده نشد اما با توجه به کاهش سطح این فاکتور در خون زنان مبتلا یافتن مکانیزم های ملکولی می تواند گامی در شناخت پاتوفیزیولوژی بیماری باشد.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، بیان، فاکتور رشد جفت، اختلال عملکرد اندوتلیال
  • ثریا صالح گرگری، فائزه عزیزی، نسرین صالح، میرداود عمرانی* صفحه 175
    مقدمه

    دستگاه تناسلی مبهم از جمله بیماری های نادری است که با شیوع 1 تا 2 در هر 1000 تولد زنده در زمره اختلالات تکامل جنسی قرار می گیرد.

     مورد:

    موضوع اشاره شده در این مقاله، یک مورد هرمافرودیت کاذب مردانه با دستگاه تناسلی مبهم است. پروباند یک دختر 12 ساله فاقد بافت رحم و تخمدان است. کاریوتایپ وی 46,XY است. ژن های دخیل در تمایز جنسی مانند AR، SRD5A2، LH، LHR، FSH، 17β HSD و SRY در هر دو جهت تعیین توالی شدند. در هیچ کدام جهشی یافت نشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد بهتر است موشکافانه تر موارد مشابه را مورد بررسی قرار داده و تجدید نظری در پروتکل ردیابی ژن های درگیر در این نوع از بیماران شود.

    کلیدواژگان: دستگاه تناسلی مبهم، هرمافرودیت کاذب مردانه، جهش ها
|
  • Shoboo Rahmati, Ali Delpishe, Milad Azami, Mohammed Reza Hafezi Ahmadi, Kurosh Sayehmiri Page 125
    Background

    Ambiguous genitalia is an uncommon situation that happensbetween 1 and 2 per every 1000 live births and falls under the umbrella diagnosisof disorders of sexual development.
    Case: In this article, we report a case of male pseudohermaphroditism withambiguous genitalia. The proband was a 12 yr old girl without any uterus orovarian tissues. Karyotype of the case is 46, XY. Genes involved in sexualdifferentiation such as AR, SRD5A2, LH, LHR, FSH, 17 B HSD and SRY geneswere sequenced in both directions. No mutations were found in these geneseither.

    Conclusion

    It seems advisable to be cautious in similar cases, and reviseprotocol for tracing the genes involved in the patients

    Keywords: Anemia, Hemoglobin, Low birth weight, Pregnancy, Pregnant women, Metaanalysis.
  • Elahe Zareaan, Mitra Heidarpour, Elham Kargarzadeh, Maryam Moshfeghi Page 135
    Background

    Fetal growth restriction (FGR) is a condition with heterogeneous pathophysiology which characterized by fetal weight less than the tenth percentile for gestational age. Several factors have impact on maternal, placental and fetal due to growth restriction.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the relationship between levels of leptin in the cord, and serum leptin of mothers also abnormal color Doppler indices of umbilical artery with fetal growth restriction.

    Materials And Methods

    This is a cross sectional study conducted in Isfahan, Iran, 2015-2016. We recruited 40 women with singleton pregnancies complicated by fetal growth restriction (Group I) and 40 pregnant women with normal fetal growth (Group II) with matched age. Maternal serum and umbilical artery leptin levels were determined with Enzyme-Linked immunosorben method. Also, color Doppler ultrasound of umbilical artery was performed.

    Results

    Mean maternal and fetal leptin levels were lower in the FGR group compared to the normal group (36.58±(20.99) and 7.42 ±(4.08)vs. 47.32±(22.50) and 30.49±(14.50) respectively). Also, mean fetal leptin level was lower in the group with abnormal color Doppler sonographic indices compared to the normal group (7. 40 ±(4.10)vs 27.06±(15.80), respectively).

    Conclusion

    This study indicated that maternal and fetal leptin levels are correlated with FGR originating from damaged placental function; also fetal leptin level can indicate changes in color Doppler sonographic indices.

    Keywords: Leptin, Fetal growth restriction, Sonography
  • Mehri Mirhoseini, Fereshteh Talebpour Amiri, Abbas Ali Karimpour Malekshah, Zahra Rezanejad Gatabi, Elmira Ghaffari Page 141
    Background

    Testicular damage due to spermatic cord torsion may lead toinfertility. It is probably because of changes in oxidative stress factors such asmalondialdehyde.

    Objective

    To investigate the protective effect of melatonin (MLT), as anantioxidant, on testicular damage induced by acute unilateral spermatic cord torsionand detorsion (T/D) in rats.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 48 adult male Wistar rats wererandomly divided into three groups (8 rats/group): sham group underwent rightscrotal surgery only., the T/D group underwent right testicular torsion (for 1 hr) anddetorsion, and the melatonin group underwent right testicular torsion, received 25μg/kg melatonin intraperitoneally immediately after surgery of T/D. Then thehistological parameters and malondialdehyde (MDA) changes were evaluated.

    Results

    Torsion and detorsion decreased the diameter of the tubules significantlycompared to controls (p=0.003). Melatonin could increase the diameter, but it wasnot significant (p=0.26). The heights of the epithelium were constant in sham, T/D,and melatonin groups without any significant difference between groups (p=0.98).Based on Johnsen’s score, spermatogenesis was normal in the sham group. Thetorsion significantly injured all lineage cells (p

    Conclusion

    Severe degenerative changes of testis were induced by acute unilateralspermatic cord torsion and detorsion in rats, but it had no effect on MDA level.

    Keywords: Spermatic cord torsion, Testis, Melatonin, MDA, Rats
  • Sogand Tourani, Mohammad Zarezadeh Page 147
    Background

    Equity in distribution of resources is considered as an importantpriority in health care systems. Equitable distribution of obstetrics and gynecology(Ob/Gyn) services in the country level is critical in maternal and neonatal health forqualitative promotion of maternal care in pregnancy, delivery, and post-deliveryperiods.

    Objective

    The present study aimed at determining regional disparity of obstetricsand gynecology services and its association with children and infants mortality rates.

    Materials And Methods

    This was a descriptive-analytical study conducted in 2015to investigate distribution of Ob/Gyn services using three indicators of number ofnursing and midwifery personnel, total Ob/Gyn specialists, and total delivery bedsamong 30 provinces of the country. Equity criteria in the present study includedpopulation, normal vaginal deliveries, cesarean sections, and total deliveries. Datawere gathered using a researcher-made form and Stata 12 was used to calculate Ginicoefficient. The association of Ob/Gyn services with children and infant mortalityrates was investigated using SPSS package and linear regression test.

    Results

    The lowest Gini coefficient was observed in distribution of nursing andmidwifery personnel in delivery wards in terms of vaginal delivery (0.38 from 1)and the highest value was related to distribution of Ob/Gyn specialists in terms ofvaginal delivery (0.73 from 1). Infant mortality was significantly associated withnumber of nursing and midwifery personnel in delivery wards, and total number ofOb/Gyn specialists.

    Conclusion

    Considering new population policies in Iran and increased fertility rate,it is recommended to facilitate accessibility of the required services for the women,particularly those of reproductive age.

    Keywords: Obstetrics, gynecologic services, Children, infants mortality, Gini, Equity, Health Care.
  • Sedigheh Soheilykhah, Mahdieh Mojibian, Maryam Jannati Moghadam Page 155
    Background

    Elevated serum ferritin concentration is associated with insulinresistance and diabetes. Recently it has also been described in gestational diabetesmellitus (GDM).

    Objective

    A prospective study was done to determine whether there was arelationship between serum ferritin concentration in early pregnancy and the risk ofGDM.

    Materials And Methods

    A study was performed on 1,384 pregnant women withgestational age of 12-16 weeks. A blood sample was obtained for measurement offerritin in the first trimester. Diagnosis of GDM was done by 75 gr oral glucosetolerance test between 24-28 wk.

    Results

    Women who developed GDM had a higher concentration of serum ferritinthan women who did not develop GDM (p=0.01). A ferritin concentration of 45ng/ml was calculated to be the 75th percentile for healthy pregnant women.Considering this level 32% in the GDM group and 25.2%of normal subjectsexhibited high ferritin levels (p=0.01). The risk of GDM with these high levels offerritin was 1.4-fold higher than that for subjects with lower concentrations. TheOdds Ratio was 1.4 (95% CI= 1-1.87) (p=0.01). After adjusted for age Odds Ratiowas 1.38 (95% CI=1.02-1.86) (p=0.03) and after adjustment for pre-pregnancy BodyMass index, the adjusted odds ratio was 1.31 (CI= 0.96-1.79) (p=0.08). Aftermultivariable adjustment (age and body mass index), the adjusted odds ratio was 1.3(0.95-1.8) (p=0.09).

    Conclusion

    High serum ferritin can be regarded as a significant risk factor for thedevelopment of gestational diabetes

    Keywords: : Ferritin, Gestational Diabetes
  • Mojdeh Sabour, Arezoo Khoradmehr, Seyyed Mehdi Kalantar, Amir Hossein Danafar, Marjan Omidi, Iman Halvaei, Ali Nabi, Saeed Ghasemi- Esmailabad, Ali Reza Talebi Page 161
    Background

    Methamphetamine (MA) was shown to have harmful effects on malereproductive system.

    Objective

    To investigate probable effects of daily administration of MA on spermparameters and chromatin/DNA integrity in mouse.
    Material and

    Methods

    Thirty-five NMRI male mice were divided into five groupsincluding low, medium, and high dosage groups which were injectedintraperitoneally with 4, 8 and 15 mg/kg/day for 35 days, respectively. Normalsaline was injected in sham group and no medications were used in control group.Then, the mice were killed and caudal epididymis of each animal was cut and placedin Ham’s F10 medium for sperm retrieval. To evaluate sperm chromatinabnormalities, the aniline blue, toluidine blue and chromomycine A3 were used. Forsperm DNA integrity and apoptosis, the acridine orange, sperm chromatindispersion, and TUNEL assay were applied. For sperm morphology, Papanicolaoustaining was done

    Results

    Normal morphology and progressive motility of spermatozoa decreased inmedium and high dosage groups in comparison with the control group (p=0.035).There was a significant increase in rate of aniline blue, toluidine blue, andchromomycine A3 positive spermatozoa in high dosage group. In a similar manner,there was an increase in rates of acridine orange, TUNEL and sperm chromatindispersion positive sperm cells in high dosage group with respect to others.

    Conclusion

    MA abuse in a dose-dependent manner could have detrimental effectson male reproductive indices including sperm parameters and spermchromatin/DNA integrity in mice.

    Keywords: Methamphetamine, Apoptosis, Sperm, Sperm chromatin
  • Pooneh Nikuei, Minoo Rajaei, Kianoosh Malekzadeh, Azim Nejatizadeh, Fatemeh Mohseni, Nasrin Ghashghaeezadeh, Mehrdad Mohtarami Page 169
    Background

    Preeclampsia (PE) is a serious complication of pregnancy withhallmarks of incomplete placentation, placental ischemia and endothelialdysfunction. Imbalance between vascular endothelial growth factor (VEGF),placenta growth factor (PlGF) and their receptors play important role inpathophysiology of PE.

    Objective

    This study was aimed to asses PlGF mRNA expression in placenta ofwomen affected with PE.
    Material and

    Methods

    In this cross-sectional study, expression of PlGF mRNAwas evaluated in 26 mild PE cases, 15 severe preeclamptic women and 20normotensive controls. Patients were sub-classified as early onset PE (9) and lateonset (32). After RNA extraction, PlGF expression was quantified with qRT-PCR.

    Results

    The results of PlGF mRNA expression between mild-severe, and early-lateonset PE patients showed no statistically significant difference compared with thecontrol group (p=0.661, p=0.205 respectively).

    Conclusion

    Despite we found no distinct differential expression of PlGF mRNA inplacental tissue of PE patients compared with control women, but according todecreased level of this angiogenic factor in PE even before clinical onset of thedisease, determining molecular mechanisms related to reduced secretion of PlGFinto the maternal circulation may be useful for future therapeutics.

    Keywords: Preeclampsia, Expression, Placental growth factor, Endothelial dysfunction
  • Soraya Saleh Gargari, Faezeh Azizi, Nasrin Saleh, Mir Davood Omrani Page 175
    Background

    Ambiguous genitalia is an uncommon situation that happensbetween 1 and 2 per every 1000 live births and falls under the umbrella diagnosisof disorders of sexual development.

    Case:

     In this article, we report a case of male pseudohermaphroditism withambiguous genitalia. The proband was a 12 yr old girl without any uterus orovarian tissues. Karyotype of the case is 46, XY. Genes involved in sexualdifferentiation such as AR, SRD5A2, LH, LHR, FSH, 17 B HSD and SRY geneswere sequenced in both directions. No mutations were found in these geneseither.

    Conclusion

    It seems advisable to be cautious in similar cases, and reviseprotocol for tracing the genes involved in the patients

    Keywords: Ambiguous genitalia, Male pseudohermaphroditism, Mutations