فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال چهارم شماره 4 (بهار 1395)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال چهارم شماره 4 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ملیحه اسماعیل پور*، مجید پاکدامن صفحات 1-6
    زمینه و هدف
    محیطی که امروزه کودکان در آن رشد می کنند، آن چنان پیچیده و خطرناک است که از دست زدن ممانعت شده و از موقعیت هایی که مقدار زیادی از حرکت و اطلاعات ادراکی را در اختیار آنان می گذارد، بازداشته می شوند. بسیاری از تجاربی را که می بایست برای رشد توانایی های حرکتی خود داشته باشند از دست می دهند. پژوهش حاضر با هدف تاثیر آموزش مهارت های ادراکی–حرکتی بر عملکرد شناختی دانش آموزان دختر پایه سوم دارای اختلال یادگیری طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    طرح پژوهشی از نوع نیمه آزمایشی و با گروه کنترل بود. نمونه آماری تعداد 30 دانش آموز دختر پایه سوم ابتدایی دارای اختلال یادگیری به روش نمونه گیری غیرتصادفی از مدارس سطح شهر قاین انتخاب و به شیوه تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل منتسب شدند. این کودکان به مدت 1 ماه آموزش های لازم را دریافت کردند. برای ارزیابی مهارت های ادراکی– حرکتی از مقیاس رشد حرکتی لینکلن– اوزرتسکی و برای اندازه گیری عملکرد شناختی از خرده مقیاس تنظیم تصاویر وکسلر استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش مهارت های ادراکی – حرکتی باعث بهبودی عملکرد شناختی دانش آموزان دختر پایه سوم دارای اختلال یادگیری می شود.
    نتیجه گیری
    با تقویت مهارت های ادراکی – حرکتی و رشد شناختی، بسیاری از مسایلی که تاثیر نامطلوب در ارتباطات اجتماعی در نتیجه کج فهمی رفتار دیگران حاصل می گردد، از بین می رود.
    کلیدواژگان: مهارت های ادراکی، حرکتی، عملکرد شناختی، اختلال یادگیری
  • زینب پیکار، اصغر محمدی صفحات 7-14
    زمینه و هدف
    مصرف خود سرانه دارو در کشور طی سالهای اخیر در حال افزایش است.که این کار نه تنها به سلامت بیمار و جامعه کمک نمیکندبلکه مشکلات جدیدی را سبب می شود.این مطالعه با هدف تعیین عوامل اقتصادی و سازمانی موثر بر خود درمانی و مصرف خود سرانه دارو در شهرکرد در سال 1393-1394صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع پیمایشی بوده و نمونه پژوهش381نفر از خانوارهای شهرکرد بوده اند. نمونه ها به صورت تصادفی اتفاقی از طریق پرسشنامه و با پایایی 9/0 جمع آوری گردید، پرسشنامه از 95 گویه در دو بخش ویژگی های دموگرافیک(ویژگی های جمعیت شناختی) و سوالات اصلی ( براساس اهداف و فرضیات پژوهش ) در قالب لیکرت تدوین شد . جهت تحلیل از آمار توصیفی و استنباطی (تی تست، آزمون پیرسون، ضریب رگرسیون) در نرم افزار spss نسخه 19 در سطح معناداری 05/0> p) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین خوددرمانی و ارزان بودن دارو، وضع اقتصادی و فروش بدون نسخه دارو همبستگی مثبتی وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که از بین متغیرهای معنی دار، ارزان بودن دارو با ضریب بتا 520/0، وضع اقتصادی با ضریب بتا 285/0، فروش بدون نسخه با ضریب بتا 139/0 به ترتیب بیشترین تاثیر را بر خوددرمانی داشتند.
    نتیجه گیری
    افرادی که اقدام به خود درمانی میکنند نگرش مثبتی نسبت به آندارند که این مساله ناشی از عدم اطلاع از عوارض خوددرمانی است . ضرورت دارد برنامه ریزی هایی جهت بالا بردن آگاهی مردم در این زمینه صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: خود درمانی، دارو، مصرف خود سرانه، مولفه های اقتصادی و سازمانی
  • رمضان حسن زاده*، طاهره ثنایی طبالوندانی صفحات 15-20
    زمینه و هدف
    امروزه جمعیت عظیمی در دنیا از اینترنت استفاده می نمایند با وجود مزایای بی شمار این فن آوری و تحولات مثبتی که در زمینه ارتباطات ایجاد کرده است، متاسفانه برخی از مطالعات عوارض خطرناکی را به استفاده از اینترنت نسبت داده اند که از جمله مخرب ترین عوارض آن می توان به اعتیاد اینترنتی اشاره نمود، سلامت روان کاربران معتاد به اینترنت نسبت به کاربران عادی در معرض خطر بیشتری قرار دارد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط بین اینترنت و سلامت روان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سال 1395-1394صورت گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر مطالعه توصیفی برروی 210 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد ساری در بازه زمانی سال تحصیلی 94-95 به صورت نمونه گیریخوشه ای با روش تصادفی و با استفاده از 2 پرسشنامه سلامت روانگلدنبرگ(GHQ3) و اعتیاد به اینترنت یانگ (IAT4) بوده است، اطلاعات پس از جمع آوری توسط نرم افزار آماری SPSS21 مورد تحلیل آماری قرار گرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری توصیفی (میانگین- میانه- فراوانی- درصد) استفاده شده و از روش های استنباطی منجمله آزمون T و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردیده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد فراوانی دانشجویانی که به طور اعتیاد آمیزی از اینترنت استفاده می کنند در مقایسه با سایر دانشجویان افسردگی و اضطراب بیشتری دارند و در شاخص کارکرد اجتماعی نمره کمتری اخذ می نمایند و نسبت زنان بیشتر از مردان و غیر بومی بیشتر از بومی در میان دانشجویان دانشگاه آزاد ساری می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، استفاده اعتیاد آمیز از اینترنت بر سلامت روان ( افسردگی، تنش جسمانی، کارکرد اجتماعی و اضطراب) دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری موثر بوده است. که این امر لزوم توجه به تبیین سیاستهایی در جهت آموزش، خدمات مشاوره ای و آمادگی دانشجویان از خطرات احتمالی را برای احراز مهارت مقابله ای را طلب می کند.
    کلیدواژگان: اعتیاد اینترنتی، سلامت روان، دانشجویان
  • حسین صمدی میارکلایی، حسنعلی آقاجانی*، حمزه صمدی میارکلایی صفحات 21-28
    زمینه و هدف
    امروزه ارتقای بهداشت روانی در محیط کار به عنوان یکی از مهم ترین ابعاد توسعه و بهسازی منابع انسانی در سازمان ها مطرح شده است، و در چند دهه اخیر توجه بسیاری از موسسات اقتصادی، خدماتی، آموزشی و بهداشتی درمانی را به خود جلب کرده است، درواقع این امر می تواند در بالابردن سطح بهره وری و توسعه سازمان ها تاثیر بسزایی داشته باشد. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی و ترسیم روابط داخلی تنیدگی در محیط کار و برخی از متغیرهای روانشناختی در دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی است که در سال 1394 انجام گرفت. نمونه مورد مطالعه نیز شامل مسئولین و خبرگان منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی بابل بودند که به روش نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه مقایسات زوجی بود. داده ها نیز با استفاده از روش های ریاضی و از طریق تکنیک آزمایش و ارزیابی تصمیم گیری (دیمتل) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل داده های مطالعه حاضر نشان داد کهاز میان متغیرهای مورد بررسی، متغیرهای عدالت سازمانی (568/0CR=)1، تعهد سازمانی (470/0CR=)، و خوشنودی شغلی (448/0CR=)، بر تنیدگی کارکنان در محیط کار اثر علی معنی دار دارند. براساس نظر خبرگان، میان تنیدگی شغلی با رفتار شهروندی سازمانیارتباط معنی دار علی (تاثیرگذاری) وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی بابل، باید اشاره کرد که برنامه ریزی به منظور بهبود سطح تنیدگی در دانشگاه های علوم پزشکی امری ضروری است.
    کلیدواژگان: تنیدگی شغلی، بهداشت روانی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، منابع انسانی
  • محمد غضنفری*، الهام زمانی صفحات 29-34
    زمینه و هدف
    اگرچه همراه با رشد جمعیت و افزایش امید به زنشدگی در کشور سیر سالمندی روندی صعودی داشته، اما ضرورت توجه به کیفیت زندگی و مشکلات مربوط به حافظه در این قشر هنوز مورد توجه قرار نگرفته است. عوامل متعددی در کیفیت زندگی سالمندان نقش دارند. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی ارتباط خودکارآمدی حافظه و امید به زندگی با کیفیت زندگی سالمندان استان اصفهان است.
    روش بررسی
    دراین مطالعه توصیفی- مقطعی 120 نفر از سالمندان 60 تا 70 ساله شهر اصفهان در سال 1392 با مراجعه به پارک ها و مساجد و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها به وسیله پرسشنامه های کیفیت زندگی سالمندان لیپاد، پرسشنامه خودکارآمدی حافظه (MSEQ) و مقیاس امید اشنایدر مورد سنجش قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل داده در مورد ارتباط بین متغیرهای کیفیت زندگی، خودکارآمدی حافظه (29/0 =r) و امید به زندگی (40/0=r) نشان داد که بین این متغیرها در سالمندان ارتباط مثبت معنی داری وجود دارد (01/0>p). همچنین تحلیل رگرسیون بیانگر این بود که خودکارآمدی حافظه و امید به زندگی ، قادر بودند % 13/0 واریانس کیفیت زندگی را تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    اگر سالمندان بتوانند از توانایی های جایگزین حافظه استفاده کنند و به خود کارآمدی حافظه برسند امید به زندگی و کیفیت زندگی در آن ها افزایش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: خودکار آمدی حافظه، امید به زندگی، کیفیت زندگی، سالمندی
  • لیلا فخار زاده، فردوس پلارک، شیلان عزیزی، حمیده مشعلچی*، مرضیه شایسته فرد صفحات 35-43
    مقدمه
    یکی از شایع ترین روش‏های تشخیصی در بیماری های قلبی، آنژیوگرافی عروق کرونر است، که مانند سایر روش های تهاجمی، برای بیماران یک تجربه تنش زا می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر پیش دارو بر سطح اضطراب و علائم حیاتی بیماران تحت آنژیوگرافی عروق کرونر انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه کارآزمایی بالینی یکسویه کور که 102 بیمار با روش نمونه گیری در دسترس و به صورت تخصیص تصادفی در سه گروه 34 نفره بودند. ابزار جمع آوری داده ها شامل: پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه خودگزارش دهی سطح اضطراب و پرسشنامه ثبت علائم حیاتی بود. به گروه پیش داروی A (100میلی گرم هیدروکورتیزون وریدی+4 میلی گرم کلرفنیرامین وریدی)، به گروه پیش داروی B(100میلی گرم هیدروکورتیزون وریدی+5 میلی گرم دیازپام وریدی) و به گروه پیش داروی C (100 میلی گرم هیدروکورتیزون وریدی+2 میلی گرم نرمال سالین وریدی) داده شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد در هر سه گروه پیش دارو، اختلاف آماری معنا داری از نظر میزان اضطراب در قبل و حین آنژیوگرافی وجود داشت (05/0 >p) .مقایسه نبض در سه گروه پیش دارو، تنها در گروه A و B اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد( 04/0 ،001/0=p). تنفس در سه گروه پیش دارو، اختلاف آماری معنی داری نداشت (05/0p).
    نتیجه گیری
    برخی یافته های پژوهش نشان از تاثیر پیش داروهای دیازپام و کلرفنیرامین بر متغیرهای تحت مطالعه دارد که در صورت نیاز قابل توصیه است. همچنین پیشنهاد می شود به دلیل هزینه و عوارض داروها از دادن پیش داروها قبل از آنژیوگرافی عروق کرونر در موارد غیرضروری اجتناب شود
    کلیدواژگان: روان سنجی، علائم خلقی، علائم اضطرابی
  • حسین فرخی *، وحید مصطفی پور صفحات 44-52
    زمینه و هدف
    این پژوهش با هدف مقایسه سبک های اسنادی درونی و بیرونی با سازگاری اجتماعی و هراس اجتماعی انجام شد.
    روش بررسی
    طرح تحقیق این مطالعه از حیث روش، توصیفی و از نوع تحقیقات همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر را دانشجویان در حال تحصیل موسسه آموزش عالی حکمت رضوی مشهد در سال 93-94 تشکیل می دادند، که از بین این دانشجویان تعداد 194 نفربه شیوه نموگیری تصادفی در دسترس انتخاب شدند. گردآوری داده ها به کمک پرسش نامه های سبک اسنادی (ASQ)، اختلال هراس اجتماعی(SPIN) و سازگاری بل (BAI) انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اسنادهایپایداری خوب، فراوانی بد و پایداری خوب با اجتناب، ترس و فیزیولوژی هراس اجتماعی در سطح (005/0p<) رابطه معکوس دارد و اسنادهای فراوانی خوب، فراوانی خوب و فراوانی خوب بااجتناب، ترس و فیزیولوژی هراس اجتماعی در سطح (001/0p<) رابطه منفی دارد. همچنین خرده مقیاس های سازگاری اجتماعی، بهداشتی و خانه با اسنادهای پایداری بد، فراوانی بد و پایداری بد در سطح (005/0p<) رابطه مثبت دارد و اسنادهای فراوانی خوب، شخصی سازی بد، فراوانی خوب و پایداری بد با سازگاری اجتماعی، عاطفی و بهداشتی در سطح (001/0p<) همبستگی دارد.
    نتیجه گیری
    این نتایج نشان دهنده اهمیت مولفه های شناختی (سبک های اسنادی (بر سازگاری و اضطراب اجتماعی اند. ینابراین، استفاده از راهبردهای شناختی و رفتاری و آموزش سبک های اسنادی مطلوب به افراد جهت افزایش تفسیرهای شناختی مثبت در موقعیت های اجتماعی با هدف پیشگیری و بهبود اضطراب اجتماعی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سبک های اسنادی، سازگاری اجتماعی، هراس اجتماعی
  • شهرام مامی*، کامران امیریان صفحات 53-61
    زمینه و هدف
    برای پیشگیری از عود و ارتقاء کیفیت زندگی افراد معتاد مداخلههمهجانبهلازماست. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش تنظیم شناختی هیجان بر پیشگیری از عود و کیفیت زندگی افراد معتاد شهر ایلام صورت گرفت.
    روش بررسی
    روش پژوهش نیمه آزمایشی، طرح پیش آزمون، پس آزمون و پی گیری با گروه کنترل می باشد جامعه آماری کلیه مراجعین مرد مراکز ترک اعتیاد شهر ایلام بود. که با روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر انتخاب و در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش 9 جلسه درمان گروهی تنظیم شناختی هیجان دریافت کردند. پیش آزمون، پس آزمون و 3 ماه بعد پیگیری برای هر دو گروه اجرا شد. داده ها با استفاده از پرسش نامه عقاید وسوسه انگیز (CBQ) و پرسش نامه کیفیت زندگی (SF36) گردآوری شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش با تحلیل کواریانس تک متغیری نشان داد که بین میانگین نمرات عود در پس آزمون و پیگیری نسبت به پیش آزمون در گروه آزمایش کاهش معناداری وجود دارد و در متغیر کیفیت زندگی افزایش معنا داری داشتند.
    نتیجه گیری
    بنابراین می توان نتیجه گرفت که با آموزش تنظیم شناختی هیجان می توان گامی در بالا بردن سلامت روانی افراد معتاد برداشت.
    کلیدواژگان: آموزش تنظیم شناختی هیجان، عود، کیفیت زندگی، معتادان
|
  • Malihe Esmaielpour, Majid Pakdaman Pages 1-6
    Background And Objective
    Today’s environment in which children grow, is so dangerous and complicated that they are prevented from touching and being in situations where a lot of movements and perceptual information are available for them. They lose lots of experiences needed for the development of their motor abilities. Therefore the most emphasis on learning disabilities is on motor-perceptual processes and activities. This study was conducted with the aim of investigating the effect of motor-perceptual skills training on cognitive function of third grade girl students with learning disorders.
    Method
    This was a semi-experimental proposal with a control group. Thirty girl students from third grade with learning disorder and poor motor-perceptual skills were selected via convenience random sampling from elementary school of Ghayen and were randomly assigned to a control and an experimental group. The children were given the necessary training by a researcher for a month (12 sessions, 3 sessions a week). To access motor-perceptual skills, Lincolen-Oseretsky motor proficiency test and to measure cognitive function, Wechsler’s subtests were applied.
    Results
    Analyze of covariance showed that motor-perceptual skills training leads to cognitive function improvement in third grade girl students with learning disorders.
    Conclusion
    By strengthening motor-perceptual and development skills, most of issues with unwanted impact on social communications which caused by misunderstanding of others behaviors, will be eliminated. Compatibility and success probability of people with learning disorders is more likely in difficult living conditions.
    Keywords: Motor-perceptual skills, Cognitive function, Learning disorder
  • Zeynab Peykar, Asghar Mohammadi Pages 7-14
    Background And Objective
    Self-medication is increasing in recent years. That it not only does not help patients and community health But because of side effects and complications that can cause new problems. This study aimed to determine social and cultural factors affecting self-care and self-medication in the shahrekord was in 1393-1394Svrt.
    Method
    The research method used was survey and The population shahrekord households were old with a sample size of 381 people. Samples random randomly collected through a questionnaire with reliability 9.0. A questionnaire of 95 items in two demographic characteristics (demographic characteristics) and the main questions (based on the objectives and hypotheses) was in the form of Likert. To the analysis of descriptive and inferential statistics (t-test, Pearson test, regression coefficient) in spss software version 19 at a significance level (0.05> p) was used.
    Results
    The findings suggest that between self-treatment in the community And cheap drugs without prescription drug sales and economic situation there is a significant positive correlation. Based on analysis of. Interpretation of regression results also showed that the significant variables, cheap drugs beta coefficient 0.520 economic situation beta coefficient 0.28. buy without a prescription beta coefficient 0.139 with had the greatest impact on self-treatment and self-medication.
    Conclusion
    Those who are attempting to self-medicate .This will have a positive attitude towards The problem is caused by a lack of self-treatment side effects It is necessary to raise awareness planning is conducted.
    Keywords: Self-treatment, Drug, Arbitrary consumption, Economic, organizational components
  • Ramazan Hasanzade*, Tahere Sanai Pages 15-20
    Background And Objective
    Nowadays large population in the world use internet. Despite numerous advantages and positive changes of this technology in communications, unfortunately some studies have dangerous side effects attributed to the use of the Internet, referring internet addiction as the most devastating complications. mental health of the addicted users are at higher risk more than normal users. The aim of this study is to describe the relationship between internet addiction and mental health in student of Azad University Sari in 2015.
    Method
    This study is a descriptive study on 210 student of Islamic Azad University of Sari, That’s done by cluster sampling randomly, by the 2 Goldenberg mental health questionnaire (GHQ) and Young's Internet Addiction (IAT). The collected data were analyzed by statistical software SPSS 21. To analyze the data, the descriptive statistics (Mean, abundance –Middle- percent) and analytical methods including t-test and pearson correlation coefficient were used.
    Results
    The results showed that the frequency of students who use the Internet in an addictively way, in comparison with the other students experienced more depression & anxiety & in social performance index score low. The proportion of women was higher than men as well as non-native student were more than native student of Islamic Azad University of Sari in Mazandaran province.
    Conclusion
    Considering these results, to use the internet in an addictively effected the student's mental health including depression, physical tensions, social functions & anxiety.This issue is required more attention in defining policies for education, counseling & preparation the students to potential risks for obtaining fighting kills.
    Keywords: Internet addiction, Mental health, students
  • Hosein Samadi, Hasanali Aghajani, Hamze Samadi Pages 21-28
    Background And Objective
    Today, the promotion of mental health in the workplace has been as one of the most important aspects of the development and improvement of human resources in organizations, and in recent decades has attracted many economic institutions, services, education and health care. In fact, it would be significant impacts have in raising the level of productivity and development organizations. This study aimed to investigate and map the internal relations in the workplace stress and some psychological variables in Babol University of Medical Sciences.
    Method
    This study method was a descriptive- correlation study in 1394 year. The sample consists of officials and experts in human resources of Babol University of medical sciences; the sampling method was objective judgments. The data collected was paired comparisons questionnaire. Data with mathematical methods and techniques of (DEMATEL) were analyzed.
    Results
    The results of the data study showed, among the variables studied, variables of Organizational justice (CR=0.568), organizational commitment (CR=0.470), and job satisfaction (CR=0.448), have causal significant impact on stress in the workplace to employees. According to experts, occupational stress and OCB have not significant relation.
    Conclusion
    Based on research findings in Babol University of Medical Sciences, should be noted that the plan to improve the level of stress in medical universities is essential.
    Keywords: Occupational stress, Mental health, Babol University of medical sciences, Human resources
  • Mohammad Ghazanfari*, Elham Zamani Pages 29-34
    Background And Objective
    Although with population growth and life expectancy increase in the country ageing trend has been increased, urgency of paying attention to life quality and memory problems of elderly has not been considered. Several factors are involved in the life quality of the elderly. The main objective of this study is to show the relationship between memory self-efficacy and life expectancy with life quality of Esfahan elderly.
    Method
    In this correlational study 120 elderlies aged 60 to 70 years old was selected with convenience sampling from parks and mosques. The Leipad Quality of Life Questionnaire, the Memory Self-Efficacy Questionnaire (MSEQ), and the Snyder Hope Scale were conducted. Data was analyzed by pierson coefficient and multivariate regression.
    Results
    The results of the data analysis on the relationship between the variables of life quality, memory self-efficacy and life expectancy memory showed that there is a significant positive relationship between these variables in the elderly (r=0.29, r=0.40 p
    Conclusion
    If the elderly could use alternative ability of memory and acquiring memory self-efficacy can lead to more life quality.
    Keywords: Memory self-efficacy, Life expectancy, Life quality, elderly
  • Leyla Fakharzade, Ferdos Pelark, Shilan Aziza, Hamide Mashali*, Marzie Shakerifard Pages 35-43
    Background And Objective
    Coronary angiography is one of the most common diagnostic procedures in heart disease that similar to other invasive procedures, it is a stressful experience for the patients. This article aimed to determine the effect of premedication on anxiety and vital signs of the patients undergoing coronary angiography.
    Method
    This is a single-blind clinical trial, that 102 patients were enrolled as the sample using convenience sampling through the random allocation (three 34-member groups). Data were collection tools include: demographic questionnaire, Self-Report Anxiety Scale, and Vital Signs Scale. In premedication group A (100 mg hydrocortisone and 4 mg intravenous chlorpheniramine premedication), In premedication group B(100 mg intravenous hydrocortisone and 5 mg intravenous diazepam), In premedication group C(100 mg hydrocortisone and 2 mg intravenous normal saline) were given. Statistical analysis was performed using SPSS software.
    Results
    The results showed that in all three premedication, statistically significant difference was found in terms of anxiety before and during the angiography(p0.05). The comparison of systolic and diastolic blood pressure showed a statistically significant difference in all three groups (p
    Conclusion
    Some the research findings show the influence of diazepam and chlorpheniramine the variables under study, which is advisable if needed. It is also recommended, because of the cost and complications of the premedication before coronary angiography is unnecessary in some cases.
    Keywords: Premedication, Anxiety, Vital signs, Coronary angiography
  • Hoseien Farokhi*, Vahid Mostafapour Pages 44-52
    Background And Objective
    This study aimed to compare the styles of attributional (Source, stability, controllability) with social adjustment and social phobia.
    Method
    The research design of this study is in terms of methods, descriptive and correlational research. The population of the research is the students studying in institutions of higher learning in 2014-2015 in Mashhad, Razavi wisdom, of which, 194 scholars were selected randomly sampling way. Data were collected through Attributional Style Questionnaire (ASQ), Social Phobia (SPIN) and Adjustment Bell (BAI).
    Results
    The results showed that good stability attributions, bad frequency and good stability with avoidance, fear and social phobia physiology at the level of (p
    Conclusion
    These results indicate the importance of the cognitive components )attributional styles (on compatibility and social anxiety. Therefore, the use of cognitive and behavioral strategies and learning styles of attributional favorable to the people in order to increase positive cognitive interpretations in social situations with the aim of preventing and improving social anxiety is recommended.
    Keywords: Attributional styles, Social adjustment, Social phobia
  • Shahram Mami*, Kamran Amirian Pages 53-61
    Background And Objective
    To prevent recurrence and improve overall quality of life for people addicted intervention is required. This study aimed to investigate the effectiveness of cognitive emotion regulation training on the prevention of recurrence and qualities of life of Ilam were addicts.
    Method
    A quasi-experimental, pretest, posttest, and follow up with control group consisted of all males community addiction centers in Ilam. 30 students were selected by convenience sampling method and divided into two groups of 15 participants and control. The experimental group received 9 sessions of group cognitive emotion regulation.Pre-test, post-test and follow-up of 3 months for both groups. Data using Craving Beliefs Questionnaire (CBQ) and quality of life questionnaire (SF36) were collected.
    Results
    The results of univariate analysis of covariance showed that the mean follow up of recurrence in post-test and there is a significant decrease compared to the pre-test in the experimental group had a significant increase in the variable quality of life.
    Conclusion
    It can be concluded that by training cognitive emotion regulation can be taken a step in enhancing the mental health of addicts.
    Keywords: Cognitive emotion regulation training, Relapse, Quality of life, Addicts