فهرست مطالب

امنیت پژوهی - پیاپی 54 (تابستان 1395)

فصلنامه امنیت پژوهی
پیاپی 54 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مجتبی درافشان، مهدی اسمعیلی*، جلیل نظام الاسلامی صفحه 7

    این مقاله در پی پاسخ به این سوال است که « تهدیدهای سیاسی آمریکا علیه ج.ا.ایران در اندیشه مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای مدظله العالی کدام‌اند؟» تلاش دارد به مولفه‌ها، شاخص‌ها و عوامل تهدیدهای سیاسی آمریکا علیه ج.ا.ایران دست یابد. نوع پژوهش توصیفی و از روش تحلیل محتوا با استناد به فرمایش ها، تدابیر و فرمان‌های مقام معظم رهبری امام خامنه ای مدظله العالی استفاده ‌شده است. این مقاله جهت گیری ها، نقاط تاکید و تحلیل معظم له در مورد تهدیدهای سیاسی آمریکا علیه ج.ا.ایران را دسته‌بندی نموده که نتایج به‌دست‌آمده  از بررسی‌ها نشانگر آن است که مولفه‌های تهدید سیاسی آمریکا از دیدگاه ایشان اقدامات خصمانه، بی ثباتی سیاسی، کاهش مشارکت، ضعف انسجام سیاسی و ملی، کاهش تاثیرات بین المللی و رفتارهای خشونت آمیز هستند؛ همچنین شاخص های این مولفه‌ها را به ترتیب نفوذ، سلطه، توطیه، تجزیه طلبی، اخلال در امور داخلی، دگرگونی در آرمان های اساسی، تغییر در ارکان سازمان حکومت، کاهش شرکت کنندگان در انتخابات، اعلام یا اقدام غیرمتعارف برای مشارکت نکردن مردم، اختلاف افکنی، اقدامات محرک رشد اختلاف‌ها و درگیری‌ها، اقدامات سیاسی برای منزوی کردن ایران، استفاده ابزاری از سازمان های بین‌المللی، شورش و آشوب، کودتا، براندازی و اقدامات تروریستی و بر اساس دو عامل نرم و سخت تشکیل می دهند.

    کلیدواژگان: تهدید، آیت الله خامنه ای، تهدیدهای سیاسی، مولفه ی سیاسی، شاخص
  • محمود دی پیر*، خداداد هلیلی، داود عبیری صفحه 41

    معماری امنیت اطلاعات سازمانی، یک ‌راه‌حل جامع امنیتی است که برای جهت‌دهی و هم‌راستایی فرایندها، ساختارها و سازوکارهای امنیتی سازمان و پشتیبانی از اهداف حرفه به‌عنوان مکمل معماری سازمانی، استفاده می‌شود. با توجه به حساسیت مباحث امنیتی در این سازمان‌های دفاعی، سازوکارهای رایج معماری امنیت اطلاعات سازمانی، لزوما برطرف‌کننده نیازهای این سازمان‌ها نیستند. هدف از انجام این پژوهش بررسی الزامات اجرایی معماری امنیت اطلاعات سازمانی در سازمان‌های دفاعی کشور است. در این پژوهش با ارایه الگویی مفهومی الزامات اجرایی معماری امنیت در سازمان‌های دفاعی بررسی‌ شده و برای ارزیابی این الگو و اولویت‌بندی مولفه‌ها و شاخص‌ها، از روش الگو‌سازی معادلات ساختاری استفاده ‌شده است. پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش، نوع توصیفی- پیمایشی است. پس از تحلیل نتایج، اولویت‌های اجرایی معماری امنیت اطلاعات سازمانی در سازمان‌های دفاعی استخراج گردید. ضرورت بومی‌سازی چارچوب‌های موجود، ضرورت توجه به اهداف، سیاست‌ها، چشم‌اندازها و برنامه‌های کلان به هنگام تدوین چارچوب امنیتی، بازخوردگیری در زمان اجرای چارچوب‌های امنیتی و دست‌یابی به زبان مشترک بین کارشناسان مجری، سیاست‌مداران و مدیران سطح عالی سازمان‌ها از نتایج ارایه‌ شده در این پژوهش هستند.

    کلیدواژگان: معماری سازمانی، معماری امنیت اطلاعات سازمانی، سازمان های دفاعی
  • جعفر حسن پور*، محمد شاه محمدی صفحه 67

    بازیگران در بستر و محیطی حاضر و فعال هستند که حضور و فعالیت بازیگران و مولفه‌های دیگر در آن امری دوری ناپذیر است. این محیط که می‌تواند به شکل‌های مختلف تعریف شود، پویا و متغیر بوده و ضرایب و میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری بازیگران حاضر همواره در حال تغییر و تحول است. ایفای نقش برتر و مطلوب‌تر نیازمند کسب شناخت منطقی و صحیح از محیط/ محیط‌های امنیتی بوده و این شناخت به زمان حاضر محدود نمی شود چراکه شناخت نسبی از تحولات محیط امنیتی و ترسیم تصویری تا حد امکان منطبق با واقعیت از محیط/ محیط‌های امنیتی آینده به معنای برخورداری بازیگر از امتیاز و عاملی برتری‌ساز و مزیت‌آفرین هست. پژوهش حاضر با استفاده از روش موردی- زمینه ای و برای دست‌یابی به هدف خویش مبنی بر «تبیین نقش آینده نگری در ترسیم محیط امنیتی» و یافتن پاسخی برای این سوال که «چه عواملی در میزان تحقق تصویر ترسیم ‌شده از محیط امنیتی مورد نظر (در فاصله زمانی خاص) تاثیرگذار هستند؟» فرضیه پژوهش را به بوته آزمایش گذاشت. در گردآوری داده‌های پژوهش از روش مطالعات اسنادی و ابزار پرسشنامه و در تجزیه‌وتحلیل داده ها از نرم افزار «SPSS» استفاده گردید. حجم نمونه شامل 32 نفر از جامعه آماری شامل مدیران و کارشناسان شاغل در حوزه‌های مدیریتی، اجرایی و پژوهشی مرتبط با مباحث امنیت، آینده پژوهی و اطلاعات راهبردی بودند. یافته های پژوهش نشان دادند که ترسیم محیط امنیتی در آینده‌ای مورد انتظار عاملی برتری‌ساز و مزیت‌‎آفرین است مشروط بر آن‌که مولفه‌های تاثیرگذار بر محیط امنیتی درست شناسایی‌شده و به ملاحظات موثر در آینده نگاری توجه شود.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، محیط امنیتی، چشم انداز
  • مجید اصغرزاده، مهدی کمالی اطلس * صفحه 99

    این پژوهش باهدف سنجش و تعیین ویژگی های شخصیتی مرتکبین جرم‌های شبه امنیتی تهیه‌شده است. سوال اصلی که در این مقاله سعی شده به آن پاسخ داده شود این است که ویژگی های شخصیتی مرتکبین جرم‌های شبه امنیتی شامل کدام است؟ و فراوانی هر یک از این ویژگی ها چقدر است؟ با توجه به نو بودن موضوع مورد مطالعه (شبه امنیتی) هدف پژوهش اکتشافی و روش آن از نوع موردی (زمینه ای) است. جامعه آماری پژوهش را کلیه کسانی که مرتکب جرم‌های شبه امنیتی شده‌اند، تشکیل می دهد که با استفاده از روش نمونه‌گیری افراد در دسترس تعداد 51 نفر به‌عنوان نمونه آماری انتخاب گردیدند. سپس پرسشنامه چند محوری بالینی میلون سه (MCMI-III) روی حجم نمونه اجرا و اطلاعات استخراج‌شده با آمار توصیفی مورد آزمایش قرار گرفت که نتایج به‌دست آمده نشانگر آن است که ویژگی های شخصیتی مربوط به اختلالات شخصیت ضداجتماعی، نمایشی، وسواسی، افسرده، دوری گزین، خودآزار، خودشیفته و منفی‌گرا در مرتکبین جرم‌های شبه امنیتی مشاهده می گردد. همچنین ویژگی های شخصیتی مربوط به اختلال شخصیت ضداجتماعی و اختلال شخصیت نمایشی، هرکدام با 5/23 د پیگیری بیشترین تعداد را در بین مرتکبین جرم‌های شبه امنیتی به خود اختصاص داده اند. ویژگی های شخصیتی مربوط به اختلال شخصیت وسواسی با 6/19 د پیگیری در رتبه سوم و ویژگی های شخصیتی مربوط به اختلال شخصیت افسرده و دوری‌گزین با 9/5 د پیگیری در رتبه های بعدی و ویژگی‌های شخصیتی مربوط به سه اختلال شخصیت خودآزار، خودشیفته و منفی گرا هرکدام با 2 د پیگیری در رتبه  های آخر قرار دارند. نکته قابل‌توجه اینکه 7/15 د پیگیری نمونه انتخاب ‌شده هیچ اختلال شخصیتی نداشتند.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، جرم، شبه امنیتی
  • رضا ارجمند *، سید ابراهیم قلی زاده، علی سعیدی صفحه 127

    مناطق مرزی کشور به‌دلیل فاصله از مرکز، توسعه‌ نیافتگی، بیکاری و... دچار مشکلات متعددی ازجمله قاچاق، ناامنی و آسیب پذیری دفاعی و امنیتی هستند. در این شرایط، توجه به ملاحظات دفاعی و امنیتی در آمایش این مناطق می تواند علاوه بر توسعه اقتصادی- اجتماعی، بستر مناسبی را برای ثبات، امنیت و توسعه فراهم سازد. این پژوهش در پاسخ به این سوال که «آمایش دفاعی- امنیتی مناطق مرزی (در منطقه مورد مطالعه) با رویکرد پدافند غیرعامل تا چه اندازه می تواند کاهش آسیب پذیری، تقویت دفاع و امنیت سرزمینی و پایداری ملی را درپی داشته باشد؟» سعی دارد نقش آمایش دفاعی- امنیتی مراکز نظامی، زیربنایی اقتصادی و جمعیتی در محدوده مورد مطالعه را در کاهش آسیب‌پذیری، تقویت دفاع و امنیت سرزمینی و پایداری ملی بررسی و تحلیل نماید. روش پژوهش، توصیفی- تحلیلی است و اطلاعات به‌صورت کتابخانه ای و میدانی جمع ‌آوری‌شده است. نظریه واردن نیز به‌دلیل دربرداشتن مولفه های اصلی قدرت هر کشور و اینکه تمامی مولفه های این نظریه به‌غیراز مولفه رهبری ملی در منطقه مورد مطالعه صدق می کند، به‌عنوان نظریه مبنا به‌کار گرفته شده است. روش تجزیه‌وتحلیل، کمی است و نتایج پژوهش نیز نشان می دهد که مولفه مراکز جمعیتی دارای بیشترین اهمیت در آمایش دفاعی- امنیتی محدوده مورد مطالعه است. به‌علاوه وضعیت فعلی آمایش منطقه ازنظر دفاعی- امنیتی به‌ویژه ازنظر مولفه های مراکز جمعیتی، مراکز نظامی و زیربنایی اقتصادی نامناسب است و نمی تواند جوابگوی تهدیدهای متوجه کشور باشد.

    کلیدواژگان: آمایش سرزمین، خلیج فارس، مرز، ملاحظات امنیتی دفاعی
  • مهدی مودودی ارخودی*، مهدی مهدوی زاده صفحه 159

    دست‌یابی به امنیت پایدار؛ علاوه بر امکانات و تاسیسات نظامی، نیازمند حضور فعال و مشارکت مرزنشینان در فرایند تامین امنیت است. این امر با افزایش رضایت مرزنشینان از شرایط زیستی آبادی‌های مرزی به‌عنوان پیش‌قراولان حافظ امنیت مرزها دست‌یافتنی است. با توجه به مرز 800 کیلومتری استان خراسان رضوی با کشورهای افغانستان و ترکمنستان، توجه به امنیت مرزهای شرقی را افزون نموده است. هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر میزان رضایت روستاهای مرزی خراسان رضوی در راستای دست‌یابی به امنیت پایدار است؛ و سوال پژوهش این است که عوامل موثر بر میزان رضایت روستاهای مرزی خراسان رضوی، در راستای دست‌یابی به امنیت پایدار کدامند؟ در این راستا، این پژوهش با مطالعه روستاهای از صفر مرزی تا 50 کیلومتری استان خراسان رضوی با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی، با 416 نمونه و براساس آزمون‌های آماری، ضریب همبستگی و رگرسیون گام‌به‌گام به شناسایی عوامل موثر بر رضایت مرزنشینان پرداخته است. نتایج بیانگر آن است که به‌طورکلی میزان رضایت از شرایط زیستی به اجزاء شرایط اقتصادی در بین روستاهای مورد مطالعه در سطح بالایی است که با آزمون تی به اثبات رسیده است. هم چنین در بین روستاهای هم‌مرز با افغانستان و ترکمنستان به جز در شاخص خدماتی و رفاهی تفاوتی مشاهده نشده است. نتایج رگرسیون گام‌به‌گام بیانگر نقش 12 شاخص در تبین متغیر وابسته است که شاخص‌های اقتصادی بیشترین نقش در تبین تغییرات متغیر وابسته را دارند؛ بنابراین بهبود شرایط اقتصادی به‌ویژه درزمینه کشاورزی نقش بسیار مهمی در افزایش رضایت از زندگی جمعیت روستایی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: امنیت پایدار، خراسان رضوی، رضایت از زندگی، روستاهای مرزی
  • منوچهر دانش پژوهان * صفحه 187

    فرهنگ سیاسی، به معنای جهت‌گیری ذهنی ملت ها، گروه‌های اجتماعی یا افراد به مقوله سیاست، یکی از مهم‌ترین مسیله‌های دنیای امروز و شناخت آن، یکی از نیازهای مهم و اساسی، برای تکامل رفتار مردم یک جامعه نسبت به‌نظام سیاسی و تامین امنیت جامعه قلمداد می گردد. کندوکاوها پیرامون فرهنگ سیاسی، جزیی از اندیشه‌ورزی سیاسی یک ملت است که تاثیری مستقیم بر امنیت ملی آنان دارد. ازآنجاکه ادبیات هر ملت، آیینه تمام نمای اوضاع‌واحوال فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن ملت، در اعصار مختلف، یکی از منابع دست اول به‌شمار می‌رود، این پژوهش با روش توصیفی-تحلیلی بر آن است تا رابطه فرهنگ سیاسی و امنیت را در شاهنامه بکاود؛ ازاین‌رو، این پژوهش، با محوریت دیدگاه «‌آلموند و وربا» (فرهنگ سیاسی محدود، پیرو و مشارکتی) با این پرسش ‎آغاز می‌شود که آیا فرهنگ سیاسی‌ای که در شاهنامه مطرح‌شده، توانایی تامین و تقویت نیازهای جامعه امروز ایرانی را در حوزه شناخت فرهنگ سیاسی و تقویت امنیت ملی دارد و این‌که کدام نوع از تقسیم‎ بندی آلموند و وربا در شاهنامه بازتاب یافته است. سپس فرضیه‌های پژوهش تدوین گردید. داده‌های پژوهش با روش کتابخانه‌ای جمع‌آوری و سپس، با روش تجزیه‌وتحلیل کیفی (استدلال استقرایی) تحلیل ‌شده‌اند.یافته ‎های این پژوهش نشان می‌دهد که هرچند در شاهنامه فرهنگ سیاسی محدود نیز مطرح‌شده؛ ولی بیشتر تلفیقی از «فرهنگسیاسی پیرو و مشارکتی» وجود دارد که بر بن‏‎مایه‌هایی همچون دین‌ورزی، دادگری، خردمندی و فره ایزدی استوار است. این نوع فرهنگ سیاسی امنیت جامعه را نیز تضمین می‌کند؛ ازاین‌رو، فرهنگ سیاسی مطرح در شاهنامه، توانایی تبیین و تقویت نیازهای امنیتی جامعه امروز ایرانی رادارد.

    کلیدواژگان: امنیت، سیاست، فرهنگ، فرهنگ سیاسی، شاهنامه فردوسی
|
  • Mojtaba Dorfeshan, Mehdi Esmaili*, Jalil Nezam Eslami Page 7

    This paper tries to answer the question that "what the political threats against the Islamic Republic of Iran are, in the thoughts of the Supreme Leader Imam Khamenei. And tries to touch upon components, indicators and factors of America's political threats against the Islamic Republic of Iran. The research was the descriptive one, and content analysis method was used based on the Supreme Leader's orders, policies and commands. This paper categorizes the orientation, emphasized points, and the analysis of the Supreme Leader Imam Khamenei about America's political threats against the Islamic Republic of Iran and the results of the studies indicate that in his perspective America's Political threat factors are hostile acts, political uncertainty, reducing contributions, weak political and national cohesion, reducing the international impacts and abusive behavior; And the indices of these components, based on software and hardware factors, are; influence, domination, conspiracy, Separatism, interfere in the internal affairs, Changing the fundamental ideals, changing government bodies, reducing participants in the election, announcing or using unconventional measures to reduce the public contribution, creating discrepancy, stimulating differences and conflicts, using political measures to isolate Iran, abusing the international organizations, riots and unrest, coups, subversion and terrorist acts, respectively, based on software and hardware factores.

    Keywords: Threat, Ayatollah Ali Khamenei, Political Threats, Component, Index
  • Mahmood Deypir*, Khodadad Halili, Davood Abiri Page 41

    The organizational information security architecture, is a comprehensive security solution which is used for orientation and alignment of the processes, structures, and organizational security mechanisms and supporting the career goals, as a complement for organizational architecture. Due to the importance of security issues in the defense organizations, the common mechanisms of organizational information security architecture, does not necessarily serve the needs of these organizations. The aim of this study was to evaluate administrative requirements of organizational information security architecture in defense organizations in the Islamic Republic of Iran. In this study ,using a conceptual model, the administrative requirements of organizational information security architecture in defense organizations were investigated, and the structural equation modeling method was used to evaluate this model and prioritize the components and indicators. This study is an applied research in which the descriptive research method was used. After analyzing the results, the operational priorities of organizational information security architecture in defense organizations were extracted. The necessity for the adaptation of existing frameworks, necessary attention to the objectives, policies, visions and strategic plans while developing a security framework, getting feedback while implementing security frameworks, and achieving a common language among executive experts, politicians and senior managers, are the other results presented in this study.

    Keywords: Organizational Architecture, Organizational Information Security Architecture, Defense Organizations
  • Jafar Hassanpour*, Mohammad Shah Mohammadi Page 67

    The actors are present and active in the environmental context in which the presence of actors and other components is inevitable. This environment which can be defined in different ways, is dynamic and variable, and coefficients, impact, and influence of other actors have been constantly changing and evolving. Playing a dominant and more desirable role, requires a clear and logical understanding of the security environment, and this understanding is not limited to present time. Because the recognition of the changes in the security environment and building up a picture as consistent as possible with the reality of the future security environments, means having superior actors with entrepreneur advantages. This study, Using a case-study basis, tries to achieve its goal to "clarify the role of foresight in outlining the security environment" and find answer to the question that "What the influential factors are in the realization of the perspective of the security environment (in a specific time interval). The documentary research method and questionnaires were used for gathering data and «SPSS» software was employed for data analysis. The sample consisted of 32 people, among managers and experts working in the fields of management, administrative and research related to security issues, future studies and strategic information. The results showed that outlining security environment in the expected future, could be an advantageous factor, provided that the factors affecting the right security environment are properly identified, and enough attention is paid to the foresight considerations.

    Keywords: Foresight, Security Environment, Perspective
  • Majid Asgharzade, Mehdi Kamali Atlas * Page 99

    This study aimed to measure and determine the personality traits of perpetrators of the pseudo Security crimes. The main question to be answered in this paper is that what are personality traits for the perpetrators of pseudo security crimes? And how much is the frequency of each feature? Due to the novelty of the subject matter (pseudo security) the aim of the study is exploratory and the research method is field study.The population of the study include all those who committed pseudo security crimes. Using convenience sampling a number of 51 individuals were selected as the sample of the study.To this end, the Millen Clinical Multiaxial Inventory Tuesday (MCMI-III) questionnaire was distributed among the samples, and extracted information were analyzed through descriptive statistics. The results indicated that the personality traits associated with the perpetrators of the pseudo-Security crimes are; antisocial personality disorder, histrionic, obsessive-compulsive disorder, depression, avoidance, masochism, narcissistic and pessimist.Moreover, The personality traits associated with antisocial personality disorder and histrionic personality disorder, with 5/23, had the highest frequency among the perpetrators of the pseudo-security crimes.Furthermore, the personality trait of obsessive-compulsive personality disorder with 19/6 was in third place, and personality trait associated with depression and isolating with 9.5 were in the other place, and personality traits related to three personality disorder ,namely ;masochism, narcissistic and negatively oriented, each with 2 were categorized in the last place. The point to be considered is that 15/7 of the sample had no personality disorder.

    Keywords: Personality, Crime, Pseudo-Security
  • Reza Arjmand*, Ali Saeidi, Seyyed Ebrahim Gholi Zadeh Page 127

    Bordering areas of the country due to the distance from the center, underdevelopment, and unemployment and, etc, are suffering from several problems, including trafficking, insecurity, and defense and security vulnerability. In these circumstances, attending to defense and security considerations in the preparation of these areas, in addition to socio-economic development, could provide a suitable stability, security and development. This study aimed to answer the question that "to what extent the border security- defense preparation (in the region) with passive defense approach, can reduce vulnerability, and strengthen defense and homeland security and national stability?", and tried to analyze and investigate the role of security-defense preparation of military units, and economic infrastructure and population in the study area, in reducing vulnerability, strengthen defense and homeland security, and national stability. The research method is analytical one, and data was collected through library and field study. Warden's theory due to containing the main components of any state's power, and that all components, except the components of national leadership in the area of the study, are true, has been used as the base theory. This study is a quantitative research, and the results indicated that population centers are the most important components of defense- security planning in the study area. Further, it was concluded that the current situation of regional planning in terms of security-defense components is inadequate, especially in terms of the components of population centers, military bases and economic infrastructure and cannot respond to the threats to the Islamic republic of Iran.

    Keywords: Land Use Planning, Persian Gulf, Border, Security-Defense Considerations
  • Mehdi Modoodi Arkhodi *, Mehdi Mahdavi Zadeh Page 159

    Achieving sustainable security, in addition to military facilities, requires an active presence and participation in the process of securing the border. This can be achieved by increasing the satisfaction of bordering people from their living conditions in border villages as the vanguard of protecting border security. Since Khorasan Razavi province has 800 kilometers borders with Afghanistan and Turkmenistan, it increases the attention to the security of the eastern border. The aim of this study was to identify factors influencing the satisfaction of the people living in border villages of Khorasan, which is one the important factors in order to achieve sustainable security; The research question is that; what are the factors influencing the border villages satisfaction of Khorasan Razavi, in order to achieve lasting security? In this regard, the villages distant from zero to 50 kilometers of the border of Khorasan Razavi province, which were about 416 samples, were studied using the analytical method, statistical tests, correlation coefficient and Stepwise Regression, to identify factors influencing border satisfaction.The result indicate that, generally speaking, the living condition compared to economic condition in villages under the investigation, is higher which was approved using T-test. Also in the villages bordering with Afghanistan and Turkmenistan, except the difference in the services and welfare indices, there were no significant differences. The results from Stepwise Regression indicated that, 12 indicators explain the dependent variable, among which economic indicators have the most important role in defining this variable.Therefore, improving the economic conditions, especially in agriculture field, plays an important role in increasing life satisfaction in the rural population.

    Keywords: Sustainable Security, Khorasan Razavi, Life Satisfaction, Border Villages
  • Manoochehr Daneshpajouhan * Page 187

    Political culture, which means the mental orientation of the nations, social groups or individuals toward the politics, is one of the most important problems of today's world, and a clear understanding of it, could be one of the key requirements for the development of people's behavior towards the political system, and consequently provides the social security.Exploring the political culture is a part of the political thinking of a nation, which has a direct impact on national security. Since the literature of every nation provides a clear picture of the cultural, social and political conditions of that nation, it is considered as one of the primary sources, at different ages.This cross-sectional study, aimed to investigate the relationship between political culture and security in the Shahnameh. Therefore, this study focusing on the perspective of "Almond and Verba '(Limited, follower, and participatory political culture) begins with the question, that Whether the political culture raised in Shahnameh, has the ability to supply and strengthen Iran's social needs, in the area of understanding the political culture and strengthen the national security, and what kind of segmentation of " Almond and Verba ", is reflected in Shahnameh.First of all the research hypotheses were developed. Then, the data was collected using the library method, and then analyzed using qualitative analysis (inductive reasoning).The findings of this study showed that, although the limited political culture is mentioned in Shahnameh, but there is a compilation of "follower and participatory political culture" in Shahnameh, which is based on the factors such as religiosity, justice, wisdom and divine sources. And This type of political culture could ensure public safety;Therefore, the political culture raised in Shahnameh, is able to analyze and strengthen the security needs of the Islamic republic of Iran.

    Keywords: Security, Politics, Culture, Political Culture, Ferdowsi's Shahnameh